|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
dzień dobry
karolineee 100lat,100lat,wszystkiego ,dobrego ![]() nerola trzymaj szyjkę zwartą Iza niech trochę odpuści parcie na zewnątrz no wszystko się Wam widze poskładało nie najlepiej,trzymam aby wszystko wróciło do dobrej normy!!!przewijak miałam,nie używałam i używac nie będę Aania- gotowa na relax?? bo ja już doczekac się nie mogę
|
|
|
|
#2312 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
cześć,
dziękuję Wam za słowa wsparcia...... dziś czuję się okropnie....bolą mnie wszsytkie mięśnie nawet brzucha i czuję się wypompowana............ni e mam na nic sily ani ochoty..............w nocy budzilam sie co rusz nie mogla spac..... wczoraj byl chyba najgorszy dzien mojego zycia... moja siostra cioteczna,ktora byla modelka i ma dwojke wspanialych dzieci zostala wczoraj napadnieta......zgwalcona i skatowana w wyniku czego cala prawa strona twarzy zoastala uszkodzona stracila wszystkie zęby,oko,kosc policzkowa, nos, i nie bedzie slyszala na prawe ucho sa jeszcze obrazenia typu siniaki zdracia rozciecia jest w spiczce i nie wiadomo czy wogole przezyje jak sie dowie o tym co sie stalo ![]() ![]() to juz 3 przypadek taki w LBN od poczatku roku....strach wychodzic gdziekolwiek jak wiadomo ze jakis szaleniec lata po miescie jestem zalamana...a stres jaki przeszlam wczoraj byl....przeokropny.....nie wiem czy mam jechac na izbe przyjec i sprawdzic czy wszystko gra czy czekac do czwartku na USG ? co wy byscie radzily? |
|
|
|
#2313 |
|
Wtajemniczenie
|
nerolka kochana
mnie nadal ból w boczku dokucza - nieraz mocniej, jednego dnia wcale, nieraz tylko wieczorem, nieraz od rana...tak różnie to bywa... USG nie wykazało niczego poważnego (jedynie te UKM nieco poszerzone..)... mama mi mówiła wczoraj, że ona też w każdej ciąży (a była 7 razy) miała takie bóle właśnie pod żebrami...widocznie taka moja natura ![]() agulaaa ja też uważam, że 2 tysiące do koperty to dużo za dużo...zwłaszcza od świadka, który sam jest "świeżo" po ślubie i w dodatku niebawem spodziewa się dziecka, a żona nie pracuje (bo z tego co pisałaś, to już skończyłaś staż i nie masz teraz pracy??)...a poza tym pomijając to wszystko to i tak za dużo. takie jest moje zdanie, ale wiadomo, że każdy robi jak uważa... odnośnie przewijaków to my dostaniemy taki stawiany na łóżeczko... innego nie będę kupowała |
|
|
|
#2314 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba się do Ikei jutro ruszę, tym bardziej że mają jakieś promocje na dzień kobiet ![]() zaraz wrzucam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo mi przykro z powodu wujka ![]() Cytat:
Moi rodzice oczywiście wiedzą że wnuk, ale twierdzą że nieważne co, byle wszystko dobrze poszło. A reszta rodziny ciekawska dopytuje co będzie - jako że ja wredna bywam to specjalnie zabroniłam mówić, dowiedzą się w lipcu ![]() Cytat:
abulaabar, ale współczuję bo dokladnie rozumiem sytuację...niby cennika nie ma ale jeśli tak przywykli, to potem każdy patrzy ile się mu dało...bez sensu ![]() Babonik, pewnie że gotowa Jako że mąż na popołudnie przyjeżdża to go wezmę, niech sobie na basen idzie w tym czasie ![]() a ja za waszym przykładem weszłam do lumpka...a miałam nic nie kupować to i tak niewiele jak na to co obejrzalam. Wrzucam zakup (rozmiar 62) i mój brzuszek - rozmiar trochę większy
|
|
|
#2315 |
|
BAN stały
|
ja mam zwykły przewijak na łóżeczko.Po Krystku jeszcze.
Tylko ceratka trochę pękła i muszę kupić pokrowce. U nas sprawdzał sie rewelacyjnie właśnie przy bólach kręgosłupa. Potem przeniosłam go do łazienki na pralkę i tam po kąpieli kładliśmy małego do wytarcia.Z tym,ze na moment dziecka nie można zostawić.Raz mi stracha narobił(niby maleńki jeszcze a jednak).Fikał na przewijaku na łóżeczku i odbił się o ścianę i zszedł w dół.A raptem otwierałam nowa paczkę pampersów.Na szczeście nie spadł ale potem już bardziej uważałam. Z tym,ze Krystek to w szpitalu w inkubatorze sie okręcał i blokował przez to.Śmiali się,ze to wędrowniś. Dzięki Wam Kochane za ciepłe słowa. Już mi lepiej się myśli. N apogrzeb nie jadę bo jednak koło Opola będize,Nie ryzykuję. T.idzie mi piec pizze-i krzyczy co chwilę co i jak ma robić.Jak ja tego nie lubię. Po południu pójdę na podwórko pić kawkę ale tam mam bliżej niż do łazienki i T. mi huśtawkę podsunie pod ganek,to będę się wylegiwać i dzieci powietrza zaczerpną
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
sweetangel, to straszne
nawet nie umiem sobie wyobrazić co czujesz ![]() nerola, pewnie że się nie wybieraj w dłuższą trasę... wujek by na pewno zrozumiał..pomodlisz się w domu za niego i musi być, a Ty nie możesz się narażać teraz
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie Ci współczuje.Kochana nie wiem czy na izbie przyjec zrobią Ci usg ( u mnie nie bardzo chcą - ewentualnie przyjmują na odział), może jedz gdzie sprywatnie, to jakiegoś gabinetu usg, albo do gina - mysle ze warto, bo choc troszke się uspokoisz |
|
|
|
|
#2318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla początkującej jest chyba ok ![]() ~~*~~ Kolina, myslę że jakby CI tato pokazał co i jak to byś załapała o co chodzi w maszynie Jak jestes wzrokowcem to szybko załapiesz!~~*~~ Cytat:
~~*~~ karolinee1983 Sto lat !! :pi jemy:~~*~~ nerola Boże tyle tabletek kosmos, w najgorszej chorobie w moim życiu tyle nie jadłam. Wytrwałości życzę!!~~*~~ Cytat:
Normlane.. dlatego teściowa moja wpadła, aby koło wc był taki metalowy "patyk" i na niego sa wsadze rolki papieru. I jak papier się skonczy to bierzesz następną rolkę która masz obok, a nie szukasz po szafkach. Sprawdza się, choć i tak puste rollka pozostaje ta skonczona. ~~*~~ Musze was jeszcze nadrobic, teraz uciekam
|
|||
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
ania widzę, że masz taki sam saksofon na płyty
![]() brzuszek rośnie ![]() Sweet masakra :/ Człowiek nawet nie zdaje sobie sprawy, że takie rzeczy dzieją się pod nosem :/
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2321 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bi my tez się czaimy na taki przewijak ![]() Cytat:
Dobrze że wróćiłaś. Martwiłyśmy się kochana U nas tez dziś śliczny dzień, chociaż dla mnie męczący, bo mdłości okropne mnie męczą od samego rana bez przerwy. Ale nic to, już się przyzwyczaiłam ![]() A moja teściowa kochana już po operacji. Staszliwie się martwiliśmy, ale już po wszystkim i się obudziła i jak na razie nawet się nerkę udało ocalić
|
|
#2322 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tata zmarl rok temu ![]() maszyna stoi... straszenie kotem, kolejny mit
|
|
#2323 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeden plus to taki że wiekszość sierpien-wrzesieć, czyli zaraz po porodzie, zawsze to jakaś wymówka żeby nie iść... Cytat:
Matko jaka masakra..... straszne.... ciężka droga teraz tą dziewczyną.... ja tego troche skosztowalam....mówię trochę, bo miałam rozwalone pół twarzy, wyrwane mięśnie policzkowe, wszystko wylazlo na zewnątrz... cała twarz pozszywana, połatana jak powizycie w masarni..... szyja, dekolt.... i oczywiście mega siniakow, stluczeń i wogóle.... a mialam wtedy 19 lat.... i nagle pozbyłam się własnej twarzy na rzecz jakieś opuchniętej maszkary...... z tym że u mnie był to wypadek samochodowy, nie napaść i gwałt.... dlatego napisalam że trochę skosztowałam.......... Kochana jak masz sie poczuć lepiej to spróbuj przełożyć wizyte na wcześniej.... ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
a o tym że koty w nocy wydłubują oczy albo dusza niemowlęta słyszały ?
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogóle skad takie mity odnosnie kotów, ze zagryzają ludzi w nocy (bo i to słyszałam - ze jak sie z Niutką nie boje spać w jednym pokoju ) przeciez czyha na moje zycie (tja głupia nie jest kto jej bedzie wtedy żarełko dawał )
|
|
|
|
|
#2327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale posrednio, mnie nikt bezposrednio takich rzeczy nie mowi mam 3 koty (a okresowo wiecej, jak znajde jakas sierotke, ktorej pozniej domu szukam) probowano mnie moralizowac ale przytoczylam kilka "naukowych" przykladow i juz cicho siedza ![]() ale wiem ze poza plecami gadaja, ze to nie higieniczne, ze choroby..... mam to gleboko, swoje wiem SweetAngel1984, cos strasznego, biedna kobieta bedac na studiach w krakowie, zaatakowal mnie i moja kolezanke jakis facet, ucieklysmy, ale bylam okropnie przerazona, do dzisiaj boje sie chodzic po zmroku i unikam takich sytuacji duzo sil wam zycze idz do lekarza, uspokoisz sie, nie mysl o stresie bo to pogarsza sprawe
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2329 |
|
Zadomowienie
|
Aania- mam brzuch taki jak Ty w 24tc
a ja w 17tc![]() zamierzam auto postawic właśnie koło basenu,bo tam przy UP jest wąska ulica i często zastawiona autami. SweetAngel-bardzo bardzo mi przykro,nie wiem co powiedziec....przedewszys tkim zdrowia dla kuzynki życzę ,a tego s****ysyna niech złapią i utną mu jaja!!!!!!!!! ja bym wieszała gnojów za takie rzeczy!!!!! nie nawidzę gwałcicieli,pedofilów,zab ójców,bijących!!!!!!!! a co do dzieciaczka Twojego to sie nie martw
|
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie moge zrozumiec ze sie kotek maly moze galka oczna ktora w fazie rem czasem drga się zainteresowac, ale zagryzaja chyba tylko koty wielkości tygrysa czy lwa
![]() ![]()
|
|
|
|
#2331 |
|
BAN stały
|
Nerola, cieszę się ze się odezwałaś..
no cóż, faktycznie jak się wali to wszystko ![]() bądź dobrej mysli... wiesz znajoma przelezala od 20 tc z rozwarciem na 1 cm, dolezala do 35 a na dodatek miala blizniaki, czy praktycznie donosila bo na blizniaki jesst chyba nie 38 a 36 tygodni... co do pogrzebu, dobrze robiosz ze nie jedziesz, najpierw musisz dojsc do siebie ![]() a tz moze znajdzie lepszą prace
|
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
SweetAngel1984 o boze co za historia wspolczuje!
wierze ze kuzynka wyjdzie z tego! |
|
|
|
#2333 |
|
Zadomowienie
|
Witam po weekendzie
![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty. Blondynkapoznan, Karolinee- wszystkiego najlepszego! Nerola- fajnie, że już jesteś z nami Czasem tak bywa, że kilka nieszczęść na raz nas spotyka. Najważniejsze to się nie dać i przetrzymać i na pewno wszystko wróci do normy. Mi miesiąc temu zmarła babcia. Z powodu moich przygód z początku ciąży ( plamienia, 5 tygodniu leżenia w łóżku) lekarz odradził mi wyjazdu na pogrzeb (100 km, zmiana klimatu- bo w góry, dodatkowy stres)... SweetAngel- bardzo współczuję. Na pewno lepiej się poczujesz, jeśli sprawdzisz, jak się ma dziecko i chociaż ten stres Ci odpadnie. Agulaaabar- wysoki jest u was ten "cennik" imprezowy. U nas na szczęście w rodzinie było przyjęte tak, że każdy dawał, na ile go było stać. Czasem przy kumulacji imprez, to ciężko się wyrobić z kasą... |
|
|
|
#2334 |
|
BAN stały
|
SweetAngel1984 to okropne!Boże tak bardzo wspolczuję i wierzęże kuzynka wyjdzie z tego a i psychicznie się nie zozłoży.Tragedia.
Gnojowi bym osobiście na żywca jaja wyrwała,coś dużego w d**ę włożyła i katowała.Niech wie co to ból,upokorzenie. No nie mogę. T.sam coś wymyśli-ma łeb do interesów ale ogarnia nas strach bo jednak mamy 4 dzieci,dom,kredyty,więc ciężko zacząć.Ale to moze właśnie ten czas nadszedł?My myślimy,że tak. Przyszły nam dwie przesyłki z ubrankami i podziwiamy. A na wózek poczekam do ok. 15-go marca bo napisałam kobiecie,że na razie nie dam rady drugiej raty wpłacić.A jedna już zapłacona i cena myślę,że fajna zwłaszcza,że dorzuca karton różności bo dopisała,że włży nam pokrowiec na butelkę,kombinezony,spodn ie,buty,czapki. Musimy skromniutko żyć ale to nie pierwszy i nie 10 raz,więc damy radę. Ależ Wam(nam) pięknie brzusie rosną pOOGLĄDAŁĄM ZALEGŁOŚCI I MI SIĘ PYSK CIESZY. |
|
|
|
#2335 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz po wizycie położnej
Bardzo sympatyczna kobieta U mnie w przychodni jest teraz jakis program i położna ma chodzić raz w tygodniu do każdej ciężarnej. Na razie się umówiłam z nią, że po co ma przychodzić jak to jeszcze daleko i umówiłam się z nią na za miesiac. A jak będzie bliżej to będziemy się spotykać częściej Ogólnie to fajna sprawa, bo mozna o wszystko wypytać. Jak będzie blizej to o pielegnacji maluszka mamy rozmawiać o tym co powinnam jeśc po porodzie. A jak się dziedzia urodzi to ma wizytować 2 razy w tygodniu to na poczatku też będzie pomocne bo to jednak fachowiec
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2336 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zanka, kochana, prośba do Ciebie - zmień mi na liście mamusiek sierpniowych mój wiek, bo dziś niestety stałam się stałam starsza. Z 27 lat na 28
![]() Wszystkiego naj naj ![]() Cytat:
strasznie sie cieszę że jesteś z nami i że już ciut lepiej !!! dbaj o siebie i Izę a małżowi daj się wykazać współczuję z powodu wujka, przykre Cytat:
![]() Cytat:
współczuję za calego serca !!!!!! ja też mam uraz do samotnego wychodzenia wieczorami, miałam przygodę z jakimś kolesiem który mnie śledził potem gonił , uciekłam ale trauma została. Jak dla mnie to żeby się pozbyć nerwów próbowałabym się dostać do lekarza, może choć trochę się uspokoisz... trzymam kciuki za stan zdrowia kuzynki, musi dać radę ma dla kogo żyć a Ty uważaj kochana na siebie !!!! Zanka trzymam kciuki za wizytę no i za usg żeby szybko zobili. Miłego dnia kobietki Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-03-07 o 13:30 |
|||
|
|
|
#2337 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej
Ciężko za wami nadążyć kobietki ![]() Cytat:
![]() Katar też mam, codziennie o 7 budzę męża trąbieniem Cytat:
Czasami osoby pytają tak z ciekawości, nie maja ukrytych złych intencji. Ja i teściowa to też dwa całkowicie odrębne światy i gusta, ale wie że nie może wpływać na nasze z mężem decyzje.Mnie za to dużo osób pyta o płeć i czy mamy wybrane imię. A jedna kumpela ze studiów to pytała przez gg czy chcieliśmy mieć dziecko czy "tak wyszło". To jest dopiero szczyt wszystkiego ![]() ![]() PS. A hormonki dają czadu, to normalne ![]() Śliczne zdjęcia A propo - zjadłabym chlebek ze szczypiorkiem i masłem Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny czy wam też twardnieje brzuszek? czemu tak się dzieje? wczoraj tak miałam po raz pierwszy, paskudne uczucie. Do gina idę dopiero 15.03. Idę wszamać moją wczorajszą zapiekankę
|
||||||
|
|
|
#2338 |
|
Zadomowienie
|
SweetAngel szok nie wiem co pisać
|
|
|
|
#2339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
a że w ogóle poznałaś że to saksofon już ładne kilka lat mi w pokoju stoi Cytat:
Cytat:
![]() My w domu mamy suczkę- kundelek, z malutkich. Kochana jest, fakt że jak szczekać zacznie to słychać ją wszędzie ale nie wyobrażam sobie żeby jej nie było, jakoś na pewno musi znieść że ktoś w domu będzie robił większy hałas niż ona Cytat:
nawet tak nie mów! oj, już się doczekać nie mogę, wreszcie się poruszamy trochę ![]() makobratek, dzięki ![]() a, i w Biedronce śliniaczki kupiłam różne są do wyboru, poza tym mają być bodziaki w promocji ![]()
|
|
|
#2340 |
|
BAN stały
|
Makobratek-brzuszek twardnieje bo macica ćwiczy,to niegroźne(póki niebolesne i nie częste) skurcze Braxtona H.
Ja niestety miewam już te bolesne ale biorę leki i cały czas leżę. I jem,jem,jem...a teraz pizzę.Drugi kawał wielkości małego talerzyka.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:50.

100lat,100lat,wszystkiego ,dobrego
Iza niech trochę odpuści parcie na zewnątrz

jestem zalamana...a stres jaki przeszlam wczoraj byl....przeokropny.....

My od Naszych swiadków w zeszłym roku po 600zł chyba dostaliśmy i to mi sie wydawało dużo. Jak bym tyle kasy od jednej osoby dostała to bym chyba przez długi czas z szoku nie wyszła i aż by mi było głupio
nawet nie umiem sobie wyobrazić co czujesz 

dla początkującej jest chyba ok
:pi jemy:
kosmos, w najgorszej chorobie w moim życiu tyle nie jadłam. Wytrwałości życzę!!

Zakończone: 2
zębole