|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie - kto raz wejdzie już zostanie! Część XXIX
Cytat:
a w gimnazjum już jest chemia,fizyka, geografia i biologia... |
|
|
|
|
#2162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a historii zazdroszczę... może to zależy od podręczników, a moze system się zmienił, nie wiem, ale dosłownie, to co mamy teraz miałam także w gimnazjum i w podstawówce. ostatnio prawie wcale nie uczę się na historię, bo większość pamietam juz z byłych szkół i mam między 4 a 5 z historii...
|
|
#2163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gimnazjum to miało być przygotowanie do liceum, a wyszła jedna wielka kupa. Więcej z tego problemów niż czegokolwiek innego. Ja jestem pierwszym rocznikiem kiedy w 4 klasie wporawdzono te całe sztuki i przyrody... No i cóż. Cieszę się jednak, że jeszcze mnie uczyli ułamków czy procentów. Teraz w sp ma tego nie być, bo i po co to dizeciom. Niech rosną matoły i nie potrafią policzyć niczego samodzielnie.
|
|
#2164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i spiewac. W LO musialam spiewac ''Bogurodzice'' W 8 kl czyli na poziomie obecnego gimnazjum dochodzil jedynie WOS. A reszta byla bez zmian.
|
|
#2165 |
|
Rozeznanie
|
Magdziu napisz prosze jeszcze raz ile trzymałaś hennę,i jaki kolor wziełaś?
Henna spłukuje sie do konca,tak? ![]() Któraś z Was moze stosowała?Jak odczucia?Chce włosy przyciemniać ,bez zbędnych odrostów itp.
|
|
|
|
#2166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
Teraz w podstawowce nie robi sie nic a w gim hardkor czyli przygotowanie do szkoly sredniej. Jakos nie narzekam na przygotowanie ktore mialam po 8 kl podstawowki.
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I kilkanaście innych pieśni. Oczywiście hymn szkoły i narodowy przede wszystkim. Na flecie też graliśmy
|
|
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Hhhehee ja tak falszowalam na flecie, ze nauczyciel nie mogl tego zniesc
|
|
|
|
#2169 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to o wiele lepszy pomysł, gimnazjum to głupota...ja jeszcze też miałam ułamki i procenty w sp. i mam nadzieję, ze dalej to będzie... Cytat:
Cytat:
a gim to nagle nauki o wiele więcej było, 4 nowe przedmioty o których nie miało się pojęcia, prac domowych i spr pełno, bo trzeba zrobić cały materiał z chemi, fiziki, geografii i biologii... pytanie co lekcja. źle to jest rozłozone według mnie...
|
|
#2170 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiadomo, zakres materialu byl szerszy ale juz sie to znalo, trzebabylo tylko uzupelnic wiedze. A takze kazdy juz byl przyzwyczajony do nauki.
|
|
#2171 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi doszło sporo nowych, bo technikum. a więc oprócz po i niemieckiego doszły mi takze przedmioty zawodowe. ale mimo to porównywalnie dużo czasu poświecałam na naukę w gim co teraz w technikum.
|
|
#2172 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzięki
rozejrze się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jakich minerałów używasz ? Cytat:
ja uważam, że ten system z gimnazjum jest beznadziejny |
|||
|
|
|
#2173 |
|
Wtajemniczenie
|
prawie każdy tak myśli
![]() przynajmniej ja jeszcze nigdy nie spotkałam kogoś, kto by powiedział, ze według niego gimnazjum i obecny system nauczania był dobry
|
#2174 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sp miałam po 6 lekcji. Tylko jednego dnia było 5 lekcji.
A w gim było po 6 lekcji i raz 7. Ja wielkiej różnicy nie odczułam w sp a gim. Za to gim a lo - i to bardzo. A nawet jeśli to i teraz jest ogromna różnica niż kiedyś - liceum a studia. Biorą pod uagę np. matematyka czy fizykę. Kiedyś wykładowcy prowadzili normalnie ćwiczenia bo pochodne czy całki to już były w liceum. A teraz co? Uczą wszystkiego od postaw, rysować funkcji czy cokolwiek, zajecia wyrównawcze są organizowane bo po liceum nawet po mat fizach nie ma żadnej wiedzy. Mało kto słyszal o pochodnych a co dopiero o całkach. I połowa ludzi odpada bo nie nadąża a i czasu na to nie ma. I te zajęcia wyrównawcze to za darmo uczelnia robi, żeby wykładowcy było łatwiej na normalnych zajęciach... przecież to chore jest.
|
#2175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na uniwerkach jest masa ludzi , ktorzy skonczyli LO 10-20 lat temu, wiec ciezko zeby pamietali jak robic funkcje, pochodne i calki. Tymbardziej ze to nawet inzynierom do zycia nie jest potrzebne. Wiec takie zajecia wyrownawcze dla tych mniej pojetnych to dobra rzecz. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Wszystkozmienia sie do ''europejskich standardow'' Jak wstapilismy do UE to zmieniane byly numeru kont, na 26 cyfrowe bo niby w UE tak musie byc. A w UK numer konta ma 8 cyfr, a jak chce sie w banku zrobic przelew na polskie konto to wytrzeszczaja oczy na widok tak dlugiego nr konta. Na drukach nie ma miejsca na 26 cyfr (nie bylo 5 lat temu nie wiem czy teraz sie zmienilo).
|
|
#2176 | ||||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
To jakiś pupilek dyrekcji? Dlaczego jeszcze nie wyleciał ze szkoły? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2177 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) jakąś maseczkę oczyszczająco regulującą... mikrodermabrazje.. wtłaczanie substancji odżywczych jakimś piszczącym czymś (wtf w ogóle? wszyscy mowią że przy mojej skórze takie rzeczy są konieczne,to dam im szanse. Marzę o ramonesce, ale niestety. 500 zl na nową nie mam, a za te eko niby cixiarskie ramoneski z futerkiem z housa dziękuję. W lumpie jeszcze nigdy nie spotkałam, a co jakiś czas zaglądam. Kiedyś bardzo chorowałam na damską ramoneskę, poźniej się pogodziłam że nigdy nie będzie moja. Zadowalam się swoim skórzanym rudym płaszczem ![]() Kupiłam czarny top- taka bokserka w czerwone róże w reserved, łaadniusia i bluza z elastycznego cienkiego materiału, czarna, zamek i marszczenia z przodu, new yorker. Do tego maska gloria (wiecie że jeszcze nigdy jej nie miałam? az dziwne, ponad rok na wizażu i dopiero debiut z glorią) ii tonik, i krem do rąk migdałowy. Stóweczka poszła.. na szczęście nie moja Cytat:
w ogóle jak dla mnie auchan podupadł, dziś wzięłabym coś jeszcze poza Glorią ale najnormalniej nie było co- pełno testuchow, i mam wrażenie że wiele cudeniek wycofali, albo bardzo podrożały![]() A to nowe czy stare martensy? Jak stare to na bank się rozklapią za parę dni ![]() Zazwyczaj jeżdże do oszołoma na Bielany. Orsay i New yorker to wszystko czego mi potrzeba a że mam tam dosłownie 10 min autkiem to wiesz czasami zaglądam do dominikańskiej,ale już jest dla mnie za duża. Grunwald i Magnolia to samo. Wole swoje male oszą. Jak jest za dużo sklepów to kociokwiku dostaje ![]() Cytat:
A muzyką w sp i gimnazjum zawsze gardziłam, bo byla to straszna żenada. Dla dziecka umiejącego coś tam grać na gitarze i z niezłym słuchem to był koszmar. Tak jak teraz śpiewanie w kosciele gwałci moje uszy tak wcześniej lekcje muzyki Cytat:
![]() Kiedyś wpadł właściciel mieszkania w którym właśnie była domówka i baardzo krzyczał że wszystko zniesie, ale nie Bogurodzice o 3 nad ranem. Szkoda że mnie akurat przy tym nie było ![]() Ale nasmarowałam
Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2011-03-06 o 15:22 |
||||
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W LO mialam po 4 na 100%.---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Dzieciom to krzywdy nie robi. W LO z tego co widze tez wielkiego problemu to nie robi ale juz w technikum gdzie powinno sie klasc nacisk na przedmioty kierunkowe, trzeba uczuc sie tego samego co w LO bo nie bylo tego w odpowiednim czasie a podstawy trzeba jakos pokryc. No a w 3 lata gimnazjum sie nie da.
|
|
#2180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mam iść ![]() ja mam nadzieję, że znajdę coś z eko skórki, ale bez świecidełek hm a czemu mają się rozwalić ? noga mnie w nich boli ''tylko'' |
|
|
|
|
#2181 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
szukam noclegów w Żywcu
ktoś był ?
|
|
|
|
#2183 |
|
Zakorzenienie
|
Nie rozwalić tylko tak rozklepać, mnie glany zawsze obcierają przez tydzien, a później dopasowują się same do nóżki
![]() Inni uczestnicy imprezy też sąsiedzi pewnie nie byli zadowoleni
|
|
|
|
#2184 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#2185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tam tylko całki działają ![]() Chyba pupilek, pojęcia nie mam. Z tego co iwme dyrektorka nadal ta sama i on też tam nadal uczy. ![]() Cytat:
:confused :Cytat:
Zrobiłam dobrze moim stopom Wymoczyłam w wodzie z solą i olejkiem, wypeelingowałam tarką ceramiczną, potem jakiś krem-peeling, nasmarowałam kremem, poobcinałam paznokcie, piłowałam ,nałożyłam odżwykę i takie fajne są teraz mięciusie i pachnące
|
|
#2186 | |
|
Zadomowienie
|
Używam Pixie. Jakoś od razu się z nimi polubiłam i nie czuję potrzeby póki co innych próbować.
A co do glinki, to to zależy od tego, jaką aktualnie mam na stanie. Czasem z zieloną (ale ja mam DELIKATNIE oliwkową skórę - dopiero niedawno to odkryłam, bo ogólnie jestem bardzo jasna), czasem z białą, czasem z różową. Najbardziej lubię zieloną, szczerze mówiąc. Czasem nawet solo ją nakładam, kiedy nie chce mi się robić makijażu - nakładam tylko glinkę i wio, do ludzi - matuje ładnie. Choć nie każdemu pasuje. Cytat:
Naprawdę, śpiewanie to dla mnie udręka. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie mam głosu i każdy, kto mnie posłucha też sobie szybko zda z tego sprawę. Po co mam śpiewać? Nic to we mnie nie rozwija. Nic. Co najwyżej poczucie wstydu. Biedne dzieci.
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Ja muszę zrobić dobrze swojej edukacji, bo będzie kwik jak zwykle.
Saming, cixiarskie ramoneski nie mają się podobać tylko być modne, to Ty nie wiesz? ![]() Chih ależ ja Cię zupełnie rozumiem. Mi śpiewanie mocno uwłacza, musiałam się nieźle skompromitować podczas tej czynności to po co mi to? Sztuka w podstawówce i gimnazjum u mnie też sprowadzona była do takiego absurdu jak "malowanie pejzaży jesiennych" więc byl kolejny przedmiot na którym zamiast się czegoś dowiedzieć musialam się poniżać (ja i mój talent plastyczny..) Edytowane przez Maryha_ah Czas edycji: 2011-03-06 o 16:03 |
|
|
|
#2188 |
|
Zakorzenienie
|
O, u mnie na plastyce w gim można się było coś nauczyć, o wszystkich epokach czym się charakteryzowały itd. Fajnie było. Sprawdziany z tego też pisaliśmy
Ale malować też malowaliśmy, ja zresztą kochałam farbki
|
#2189 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Możliwe, że śpiewanie na muzyce też mogłoby rozwijać, ale się na tym nie znam. Nie wiem, czy da się kogoś nauczyć śpiewać, jeśli nie ma naprawdę dobrego słuchu, a tym bardziej głosu. Nie znam się na tym. Ale to jak wygląda muzyka w szkołach mi się nie podobało. Wcale
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013

to o wiele lepszy pomysł, gimnazjum to głupota...
obecnie 3 raz uczę sie tego samego... w podstawówce i w gimnazjum historia wygląda niemal identycznie, naprawdę... ten sam zakres przedstawiony niemal identycznie... i teraz w średniej znów po raz 3 to samo ;/ i zawsze brakuje czasu na wiek XX, na bardziej współczesne czasy polskie.
wszyscy mowią że przy mojej skórze takie rzeczy są konieczne,to dam im szanse.