|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Witam!
U mnie wczoraj masakra... nic mi się nie chciało. Po 15 wróciłam z pracy a na 18 byłam umowiona z kumpela wiec... polozylam sie zdrzemnac Ale za to z kumpela pozniej przegadalysmy 6 godzin przy piwku ![]() Za to dzis w planie: - zrobic zakupy spozywcze -SPRZATNAC mieszkanie! - umyc okno w pokoju!!! - i wieczorem moze jakis film?
|
#2042 | |
|
Zadomowienie
|
Hej;*
Cytat:
![]() Dzisiaj: 2 rozdziały z Wosu Notatki z Geografii pod kątem Wosu Roznieść kosmetyki z Oriflame czytanie ze zrozumieniem z języka polskiego jeden plan pracy z języka polskiego angielski materiały z korków Matematyka- zadania, przynajmniej 20 prasówka Spa ćwiczyć zmienić szablon bloga i dodać notkę Miłego dnia
|
|
|
|
|
#2043 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj chyba zrobię przegląd szafy pod kątem allegro,zwłaszcza że muszę zwolnić trochę miejsca w niej
|
|
|
|
#2044 |
|
Zadomowienie
|
Robię kolejne podejście do spisywanie zadań
Mam nadzieję, ze tym razem się nie wyłamię, bo na prawdę tego potrzebuję Zadania na dziś: - zrobić porządki w garderobie, - zrobić zdjęcia ubrań do wystawienia na allegro, - opisać zdjęcia, - rozwieźć katalogi, - spotkać się z TŻ, - przeczytać przynajmniej 20 stron książki. Dzisiaj nie za dużo, bo połowę dnia spędzę z TŻ, bo dawno się nie widzieliśmy Zabieram się za porządki Edytowane przez Coffee With Milk Czas edycji: 2011-03-05 o 11:38 |
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
Witam was kochane ;*
no ja dzisiaj dużo nie zrobię bo mam mega lenia, za to wieczorem idę na urodziny znajomego TŻta
|
#2046 |
|
Raczkowanie
|
ja dziś jeszcze muszę :
-sprzątnąc pokój, -ogarnąc szafę, -ogarnąc kuchnię i przedpokój -zacząc jakiś hiperek -chemia
|
|
|
|
#2047 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
U mnie dziś był dobry dzień!Posprzątałam, zrobiłam powtórki i nowy materiał z SuperMemo, dokończyłam zarys projektu na studia- to wczoraj późnym wieczorkiem, dziś tylko go wysłałam, zaczęłam ogarniać materiał na zajęcia I przed chwilą umyłam włoski, może zrobię jeszcze takie cukierkowe kuleczki? Chociaż chyba mam dość na dziś już, a jeszcze muszę się spakować- jutro z samego rana wracam do akademika
|
|
|
|
#2048 |
|
Zadomowienie
|
Podsumowanie wczoraj:
- zrobić porządki w garderobie (nie zrobione - zrobić zdjęcia ubrań do wystawienia na allegro - zrobiona część - opisać zdjęcia - nie zrobione - rozwieźć katalogi, - nieaktualne - spotkać się z TŻ - zrobione ![]() - przeczytać przynajmniej 20 stron książki - nie zrobione Nie jest dobrze ![]() Zadania na dziś: - iść z psem na spacer- ZROBIONE - dokończyć robienie zdjęć ubrań- ZROBIONE - zrobić opis ubrań- ZROBIONE - spakować się, - nauczyć się 25 słówek na angielski, -przeczytać przynajmniej 10 stron książki. Edytowane przez Coffee With Milk Czas edycji: 2011-03-06 o 14:01 |
|
|
|
#2049 |
|
Zakorzenienie
|
tez powinnam zacząć się uczyć słowek i ang żeby nie wypaśc z wprawy i hiszpańskiego od podstaw
/Evita Edytowane przez d0lcevita Czas edycji: 2011-03-06 o 11:02 |
|
|
|
#2050 |
|
Rozeznanie
|
To ja też zrobię listę zadań na dziś, może mnie zmotywuje:
- uzupełnić stopki na stronie na której pracuję (powiedzmy, że 10) - powtórzyć materiał na jutrzejsze zajęcia komputerowe - nauczyć się 25 angielskich słówek - zdecydować się w końcu co z tymi studiami podyplomowymi i ewentualnie wypełnić papiery i przygotować dokumenty - poczytać książkę, bo ostatnio to jakoś zaniedbuję Mało ambitnie, ale po pierwsze wczoraj cały dzień prowadziłam warsztaty i robiłam pokaz, więc od 5 do 24 mnie nie było w domu i jestem nieco padnięta, a po drugie mam lenia pospolitego i wiem, że ciężko będzie go pokonać
|
#2051 |
|
Raczkowanie
|
ja muszę dziś przede wszystkim ogarnąc chemie i hiperki, czego nie zrobiłam wczoraj
no i dziś jeszcze na łyżwy
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh ja dopiero wstałam....
Plan na dziś: -zrobić obiad -sprzątnąć kuchnię bo jak zwykle już w niej urosło... -sprzątnąć biurko -odnaleźć klucz do piwnicy -pomyć podłogi -zrobić sobie maseczkę z glinką
|
#2053 |
|
Raczkowanie
|
Hej ponownie
Nie czytam Was ( narazie ) na bierzaco bo próbuje ogarnąc w wolnej chwili wątek od początku co... jest bardzo czasochłonne , ale wspaniale się czyta.Natrafiłam na problem braku znajomych.. i waszych skarg na ten temat. Rozumiem je w 100%. Też nie miałam zadnych znajomych oprócz kolegów i koleżanek mojego Eks.Wystarczyło mi to bo w wolnych chwilach był on, kontakt z ludźmi tez był - czesto spotykałam się z jego znajomymi .. wszyscy razem.Byłam szczęsliwa. Miałam faceta za którym szalałam i kochałam jak głupia gęś ( ślepa miłośc, idealizacja, poczucie złapania Boga za nogi.. ). Niczego mi nie brakowało. Do chwili. Do momentu w którym on powiedział : koniec bo sie wypaliło. Dziewczyny... nie miałam do kogo zadzownić, żeby sie wyżalić. Jego ( nasi ) znajomi skupili się na pocieszaniu i wyproawdzaniu z dołka mojego byłego.. u mnie czasem ktoś spytał : i co ? jak się czujesz? Okay?.. Byłam sama jak palec. Nie miałam oprócz rodziny NIKOGO. Wiadomo kolezanki ze studiów..ale .. co? Nagle miałabym dzownić do nich i mówić o osobistych sprawach? O tym jak boli rozstanie którego nigdy w najgorszych snach nie przewidziałam?? Dziewczyny posiadanie własnych znajomych , przyjaciół, towarzystwa i swojego życia towarzyskiego, swoich planów i hobby jest KONIECZNE. Nawet jak macie faceta który Was kocha i wy jego też... Człowiek jest istota która powinna sie rozwijac wśród innych. Nic nie daje takiej satysfakcji jak obcowanie z innymi osobami, ich uznanie , przyjaźń , obecność. Było mi ciężko samej. Naprawde nie wiedziałam co robić. Zaczełam więc kombinować. Zbliżać się do innych, wychodzić do ludzi nawet jak mi sie nie chciało , na siłę.. Utrudniał mi to jeszcze ból rozstania, depresja itd.. Ale dałam radę. Teraz mam więcej znajomych, nie ma tygodnia żebym z kimś gdzieś nie wyszła, chociaż na kawe czy piwo. Uwielbiam też poznawać nowych ludzi. ( kiedyś marzyłam żeby np. w grupie byli tylko znajomi bo sie obawiam obcych). Otwartość , czasem nawet wielka opłaca. Teraz nie mam oporów aby iśc do znajomych moich znajomych na impreze, domówkę , spotkanie z nimi. Wciąż mi mało, bo tak naprawde o pradziwa przyjaźn dalej walcze. O nią jest najtrudniej. Ale nie jestem samotna. Nie czuje się tak jak wtedy kiedy byłam sama... Czytałam ostatnio coś wyjątkowo mądrego. Że kobiety mają wyjątkową zdolnosc do rezygnacji z wlasnego zycia, poswiecajac sie swojemu Tż. I na początku bardzo je to cieszy, jest wystarczajace a co ciekawe - dostarcza wielkiego szczescia. Zyc nie umierac. Ale czesto nie jest to odwzajemnione. Kobiety zaczynaja coraz wiecej wymagac od partnerow ( bo nie maja wlasnego zycia , znajomych itd) a on czuje sie coraz bardziej osaczony. U mnie niestety tak było. Bylam dobra dziewczyna nawet bardzo... tylko nie samodzielna ![]() Milego dnia dla Wszystkich Ide nadrabiac dalej...
|
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Ja wróciłam od tż, bo wczoraj u niego spałam i właśnie spisałam jakiś plan na ten czas co jeszcze dziś został. Póki co jem obiad, piję kawę i chwilę wizażuje- oby nie za długo. ![]() plan: -nauka na laboratoria z preparatyki kosmetycznej-uczyłam się już u tż -rozpakować się i spakować na jutro- już się rozpakowałam -wydrukować materiały na nieorgane -pochować dekoracje świąteczną częściowe zrobione-nauka na proseminaria -nauka na analityczną -odłożyć pranie -powtórki słówek ang -książka O 17.00 mam zamiar zacząć realizować plan. Chciałabym pooglądać trochę telewizję wieczorem więc zobaczymy jak to wyjdzie.
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama 2021 2022 Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2011-03-06 o 17:36 |
|
|
|
#2055 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz to tak testy sobie rozwiązuje i czytam po trochęno ale jak pierwszy raz zdawałam maturę, to się bałam jak nie wiem co... A teraz jeszcze jak przeżyłam egzaminy na które miałam po 1000 stron, to czym dla jest vademecum co ma 250 ![]() ja nie wiem na tych studiach to możliwości intelektualne rosną heh
|
|
|
|
|
#2056 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
Dziś wróciłam do akademika. Ale nie dałam się, jak to zwykle bywało Rozpakowałam się, zrobiłam notatki na rachunkowość I nawet codzienne ćwiczenia! Na dziś został mi już tylko program do napisania i SuperMemo oczywiście dam radę ![]() Ściskacze!
|
|
|
|
#2057 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-nauczyć się 50 słówek na koło, - iść na spotkanie avon, - umówić się do kosmetyczki, - dokończyć obróbkę zdjęć, - wystawić pakę na all. |
|
|
|
|
#2058 |
|
Zakorzenienie
|
Podsumowanie wczorajszego planu:
plan: -nauka na laboratoria z preparatyki kosmetycznej-uczyłam się już u tż, potem przeczytałam jeszcze niecały raz już w łóżku (mam zamiar jeszcze w drodze na uczelnię coś poczytać) -rozpakować się i spakować na jutro- -wydrukować materiały na nieorgane- ściągnęłam, ale nie wydrukowałam -pochować dekoracje świąteczną zrobione-nauka na proseminaria uczyłam się -nauka na analityczną -odłożyć pranie -powtórki słówek ang -książka licząc dwa zadania wykonane częściowo jako połówki wychodzi 5/9. Bywało gorzej. Plan na dziś: ( zaraz wychodzę i wracam koło 19.45, a jutro ważne laboratoria z których tydzień temu wyleciałam )- zajęcia na uczelni (zaliczyć preparatykę) - spakować się na jutro - wydrukować materiały na piątkowe laboratoria z chemii nieorganicznej - nauka na proseminaria - nauka na jutrzejsze laboratoria z chemii analitycznej! - zamówić torebkę (odkładam to codziennie) - edytować moją listę zakupów - zrobić śniadania na jutro ( z powodu nieludzkiej godziny wstawania robię zawsze wieczorem) - uzupełnić kalendarze - zerknąć na angielski uczelniany - zerknąć na ćwiczenia z chemii analitycznej - zerknąć na wykład z chemii analitycznej Jak najwięcej uczyć się po drodze i na uczelni, bo się nie wyrobię. Miłego dnia!
|
#2059 |
|
Rozeznanie
|
Dobra, a więc lista zadań na dziś:
- pójść na zajęcia - zanieść koleżance kasę za bilety na teatr, żeby mogła je odebrać - nauczyć się słówek na angielski - znaleźć szkołę fitness, która prowadzi zajęcia z zumby i ma jakieś ludzkie ceny - iść do uczelnianego centrum informatycznego i zabrać od nich program do statystyki - 3x30 brzuszków - nie zjeść nic nadprogramowego - poszukać newsów/pouzupełniać stopki na stronie
|
#2060 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jestem durna
Wykurowałam się troszkę przez weekend, czuję się dobrze tak na 85% i zamiast odpocząć chwilę na L4 to postanowiłam iść do pracy ![]() Dlaczego ja nie potrafię sobie odpuścić
|
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Gorzej jak będziesz miała nawrót choroby...
Plan na dziś: -sprzątnąć biurko -odnaleźć klucz od piwnicy -zrobić obiad + posprzątać po nim -UMYĆ W KOŃCU OKNO!! -zrobić sobie maseczkę -poświęcić 1 h na angielski -zacerować sweterek bo puścił szew na rękawie -przyszyć guzik do kurtki bo już jest mocno poluzowany
|
#2063 |
|
Przyczajenie
|
Zazdroszcze wam tych wszystkich zajec nawet najdrobniejszych
czekam w domu na porod i juz niewiele moge ;/ -moze zrobie cos przy sobie... xD ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- dokładnie tak jest ze mna. Musze cos aktywnie robic by sie nie nudzic ) jakies pomysly?
|
|
|
|
#2064 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
mi z planów weekendowych nie udało się zrealizować trzech punktów (dwóch prac domowych i znalezienie artykułu), ale mam nadzieję, że dzisiaj to nadrobię. Plany na dzisiaj: -pójść na zajęcia-zrobione -umyć okna-zrobione -uprać firanki-robi się ![]() -zrobić chociaż jedną z prac domowych -artykuł na niemiecki Miłego dnia
|
|
|
|
#2065 |
|
Organizatorka
|
hej dziewczyny
ja ostatnio zaniedbala troche slowka z palabras i zajelam sie transakcjami na wizazu ale wysprzatalam chociaz za wszystkie czasy szafki z ubraniami, pozbywam sie tego w czym nie chodze, w weekend umylam wszystkie drzwi w mieszkaniu, bo byly straaaaaaasznie brudne...Wczoraj nadrobilam slowka z wloskiego (140), a dzis lece reszte. W planach mam wysylke paczek, zajecia na uczelni, nauka slowek, ksiazka i na razie to tyle... mam zakwasy na plecach, bo wczoraj troche pocwiczylam
|
#2066 |
|
Wtajemniczenie
|
Ahhhh ten weekend był straszny
za to na dziś w planie mam tylko:- pójść do sklepu po zakupy - zrobić trochę powtórek z Super Memo - nauka, nauka i jeszcze raz nauka na jutrzejszy egzamin |
|
|
|
#2067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I lece do kolezanek Milego dnia wszystkim
|
|
|
#2068 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrrr mi właśnie przełożyli egzamin na czwartek, a dzisiaj cały dzień się uczyłam... i tym samym cały wtorek i środę spędzam w akademiku
![]() Sporządzona na szybko lista rzeczy do zrobienia na dzisiaj: - peeling + balsam - ćwiczenia z angielskiego - zrobić notatki ns SZS - przerobić słówka z palabrasa - przerobić powtórki z SM - oczyścić i nawilżyć twarz - brzuszki - przeczytać artykuł z angloramy - przeczytać tekst na metody - przeczytać tekst na antropologię - przeczytać artykuł z Deutsche Aktuell - kurs IT - wydrukować materiały z niemieckiego a wieczorem z sąsiadami z korytarza planujemy Wielkie Granie w Eurobizness ![]() ![]()
|
|
|
|
#2069 |
|
Inkwizytor
|
Ja dzisiaj
- przebrnęłam przez jakieś 120 stron książki (do pracy mgr) - maseczka+ peeling - napisałam wstępny spis treści do pracy mgr - zamówiłam w bibliotece książki do pracy mgr - angielski słówka
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa Edytowane przez verda Czas edycji: 2011-03-07 o 23:58 |
|
|
|
#2070 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Racja dziewczyny ![]() trzeba zyc wlasnym zyciem by nie obudzic sie pewnego dnia z niczym if you wanna be somebody if you wanna go somewhere you better wake up and pay attention |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

Ale za to z kumpela pozniej przegadalysmy 6 godzin przy piwku 

Mam nadzieję, ze tym razem się nie wyłamię, bo na prawdę tego potrzebuję

)