Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-07, 17:47   #3361
Goyya
Raczkowanie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

a obraczki juz pokazywalam ale chetnie zalacze raz jeszcze, obraczki tez troche inne.... ale cała ja
o dziwo ze wynalazl je moj konserwatywny TZ
a w srodku mamy napis: 06.08.2011 bądź grzeczna/y....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ST-257_1_22879_200x0_f5d1f5906904d4c9ea8a5471c0ac7edf.jpg (8,5 KB, 15 załadowań)
Goyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 17:49   #3362
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
no i dodam ze bizuteria tez juz zdecydowana...zdjecia sa kiepskie no ale bedziecei miec pojecie
superowa choć ja do ślubu postawię na coś delikatniejszego

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
A pokażesz zdjęcia z przymiarki ?? Poookaż Haha, masz rację, chyba trzeba będzie dobrze przemyśleć te karteczki, jeśli się na nie zdecydujemy
nawet aparat już spakowałam, co by mamcia mogła zrobić zdjęcia
no przemyśleć trzeba te karteczki, ale z drugiej strony to efekt komiczny też jest fajny w tej zabawie
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 17:51   #3363
Goyya
Raczkowanie

Cytat:
A pokażesz zdjęcia z przymiarki ?? Poookaż Haha, masz rację, chyba trzeba będzie dobrze przemyśleć te karteczki, jeśli się na nie zdecydujemy

Lubię taką biżuterię Do ślubu wolę coś skromniejszego, ale na co dzień czy na jakieś przyjęcie chętnie bym założyła
ja zdecydowalam sie swiadomie na taka "pokaźną" ponieważ mam suknie z zupelnie gladkiego materialu,bez koronek,szyfonow,perelek czy kamieni...

Edytowane przez Goyya
Czas edycji: 2011-03-07 o 17:52
Stary 2011-03-07, 18:53   #3364
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
jest w Rybniku w CH Plaza
oooo to super, musze powiedziec TZ
A w jakiej cenie mniej wiecej są garniaki?

Cytat:
a obraczki juz pokazywalam ale chetnie zalacze raz jeszcze, obraczki tez troche inne.... ale cała ja
o dziwo ze wynalazl je moj konserwatywny TZ
a w srodku mamy napis: 06.08.2011 bądź grzeczna/y....
slicznusie
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 19:07   #3365
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
oooo to super, musze powiedziec TZ
A w jakiej cenie mniej wiecej są garniaki?
my kupiliśmy za 420 zł (rabat 30%) + przy zakupie garniaka pasek był za 50% ceny czyli 30 zł

z tego co wiem to jeszcze kilka dni jest promocja, a normalnie garniaki za 600 zł

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 19:23   #3366
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Gwiazdeczko już pokazuję To będzie część prezentu urodzinowego od Narzeta

A ja jestem po farbowaniu. Mam już jaśniejsze blond-włoski i powoli stają się takie same jak moje cudowne,długie pasma na clip-inach.Jeszcze dzisiaj przedyskutowałam kwestię fryzury z fryzjerką i widać,że zna się na rzeczy i umie to zakładać Także pewnie tej fryzjerki już nie zmienię
Bardzo ladna ta bransoletka Ja wlasnie chcialabym taka szersza, najlepiej elastyczna, zeby trzymala sie wyzej na rece.

A jaki masz pomysl na fryzurke?

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
Co do zabaw weselnych to u nas pewnie będą klasycznie kaczuchy, pociąg jakiś, chusteczka, jakis tam maly walczyk z tym trzymaniem za kolana, uszy i co tam jeszcze, no ale to takie wynikające z granej muzyki zabawy a co do takich przerywników imprezy... to coż, na oczepiny bedzie trzeba cos wymyślić i może taki test zgodności co się te karteczki z on/ona i ja pokazuje, albo przekłuwanie baloników i co kto w małżenstwie bedzie robił
No i gdzieś znalazłam takie ślubowanie dla rodziców/teściów i może dla rozlużnienia placzliwej atmosfery po podziekowaniu coś takiego zrobimy.

No ale dobrze by było jeszcze jakieś ze 2 zabawy angażujące gości wymyślić, bo część ludzi czeka na takie głupotki
Mi tez podoba sie zabawa - test na zgodnosc. Z slubowania rodzicow, mozna tez wymyslic slubowanie malzonkow, np na oczepiny- mogloby byc smiesznie.

I fakt, wiekszosc gosci lubi zabawy zachecajace do wyjscia na parkiet

Cytat:
Napisane przez aniak_1988 Pokaż wiadomość
Tak to są takie kryształki

Dziś z TŻtem byliśmy oglądać obrączki ślubne i już sobie takie śliczne upatrzyliśmy Kto u Was płaci za obrączki? Tradycyjnie TŻ czy pół na pół?
Jeśli chodzi op biżuterie to wierzycie w takie "zabobony", że np. perły to łzy a róże to też jakieś tam nieszczęście? Ja osobiście nie wierzę, sama chciałabym mieć bukiet z dodatkiem bordowych różyczek, natomiast moja mama niby wykształcona kobieta ale ciągle mi o takich rzeczach przypomina, żebym czasem czegoś wbrew przesądom nie zrobiła
My wogole placimy za wszystko razem
W zabobony nie wierze, bo jest tego tyle, ze ciezko byloby zorganizowac slub czy ubrac sie zeby czegos wbrew przesadom nie zrobic
Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
U nas też ślicznie. Aż się wybraliśmy z Łosiem na spacerek na miasto.
Ja mam przymiarkę dopiero 20.06. Także tym bardziej też zazdroszczę
Co do zabaw - my chcemy na pewno na oczepinach tą zabawę on/ona bo śmieszna jest. Dodatkowo kaczuchy, chusteczka, jakiś pociąg, łapanie się za uszy, szyje, boczki, kolana, pięty itd. Jeśli chodzi o takie zabawy angażujące gości to znalazłam kilka w necie:

ubieranie się na czas:

kareta:

gorące krzesła:

I z tego coś wybierzemy. Dodatkowo chcę namówić dwóch przyjaciół Łosia do odczytania dla niego listu Cavalieros Italianos (poszukajcie w google, bardzo fajny). No i dj powiedział, że też coś wymyśli w ramach niespodzianki.
Karete widzialam na jednym weselu w troszke innej wersji i bylo bardzo zabawnie. Ale goscie musieli sie troche nabiegac
List Italianos tez byl. Usmialismy sie do lez.

Cytat:
chcialam powiedziec,że ...odebralismy obraczki) sa piekne,cudne i co wazne-udalo sie trafic w rozmiar bo to w sumie nigdy nie wiadomo jak dany model bedzie lezal poki sie nie zmierzy swego rozmiaru!a u jubilera kazdy model w 1 rozmiarze raczej... piekne
a swoja droga nie wiem czy pisalam ze zdecydowalismy sie na dosc extrawagancka ozdobe na auto...i wlasnie sie uszyla!!! cos takiego,co sadzicie?
za obraczki. Ciesze sie, ze pasuja.
A dekoracja na samochod przefajna. Jeszcze takiej nie spotkalam. Super

Cytat:
Drugim typem zabaw, jakich na pewno nie będzie to zabawy, w których goście wrzucają pieniądze- zbierają na wózek czy na cokolwiek innego- dla nas to nie do przyjęcia (bo mam wrażenie, że wyłudza się od gości w ten sposób dodatkowe pieniądze)
Co do tej zabawy- u nas w regionie obowiazkowej na kazdym weselu, ja tez mam watpliwosci. Ale wspomnialam o tym na jednej rodzinnej imprezie i wszyscy starsi czlonkowie rodziny, zgodnie stwierdzili ze kazdy jest na to przygotowany. Ale jeszcze nie wiem, czy bedziemy to chcieli.

Cytat:
no i dodam ze bizuteria tez juz zdecydowana...zdjecia sa kiepskie no ale bedziecei miec pojecie
Wg mnie za malo delikatna, tzn fajna, ale nie na slub. Jak dla mnie
Stary 2011-03-07, 19:42   #3367
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Oo, ten list jest świetny Czytałam go gdzieś :P może też bym kumpli na to namówiła żeby przeczytali

Dokładnie, z przesądów to na pewno coś starego, coś pożyczonego, coś niebieskiego i coś nowego ale nawet nie wiem jakie to ma dawać "profity" później jak się wszystko skompletuje, hehe
Bardzo bym chciała kumpli Łosia namówić, tym bardziej, że wiem, że chętnie to zrobią i będzie wesoło
Ja mam cały artykuł A4 takich przesądów, w książeczce z reklamami, które dawali na targach w Krośnie. Ale fakt faktem, jakby się chciało to wszystko przestrzegać, to by trzeba było nad każdym krokiem do ołtarza myśleć...

Cytat:
chcialam powiedziec,że ...odebralismy obraczki) sa piekne,cudne i co wazne-udalo sie trafic w rozmiar bo to w sumie nigdy nie wiadomo jak dany model bedzie lezal poki sie nie zmierzy swego rozmiaru!a u jubilera kazdy model w 1 rozmiarze raczej... piekne
a swoja droga nie wiem czy pisalam ze zdecydowalismy sie na dosc extrawagancka ozdobe na auto...i wlasnie sie uszyla!!! cos takiego,co sadzicie?
Świetna ta ozdoba! Gdyby nie to, że nasze autko ma swoją klimatyczną retro-ozdobę (z panem w białych rękawiczkach w zestawie ) to bym się mocno zastanawiała, czy czegoś takiego nie uszyć
gratuluję obrączek co do rozmiaru - też się bałam, że pan jubiler za małą miarę zdjął (pierścionek zaręczynowy mam 11, a obrączkę 9,5), ale jest idealnie.

Cytat:
nie chcemy zabaw krępujących (widziałam kiedyś np. chusteczkę, w której ludzie leżeli na sobie i się całowali- dla nas nie było to zabawne i smaczne, więc chcemy uniknąć tego typu zabaw). Drugim typem zabaw, jakich na pewno nie będzie to zabawy, w których goście wrzucają pieniądze- zbierają na wózek czy na cokolwiek innego- dla nas to nie do przyjęcia (bo mam wrażenie, że wyłudza się od gości w ten sposób dodatkowe pieniądze) i takich zabaw nie chcemy Ale takie popularne zabawy jak np. przebijanie balonów z karteczkami typu "zmywać naczynia będę ja" są jak dla mnie ok. Na weselu mojej koleżanki była sympatyczna zabawa- Państwo Młodzi mieli się pocałować w 30 pozycjach Ładnie to wyszło, bo np. Pan Młody brał żonę na ręce, później klęknął przed nią, posadził na kolanach itd i delikatnie cmokał. Fajne to było, nie takie na siłę, oni się dobrze bawili i goście też.
też mam takie podejście. Na dzień dobry djowi zapowiedziałam, że jak zrobi jakieś obciachowe zabawy, to się na niego obrażę
Ja widziałam na weselu taką zabawę, że panowie wkładali puste butelki po oranżadzie w rozporek, tak żeby wystawała szyjka, a później dziewczyny miały ustami do tych butelek nalać wody ze szklanek, które mieli w ręce. A na koniec panowie mieli bez użycia rąk wylać całą tą wodę z powrotem do szklanek. Chyba nie muszę mówić, jak żenująco to wszystko wyglądało. Aż dziwi mnie, że znalazło się tyle chętnych do zabawy...

Cytat:
Załatwiliśmy kolejną sprawę - zamówiliśmy obrączki !!!

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Karete widzialam na jednym weselu w troszke innej wersji i bylo bardzo zabawnie. Ale goscie musieli sie troche nabiegac
List Italianos tez byl. Usmialismy sie do lez.

Co do tej zabawy- u nas w regionie obowiazkowej na kazdym weselu, ja tez mam watpliwosci. Ale wspomnialam o tym na jednej rodzinnej imprezie i wszyscy starsi czlonkowie rodziny, zgodnie stwierdzili ze kazdy jest na to przygotowany. Ale jeszcze nie wiem, czy bedziemy to chcieli.
Ja widziałam jeszcze bardzo podobne do karety - wyprawa do zoo (mama, tato, synek, córeczka, słoń, małpy i Azorek - "Azorku, Azorku, gdzie jesteś Azorku..." itp). Też była fajna.
U nas zabawy na pieniądze raczej nie są popularne. Boję się, że zostałyby odebrane jako wyłudzanie albo coś, a nie potrzebuję tych paru groszy w zamian za nerwy i obgadywanie.
A fakt faktem, zabawy zmuszające gości do wyjścia na parkiet są bardzo popularne. Nie boję się, że u mnie chętnych nie będzie, bo mam dość duże i rozrywkowe grono znajomych
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 19:46   #3368
butterfly20
Zakorzenienie

A ja mam pierwszą przymiarkę dopiero końcem lipca. Czy to dziwne?

Goyya super ta dekroacja I obrączki też ładne

Co do zabaw na weselu to ja nie lubię tych zboczonych. Fajny jest ten test na zgodność,że młodzi siedzą plecami do siebie i mają karteczki "Ja","On","Ona" Jeszcze byłam na weselu gdzie do zabawy wzięto samych facetów,mieli się dobierać w pary i był "Taniec z gwiazdami"-mieli tańczyć dane style taneczne.Oczywiście nic nie umieli,ale smiechu było co niemiara

Gwiazdeczko co do fryzury to chciałabym pofalowane/pokręcone (fryzjerka powiedziała,że to czy skręci je bardziej czy mniej zależy od warunków atmosferycznych) i upięte na bok. Załączę zdjęcia

A co do podziękowań dla Rodziców to my nakręcimy z Naszymi kamerzystami i zostanie to wyświetlone na weselu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wedding_hair.jpg (25,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1393587465_4.jpg (38,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 856146.jpg (20,5 KB, 28 załadowań)
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 20:30   #3369
jusztyska
Zadomowienie

Butterfly myślę o podobnej fryzurze ale to będę zastanawiała się jeszcze z fryzjerką na próbnej tylko muszę ją umówić w miarę wcześnie, bo od fryzury zależy czy będzie welon czy same kwiaty
Stary 2011-03-07, 20:51   #3370
thea2
Zadomowienie

gwiazdeczka, ja bym się nie zdecydowała na taką zabawę z pieniędzmi, ale jeśli w Twojej okolicy to normalne, popularne to co innego, nie będzie chyba problemu, jeśli zrobicie

paula, ta zabawa (jeśli jeszcze można ją tak nazwać) z butelkami w rozporku to mnie po prostu rozwaliła... Dla mnie byłoby to poniżające. Podejrzewam, że większość gości nie była trzeźwa i kiedy obejrzy siebie na filmie to będzie wstyd (bo ja bym się tak czuła, mimo że nie jestem jakąś cnotką ) Baaaardzo żenujące to musiało być. Widziałam kiedyś coś podobnego, ale nie aż takiego.

butterfly, podoba mi się ten test na zgodność i się właśnie nad nim zaczęłam zastanawiać
jusztyska i butterfly, też mi się marzy podobna fryzurka, ale chyba mam za cienkie włosy do niej, tak myślę. Poza tym mam zdobną suknię i boję się, że jak dam włosy na bok to będzie już za wiele się działo. Z resztą zobaczę, co mi fryzjerka poradzi Chyba upnę nad karkiem, bo miałam tak kiedyś i się świetnie czułam. Jak znajdę zdjęcie to wstawię
Stary 2011-03-07, 20:54   #3371
jusztyska
Zadomowienie

thea ja też mam cienkie włosy w dodatku są niepoddatne i z natury proste, ale na weselu u przyjaciółki we wrzesniu miałam skrecone włosy na prostownicy i spięte na bok i trzymało się to do rana fakt, lakieru była tona i myślę żeby na ślub też coś podobnie sobie spiąć ale włosy będą już o rok dłuższe

Edytowane przez jusztyska
Czas edycji: 2011-03-07 o 20:56
Stary 2011-03-07, 20:59   #3372
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Butterfly myślę o podobnej fryzurze ale to będę zastanawiała się jeszcze z fryzjerką na próbnej tylko muszę ją umówić w miarę wcześnie, bo od fryzury zależy czy będzie welon czy same kwiaty
Mi się też taka fryzura podoba w załączniku wrzucam podobną

A ja Wam też ciekawą zabawę napiszę, taką jaką mój zespół mi proponuje

Zabawa dla hazardzistów

Zabawa polega na tym, ze prowadzący proponuje dwóm chętnym grę o 100zł. Stawia na środku sali
krzesło, na krześle kładzie banknot i na próbę mają go przedmuchać w tym samym momencie na
stronę przeciwnika. Kto przedmucha, banknot jego. Ale jak wspomniałem to była próba i dopiero teraz
mogą wygrać te pieniądze, teraz zawiązuje się im oczy i gdy klęczą znowu przed krzesłem gotowi do
dmuchania, zabiera się banknot i stawia talerz z mąką. Na hasło start dmuchają co sił nie wiedząc, że
są juz cali w mące.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1023023.jpg (43,0 KB, 12 załadowań)

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 21:08   #3373
thea2
Zadomowienie

Cytat:
thea ja też mam cienkie włosy w dodatku są niepoddatne i z natury proste, ale na weselu u przyjaciółki we wrzesniu miałam skrecone włosy na prostownicy i spięte na bok i trzymało się to do rana fakt, lakieru była tona i myślę żeby na ślub też coś podobnie sobie spiąć ale włosy będą już o rok dłuższe
Pocieszyłaś mnie Z moimi włosami naprawdę ciężko jest coś zrobić. Wklejam zdjęcia, nie bardzo widać niestety, bo nie pomyślałam, żeby zdjęcie od tyłu robić No ale może chociaż troszkę będzie widać jak wysoko to jest upięte i w jaki sposób
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fryzura.jpg (30,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fryzura2.jpg (27,6 KB, 25 załadowań)
Stary 2011-03-07, 21:20   #3374
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Pocieszyłaś mnie Z moimi włosami naprawdę ciężko jest coś zrobić. Wklejam zdjęcia, nie bardzo widać niestety, bo nie pomyślałam, żeby zdjęcie od tyłu robić No ale może chociaż troszkę będzie widać jak wysoko to jest upięte i w jaki sposób
bardzo fajne to upięcie, eleganckie

wrzucam fotki wspomnianej wczesniej fryzury byłam pod wrażeniem trwałości zwłaszcza, ze całe czesanie trwało 35 minut :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 024.jpg (25,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 028.jpg (37,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 067a.jpg (84,4 KB, 32 załadowań)
Stary 2011-03-07, 21:24   #3375
butterfly20
Zakorzenienie

A ja też mam cienkie włosy,ale będą te clipy więc nie martwię się specjalnie.Nie znoszę koczków i nic tego nie zmieni Na jednym weselu zrobili mi coś w tym stylu z włosów do ramion i dobrze się czułam.A ponieważ swoich nigdy nie zapuszczę dłuższych,to sobie dopnę i tyle

Co do welonu to i tak chcę mieć 3 metrowy i obszyty koronką,a po tej stronie,gdzie tych włosów nie będzie () będę mieć ze 3 storczyki tajlandzkie. One są malutkie,także luzik.

W welonie będę na ślubie, pierwszym tańcu i tej mini-sesji,a po sesji zdejmę Mój luby zażyczył sobie,żebym już potem na weselu nie miała żadnego welonu,nawet krótszego

Jusztyska
super fryzurka

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2011-03-07 o 21:26
Stary 2011-03-07, 21:31   #3376
thea2
Zadomowienie

Cytat:

wrzucam fotki wspomnianej wczesniej fryzury byłam pod wrażeniem trwałości zwłaszcza, ze całe czesanie trwało 35 minut :P
Śliczna ta fryzurka !! Mój TŻ chciałby mnie na pewno w takiej zobaczyć Mnie też się bardzo podoba, ale oprócz tych cienkich włosów mam drugi problem- sukienkę. tak jak pisałam, wydaje mi się, że mogłoby być za dużo- falbanki, koraliki, loczki i biżuteria Zdecydowanie za wiele jak dla mnie
Stary 2011-03-07, 21:41   #3377
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
A ja też mam cienkie włosy,ale będą te clipy więc nie martwię się specjalnie.Nie znoszę koczków i nic tego nie zmieni Na jednym weselu zrobili mi coś w tym stylu z włosów do ramion i dobrze się czułam.A ponieważ swoich nigdy nie zapuszczę dłuższych,to sobie dopnę i tyle

Co do welonu to i tak chcę mieć 3 metrowy i obszyty koronką,a po tej stronie,gdzie tych włosów nie będzie () będę mieć ze 3 storczyki tajlandzkie. One są malutkie,także luzik.

W welonie będę na ślubie, pierwszym tańcu i tej mini-sesji,a po sesji zdejmę Mój luby zażyczył sobie,żebym już potem na weselu nie miała żadnego welonu,nawet krótszego

Jusztyska
super fryzurka
Dzięki
Mój TŻ to w ogóle uważa, że welon zbędny :P i w sumie może faktycznie kupie sobie jakiś ładny kwiat i upnę go
co do koków, to ja wyglądam jak ulizana mysz w kokach:P

Cytat:
Śliczna ta fryzurka !! Mój TŻ chciałby mnie na pewno w takiej zobaczyć Mnie też się bardzo podoba, ale oprócz tych cienkich włosów mam drugi problem- sukienkę. tak jak pisałam, wydaje mi się, że mogłoby być za dużo- falbanki, koraliki, loczki i biżuteria Zdecydowanie za wiele jak dla mnie

A możesz wrzucić jeszcze zdjęcie sukni, bo jakoś nie kojarzę teraz

Właśnie zrobiłam sobie listę przebojów z potencjalnej listy piosenek pierwszotańcowych :P
Stary 2011-03-07, 21:53   #3378
thea2
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki
Mój TŻ to w ogóle uważa, że welon zbędny :P i w sumie może faktycznie kupie sobie jakiś ładny kwiat i upnę go
co do koków, to ja wyglądam jak ulizana mysz w kokach:P

A możesz wrzucić jeszcze zdjęcie sukni, bo jakoś nie kojarzę teraz

Właśnie zrobiłam sobie listę przebojów z potencjalnej listy piosenek pierwszotańcowych :P
Pewnie, moja będzie ecru tyle tu tych sukienek, że nie sposób zapamiętać, która do kogo należy Twojej też nie kojarzę szczerze mówiąc, więc jeśli masz pod ręką zdjęcie to chetnie bym zobaczyła A jakie piosenki bierzesz pod uwagę ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg E-2279T.jpg (77,5 KB, 22 załadowań)
Stary 2011-03-07, 21:59   #3379
jusztyska
Zadomowienie

Thea piękna suknia!
Moja też będzie ecru

Nasza lista piosenek, ostatnio wyszło, że będzie to polska piosenka (no ale zobaczymy jeszcze...:P):
1. Czerwone Gitary - Słowo jedyne ty
2. Seweryn Krajewski - miętowe pocałunki
3. J.Zagdańska - Rękawiczki
4. Krawczyk - Za tobą pójdę jak na bal
5. Iwan Komarenko - Biała suknia
6. Magiczne słowa
7. Anna Jantar &B.Mec - Pozwolił nam los
8. Eleni - Tylko w twoich dłoniach
9.Kindla - Z kims takim jak ty
10. czerwone gitary - senny szept
Stary 2011-03-07, 22:03   #3380
jusztyska
Zadomowienie

a to moja kiecuszka welon i bizu nie moje:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kiecka.jpg (48,0 KB, 49 załadowań)
Stary 2011-03-07, 22:10   #3381
thea2
Zadomowienie

jusztyska suknia śliczna ! Widziałam już, ale nie pamiętałam, że to Twoja Uwielbiam "Miętowe pocałunki", "Pozwolił nam los" ,"Słowo jedyne Ty" W ogóle uwielbiam Annę Jantar i Krajewskiego i nie zabraknie ich muzyki na moim filmie z wesela Myślę jeszcze nad Niemenem "Klęcząc przed Tobą", ale mój TŻ się krzywi na wszystkie trochę starsze piosenki
Stary 2011-03-07, 22:17   #3382
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
jusztyska suknia śliczna ! Widziałam już, ale nie pamiętałam, że to Twoja Uwielbiam "Miętowe pocałunki", "Pozwolił nam los" ,"Słowo jedyne Ty" W ogóle uwielbiam Annę Jantar i Krajewskiego i nie zabraknie ich muzyki na moim filmie z wesela Myślę jeszcze nad Niemenem "Klęcząc przed Tobą", ale mój TŻ się krzywi na wszystkie trochę starsze piosenki
mój też się krzywi
no ale do czegos zatanczyc trzeba, a takie piosenki są świetne do tańczenia
Zwłaszcza, że mój TŻ zastrzegł sobie, że żadnego walca

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Miętowe pocałunki to moja ulubiona i wymarzona na 1 taniec, ale mój Książe z bajki uważa, że za wolna:P
Stary 2011-03-07, 22:23   #3383
butterfly20
Zakorzenienie

Jusztyska,Thea śliczne macie te sukienki

Mój nie miał nic przeciwko welonowi do Kościoła dopóki nie usłyszał ceny. I już były teksty,że tyle kasy na to pójdzie a będę go miała "na sobie" jakieś 3 godziny. Zapytałam go,czy chce pogrążyć moje marzenia i wtedy się opamiętał
Stary 2011-03-08, 10:56   #3384
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:

całkiem ładna.

Cytat:
Pewnie, moja będzie ecru tyle tu tych sukienek, że nie sposób zapamiętać, która do kogo należy Twojej też nie kojarzę szczerze mówiąc, więc jeśli masz pod ręką zdjęcie to chetnie bym zobaczyła A jakie piosenki bierzesz pod uwagę ?
Śliczna

Cytat:
Twoja też b. ładna

Cytat:
"Miętowe pocałunki" też uwielbiam Ale chyba pójdzie, jako podkład na film ze ślubu. Na pierwszy taniec wybraliśmy piosenkę Eleni " Tylko w Twoich dłoniach".
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 11:52   #3385
ardillka
Zadomowienie

Witam serdecznie
Z chęcią dopiszę się do wątku
/ informacje o Naszym ślubie w linku - sala, suknia, coś o nas/

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Thea piękna suknia!
Moja też będzie ecru

Nasza lista piosenek, ostatnio wyszło, że będzie to polska piosenka (no ale zobaczymy jeszcze...:P):
6. Magiczne słowa
To nasza piosenka na I taniec

http://pannymlode2011.blogspot.com/2.../ardillka.html
ardillka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 14:11   #3386
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Hej. Wszystkiego najlepszego Kobietki:roza :

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość

też mam takie podejście. Na dzień dobry djowi zapowiedziałam, że jak zrobi jakieś obciachowe zabawy, to się na niego obrażę
Ja widziałam na weselu taką zabawę, że panowie wkładali puste butelki po oranżadzie w rozporek, tak żeby wystawała szyjka, a później dziewczyny miały ustami do tych butelek nalać wody ze szklanek, które mieli w ręce. A na koniec panowie mieli bez użycia rąk wylać całą tą wodę z powrotem do szklanek. Chyba nie muszę mówić, jak żenująco to wszystko wyglądało. Aż dziwi mnie, że znalazło się tyle chętnych do zabawy...

Ja widziałam jeszcze bardzo podobne do karety - wyprawa do zoo (mama, tato, synek, córeczka, słoń, małpy i Azorek - "Azorku, Azorku, gdzie jesteś Azorku..." itp). Też była fajna.
U nas zabawy na pieniądze raczej nie są popularne. Boję się, że zostałyby odebrane jako wyłudzanie albo coś, a nie potrzebuję tych paru groszy w zamian za nerwy i obgadywanie.
A fakt faktem, zabawy zmuszające gości do wyjścia na parkiet są bardzo popularne. Nie boję się, że u mnie chętnych nie będzie, bo mam dość duże i rozrywkowe grono znajomych
Tak, tak - tez znam ta zabawe w wersji o rodzinie z Azorkiem hehe. Ale to nie byla wyprawa do zoo..... pewnie jest cala masa odmiany tej zabawy

Ale to z butelkamimasakra.

Cytat:
A ja mam pierwszą przymiarkę dopiero końcem lipca. Czy to dziwne?

Gwiazdeczko co do fryzury to chciałabym pofalowane/pokręcone (fryzjerka powiedziała,że to czy skręci je bardziej czy mniej zależy od warunków atmosferycznych) i upięte na bok. Załączę zdjęcia

A co do podziękowań dla Rodziców to my nakręcimy z Naszymi kamerzystami i zostanie to wyświetlone na weselu.
Poprawki sukni mozna zrobic i w tydzien, wiec to nic dziwnego, ze masz dopiero w lipcu. Tyle tylko, ze musisz dluuuugo czekac na ta przyjemna chwile

Fryzurki bardzo fajne

I wyglada na to, ze wiekszosc sierpnioweczek bedzie miala podobna fryzurke hehe. Ja tez dolacze Pozniej powklejam jakie mam zapisane.

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Mi się też taka fryzura podoba w załączniku wrzucam podobną

A ja Wam też ciekawą zabawę napiszę, taką jaką mój zespół mi proponuje

Zabawa dla hazardzistów

Zabawa polega na tym, ze prowadzący proponuje dwóm chętnym grę o 100zł. Stawia na środku sali
krzesło, na krześle kładzie banknot i na próbę mają go przedmuchać w tym samym momencie na
stronę przeciwnika. Kto przedmucha, banknot jego. Ale jak wspomniałem to była próba i dopiero teraz
mogą wygrać te pieniądze, teraz zawiązuje się im oczy i gdy klęczą znowu przed krzesłem gotowi do
dmuchania, zabiera się banknot i stawia talerz z mąką. Na hasło start dmuchają co sił nie wiedząc, że
są juz cali w mące.
Nie wiem, czy kazdemu by sie spodobalo, ze bedzie umorusany maka.... ale smiechu napewno jest co niemiara

Cytat:
Bardzo ladna ta fryzura. Elegancka Jesli Ci pasuje, to jest jak najbardziej odpowiednia.
Ja za zadne skarby swiata nie uczesze sie w zadnego koka. Wogole mi spiete wlosy nie pasuja. Z wyjatkiem kucyka

Cytat:
Thea piękna suknia!
Moja też będzie ecru

6. Magiczne słowa
O, fajnie. przeslucham sobie w domku. Moze cos skorzystam

Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
Z chęcią dopiszę się do wątku
/ informacje o Naszym ślubie w linku - sala, suknia, coś o nas/

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

To nasza piosenka na I taniec
Hej
Stary 2011-03-08, 14:24   #3387
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość

Fryzurki bardzo fajne

I wyglada na to, ze wiekszosc sierpnioweczek bedzie miala podobna fryzurke hehe. Ja tez dolacze Pozniej powklejam jakie mam zapisane.

To ja będę oryginalna, bo planuję właśnie koczka.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 14:33   #3388
jusztyska
Zadomowienie

Z fryzurą to trzeba wiedzieć w czym się dobrze czuje no i na jakie uczesanie włosy pozwalają

Witaj ardillka

za 2 godz jadę do rodziców
trzymajcie jutro za mnie kciuki jak się uda to powiem Wam za co, a jak się nie uda, to też sobie ponarzekam...
Stary 2011-03-08, 16:46   #3389
lasoa
Zakorzenienie

Cytat:
my kupiliśmy za 420 zł (rabat 30%) + przy zakupie garniaka pasek był za 50% ceny czyli 30 zł

z tego co wiem to jeszcze kilka dni jest promocja, a normalnie garniaki za 600 zł
musze pogadac z TZ moze podjedziemy w sobote

Cytat:

mysle o podobnych bo mam długie kręcone włosy

Cytat:
Thea piękna suknia!
Moja też będzie ecru

6. Magiczne słowa
Cytat:
my piosenke z Nocy i dni, mam juz wybrany układ taneczny, teraz tylko znaleźć intruktora

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

pochwale sie, w sobote bierzemy złoto i idziemy za obraczkami a potem za welonem
lasoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 17:08   #3390
Goyya
Raczkowanie

ja tez jestem inna i bede miec koczka... to z winy włosów,za krotkie na takie luzne upiecie pokreconych na jeden bok-tak mi sie podoba ale nic z tego....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości