|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
To są takie przezroczyste kryształki mieniące się różnymi kolorami tęczy w zależności od padania światła
Zawieszki też pewnie nie założę ale kupiłam materiały za ok.60zł i chciałam wszystko wykorzystać
|
|
|
|
#3332 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no i bukiet też bardzo ładny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do sali, piękna aż czasem jak tak patrze na te śliczne sale, to mam wrażenie, że moja zwykła w domu ludowym to jakaś masakra:P ale mam nadzieje, że dekoratorka stanie na wysokości zadania ![]() U nas też za naszym stołem ma być taka kurtyna ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym widziala do niej tylko kolczyki i bransoletke. I kolczyki chyba nie za duze..., bo suknia jest bardzo strojna. Ale na sukni nie ma zadnych ozdob, wiec kazdy rodzaj bizuterii powinien pasowac.Cytat:
Co do bizuterii, to mam wizje w glowie.. kolczyki raczej dlugie, ale nie bardzo strojne, naszyjnik chcialam delikatny- najlepiej na trzech zylkach, tylko ze przewaznie jak podobaja mi sie kolczyki to nie moge dobrac naszyjnika i odwrotnie. A co do reszty spraw - to bez obaw, napewno nic nie zapomnisz Chociazby podczas przegladania watkow tutaj na wizazu, zawsze cos sie przypomni.Cytat:
I widac, ze cudownie sie mieniaA i dziekuje za opinie o bukiecie - utwierdzilo mnie to w przekonaniu, ze na cos podobnego powinnam sie zdecydowac
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Jusztyska milion razy byłam świadkiem tego,że fajna dekroacja zupełnie zmienia wystrój sali
![]() Cytat:
Zmieniła się właścicielka więc ciężko mi powiedzieć,czy w tym menu na 150 zł jest tyle samo dań co u nas. My mamy łącznie 5 dań + zimna płyta. Co do biżuterii to rozumiem ten ból. Ja kolczyków nadal nie mam,bransoletkę znalazłam i do niej będę czegoś szukać.Niestety na wiszące kolczyki nie mogę sobie pozwolić,bo mam trochę odstające uszy i z wiszącymi wyglądają jak satelity ![]()
|
|
|
|
|
#3335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogóle tydzień zapowiada się pracowicie pod względem ślubnym ![]() pierwsza przymiarka sukni, oglądanie obrączek, wybieranie papieru i gadżetów ozdobnych do zaproszeń, wybieranie stroju TŻ, spotkanie z dekoratorką i muszę jeszcze obejrzeć raz kolejny wesele znajomego który miał ten zespół co my w celu wybrania jakichś zabaw weselnych
|
|
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie. Co do pogody to u mnie teraz śliczne słońce i aż wstać się chciało![]() gwiazdeczka26 dziekuję właśnie myślałam tylko o kolczykach i bransoletce, chociaż mama TŻ namawia mnie na jakąś zawieszkę, ale nie dam się przekonać, bo będę obładowana. Delikatna bransoletka i kolczyki, myślałam nad czymś takim:
|
|
|
|
|
#3337 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy! zmęczeni, ale zadowoleni. I przywieźliśmy 13 litrów wina
część specjalnie na wesele już. Zresztą, jak takie już bardzo dobre wino kosztuje 5-6 zł butelkowane za 0,7 albo 15 zł za dwulitrowy baniaczek takiego prosto z winnicy, to chyba lepszej okazji nie będzie. Gratuluję rocznic! Nas pod koniec miesiąca czeka 6 rocznica takiego oficjalnego bycia razem bardzo ładne. Świetna grafika na przodzie ![]() butterfly20 - zazdroszcze kwartetu, też bym chciała... jak z zaproszeniami i tą babeczką? dogadałaś się? I wcale nie masz tak mało załatwione. Muszę zrobić podsumowanie, ale u mnie chyba jeszcze mniej tego jest... Cytat:
Sunset Suits też polecam. Łoś kupił sobie tam normalny garnitur. I jest świetny. Ani się nie mnie, ani nic. A służy już chwilę. I nawet jak się kupi model z wieszaka, to dopasowują w cenie i dobierają dodatki. Koszulę też dopasowują, żeby dobrze razem wszystko wyglądało ![]() Cytat:
coraz bliżej też mam podobny problem z biżuterią. Za żadne skarby świata nie mogę się zdecydować. Dlatego pewnie jak już będę miała zdjęcia mojej sukni, to wrzucę tutaj i będziecie pomagać coś dobrać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sala bardzo ładna i elegancka. A jeszcze do tego ładne dekoracje i będzie cacy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3338 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grunt, to wiedziec co nam najlepiej pasuje, to juz polowa sukcesu. A pokazesz bransoletke? ![]() Cytat:
A jakie macie pomysly na zabawy weselne dziewczynki? My z TZ raczej nie jestesmy zabawowi-ja to jeszcze, ale on nie znosi takich przedstawien. Wiec musimy ograniczyc sie do minimum. Nie wiem, czy wogole jakies beda... ![]() Cytat:
![]() Co do pogody, to u mnie piekne, blekitne niebo. Wszedzie kwitna zonkile, wiec jest do tego zolciotko. Az chce sie zyc
|
|
|
#3339 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3340 |
|
Zakorzenienie
|
Aga moja kuzynka ślubuje w lipcu,ale nie wiem jak u niej przygotowania-nie gadamy o tym. Pewnie dlatego,że po cichu rywalizujemy
![]() ![]() Paula jutro będę do niej dzwonić,bo będzie po wizycie w hurtowni.Jak się wnerwię to normalnie zamówię te wstążki na All i wyślę jej pocztą Gwiazdeczko już pokazuję To będzie część prezentu urodzinowego od Narzeta![]() A ja jestem po farbowaniu. Mam już jaśniejsze blond-włoski i powoli stają się takie same jak moje cudowne,długie pasma na clip-inach.Jeszcze dzisiaj przedyskutowałam kwestię fryzury z fryzjerką i widać,że zna się na rzeczy i umie to zakładać Także pewnie tej fryzjerki już nie zmienię
|
|
|
|
#3341 |
|
Zadomowienie
|
Co do zabaw weselnych
to u nas pewnie będą klasycznie kaczuchy, pociąg jakiś, chusteczka, jakis tam maly walczyk z tym trzymaniem za kolana, uszy i co tam jeszcze, no ale to takie wynikające z granej muzyki zabawy a co do takich przerywników imprezy... to coż, na oczepiny bedzie trzeba cos wymyślić i może taki test zgodności co się te karteczki z on/ona i ja pokazuje, albo przekłuwanie baloników i co kto w małżenstwie bedzie robił ![]() No i gdzieś znalazłam takie ślubowanie dla rodziców/teściów i może dla rozlużnienia placzliwej atmosfery po podziekowaniu coś takiego zrobimy. Ślubowanie na dobrych teściów: Wodzirej: Czy ślubujecie nie zaglądać do garnków synowej? Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie co tydzień przyjmować Wasze dzieci na obiadkach niedzielnych składających się z conajmniej dwóch dań i deseru? Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie udawać, że nie widzicie pajęczyn, stosów brudnych garów i walających się ubrań w mieszkanku Waszych dzieci? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie każdorazowo dawać pokaźną wałówkę pysznego jedzonka kiedy tylko poproszą o to Wasze dzieci? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie nie wisieć na telefonie za kazdym razem, kiedy tylko okaże się, że pies sasiada zaszczekał inaczej niż zwyke? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie nigdy nie używać następujących zwrotów: - jak będziesz w moim wieku ..... - ja to się nie chcę wtrącać, ale .... Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie bez marudzenia zajomować się gromadką conajmniej 10 dzieciaków jakie pojawią się w tym małżeństwie, kiedy tylko przyjdzie taka potrzeba ? Rodzice : ŚLUBUJEMY Wodzirej: Czy ślubujecie z promiennym uśmiechem dostarczać zięciowi piwo w nieograniczonych ilościach? Rodzice : <śmiech> ŚLUBUJEMY No ale dobrze by było jeszcze jakieś ze 2 zabawy angażujące gości wymyślić, bo część ludzi czeka na takie głupotki
|
|
|
|
#3342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziś z TŻtem byliśmy oglądać obrączki ślubne i już sobie takie śliczne upatrzyliśmy Kto u Was płaci za obrączki? Tradycyjnie TŻ czy pół na pół?Jeśli chodzi op biżuterie to wierzycie w takie "zabobony", że np. perły to łzy a róże to też jakieś tam nieszczęście? Ja osobiście nie wierzę, sama chciałabym mieć bukiet z dodatkiem bordowych różyczek, natomiast moja mama niby wykształcona kobieta ale ciągle mi o takich rzeczach przypomina, żebym czasem czegoś wbrew przesądom nie zrobiła
|
|
|
|
|
#3343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o perłach obiło mi się coś o uszy, ja pereł nie planuje, ale wątpię by miały jakieś znaczenie
|
|
|
|
|
#3344 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam przymiarkę dopiero 20.06. Także tym bardziej też zazdroszczę ![]() Co do zabaw - my chcemy na pewno na oczepinach tą zabawę on/ona bo śmieszna jest. Dodatkowo kaczuchy, chusteczka, jakiś pociąg, łapanie się za uszy, szyje, boczki, kolana, pięty itd. Jeśli chodzi o takie zabawy angażujące gości to znalazłam kilka w necie: ubieranie się na czas: Zgłasza się na ochotnika czterech panów. Ustawia się 4 krzesła oparciami do siebie, tak, żeby oparcia tworzyły kwadrat. Każdy z Panów siada na krześle. Zdejmuje marynarkę i wiesza ją na oparciu. Orkiestra prosi, żeby panowie przeszli o dwa krzesła w prawo. Siadają, zdejmują krawat i wkładają do kieszonki marynarki (wiadomo, że nie własnej). Następnie przesuwają się o trzy krzesła w lewo, tam zdejmują but i zostawiają go obok krzesła. Dalej o 6 krzeseł w prawo i tam zostawiają w bucie skarpetkę. Potem jeszcze robią ze dwa niepełne okrążenia. Który pierwszy się ubierze wygrywa nagrodę. kareta: Koń lewy Koń prawywoźnicaKoło lewe przednie Koło prawe przednieKról KrólowaKoło lewe tylne Koło prawe tylne Na początku prowadzący rozdaje kieliszki, objaśnia zasady i tłumaczy każdemu kim jest. Czyta historię, która jest poniżej. Na dźwięk odpowiedniego słowa, osoba, której dana funkcja jest przypisana musi wstać i obejść dokoła krzesło. Jeśli tego nie zrobi – pije „karniaka”. Uwaga! Kareta = woźnica + koła + król + królowa Zaprzęg = woźnica + koła + król + królowa + konie Dawno, dawno temu żył sobie Król i Królowa. Królowa ze swoim Królem bardzo lubili jeździć swoją karetą. Kareta miała 4 koła: prawe przednie, lewe tylne, lewe przednie i prawe tylne. Lewy koń był biały, a prawy koń był czarny. Pewnego dnia Królowa rzekła do swego Króla: - Królu mój, Królu mój wspaniały, Drogi Królu, powiedz woźnicy żeby przygotował konie i sprawdził koła, bo na ostatnim spacerze był problem z prawym tylnym kołem. Woźnica zaprzągł konie i karetę. Sprawdził prawe tylne koło, rzucił okiem na lewe przednie koło, potem rzekł do Króla: - Królu mój, nasz wspaniały Królu, najukochańszy Królu, kareta i konie są gotowe. Królowa z Królem wsiedli do karety i pojechali na piękną łąkę. W pewnym momencie Królowa rzekła do Króla: - Usiądź sobie Królu, kochany Królu, mój ty najukochańszy Królu. Powiedz woźnicy by nakarmił oba konie i przygotował karetę na następny dzień abyśmy mogli wybrać się jeszcze raz sami. Król rzekł do Królowej: Królowo moja, moja kochana Królowo, Kocham Cię moja Królowo i dał jej słodkiego całusa. Za nie zareagowanie na słowo np. Król, osoba reprezentująca Króla musi wypić kieliszek wódki bez popitki. Przy odpowiednio dobranym opowiadaniu zabawa potrafi rozweselić do łez zebranych gości. gorące krzesła: Na parkiecie pojawia się 12 krzeseł. Do zabawy zapraszane jest pierwsze 12 chętnych osób. Wodzirej prosi uczestników o zajęcie miejsc na krzesłach. Pozostali goście proszeni są o gorący doping. Wodzirej prosi każdego z uczestników zabawy o znalezienie odpowiedniego rekwizytu, który powinien znajdować się w lokalu np. widelec. W trakcie gdy uczestnicy zabawy wybierają się w poszukiwaniu podanego rekwizytu, z parkietu znika jedno krzesło. W ten sposób osoba, która powróci najpóźniej nie ma już gdzie usiąść. Tym sposobem zostaje ona wyeliminowana z zabawy. Zwycięzca otrzymuje np. butelkę wódki. I z tego coś wybierzemy. Dodatkowo chcę namówić dwóch przyjaciół Łosia do odczytania dla niego listu Cavalieros Italianos (poszukajcie w google, bardzo fajny). No i dj powiedział, że też coś wymyśli w ramach niespodzianki. Cytat:
Ja się też będę farbować, ale to już gdzieś bliżej sierpnia, bo chcę pasemka a najlepiej coś takiego wygląda za pierwszym razem, bo później jak się odrosty robi, to już za każdym następnym farbowaniem gorzej. Cytat:
zamiast "cudownych rodziców" i innych takich bzdetów :PCytat:
W zabobony typu perły to nie wierzę, ale moja (swoją drogą młoda i całkiem nowoczesna) ciotka powiedziała, że jak będę miała na ślubie perły na sukni albo w biżuterii, to mi je sama przyjdzie i poucina ps. to z perłami to podobno działa tylko z prawdziwą perłą i to jedną. Natomiast mam zamiar zaopatrzyć się w coś starego, coś nowego itd. |
||||
|
|
|
#3345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czytałam go gdzieś :P może też bym kumpli na to namówiła żeby przeczytali Dokładnie, z przesądów to na pewno coś starego, coś pożyczonego, coś niebieskiego i coś nowego ale nawet nie wiem jakie to ma dawać "profity" później jak się wszystko skompletuje, hehe
|
|
|
|
|
#3346 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie preferujemy takich zabaw, a i wesele mamy niewielkie, więc nie widzimy sensu. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3347 |
|
Raczkowanie
|
chcialam powiedziec,że ...odebralismy obraczki
) sa piekne,cudne i co wazne-udalo sie trafic w rozmiar bo to w sumie nigdy nie wiadomo jak dany model bedzie lezal poki sie nie zmierzy swego rozmiaru!a u jubilera kazdy model w 1 rozmiarze raczej... piekne![]() a swoja droga nie wiem czy pisalam ze zdecydowalismy sie na dosc extrawagancka ozdobe na auto...i wlasnie sie uszyla!!! cos takiego,co sadzicie? |
|
|
|
#3348 |
|
Zadomowienie
|
Oj, ja też zazdroszczę przymiarek, ja sobie do lipca poczekam jeszcze
Chyba że na czerwiec przełożę ![]() A co do zabaw to nasz zespół nie grał u żadnych naszych znajomych czy rodziny, więc nie wiemy jakie zabawy zaproponują (ale myślę, że jakieś nowe przynajmniej w moich okolicach). Wszystkie zabawy i inne ważne rzeczy będziemy ustalać z zespołem w lipcu Ale od razu powiedzieliśmy, że nie chcemy zabaw krępujących (widziałam kiedyś np. chusteczkę, w której ludzie leżeli na sobie i się całowali- dla nas nie było to zabawne i smaczne, więc chcemy uniknąć tego typu zabaw). Drugim typem zabaw, jakich na pewno nie będzie to zabawy, w których goście wrzucają pieniądze- zbierają na wózek czy na cokolwiek innego- dla nas to nie do przyjęcia (bo mam wrażenie, że wyłudza się od gości w ten sposób dodatkowe pieniądze) i takich zabaw nie chcemy Ale takie popularne zabawy jak np. przebijanie balonów z karteczkami typu "zmywać naczynia będę ja" są jak dla mnie ok. Na weselu mojej koleżanki była sympatyczna zabawa- Państwo Młodzi mieli się pocałować w 30 pozycjach Ładnie to wyszło, bo np. Pan Młody brał żonę na ręce, później klęknął przed nią, posadził na kolanach itd i delikatnie cmokał. Fajne to było, nie takie na siłę, oni się dobrze bawili i goście też.Goyya gratuluję obrączek Moim zdaniem strasznie fajnie wygląda ta dekoracja samochodu Pierwszy raz coś takiego widzę i aż się sama sobie dziwię (bo raczej w przypadku ślubu wolę tradycyjnie wszystko) ale bardzo bardzo mi się to podoba!!
Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2011-03-07 o 17:25 |
|
|
|
#3349 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3351 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za obrączki, pokażesz fotki?Co do ustrojenia autka, wygląda całkiem fajnie ale zupełnie nie w moim stylu ![]() Cytat:
![]() oj, taka chusteczka to masakra, ale jeszcze się z takim czymś nie spotkałam zdecydowanie wolę wersję klasyczną![]() Z balonami fajna sprawa naj jak Pan Młody wylosuje, że on będzie rodził dzieci ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- super |
||
|
|
|
#3352 |
|
Zadomowienie
|
Jenny super, gratulacje !
A ja zamawiam właśnie wstążeczki do zawieszek- niby nic, ale zawsze już będzie mniej
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ekstrawagancka faktycznie, ale świetnie to wygląda. Thea, mam identyczne zdanie na temat zabaw. ![]() Gratuluję Wam zamówienia obrączek. U nas już od kilku miesięcy leżą w szufladzie, ale wiem jaka to radocha. wczoraj nawet przymierzaliśmy znowu.
|
|
|
|
|
#3355 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
nawet P. zadowolony, że już to załatwiliśmy
|
||
|
|
|
#3357 |
|
Raczkowanie
|
no i dodam ze bizuteria tez juz zdecydowana...zdjecia sa kiepskie no ale bedziecei miec pojecie
|
|
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
180 zł.
Cytat:
![]() A w okolicach rybnika jest ten sklep? ![]() Zastanawiam się tak co już muszę mieć załatwione? Przez problemy ślub odszedł na drugi plan, mam nadzieje ze to sie zmieni i w sobotę kupię welon, a w tym miesiącu obrączki. |
|
|
|
|
#3359 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?? Poookaż Haha, masz rację, chyba trzeba będzie dobrze przemyśleć te karteczki, jeśli się na nie zdecydujemy ![]() Cytat:
Cytat:
Do ślubu wolę coś skromniejszego, ale na co dzień czy na jakieś przyjęcie chętnie bym założyła
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

Chcę już wiosnę, nie lubię takiej szarówy...
Oj będzie jatka!

część specjalnie na wesele już. Zresztą, jak takie już bardzo dobre wino kosztuje 5-6 zł butelkowane za 0,7 albo 15 zł za dwulitrowy baniaczek takiego prosto z winnicy, to chyba lepszej okazji nie będzie.
Sunset Suits też polecam. Łoś kupił sobie tam normalny garnitur. I jest świetny. Ani się nie mnie, ani nic. A służy już chwilę. I nawet jak się kupi model z wieszaka, to dopasowują w cenie i dobierają dodatki. Koszulę też dopasowują, żeby dobrze razem wszystko wyglądało