Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-06, 17:14   #3331
aniak_1988
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

To są takie przezroczyste kryształki mieniące się różnymi kolorami tęczy w zależności od padania światła
Zawieszki też pewnie nie założę ale kupiłam materiały za ok.60zł i chciałam wszystko wykorzystać
aniak_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 17:32   #3332
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Narazie sklaniam sie do wielokolorowego bukieciku i moze z roznych kwiatkow...
cos takiego mi sie podoba
świetna kolorystyka bukietu no i bukiet też bardzo ładny

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

Było dzisiaj ładne słonko, a teraz się zrobiło pochmurno i ciemno i od razu mi się humor popsuł Chcę już wiosnę, nie lubię takiej szarówy...
u mnie raz słońce, raz śnieżyca... masakra, byle do wiosny...

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Co do zaproszeń,to ona jest jakaś ułomna z tym szukaniem wstążeczek,ale dałam jej czas do środy.

Aaaa a nowa właścicielka sali zrobiła nową stronkę. Sala prezentuje się ładnie.A ten posążek w postaci gołej baby co jest za młodymi zostanie u mnie zakryty i za nami będzie taka kurtyna z materiału,światełek i kryształków.http://dworekstaracynkownia.eu/
Jedynie mam wnerwa,bo my za talerzyk płacimy 170 zł/os i za wynajem,a tam pisze,że teraz 150 i bez opłat za wynajem Oj będzie jatka!
dobrze, że mi przypomniałaś o wstążeczkach, muszę zamówić

a co do sali, piękna
aż czasem jak tak patrze na te śliczne sale, to mam wrażenie, że moja zwykła w domu ludowym to jakaś masakra:P ale mam nadzieje, że dekoratorka stanie na wysokości zadania
U nas też za naszym stołem ma być taka kurtyna

Cytat:
Napisane przez aniak_1988 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o biżuterię to też miałam problem i postanowiłam sama ją zrobić nie mam aparatu więc zdjęcia są fatalnej jakości, robione telefonem - w rzeczywistości wszystko wygląda lepiej. Jeszcze nie wiem czy ją wykorzystam na swój ślub ale powiem Wam, że strasznie mi się podoba, może dlatego, że pierwszy raz zrobiona samemu i do tego strasznie tania
Bardzo ładna biżuteria!
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 20:02   #3333
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Łoj zapomniałam wkleić

http://pannymlode2011.blogspot.com/2010/12/kinga20.html

jusztyska ja to się kompletnie nie znam, niby wiem co bym chciała, ale jakoś tak mało zdecydowana jestem

gwiazdeczka26 śliczny ten bukiecik, na prawdę mi się podoba!

Było dzisiaj ładne słonko, a teraz się zrobiło pochmurno i ciemno i od razu mi się humor popsuł Chcę już wiosnę, nie lubię takiej szarówy...
Wow, swietna suknia Ja bym widziala do niej tylko kolczyki i bransoletke. I kolczyki chyba nie za duze..., bo suknia jest bardzo strojna. Ale na sukni nie ma zadnych ozdob, wiec kazdy rodzaj bizuterii powinien pasowac.

Cytat:
Gwiazdeczko mi też strasznie podoba się ten bukiet. A jakiej biżu szukasz?

Co do zaproszeń,to ona jest jakaś ułomna z tym szukaniem wstążeczek,ale dałam jej czas do środy.

Wiem,że mamy wszystko co najważniejsze,ale ciągle się boję,że o czymś zapomnę,niedopilnuję itp. Najgorzej właśnie z tymi drobiazgami,detalami

Aaaa a nowa właścicielka sali zrobiła nową stronkę. Sala prezentuje się ładnie.A ten posążek w postaci gołej baby co jest za młodymi zostanie u mnie zakryty i za nami będzie taka kurtyna z materiału,światełek i kryształków.http://dworekstaracynkownia.eu/
Jedynie mam wnerwa,bo my za talerzyk płacimy 170 zł/os i za wynajem,a tam pisze,że teraz 150 i bez opłat za wynajem Oj będzie jatka!
Piekna sala Ale jak to, obnizyliby cene? Przeciez przewaznie ceny ida w gore???

Co do bizuterii, to mam wizje w glowie.. kolczyki raczej dlugie, ale nie bardzo strojne, naszyjnik chcialam delikatny- najlepiej na trzech zylkach, tylko ze przewaznie jak podobaja mi sie kolczyki to nie moge dobrac naszyjnika i odwrotnie.

A co do reszty spraw - to bez obaw, napewno nic nie zapomnisz Chociazby podczas przegladania watkow tutaj na wizazu, zawsze cos sie przypomni.

Cytat:
Ale śliczna suknia!!!

Jeśli chodzi o biżuterię to też miałam problem i postanowiłam sama ją zrobić nie mam aparatu więc zdjęcia są fatalnej jakości, robione telefonem - w rzeczywistości wszystko wygląda lepiej. Jeszcze nie wiem czy ją wykorzystam na swój ślub ale powiem Wam, że strasznie mi się podoba, może dlatego, że pierwszy raz zrobiona samemu i do tego strasznie tania
Szkoda, ze tak slabo widac... podoba mi sie ksztalt kolczykow, wlasnie w takim stylu mi sie podobaja I widac, ze cudownie sie mienia

A i dziekuje za opinie o bukiecie - utwierdzilo mnie to w przekonaniu, ze na cos podobnego powinnam sie zdecydowac
Stary 2011-03-06, 20:49   #3334
butterfly20
Zakorzenienie

Jusztyska milion razy byłam świadkiem tego,że fajna dekroacja zupełnie zmienia wystrój sali

Cytat:
Wow, swietna suknia Ja bym widziala do niej tylko kolczyki i bransoletke. I kolczyki chyba nie za duze..., bo suknia jest bardzo strojna. Ale na sukni nie ma zadnych ozdob, wiec kazdy rodzaj bizuterii powinien pasowac.

Piekna sala Ale jak to, obnizyliby cene? Przeciez przewaznie ceny ida w gore???

Co do bizuterii, to mam wizje w glowie.. kolczyki raczej dlugie, ale nie bardzo strojne, naszyjnik chcialam delikatny- najlepiej na trzech zylkach, tylko ze przewaznie jak podobaja mi sie kolczyki to nie moge dobrac naszyjnika i odwrotnie.

A co do reszty spraw - to bez obaw, napewno nic nie zapomnisz Chociazby podczas przegladania watkow tutaj na wizazu, zawsze cos sie przypomni.

Szkoda, ze tak slabo widac... podoba mi sie ksztalt kolczykow, wlasnie w takim stylu mi sie podobaja I widac, ze cudownie sie mienia

A i dziekuje za opinie o bukiecie - utwierdzilo mnie to w przekonaniu, ze na cos podobnego powinnam sie zdecydowac

Zmieniła się właścicielka więc ciężko mi powiedzieć,czy w tym menu na 150 zł jest tyle samo dań co u nas. My mamy łącznie 5 dań + zimna płyta.

Co do biżuterii to rozumiem ten ból. Ja kolczyków nadal nie mam,bransoletkę znalazłam i do niej będę czegoś szukać.Niestety na wiszące kolczyki nie mogę sobie pozwolić,bo mam trochę odstające uszy i z wiszącymi wyglądają jak satelity
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 21:33   #3335
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Jusztyska milion razy byłam świadkiem tego,że fajna dekroacja zupełnie zmienia wystrój sali

Zmieniła się właścicielka więc ciężko mi powiedzieć,czy w tym menu na 150 zł jest tyle samo dań co u nas. My mamy łącznie 5 dań + zimna płyta.

Co do biżuterii to rozumiem ten ból. Ja kolczyków nadal nie mam,bransoletkę znalazłam i do niej będę czegoś szukać.Niestety na wiszące kolczyki nie mogę sobie pozwolić,bo mam trochę odstające uszy i z wiszącymi wyglądają jak satelity
Mam nadzieję, muszę spotkać się w tym tygodniu z dekoratorką, to może coś ustalimy konkretnego

W ogóle tydzień zapowiada się pracowicie pod względem ślubnym
pierwsza przymiarka sukni, oglądanie obrączek, wybieranie papieru i gadżetów ozdobnych do zaproszeń, wybieranie stroju TŻ, spotkanie z dekoratorką i muszę jeszcze obejrzeć raz kolejny wesele znajomego który miał ten zespół co my w celu wybrania jakichś zabaw weselnych
Stary 2011-03-07, 08:20   #3336
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, muszę spotkać się w tym tygodniu z dekoratorką, to może coś ustalimy konkretnego

pierwsza przymiarka sukni, oglądanie obrączek, wybieranie papieru i gadżetów ozdobnych do zaproszeń, wybieranie stroju TŻ, spotkanie z dekoratorką i muszę jeszcze obejrzeć raz kolejny wesele znajomego który miał ten zespół co my w celu wybrania jakichś zabaw weselnych
O to Ty masz tydzień pod znakiem ślubu Fajnie. Co do pogody to u mnie teraz śliczne słońce i aż wstać się chciało

gwiazdeczka26 dziekuję właśnie myślałam tylko o kolczykach i bransoletce, chociaż mama TŻ namawia mnie na jakąś zawieszkę, ale nie dam się przekonać, bo będę obładowana. Delikatna bransoletka i kolczyki, myślałam nad czymś takim:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img_prod3644_0_m.jpg (10,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_prod4333_0_m.jpg (14,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_prod4583_0_o.jpg (39,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_prod5117_0_m.jpg (11,2 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_prod3459_0_m.jpg (8,0 KB, 5 załadowań)

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 11:29   #3337
paula54
Zakorzenienie

Wróciliśmy! zmęczeni, ale zadowoleni. I przywieźliśmy 13 litrów wina część specjalnie na wesele już. Zresztą, jak takie już bardzo dobre wino kosztuje 5-6 zł butelkowane za 0,7 albo 15 zł za dwulitrowy baniaczek takiego prosto z winnicy, to chyba lepszej okazji nie będzie.

Gratuluję rocznic! Nas pod koniec miesiąca czeka 6 rocznica takiego oficjalnego bycia razem chociaż znamy się trochę dłużej. A zaręczyliśmy się w moje urodziny (Łoś twierdzi, że mniej dat do spamiętania).

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
zamówiłam takie zaproszenia
bardzo ładne. Świetna grafika na przodzie

butterfly20 - zazdroszcze kwartetu, też bym chciała... jak z zaproszeniami i tą babeczką? dogadałaś się? I wcale nie masz tak mało załatwione. Muszę zrobić podsumowanie, ale u mnie chyba jeszcze mniej tego jest...

Cytat:
Najważniejsza to: kupiliśmy wczoraj garnitur - mój P. wygląda w nim jak takie ciacho do schrupania ... a dodatkowo: dekorację do strojenia klatki, płatki do sypania po wyjściu z kościoła, lampiony, pasek, zawieszki/kokardki na alkohole ...

jeszcze tylko obrączki - może w tym tygodniu - i będziemy mieli najważniejsze sprawy

ps. polecam sklep sunset suits - miła fachowa obługa i mają ciekawe promocje na garniaki
Gratuluję Sunset Suits też polecam. Łoś kupił sobie tam normalny garnitur. I jest świetny. Ani się nie mnie, ani nic. A służy już chwilę. I nawet jak się kupi model z wieszaka, to dopasowują w cenie i dobierają dodatki. Koszulę też dopasowują, żeby dobrze razem wszystko wyglądało

Cytat:
Cały czas nie mogę się zdecydować na biżuterię i pewnie skończy się na tym, że kupię na ostatnią chwilę, a może mi pomożecie? Ja nie kompletnie nie umiem dobierać biżu Wkleiłam fotkę sukni w formularz PM11.

A dzisiaj u nas 5 miesięcy do ślubu!
coraz bliżej
też mam podobny problem z biżuterią. Za żadne skarby świata nie mogę się zdecydować. Dlatego pewnie jak już będę miała zdjęcia mojej sukni, to wrzucę tutaj i będziecie pomagać coś dobrać

Cytat:
cos takiego mi sie podoba
Załącznik 3798592
Śliczny bukiecik i fantastyczna kolorystyka. Coś bardzo podobnego będę chciała ja mieć

Cytat:
Wiem,że mamy wszystko co najważniejsze,ale ciągle się boję,że o czymś zapomnę,niedopilnuję itp. Najgorzej właśnie z tymi drobiazgami,detalami

Też się boję, że zapomnę o jakichś drobiazgach... Dlatego jak tylko coś sobie przypomnę wpisuję w magiczny zeszyt weselny i w razie czego pod koniec zrobię sprawdzanie i zobaczymy co zapomnę
Sala bardzo ładna i elegancka. A jeszcze do tego ładne dekoracje i będzie cacy

Cytat:
Czyżby to były kryształki tzw. ab white? niby przeźroczyste a mienią się wszystkimi kolorami tęczy? Takie będę miała na sukni i to jest jedyne, co wiem, o mojej przyszłej biżu - że mają w niej takie właśnie kamyczki być

Cytat:

zapowiada się pracowicie. Powodzenia
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:37   #3338
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
ale sie usmialam
Grunt, to wiedziec co nam najlepiej pasuje, to juz polowa sukcesu.
A pokazesz bransoletke?

Cytat:

W takim razie powodzenia, oby wszystko udalo sie pozalatwiac. A przymiarki sukni oczywiscie zazdroszcze. Ja na swoja musze jeszcze 1.5 mca poczekac

A jakie macie pomysly na zabawy weselne dziewczynki?
My z TZ raczej nie jestesmy zabawowi-ja to jeszcze, ale on nie znosi takich przedstawien. Wiec musimy ograniczyc sie do minimum. Nie wiem, czy wogole jakies beda...

Cytat:
O to Ty masz tydzień pod znakiem ślubu Fajnie. Co do pogody to u mnie teraz śliczne słońce i aż wstać się chciało

gwiazdeczka26 dziekuję właśnie myślałam tylko o kolczykach i bransoletce, chociaż mama TŻ namawia mnie na jakąś zawieszkę, ale nie dam się przekonać, bo będę obładowana. Delikatna bransoletka i kolczyki, myślałam nad czymś takim:
O, fajne propozycje Mi najbardziej podobaja sie 2 - lubie taki styl. Ale wszystkie maja cos w sobie. No a ostatnie pasowalyby do tej bransoletki

Co do pogody, to u mnie piekne, blekitne niebo. Wszedzie kwitna zonkile, wiec jest do tego zolciotko. Az chce sie zyc
Stary 2011-03-07, 14:16   #3339
aga-6
Raczkowanie

Cytat:

Ja się załamuję,bo Wy wszystkie już tyle macie...
Ja mogę napisać tylko to,co już mam bo będzie tego o wiele mniej

-sala+catering
-kamerzysta
-fotograf
-zespół
-kwartet na ślub
-termin w Kościele
-dekoratorka
-samochód
-sukienka
-druga sukienka na sesję poślubną
-pudełka na migdały (migdały będą kupione we Włoszech za tydzień)
-księga gości
-wizażystka
-fryzjerki (mam dwie i po próbnym zdecyduję,która będzie ok)
-mam jeszcze włoski na clip-in do przedłużenia moich cieniasów
-podróż poślubną

No i to tyle.Słabo mi to idzie.
Na urodziny dostanę jeszcze od Narzeczonego biżuterię ślubną.
Jak to jest słabo to nawet nie mówię o sobie, a mały pocieszenie zgotowała mi siostra cioteczna. Ona ślubuje za 4 m-ca a przygotowania w lesie

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić, że jesteśmy o kolejne sprawy z listy do przodu

Najważniejsza to: kupiliśmy wczoraj garnitur - mój P. wygląda w nim jak takie ciacho do schrupania ... a dodatkowo: dekorację do strojenia klatki, płatki do sypania po wyjściu z kościoła, lampiony, pasek, zawieszki/kokardki na alkohole ...

jeszcze tylko obrączki - może w tym tygodniu - i będziemy mieli najważniejsze sprawy

ps. polecam sklep sunset suits - miła fachowa obługa i mają ciekawe promocje na garniaki
Mój TŻ też chce tam kupować garnitur, zwłaszcza że mają przeróbki w cenie a u niego na pewno coś trzeba będzie zrobić
aga-6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 14:42   #3340
butterfly20
Zakorzenienie

Aga moja kuzynka ślubuje w lipcu,ale nie wiem jak u niej przygotowania-nie gadamy o tym. Pewnie dlatego,że po cichu rywalizujemy

Paula
jutro będę do niej dzwonić,bo będzie po wizycie w hurtowni.Jak się wnerwię to normalnie zamówię te wstążki na All i wyślę jej pocztą

Gwiazdeczko już pokazuję To będzie część prezentu urodzinowego od Narzeta

A ja jestem po farbowaniu. Mam już jaśniejsze blond-włoski i powoli stają się takie same jak moje cudowne,długie pasma na clip-inach.Jeszcze dzisiaj przedyskutowałam kwestię fryzury z fryzjerką i widać,że zna się na rzeczy i umie to zakładać Także pewnie tej fryzjerki już nie zmienię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0495.jpg (32,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0496.jpg (36,0 KB, 8 załadowań)
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 14:55   #3341
jusztyska
Zadomowienie

Co do zabaw weselnych to u nas pewnie będą klasycznie kaczuchy, pociąg jakiś, chusteczka, jakis tam maly walczyk z tym trzymaniem za kolana, uszy i co tam jeszcze, no ale to takie wynikające z granej muzyki zabawy a co do takich przerywników imprezy... to coż, na oczepiny bedzie trzeba cos wymyślić i może taki test zgodności co się te karteczki z on/ona i ja pokazuje, albo przekłuwanie baloników i co kto w małżenstwie bedzie robił
No i gdzieś znalazłam takie ślubowanie dla rodziców/teściów i może dla rozlużnienia placzliwej atmosfery po podziekowaniu coś takiego zrobimy.

Ślubowanie na dobrych teściów:

Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej?
Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY

Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z conajmniej dwóch dań i deseru?

Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci?
Rodzice : ŚLUBUJEMY

Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie nie wisieć na telefonie za kazdym razem, kiedy tylko okaże się, że pies sasiada zaszczekał inaczej niż zwyke?

Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów:
- jak będziesz w moim wieku .....
- ja to się nie chcę wtrącać, ale ....

Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajomować się gromadką conajmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ?

Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach?

No ale dobrze by było jeszcze jakieś ze 2 zabawy angażujące gości wymyślić, bo część ludzi czeka na takie głupotki
Stary 2011-03-07, 14:59   #3342
aniak_1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość

Czyżby to były kryształki tzw. ab white? niby przeźroczyste a mienią się wszystkimi kolorami tęczy? Takie będę miała na sukni i to jest jedyne, co wiem, o mojej przyszłej biżu - że mają w niej takie właśnie kamyczki być
Tak to są takie kryształki

Dziś z TŻtem byliśmy oglądać obrączki ślubne i już sobie takie śliczne upatrzyliśmy Kto u Was płaci za obrączki? Tradycyjnie TŻ czy pół na pół?
Jeśli chodzi op biżuterie to wierzycie w takie "zabobony", że np. perły to łzy a róże to też jakieś tam nieszczęście? Ja osobiście nie wierzę, sama chciałabym mieć bukiet z dodatkiem bordowych różyczek, natomiast moja mama niby wykształcona kobieta ale ciągle mi o takich rzeczach przypomina, żebym czasem czegoś wbrew przesądom nie zrobiła
Stary 2011-03-07, 15:25   #3343
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Tak to są takie kryształki

Dziś z TŻtem byliśmy oglądać obrączki ślubne i już sobie takie śliczne upatrzyliśmy Kto u Was płaci za obrączki? Tradycyjnie TŻ czy pół na pół?
Jeśli chodzi op biżuterie to wierzycie w takie "zabobony", że np. perły to łzy a róże to też jakieś tam nieszczęście? Ja osobiście nie wierzę, sama chciałabym mieć bukiet z dodatkiem bordowych różyczek, natomiast moja mama niby wykształcona kobieta ale ciągle mi o takich rzeczach przypomina, żebym czasem czegoś wbrew przesądom nie zrobiła
Ja tam zamierzam mieć cały bukiet z róż i nawet nie wiedziałam, ze jakis przesąd jest z różami związany
o perłach obiło mi się coś o uszy, ja pereł nie planuje, ale wątpię by miały jakieś znaczenie
Stary 2011-03-07, 16:53   #3344
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
przymiarki sukni oczywiscie zazdroszcze. Ja na swoja musze jeszcze 1.5 mca poczekac

My z TZ raczej nie jestesmy zabawowi-ja to jeszcze, ale on nie znosi takich przedstawien. Wiec musimy ograniczyc sie do minimum. Nie wiem, czy wogole jakies beda...

Co do pogody, to u mnie piekne, blekitne niebo. Wszedzie kwitna zonkile, wiec jest do tego zolciotko. Az chce sie zyc
U nas też ślicznie. Aż się wybraliśmy z Łosiem na spacerek na miasto.
Ja mam przymiarkę dopiero 20.06. Także tym bardziej też zazdroszczę
Co do zabaw - my chcemy na pewno na oczepinach tą zabawę on/ona bo śmieszna jest. Dodatkowo kaczuchy, chusteczka, jakiś pociąg, łapanie się za uszy, szyje, boczki, kolana, pięty itd. Jeśli chodzi o takie zabawy angażujące gości to znalazłam kilka w necie:

ubieranie się na czas:
Zgłasza się na ochotnika czterech panów. Ustawia się 4 krzesła oparciami do siebie, tak, żeby oparcia tworzyły kwadrat. Każdy z Panów siada na krześle. Zdejmuje marynarkę i wiesza ją na oparciu. Orkiestra prosi, żeby panowie przeszli o dwa krzesła w prawo. Siadają, zdejmują krawat i wkładają do kieszonki marynarki (wiadomo, że nie własnej). Następnie przesuwają się o trzy krzesła w lewo, tam zdejmują but i zostawiają go obok krzesła. Dalej o 6 krzeseł w prawo i tam zostawiają w bucie skarpetkę. Potem jeszcze robią ze dwa niepełne okrążenia. Który pierwszy się ubierze wygrywa nagrodę.

kareta:
Koń lewy Koń prawywoźnicaKoło lewe przednie Koło prawe przednieKról KrólowaKoło lewe tylne Koło prawe tylne

Na początku prowadzący rozdaje kieliszki, objaśnia zasady i tłumaczy każdemu kim jest.
Czyta historię, która jest poniżej. Na dźwięk odpowiedniego słowa, osoba, której dana funkcja jest przypisana musi wstać i obejść dokoła krzesło. Jeśli tego nie zrobi – pije „karniaka”.

Uwaga!

Kareta = woźnica + koła + król + królowa
Zaprzęg = woźnica + koła + król + królowa + konie

Dawno, dawno temu żył sobie Król i Królowa. Królowa ze swoim Królem bardzo lubili jeździć swoją karetą. Kareta miała 4 koła: prawe przednie, lewe tylne, lewe przednie i prawe tylne. Lewy koń był biały, a prawy koń był czarny. Pewnego dnia Królowa rzekła do swego Króla:

- Królu mój, Królu mój wspaniały, Drogi Królu, powiedz woźnicy żeby przygotował konie i sprawdził koła, bo na ostatnim spacerze był problem z prawym tylnym kołem.
Woźnica zaprzągł konie i karetę. Sprawdził prawe tylne koło, rzucił okiem na lewe przednie koło, potem rzekł do Króla:
- Królu mój, nasz wspaniały Królu, najukochańszy Królu, kareta i konie są gotowe.
Królowa z Królem wsiedli do karety i pojechali na piękną łąkę. W pewnym momencie Królowa rzekła do Króla:
- Usiądź sobie Królu, kochany Królu, mój ty najukochańszy Królu. Powiedz woźnicy by nakarmił oba konie i przygotował karetę na następny dzień abyśmy mogli wybrać się jeszcze raz sami.
Król rzekł do Królowej: Królowo moja, moja kochana Królowo, Kocham Cię moja Królowo i dał jej słodkiego całusa.

Za nie zareagowanie na słowo np. Król, osoba reprezentująca Króla musi wypić kieliszek wódki bez popitki. Przy odpowiednio dobranym opowiadaniu zabawa potrafi rozweselić do łez zebranych gości.

gorące krzesła:
Na parkiecie pojawia się 12 krzeseł. Do zabawy zapraszane jest pierwsze 12 chętnych osób. Wodzirej prosi uczestników o zajęcie miejsc na krzesłach. Pozostali goście proszeni są o gorący doping. Wodzirej prosi każdego z uczestników zabawy o znalezienie odpowiedniego rekwizytu, który powinien znajdować się w lokalu np. widelec. W trakcie gdy uczestnicy zabawy wybierają się w poszukiwaniu podanego rekwizytu, z parkietu znika jedno krzesło. W ten sposób osoba, która powróci najpóźniej nie ma już gdzie usiąść. Tym sposobem zostaje ona wyeliminowana z zabawy. Zwycięzca otrzymuje np. butelkę wódki.

I z tego coś wybierzemy. Dodatkowo chcę namówić dwóch przyjaciół Łosia do odczytania dla niego listu Cavalieros Italianos (poszukajcie w google, bardzo fajny). No i dj powiedział, że też coś wymyśli w ramach niespodzianki.

Cytat:

Paula
jutro będę do niej dzwonić,bo będzie po wizycie w hurtowni.Jak się wnerwię to normalnie zamówię te wstążki na All i wyślę jej pocztą

A ja jestem po farbowaniu. Mam już jaśniejsze blond-włoski i powoli stają się takie same jak moje cudowne,długie pasma na clip-inach.Jeszcze dzisiaj przedyskutowałam kwestię fryzury z fryzjerką i widać,że zna się na rzeczy i umie to zakładać Także pewnie tej fryzjerki już nie zmienię
Tylko się najpierw dowiedz dokładnie jakie ona te wstążki musi mieć, żeby Ci później nie odesłała, że to "nie takie".
Ja się też będę farbować, ale to już gdzieś bliżej sierpnia, bo chcę pasemka a najlepiej coś takiego wygląda za pierwszym razem, bo później jak się odrosty robi, to już za każdym następnym farbowaniem gorzej.

Cytat:
No i gdzieś znalazłam takie ślubowanie dla rodziców/teściów i może dla rozlużnienia placzliwej atmosfery po podziekowaniu coś takiego zrobimy.
Niezłe. Może też to wykorzystamy zamiast "cudownych rodziców" i innych takich bzdetów :P

Cytat:
U nas płaciliśmy na pół.
W zabobony typu perły to nie wierzę, ale moja (swoją drogą młoda i całkiem nowoczesna) ciotka powiedziała, że jak będę miała na ślubie perły na sukni albo w biżuterii, to mi je sama przyjdzie i poucina
ps. to z perłami to podobno działa tylko z prawdziwą perłą i to jedną.
Natomiast mam zamiar zaopatrzyć się w coś starego, coś nowego itd.
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 16:58   #3345
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
I z tego coś wybierzemy. Dodatkowo chcę namówić dwóch przyjaciół Łosia do odczytania dla niego listu Cavalieros Italianos (poszukajcie w google, bardzo fajny). No i dj powiedział, że też coś wymyśli w ramach niespodzianki.

Natomiast mam zamiar zaopatrzyć się w coś starego, coś nowego itd.
Oo, ten list jest świetny Czytałam go gdzieś :P może też bym kumpli na to namówiła żeby przeczytali

Dokładnie, z przesądów to na pewno coś starego, coś pożyczonego, coś niebieskiego i coś nowego ale nawet nie wiem jakie to ma dawać "profity" później jak się wszystko skompletuje, hehe

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-07, 16:59   #3346
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Ale śliczna suknia!!!

Śliczna

Cytat:
ale sie usmialam
Grunt, to wiedziec co nam najlepiej pasuje, to juz polowa sukcesu.
A pokazesz bransoletke?

W takim razie powodzenia, oby wszystko udalo sie pozalatwiac. A przymiarki sukni oczywiscie zazdroszcze. Ja na swoja musze jeszcze 1.5 mca poczekac

O, fajne propozycje Mi najbardziej podobaja sie 2 - lubie taki styl. Ale wszystkie maja cos w sobie. No a ostatnie pasowalyby do tej bransoletki

A my nie będziemy mieli zabaw, jedynie rzucanie welonem i krawatem i to wszystko. Nie preferujemy takich zabaw, a i wesele mamy niewielkie, więc nie widzimy sensu.

Cytat:
Ja tam zamierzam mieć cały bukiet z róż i nawet nie wiedziałam, ze jakis przesąd jest z różami związany
o perłach obiło mi się coś o uszy, ja pereł nie planuje, ale wątpię by miały jakieś znaczenie
Ja też będę miała z róż. A do wszelkich zabobonów nie przywiązuję wagi.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 17:21   #3347
Goyya
Raczkowanie

chcialam powiedziec,że ...odebralismy obraczki) sa piekne,cudne i co wazne-udalo sie trafic w rozmiar bo to w sumie nigdy nie wiadomo jak dany model bedzie lezal poki sie nie zmierzy swego rozmiaru!a u jubilera kazdy model w 1 rozmiarze raczej... piekne
a swoja droga nie wiem czy pisalam ze zdecydowalismy sie na dosc extrawagancka ozdobe na auto...i wlasnie sie uszyla!!! cos takiego,co sadzicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ubranko%20auta%202.jpg (121,7 KB, 39 załadowań)
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 17:22   #3348
thea2
Zadomowienie

Oj, ja też zazdroszczę przymiarek, ja sobie do lipca poczekam jeszcze Chyba że na czerwiec przełożę
A co do zabaw to nasz zespół nie grał u żadnych naszych znajomych czy rodziny, więc nie wiemy jakie zabawy zaproponują (ale myślę, że jakieś nowe przynajmniej w moich okolicach). Wszystkie zabawy i inne ważne rzeczy będziemy ustalać z zespołem w lipcu Ale od razu powiedzieliśmy, że nie chcemy zabaw krępujących (widziałam kiedyś np. chusteczkę, w której ludzie leżeli na sobie i się całowali- dla nas nie było to zabawne i smaczne, więc chcemy uniknąć tego typu zabaw). Drugim typem zabaw, jakich na pewno nie będzie to zabawy, w których goście wrzucają pieniądze- zbierają na wózek czy na cokolwiek innego- dla nas to nie do przyjęcia (bo mam wrażenie, że wyłudza się od gości w ten sposób dodatkowe pieniądze) i takich zabaw nie chcemy Ale takie popularne zabawy jak np. przebijanie balonów z karteczkami typu "zmywać naczynia będę ja" są jak dla mnie ok. Na weselu mojej koleżanki była sympatyczna zabawa- Państwo Młodzi mieli się pocałować w 30 pozycjach Ładnie to wyszło, bo np. Pan Młody brał żonę na ręce, później klęknął przed nią, posadził na kolanach itd i delikatnie cmokał. Fajne to było, nie takie na siłę, oni się dobrze bawili i goście też.

Goyya gratuluję obrączek
Moim zdaniem strasznie fajnie wygląda ta dekoracja samochodu Pierwszy raz coś takiego widzę i aż się sama sobie dziwię (bo raczej w przypadku ślubu wolę tradycyjnie wszystko) ale bardzo bardzo mi się to podoba!!

Edytowane przez thea2
Czas edycji: 2011-03-07 o 17:25
thea2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 17:25   #3349
aniak_1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
a swoja droga nie wiem czy pisalam ze zdecydowalismy sie na dosc extrawagancka ozdobe na auto...i wlasnie sie uszyla!!! cos takiego,co sadzicie?
Mi się bardzo podoba!!! Jeszcze nigdzie takiej nie widziałam
Stary 2011-03-07, 17:26   #3350
JennyAniolek
Zakorzenienie

Załatwiliśmy kolejną sprawę - zamówiliśmy obrączki !!!

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 17:29   #3351
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
chcialam powiedziec,że ...odebralismy obraczki) sa piekne,cudne i co wazne-udalo sie trafic w rozmiar bo to w sumie nigdy nie wiadomo jak dany model bedzie lezal poki sie nie zmierzy swego rozmiaru!a u jubilera kazdy model w 1 rozmiarze raczej... piekne
za obrączki, pokażesz fotki?
Co do ustrojenia autka, wygląda całkiem fajnie ale zupełnie nie w moim stylu

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Oj, ja też zazdroszczę przymiarek, ja sobie do lipca poczekam jeszcze Chyba że na czerwiec przełożę
A co do zabaw to nasz zespół nie grał u żadnych naszych znajomych czy rodziny, więc nie wiemy jakie zabawy zaproponują (ale myślę, że jakieś nowe przynajmniej w moich okolicach). Wszystkie zabawy i inne ważne rzeczy będziemy ustalać z zespołem w lipcu Ale od razu powiedzieliśmy, że nie chcemy zabaw krępujących (widziałam kiedyś np. chusteczkę, w której ludzie leżeli na sobie i się całowali- dla nas nie było to zabawne i smaczne, więc chcemy uniknąć tego typu zabaw). Drugim typem zabaw, jakich na pewno nie będzie to zabawy, w których goście wrzucają pieniądze- zbierają na wózek czy na cokolwiek innego- dla nas to nie do przyjęcia (bo mam wrażenie, że wyłudza się od gości w ten sposób dodatkowe pieniądze) i takich zabaw nie chcemy Ale takie popularne zabawy jak np. przebijanie balonów z karteczkami typu "zmywać naczynia będę ja" są jak dla mnie ok. Na weselu mojej koleżanki była sympatyczna zabawa- Państwo Młodzi mieli się pocałować w 30 pozycjach Ładnie to wyszło, bo np. Pan Młody brał żonę na ręce, później klęknął przed nią, posadził na kolanach itd i delikatnie cmokał. Fajne to było, nie takie na siłę, oni się dobrze bawili i goście też.
ja przymiarkę mam umówioną dopiero na 4 maja, ale ponieważ będę u rodziców i dostałam niedawno telefon, że mogę wcześniej się zjawić, to skorzystam z okazji i pewnie w piątek pojadę na przymiarkę

oj, taka chusteczka to masakra, ale jeszcze się z takim czymś nie spotkałam zdecydowanie wolę wersję klasyczną
Z balonami fajna sprawa naj jak Pan Młody wylosuje, że on będzie rodził dzieci

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
super
Stary 2011-03-07, 17:30   #3352
thea2
Zadomowienie

Jenny super, gratulacje !
A ja zamawiam właśnie wstążeczki do zawieszek- niby nic, ale zawsze już będzie mniej
Stary 2011-03-07, 17:30   #3353
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Co do zabaw weselnych to u nas pewnie będą klasycznie kaczuchy, pociąg jakiś, chusteczka, jakis tam maly walczyk z tym trzymaniem za kolana, uszy i co tam jeszcze, no ale to takie wynikające z granej muzyki zabawy a co do takich przerywników imprezy... to coż, na oczepiny bedzie trzeba cos wymyślić i może taki test zgodności co się te karteczki z on/ona i ja pokazuje, albo przekłuwanie baloników i co kto w małżenstwie bedzie robił

Ślubowanie na dobrych teściów:

Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej?

Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z conajmniej dwóch dań i deseru?

Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci?

Wodzirej: Czy ślubujecie nie wisieć na telefonie za kazdym razem, kiedy tylko okaże się, że pies sasiada zaszczekał inaczej niż zwyke?

Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów:
- jak będziesz w moim wieku .....
- ja to się nie chcę wtrącać, ale ....

Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajomować się gromadką conajmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ?

Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach?

No ale dobrze by było jeszcze jakieś ze 2 zabawy angażujące gości wymyślić, bo część ludzi czeka na takie głupotki
będziemy mieć takie ślubowanie w ramach oczepin

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-03-07, 17:30   #3354
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

Ekstrawagancka faktycznie, ale świetnie to wygląda.

Thea, mam identyczne zdanie na temat zabaw.

Gratuluję Wam zamówienia obrączek. U nas już od kilku miesięcy leżą w szufladzie, ale wiem jaka to radocha. wczoraj nawet przymierzaliśmy znowu.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 17:31   #3355
Goyya
Raczkowanie

Cytat:
Mi się bardzo podoba!!! Jeszcze nigdzie takiej nie widziałam
miło mi że sie podoba- znalazlam to zdjecie na wizazu i sie zakochalam uszycie czegos takiego to nielada problem.... kwestia uwzglednienia kazdej pogody pod wzgledem materialow i utwierdzenia
Stary 2011-03-07, 17:33   #3356
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
oryginalna, podoba mi się

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Jenny super, gratulacje !
Cytat:
super

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Gratuluję Wam zamówienia obrączek. U nas już od kilku miesięcy leżą w szufladzie, ale wiem jaka to radocha. wczoraj nawet przymierzaliśmy znowu.
o tak radocha wielka nawet P. zadowolony, że już to załatwiliśmy

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2011-03-07, 17:35   #3357
Goyya
Raczkowanie

no i dodam ze bizuteria tez juz zdecydowana...zdjecia sa kiepskie no ale bedziecei miec pojecie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 976061_gi1_20080401_240.jpg (13,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 935345_gi2_20100622_240.jpg (10,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 976061_gi2_20080401_240.jpg (15,1 KB, 12 załadowań)
Stary 2011-03-07, 17:38   #3358
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
To ile dałaś?
180 zł.
Cytat:

Najważniejsza to: kupiliśmy wczoraj garnitur - mój P.

A w okolicach rybnika jest ten sklep?

Cytat:

Zastanawiam się tak co już muszę mieć załatwione?
Przez problemy ślub odszedł na drugi plan, mam nadzieje ze to sie zmieni i w sobotę kupię welon, a w tym miesiącu obrączki.
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 17:43   #3359
thea2
Zadomowienie

Cytat:
za obrączki, pokażesz fotki?
Co do ustrojenia autka, wygląda całkiem fajnie ale zupełnie nie w moim stylu

ja przymiarkę mam umówioną dopiero na 4 maja, ale ponieważ będę u rodziców i dostałam niedawno telefon, że mogę wcześniej się zjawić, to skorzystam z okazji i pewnie w piątek pojadę na przymiarkę

oj, taka chusteczka to masakra, ale jeszcze się z takim czymś nie spotkałam zdecydowanie wolę wersję klasyczną
Z balonami fajna sprawa naj jak Pan Młody wylosuje, że on będzie rodził dzieci

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

super
A pokażesz zdjęcia z przymiarki ?? Poookaż Haha, masz rację, chyba trzeba będzie dobrze przemyśleć te karteczki, jeśli się na nie zdecydujemy
Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
Ekstrawagancka faktycznie, ale świetnie to wygląda.

Thea, mam identyczne zdanie na temat zabaw.

Cieszę się, że jesteśmy tego samego zdania, ja będąc gościem nie chciałabym absolutnie uczestniczyć w tego typu zabawach, więc swoim gościom nie chcę tego fundować
Cytat:
no i dodam ze bizuteria tez juz zdecydowana...zdjecia sa kiepskie no ale bedziecei miec pojecie
Lubię taką biżuterię Do ślubu wolę coś skromniejszego, ale na co dzień czy na jakieś przyjęcie chętnie bym założyła
Stary 2011-03-07, 17:44   #3360
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
A w okolicach rybnika jest ten sklep?
jest w Rybniku w CH Plaza

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości