Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Trollbeads, Lilou) cz.6 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-07, 11:43   #3541
ilios
PIP.

GG do ilios
Dot.: Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Trollbeads, Lilou) cz.6

Cytat:
Napisane przez domcia81 Pokaż wiadomość
łap, łap
(w sumie taka bransoletka i koraliki w formie samodzików, jeżyków, domków itp też jest ciut dziecinna;p)
[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;25564416]nie mówiąc już domciu o jakis wikigach, smokach, dziewczynkach, chłopczykach, latarniach, dzbanuszkach

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

melczako nie odpowiedziałaś na moje pytanie (albo ja nie zauważyłam), bo sie pytałam czy Twój mąż to jakiś bank obrabował (bo ostatnio pokazywałas kolejne koraliki od niego) [/QUOTE]

albo pszczolki w koronie

aaa napisze jeszcze raz, bo przedtem jakos chyba umknelo w tloku - w yes jeszcze maja stare ceny tzn zmieniaja, ale powoli.. niektore rzeczy mieli juz w nowych, ale wiekszosc w starych jeszcze [ja kupilam sobie http://www.yes.pl/kolekcje/zawieszki...00-PAD-7930300 ciagle w starej cenie]. Pani powiedziala, ze nie wie kiedy zmienia ceny calego asortymentu, ale bedzie to w najblizszych dniach
wiec jak ktos cos chce jeszcze, to niech leci
ilios jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 11:46   #3542
ania_wu
Zadomowienie

Dot.: Bransoletki, które mówią o Tobie (charms, Pandora, Trollbeads, Lilou) cz.6

Ja byłam wczoraj w Yes i niestety były już nowe ceny... więc to może zależy od salonu
ania_wu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 11:46   #3543
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorina Pokaż wiadomość
Sajf będzie mój ale tez nie teraz bo musze wpłacić 230 zł za flagę i Tower Bridge Odpisali mi tez odnośnei gwiazdki z napisem Rock Star i jest jednostronna ale duża 2cm na 2 cm i teraz nie wiem czy kupić bo 100 zł kosztuje
co za pytanie, 100 zł to prawie jak za darmo
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 11:48   #3544
sajf
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_wu Pokaż wiadomość
nie wiem czy kiedyś Wam już mówiłam, że mam tendencję do przekręcania nazwisk itp. np przez jakiś czas myślałam że Doda ma na nazwisko ROBACZEWSKA, albo Marcin GortRat teraz zauważyłam że MLECZAKO to jednak Melczako
o rzeczywiście Mleczako to Melczako a ja myślałam ze to fanka picia mleka

"Łódka płynie, Księżyc świeci, Trójgraniasty Groszek leci"

Edytowane przez sajf
Czas edycji: 2011-03-07 o 11:51
sajf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 11:53   #3545
ilios
PIP.

GG do ilios

Cytat:
Ja byłam wczoraj w Yes i niestety były już nowe ceny... więc to może zależy od salonu
to moze Poznan taki zacofany.. ja wczoraj bylam w 2 salonach, ktore sa w centrum, najbardziej oblegane yesowe salony poznanskie, i jeszcze 90% byla w starych
Stary 2011-03-07, 11:57   #3546
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez veryluckystar Pokaż wiadomość
MJ, miałam najgrubszy... A co do koralików Pandory, to po wyczyszczeniu są prawie jak nowe, a na pewno ładniejsze i mniej zniszczone niż cała reszta srebrnej biżuterii z Yes, Apartu i Kruka.
Ja się tak nastawiłam na to Lilou, że póki co nic mnie chyba do niego nie zniechęci Wiem, że sznurek, jak sznurek, ale dla mnie podejść i wymienić to żaden problem, a i koszt w sumie niewielki

Hmm, a kto mi narzekał na wygląd gładkich koralików?

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
MJ, no cóż... sowa, worek, czarne serca... to poprostu "cała ja"
Grunt że są proste srebrne a nie pstrokate (mnie się wydają na siebie wbrew pozorom minimalistyczne) , teraz chcę je poprzekładać czymś mniej symbolicznym, ale i tak od typowego zdobnictwa to mam Trolle
I o to chodzi, żeby przede wszystkim się Tobie podobała

Cytat:
Napisane przez Filozofka888 Pokaż wiadomość
To pandora sie tak szybko rysuje? Ja mam ją od 12 lutego, ale jeszcze jest w idealnym stanie a noszę cały czas.
Mnie niestety tak A przynajmniej jak na moje normy rysowania

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
Właśnie, jak dla mnie to też Pandora prawie w ogóle się nie rysuje, w dodatku ma świetny połysk
Jakieś drobne ryski tam ma ale nie rzuca się to w oczy, no cóż, to jedynie zwykłe srebro więc nie oczekujmy cudów
Jak patrzę na stan Pandory i charmsów po 2-3 założeniach (wszak Pandorę mało zakładam), to i tak to jest cud nad cudami
Cytat:
Napisane przez sajf Pokaż wiadomość
Własnie moja Pandora również się nie rysuje, pięknie lśni jest taka bardzo dopracowana, a jak popucuję ją tą szmatką to błyszczy jak.............
O, to chyba mamy inny punkt odniesienia co do tego, co jest już porysowane, a co jeszcze nie albo jakieś zupełnie inne Pandory
Ja swoją mam od stycznia, a noszę ją jakoś bardziej regularnie od lutego (bo bałam się ją zakładać bez klipsów, żeby się nie rozciągnęła ), bardzo na nią uważam i po każdym założeniu czyszczę, a mimo to zawieszki mają już wyraźne ryski, a bransoletka się rozciągnęła i straciła całą swoją sztywność. Nie mówiąc już o tym, że raz mi upadła i mam teraz dwa obite koraliki Jak dla mnie powinny być one mimo wszystko trochę lepszej jakości, jak za taką cenę

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

Edytowane przez mademoiselle jeanne
Czas edycji: 2011-03-07 o 11:59
mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:05   #3547
melczak0
Rozeznanie

[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;25564416]nie mówiąc już domciu o jakis wikigach, smokach, dziewczynkach, chłopczykach, latarniach, dzbanuszkach, pieskach, krówkach, zajączkach, jajeczkach itp itd

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

melczako nie odpowiedziałaś na moje pytanie (albo ja nie zauważyłam), bo sie pytałam czy Twój mąż to jakiś bank obrabował (bo ostatnio pokazywałas kolejne koraliki od niego) [/QUOTE]
przepraszam - w nawale nadrabiania mi umknęło - nie az tak - poprostu miałam odłożoną kasę na wakacje :brzyda l: - a teraz mam koraliki i na wakacje musze znowu zbierac, a mój mąż to tak wogóle jest bardziej rozrzutny ode mnie wiec jak on się rzuca to ja raz też mogę

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

o rzeczywiście Mleczako to Melczako a ja myślałam ze to fanka picia mleka
to dobre - mleczko a i owszem bardzo lubię (w ciązy pochłaniałam je litrami) ale Melczak0 to poprostu końcówka mojego nazwiska z dodanym zerem
melczak0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:06   #3548
ilios
PIP.

GG do ilios

MJ jak sie obily?
ja musze powiedziec, ze na gladkich srebrnych ryski widac
serduszko nosze od stycznia i ma duzo takich malutkich rysek..
Stary 2011-03-07, 12:06   #3549
melczak0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ilios Pokaż wiadomość
to moze Poznan taki zacofany.. ja wczoraj bylam w 2 salonach, ktore sa w centrum, najbardziej oblegane yesowe salony poznanskie, i jeszcze 90% byla w starych
w King Crossie też duzo było w starych cenach
Stary 2011-03-07, 12:06   #3550
78ec78392a9e84b50fa9c61260c26510682869d7_6517570db0492
Konto usunięte

gdybym ja miała jakieś konto oszczędnościowe lub też coś odłożone- to już by tego nie było , ja mam słabość do wydawania kasy (ale też uwielbiam mieć zaskórniaki...tylko, że je szybciutko wydam)
a jakoś takos melczako umknęło mi mojej uwadze, Ty teraz wychowujesz dziecię, czy gdzieś pracujesz? sorki, że tak wypytuję, ale jakoś mi umknęło jak zawitałaś do nas i nie pamiętam czy się przedstawiałaś (w sensie tych kilka naszych pytań)
78ec78392a9e84b50fa9c61260c26510682869d7_6517570db0492 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:14   #3551
sajf
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez melczak0 Pokaż wiadomość
przepraszam - w nawale nadrabiania mi umknęło - nie az tak - poprostu miałam odłożoną kasę na wakacje :brzyda l: - a teraz mam koraliki i na wakacje musze znowu zbierac, a mój mąż to tak wogóle jest bardziej rozrzutny ode mnie wiec jak on się rzuca to ja raz też mogę
"
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

to dobre - mleczko a i owszem bardzo lubię (w ciązy pochłaniałam je litrami) ale Melczak0 to poprostu końcówka mojego nazwiska z dodanym zerem
dla mnie już " mleczkiem" pozostaniesz , ale to bardzo miłe skojarzenie

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:

O, to chyba mamy inny punkt odniesienia co do tego, co jest już porysowane, a co jeszcze nie albo jakieś zupełnie inne Pandory

Ja swoją mam od stycznia, a noszę ją jakoś bardziej regularnie od lutego (bo bałam się ją zakładać bez klipsów, żeby się nie rozciągnęła ), bardzo na nią uważam i po każdym założeniu czyszczę, a mimo to zawieszki mają już wyraźne ryski, a bransoletka się rozciągnęła i straciła całą swoją sztywność. Nie mówiąc już o tym, że raz mi upadła i mam teraz dwa obite koraliki Jak dla mnie powinny być one mimo wszystko trochę lepszej jakości, jak za taką cenę
MJ - mam podobnie od stycznia jedynie nie noszę do pracy z uwagi na wytyczne sanepidu oraz sciągam ją do prac domowych i muszę przyznać ze na razie( tfu tfu) nie jest porysowana, lecz z lupą raczej jej nie oglądałam. Jest to jednak srebro więc w którymś tam momencie spodziewam się śladów uzytkowania ,ale wtedy dam do czyszczenia do salonu

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

dla mnie już " mleczkiem" pozostaniesz , ale to bardzo miłe skojarzenie[/QUOTE]
p.s dobrze że nie dostałaś od nas ksywki np. łaciate bo byś nie wiedziała o co chodzi

Stary 2011-03-07, 12:17   #3552
nina90
Zadomowienie

przyszedł bucik!!!

jest boski dużo ładniejszy na żywo
a jego podeszwa mnie rozwaliła

charmsy
trollbeads

<----
nina90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:17   #3553
bibal78
Raczkowanie

Ja mam swoją pandorę od stycznia i noszę ją codziennie. Jakoś nie znalazłam żadnych rysek na koralach, ale faktycznie bransoletka zrobiła się bardziej miękka co wyszło w sumie na lepsze!
bibal78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:18   #3554
ilios
PIP.

GG do ilios

Nina fotki fotki fooootkiiiii
Stary 2011-03-07, 12:20   #3555
sajf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bibal78 Pokaż wiadomość
Ja mam swoją pandorę od stycznia i noszę ją codziennie. Jakoś nie znalazłam żadnych rysek na koralach, ale faktycznie bransoletka zrobiła się bardziej miękka co wyszło w sumie na lepsze!
no moja też już nie jest sztywna , ale błyszczeć błyszczy

Stary 2011-03-07, 12:20   #3556
ania_wu
Zadomowienie

Ninka fotkiii !
ania_wu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:21   #3557
Miramar
Rozeznanie

Cytat:
Miramar super wygląda ten charms na sznurku! zainspirowałaś mnie! Tylko tak myślę, że chyba żaden z moich charmsów by nie pasował... a to Twoje serduszko wygląda tak słodko i skromnie.. aaaah a taki sznurek to skąd ?
Do takiej bransoletki pasują wyłącznie płaskie i nie za duże charmsy, dobrze też aby miały większy karabińczyk jak te z Apartu. Sznurki i rzemyki różnych grubości najlepiej kupić na Allegro, są bardzo tanie.
Miramar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:21   #3558
sajf
Zakorzenienie

Cytat:
Nina fotki fotki fooootkiiiii
no fotkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiii

Stary 2011-03-07, 12:23   #3559
melczak0
Rozeznanie

[1=78ec78392a9e84b50fa9c61 260c26510682869d7_6517570 db0492;25564900]gdybym ja miała jakieś konto oszczędnościowe lub też coś odłożone- to już by tego nie było , ja mam słabość do wydawania kasy (ale też uwielbiam mieć zaskórniaki...tylko, że je szybciutko wydam)
a jakoś takos melczako umknęło mi mojej uwadze, Ty teraz wychowujesz dziecię, czy gdzieś pracujesz? sorki, że tak wypytuję, ale jakoś mi umknęło jak zawitałaś do nas i nie pamiętam czy się przedstawiałaś (w sensie tych kilka naszych pytań) [/QUOTE]
nie jakoś się nie przedstawiałam - ja raczej z tych nieśmiałych-milczacych byłam jak tutaj zaczynałam i tak nieśmiale wtargnęłam i się troszkę rozpisałam - może tak z grubsza powiem co nieco
1. Ewa
2. 33 lata
3. 03-09

4. pracuje zwodowo jako księgowa i prowadzę firmę (z mężem), wychowuję 6-letnią córeczkę
5. czytanie ksiązek,
6. Twoje największe marzenie to...wybudować wymarzony dom
7. bransoletkę z pierwszym beadsem zakupiłam sobie w ramach prezentu imieninowo-gwiazdkowego od rodziców i dziadka

8. kupuję sama - mąż mi kupuje
9. strasznie mi się podoba, coś innego niż zwykła tradycyjna (czasem nudna) bizuteria - moje trolle troszkę mnie identyfikują
10. Twoja ulubiona zawieszka to..wszystkie kocham

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

MJ - mam podobnie od stycznia jedynie nie noszę do pracy z uwagi na wytyczne sanepidu oraz sciągam ją do prac domowych i muszę przyznać ze na razie( tfu tfu) nie jest porysowana, lecz z lupą raczej jej nie oglądałam. Jest to jednak srebro więc w którymś tam momencie spodziewam się śladów uzytkowania ,ale wtedy dam do czyszczenia do salonu

p.s dobrze że nie dostałaś od nas ksywki np. łaciate bo byś nie wiedziała o co chodzi[/QUOTE]

nie ma sprawy - mleczko piję do dziś codziennie rano z moją córeczka

Edytowane przez melczak0
Czas edycji: 2011-03-07 o 12:25
Stary 2011-03-07, 12:25   #3560
nina90
Zadomowienie

sajf dziękuje ze tyle mi odpowiadałas jak sie nie mogłam zdecydowac na żadnego charmsa
Bucik maciupci jak grzybek- tak jak myślałam ale jest strasznie słodziakowy widziałas podeszwę? tez masz takie minimini śnieżynki na niej>?

Dziewczyny zdjęcia zaraz zrobie na razie ładuje baterie do aparatu

charmsy
trollbeads

<----
Stary 2011-03-07, 12:27   #3561
Miramar
Rozeznanie

Cytat:
MJ jak sie obily?

Faktycznie to serce bardzo się rysuje, dlatego planuję zakup serca z cyrkonią, rysy bardziej się na nim gubią.
Miramar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:43   #3562
myszka__77
Zakorzenienie

martinia, gratuluję muranek i motylków.
Stary 2011-03-07, 12:44   #3563
kluczymordka
Rozeznanie

Ja mam srebrne elementy z Pandory trochę porysowane , ale tego się chyba nie da uniknąć
Zastanawiam się czy Murano będzie sie rysowało bo na razie jest OK.
kluczymordka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:50   #3564
melczak0
Rozeznanie

znalazłam coś takiego - liczą na naiwnych na ChCh jest o ponad połowę tańszy http://allegro.pl/naszyjnik-modulowy...491079477.html
Stary 2011-03-07, 12:53   #3565
nina90
Zadomowienie

mój
proszę dziewczyny

ostatnie zdjęcie najbardziej oddaje jak wygląda na żywo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SL272878.jpg (62,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SL272883.jpg (56,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SL272888.jpg (55,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SL272889.jpg (34,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SL272890.jpg (36,8 KB, 25 załadowań)

charmsy
trollbeads

<----
Stary 2011-03-07, 12:54   #3566
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melczak0 Pokaż wiadomość
znalazłam coś takiego - liczą na naiwnych na ChCh jest o ponad połowę tańszy http://allegro.pl/naszyjnik-modulowy...491079477.html
nic nie przebije jedego sprzedawcy, który na allegro sprzedaje zapiecia z chicho jako trollbeads i chce za nie ok 90 zł

Cytat:
Napisane przez nina90 Pokaż wiadomość
mój
proszę dziewczyny

ostatnie zdjęcie najbardziej oddaje jak wygląda na żywo
śliczny i świetnie bedzie pasował do reszty
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:56   #3567
Peri86
Raczkowanie

Ja jeszcze na swojej Pandorze nie widzialam ryz, ale mialam do tej pory malo eleentow. Dzisiaj ja wyczyszcze i moze potem fotki zrobir moich nowych nabytkow.

Ilios, dostalas juz Mojito?

Nina, bucik sliczny
Peri86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:56   #3568
ilios
PIP.

GG do ilios

podeszwa w kwiatki
Stary 2011-03-07, 12:56   #3569
sorina
Zakorzenienie

Nina super bucik i ten spód ekstra
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:57   #3570
mademoiselle jeanne
Zakorzenienie

Cytat:
MJ jak sie obily?
Cytat:
Napisane przez Miramar Pokaż wiadomość
Faktycznie to serce bardzo się rysuje, dlatego planuję zakup serca z cyrkonią, rysy bardziej się na nim gubią.
Ilios, zdejmowałam bransoletkę i tak nieumiejętnie ją chwyciłam, że upadła mi na podłogę przy łóżku i dwa najbardziej wypukłe beadsy czli serduszko i kulka z koroną delikatnie się obiły - mam na nich taką jakby wybitą malutką kropkę nie wiem, na 1-2 mm Zawieszki przełożyłam na drugą stronę, żeby nie rzucało się to w oczy, ale fakt faktem, że sama świadomość, że tam są mnie denerwuje

Niestety Ja mam z gładkich serduszko, kulkę i puzzla i na nich te ryski najbardziej widać Na jabłuszku (z robaczkiem ), kostce do gry czy kłódce przez to, że mają już one coś na swojej powierzchni, mniej się to rzuca w oczy Ale na tych gładkich strasznie!

Zastanawiam się nad zakupem jakiś preparatów do czyszczenia, bo szmatka z Pandory mimo iż ładnie poleruje, to rysek na pewno nie usuwa.. Próbowała któraś z Was np. http://allegro.pl/emulsja-do-czyszcz...480493644.html albo może polecić coś innego?

Każdy szuka swojego miejsca na świecie,
gdzie czułby się tak dobrze, jak u Tiffany'ego

mademoiselle jeanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości