Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-07, 19:48   #2791
moria44
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Pewnie, że sobie łyknij, nie zaszkodzi a może pomoże
ja ostatnio powiedziałam ginowi, że ograniczam sobie nospę jak nie mam skurczy za dużo, to powiedział, że bezsensu robie - powinno się ją brac systematycznie - wtedy brzuszek nie twardnieje
Kurcze dziewczynki ja nie chcę nikogo straszyć ale już przed ciążą sporo słyszałam o negatywnym wpływie systematycznego przyjmowania nospy w ciąży na dziecko.
Z zasłyszanych i wyczytanych informacji, nospa działa rozkurczowo nie tylko na nas ale i na dzidzię. Przy regularnym stosowaniu osłabia się napięcie mięśniowe dzidzi i później taki maluszek może mieć przez to problemy z tym napięciem. Zaraz spróbuję znaleźć artykuł na ten temat.
Nospa na pewno jest w ciąży ok i często pomaga ale chodzi o to, że to nie jest wit.C i systematycznie łykanie może wywoływać jakieś negatywne skutki.

anula – zakupki prześliczne! Ha i może dostaniemy wózki jednocześnie, mój też ma być do końca tego tygodnia ale nie wiem czy dopiero w Dino czy już do mnie wyślą. Pewnie najwcześniej po weekendzie dostanę no ale jest nadzieja, że się w końcu doczekam
Grazin – gratuluję pięknej wagi synka No i najważniejsze, że szyjka długa. Pajacyk w paseczki genialny
Mango08 – masz rację z tym przesileniem Ja jestem dziś po prostu nie do życia, niby wszystko jest ok a ja i tak mam jakiś dziwny humor, dziwne bóle i dziwne samopoczucie.
listopadowa80 - ja też mam jutro wizytkę na 17:30 ale bez usg. Brzuch też mnie swędzi ale mi wychodzą takie jakby bąble poniżej i na wysokości pępka. Miałam takie na początku ciąży, tyle że x 20 i dostałam na to maść ze sterydami. Teraz gdy mnie zaczyna swędzieć smaruję się sudocremem i jest spokój.
anulinka2009 – ja też mam 8'kę do wyrwania bo rośnie pod kątem i napiera na 7 i 6 …. dyg dyg Śliczny szlafroczek – też mam bardzo podobny dla Igosławy i ciekawa jestem czy będę go używać
mimbi – chodzi o tą karuzelę z zielonymi listkami? Naprawdę taka fajna? Mnóstwo ludzi ją kupuje i sama się zastanawiałam… ona ma też jakieś światełka?
Dziewczonka – Woooow! Jakie foty Widać, widać maluszkę

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 19:50   #2792
Siasiek
Zadomowienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

No kurcze jakbym siebie słyszała!! Działam w identycznym systemie TŻ mnie albo wkurza albo rozczula. A w ogóle to dziś w Ikeii siedzę, jem pyszny obiadek i mi się przypomniało jak to się z TŻ'tem dowiedzieliśmy, że IV to nasza jedyna szansa na biologiczne dziecko i słuchaj zryczałam się nad talerzem ze schaboszczakiem a później mi się aż śmiać z siebie zachciało, bo co jak co ale w ciąży jestem, Iguśka niedługo z nami będzie a ja już sobie lepszego powodu do płaczu znaleźć nie mogłam
To jesteś mega, do kotleta płakałaś?
Oby nam to szybko przeszło.
Anula pisała, że się jej nic nie śni (że innym dzieciaczki się śnią) u mnie dochodzą jeszcze koszmary!! Jak nie wisielczy nastrój to jakieś wstrętne mordujące beboki. Czasem mam taki hardcore, że się budzę i boje zasnąć...
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Siaśku, to ja zaraz jestem na pomarańczową! Tylko czy ona aby nie wystygnie
Nie ma problemu, zrobię nową
Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
ale na stronie gdzie sa bodziaki jest napisane, że oferta ważna od 10...
ja się zakochałam w tych bodziakach
No tak, dopiero jak powiększyłam to dojrzałam

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 19:54   #2793
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Tak mi się właśnie wydawało, że na pierwszym i na trzecim na otwarte. Na drugim zamknięte Wyraźne masz te fotki.
Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
dziewczonka a nie na drugim zdjeciu ma otwarte oczka? moj jak ja bylam tez mowil, ze dzidzia otwierala oczka, bo ju otwieraja od 28 tygodnia
Myszorki moje kochane, ja naprawdę nie wiem
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 19:54   #2794
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

a właśnie....
ja wam sie chyba nie chwaliłam...
podobno jedyna mozliwośc zmiany mieszkania na większe u tego samego własciciela mamy w czerwcu
bo ma się zwolnic mieszkanie pod nami, ale dopiero po maturach się dziewczyna wyprowadzić ma zamiar...i to nie jest pewne, bo może być tak, ze do samych studiów będzie tu siedziała....
jestem załamana... przeprowadzka w takim czasie...masakra....nie wiem jak to ogarniemy.... moglibyśmy poszukać czegoś innego w mieście bo ceny w sumie te same, ale trzymają nas tu dwie rzeczy....po pierwsze nie musimy mieć pieniążków na kaucje a po drugie byśmy tylko się piętro niżej przenosili....
ale to oznacza, że bedziemy musieli łóżeczko składać na tym mieszkaniu podejrzewam, że w okolicach Wielkanocy bo mojego tz siostra przyjeżdża i szwagier nam je przewiezie od teściowej....ale do czerwca się akurat "wyśmierdzi"

a ja nie mam zachcianek
wszystko mi się wydaje nie takie jak bym chciała...
jem bo muszę....galaretka będzie pyszna, ale żeby jakaś rewelacja....
Stary 2011-03-07, 19:55   #2795
matallewar
Zakorzenienie

Dziękuję za informacje o mydełkach

Więc widzisz anula, dziewczyny mówią, że lactacyd jest ok

Mam niechcicę. Może wstanę rano i napiszę tą pracę zaliczeniową?

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 19:56   #2796
dorkabl
Zadomowienie

No tak chciałam sie pochwalić właśnie ze staram sie jak naj mniej przeciwbólowych łykać. Jak cos dolega to położę się i pomału przechodzi. Wiem ze kazdy ma tez inny próg bólu, takze...no nie wiem sama...jakos sobie ubzdurałam ze się organizm uzależni i jak mi cos pod czas porodu podadzą to mogę tego wo gule poczuć
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 19:58   #2797
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Ewesko, mam tę medium, nie kupuj za ciemnej, bo tę co ja mam też można zrobić full ciemną opcję, albo naturalnie. Te ciemne są za ciemne, że tak powiem inteligentnie

Nie no dobrze, że sobie zrobiłam bana na kosmetyki, bo już szukałabym elfowych recenzji

Andziot, ze specjalną dedykacją dla Ciebie, wklejam poziomy W ogóle to nie znalazłam ich na stronie Ikei. Normalnie w ryj mają, bo przecież dawno już biedrony byłyby obcykane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00046.jpg (67,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00047.jpg (73,4 KB, 29 załadowań)

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:02   #2798
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Moria, to czemu nie pisałaś dużymi drukowanymi czerwonymi literami?! Przeoczyłam, ale w porę w Ikei wyczułam ją instynktownie
Ajmsorry następnym razem będzie na czerwono

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dobrze, ide poprasowac ciuszki OLEŃKI
Ola - super imię!

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
co do ryczenia,
to ja bije chyba rekordy
byliśmy dziś na tych zajęciach dla dzieci
no i one rozpoczynają się tak, że się siada w kółku i śpiewa i wita się z każdym dzieckiem
taka krótka piosenka z wplecionym imieniem dziecka każdego po kolei
"witaj Zosiu, witaj Zosiu, jak się masz
wszyscy Cie lubimy, wszyscy Cue lubimy,
bądź wśród nas"
no i ja na tym prawie się poryczałam
łzy ledwo powstrzymałam bo obciach na maxa .....
andziotku no to my mamy już eleganckie odchylenia Ja ryczę do kotleta, Ty przy piosence "witaj Zosiu" a Siasiek ot tak, gdy ma TŻ'ta pod ręką, no bo przecież czemu nie

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:02   #2799
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
No tak chciałam sie pochwalić właśnie ze staram sie jak naj mniej przeciwbólowych łykać. Jak cos dolega to położę się i pomału przechodzi. Wiem ze kazdy ma tez inny próg bólu, takze...no nie wiem sama...jakos sobie ubzdurałam ze się organizm uzależni i jak mi cos pod czas porodu podadzą to mogę tego wo gule poczuć
ja tez nie łykam bez sensu przeciwbólowych tabletek...jak do tej pory dwa razy mi się zdarzyło paracetamol wziąć...na plecy i gorączkę
Stary 2011-03-07, 20:04   #2800
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Moria, też czytałam o tej No-spie. W ciąży można, ale jak widać lekarze zapisują tylko w określonych przypadkach.

Andziot, a jakie Ty masz zdanie na temat No-spy?

Wy macie czas płakania, a ja mam czas ZABIJANIA. Jestem rozdrażniona, wszyscy schodzą mi z drogi, jadąc autem trąbię i bluzgam

vege!
Stary 2011-03-07, 20:04   #2801
anula_81
Zakorzenienie

moria ale by bylo fajnie jakbysmy dostaly te wozki tego samego dnia a ja to oprocz wozka dostane i fotelik z baza bo jada razem ja sie nie moge doczekac, ale moj TZ to wariuje tak sie nie moze doczekac, bo wiesz pomagal w wybieraniu, sprawdzal parametry i bedzie pewnie skladal, rozkladal, sprawdzal ile miejsca zajmuje w samochodzie))) taka zabawka, on jest fanem motoryzacji a w koncu wozek tez ma kolka nie?
siasienku mnie sie Zosia nie sni, w sensie ze ja juz mam i sie nia opiekuje itp, a sny to ja mam niestety i to mega glupie i straszne, ze az czasem wstyd komus powtorzyc, naprawde:
eweska nie kus nie kus, bo nie dosyc, ze kosmetykami to jeszcze wanna....
eweska umaluj ty mnie kiedys nooo

wlasnie pokazalam mojemu TZtowi to dzieciatko co ANDZIOT kiedys wyslala co sie smialo z rwanego papieru, razem sie ze smiechu poplakalismy

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:05   #2802
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze dziewczynki ja nie chcę nikogo straszyć ale już przed ciążą sporo słyszałam o negatywnym wpływie systematycznego przyjmowania nospy w ciąży na dziecko.
Z zasłyszanych i wyczytanych informacji, nospa działa rozkurczowo nie tylko na nas ale i na dzidzię. Przy regularnym stosowaniu osłabia się napięcie mięśniowe dzidzi i później taki maluszek może mieć przez to problemy z tym napięciem. Zaraz spróbuję znaleźć artykuł na ten temat.
Nospa na pewno jest w ciąży ok i często pomaga ale chodzi o to, że to nie jest wit.C i systematycznie łykanie może wywoływać jakieś negatywne skutki.
Moria kochana ja też się mnóstwo naczytałam na ten temat, bo nospę i jeszcze jeden lek rozkurczowy biorę praktycznie od poczatku ciąży. Taka jest prawda, że może mojej dzidzi już by nie było gdyby nie systematyczne przyjmowanie leków. Naprawdę wiele można znaleźc na temat nospy, ale wyczytałam również to, że teoria na temat zmniejszonego napiecia mięśniowego nie jest potwierdzona żadnymi badaniami. Tak samo fenoterol to podstawowy lek rozkurczowy stosowany w późniejszych tygodniach, a skutki uboczne jeszcze gorsze . Boję się tak jak pewnie każda z Was czy moja dzidzia będzie zdrowa, ale jestem dobrej myśli - MUSI BYC DOBRZE
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:05   #2803
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Ja też o tym słyszałam. Konkretnie o tym, że dłuższe przyjmowanie no-spy w ciąży może w przyszłości powodować jąkanie się dziecka. Logopeda tak ostatnio powiedział mojej znajomej, jak trafiła do niego z córką. Pierwsze pytanie, jakie jej zadał, to czy w czasie ciąży łykała no-spę.
Ja szczerze mówiąc całą ciążę nie brałam ( nawet nie mam w domu ), bo po prostu nie miałam takiej potrzeby ( na szczęście ).
Wystarcza mi magnez
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:05   #2804
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Moria, jak jakieś poziomki gdzieś trafisz, a już w ogóle w Ikei, to TRĄB, pisz mega czcionką i oflaguj wiadomość

vege!
Stary 2011-03-07, 20:07   #2805
dorkabl
Zadomowienie

mary poziomkowa biedronka, ach biedronka!

Kurna, dziewczyny jestem dzis taka rozmemłana! Normalnie se na dodatek happysad na fula włączyłam
Stary 2011-03-07, 20:08   #2806
anula_81
Zakorzenienie

Dziewczonka to przyjmijmy ze na drugim
Matall to biore laktacyd do szpitala o ile zostanie mi cos z tego opakowania bo zuzywam go w tempie zabojczym
mary jaki ladny ten ochraniacz, biedrony the besciaki!! a ja kupilam ten bialyyyy....bo nie znalazlam biedron..

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-03-07, 20:12   #2807
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dorko, a Ty mobilna jesteś? Bo może wpadłabyś tu do mnie na jakiś rekonesans?

Anula, ja też na biały się nastawiłam, ale przecież nie mogłam przejść obojętnie obok tych... No przecież nie muszę Ci tłumaczyć tego uczucia

vege!
Stary 2011-03-07, 20:13   #2808
eweska
Moderatoreska

Anula nie kuszę
A bez wanny to ja sobie nie wyobrażam funkcjonowania Nie ma to jak sie wyłozyć i poleżeć, a pod prysznicem to zawsze raz ciach i do widzenia
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:16   #2809
anula_81
Zakorzenienie

Mary no nie musisz tlumaczyc..ja tak samo tlumacze nieobojetne przejscie dzisiaj kolo bucikow, dwoch sukienek, legginsow, bodziakow spodenek i aaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... ..................

no wlasnie, BAN na zakupy dla Anuli... pilnujcie mnie prosze.... bo mi sie przypomnialo ze jeszcze dwa bodziaki i koszulka przyjda poczta pod koniec tygodnia
BAN TOTALNY!

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Eweska ja tez zawsze mialam wanne, dopiero w tym mieszkaniu nie mamy, a wiec od jakis 3 lat mielismy przerabiac, ale jak kupilismy mieszkanie lazienka byla calkiem nowa i szkoda jej kuc.... moze w przyszlym roku, bo jest duza i wanna sie zmiesci. zobaczymy, ja koooochaaam dlugie kapieeeeleee

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-03-07, 20:20   #2810
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Ola - super imię!
Nie mogę się z tym nie zgodzić

eweska Ja dlatego się cieszę i skaczę z radości, że mam i wannę i prysznic i to każde osobno!

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-07, 20:22   #2811
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

Eweska ja tez zawsze mialam wanne, dopiero w tym mieszkaniu nie mamy, a wiec od jakis 3 lat mielismy przerabiac, ale jak kupilismy mieszkanie lazienka byla calkiem nowa i szkoda jej kuc.... moze w przyszlym roku, bo jest duza i wanna sie zmiesci. zobaczymy, ja koooochaaam dlugie kapieeeeleee
Tez byłoby mi szkoda rozwalać nową lazienkę, więc nie dziwię się, że czekacie
Ale doczekasz się i po remoncie będziesz mieć upragniona wannę

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie mogę się z tym nie zgodzić

eweska Ja dlatego się cieszę i skaczę z radości, że mam i wannę i prysznic i to każde osobno!
No to ty masz full wypas, bo ja mam tylko wannę Łazienka mała więc jest jeszcze umywalka, wc i nic więcej już nie wejdzie :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:26   #2812
the_sania
Wtajemniczenie

dobry wieczór

Byłam dziś na spacerze po długiej przerwie i mam takie problemy z chodzeniem, że szok jak kaczka chodzę! miednica mnie tak boli, że o jenyyyyy. i nie wiem, czy na ten ból miednicy lepiej chodzić więcej, czy właśnie leżeć?
nadrobiłam Was i kilka zdań napiszę, ale zaraz kończę, bo z TŻ jakiś film chcemy obejrzeć.

przestraszyłyście mnie co do no-spy. Bo ja biorę od grudnia, jak miałam te skurcze... pierwszy miesiąc brałam 3x1, ostatnio 2x1 a w środę gin mi powiedziała, że mam brać jak coś z brzuchem będzie się działo...
jeśli nie ma badań konkretnych to jestem dobrej myśli, bo w sumie gdyby nie no-spa forte, mogłoby być gorzej...

Grazin super, że wszystko dobrze a co do ciuszków dla chłopaczka w takich kolorkach, to może Marcel z Sebusiem razem jako jedyni-wyjątkowi chłopcy będą nosić dziewczęce ciuszki ? nasze pragnienia będą spełnione wtedy hihi. nie no ekstra zdobycze, nie pogadasz!

Dziewczonka ale słodka Twoja Alunia

Moria najważniejsze, że wszystko Wam się udało i Igusia niedługo będzie na świecie wtedy z radości będziesz płakać do np. bitek

Agus ale pępuszek Ci Olcia wypycha

AgnieszkaPe dobrze, że masz różowe 10cali. z nami dasz radę w szpitalu. będzie dobrze

Daisy super, że praca będzie czekać po powrocie! łośku Ty mój

Anula o matko jakie piękne legginsy dla Zosi!! jak ja marzę, żeby Marcelkowi takie założyć i super, że bryczka niedługo będzie

Mimbi e tam, weźcie ten tropikalny las od razu dla siebie, co będziecie sobie radochę psuć

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:27   #2813
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Dorko, a Ty mobilna jesteś? Bo może wpadłabyś tu do mnie na jakiś rekonesans?

Anula, ja też na biały się nastawiłam, ale przecież nie mogłam przejść obojętnie obok tych... No przecież nie muszę Ci tłumaczyć tego uczucia
kochana jesteś bede mobilna w przyszłym miesiącu. Jak za przyszła wypłate samochód zrobimy paseczek rozrządu poszedł...i nie wrócił
Stary 2011-03-07, 20:31   #2814
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Tez byłoby mi szkoda rozwalać nową lazienkę, więc nie dziwię się, że czekacie
Ale doczekasz się i po remoncie będziesz mieć upragniona wannę

No to ty masz full wypas, bo ja mam tylko wannę Łazienka mała więc jest jeszcze umywalka, wc i nic więcej już nie wejdzie :P
U nas też jest na styk, nie ma np. gdzie postawić kosza na brudną bieliznę No i powiększaliśmy łazienkę, zmniejszając tym samym przedpokój, ale warto było

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-07, 20:31   #2815
Lolka1212
Zadomowienie

Mary rzeczywiście bidroneczki, poziomeczki wymiatają A jaką masz do nich pościel?
Stary 2011-03-07, 20:35   #2816
anula_81
Zakorzenienie

the sania ja tez chodze njak kaczusia boli mnie miednica, ciagnie brzuch, moze to normalne
a legginsy pewnie niedlugo bede odsprzedawac

eweska jak nam bedzie brakowac wanny jak mala bedzi eto myslimy nad wstawieniem takiej wolnostojacej, ale wiesz wtedy i tak trzebaby przerabiac baterie itp, wiec troche nam szkoda, ale remont kiedys trzeba bedzie zrobic, kupilismy meiszkanie 2 letnie, a my juz prawie 3 lata mieszkamy, malowania byly, ale mamy w planach wymienic meble kuchenne no i lazienke, ale tego troche sie boje bo to duza kasa niestety
matall wanna i prysznic??!?! to juz rozpusta!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-03-07, 20:39   #2817
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
kochana jesteś bede mobilna w przyszłym miesiącu. Jak za przyszła wypłate samochód zrobimy paseczek rozrządu poszedł...i nie wrócił
O
To dawaj znać, jak będziesz przyjeżdżać, to stawimy się z Edzikiem

A rozrząd to niestety nieprzyjemna sprawa...
U nas obecnie przewody i świece do wymiany... Nie mówiąc o tym, że dziś mi mechanik powiedział, że przewody to mamy w ogóle od innego samochodu Poprzedni właściciel rządzi

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-07, 20:42   #2818
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Moria, też czytałam o tej No-spie. W ciąży można, ale jak widać lekarze zapisują tylko w określonych przypadkach.

Andziot, a jakie Ty masz zdanie na temat No-spy?
ja też chcem biedronki !!!!!!!!!!!!!
musze poszukac nastepnym razem

co do no-spy to wiem że jest często polecana,
ale jest też dużo sprzecznych informacji ...
czytałam że nie działa w ogóle nawet, tzn na takie skurcze ...

ja w poprzedniej ciąży trochę brałam, bo bardzo wcześnie mi zaczął twardnieć brzuch, ale czy brałam czy nie to było tak samo więc przestałam
mój gin raczej chyba nie za bardzo wierzy w jej skuteczność, bo to raczej ja go pytałam czy mogę brać nospe

co do skutków ubocznych, to już kiedyś pisałam że każdy lek ma skutki uboczne,
a jeśli chodzi o leki dla kobiet w ciąży to strasznie trudno jest taki lek przebadać czy nie ma wpływu a płód, bo jakiekolwiek badania są nieetyczne ....
firmy nie stać na to żeby ciągnąć takie badania przez wiele lat i łatwiej jest im napisać w ulotce że w ciąży poradzić sie lekarza albo że się nie zaleca ......

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:44   #2819
agus87
Zakorzenienie

o boze, moj kregoslup
Stary 2011-03-07, 20:46   #2820
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dorko, to w przyszłym miesiącu może jeszcze damy radę się spotkać

Lolko, jeśli mam być szczera, to hankowa pościel średnio pasuje do tego ochraniacza, ale to jeden komplet, następne postaram się gładkie, albo kupię jakiś materiał w poziomki/biedrony, czy coś i może poproszę o uszycie. No sama nie wiem.

vege!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości