Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -lato 09 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-05, 16:04   #421
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość

Kuba tez cos dzisiaj ma marny apetyt, kaszy nie chciał zjesc, zjadł poł Danio i kilka chrupek kukurydzianych. O 12.30 juz przysypiał przy zmianie pieluchy. Jeszcze spi. Mysle, ze to taka pogoda dzisiaj, strasznie senny dzien

Ja dzisiaj tez nie mam na nic weny. Wczoraj troche ogarnełam mieszkanko a łazienke w czwartek porzadnie wypucowałam.

A moze ten syrop Rutinacea junior? Co prawda jest dla dzieci powyzej 3 roku zycia ale wiem, ze lekarze przepisuja go tez młodszym dzieciom na przeziebienie.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Czy Wasze maluchy chętnie piją mleko modyfikowane?
Ja juz staje na głowie, zeby mały cokolwiek wypił. Probowałam juz roznych mlek, ostatnio znajoma dała mi troche Bebiko bananowego - miałam taka cicha nadzieje, ze Kubie posmakuje. Ale oczywiście tylko umoczył język i nie chciał pić.
A moje dziecie dzisiaj mało spał, wcina jak smok (właśnie pochłania pierogi z serem) Zupełne przeciwieństwo

nie może sobie nabić pierożka na talerzu to bierze do łapki i łapką nabija na widelec

Ja zawyczaj daję małemu Nestle junior z kleikiem ryżowym i bardzo je lubi. Ale ostatnio tego rodzaju nie było i kupiłam mu z miodem
Teraz jak się skończy mleko w butli to jest płacz że hej i przytula się do butelki Nestle junior z miodem ubóstwia

Cytat:

Skoro nikogo nie ma to zmykam. Umyje włosy i moze nałoże jakaś maseczke.
Aha, a propo maseczek to polecam te z Avonu. Wypróbowałam 2: ta rózową i fioletową. Są naprawde świetne, szczególnie ta z ryżem peel-off, wspaniale wygładza i oczyszcza buzię.
też polecam te maseczki
Stary 2011-03-05, 19:16   #422
megi b
Wtajemniczenie

Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l

Siema
Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Źle się czuję
Boli mnie żołądek, głowa, jest mi zimno i ogólnie jestem do du..
Oby to nie żadna żołądkówka
zdrówka
Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Iwonka Nie chciała w ogóle wymawiać mojego imienia.
Na wilka mówi gik

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
wilgotnosc powietrza wmieszkaniu to 40-60%
u nas w zeszłym roku mięliśmy ok 90%ale już to naprawiliśmy

Cytat:
Ja miałam właśnie wychodzić ale zaczął sypać śnieg i wiatr duży wieje więc muszę darować. Miałam iść z Zuzią na pogrzeb do Małża koleżanki z pracy...

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Dzien dobry

A ja dzis na weselicho ide. U fryzjera juz byłam, pazurki pomalowane. Pewnie juz sie nie pojawie dzisiaj, a moze zajrze jeszcze pozniej. Miłego weekendu
Fajnie, żeby nogi jutro nie bolały

Cytat:

Musze pochwalić Kube. Ślicznie juz mówi i składa całkiem długie zdania. Czasami jestem w szoku, bo potrafi sam coś opowiedziec , np. gdzie dzisiaj był, albo kto był u niego? Pieknie odpowieda na takie pytania. Powtórzy juz wszystko, i zaczyna nazywac rzeczy jak dorosły, np. zamiast am mowi- jeść, zamiast pitu-pitu mówi co chce pic, hebatka, kopocik, soczek, woda. itp. Bardzo ładnie ogląda bajki (oczywiscie nie wszystkie) i widać, ze sie na tym skupia bo ma taka poważną minę.
Robi bardzo duze postępy, z dnia na dzień jest mądrzejszy.
pięknie

Cytat:
Od godz. 7, kiedy to wypiła kakao nic nie jadła, a o 12 sama zaprowadziła mnie do łóżeczka, że chce spać. Dziwne

Przestrzegam przed filiżankami z Tchibo-wczoraj pękła do dołu i potem w poprzek po zalaniu herbaty
moja też dzisiaj jakaś inna

Cytat:
Ja juz staje na głowie, zeby mały cokolwiek wypił. Probowałam juz roznych mlek, ostatnio znajoma dała mi troche Bebiko bananowego - miałam taka cicha nadzieje, ze Kubie posmakuje. Ale oczywiście tylko umoczył język i nie chciał pić.
Od kilku miesięcy Amelka nie je już kaszek ani mleka. Pewnego dnia powiedziała nie i tyle

Moje dziecko już śpi usnęła o 17:40
Całą noc kaszlała, słychać, że jej się już odrywa daję jej Lipomal, a w poniedziałek pojedziemy prywatnie do lekarki bo jak pójdę do przychodni to pewnie już od progu antybiotyk by dostała Byłam w aptece po jakiś wykrztuśny syrop, ale babka powiedziała, że bez recepty nie ma żadnego

Po pracy szybko zrobiłam obiad i upiekłam Bananowca, ale jutro może dam przepis bo jeszcze nie wiem czy zjadliwy
Moja mama wraca w poniedziałek

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 19:38   #423
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

o mamo ale ruch

w takim razie ja już mówię dobranoc
Jeszcze muszę zaliczyć rowerek (po moim tłustym czwartku przez tydzień codziennie jeżdżę po 1,5 godziny a nie po godzinie jak miałam w zwyczaju ), potem spa i prysznic...

tak więc życzę Wam przespanych nocek i kolorowych snów

megi zdrówka dla Amelki i dawaj ten przepis na bananowca jak jest zjadliwy

W ogóle DUŻOOO zdrówka dla wszystkich maluszków i mamuś bo z tego co widzę nowa fala chorób się zaczyna

to paaaa
Stary 2011-03-05, 20:25   #424
angy
Zakorzenienie

Cytat:

Zosia cały czas pije 2x dziennie-zwykły Bebilon. To Nestle waniliowe nie przeszło w ogóle

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość

Całą noc kaszlała, słychać, że jej się już odrywa daję jej Lipomal, a w poniedziałek pojedziemy prywatnie do lekarki bo jak pójdę do przychodni to pewnie już od progu antybiotyk by dostała Byłam w aptece po jakiś wykrztuśny syrop, ale babka powiedziała, że bez recepty nie ma żadnego

Po pracy szybko zrobiłam obiad i upiekłam Bananowca, ale jutro może dam przepis bo jeszcze nie wiem czy zjadliwy

Megi zdrówka dla Was

Zosia nie jadła dzisiaj praktycznie nic przez cały dzień. A jak się ją zapytałam co boli, to łapała się za buźkę-zębiska... I wyraźnie cieplejsza była. Daliśmy jej nurofen na noc, wypiła kaszę i od 19.30 śpi.
Mam na dzieję, że jutro będzie lepiej

Dobranoc

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 22:24   #425
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Już poszło??
poszło poszło zaraz zgram jeszcze zdjęcia, bo zrobiłam to Wam wyślę

Cytat:
Następna

Super

Kto zgadnie co oznacza "ogonka"?
dałam radę i chyba się w nie wkręciłam...na pewno będzie powtórka pączków

już doczytałam kto to ...super

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A za co? Ciekawe, czy jest rzecznik praw rodziców

Cytat:
Karola i jak pączki wyszły?? ciekawa jestem
super...ale z innego przepisu robiłam, bo w tym mks przeraziło mnie 14 żółtek tylko następnym razem najpierw usmażę a później będę nadziewać

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dziewczyny o czym moze swiadczyc w wydzielinie z noska krew?
bo od kilku dni Werka ma wlasnie sluz z krwią, a przed chwila kichnela i patrze ma czerwone pod nosem, wydmuchala nos i krew
ja nie wiem

Cytat:
Ja miałam właśnie wychodzić ale zaczął sypać śnieg i wiatr duży wieje więc muszę darować. Miałam iść z Zuzią na pogrzeb do Małża koleżanki z pracy...
przykro...a co się stało?:glasiu:

Cytat:
A ja dzis na weselicho ide. U fryzjera juz byłam, pazurki pomalowane. Pewnie juz sie nie pojawie dzisiaj, a moze zajrze jeszcze pozniej. Miłego weekendu
już późno...ale mam nadzieję ze się dobrze bawisz

Cytat:
Przestrzegam przed filiżankami z Tchibo-wczoraj pękła do dołu i potem w poprzek po zalaniu herbaty
jakieś pechowe te filiżanki

Cytat:
Zu jakiś czas temu nie chciała pić, wypróbowałam różne mleka aż polubiła Nestle Junior waniliowe...ale tylko wieczorem...jeszcze wypije Gerbera naturalne
A dzisiaj byłam w szoku, bo pojechałyśmy na zakupy...wzięłam Zu mleko...i w domu wyciągnęła z siatki, podała mi i ciągle powtarzała :ama:...zapytałam czy napije się mleka...powiedziała że tak...więc zrobiłam...moje dziecko wypiło 220ml mleka o godz. 13 chyba z rok już nie pije w dzień mleka tylko wieczorem...a tu taka niespodzianka

Cass a w czym dajesz Kubie mleko?

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Od kilku miesięcy Amelka nie je już kaszek ani mleka. Pewnego dnia powiedziała nie i tyle

Całą noc kaszlała, słychać, że jej się już odrywa

I odpuściłaś? Szkoda troszkę

zdrówka dla Amelki

Cytat:
Zosia nie jadła dzisiaj praktycznie nic przez cały dzień. A jak się ją zapytałam co boli, to łapała się za buźkę-zębiska... I wyraźnie cieplejsza była. Daliśmy jej nurofen na noc, wypiła kaszę i od 19.30 śpi.
Bidulka...niech wyłażą wstrętne zębiska

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2011-03-05 o 22:22
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 22:39   #426
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Wtedy nic, bo zaczęło się goić, ale to miało służyć do przeanalizowania, czego pojawiło się więcej w ostatnich 3 dniach (gdyby się pogorszyło) i można typować potencjalny alergen.
ja własnie chyba już wiem tzn. domyślam się...po rozmowie z przyjaciółką wczoraj...wyszło mi że to mogą być mandarynki....od kilku dni nie jadła i nic na buźce nie ma a wczesniej wciągała prawie że kilogramami dzisiaj kupiłam ale nie chciała...jak zje to będę wiedziała

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
moja mama 7.03 ma urodziny a 8.03 imieniny no i Dzień Kobiet...
moja mama ma urodziny 20.05, imieniny 23.05 i dzień mamy 26.05...i też mam zawsze problem z trzema prezentami

Cytat:
byłam w Smyku, kupiłam to co w załączniku ze zniżką 70%

W Biedronce kupiłam drewniane puzzle te klocki, misia i taką płaską tabliczkę co się lali dobiera ubranka, coś podobnego do misia. Dzięki Karolinko za cynk
super zakupy ja wczoraj wskoczyłam do Smyka ale nic ciekawego nie bylo...mało ciuszków na wyprzedaży

cieszę się że się komuś mój cynk przydał

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Karola taka tablica o jakiej myślisz jest w Skrzacie- u mnie za 11zł Laura ma taką, też z tymi małymi elementami-magnesami.
o co to Skrzat? gdzie łon?

P.S. ale masz fajny podpis

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Tak na szybko, bo idę lulu

Trzymam kciuki żeby było coraz lepiej

i zdrówka dla Antosia

Cytat:
Kupiłam buty jak pamiętacie w moim przypadku to życiowy sukces bo mam rozmiar 34/35
mogę Ci ze dwa numery oddać...albo i trzy

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
chyba nigdy nie pójdę spać, bo ciągle coś robię, ale nie pozmywam choć mnie korci zawzięłam się, bo małż się nie poczuwa, a ja mam bardzo zniszczone ręce i ciągle jakieś uczulenia mi wychodzą
dla małża
ja też mam ciągle coś z rękami zaczęło się na studiach...bo na laborkach "bawiliśmy się" odczynnikami...i zostało do dzisiaj

Cytat:
i mi
dostałaś czy przesłać?
Stary 2011-03-05, 22:40   #427
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

(...)Byłam w aptece po jakiś wykrztuśny syrop, ale babka powiedziała, że bez recepty nie ma żadnego
my mielismy taki i kazala nam dawac po 1 lyzeczce 3 razy dziennie -jest bez recepty
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...yrop-125g.html

dobranoc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 22:50   #428
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Rano wstał z normalną temp., teraz znów rośnie Katar ma ogromny.

Cytat:
Nockę miałam do , Kubuś do 1.30 budził się co chwilę i tylko mamę wołał, na Tatę pokrzykiwał , przed 2-gą zasnął mocniej i spał do 5.30, a potem znów wstawał i tak do 6.30. Nie wyspałam się , Małż też przeziębiony, ja też
Dobrze, że już smoczka nie mamy, to buzią mógł oddychać , oczywiście Kubuś, nie Małż
a jak dzisiaj było? mam nadzieję że lepiej

a jeszcze chciałam Ci napisać...bo widziałam że pytałaś Mariolkę o narzędzia...że przyjaciółki synek ma...bardzo fajny zestaw narzędzi, który gra, rusza się, obraca i co tam jeszcze mogę poszukać jeśli chcesz jakie to

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

ufff...nadrobiłam

Dobry wieczór

Czy ktoś tu jest?
Stary 2011-03-05, 23:04   #429
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Zdrówka dla Amelki
A pije w ogóle jakieś mleko? Czy żadnego nie chce?

Nie rób ochoty

Super

Cytat:
w takim razie ja już mówię dobranoc
Jeszcze muszę zaliczyć rowerek (po moim tłustym czwartku przez tydzień codziennie jeżdżę po 1,5 godziny a nie po godzinie jak miałam w zwyczaju ), potem spa i prysznic...
Ja już nie mogę doczekać się wiosny, czeka na mnie rower nowy i fotelik Zuzi, będziemy śmigać

Cytat:
Oby jutro było lepiej

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
dałam radę i chyba się w nie wkręciłam...na pewno będzie powtórka pączków

już doczytałam kto to ...super

przykro...a co się stało?:glasiu:
Mnie chyba nikt nie namówi

Miała tętniaka mózgu... Stało się to w zeszły czwartek, we wtorek umarła... Parę dni dosłownie, a taka młoda była...

Cytat:
ja własnie chyba już wiem tzn. domyślam się...po rozmowie z przyjaciółką wczoraj...wyszło mi że to mogą być mandarynki....od kilku dni nie jadła i nic na buźce nie ma a wczesniej wciągała prawie że kilogramami dzisiaj kupiłam ale nie chciała...jak zje to będę wiedziała
U nas też po cytrusach wyskakiwało coś.

Karola, ja też zakupiłam biedronkowe puzzle

A zwykły znikopis kupiłam w pepco

Idę zmyć maseczkę i na małe co nieco

Dobranoc
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-05, 23:21   #430
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Miała tętniaka mózgu... Stało się to w zeszły czwartek, we wtorek umarła... Parę dni dosłownie, a taka młoda była...

U nas też po cytrusach wyskakiwało coś.

Karola, ja też zakupiłam biedronkowe puzzle

A zwykły znikopis kupiłam w pepco

Idę zmyć maseczkę i na małe co nieco
straszne

ale jak teraz się wyeliminuje to później może już być ok

cieszem siem

fajny jest? muszę się przejść do pepco właśnie się zastanawiałam czy warto wydawać ok. stówy na znikopis? czym się różnią od tych tańszych

cytuję: Nie rób ochoty

Czas edycji: 2011-03-05 o 23:37
Stary 2011-03-06, 08:39   #431
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak teraz się wyeliminuje to później może już być ok

cieszem siem

fajny jest? muszę się przejść do pepco właśnie się zastanawiałam czy warto wydawać ok. stówy na znikopis? czym się różnią od tych tańszych

cytuję: Nie rób ochoty
Może tak być ale nam się jeszcze nie do końca pogoiło. Jeszcze czuję trochę suchego jak ją kremuję.

Jest zwykły i ma dodatkowo trzy magnesy (gwiazdkę, kwadrat i kółko). Właśnie dzwoniłam do mamy - kosztował 30 zł. Przeglądam all i są tańsze też i wyglądają ok

A co

gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 09:01   #432
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
a jak dzisiaj było? mam nadzieję że lepiej

a jeszcze chciałam Ci napisać...bo widziałam że pytałaś Mariolkę o narzędzia...że przyjaciółki synek ma...bardzo fajny zestaw narzędzi, który gra, rusza się, obraca i co tam jeszcze mogę poszukać jeśli chcesz jakie to
Dopiero dziś mieliśmy spokojną noc Kuba ma katar i podwyższoną temperaturę - wieczorem. Nie kaszle. Dopiero wczoraj nam się przypomniało, że możemy robić inhalacje , Kuba zapomniał już, że się nie bał i znów się wyrywał , dziś już trochę lepiej zniósł.

Chcę, chcę

Miłej niedzieli

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2011-03-06 o 09:07
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 09:11   #433
UnholyOne
Ola-Unhola

Miramej, zdrówka dla Kubaska
Stary 2011-03-06, 11:28   #434
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
o co to Skrzat? gdzie łon?

P.S. ale masz fajny podpis
u mnie
http://www.skrzat.sklep.pl/

Czekoladko
dostałaś gazetkę w tym mc? twojego maluszka?
Jest artykuł na 60str i piszą że przyczyną osłabienia i krwi z noska może być niedobór witaminy K.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2011-03-06 o 11:31
katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 13:35   #435
megi b
Wtajemniczenie

Cześć
Cytat:
Zu jakiś czas temu nie chciała pić, wypróbowałam różne mleka aż polubiła Nestle Junior waniliowe...ale tylko wieczorem...jeszcze wypije Gerbera naturalne
A dzisiaj byłam w szoku, bo pojechałyśmy na zakupy...wzięłam Zu mleko...i w domu wyciągnęła z siatki, podała mi i ciągle powtarzała :ama:...zapytałam czy napije się mleka...powiedziała że tak...więc zrobiłam...moje dziecko wypiło 220ml mleka o godz. 13 chyba z rok już nie pije w dzień mleka tylko wieczorem...a tu taka niespodzianka

Cass a w czym dajesz Kubie mleko?

I odpuściłaś? Szkoda troszkę

zdrówka dla Amelki
Ja próbowałam wszystkie rodzaje z Nestle Junior i nic z tego Koleżanka ma córkę w podobnym wieku, spytam jakie mleko małej daje może mi odsypie trochę i dam innego na spróbowanie Amelce bo nie uśmiecha mi się znów kupować całej paki i wyrzucać nie chce nawet z kakao, z owocami, kaszką
super, że Zuzi smakowało żeby moja tak chciała
Ja dawałam w niekapku, kubeczku ze słomką i

nie odpuściłam co chwila jej podstawiam i aż jej zasmakuje

Cytat:
Jeszcze muszę zaliczyć rowerek (po moim tłustym czwartku przez tydzień codziennie jeżdżę po 1,5 godziny a nie po godzinie jak miałam w zwyczaju )

megi zdrówka dla Amelki i dawaj ten przepis na bananowca jak jest zjadliwy

zaraz wkleję, ale mnie nie powala

Cytat:
Zosia cały czas pije 2x dziennie-zwykły Bebilon. To Nestle waniliowe nie przeszło w ogóle
Megi zdrówka dla Was

ja muszę chyba ten Bebilon spróbować

bidulka, niech już wyjdą wstręciuchy
Cytat:
moja mama ma urodziny 20.05, imieniny 23.05 i dzień mamy 26.05...i też mam zawsze problem z trzema prezentami

cieszę się że się komuś mój cynk przydał

mogę Ci ze dwa numery oddać...albo i trzy

dostałaś czy przesłać?
Kup jeden a porządny

i ja dziękuję

dawaj

nie dostałam

Cytat:
my mielismy taki i kazala nam dawac po 1 lyzeczce 3 razy dziennie -jest bez recepty
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...yrop-125g.html

dobranoc
jutro się zaopatrzę

Cytat:
Zdrówka dla Amelki
A pije w ogóle jakieś mleko? Czy żadnego nie chce?

Nie rób ochoty

Ja już nie mogę doczekać się wiosny, czeka na mnie rower nowy i fotelik Zuzi, będziemy śmigać

żadnego

ja też tylko fotelik muszę kupić

Cytat:
Dopiero dziś mieliśmy spokojną noc Kuba ma katar i podwyższoną temperaturę - wieczorem. Nie kaszle. Dopiero wczoraj nam się przypomniało, że możemy robić inhalacje , Kuba zapomniał już, że się nie bał i znów się wyrywał , dziś już trochę lepiej zniósł.
Cieszę się, że lepiej troszkę. Inhalacje i ja dzisiaj muszę zrobić

Pisałam wam, że Amela usnęła przed 18 no i tak jak się domyślałam wstała wyspana i głodna o 23:30 Pojadła, dałam Lipomal i usnęła o 1:30 nawet spokojnie. W nocy się budziła wiele razy, nie kaszlała ale katar jej dokuczał. W końcu obudziła się po 6. Dałam jej herbatkę z bułką , zabawki i położyłam się drzemać dalej. Wstałam o 9
Widać, że Amelka chora bo nawet dzisiaj nie odmówiła drzemki . Kaszel ustąpił po Lipomalu chyba, ale katar spory, bąble z noska idą:/ Gorączki na szczęście nie ma.

Zaraz wkleję w klubie nowe przepisy
Miłej niedzieli

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-06, 14:15   #436
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Może tak być ale nam się jeszcze nie do końca pogoiło. Jeszcze czuję trochę suchego jak ją kremuję.

Jest zwykły i ma dodatkowo trzy magnesy (gwiazdkę, kwadrat i kółko). Właśnie dzwoniłam do mamy - kosztował 30 zł. Przeglądam all i są tańsze też i wyglądają ok

A co
Zuza nie chce mandarynek od kilku dni więc kurka ja nadal nie wiem czy to to

niedobra

Cytat:

Chcę, chcę
Dobrze ze już lepiej

poszukam i zapytam E

Cytat:
Ciotka to jest ten sklep niedaleko straży? taki nowy budynek? po drugiej stronie ulicy? przejeżdżałam koło niego nie raz...ale nigdy nie weszłam jeszcze...fajne tam mają rzeczy? jak ceny? warto mi jechać specjalnie tam?
ale pytań się nazbierało

Cytat:
Ja próbowałam wszystkie rodzaje z Nestle Junior i nic z tego
Ja dawałam w niekapku, kubeczku ze słomką i

i ja dziękuję

nie dostałam
A teraz Bebilon wprowadził nowe truskawkowe mleko "4" od 2 r.ż może tego spróbujesz? Zu mleko pije w takim pseudo niekapku z miękkim dziubkiem...w niczym innym nie wypije

daj majla

Dzień dobry

Jesteśmy po TYM Nowe pomysły usłyszałam i później Wam napiszę w klubie...teraz uciekam obiad kończyć

Czas edycji: 2011-03-06 o 14:16
Stary 2011-03-06, 17:30   #437
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej

Nudzi mi się i postanowiłam Wam wkleić kilka fajnych przepisów dla naszych bąbli. Mam taka książkę Mały Smakosz i jakoś dzisiaj wpadła mi w rękę

Klopsiki z kurczaka i jabłka.

Składniki:
2 łyzki oliwy z oliwek
cebula posiekana
duże zielone jabłko (obrane i starte)
2 duże piersi kurczaka pokrojone na kawałki
pół łyżki świeżej posiekanej natki pietruszki
łyzka posiekanego świeżego tymianku lub szałki, lub szczypta zioł prowans.
pokruszona kostka rosołowa (niekoniecznie)
50g tartej bułki
sól i pieprz
mąka na panierkę
olej do smażenia.

Rozgrzej oliwę na patelni i podsmażaj na niej połowę cebuli 3 minuty. Zetrzyj jabłko, odciśnij nadmiar soku. Wymieszaj owoc z kurczakiem, ziołami, cebulą, kostka ros., oraz bułka tartą i rozdrobnij składniki w robocie kuchennym. Dodaj odrobinę soli i pieprzu. Z masy formuj małe kulki, obtaczaj je w mace i smaż na oleju 5 min, aż się przyrumienią.

Łososiowe piłeczki.

Składniki:
średni ziemniak w łupince
70g filetów z łososia
sok z cytryny
3/4 łyzki masla
2 dymki, posiekane
łyżeczka słodkiego sosu chilli (niekoniecznie)
2 łyżki ketchupu
pół łyzki majonezu
łyżka mąki z odrobiną soli i pieprzu
roztrzepane jajko
50g bułki tartej
olej do smażenia
sól i pieprz.

Ugotuj ziemniaka obierz i rozgnieć. Ugotuj łososia w kuchence mikrof. (2-3 min w wys. temp) z dodatkiem soku z cytryny i masła. Rozdrobnij mięso i pozostaw do wystygnięcia. Ziemniaki wymieszaj z dymką, sosem chilli, ketchupem, majonezem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj łososia i wymieszaj delikatnie, aby ryba nie była zbyt mocno rozdrobniona.
Nabieraj po półtorej masy i formuj piłeczki. Obtocz każdą w mące, zanurz w jajku a na koniec w bułce tartej.

Na patelnię z nieprzywierającym dnem wlej sporo oleju i smaż piłeczki 2-3 min na głębokim tłuszczu. Możesz je usmażyć na dwóch łyżkach oleju, ale mogą się rozpaść.

Smaczna soczewica.

Składniki:
pół małej cebuli
100g marchewki, pokrojonej
15g selera, pokrojonego
łyzka oleju roślinnego
50g czerwonej soczewicy
200g słodkich ziemniaków, obranych i pokrojonych
400ml wywaru z warzyw lub kurczaka, ewentualnie wody.

Na oleju podsmaż cebulę, marchewkę i seler. Po 5 minutach dodaj soczewicę i słodkie ziemniaki oraz wlej wywar i wodę. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj pod przykryciem na małym ogniu 20 min.
Stary 2011-03-06, 19:33   #438
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej, zdrówka dla Kubaska

Cytat:
Cieszę się, że lepiej troszkę. Inhalacje i ja dzisiaj muszę zrobić
i zdrówka dla Amelki

Cytat:
Dobrze ze już lepiej

poszukam i zapytam E
(...)
Jesteśmy po TYM Nowe pomysły usłyszałam i później Wam napiszę w klubie...teraz uciekam obiad kończyć

Unholy, robiłaś którąś z tych potraw?

Kuba wieczorem miał już 38 stopni , spróbuję jutro dostać się do lekarki, lepiej niech Go obejrzy. Jestem zmęczona, bo cały dzień chciał być na rękach, taka moja mała Bida.

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-06, 19:38   #439
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Ciotka to jest ten sklep niedaleko straży? taki nowy budynek? po drugiej stronie ulicy? przejeżdżałam koło niego nie raz...ale nigdy nie weszłam jeszcze...fajne tam mają rzeczy? jak ceny? warto mi jechać specjalnie tam?
ale pytań się nazbierało

Ceny są dość przystępne.Czasem porównuję i wynika że w skrzacie wyjdzie najkorzystniej, ale ja też nie z tych co zabawki często kupuje.
Miśki opłacało się w biedronce kupić.
Warto jechać bo zabawek opór, idzie przepaść jak kamień w wodę.Małego wyboru nie można im zarzucić.
Warto też z tego względu że do mnie to rzut beretem, ani fajki nie zdążyłabyś wypalić idąc pieszo.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-06, 19:45   #440
Miramej
Zakorzenienie

Kasia, dobrze, że jesteś Pochwal jeszcze swoją maszynę do chleba, to zacznę zbierać pieniądze

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-06, 23:00   #441
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej

dzisiaj od rana zabiegany dzien mam, zakupy , odwiedziny przyjaciol i jestem zmeczona

kupilam sobie podklad EL DW light , troszke sie obawiam ze za jasny odcien wzielam wzielam tez blyszczyk i dostalam kosmetyczke z mini produktami- serum, krem pod oczy, krem na dzien, blyszczyk i maskara
w housie kupilam se spodenki jeansowe
w ccc listonoszke a dla Werki buty na wiosne bo nie ma

Cytat:

Czekoladko
dostałaś gazetkę w tym mc? twojego maluszka?
Jest artykuł na 60str i piszą że przyczyną osłabienia i krwi z noska może być niedobór witaminy K.
nie dostalam
hmm a wit. K mozna bez recepty dostac ? moze kupie i jej podam

dobranoc

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-03-07, 08:25   #442
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Kuba wieczorem miał już 38 stopni , spróbuję jutro dostać się do lekarki, lepiej niech Go obejrzy. Jestem zmęczona, bo cały dzień chciał być na rękach, taka moja mała Bida.

coś jest na rzeczy z tą gorączką...większość Naszych Dzieciaczków ostatnio ją ma/miało... Daj znać co u lekarza

Cytat:

Ceny są dość przystępne.Czasem porównuję i wynika że w skrzacie wyjdzie najkorzystniej, ale ja też nie z tych co zabawki często kupuje.
Miśki opłacało się w biedronce kupić.
Warto jechać bo zabawek opór, idzie przepaść jak kamień w wodę.Małego wyboru nie można im zarzucić.
Warto też z tego względu że do mnie to rzut beretem, ani fajki nie zdążyłabyś wypalić idąc pieszo.

no właśnie jak pierwszy raz tamtędy przejeżdżałam jadąc do Rodzinki to zdziwiłam się że taki wielki budynek nowy wybudowali z zabawkami...muszę wpaść tam przy najbliższej okazji...a jak będę sama z Zu to zadzwonię do Ciebie

Dzień dobry

Zu dzisiaj pierwszy dzień w żłobku po tygodniowej przerwie...rano było ekstra...cieszyła się że jedzie...oby później nie było powtórki z ostatniego powrotu

Iwonka byłam wczoraj w Pepco zobaczyć znikopis...i był, ale Zu cięzko było po nim pisać, nic nie widać było, dopiero jak ja przydusiłam pisak może inne mieli niż Wy

W Carrfourze później widziałam też...jedne za 14 zł...niby fajne, ale było 8 sztuk i wszystkie coś z ekranikiem miały, tzn. popękane były...no i pieczątki 2 na wszystkie znikopisy Drugi był Simby...TEN...za 49 ale super, bo ładnie się Zu pisało, odejść nie chciała, no i łatwo się zmazywało, sama dawała radę...ale pogubione miał pieczątki więc nic nie wzięłam No i ten drugi był większy...taki większy bym chciała...i na pewno z pieczątkami

Megi...maila puściłam

Czas edycji: 2011-03-07 o 08:30
Stary 2011-03-07, 08:31   #443
angy
Zakorzenienie

Cytat:

ja muszę chyba ten Bebilon spróbować

bidulka, niech już wyjdą wstręciuchy
(...)

Pisałam wam, że Amela usnęła przed 18 no i tak jak się domyślałam wstała wyspana i głodna o 23:30 Pojadła, dałam Lipomal i usnęła o 1:30 nawet spokojnie. W nocy się budziła wiele razy, nie kaszlała ale katar jej dokuczał. W końcu obudziła się po 6. Dałam jej herbatkę z bułką , zabawki i położyłam się drzemać dalej. Wstałam o 9
Widać, że Amelka chora bo nawet dzisiaj nie odmówiła drzemki . Kaszel ustąpił po Lipomalu chyba, ale katar spory, bąble z noska idą:/ Gorączki na szczęście nie ma.
Spróbuj, a nuż.

U nas by to nie przeszło Pomarzyć można

Cytat:

Dzień dobry

Cytat:

Kurka no

Cytat:
hej

dzisiaj od rana zabiegany dzien mam, zakupy , odwiedziny przyjaciol i jestem zmeczona

kupilam sobie podklad EL DW light , troszke sie obawiam ze za jasny odcien wzielam wzielam tez blyszczyk i dostalam kosmetyczke z mini produktami- serum, krem pod oczy, krem na dzien, blyszczyk i maskara
w housie kupilam se spodenki jeansowe
w ccc listonoszke a dla Werki buty na wiosne bo nie ma
Zaszalałaś

Dzień dobry
Wczoraj już było trochę lepiej z Zosią, o tyle, że zjadła śniadanie i obiad
Cały czas dokuczją jej zęby, była nawet spuchnięta z jednej strony
Na szczęście śpi dobrze.

Wczoraj słuchajcie była taka akcja, że oczy w słup postawiłam.
Mięliśmy gości, Zosia częstowała herbatnikami Podchodziła do wszystkich po kolei, ktoś tam po drodze odmówił i było ok, ale na koniec podeszła do taty i jak tata odmówił to się zaczęło... W sekundzie najbardziej klasyczna podkówka jaką widziałam, łzy jak grochy i ogólnie taka histeria i łkanie, że wszyscy zamilkli na parę minut. Wtuliła się we mnie jak rzadko kiedy i dosłownie łkała. Patrzę na małża i on też oczy pełne łez... Uspokoiła się po ładnych paru minutach.
Dzisiaj rano opowiadam o tym niani, a Zosia słucha. W pewnym momencie po swojemu, że tata nie chciał am am i znowu podkówka, oczy pełne łez... Na szczęście ją zagadałyśmy i się nie rozpłakała. No ale w szoku jestem, że odczuła to jako taką przykrość. Naprawdę trzeba już uważać co się mówi i robi

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2011-03-07, 08:42   #444
p4w
Zakorzenienie

angy, faktycznie zaskakująca ta reakcja, ale masz po prostu wrażliwą dziewczynkę + nie wiadomo do końca jak Ona to odebrała

ale fakt trzeba uważać - mój Tomek też dobrze wie kiedy i jak się o nim mówi - albo spuszcza wzrok pt. "mnie tu nie ma" albo wzmaga swoje szaleństwo

będą nas zaskakiwać coraz częściej nasze maluszki, bo dzieci rozumują wprost i pewnie nie raz odbiorą nasze słowa/zachowanie nie tak jak byśmy chcieli

------------
ja do Was z pytaniem - zostałam zaproszona do przedszkola Tomka na pogadankę o zawodach, moze podrzuciłybyście jakieś pomysły jak wg Was powinno wyglądać takie spotkanie
dzieci od 2,5 do 5 lat; ma być o zawodzie i przy okazji o ząbkach

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 08:52   #445
UnholyOne
Ola-Unhola

Hej

My dzisiaj jednak w domu. Wczoraj wszystko było przygotowane, ze normalnie idę do pracy, jednak Antoś w nocy o 3 dostał mega gorączki 38,8.

Musze zorientować sie jacy lekarze w przychodni (chyba nie ma "mojej") i isc z moim bidulkiem
Stary 2011-03-07, 09:20   #446
angy
Zakorzenienie

Cytat:
angy, faktycznie zaskakująca ta reakcja, ale masz po prostu wrażliwą dziewczynkę + nie wiadomo do końca jak Ona to odebrała

ale fakt trzeba uważać - mój Tomek też dobrze wie kiedy i jak się o nim mówi - albo spuszcza wzrok pt. "mnie tu nie ma" albo wzmaga swoje szaleństwo

będą nas zaskakiwać coraz częściej nasze maluszki, bo dzieci rozumują wprost i pewnie nie raz odbiorą nasze słowa/zachowanie nie tak jak byśmy chcieli

------------
ja do Was z pytaniem - zostałam zaproszona do przedszkola Tomka na pogadankę o zawodach, moze podrzuciłybyście jakieś pomysły jak wg Was powinno wyglądać takie spotkanie
To fakt, myślę, że Zosia jest bardzo wrażliwa

Pogadanka.... Hmm.... N pewno przydałyby się jakieś duże kolorowe plansze, dużo o myciu zębów, do czego może doprowadzić ich niemycie, no i widzę Cię z takim dużym modelem trzonowca (chorym i zdrowym) jak objaśniasz dzieciom jego budowę

Cytat:
Hej

My dzisiaj jednak w domu. Wczoraj wszystko było przygotowane, ze normalnie idę do pracy, jednak Antoś w nocy o 3 dostał mega gorączki 38,8.

Musze zorientować sie jacy lekarze w przychodni (chyba nie ma "mojej") i isc z moim bidulkiem
Matko ile chorób
Olu przesyłam Wam duuużo zdrówka

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
Stary 2011-03-07, 09:27   #447
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
To fakt, myślę, że Zosia jest bardzo wrażliwa

Pogadanka.... Hmm.... N pewno przydałyby się jakieś duże kolorowe plansze, dużo o myciu zębów, do czego może doprowadzić ich niemycie, no i widzę Cię z takim dużym modelem trzonowca (chorym i zdrowym) jak objaśniasz dzieciom jego budowę

Matko ile chorób
Olu przesyłam Wam duuużo zdrówka
taaak, chyba sama go ulepię z plasteliny

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Hej

to nie popracowałaś zbyt długo

zdrówka

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 10:07   #448
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc

ciekawa jestem co u Kubusia

i jeszcze Antolek z goraczka

Werka tez jak sie o niej mowi to slucha ale smieje sie , podobnie jak Zosia reaguje na wszelkie przykrosci -wrazliwe te nasze dziewczyny

Dominika 04.11.2014
Stary 2011-03-07, 10:25   #449
Wojtusia
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

zdjęcia w albumie tylko jakieś niewyraźne bo zmniejszyło je i takie brzydkie wyszły.

zaraz się rozpisze tylko herbatkę lecę zrobić, bo mi zimno.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 10:26   #450
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj słuchajcie była taka akcja, że oczy w słup postawiłam.

ooo rzeczywiście mocno zareagowała...po prostu Tatuś nie może Córce odmawiać a poważnie to wychodzi na to że baaardzo musimy uważać

Zu wczoraj też niezłe cyrki odstawiała tzn. ostatnio dużo tańczy i śpiewa i wczoraj robiła kilka kółek śpiewając, a na końcu piękny ukłon My klaskaliśmy...a ona na wszystkich się spoglądała czy aby na pewno klaskają wszyscy
Na końcu podeszła do Babci wzięła ja za rękę i pokazała gdzie ma usiąść na dywanie...później wzięła Dziadka i tak samo pokazała...na końcu wzięła Wuja (akurat był mój Brat) i też posadziła...więc tak siedzieliśmy na dywanie w kółku i podziwialiśmy jak tańczy, śpiewa i robi ukłony

Cytat:
ale fajnie
Myślę podobnie jak Andy...dużo o myciu...i może zdjęcia wydrukowane duże z zepsutym i zdrowym ząbkiem...żeby obrazowo widziały co się stanie jak nie będą myły tylko żeby ten zepsuty ząb zbyt przerażający nie był by się dzieciom nie śnił po nocach

Cytat:
Zdrówka dla Was
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości