Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-06, 18:53   #2221
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

O kobietki kobietki - Zostawić Was na "chwilę" i tyle naszkrobałyście, że padam Przeczytałam,ale na wszystkie pytania już są odpowiedzi.

Niedziela minęła leniwie, jakoś cały czas spać mi się chce...

Dzisiaj kupiłam sobie witaminki, bo wcześniej brałam Falvit Mama po których było mi okropnie źle.Mąż mi kupił maszyne do szycią
ale będe stylizować, szyć...no cudo!

Powiedzcie mi, czy wy macie problem z katarem? od początku ciązy, co smarkam to przejawia mi się krew, normlane?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 18:59   #2222
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

tez mi leci krew jak mam katar, podobno taki katar w ciazy to wina progesteronu

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 19:03   #2223
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tez mi leci krew jak mam katar, podobno taki katar w ciazy to wina progesteronu

Strasznie mnie to denerwuje, bo nigdy nie mialam takiego problemu, na pocztątku myslalam, że to objawy anemii, ale jej nie mam póki co.
Wiec to raczej normlane? jetem spokojniejsza

Stary 2011-03-06, 19:07   #2224
zanka205
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny bardzo
byłam jednak u mamy, ale dosłownie 5 minut, od razu lepiej się poczuła jak mnie zobaczyła
no i tak póki co wiadomo, że głównym problemem jest anemia, już dziś mama dostała dwa woreczki krwi a że ma 0RH- to więcej na dziś nie mieli
jakich rumieńców dostała szok heh
no i lekarka powiedziała, że to chyba od zastrzyków na te bolące plecy
norma niby coś koło 13 a mama miała 6
no nie wiem, w każdym razie dobrze, że jest w szpitalu
wyleczą ja, ja myślę, że minimum do piątku będzie tam leżała

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 19:15   #2225
aania_20
Zakorzenienie

jakie tu dziś pustki przynajmniej można spokojnie pół dnia nadrobić

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
A ja pokaże brzuszek, bo dzisiaj zaczynamy 21tc (albo leci 22 według niektórych obliczeń)
Pierwsze zdjęcie dla porównania z 9tc, a drugie z dzisiaj czyli 21tc
świetny powolutku się ujawnia

Cytat:
Napisane przez Makobratek Pokaż wiadomość

Dlaczego tak się tym zdenerwowałaś?
nie wiem...może nie mam racji i przesadzam, ale mnie wkurzyło że będą mi narzucać jakieś swoje propozycje... i tak wiem ze nic z tego nie będzie bo z teściowa mamy zupełnie inne gusty. Może i przesadzam (jak to mąż stwierdził bo posłuchamy a i tak po swojemu zrobimy)) ale własnemu dziecku to chyba możemy sami imię wybrać... jak się zdecydujemy to proszę bardzo, mogą mówić czy im się podoba czy nie (choć mało mnie to obchodzi) ale w tej chwili nie zamierzam żadnych propozycji nawet słuchać...po imieniu zacznie się wybieranie chrzestnych itd...
może mi hormony wariują...

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
No i zrobilam rafaello
aaa.....daj trochę!

zaneta, ja też tak mam z katarem. ale w ciąży ponoć to normalne, naczynka robią się słabsze no i krew z nosa to dość częste zjawisko..
mąż wczoraj stwierdził że śliczny już mam brzuszek no i w ogóle głaska go, rozmawia sobie z małym...wczoraj pokopał tatę
ale mam dzień bez sensu...spać mi się tylko chce. I to mimo 2 godzin drzemki po południu
która pisała o odwyku od allegro? chyba też mi się należy
http://allegro.pl/show_item.php?item=1477958749 ; http://allegro.pl/zestaw-3-6-m-body-...478454456.html ; http://allegro.pl/zestaw-spodnie-bod...478453818.html to tyle na dziś

Dziewczyny, a z innych zakupów - jakie kosmetyki maluszkowi kupujecie? Tzn nie pytam do czego itd, ale czy macie jakieś sprawdzone firmy? Te wszystkie kremy, szampony, oliwki... możecie jakieś polecić?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 19:28   #2226
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
byłam jednak u mamy, ale dosłownie 5 minut, od razu lepiej się poczuła jak mnie zobaczyła
no i tak póki co wiadomo, że głównym problemem jest anemia, już dziś mama dostała dwa woreczki krwi a że ma 0RH- to więcej na dziś nie mieli
Będzie dobrze bo musi

~~*~~

Ania20 no pustki, mi sie tez udalo nadrobić, ale zaszalały co ? z tym pisaniem
Ja nic nie kupuje, jeszcze chyba nie tez czas...ciuszki dostane od rodizny, meble mąż z teściem zrobić, ewentualne smoczki itp. o ktorych musze poczytac, bo noga z tego jestem

Stary 2011-03-06, 19:33   #2227
Stapelka
Rozeznanie

Blondynka - ode mnie również 100 lat!

Zanka - wiem, ze mama ale ja bym nie szła. Moja mama była w szpitalu we środę bo miała podejrzenie zapalenia płuc i lekarka kategorycznie zabroniła mi mieć jakikolwiek kontakt ze szpitalem (mimo że mama nie zaraża)

my latamy po sklepach, szukamy fliz i paneli i próbujemy dobrać do tego kolory ścian. uhh ciężka praca zdaje się, ze niezły sajgon się nam szykuje z remontem

a i zakochałam się w tym wózku - http://www.navington.com/produkty/rama-galeon normalnie jakoś pierwsza klasa, wszystko zapina się i odpina z niezwykła łatwością. Świetnie wykończony. Jedyna dla mnie wada to nie skrętne przednie koła. no i cena - 3w1 z fotelikiem maxi cosi 2600

Edytowane przez Stapelka
Czas edycji: 2011-03-06 o 19:35
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 19:33   #2228
zanka205
Zakorzenienie

wiem, że będzie dobrze

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 19:47   #2229
justa878
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
Blondynka - ode mnie również 100 lat!

Zanka - wiem, ze mama ale ja bym nie szła. Moja mama była w szpitalu we środę bo miała podejrzenie zapalenia płuc i lekarka kategorycznie zabroniła mi mieć jakikolwiek kontakt ze szpitalem (mimo że mama nie zaraża)

my latamy po sklepach, szukamy fliz i paneli i próbujemy dobrać do tego kolory ścian. uhh ciężka praca zdaje się, ze niezły sajgon się nam szykuje z remontem

a i zakochałam się w tym wózku - http://www.navington.com/produkty/rama-galeon normalnie jakoś pierwsza klasa, wszystko zapina się i odpina z niezwykła łatwością. Świetnie wykończony. Jedyna dla mnie wada to nie skrętne przednie koła. no i cena - 3w1 z fotelikiem maxi cosi 2600
Cena jest dosyć duża.
Dziewczyny czy któraś z Was używała wózka Tako Jumper?? Bo bardzo mi się podoba, ale wolę się najpierw spytać doświadczonych mam

11.07.2010
05.06.2010
justa878 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 19:54   #2230
aania_20
Zakorzenienie

zaneta, ja też miałam ciuszków nie kupować fakt że koleżanka radziła mi ten zakup na koniec zostawić bo ona dostała od rodziny i koleżanek ciuszki, ale ja na to za bardzo nie liczę bo w rodzinie i wśród przyjaciół same dziewczynki no a poza tym takie to wszystko słodkie jak oglądam....

zanka

Stary 2011-03-06, 20:05   #2231
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
zaneta, ja też miałam ciuszków nie kupować fakt że koleżanka radziła mi ten zakup na koniec zostawić bo ona dostała od rodziny i koleżanek ciuszki, ale ja na to za bardzo nie liczę bo w rodzinie i wśród przyjaciół same dziewczynki no a poza tym takie to wszystko słodkie jak oglądam....

zanka

No co do ciuszków to tak sobie mysle, u mnie tez same dziewczynki, a ja liczę na chłopaczka oglądam od czasu do czasu w internecie czy w sklepie, ale jeszcze jakiegos wiekszego zapału nie mam..
No a mebelki się zrobią.

Stary 2011-03-06, 20:21   #2232
LadyInBlack2
Rozeznanie

dzięki za gratki dziewczyny

Blondynkapoznan- wszystkiego naj naj naj

zanka- dobrze, że wszystko dobrze się skończyło, dbaj o siebie i mamę

co do specyfików- ja smaruję się od początku ciąży oliwką Babydream z Rossmana na zmianę z granatowym balsamem z Nivea, od tygodnia na brzuch, uda i pośladki stosuję balsam na rozstępy z Pharmaceris (ten zapobiegający, bo jest jeszcze jakiś inny)

żyłki na nogach tez mam, z resztą ja mam skłonność do żylaków (także w spadku po członkach rodziny) więc boję się, żeby żyłki i pajączki, których zwłaszcza pod kolanami mam siatki, nie zamieniły się w żylaki

dziewczyny, hartujecie piersi? ja mam generalnie całe życie bardzo wrażliwe piersi i już się boję co to będzie jak mały mlekopijca dorwie się do cyca koleżanka poradziła, żeby jak najszybciej zacząć je hartować, tj. masować codziennie czymś szorstkim, żeby sutki nieco odwrażliwić. Raz się pomasowałam taką rękawicą-myjką do masażu ciała, to prawie zęby wbiłam w ścianę Poza tym czy takie masowanie nie wywoła wcześniejszych skurczów? Powiedzcie, czy i jak przygotowujecie swoje piersi na ten nadchodzący najcięższy dla nich czas?

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Uff trochę mnie uspokoiłyscie mi powiedział że będziemy szukać tego żołądka na następnym badaniu, czyli 1 kwietnia. Zresztą wtedy zrobi mi USG 4D, więc pewnie będzie lepiej widać Ale tak sobie patrzę na wagę fasolki w 21/22 tc i wszędzie widzę ok. 300 gram a mój to pewnie będzie kloc skoro już ma 465
sygine, ale wielkolud!mój w 21 t 2dc ma 380g.
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 20:23   #2233
Natka_
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny humor mi poprawiłyście jak napisałyście, że widać, że mam brzuszek ciążowy! Dziękuję:cmok : Czyli nie ma tak źle jak ja to wszystko obrazuje

Zmalowana a Ty to może nie szczypior?

Ja też mam cały czas katar i też czsami z krwią, więc chyba normalne
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 20:27   #2234
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej laseczki
Przeżyłam zjazd więc mam już luzik przez 2 tyg

Vaniliowa
u nerolki bez zmian byli ostatnio w szpitalu i dostała dodatkowo coś jeszcze bo szyjka nic sie nie poprawia. Leży w domu. Komputera nie ma bo w naprawię.

Brunetka
kciukasy zaciśnięte

Zanka
przykro mi z powodu mamy, ale miejmy nadzieje, że nie będzie to nic poważniejszego.

Natka Ty szczypiorku ! Mogłabym Cię objąć dłońmi w tym 9 tc :P A brzuszek widać rośnie Toż to karalne być tak szczupłą :P
Dzięki Zmalowana za informacje o Nerolce . Pozdrawiam Ją serdecznie i trzymam kciuki za poprawe . Brakuje Jej na naszym wątku ...
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 20:30   #2235
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Dziewczyny, a z innych zakupów - jakie kosmetyki maluszkowi kupujecie? Tzn nie pytam do czego itd, ale czy macie jakieś sprawdzone firmy? Te wszystkie kremy, szampony, oliwki... możecie jakieś polecić?
Ja kupie tylko jedna rzecz, a mianowicie Oilatum (lub cos pokrewnego) do mycia. To jest emulsja, ktora natluszcza jednoczesnie, wiec dziecka nie trzeba oliwkowac. Przy Wiktorii przez 3 dni bawilam sie w mydelko i oliwke (mialam akurat z Nivei), ale od razu dostala uczulenia i jak przyszla polozna na wizyte, to poradzila uzywaz tylko Oilatum. Przy Zuzi od razu tak robilam i problemow ze skora nie miala w ogole. Dzieciowy plyn do kapania i szampon zakupilam jak juz mialy chyba z pol roku albo cos kolo tego i kapaly sie juz w doroslej wannie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 20:33   #2236
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justa878 Pokaż wiadomość
Cena jest dosyć duża.
Dziewczyny czy któraś z Was używała wózka Tako Jumper?? Bo bardzo mi się podoba, ale wolę się najpierw spytać doświadczonych mam
My w końcu zdecydowaliśmy sie na Tako Warrior
Stary 2011-03-06, 20:45   #2237
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

szampon nivea, mydełko i oliwka bambino (w tych przypadkach byle nie Johnson - po oliwce krosty, po szamponie ciemieniucha!), ew szare mydło biały jeleń (nie zartuje - skóra wreszcie jak u bobaska), sudocrem na czerwony (i tylko wtedy!) tyłek, podobno tez linomag jest dobry, zasypka alantan, gencjana do pępuszka (i potem dobra np. na pleśniawki...). na wietrzne czy mrozne dni uzywam rossmanowskiego Wind und wetter creme dla dzieci, a na super sucha skóre sos nivea (ale mial juz chyba pół roku jak nie wiecej). mozna tez do kapieli dodawac np. ciekłą parafine, dziala natłuszczajaco (jak olian, oliatum, emolium...). no i dla nas - na brodawki - maltan lub bephanten. tak wlasciwie oliwkowalam rzadko (2x na tydzien), a na poczatku glowe i cialo mydelkiem myłam, zadnych szamponow bo za malo włosów

lady - nie szoruje bo wywołuje skurcze. lepiej potem miec pozarte niz urodzic wczesniej. a to czy pogryzie mlekopij czy nie zalezy i tak od niego a nie od hartowania. hartowanie byloby w 100% poprawne jakbysmy z cyckami na wierzchu jak w Afryce chodzili - deszcz czy wiatr... nic innego i tak ich nie zahartuje, no chyba że 30 min co 2h je bedziecie szorowac (bo takie mial karmienia moj dziec...)

Stary 2011-03-06, 20:50   #2238
brunetka2000
Zakorzenienie

Ja uciekam strasznie się denerwuje przed jutrzejszymi badaniami, ciekawa jestem co tym razem mi wyjdzie. Mam nadzieję, że moja wątroba w końcu da mi spokój
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 20:54   #2239
SweetAngel1984
Zadomowienie

kochane....
dzisiaj przezylam ogrmny stres takie nerwy ze az mi sie slabo zrobilo i zakrecilo mi ei w glowie z tych nerwow pierwszy raz poczulam dzis ruchy dziecka....boje sie czy tak duzy stres moze mioec negatywny wplyw na dzidzie????? a jak tak to jaki??? wypilam melise i sie juz wyciszylam ale zdaje sobie sprawe z tego ze stres jaki dzis przezylam byl ogromny....
bardzo was prosze o opinie.....
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 21:03   #2240
83monia
Zakorzenienie

http://www.google.pl/search?client=o...hannel=suggest za duzo o stresie, zobacz chociaz tytuły artykułów...

Stary 2011-03-06, 21:09   #2241
SweetAngel1984
Zadomowienie

jestem ...zalamana... nie che zeby dzidzia byla chora...ale stres ktory przeszlam zwiazany byl z sytuacja rodzinna i bylo to nieuniknione...zreszta kazdy w takiej sytuacji zdenerwowal by sie strasznie....... i co ja teraz zrobie dobilam sie do konca
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 21:12   #2242
agni82
Zadomowienie

Lady ja usłyszałam od pewnej doświadczonej kobiety, by zahartowac piersi, a w zasadzie sutki to jest dużo przyjemniejszy sposób .

Otóz prosisz swoją połówkę o masaż sutków językiem. Nie wiem, czy to prawda czy nie, ale wydaje się miłym zaleceniem
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 21:13   #2243
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Cena jest dosyć duża.
Ja też się nad nim zastanawiam, popytałam dziewczyn ode mnie z wątku żonkowego i one są bardzo zadowolona, wiadomo jest ciężki, ale ok. i do lasu i na spacery po miescie.

Ja będę kupować kosmetyki babydream - ponieważ mają fajne składy bez parabenów i sls i do tego cena korzystna.

Angel nie martw się. Ludzie różne rzeczy przechodzą w czasie ciąży - począwszy od egzaminów, choroby czy śmierci bliskich osob, a dzieciaczki rodzą sie zdrowe. One są dobrze chronione. NIe martw się już pomiziaj po brzuszku i uspokoj dzieciaczka

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 21:14   #2244
aania_20
Zakorzenienie

AgaGuernsey, 83monia, dzięki za odpowiedź!
Scio, zastanawiałam się właśnie też nad tymi z rossmana, macie z nimi jakieś doświadczenie?

LadyInBlack2, ja nie hartuję, też czytałam że takie podrażnianie może spowodować skurcze...

SweetAngel1984, nie martw się! na pewno nic się maluszkowi nie stało! Silny stres niestety dla nikogo nie jest korzystny, Jak już się uspokoiłaś to ono też to czuje. Teraz przede wszystkim nie myśl że coś jest nie tak, bo to kolejny stres! Byle za często się takie zjawiska nie powtarzały...mam nadzieję że już wszystko dobrze?

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-03-06 o 21:16
Stary 2011-03-06, 21:17   #2245
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, czy wy macie problem z katarem? od początku ciązy, co smarkam to przejawia mi się krew, normlane?!
Jak najbardziej normalne, nie martw się W tej książce "W oczekiwaniu na dziecko" jest napisane, że to jeden z najpowszechniejszych objawów w ciąży i nic a nic nie jest groźny czy niepokojący

Ja akurat kataru nie mam, ale krew z nosa leci mi przy każdym wymiotowaniu

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
Brumek, kciuki za jutrzejszy dzien
Dziękuję, Kolinko

Lecę na TVN zobaczyć czy ten nowy serial z Adamczykiem to fajny jest
Stary 2011-03-06, 21:42   #2246
Bartessa
BAN stały

Cytat:
dobry
choć dla mnie nie aż tak dobry, ale zależy z której strony spojrzeć
otóż mama w szpitalu, tata w nocy ją przekonał, że zadzwoni po pogotowie
swoją drogą dzwonił od 24.00 gdzieś a przyjechali dopiero przed 3.00
wzięli mamę, po wstępnych badaniach wyszła anemia, że niby coś w układzie pokarmowym uszkodzone i krwawiła wewnętrznie, przez co nabawiła się anemii
skąd ból pleców nie wiadomo, ale może coś się wyjaśni dzisiaj
boże ja nie wiem skąd takie rzeczy się mamie przytrafiają
ona od 3 lat chyba z domu nie wychodzi, ma defibrylator-kardiowerter serca i boi się po prostu
na szczęście kardiolog mamę zbadał i z sercem ok, ale widzicie nie może być tak, że człowiek zdrowy całkiem, jak nie urok to sraczka
ehhh
no i mam wątpliwości czy iść do szpitala dziś, u nas chyba ze 3 osoby zmarły na świńską grypę jakoś początkiem roku i do teraz są ograniczenia w odwiedzinach, a to wewnętrzny oddział to czymkolwiek mogę się zarazić, boję się iść w ciąży i nie wiem co robić
Cytat:
no to najwazniejsze ze sytuacja opanowana, biedna Twoja mama, tyle się wycierpi

a Ty spokojnie też sied i nie martw sie na zapas

Cytat:
O kobietki kobietki - Zostawić Was na "chwilę" i tyle naszkrobałyście, że padam Przeczytałam,ale na wszystkie pytania już są odpowiedzi.

Niedziela minęła leniwie, jakoś cały czas spać mi się chce...

Dzisiaj kupiłam sobie witaminki, bo wcześniej brałam Falvit Mama po których było mi okropnie źle.Mąż mi kupił maszyne do szycią
ale będe stylizować, szyć...no cudo!

ja tez chce nową maszyne do szycia

moj mi nie chce kupic... a ja sama zbieram sie juz od ponad dwoch lat

a pracowałam w zakladzie krawieckim do niedawna

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Cześc dziewczynki
Ja już lepiej się czuję, przeziębienie mija-ale wszyscy w domu byli chorzy, oprócz pieska na szczeście, ale powoli nam mija, chociaż ja na dwór jeszcze nie wychodzę.
D... mi rośnie
my w domu to juz 3 tyg chorujemy, ja od tygodnia z bolącym gardlem i smarami chodze... taka pora roku.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
jestem ...zalamana... nie che zeby dzidzia byla chora...ale stres ktory przeszlam zwiazany byl z sytuacja rodzinna i bylo to nieuniknione...zreszta kazdy w takiej sytuacji zdenerwowal by sie strasznie....... i co ja teraz zrobie dobilam sie do konca

spokojnie, moze dzidzia nawet nie odczuła stresu. najbardziej szkodzi dziecku srtes kiedy matka jest narazona na nieg ciągle, zyje w nerwach i wogole.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 21:52   #2247
sygine
Zadomowienie

No to my wróciliśmy z imienin i jakoś zmotywowałam się żeby wstawić dziś zdjęcie Nataniela i mój brzuchol Mam nadzieję że mi się to uda bo nigdy zdjęć nie ładowałam

Dodam że to 22 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3060002.jpg (102,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3060006.jpg (61,8 KB, 24 załadowań)
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 21:57   #2248
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

Strasznie mnie to denerwuje, bo nigdy nie mialam takiego problemu, na pocztątku myslalam, że to objawy anemii, ale jej nie mam póki co.
Wiec to raczej normlane? jetem spokojniejsza
Katar z krwią jest zupełnie normalny też to mam, ale to jeden z objawow ciąży więc spokojnie
Cytat:
Cena jest dosyć duża.
My wybralismy Tako Warrior - ponoć nowsza wersja Jumpera, ale to nawet nie o to chodzi, Warrior nam bardziej przypadł do gustu niż Jumper. Zarówno jeden jak i drugi model mają bardzo dobre opinie w necie od użytkowniczek, ja nim pojeździłam tylko po sklepie i bardzo mi się podoba

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 22:05   #2249
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No to my wróciliśmy z imienin i jakoś zmotywowałam się żeby wstawić dziś zdjęcie Nataniela i mój brzuchol Mam nadzieję że mi się to uda bo nigdy zdjęć nie ładowałam

Dodam że to 22 tc
Fajne fotki i dzidziusia ładnie widać a u mnie tak słabo
Stary 2011-03-06, 22:06   #2250
Kolina
Zadomowienie

chcialabym umiec szyc uszylam bym sobie rozne dodatki do domu, podusie, narzutki i inne cudenka, ktore krocie kosztuja w sklepach
ech

moj tata umial szyc, jest maszyna, ale ja nie umiem jej obslugiwac

sygine, zdjecie bardzo wyrazne cudne

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości