Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-07, 20:47   #2821
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
mary poziomkowa biedronka, ach biedronka!

Kurna, dziewczyny jestem dzis taka rozmemłana! Normalnie se na dodatek happysad na fula włączyłam
lubię happysad

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:48   #2822
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczynki ja nie chcę nikogo straszyć ale już przed ciążą sporo słyszałam o negatywnym wpływie systematycznego przyjmowania nospy w ciąży na dziecko.
Z zasłyszanych i wyczytanych informacji, nospa działa rozkurczowo nie tylko na nas ale i na dzidzię. Przy regularnym stosowaniu osłabia się napięcie mięśniowe dzidzi i później taki maluszek może mieć przez to problemy z tym napięciem. Zaraz spróbuję znaleźć artykuł na ten temat.
Nospa na pewno jest w ciąży ok i często pomaga ale chodzi o to, że to nie jest wit.C i systematycznie łykanie może wywoływać jakieś negatywne skutki.

anula – zakupki prześliczne! Ha i może dostaniemy wózki jednocześnie, mój też ma być do końca tego tygodnia ale nie wiem czy dopiero w Dino czy już do mnie wyślą. Pewnie najwcześniej po weekendzie dostanę no ale jest nadzieja, że się w końcu doczekam
Grazin – gratuluję pięknej wagi synka No i najważniejsze, że szyjka długa. Pajacyk w paseczki genialny
Mango08 – masz rację z tym przesileniem Ja jestem dziś po prostu nie do życia, niby wszystko jest ok a ja i tak mam jakiś dziwny humor, dziwne bóle i dziwne samopoczucie.
listopadowa80 - ja też mam jutro wizytkę na 17:30 ale bez usg. Brzuch też mnie swędzi ale mi wychodzą takie jakby bąble poniżej i na wysokości pępka. Miałam takie na początku ciąży, tyle że x 20 i dostałam na to maść ze sterydami. Teraz gdy mnie zaczyna swędzieć smaruję się sudocremem i jest spokój.
anulinka2009 – ja też mam 8'kę do wyrwania bo rośnie pod kątem i napiera na 7 i 6 …. dyg dyg Śliczny szlafroczek – też mam bardzo podobny dla Igosławy i ciekawa jestem czy będę go używać
mimbi chodzi o tą karuzelę z zielonymi listkami? Naprawdę taka fajna? Mnóstwo ludzi ją kupuje i sama się zastanawiałam… ona ma też jakieś światełka?
Dziewczonka – Woooow! Jakie foty Widać, widać maluszkę
wiem
ja tez ja mam
dzisiaj przyszla, cudna a chh i te ruszajace sie galazki
mza lampeczke obok przyciskow, ale baaardzo slabiutka
Cytat:
Ajmsorry następnym razem będzie na czerwono

Ola - super imię!

andziotku no to my mamy już eleganckie odchylenia Ja ryczę do kotleta, Ty przy piosence "witaj Zosiu" a Siasiek ot tak, gdy ma TŻ'ta pod ręką, no bo przecież czemu nie
wiem
Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
dobry wieczór

Byłam dziś na spacerze po długiej przerwie i mam takie problemy z chodzeniem, że szok jak kaczka chodzę! miednica mnie tak boli, że o jenyyyyy. i nie wiem, czy na ten ból miednicy lepiej chodzić więcej, czy właśnie leżeć?
nadrobiłam Was i kilka zdań napiszę, ale zaraz kończę, bo z TŻ jakiś film chcemy obejrzeć.

przestraszyłyście mnie co do no-spy. Bo ja biorę od grudnia, jak miałam te skurcze... pierwszy miesiąc brałam 3x1, ostatnio 2x1 a w środę gin mi powiedziała, że mam brać jak coś z brzuchem będzie się działo...
jeśli nie ma badań konkretnych to jestem dobrej myśli, bo w sumie gdyby nie no-spa forte, mogłoby być gorzej...

Grazin super, że wszystko dobrze a co do ciuszków dla chłopaczka w takich kolorkach, to może Marcel z Sebusiem razem jako jedyni-wyjątkowi chłopcy będą nosić dziewczęce ciuszki ? nasze pragnienia będą spełnione wtedy hihi. nie no ekstra zdobycze, nie pogadasz!

Dziewczonka ale słodka Twoja Alunia

Moria najważniejsze, że wszystko Wam się udało i Igusia niedługo będzie na świecie wtedy z radości będziesz płakać do np. bitek

Agus ale pępuszek Ci Olcia wypycha

AgnieszkaPe dobrze, że masz różowe 10cali. z nami dasz radę w szpitalu. będzie dobrze

Daisy super, że praca będzie czekać po powrocie! łośku Ty mój

Anula o matko jakie piękne legginsy dla Zosi!! jak ja marzę, żeby Marcelkowi takie założyć i super, że bryczka niedługo będzie

Mimbi e tam, weźcie ten tropikalny las od razu dla siebie, co będziecie sobie radochę psuć
dobra jest, nie??
Stary 2011-03-07, 20:48   #2823
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

czytałam że nie działa w ogóle nawet, tzn na takie skurcze ...
A ta podawana w szpitalu jest już pewni w innym stężeniu, nie?
Bo jak mi zrobili zastrzyk to skurczy nie czułam, nie miałam żadnego kryzysu 7 cm ani nic takiego...dopiero te parte ale to wiadomo.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:49   #2824
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Andziot, dzięki W sumie słuszna uwaga, na ciężarnych się badań nie robi. Dlatego wszystko w ciąży zakazane, żeby nie ryzykować

Jeśli u Ciebie nie będzie biedronek, polecam się i zakupię Ci następnym razem

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:51   #2825
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dorko, to w przyszłym miesiącu może jeszcze damy radę się spotkać

Lolko, jeśli mam być szczera, to hankowa pościel średnio pasuje do tego ochraniacza, ale to jeden komplet, następne postaram się gładkie, albo kupię jakiś materiał w poziomki/biedrony, czy coś i może poproszę o uszycie. No sama nie wiem.
Poziomko, jeśli ja mam być szczera to powiem Ci, że Hani z pewnością to obojętne.. czy pościel pasuje do biedronek czy nie heh
Stary 2011-03-07, 20:53   #2826
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
A ta podawana w szpitalu jest już pewni w innym stężeniu, nie?
Bo jak mi zrobili zastrzyk to skurczy nie czułam, nie miałam żadnego kryzysu 7 cm ani nic takiego...dopiero te parte ale to wiadomo.
tzn ???
podczas porodu dostałaś ??????

Stary 2011-03-07, 20:54   #2827
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

dziewczyny, od czasu do czasu czytam o tym, ze twardnieje Wam brzuch. Mi tez, ale nie pomyslalam, ze moze byc cos nie tak, a jak sie naczytalam w necie, ze to moze grozic przedwczesnym porodem to zaczelam sie troszke przejmowac. Powiem o tym lekarzowi w poniedzialek. Myslicie ze bedzie kazal brac magez i no-spe? (do tej pory nawet przy bardzo silnych bolach brzucha nie bralam no-spy), czy moze zaleci cos innego?
A macie moze dretwienie dloni? bo ja nawet poszlam ostatnio z dziecmi na spacer i po paru minutach trzymania jednego z dzieci scierpla mi reka (nie wspominajac, ze zawsze w nocy mi dretwieja). Jak juz tak narzekam to powiem, ze bola mnie plecy jak siedze a stopy gdy chodze

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40

Edytowane przez JanuszAgnieszka
Czas edycji: 2011-03-07 o 20:55
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:54   #2828
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Moria kochana ja też się mnóstwo naczytałam na ten temat, bo nospę i jeszcze jeden lek rozkurczowy biorę praktycznie od poczatku ciąży. Taka jest prawda, że może mojej dzidzi już by nie było gdyby nie systematyczne przyjmowanie leków. (...) Boję się tak jak pewnie każda z Was czy moja dzidzia będzie zdrowa, ale jestem dobrej myśli - MUSI BYC DOBRZE
Dziewczonka no pewnie, to jest zupełnie inna sytuacja kiedy dany lek jest jedyną szansą na to by ciążę utrzymać, sama też do 12 tyg. brałam różne leki i zastrzyki i miałam świadomość, że mogą mieć wpływ na dzidzię. Do dziś biorę progesteron a też jakieś położne krakały, że od tego dzieci mają adhd
Ja tylko tak z troski piszę aby nikt nie brała żadnych leków, nawet tej osławionej Nospy bez przyczyny albo profilaktycznie ot tak tableteczkę do śniadanka

Cytat:
Moria, jak jakieś poziomki gdzieś trafisz, a już w ogóle w Ikei, to TRĄB, pisz mega czcionką i oflaguj wiadomość
Heh, będę trąbić

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie mogę się z tym nie zgodzić

Cytat:
dobry wieczór

Byłam dziś na spacerze po długiej przerwie i mam takie problemy z chodzeniem, że szok jak kaczka chodzę! miednica mnie tak boli, że o jenyyyyy. i nie wiem, czy na ten ból miednicy lepiej chodzić więcej, czy właśnie leżeć?
sania mnie boli mnie gdy poleguję a po jakiejś próbie przejścia się po CH aż mnie rozrywa więc w moim przypadku pomaga leżenie

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:56   #2829
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
lubię happysad
To widzę, że kilka nas tu jest
Chociaż ja to bardziej w liceum ich słuchałam

Ale jak mam chandrę, to happysad jest niezastąpiony

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:56   #2830
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
tzn ???
podczas porodu dostałaś ??????
Drotawerynkę przy pierwszym wejściu do wanny prosto w żyłkę
I może dlatego tak elegancko to poszło, czułam ból ale jak przy okresie.

It's not about anger
Stary 2011-03-07, 20:57   #2831
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
dziewczyny, od czasu do czasu czytam o tym, ze twardnieje Wam brzuch. Mi tez, ale nie pomyslalam, ze moze byc cos nie tak, a jak sie naczytalam w necie, ze to moze grozic przedwczesnym porodem to zaczelam sie troszke przejmowac. Powiem o tym lekarzowi w poniedzialek. Myslicie ze bedzie kazal brac magez i no-spe? (do tej pory nawet przy bardzo silnych bolach brzucha nie bralam no-spy), czy moze zaleci cos innego?
A macie moze dretwienie dloni? bo ja nawet poszlam ostatnio z dziecmi na spacer i po paru minutach trzymania jednego z dzieci scierpla mi reka (nie wspominajac, ze zawsze w nocy mi dretwieja). Jak juz tak narzekam to powiem, ze bola mnie plecy jak siedze a stopy gdy chodze
mi dłonie drętwieją...po nocy szczególnie chodzę zdrętwiała po same łokcie....
Stary 2011-03-07, 20:58   #2832
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
teraz to już ma prawo nam twardnieć brzuch
boleć kręgosłup,
stopy,
drętwieć ręce
itp

Stary 2011-03-07, 21:00   #2833
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
boleć kręgosłup,
stopy,
drętwieć ręce
itp
zapewne zastanawiam sie najbardziej nad tym brzuchem, bo myslalam, ze moze dziecko mi tak lezy, ze brzuch twardy i pozniej przechodzi, ale poczytalam, ze to niekoniecznie jest ok, dlatego pytam jak u Was no ale lekarz i tak sie o tym dowie

Stary 2011-03-07, 21:02   #2834
mary poziomkowa
Zakorzenienie

JanuszAgnieszka, mnie wszystko drętwieje! A już największa trauma, kiedy znajdę jedyną wygodną pozycję do siedzenia/leżenia i muszę zmieniać, bo coś mi drętwieje. Brzuch mi też się spina czasami, ale to pewnie organizm się szykuje. Bez paniki

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 21:03   #2835
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Drotawerynkę przy pierwszym wejściu do wanny prosto w żyłkę
I może dlatego tak elegancko to poszło, czułam ból ale jak przy okresie.
jakoś mi się to nie klei
bo ona nie działa przeciwbólowo, tylko rozkurczająco
rozkurczać macicę podczas porodu, kiedy to właśnie ma się kurczyć ????

nie jestem ginem, ale tak na logikę biorę

Stary 2011-03-07, 21:04   #2836
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
JanuszAgnieszka, mnie wszystko drętwieje! A już największa trauma, kiedy znajdę jedyną wygodną pozycję do siedzenia/leżenia i muszę zmieniać, bo coś mi drętwieje. Brzuch mi też się spina czasami, ale to pewnie organizm się szykuje. Bez paniki
dziekuje mary

a tak w ogole to od 34tc nie mozna w ogole lezec na plecach! tak mowili dzis w szkole rodzenia hihi

Stary 2011-03-07, 21:06   #2837
andziot
Zakorzenienie

http://www.sanofi-aventis.com.pl/pro...a_20mg_ChP.pdf

takie coś znalazłam
pkt 4.4 i 4.6

Stary 2011-03-07, 21:07   #2838
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
zapewne zastanawiam sie najbardziej nad tym brzuchem, bo myslalam, ze moze dziecko mi tak lezy, ze brzuch twardy i pozniej przechodzi, ale poczytalam, ze to niekoniecznie jest ok, dlatego pytam jak u Was no ale lekarz i tak sie o tym dowie
Mi też drętwieje.
I w każdej pozycji mi niewygodnie.
I spać. I siedzieć. I stać i wszystko.
Teraz też mi niewygodnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-07, 21:09   #2839
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
jakoś mi się to nie klei
bo ona nie działa przeciwbólowo, tylko rozkurczająco
rozkurczać macicę podczas porodu, kiedy to właśnie ma się kurczyć ????

nie jestem ginem, ale tak na logikę biorę
No ale ja właśnie tych skurczy nie czułam praktycznie wcale...
może to jakieś dziwne praktyki u nas w szpitalu ale dostałam przy 3 cm rozwarcia w wannie, później wyszłam chodziłam 30 minut i na łóżku już było 10 cm.
Normalnie na wypisie mam wpisane i w książeczce młodego też, że podano i co.

It's not about anger
Stary 2011-03-07, 21:09   #2840
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

Grazin Spoko, mój zbudyniały mózg wybrał ostatnio body z różowymi myszkami dla Edzika i dopiero jak wyszłam ze sklepu, to do mnie dotarło
A ja nawet nie lubię różu i sama go nie noszę!
A co do brzucha - poleż, odpocznij, weź no-spa i się nie denerwuj.
Byłaś dziś na wizycie i z Sebusiem wszystko w porządku

anula Ja się właśnie nie znam...
HALO? KTÓRA SIĘ ZNA NA KOSMETYKACH??
JAKIE MYDŁO DO BRONCHILDY PO PORODZIE?? (poza Białym Jeleniem, bo to wiem, że można)
CZY LACTACYD SIĘ NADAJE??

Ale mnie siostra wkurzyła
Wdech, wydech...
JA KUPIE laktacyd i tantum rosa.
ale teraz fiolet jest bardzo modny u facetów wiec nie rozumiem czepiania się różowym kropek u mojego syna
ON BEDZIE PO PROSTU TRENDY I NA TOPIE
Cytat:
Grazin, zastanawia mnie, czemu tak Cie boli. A załatwiasz się regularnie? Może faktycznie Sebuś tam leży krzyżem i się rozpycha? W ostateczności weź tę No-spę i poleż trochę na lewym boczku

Czytałaś, co Ci napisałam o tych darmowych albo promocyjnych butelkach Avent?

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Matall, może być Lactacyd, ja będę go stosować. Zresztą stosuję na co dzień [teraz zamiennie z tym z Lidla]
mary czytałam co mi napisąłaś o butelkach i juz wcale nie chce;P
ale wiesz jaki to człowiek łakomy lubie gratisy i chocbym dostała próbke kremu na rozsteppy to bym była happy
a co do brzucha to on mnie nie boli, chyba ze czasem mi Seba przyładuje kopa ale twardnieje. robi sie jak kamień.
łyknełam 1 no spe. nie wiem czy nie za mało. jak jutro bede tak miala od rana to wezme 2 na raz tak??

poziomkowo biedronkowy ochraniasz słitaśny
Cytat:
andziotku no to my mamy już eleganckie odchylenia Ja ryczę do kotleta, Ty przy piosence "witaj Zosiu" a Siasiek ot tak, gdy ma TŻ'ta pod ręką, no bo przecież czemu nie
a ja to juz bije granice absurdu co do płaczu
wczoraj przy obiedzie z rodzina mi pociekły łzy na powtórce programu "bitwa na głosy"
bo oni tak ładnie śpiewali
Cytat:
Grazin super, że wszystko dobrze a co do ciuszków dla chłopaczka w takich kolorkach, to może Marcel z Sebusiem razem jako jedyni-wyjątkowi chłopcy będą nosić dziewczęce ciuszki ? nasze pragnienia będą spełnione wtedy hihi. nie no ekstra zdobycze, nie pogadasz!
jestem Za hihi
nie no bo mnie dziewczyny zlinczują

nie bede go na rózowo ubierać, ewentualnie czasami po domu
pragnienia spełnione

jestem taka dumna z tego pajacyka w paski mojego strasznie mi sie podoba

a w ogole to musze uciekac bo przeczytalam tylko to co do mmnie było jutro nadrobie reszte bo tż sie kąpie i mi chce zablowowac wizaz!!!!
takze sie czaję
nagrałam wam filmik mojego futbolisty w brzuchu!
jak rozkminie jak go przerzucić z telefonu na wizaż to wam pokaze co robi ten moj mały artysta
Stary 2011-03-07, 21:09   #2841
SiLLee
Raczkowanie

Ja od paru dni prawie w ogole nie czuje ruchow dziecka dzisiaj też cały dzien nic w sumie to juz sama nie wiem bo cos czulam tak lekko ale nie wiem czy to juz mi sie wydawalo czy byly;/ tydzien temu tez czulam rzadko ale wieczorem to zawsze czulam takie mocne jak bokiem lezalam a teraz nic
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 21:11   #2842
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje mary

a tak w ogole to od 34tc nie mozna w ogole lezec na plecach! tak mowili dzis w szkole rodzenia hihi
W zasadzie to chyba w ciąży, jak już widać brzuszek, to w ogóle nie powinno się.
Ja tam nie mam takiego problemu, bo nie mogę. Jak poleżę tak przez 5 minut, to mi słabo i mam mroczki przed oczami.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-07, 21:12   #2843
principessina
Zakorzenienie

No teraz jestem usatysfakcjonowana komentarzami odnosnie mojej podomeczki
Zaraz jemy kolacyjke, a pozniej bedzie film LadyD, widzialyscie juz?
a nie pamietam czy Wam pisalam, ze koszule dla ksiecia Williama szyje kraw ode mnie z miasteczka, ale zaszczyt nas kopnal, co?

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Princi sliczny szlafroczek. Ja mam tez rozowy taki ciepluchny i wygladam w nim jak wielka rozowa landryba wcale nie do dchrupania
chyba nie jest az tak zle...ja po domu mam taki rozowy puchaty z Pl przywiozlam sobie kiedys

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
principessina to nie daj się kochana chorobie i walcz u mnie już lepiej a dziadkowi nic nie powiedziałam takiego złego....czepił się mojego tż że mu konkretnie nie powiedział kiedy do niego przyjdzie a ja tylko powiedziałam, że jak będzie miał czas to będzie, bo nawet teraz grafiku przy sobie nie ma i nie ma jak sprawdzić....a dziadek, że mu się nie chce, i ze jak nie ma ochoty to może powiedzieć....nie mógł zrozumieć, że po prostu nie potrafił mu konkretnie odpowiedzieć na to pytanie... i to podobno takie straszne było według mojej mamy...bo w ogóle nie powinnam się odzywać...
no to rzeczywiscie tez nie za bardzo rozumiem co to takiego powiedzialas zlego dziadkowi wiesz, ale dziadek stary to juz na "glowe bije" nie przejmuj siem

mary
sliczne biedroneczki

eweska no mi dla dziewczynek podoba sie kolorek jasny fioletowy, ale rozowy tez jak najbardziej we Wloszech to nawet faceci nosza roz, wiec moze i ja cos kiedys Flawciowi kupie, chociaz mnie nie przekonuje, pamietam jak moj maz mial rozowy sweter to mu go wyrzucilam, bo nie moglam patrzec
Stary 2011-03-07, 21:13   #2844
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(..) Do dziś biorę progesteron a też jakieś położne krakały, że od tego dzieci mają adhd
(..)
O mamo! Większej głupoty nie słyszałam A wydaje mi się, że o ADHD wiem dużo, bo m.in. to był temat mojej dysertacji..
Moria dobrze, że "nie dałaś" się tym gadaniom..

Cytat:
boleć kręgosłup,
stopy,
drętwieć ręce
itp
A to jest jakieś pocieszenie
Stary 2011-03-07, 21:15   #2845
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
JA KUPIE laktacyd i tantum rosa.
ale teraz fiolet jest bardzo modny u facetów wiec nie rozumiem czepiania się różowym kropek u mojego syna
ON BEDZIE PO PROSTU TRENDY I NA TOPIE

mary czytałam co mi napisąłaś o butelkach i juz wcale nie chce;P
ale wiesz jaki to człowiek łakomy lubie gratisy i chocbym dostała próbke kremu na rozsteppy to bym była happy
a co do brzucha to on mnie nie boli, chyba ze czasem mi Seba przyładuje kopa ale twardnieje. robi sie jak kamień.
łyknełam 1 no spe. nie wiem czy nie za mało. jak jutro bede tak miala od rana to wezme 2 na raz tak??

poziomkowo biedronkowy ochraniasz słitaśny

a ja to juz bije granice absurdu co do płaczu
wczoraj przy obiedzie z rodzina mi pociekły łzy na powtórce programu "bitwa na głosy"
bo oni tak ładnie śpiewali

jestem Za hihi
nie no bo mnie dziewczyny zlinczują

nie bede go na rózowo ubierać, ewentualnie czasami po domu
pragnienia spełnione

jestem taka dumna z tego pajacyka w paski mojego strasznie mi sie podoba

a w ogole to musze uciekac bo przeczytalam tylko to co do mmnie było jutro nadrobie reszte bo tż sie kąpie i mi chce zablowowac wizaz!!!!
takze sie czaję
nagrałam wam filmik mojego futbolisty w brzuchu!
jak rozkminie jak go przerzucić z telefonu na wizaż to wam pokaze co robi ten moj mały artysta
Bierze się chyba albo 1 mocniejszą, albo 2 słabsze (te mocniejsze to chyba max?)

No, a różowe myszki też mogą być Moda, moda, moda

Albo oddam którejś koleżance z forum Rozmiar 68

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Ja od paru dni prawie w ogole nie czuje ruchow dziecka dzisiaj też cały dzien nic w sumie to juz sama nie wiem bo cos czulam tak lekko ale nie wiem czy to juz mi sie wydawalo czy byly;/ tydzien temu tez czulam rzadko ale wieczorem to zawsze czulam takie mocne jak bokiem lezalam a teraz nic
Może ma gorsze dni?
Edzik czasem się rusza 2-3 razy dziennie przez tydzień.
A potem ma 3 doby kopania i przewracania się

A jakby się nie poprawiało, to zawsze możesz jechać do szpitala, żeby sprawdzili
Najważniejszy spokój mamy! Bo spokój mamy, to spokój dziecka

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-07, 21:17   #2846
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
http://www.sanofi-aventis.com.pl/pro...a_20mg_ChP.pdf

takie coś znalazłam
pkt 4.4 i 4.6
Pięknie a jakbym się wykrwawiła?
Ale wiesz mi nawet nie przeszkadzało, że ona mi coś w żyłkę wbiła, dopiero później się dowiedziałam co. Teraz już będę o wszystko pytać.
Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Może lepiej jechać na IP niech zrobią ktg bo jak masz się martwić?

It's not about anger

Edytowane przez Siasiek
Czas edycji: 2011-03-07 o 21:19
Stary 2011-03-07, 21:18   #2847
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
W zasadzie to chyba w ciąży, jak już widać brzuszek, to w ogóle nie powinno się.
Ja tam nie mam takiego problemu, bo nie mogę. Jak poleżę tak przez 5 minut, to mi słabo i mam mroczki przed oczami.
A ja czasmi, w nocy po prostu nie mogę inaczej Zwykle staram się na boku (oczywiście obowiązko lewym ) zasypiać, ale w nocy, bezwiednie kładę się na plecach Jak się przebudzę i połapię to zaraz zmieniam pozycję, ale tak czy tak, później wyrzucam sobie.. co ja na tych plecha robiłam

Ale na to chyba nie ma żadnej rady..
Stary 2011-03-07, 21:19   #2848
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:
Bierze się chyba albo 1 mocniejszą, albo 2 słabsze (te mocniejsze to chyba max?)

No, a różowe myszki też mogą być Moda, moda, moda

Albo oddam którejś koleżance z forum Rozmiar 68

Może ma gorsze dni?
Edzik czasem się rusza 2-3 razy dziennie przez tydzień.
A potem ma 3 doby kopania i przewracania się

A jakby się nie poprawiało, to zawsze możesz jechać do szpitala, żeby sprawdzili
Najważniejszy spokój mamy! Bo spokój mamy, to spokój dziecka
Oby miał te gorsze dni ... Spokojna to własnie ostatnio nie jestem :/ stres w szkole, z tym remontem, i jeszcze teraz brak ruchow. moze to przez te moje stresy
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 21:20   #2849
andziot
Zakorzenienie

Siasiek może ty Dolargan dostałaś a nie drotawerynę ????????

Stary 2011-03-07, 21:20   #2850
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
A ja czasmi, w nocy po prostu nie mogę inaczej Zwykle staram się na boku (oczywiście obowiązko lewym ) zasypiać, ale w nocy, bezwiednie kładę się na plecach Jak się przebudzę i połapię to zaraz zmieniam pozycję, ale tak czy tak, później wyrzucam sobie.. co ja na tych plecha robiłam

Ale na to chyba nie ma żadnej rady..
Jak sama tak się w nocy przekręcasz, to chyba nie szkodzi. Tak przynajmniej piszą w mojej mądrej książce o ciąży

Ja mam wrażenie, że mi zaraz brzuch pęknie.
I tak co wieczór, on wtedy po prostu rośnie, czuję, jak mi skórę ciągnie...
A rano normalnie...
Co co kaman??

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości