|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
Z zasłyszanych i wyczytanych informacji, nospa działa rozkurczowo nie tylko na nas ale i na dzidzię. Przy regularnym stosowaniu osłabia się napięcie mięśniowe dzidzi i później taki maluszek może mieć przez to problemy z tym napięciem. Zaraz spróbuję znaleźć artykuł na ten temat. Nospa na pewno jest w ciąży ok i często pomaga ale chodzi o to, że to nie jest wit.C i systematycznie łykanie może wywoływać jakieś negatywne skutki. anula – zakupki prześliczne! Grazin – gratuluję pięknej wagi synka No i najważniejsze, że szyjka długa. Pajacyk w paseczki genialny Mango08 – masz rację z tym przesileniem listopadowa80 - ja też mam jutro wizytkę na 17:30 ale bez usg. Brzuch też mnie swędzi ale mi wychodzą takie jakby bąble poniżej i na wysokości pępka. Miałam takie na początku ciąży, tyle że x 20 i dostałam na to maść ze sterydami. Teraz gdy mnie zaczyna swędzieć smaruję się sudocremem i jest spokój. anulinka2009 – ja też mam 8'kę do wyrwania bo rośnie pod kątem i napiera na 7 i 6 …. dyg dyg Śliczny szlafroczek – też mam bardzo podobny dla Igosławy i ciekawa jestem czy będę go używać ![]() mimbi – chodzi o tą karuzelę z zielonymi listkami? Naprawdę taka fajna? Mnóstwo ludzi ją kupuje i sama się zastanawiałam… ona ma też jakieś światełka? Dziewczonka – Woooow! Jakie foty Widać, widać maluszkę
|
|
#2792 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
![]() Oby nam to szybko przeszło. Anula pisała, że się jej nic nie śni (że innym dzieciaczki się śnią) u mnie dochodzą jeszcze koszmary!! Jak nie wisielczy nastrój to jakieś wstrętne mordujące beboki. Czasem mam taki hardcore, że się budzę i boje zasnąć... Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2793 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2794 |
|
Wtajemniczenie
|
a właśnie....
ja wam sie chyba nie chwaliłam... podobno jedyna mozliwośc zmiany mieszkania na większe u tego samego własciciela mamy w czerwcu ![]() bo ma się zwolnic mieszkanie pod nami, ale dopiero po maturach się dziewczyna wyprowadzić ma zamiar...i to nie jest pewne, bo może być tak, ze do samych studiów będzie tu siedziała.... jestem załamana... przeprowadzka w takim czasie...masakra....nie wiem jak to ogarniemy.... moglibyśmy poszukać czegoś innego w mieście bo ceny w sumie te same, ale trzymają nas tu dwie rzeczy....po pierwsze nie musimy mieć pieniążków na kaucje a po drugie byśmy tylko się piętro niżej przenosili.... ale to oznacza, że bedziemy musieli łóżeczko składać na tym mieszkaniu ![]() a ja nie mam zachcianek ![]() wszystko mi się wydaje nie takie jak bym chciała... jem bo muszę....galaretka będzie pyszna, ale żeby jakaś rewelacja....
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za informacje o mydełkach
![]() Więc widzisz anula, dziewczyny mówią, że lactacyd jest ok ![]() Mam niechcicę. Może wstanę rano i napiszę tą pracę zaliczeniową?
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
No tak chciałam sie pochwalić właśnie ze staram sie jak naj mniej przeciwbólowych łykać. Jak cos dolega to położę się i pomału przechodzi. Wiem ze kazdy ma tez inny próg bólu, takze...no nie wiem sama...jakos sobie ubzdurałam ze się organizm uzależni i jak mi cos pod czas porodu podadzą to mogę tego wo gule poczuć
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Ewesko, mam tę medium, nie kupuj za ciemnej, bo tę co ja mam też można zrobić full ciemną opcję, albo naturalnie. Te ciemne są za ciemne, że tak powiem inteligentnie
![]() Nie no dobrze, że sobie zrobiłam bana na kosmetyki, bo już szukałabym elfowych recenzji ![]() Andziot, ze specjalną dedykacją dla Ciebie, wklejam poziomy W ogóle to nie znalazłam ich na stronie Ikei. Normalnie w ryj mają, bo przecież dawno już biedrony byłyby obcykane
|
|
|
|
#2798 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ola - super imię! Cytat:
|
|
#2799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Moria, też czytałam o tej No-spie. W ciąży można, ale jak widać lekarze zapisują tylko w określonych przypadkach.
Andziot, a jakie Ty masz zdanie na temat No-spy? Wy macie czas płakania, a ja mam czas ZABIJANIA. Jestem rozdrażniona, wszyscy schodzą mi z drogi, jadąc autem trąbię i bluzgam
|
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
moria ale by bylo fajnie jakbysmy dostaly te wozki tego samego dnia
a ja to oprocz wozka dostane i fotelik z baza bo jada razem ja sie nie moge doczekac, ale moj TZ to wariuje tak sie nie moze doczekac, bo wiesz pomagal w wybieraniu, sprawdzal parametry i bedzie pewnie skladal, rozkladal, sprawdzal ile miejsca zajmuje w samochodzie ))) taka zabawka, on jest fanem motoryzacji a w koncu wozek tez ma kolka nie?![]() siasienku mnie sie Zosia nie sni, w sensie ze ja juz mam i sie nia opiekuje itp, a sny to ja mam niestety i to mega glupie i straszne, ze az czasem wstyd komus powtorzyc, naprawde: ![]() eweska nie kus nie kus, bo nie dosyc, ze kosmetykami to jeszcze wanna.... eweska umaluj ty mnie kiedys nooo wlasnie pokazalam mojemu TZtowi to dzieciatko co ANDZIOT kiedys wyslala co sie smialo z rwanego papieru, razem sie ze smiechu poplakalismy
|
|
|
|
#2802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Boję się tak jak pewnie każda z Was czy moja dzidzia będzie zdrowa, ale jestem dobrej myśli - MUSI BYC DOBRZE
|
|
|
#2803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja szczerze mówiąc całą ciążę nie brałam ( nawet nie mam w domu ), bo po prostu nie miałam takiej potrzeby ( na szczęście ). Wystarcza mi magnez |
|
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
Moria, jak jakieś poziomki gdzieś trafisz, a już w ogóle w Ikei, to TRĄB, pisz mega czcionką i oflaguj wiadomość
|
|
|
|
#2805 |
|
Zadomowienie
|
mary poziomkowa biedronka, ach biedronka!
Kurna, dziewczyny jestem dzis taka rozmemłana! Normalnie se na dodatek happysad na fula włączyłam
|
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczonka to przyjmijmy ze na drugim
![]() Matall to biore laktacyd do szpitala o ile zostanie mi cos z tego opakowania bo zuzywam go w tempie zabojczym![]() mary jaki ladny ten ochraniacz, biedrony the besciaki!! a ja kupilam ten bialyyyy....bo nie znalazlam biedron.. |
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Dorko, a Ty mobilna jesteś? Bo może wpadłabyś tu do mnie na jakiś rekonesans?
![]() Anula, ja też na biały się nastawiłam, ale przecież nie mogłam przejść obojętnie obok tych... No przecież nie muszę Ci tłumaczyć tego uczucia
|
|
|
|
#2808 |
|
Moderatoreska
|
Anula nie kuszę
A bez wanny to ja sobie nie wyobrażam funkcjonowania Nie ma to jak sie wyłozyć i poleżeć, a pod prysznicem to zawsze raz ciach i do widzenia |
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Mary no nie musisz tlumaczyc..ja tak samo tlumacze nieobojetne przejscie dzisiaj kolo bucikow, dwoch sukienek, legginsow, bodziakow spodenek i aaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... ..................
no wlasnie, BAN na zakupy dla Anuli... pilnujcie mnie prosze.... bo mi sie przypomnialo ze jeszcze dwa bodziaki i koszulka przyjda poczta pod koniec tygodnia ![]() BAN TOTALNY! ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Eweska ja tez zawsze mialam wanne, dopiero w tym mieszkaniu nie mamy, a wiec od jakis 3 lat mielismy przerabiac, ale jak kupilismy mieszkanie lazienka byla calkiem nowa i szkoda jej kuc.... moze w przyszlym roku, bo jest duza i wanna sie zmiesci. zobaczymy, ja koooochaaam dlugie kapieeeeleee
|
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę się z tym nie zgodzić
eweska Ja dlatego się cieszę i skaczę z radości, że mam i wannę i prysznic i to każde osobno!
|
|
#2811 | ||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Ale doczekasz się i po remoncie będziesz mieć upragniona wannę ![]() Cytat:
Łazienka mała więc jest jeszcze umywalka, wc i nic więcej już nie wejdzie :P
|
||
|
|
|
#2812 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
![]() Byłam dziś na spacerze po długiej przerwie i mam takie problemy z chodzeniem, że szok ![]() nadrobiłam Was i kilka zdań napiszę, ale zaraz kończę, bo z TŻ jakiś film chcemy obejrzeć. przestraszyłyście mnie co do no-spy. Bo ja biorę od grudnia, jak miałam te skurcze... pierwszy miesiąc brałam 3x1, ostatnio 2x1 a w środę gin mi powiedziała, że mam brać jak coś z brzuchem będzie się działo... jeśli nie ma badań konkretnych to jestem dobrej myśli, bo w sumie gdyby nie no-spa forte, mogłoby być gorzej... Grazin super, że wszystko dobrze a co do ciuszków dla chłopaczka w takich kolorkach, to może Marcel z Sebusiem razem jako jedyni-wyjątkowi chłopcy będą nosić dziewczęce ciuszki ? nasze pragnienia będą spełnione wtedy hihi. nie no ekstra zdobycze, nie pogadasz!Dziewczonka ale słodka Twoja Alunia Moria najważniejsze, że wszystko Wam się udało i Igusia niedługo będzie na świecie wtedy z radości będziesz płakać do np. bitek ![]() Agus ale pępuszek Ci Olcia wypycha AgnieszkaPe dobrze, że masz różowe 10cali. z nami dasz radę w szpitalu. będzie dobrze Daisy super, że praca będzie czekać po powrocie! łośku Ty mój ![]() Anula o matko jakie piękne legginsy dla Zosi!! jak ja marzę, żeby Marcelkowi takie założyć i super, że bryczka niedługo będzieMimbi e tam, weźcie ten tropikalny las od razu dla siebie, co będziecie sobie radochę psuć
|
|
#2813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
paseczek rozrządu poszedł...i nie wrócił |
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i powiększaliśmy łazienkę, zmniejszając tym samym przedpokój, ale warto było
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
the sania ja tez chodze njak kaczusia boli mnie miednica, ciagnie brzuch, moze to normalne
![]() a legginsy pewnie niedlugo bede odsprzedawac ![]() eweska jak nam bedzie brakowac wanny jak mala bedzi eto myslimy nad wstawieniem takiej wolnostojacej, ale wiesz wtedy i tak trzebaby przerabiac baterie itp, wiec troche nam szkoda, ale remont kiedys trzeba bedzie zrobic, kupilismy meiszkanie 2 letnie, a my juz prawie 3 lata mieszkamy, malowania byly, ale mamy w planach wymienic meble kuchenne no i lazienke, ale tego troche sie boje bo to duza kasa niestety matall wanna i prysznic??!?! to juz rozpusta! |
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To dawaj znać, jak będziesz przyjeżdżać, to stawimy się z Edzikiem ![]() A rozrząd to niestety nieprzyjemna sprawa... U nas obecnie przewody i świece do wymiany... Nie mówiąc o tym, że dziś mi mechanik powiedział, że przewody to mamy w ogóle od innego samochodu Poprzedni właściciel rządzi
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musze poszukac nastepnym razem ![]() co do no-spy to wiem że jest często polecana, ale jest też dużo sprzecznych informacji ... czytałam że nie działa w ogóle nawet, tzn na takie skurcze ... ja w poprzedniej ciąży trochę brałam, bo bardzo wcześnie mi zaczął twardnieć brzuch, ale czy brałam czy nie to było tak samo więc przestałam mój gin raczej chyba nie za bardzo wierzy w jej skuteczność, bo to raczej ja go pytałam czy mogę brać nospe co do skutków ubocznych, to już kiedyś pisałam że każdy lek ma skutki uboczne, a jeśli chodzi o leki dla kobiet w ciąży to strasznie trudno jest taki lek przebadać czy nie ma wpływu a płód, bo jakiekolwiek badania są nieetyczne .... firmy nie stać na to żeby ciągnąć takie badania przez wiele lat i łatwiej jest im napisać w ulotce że w ciąży poradzić sie lekarza albo że się nie zaleca ...... |
|
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
o boze, moj kregoslup
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Dorko, to w przyszłym miesiącu może jeszcze damy radę się spotkać
![]() Lolko, jeśli mam być szczera, to hankowa pościel średnio pasuje do tego ochraniacza, ale to jeden komplet, następne postaram się gładkie, albo kupię jakiś materiał w poziomki/biedrony, czy coś i może poproszę o uszycie. No sama nie wiem.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:12.

No i najważniejsze, że szyjka długa. Pajacyk w paseczki genialny
Śliczny szlafroczek – też mam bardzo podobny dla Igosławy i ciekawa jestem czy będę go używać 

TŻ mnie albo wkurza albo rozczula. A w ogóle to dziś w Ikeii siedzę, jem pyszny obiadek i mi się przypomniało jak to się z TŻ'tem dowiedzieliśmy, że IV to nasza jedyna szansa na biologiczne dziecko i słuchaj zryczałam się nad talerzem ze schaboszczakiem
Czekamy na Ciebie fasolko

mielismy przerabiac, ale jak kupilismy mieszkanie lazienka byla calkiem nowa i szkoda jej kuc.... moze w przyszlym roku, bo jest duza i wanna sie zmiesci. zobaczymy, ja koooochaaam dlugie kapieeeeleee

Nie mówiąc o tym, że dziś mi mechanik powiedział, że przewody to mamy w ogóle od innego samochodu