|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
Poczytałam sobie trochę i plan mamy taki, że przez pierwsze tygodnie mała będzie w naszej sypialni a gdy ustalimy jakiś rytm, jeśli się to uda w ciągu pierwszego miesiąca, to małą przeniesiemy do jej pokoiku Cytat:
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Mimbi ja dostałam w spadku ochraniacz właśnie z tą żyrafą z Amy (bo są jeszcze z tylko małą żyrafką, a ja mam i z dużą i z małą
) i powiem ci że mimo tego że jest używany jest w super stanie
|
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
eweska moje dziewuszki też nie będą mieć osobnego pokoiku, a co jeszcze lepsze wszyscy będziemy narazie spać razem (we czwórkę) bo nie ma miejsca
nie wiem jak to w praniu wyjdzie, bo jak mała się obudzi i będzie płakać, to co z Zosią ?????? anula_81 będziesz najlepszą mamą dla Zosieńki i zapewniam CIę że Zosia na pewno nie wymieniłaby Cię na żadną inną mamę co do połogu i pierwszych dni z maluszkiem to nie jest to proste na pewno, ale każda z nas znajdzie tyle siły żeby jakoś to przetrwać, hormony dadzą nam powera , ja pamiętam, że mężul mój wziął dwa tygodnie urlopu po porodzie i to nam bardzo pomogło jakoś się odnaleźć z tym wszystkim ... podocierać ... rozmawiać .... uczyć się Zosieńki ... być blisko całą nową rodzinką agus87 ![]() oki jestem na bierząco ![]() mierzyłam dziś Zosi te buciki co wczoraj Wam pokazywałam, no i odpadają bo są za szerokie w palcach i nieładnie się wyginają w ogóle na nodze jakoś nie za fajnie wyglądały ... więc szukam dalej
|
|
|
|
#2494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit: jednak cos poknociłam ale z adresem próbuje dalej:Pdzięki o królowo dla mnie to była nie lada zagwózdka:P nawet wpisałam w google "jak wstawić link do forum żeby go nie było widać" ale nie odpowiedizał mi wujaszek google![]() Cytat:
![]() więc piękny rzecz jasna hihi
|
|
#2495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() kazdy brzcholek jest fajny andziot ten kwadratowy tez![]() grazin ktora wbija na lody i popcorn?????????? jade zawiesc tz i zara wracam:P Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-06 o 19:43 |
||
|
|
|
#2496 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Musze sie tez troche doksztalcic w tym temacie...W ogole mamy na dzis do obejrzenia ten film National Geographic "Zycie przed zyciem",wiec bedzie doksztalcanie sie na calego .Milego wieczoru brzuchatki |
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajniusi!JanuszAgnieszka Śliczny pokoik |
|
|
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś chętnie bym wpadła gdybyś mieszkała bliżej...nawet nie chodzi o te lody i popcorn...ale ja dalej sama w domu siedzę ;( tż całe szczęście jutro już wraca
a póki co muszę się zadowolić sałaką śledziową
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
Moria i nie mialas problemu z podlaczeniem? Bo ja zaczelam podlaczac bez tego sensora pod materacyk i caly czas po 10 sekundach pipczalo jak nie wiem co... az dalam spokoj
Lolcia ![]() Andziot Agus pieknie Olusia mieszka ![]() Camomile ja mysle, ze takiemu 5 miesiecznemu dziecku juz bedzie zle sie przeprowadzac... wydaje mi sie ze bedzie juz przyzwyczajone do spania z rodzicami w pokoju.
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
a ja umiem sobie zrobić niewidzialnego linka
![]() ![]() : bounce:a wy nie-e ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- a ja zajadam sobie takie pysznbe paluchy serowe z biedronki twister fingers sie nazywaja kupiłam pierwszy raz na próbe i mowie wam pychotka ![]() chrupiące i seroooowe ![]() o TAKIE ![]() hihi bede wam duzo linków teraz wklejac a moj maly piłkarz sie chyba w poprzek odwrócił bo przed chwila mialam niezła akrobacje w brzuchu
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że tak
parę pierwszych dni budziła się w nocy i coś tam pojękiwała, czasem trzeba było do niej wstać i ją pogłaskać, teraz już śpi całą noc spokojnie (czasem niestety, tak jak w tamtym łóżku, wstaje sobie o 4 np i idzie do naszego łoża poleżeć trzeba ją wtedy przekonać, że to nie pora na spanie z rodzicami, bo jak jest już koło 6np to wtedy pozwalam jej trochę u nas dospać )do paru dni chodzi do sypialni i pokazuje na łóżka i mówi kto gdzie śpi - mama, tata, Zozia ![]() no i jak odkryła, że jej stare łóżeczko stoi pod oknem to zrobiła zdziwioną minkę, ale jej powiedziałam, że teraz jest już duża i ma nowe łóżeczko i się uspokoiła
|
|
|
|
#2502 |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorową porą
Pamiętacie mnie jeszcze? ![]() Powoli nadrabiam te kilka dni nieobecności.
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie żeś była jak Cię nie było ???????
|
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co nie wiem jaki rozmiar majtasów poporodowych tych siateczkowych kupic
jakie brałyscie?? bo nie wiem czy one sie naciągają czy nie spadną jak za duze wezme. normalnie w L sie mieszcze wiec chyba takie wezme nie? aha i takie jedno opakowanie czyli 2 szt starcza??
|
#2505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no pewnie, ze pamietamy ![]() Andziot to bardzo dobrze, ze nie teskni za starym lozkiem i szybko sie przyzwyczaja do nowych rzeczy. Taka flexi Zosia Ciekawe co powie jak siostrzyczka wyladuje w jej starym lozeczku
|
|
#2506 |
|
Raczkowanie
|
Chorowałam, ślubowalam
|
#2507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bzyczko sledziowa tez mam ![]() ale poki co mam sorbet cytrynowy z grycana ![]() jaaaaaka pycha |
||
|
|
|
#2508 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje dziewczyny
musze dodac wiecej zielonego, bo od chwili gdy zaczelam urzadzac pokoj małej zakochalam sie w tym kolorze ![]() zmyslu dekoratorskiego to ja nie mam,ale staram sie zeby wszystko w miare ladnie sie laczylo ze soba ![]() czy tez tak macie, ze chcialybyscie, aby juz Wasze dzieci byly na swiecie? bo mi ostatnio bardzo sie chce urodzic, ciaza zaczyna byc dla mnie meczarnia...bola mnie plecy,stopy, brzuch twardnieje, wiezadla sie wyciagaja...oj ![]() co do firmy Amy to z tego co kojarze to mam posciel od nich i powiem Wam, ze jest super!!!! rewelacyjna jakosc, miekka i milutka polecam
|
#2509 |
|
Moderatoreska
|
Oglądam X-Factor czy jakoś tak i mi się spać już chce :P
Latam bez celu po tym necie, pupka mnie boli już od siedzenia Chyba pora się położyć ![]() Dziękuję kochane za opinie dot. brzuszka ![]() Ale mam pulchne stopy Aga jaki brzucholek, a jak pepek ci do przodu wyszedł Wszystkie brzucholki ciążowe są piękne
Edytowane przez eweska Czas edycji: 2011-03-06 o 20:29 |
|
|
|
#2510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to się szybko brudzi i ja kupie chyba teraz z 5 ![]() Cytat:
sama się zastanawiam coraz częściej jak to będzie .... już tak bardzo chciałabym przytulić Gabrysię TheXanthippe WOW !!!!!!!!!!!! (za ślubowanie oczywiście, nie za choróbsko) Gratulację !!!!!!! no i szczęścia na nowej drodze życia no to opowiadaj i fotki dawaj !!!!!
|
||
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2512 |
|
Wtajemniczenie
|
Xanthi wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Zycia!!!
|
#2513 |
|
Moderatoreska
|
|
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
czy Wasze dzidzie też się tak jakby wzdrygają w brzuchu ???
|
|
|
|
#2515 |
|
Zakorzenienie
|
TheXanthippe wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia
andziot tak czasem bardzo
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-03-06 o 20:51 |
|
|
|
#2516 |
|
Zadomowienie
|
saniuś - nie lubię Londynu, tak jak Warszawy - wybaczcie warszawianki
. wolę inne kraje, typu Luksemburg, Francja... dziwna jestem .grazin - strzelaj fochem - masz racje eweska, ale bombowo wyglądasz jak Ty sprzątasz i jesteś taka obrotna to ja nie wiem Lolka Kochana.daisuś tak, w rodzinnym, tylko że ja tu nie chciałam być - już ten temat przerabiałyśmy, wiesz o tym . moja książka mówi że 7 miesiąc to od 28 tc, a nie 27 .Grazin za jutro. ja też zawsze mam "d u p o ścisk".anula - i chyba nawet ten sam termin porodu mamy .Matallewar - mnie J&J w ciąży uczulił więc na pewno nie kupie dla mąłego. daisunia za jutro, my dzisiaj wróciliśmy ze sprzątania mieszkanka i mówię do mojego TZ:JA: ale mam strasznie zniszczone ręce , nie wiem kiedy jo doprowadzą do porządku, TZ na to : no na L4 ja: na jakim L4 TZ: Monika.... żebym nie musiał do pracy po Ciebie pojechać bo rodzisz .... .daisy - ucałuj rodziców ode mnie .Paulizia - przesłodzkieeeeeeeeeeeee - łóżeczko i mieszkanko JanuszAgnieszka - miodziooooooooo .anulko - Kochana wątpliwości i obawy każdego dosięgają, ja też nie wiem co zrobie, urodze i co dalej? nie wiem .ja np nie wiem też czy łóżeczko dać do pokoju tzn do sypialni, czy do jego pokoju - bo jest tuż obok naszego i nie mam pojęcia co zrobić.agus - śliczny brzuszek i jaki pępeeeeeeeeeeek .the Xanthippe - gratulacje Kochana .andziot Szymuś tak mi robi, np siedze na fotelu, mam na kolanach lapka łapki wzdł€ż boków i jak nagle "wzdrygnie się" to aż mi laptopem zarzuci .Grazin ta fotka to z jednym z byłych Prezydentów, więc nie będę wrzucała, mamy takich vipów w pracy, się nimi zajmuję... i organizuję ich pobyty, nie dawno mieliśmy obecnego, jak jeszcze nie był Prezydentem. taka praca .a my już mamy posprzątaną sypialnie, kuchnię, salon, kafelki w łazience i WC... jeszcze jutro fachowcy muszą dokończyć robotę, teściowa przyjeżdza rano, a ja mam 2 dni urlopu . ale nie śpimy tam jeszcze - może już jutro .dziś jestem mniej zmęczona, jak mi starczy sił to posiedze tu jeszcze, chociaż obejrzałabym kości .a wiecie że mi niedobrze po lodach????????? whyyyyyy? Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-03-06 o 21:05 |
|
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2518 |
|
Zadomowienie
|
nikt nie pisze, nikogo nie ma
to ja też uciekam.dobranoc. |
|
|
|
#2519 |
|
Rozeznanie
|
heeej
co tu tak cichutko?? spac poszł czy co?? ![]() goscie pojechały pospałam troszke, bo byli z 2 letnia gwiazdeczka,swietna jest,ale jakto takie 2latki za długo nie spia także ciocia musiała odespac a teraz przyjechał męzul nakarmiłam go i juz sie wyprysznicowałam, miałam dzis malowac włosy ale....nie było czasu agus śliczny brzuś, i antenka tez
|
|
#2520 |
|
Moderatoreska
|
Ja jestem, ale zaraz pewnie będę zmykać do łózka spać mi się już zachciało :P
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

tz se wychodzi na "piwo"

Domyslam się, że z takim zmysłem to jesteś guru dla uczestniczek tego wątku domowego 

Kochana.
- już ten temat przerabiałyśmy, wiesz o tym
za jutro. ja też zawsze mam "d u p o ścisk".
i nie mam pojęcia co zrobić.