|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Który weekend wakacyjny najbardziej Ci pasuje? | |||
23-24.07 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 29,41% |
30-31.07 |
4 | 23,53% |
6-7.08 |
3 | 17,65% |
13-14.08 |
1 | 5,88% |
20-21.08 |
3 | 17,65% |
27-28.08 |
1 | 5,88% |
Głosujący: 17. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3421 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
Chyba faktycznie najlepiej zapytać sie lekarza. Mąż z nim pójdzie we wtorek w związku z plamkami to mu zrobie listę pytań.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3422 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolki poszły w zapomnienie, idą ząbki-jest ślinienie.Mamy Lipiec-Sierpień 2010
wit. D na mm zalezy od tego ile mleka dziecko wypija, tylko nie pamietam ile dziecko musialo wypijac zeby calkowicie mozna bylo zrezygnowac z podawania wit. a nie chce was w blad wprowadzac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3423 |
Zakorzenienie
|
Gdzieś czytałam, że musi wypić tyle ile jest w tabeli na opakowaniu. Wkurza mnie to, że jest tyle róznic w zaleceniach lekarzy dot np; vit. D czy glutenu. I kogo tutaj słuchać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zakorzenienie
|
no dokladnie, najlepiej to chyba znalezc zlot srodek :/ mi caly czas kazali podawac co dwa dni a nagle sie odwidzialo lekarzowi i teraz mam podawac codziennie. wiec podaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nasze sprawy, czyli moje i Wojtusia układają się dobrze ![]() Wojtek jest radosnym, pogodnym dzieckiem i zdrowym przede wszystkim, a to dla mnie najważniejsze. Jeśli idzie o inne sprawy, np o tatę Wojtka to szkoda mówić... totalnie nieodpowiedzialny człowiek... Mam tylko pytajnik jak dobrze go wychować, czy nie będzie miał do mnie żalu, że jego dom jest inny niż jego rówieśników, czy kiedy będzie starszy nie obarczy mnie winą za to że wychowuje się bez swojego biologicznego ojca?? Odkryłam jeszcze coś jednego, mianowicie, że dużej ilości mężczyzn nie przeszkadza to że mam dziecko i chętnie by się ze mną umówili na kawę, a ja nie mam odwagi... chciałabym mieć kogoś do poprzytulania się, ale bardziej się boję że skrzywdzi mnie, albo że skrzywdzi Wojtka, zwłaszcza jego.... i tym sposobem skazuje się na samotność... A ten kryzys to stąd że M po kilku miesiącach bycia samemu się znudziło, a mnie trafia szlag i nie chce go oglądać... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
Jak "proponuje" Mai wiecej mleka to uleje, nie ma szans wiec
![]() ![]() Hania oj nieciekawa sytuacja, ale dbrze, ze wiecie o tym i mozecie przed sezonem naprawic ![]() ![]() ![]() Kasha, ale co chce wrocic do Ciebie i stworzyc rodzine? Super informacja, ze faceci nie boja sie lasek z dziecmi ![]() Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2011-03-06 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3428 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja nie chce sobie fundować takich rozrywek, raz jest raz go nie ma Tym bardziej po co ma to przeżywać Wojtek, już lepiej żeby żył w przeświadczeniu że nie ma przy nim taty, niż żeby raz był a raz nie, a ja będę musiała za każdym razem tłumaczyć dlaczego nie ma Wytłumacze raz i wystarczy... decyzję podjął dawno temu i tak najlepszą jaką mógł, byle tylko zostawił nas w spokoju, bo i tak żadnego pożytku z niego nie ma
![]() ![]() |
![]() |
#3429 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wspolczuje tej rury peknietej ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3430 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Myślę, że to głównie zmęczenie materiału. Dom jest z 1945roku, wiele rzeczy ma kilkadziesiąt lat. Nie wiem kiedy instalowali te rury ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Wojtuś spotka w swoim życiu wielu kolegów i wiele koleżanek, które będą miały podobna sytuację ![]() ![]() Wierzę, że się przełamiesz i umówisz z kimś na "kawę" ![]() A jak będziesz miała zły dzień zawsze możesz do nas napisać. Jak coś pisz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() Juz widzę Maję jak wcina ziemię ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3431 |
Zadomowienie
|
Dzięki Haniu za ciepłe słowa
![]() Wierzę, że w życiu nie ma tego złego co w końcu nie obróciło by się na dobre... Wszystko co miało miejsce złego w poprzednim roku, odeszło, staram się jak najmniej wracać do tamych chwil... Teraz dużo więcej jest tych jasnych, radosnych chwil... Tego muszę się trzymać, tym muszę i chcę żyć.... A przed nami najpiękniejsza i moja ukochana pora roku WIOSNA musi być dobrze. Analizowałam ostatnio moje życie. Czuję się spełniona jako kobieta baaaardzo Teraz czas na spełnienie zawodowe, bo tego bardzo mi brakuje, ale wszystko idzie w dobrą stronę ![]()
![]() |
#3432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3433 |
Rozeznanie
|
Kochane, dzieki za odpowiedzi. Do lekarza pojedziemy we wtorek, bo obecnie musielismy wyjechac.
Ja jak mu dawalam wit D3 to sie jeszcze gorzej pocil, teraz nie daje i tez sie pocil. Mi lekarka powiedziala zeby dawac d3 do roku czasu, a potem tylko zima. Obecnie nie dajemy wlasnie ze wzgledu na pocenie. Chyba poprosze lekarke aby na polozyla do lekarza, zeby go przebadali. Po mimo pocenia, jesli sie go nosi to sinieja mu nozki. Ma problemy z robieniem kupek, strasznie sie meczy przy tym. Przy jedzeniu sie meczy. Ahh mam nadzieje ze to nie bedzie nic zlego ![]() Ps; dodatkowo z gory was przepraszam ale nie mam jak sie czesto udzielac. Jedynie jak meza nie ma w domu, bo tak to sie zlosci ze tylko na kompie siedze... Ale podczytuje was w miare na bierzaco
#3434 |
Zakorzenienie
|
Kasienka no to lepiej sprawdzcie u lekarza, ale mam nadzieje, ze to nic jednak sie nie dzieje strasznego
![]() Kasha sluszna decyzje podjelas jak Wojtus ma miec tate, ktory pojawia sie i znika to lepiej nie macic w jego glowce a w ogole czesto odwiedza Wojtusia? Placi alimenty? Na szczescie nie on jedyny na swiecie a spokojnie teraz jak zajmiesz sie soba, Wojtkiem i kariera zawodowa to reszta sama przyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 |
Raczkowanie
|
hd - przykro mi z powodu tej rury, mam nadzieje, ze wszystko juz bedzie ok.
Kasha - zgadzam sie z wypowiedzia niezawsze - szkoda mi Wojtusia bo zapewne teskni za tatusiem ? wiem, ze to nie jest latwy czas, ale napewno znajdzie sie taka osoba, ktora ty z Wojtusiem zaakceptujecie i ze bedzie wszystko ok, ze bedzie dla was dobry i ze bedzie przy was ![]() kasienka2607- zrobcie badania koniecznie, bedziecie spokojniejsi . Wszystko bedzie dobrze , trzymam kciuki. Renatka_2108 - 51 cm to juz dosc dlugie , 70 to juz beda extra dlugie - tak trzymac ! ![]() Pozostalym kobietka zycze milego wieczorku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3436 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kasha fajnie, żę się odezwałaś, fajnie, że jesteś szczęśliwa Kuba nadal ma 3 drzemki, dwie po ok 20min i 1 ok 1h marzę o wiośnie, dzisiaj było słonecznie, ale okropnie zimno, a ja już tak chcę ciepełka; Kuba z kombinezonu wyrósł, nogi i ręce mu wystają, a nie będę kupowała większego |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zakorzenienie
|
A ja w szoku jestem, mala chciala jesc dopiero o 6 dzis
![]()
#3438 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiosna wszystkim nam pomoże ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3439 |
Zakorzenienie
|
Hej mamuski u nas ok pisze z tel wiec was nie nadrobie w pl bedziemY KOLO 25 MARCA tesknie za wami buziaki
#3440 |
Zakorzenienie
|
My sie nie dlugo na spacer wybieramy bo fajna pogoda, slonko swieci az milo
![]() ![]()
#3441 |
Zadomowienie
|
Enter, od razu mi się przypomniał czas ciąży. Ledwie zeszłam na dół po schodach, a już mnie skręcało i bałam się, że się posikam
![]() Kasieńka, myślę, że koniecznie powinniście wybrać się do lekarza, bo takie objawy na pewno nie są normalne. Niezawsze, poszłabym sobie z Natalką na fitness, ale u nas bardzo daleko ode mnie jest, więc nie bardzo mi pasuje, bo nawet jakbym dojechała autobusem, to klub jest na piętrze, a wózka z Natalką nie dam rady po schodach wtarabanić. Btw - Maja światowa dziewczyna ![]() Hd, współczuję zalania domku. Niezawsze, co do częstszych pobudek, to może ząbek idzie? U nas jak szedł (a jeszcze o tym nie wiedziałam), to Natalka budziła się co dwie godziny. W ciągu dnia piła pierś bardzo krótko - minutę dwie, ale za to dość często. Kashha, myślałam o was ostatnio ![]() Czekam na listonosza i zmykamy z Natalką na spacer i do małej babci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Martysek, ale tak Maja ma w sumie od zawsze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3443 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny!
Dziękuję za wszystkie dobre słowa, dobrze móc z wami znowu pogadać. Jestem właśnie w pracy, którą bardzo lubię, robię coś nowego, co mam nadzieję przyniesie mi mnóstwo satysfakcji i zawodowego spełnienia, czyli na tym polu na którym czuję się nie spełniona. Jeśli chodzi o Wojtka, to zrobię wszystko, żeby jak najmniej odczuwał brak ojca... Zrobię tyle ile będę mogła, pewnie się potknę i popełnię błąd ale dam radę, wychowam Wojtka na mądrego dobrego człowieka, który nie będzie miał do mnie żalu, że życie ułożyło się tak, a nie inaczj i że zrozumie podjęte przeze mnie decyzje.
![]() |
#3444 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
Martysek widze ze tez masz córe Natalke
![]()
#3446 | ||
Raczkowanie
|
hd współczuję awarii, strasznie dużo wam tej wody uciekło.
kasienka trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego kashha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dziś byłam odcięta od świata- od 8 do 15 nie miałam prądu bo usuwali jakąś awarię na linii ![]() A Gabrysia chora. Jakieś przeziębienie się przyplątało do niej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zakorzenienie
|
Chomiczek kurcze nie zartuj . U mnie slonce swieci a na termometrze bylo 14 stopni (termometr w sloncu ) wiec bylo pewnie z 7
![]() Ja mojej znowu ugotowalam i znowu strajk, pluje, krzywi sie i nie zje. Dalam ze sloiczka tez nie chciala z kasza manna..
#3448 |
Zadomowienie
|
Może którejś z was się przyda - artykuł u alergii skórnej itp u dzieci http://kocia_stronka.republika.pl/alergia.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Zakorzenienie
|
witajcie sloneczka
![]() wpadlam powiedziec ze u nas ok ![]() w ubieglym tygodniu bylam chora i wogole nawarstwily sie problemy, ale juz ok. ten tydzien jest imprezowy wiec siedze w kuchni. ale wroce ![]() pozrawiam cieplutko kasha fajnie ze jestes ![]()
#3450 |
Raczkowanie
|
itakasia- ciesze sie, ze juz zdrowa jestes, a co Tobie dolegalo? czekamy na ciebie w srode
![]() renatka 2108- twoja niunia zbuntowala sie na kaszke manna?moj Kacperek tez nie za bardzo przepada za nia;/ chomiczek - niech Gabrysia wraca szybko do zdrowia ![]() kassha - super , ze jestes zadwolona z pracy i ze robisz to co lubisz ![]() niezawsze- bidulko, wiec nie spisz za duzo w nocy przy 4 karmieniach, najgorsze jest to rozespanie pozniej i nie mozna juz tak fajnie twardo usnac jak na poczatku;/ martysek - jak bylo na spacerku i u babci? napewno twoj maluszek zadowolony ![]() olakola- ja mam juz dosc tego grubego ubierania sie, ja jestem zmarzluch i tez juz chce wiosne!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:12.