|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
(właśnie pochłania pierogi z serem) Zupełne przeciwieństwo Ja zawyczaj daję małemu Nestle junior z kleikiem ryżowym i bardzo je lubi. Ale ostatnio tego rodzaju nie było i kupiłam mu z miodem ![]() Teraz jak się skończy mleko w butli to jest płacz że hej i przytula się do butelki Cytat:
|
||
|
|
|
#422 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Siema
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale już to naprawiliśmyCytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Moje dziecko już śpi usnęła o 17:40 Całą noc kaszlała, słychać, że jej się już odrywa daję jej Lipomal, a w poniedziałek pojedziemy prywatnie do lekarki bo jak pójdę do przychodni to pewnie już od progu antybiotyk by dostała Byłam w aptece po jakiś wykrztuśny syrop, ale babka powiedziała, że bez recepty nie ma żadnego ![]() Po pracy szybko zrobiłam obiad i upiekłam Bananowca, ale jutro może dam przepis bo jeszcze nie wiem czy zjadliwy ![]() Moja mama wraca w poniedziałek
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
o mamo
ale ruch ![]() w takim razie ja już mówię dobranoc ![]() Jeszcze muszę zaliczyć rowerek (po moim tłustym czwartku przez tydzień codziennie jeżdżę po 1,5 godziny a nie po godzinie jak miałam w zwyczaju ), potem spa i prysznic... ![]() tak więc życzę Wam przespanych nocek i kolorowych snów ![]() megi zdrówka dla Amelki ![]() W ogóle DUŻOOO zdrówka dla wszystkich maluszków i mamuś bo z tego co widzę nowa fala chorób się zaczyna ![]() to paaaa |
|
|
|
#424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Megi zdrówka dla Was Zosia nie jadła dzisiaj praktycznie nic przez cały dzień. A jak się ją zapytałam co boli, to łapała się za buźkę -zębiska... I wyraźnie cieplejsza była. Daliśmy jej nurofen na noc, wypiła kaszę i od 19.30 śpi. Mam na dzieję, że jutro będzie lepiej ![]() Dobranoc
|
|
#425 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
poszło poszło
zaraz zgram jeszcze zdjęcia, bo zrobiłam to Wam wyślę![]() dałam radę i chyba się w nie wkręciłam...na pewno będzie powtórka pączków![]() ![]() już doczytałam kto to ...super![]() super...ale z innego przepisu robiłam, bo w tym mks przeraziło mnie 14 żółtek tylko następnym razem najpierw usmażę a później będę nadziewaćCytat:
![]() Cytat:
przykro...a co się stało?:glasiu:Cytat:
Cytat:
![]() Zu jakiś czas temu nie chciała pić, wypróbowałam różne mleka aż polubiła Nestle Junior waniliowe...ale tylko wieczorem...jeszcze wypije Gerbera naturalne A dzisiaj byłam w szoku, bo pojechałyśmy na zakupy...wzięłam Zu mleko...i w domu wyciągnęła z siatki, podała mi i ciągle powtarzała :ama:...zapytałam czy napije się mleka...powiedziała że tak...więc zrobiłam...moje dziecko wypiło 220ml mleka o godz. 13 chyba z rok już nie pije w dzień mleka tylko wieczorem...a tu taka niespodzianka![]() Cass a w czym dajesz Kubie mleko? ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-03-05 o 22:22 |
||||||
|
|
|
#426 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. domyślam się...po rozmowie z przyjaciółką wczoraj...wyszło mi że to mogą być mandarynki....od kilku dni nie jadła i nic na buźce nie ma a wczesniej wciągała prawie że kilogramami dzisiaj kupiłam ale nie chciała...jak zje to będę wiedziała![]() moja mama ma urodziny 20.05, imieniny 23.05 i dzień mamy 26.05...i też mam zawsze problem z trzema prezentami ![]() Cytat:
![]() cieszę się że się komuś mój cynk przydał![]() Cytat:
P.S. ale masz fajny podpis ![]() Trzymam kciuki żeby było coraz lepiej ![]() i zdrówka dla Antosia Cytat:
mogę Ci ze dwa numery oddać...albo i trzy![]() Cytat:
dla małżaja też mam ciągle coś z rękami zaczęło się na studiach...bo na laborkach "bawiliśmy się" odczynnikami...i zostało do dzisiaj![]() dostałaś czy przesłać?
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...yrop-125g.html dobranoc
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
a jeszcze chciałam Ci napisać...bo widziałam że pytałaś Mariolkę o narzędzia...że przyjaciółki synek ma...bardzo fajny zestaw narzędzi, który gra, rusza się, obraca i co tam jeszcze mogę poszukać jeśli chcesz jakie to---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- ufff...nadrobiłam ![]() Dobry wieczór Czy ktoś tu jest?
|
|
#429 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pije w ogóle jakieś mleko? Czy żadnego nie chce? Nie rób ochoty ![]() Super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miała tętniaka mózgu... Stało się to w zeszły czwartek, we wtorek umarła... Parę dni dosłownie, a taka młoda była... Cytat:
Karola, ja też zakupiłam biedronkowe puzzle ![]() A zwykły znikopis kupiłam w pepco ![]() Idę zmyć maseczkę i na małe co nieco Dobranoc
|
|||||
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszne![]() ale jak teraz się wyeliminuje to później może już być ok ![]() cieszem siem![]() fajny jest? muszę się przejść do pepco ![]() cytuję: Nie rób ochoty ![]()
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-03-05 o 23:37 |
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jest zwykły i ma dodatkowo trzy magnesy (gwiazdkę, kwadrat i kółko). Właśnie dzwoniłam do mamy - kosztował 30 zł. Przeglądam all i są tańsze też i wyglądają ok ![]() A co |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuba ma katar i podwyższoną temperaturę - wieczorem. Nie kaszle. Dopiero wczoraj nam się przypomniało, że możemy robić inhalacje , Kuba zapomniał już, że się nie bał i znów się wyrywał , dziś już trochę lepiej zniósł.Chcę, chcę ![]() *** Miłej niedzieli
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-03-06 o 09:07 |
|
|
|
|
#433 |
|
Ola-Unhola
|
Miramej, zdrówka dla Kubaska
|
#434 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie
http://www.skrzat.sklep.pl/ ![]() Czekoladko dostałaś gazetkę w tym mc? twojego maluszka? Jest artykuł na 60str i piszą że przyczyną osłabienia i krwi z noska może być niedobór witaminy K.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2011-03-06 o 11:31 |
|
|
|
#435 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Cytat:
nie chce nawet z kakao, z owocami, kaszką ![]() super, że Zuzi smakowało ![]() Ja dawałam w niekapku, kubeczku ze słomką i nie odpuściłam co chwila jej podstawiam i aż jej zasmakujeCytat:
![]() zaraz wkleję, ale mnie nie powala ![]() Cytat:
![]() bidulka, niech już wyjdą wstręciuchy Cytat:
![]() i ja dziękuję ![]() dawaj nie dostałam Cytat:
Cytat:
żadnego ja też ![]() Cytat:
Pisałam wam, że Amela usnęła przed 18 no i tak jak się domyślałam wstała wyspana i głodna o 23:30 Pojadła, dałam Lipomal i usnęła o 1:30 nawet spokojnie. W nocy się budziła wiele razy, nie kaszlała ale katar jej dokuczał. W końcu obudziła się po 6. Dałam jej herbatkę z bułką , zabawki i położyłam się drzemać dalej. Wstałam o 9 ![]() Widać, że Amelka chora bo nawet dzisiaj nie odmówiła drzemki . Kaszel ustąpił po Lipomalu chyba, ale katar spory, bąble z noska idą:/ Gorączki na szczęście nie ma.Zaraz wkleję w klubie nowe przepisy ![]() Miłej niedzieli
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#436 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() niedobra ![]() Cytat:
poszukam i zapytam E ![]() Cytat:
...fajne tam mają rzeczy? jak ceny? warto mi jechać specjalnie tam?ale pytań się nazbierało ![]() Cytat:
![]() ![]() daj majla ![]() Dzień dobry Jesteśmy po TYM Nowe pomysły usłyszałam i później Wam napiszę w klubie...teraz uciekam obiad kończyć
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-03-06 o 14:16 |
||||
|
|
|
#437 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Nudzi mi się i postanowiłam Wam wkleić kilka fajnych przepisów dla naszych bąbli. Mam taka książkę Mały Smakosz i jakoś dzisiaj wpadła mi w rękę ![]() Klopsiki z kurczaka i jabłka. Składniki: 2 łyzki oliwy z oliwek cebula posiekana duże zielone jabłko (obrane i starte) 2 duże piersi kurczaka pokrojone na kawałki pół łyżki świeżej posiekanej natki pietruszki łyzka posiekanego świeżego tymianku lub szałki, lub szczypta zioł prowans. pokruszona kostka rosołowa (niekoniecznie) 50g tartej bułki sól i pieprz mąka na panierkę olej do smażenia. Rozgrzej oliwę na patelni i podsmażaj na niej połowę cebuli 3 minuty. Zetrzyj jabłko, odciśnij nadmiar soku. Wymieszaj owoc z kurczakiem, ziołami, cebulą, kostka ros., oraz bułka tartą i rozdrobnij składniki w robocie kuchennym. Dodaj odrobinę soli i pieprzu. Z masy formuj małe kulki, obtaczaj je w mace i smaż na oleju 5 min, aż się przyrumienią. Łososiowe piłeczki. Składniki: średni ziemniak w łupince 70g filetów z łososia sok z cytryny 3/4 łyzki masla 2 dymki, posiekane łyżeczka słodkiego sosu chilli (niekoniecznie) 2 łyżki ketchupu pół łyzki majonezu łyżka mąki z odrobiną soli i pieprzu roztrzepane jajko 50g bułki tartej olej do smażenia sól i pieprz. Ugotuj ziemniaka obierz i rozgnieć. Ugotuj łososia w kuchence mikrof. (2-3 min w wys. temp) z dodatkiem soku z cytryny i masła. Rozdrobnij mięso i pozostaw do wystygnięcia. Ziemniaki wymieszaj z dymką, sosem chilli, ketchupem, majonezem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj łososia i wymieszaj delikatnie, aby ryba nie była zbyt mocno rozdrobniona. Nabieraj po półtorej masy i formuj piłeczki. Obtocz każdą w mące, zanurz w jajku a na koniec w bułce tartej. Na patelnię z nieprzywierającym dnem wlej sporo oleju i smaż piłeczki 2-3 min na głębokim tłuszczu. Możesz je usmażyć na dwóch łyżkach oleju, ale mogą się rozpaść. Smaczna soczewica. Składniki: pół małej cebuli 100g marchewki, pokrojonej 15g selera, pokrojonego łyzka oleju roślinnego 50g czerwonej soczewicy 200g słodkich ziemniaków, obranych i pokrojonych 400ml wywaru z warzyw lub kurczaka, ewentualnie wody. Na oleju podsmaż cebulę, marchewkę i seler. Po 5 minutach dodaj soczewicę i słodkie ziemniaki oraz wlej wywar i wodę. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj pod przykryciem na małym ogniu 20 min.
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Unholy, robiłaś którąś z tych potraw? *** Kuba wieczorem miał już 38 stopni , spróbuję jutro dostać się do lekarki, lepiej niech Go obejrzy. Jestem zmęczona, bo cały dzień chciał być na rękach, taka moja mała Bida.
|
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ceny są dość przystępne.Czasem porównuję i wynika że w skrzacie wyjdzie najkorzystniej, ale ja też nie z tych co zabawki często kupuje. Miśki opłacało się w biedronce kupić. Warto jechać bo zabawek opór, idzie przepaść jak kamień w wodę.Małego wyboru nie można im zarzucić. Warto też z tego względu że do mnie to rzut beretem, ani fajki nie zdążyłabyś wypalić idąc pieszo.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, dobrze, że jesteś
Pochwal jeszcze swoją maszynę do chleba, to zacznę zbierać pieniądze
|
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() dzisiaj od rana zabiegany dzien mam, zakupy , odwiedziny przyjaciol i jestem zmeczona ![]() kupilam sobie podklad EL DW light , troszke sie obawiam ze za jasny odcien wzielam wzielam tez blyszczyk i dostalam kosmetyczke z mini produktami- serum, krem pod oczy, krem na dzien, blyszczyk i maskara![]() w housie kupilam se spodenki jeansowe ![]() w ccc listonoszke a dla Werki buty na wiosne bo nie ma Cytat:
hmm a wit. K mozna bez recepty dostac ? moze kupie i jej podam dobranoc
|
|
#442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
coś jest na rzeczy z tą gorączką...większość Naszych Dzieciaczków ostatnio ją ma/miało... Daj znać co u lekarzaCytat:
no właśnie jak pierwszy raz tamtędy przejeżdżałam jadąc do Rodzinki to zdziwiłam się że taki wielki budynek nowy wybudowali z zabawkami...muszę wpaść tam przy najbliższej okazji...a jak będę sama z Zu to zadzwonię do Ciebie ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Zu dzisiaj pierwszy dzień w żłobku po tygodniowej przerwie...rano było ekstra...cieszyła się że jedzie...oby później nie było powtórki z ostatniego powrotu ![]() Iwonka byłam wczoraj w Pepco zobaczyć znikopis...i był, ale Zu cięzko było po nim pisać, nic nie widać było, dopiero jak ja przydusiłam pisak może inne mieli niż Wy![]() W Carrfourze później widziałam też...jedne za 14 zł...niby fajne, ale było 8 sztuk i wszystkie coś z ekranikiem miały, tzn. popękane były...no i pieczątki 2 na wszystkie znikopisy Drugi był Simby...TEN...za 49 ale super, bo ładnie się Zu pisało, odejść nie chciała, no i łatwo się zmazywało, sama dawała radę...ale pogubione miał pieczątki więc nic nie wzięłam No i ten drugi był większy...taki większy bym chciała...i na pewno z pieczątkamiMegi...maila puściłam
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-03-07 o 08:30 |
||
|
|
|
#443 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas by to nie przeszło Pomarzyć można![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień dobry Wczoraj już było trochę lepiej z Zosią, o tyle, że zjadła śniadanie i obiad ![]() Cały czas dokuczją jej zęby, była nawet spuchnięta z jednej strony ![]() Na szczęście śpi dobrze. Wczoraj słuchajcie była taka akcja, że oczy w słup postawiłam. Mięliśmy gości, Zosia częstowała herbatnikami Podchodziła do wszystkich po kolei, ktoś tam po drodze odmówił i było ok, ale na koniec podeszła do taty i jak tata odmówił to się zaczęło... W sekundzie najbardziej klasyczna podkówka jaką widziałam, łzy jak grochy i ogólnie taka histeria i łkanie, że wszyscy zamilkli na parę minut. Wtuliła się we mnie jak rzadko kiedy i dosłownie łkała. Patrzę na małża i on też oczy pełne łez... Uspokoiła się po ładnych paru minutach.Dzisiaj rano opowiadam o tym niani, a Zosia słucha. W pewnym momencie po swojemu, że tata nie chciał am am i znowu podkówka, oczy pełne łez... Na szczęście ją zagadałyśmy i się nie rozpłakała. No ale w szoku jestem, że odczuła to jako taką przykrość. Naprawdę trzeba już uważać co się mówi i robi ![]()
|
|
#444 |
|
Zakorzenienie
|
angy, faktycznie zaskakująca ta reakcja, ale masz po prostu wrażliwą dziewczynkę + nie wiadomo do końca jak Ona to odebrała
![]() ale fakt trzeba uważać - mój Tomek też dobrze wie kiedy i jak się o nim mówi - albo spuszcza wzrok pt. "mnie tu nie ma" albo wzmaga swoje szaleństwo będą nas zaskakiwać coraz częściej nasze maluszki, bo dzieci rozumują wprost i pewnie nie raz odbiorą nasze słowa/zachowanie nie tak jak byśmy chcieli ------------ ja do Was z pytaniem - zostałam zaproszona do przedszkola Tomka na pogadankę o zawodach, moze podrzuciłybyście jakieś pomysły jak wg Was powinno wyglądać takie spotkanie dzieci od 2,5 do 5 lat; ma być o zawodzie i przy okazji o ząbkach
|
|
#445 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() My dzisiaj jednak w domu. Wczoraj wszystko było przygotowane, ze normalnie idę do pracy, jednak Antoś w nocy o 3 dostał mega gorączki 38,8. Musze zorientować sie jacy lekarze w przychodni (chyba nie ma "mojej") i isc z moim bidulkiem
|
#446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogadanka.... Hmm.... N pewno przydałyby się jakieś duże kolorowe plansze, dużo o myciu zębów , do czego może doprowadzić ich niemycie, no i widzę Cię z takim dużym modelem trzonowca (chorym i zdrowym) jak objaśniasz dzieciom jego budowę![]() Cytat:
![]() Olu przesyłam Wam duuużo zdrówka
|
|
#447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
zdrówka
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ciekawa jestem co u Kubusia ![]() i jeszcze Antolek z goraczka ![]() Werka tez jak sie o niej mowi to slucha ale smieje sie , podobnie jak Zosia reaguje na wszelkie przykrosci -wrazliwe te nasze dziewczyny
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- zdjęcia w albumie tylko jakieś niewyraźne bo zmniejszyło je i takie brzydkie wyszły. zaraz się rozpisze tylko herbatkę lecę zrobić, bo mi zimno. |
|
|
|
#450 | ||
|
Zakorzenienie
|
ooo rzeczywiście mocno zareagowała...po prostu Tatuś nie może Córce odmawiać a poważnie to wychodzi na to że baaardzo musimy uważać![]() Zu wczoraj też niezłe cyrki odstawiała tzn. ostatnio dużo tańczy i śpiewa i wczoraj robiła kilka kółek śpiewając, a na końcu piękny ukłon![]() Na końcu podeszła do Babci wzięła ja za rękę i pokazała gdzie ma usiąść na dywanie...później wzięła Dziadka i tak samo pokazała...na końcu wzięła Wuja (akurat był mój Brat) i też posadziła...więc tak siedzieliśmy na dywanie w kółku i podziwialiśmy jak tańczy, śpiewa i robi ukłony Cytat:
![]() Myślę podobnie jak Andy...dużo o myciu...i może zdjęcia wydrukowane duże z zepsutym i zdrowym ząbkiem...żeby obrazowo widziały co się stanie jak nie będą myły ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

(właśnie pochłania pierogi z serem) Zupełne przeciwieństwo

ale już to naprawiliśmy

usnęła o 17:40
daję jej Lipomal, a w poniedziałek pojedziemy prywatnie do lekarki bo jak pójdę do przychodni to pewnie już od progu antybiotyk by dostała

cieszę się że się komuś mój cynk przydał
dla małża
zaczęło się na studiach...bo na laborkach "bawiliśmy się" odczynnikami...i zostało do dzisiaj
, Małż też przeziębiony, ja też

, Kuba zapomniał już, że się nie bał
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
aż jej zasmakuje