|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
witam z rana
![]() ja dzis mialam juz izyte w labolatorium, ale tym razem z moczem psa. Jutro ide na tsh i ft3 i 4, mam nadzieje ze sie troche poprowily wyniki biore juz 75 eutyroxu. Miłego dnia kobiet
|
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Dziewczyny,
powiedzie mi to tak się zakręciłam, że aż zgłupiałam Oglądałam foteliki do auta, bo jak już urodzę i bobasek będzie miał pierwszą wycieczkę do domu to trzeba mieć taki fotelik i patrzę na allegro, a tam są różne foteliki na różne kg ![]() Ja zawsze myślałam, że taki fotelik to kupuje się uniwersalny i starcza na bardzo długo, a tu okazuje się że nie ![]() Są jakieś inne rozwiązania ?! |
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Kobietki
![]() ![]() jacieee gratuluje synka, fiona córeczki Za wszystkie dzisiejsze wizyty trzymam kciuki Właśnie się opycham piernikami.. Aaa i dzisiaj mi tak fajnie falował brzuch !! Pierwszy raz tak mocno i widocznie. I jak leżałam to z boku czułam jakąś część ciała Dzidzi
|
#2464 |
|
Raczkowanie
|
WITAJCIE KOBIETKI KOCHANE!!!
Przyjmijcie życzenia Babki kochane od drugiej Baby z samego rana, niech Wasze dni będą radosne, trzymajcie się Babki, aby do wiosny! Ja zaczęłam dzionek bardzo przyjemnie, mężuś przyniósł mi do łóżeczka śliczne kwiatki w koszyczku, żonkile i krokusy i tak wiosennie się mi zrobiło. Potem w łóżeczku było również miło.......... . Całuski dla was i dla dzidziusiów.A teraz siedzę w pracy i nic mi się nie chce, ale dzisiaj mamy "dzień bibola", tak nazywamy dzień w którym się obijamy i tylko troszkę pracujemy
|
#2465 |
|
BAN stały
|
Oj Zanka co to te 10 kg. jak tam w brzuszku taki cud rośnie
![]() Ja nawet nie wiem ile ja do przodu ale coś koło 6-7 kg. Zobaczymy za tydzień. Zmalowana fajne uczucie co? |
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry i wszystkiego naj w dniu naszego święta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co należy nam się chociaż ja na szczęście z moim tż nie mogę narzekać bo bardzo często mam dzień kobiet ![]() gratuluję ujawnionych płci kobietki ![]() i cieszę się , że mamy kolejną dziewczynkę bo może w końcu znajdą się potencjalne kandydatki na żonę dla mojego Szymka i innych mężczyzn na naszym forum ![]() trzymam kciuki za wszystkie wizyty !!!!! Zanka trzymam kciuki za wytrwałość w diecie, skoro ma Ci to pomóc (choć ja tam tego na zdjęciach nie widziałam :P ) to WYTRWAJ ![]() ja niestety od wczoraj trochę przeziębiona wczoraj zasnęłam z gorączką i pociłam się w nocy, dziś ciut lepiej ale sobie poleżę w łóżeczku na wszelki wypadek ![]() a jutro na badania kwi, moczu, i nieszczęsnej GLUKOZY no ale co nas nie zabije... ale potem nagroda, poświęcamy z tż dzień na objazd wszystkich sklepów z wózkami ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki byłam u lekarza rodzinnego i dostałam Duomox na 5 dni i tantum verde na gardełko .... dzwoniłam do mojego gina i powiedział że spokojnie mogę brać ...... gardło mam mocno zawalone i lekarka bała się żeby się w anginę lub zapalenie oskrzeli nie przerodziło ... jeszcze taki tekst że jak nie zapisze mi antybiotyku to na pewno sama się nie wyleczę domowymi sposobami
|
|
|
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana faajnie, że już takie coś czujesz
Mi narazie puka, nie faluje, ale czsami widac jak się uwypukla coś w brzuszku ![]() Nerola co to za człowiek ten szef Tżta :/ jeżeli ma umowę, to nie może go tak poprostu zwolnić, no bez jaj :/ Jak Tż ma jakis plan na interes to sie nie zastanawiajcie, czasem trzeba zaryzykować Ja trzymam kciuki żeby się wszystko poukładało u WasZaneta foteliki sa niestety dla niemowląt inne i później dla wiekszych tez inne. Na początek należy kupić takie 0-13kg, a później to już takie "siedzące"... Nie ma uniwersalnych chyba, ja się jeszcze nie spotkałam z czymś takim ![]() Zanka oj faktycznie jak już antybiotyk to powazniejsza sprawa. Ja miałam antybiotyk jak sikałam krwią, ale to leżałam na urologii też :/ |
|
|
|
#2469 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry moje kochane
Przede wszystkim, DZIĘKUJĘ WAM SERDECZNIE ZA WSZYSTKIE ŻYCZENIA URODZINOWEChciałam kazdej z Was odzdzielnie podziekować, ale za duzo Was było takze podziekowania zbiorowe będąCo do wizyty u gina, to wszystko z dzidzią ok . Szyjke mam ładnie zamknietą, macica rozpulchniona także na razie prawidłowo. Co do płci to właściwie nadal nie wiemy, kto tam siedzi. Co prawda poprosiliśmy gina, by poszperał troszkę, ale dzidziuś jakiś niesmiały był jak gin właczył usg, to ręka dzidzi centralnie na twarzy, nóżki zwinięte, ot i tyle widzielismy . Doktor co prawda mówi, że na razie siusiaka nie widzi i obstawiałby dziewczynke, ale mówi, żeby się nie sugerowac, tylko spokojnie poczekać na połowkowe. Mój tż to się udał na wizycie. Gin wydrukował nam zdjecie dzidzi, jak centralnie widać było z przodu buzke, oczy, nosek i dał tżowi to zdjęcie. Doktor mówi:" Bedą panstwo mieli buzke widoczna i oczka dzidzi widoczne", patrzę na tża - on przerażenie w oczach, ale nic nie mówi. Wyszlismy z gabinetu, pytam się jego o co mu chodzi, a on:"Ten doktor chyba zwariowal, takie zdjecie mi dał, jakie dzidzius ma oczy ogromne, jak to nieladnie wyglada, a on tak bedzie miał z tymi oczami??" Nerola, cieszę się, że już do nas wróciłas Trzymam kciuki, żeby wszystko jakoś się wyprostowało.Cytat:
![]() Angel, historia kuzynki przerażająca!!! Brak słów! dobra idedalej nadrabiać, bo w lesie
|
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
wstałam dziś o 7.00 i tak mi się dzień ciągnie, że szok
ehhh porażka czekam jak na szpilkach na usg
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
Bylam wlasnie na małym polowaniu w lumpu, a ze malutie rzeczy juz mam rozgladalam sie za ciut wiekszymi 68-74 i zastanawialam sie patrzeac na kombinezony co pod nie sie ubiera? Co pod taki typowo zimowe jakby puchowy, a co pod takiego polarkowego misiaczka? Sama bielizna: body/spiochy to chyba za zimno?
|
|
|
|
#2472 |
|
Zadomowienie
|
hejka Kobiety
wszystkiego the best z okazji naszego święta ![]() co to ja chciałam aaaa ![]() tak dzięki za kcikasy za chwilę idę ogolić bobra bo w końcu do gina się wybieram a co mu będę żałować "lustereczko powiedź przecie gdzie zostawiłam paskudne kłaczory bo nie widzę przez ten bębenek??" ![]() Zanka trzymam za ciebie ja mam na 13 to za chwilkę się będę zbierać bo jeszcze po wyniki muszę ruszyć dup...ko Nerolka kobito ty nie świruj dobrze ja wiedziałam że mi tak odpiszesz ja wiem że to zwykle Ty pomagasz ale właśnie dlatego zasługujesz żeby teraz ktoś tobie wyciągnął pomocną dłoń nie ma się co szczypać jak Was przeciśnie to przecież też dlatego tu jesteśmy jak pisała monia żeby sobie pomagać a nie tylko sobie gratulować naprawdę trzeba czasem pozwolić sobie troszeczkę pomóc Carmela a co z psinką już lepiej jakaś diagnoza jest? pomizaij psiaka za uchem od Shiry karolinee to jeszcze ja jeszcze ja !!! wszystkiego naj naj naj agni82 o mamy tak samo wizytę prawie to trzymam trzymam Angel kuzynce dużo zdrowia i siły ja wpakowałam się maluchem pod tira nie wyglądał długi czas jak istota ludzka wiem troszkę co to za ból ale to nic w porównaniu z tą kobietą nic lecę bo nie zdarzę się zrobić na bóstwo troszkę brokatu na niewymowną i mogę śmigać
|
#2473 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() nie było mnie od wczoraj, a wy już 10 stron napisałyście ja zrobiłam pyszny kapuśniaczek i się objadam właśnie ![]() zaraz zabieram się za sprzątanie i może okna umyje brzuch mnie przestał boleć.. wczoraj zaczęliśmy 15 tydzień miłego dnia i trzymam za wszystkie wizyty Wszystkiego naj z okazji naszego święta |
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana Ja też wstałam o 7 i tak okropnie się czuje, że nie wiem czy mnie coś bierze czy po prostu za szybko wstałam ![]() ~~*~~ Robicie coś specjalnego dla swoich panów?! za kwiaty? Jak tak to proszę o jakieś fajne propozycje, bo mam pustkę
|
|
|
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
ja już po wizycie. Generalnie wszustko jest ok, ale pani dopatrzyła się jakiś zmian w mózgu (nie wiem jak to po polsku nazwac). Po angielsku : bilateral choroid plexus cysts. Chyba jakieś małe torbielki, które ponoc w 19 tygodniu często są widoczne na usg, a potem znikają, ale wysyła mnie za 10 dni na konsultacje.tak na wszelki wielki. i kolejne usg. Trochę się denerwuję, ale w necie znalazłam na ten temat info i nie wydaje się to tak oczywiste. zwłaszcza ze syndrom Downa wyszedł niski, a tu (wikipedia) się mówi, że te badania to raczej wskaźniki, a nie poparte konkretnymi dowodami fakty. tak czy siak teraz będę się denerwowac do 18 marca. Pani powiedziała, że raczej nie robi się z tą informacją nic, ale że ona je dostrzegła to che mnie wysłac na badania. Szok.I tak nie usunę tego dziecka Mam nadzieję że reszcie z Was poszło super. Trzymajcie się. |
|
|
|
#2476 |
|
Zadomowienie
|
Witam w Dzień Kobiet
Wszystkiego najlepszego dla nas![]() Gratuluję poznania kolejnych płci ![]() My zaczynamy 18. tydzień Ruchy (takie bąbelki) czuję już od tygodnia, bardzo mnie to cieszy No i w ciągu tygodnia też ładnie się zaokrągliłam, w końcu widać, że jestem w ciąży
|
|
|
|
#2477 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mi gin wczoraj też antybiotyk przepisał - monural, no i żurawinę też mam cały czas brać![]() Cytat:
![]() Podziękowała serdecznie ![]() co do spraw wagowych, to ja w ciągu ostatniego miesiąca przytyłam 2,5 kg. U mnie w końcu - bo po I trymestrze schudłam... Także od początku ciąży ok. 3kg na plusie na razie ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2478 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego naj w dniu Naszego Święta
Fiona gratuluje córeczki Za wszystkie wizyty
|
|
|
|
#2479 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najlepszego kobietki dla Nas w dniu tego Naszego święta
Ja wczoraj wieczorem poczułam pierwszy raz już takie mocniejsze " pękanie balonika " pod pępuszkiem Czyżby pierwsze ruchy ? Aaa i zrobiła mi się już ciemna kreseczka wzdłuż brzuszka Zazdroszczę Wam
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() madziulka - szybko masz kreche agni - nie martw sie na zapas, najczesciej cysty sie wchłaniają |
|
|
|
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie kobietki w tym wyjątkowym dniu!
gratuluję udanych wizyt i poznania płci ![]() Za dzisiejsze wizytatorki mocno trzymam ![]() Dołączam się do Zanki i też przechodzę na dietę pod tytułem MŻ, a głównie mniej słodkiego albo i wcale! a i Agula ślicznie dziękuję za zdjęcie rogala!!! Byśmy zawsze były górą
i jeździły dobrą furą, Byśmy miały kasy w bród, przekroczyły sławy próg. By faceci przy nas mdleli, nosić nas na rękach chcieli! My dziś drinki i kaweczki - NASZE ŚWIĘTO JEST BABECZKI!!! |
|
|
|
#2482 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie Monia czytałam w necie, że ona się pojawia koło 6-7 miesiąca, a ja mam już i to dość mocno widoczną. Poza tym zawsze myślałam, że ona będzie tylko na brzuchu
A tu i przez boberka biegnie
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczymy dzis co z diagnoza po wynikach moczu, ale to chyba piasek w pecherzu. |
|
|
|
|
#2484 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet dla wszystkich brzuchatek na forum ![]() za wizyty !!! za poznanie plci !!Ja tez mam dzis wizyte o 15:30 leze caly czas i skurcze mialam kilka tylko rano teraz odpukac spokoj moje wyniki po zelazie sie troche poprawily i pomimo tego ze hemoglobina i hematokryt daelj sa ponizej normy to juz niewiele urosept chyba tez zadzialal bo w moczu bakterie nieliczne zobaczymy co ginka powie i czy podgladnie dzis dzidziulka pozdrawiam
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-03-08 o 12:29 |
||
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
) Obiecałam mężowi, że narazie wstrzymam sie z zakupami, aż poznamy płeć, ale nie potrafię dobrze, że dzisiaj dzień kobiet to może nic nie powie na nowe zakupy |
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta musisz kupić fotelik 0-13kg on starczy do 9-10 miesiąca życia.
Tutaj masz str z testami fotelików najlepiej kupić taki co ma min 3 gwiazdki http://fotelik.info/ |
|
|
|
#2487 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ogóle nie myśl o takich rzeczach, bo to jakaś bzdurka pewnie!!! Sama lekarka tak mówi! Z tego co pamiętam ze studiów, to one w zasadzie zawsze same mijają przezd 35 tyg, ciąży, a zreztą i tak niczemu nie szkodzą. Są KOMPLETNIE bez znaczenia dla organizmu, funkcjonowania mózgu itp itd. Czasem nawet niektórzy dorośli mają takie cysty i oczywiście nawet o nich nie wiedzą. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
|
#2488 |
|
BAN stały
|
Brumek gratuluję
Ładnie nam się grono wiedzących powiększa ![]() Ja już dziś nie smęcę ale T. wrócił od lekarza z zepsutym autem i skierowaniem do 2 specjalistów bo ma wadę a właściwie 3 kręgosłupa. Życie ![]() Agni broń Panie Boze tak myśleć!!!Wchłonie się Mój Szym ma narośl na kości i lekarze podejrzewali sprawy onkologiczne-ot tak bez badań.A miesiac czy półtora temu zrobiłam mu badania i taka natura. Krystian ma 3 naczyniaki,które miały się wchłonąć a rosną i też nie sa poważne.Spokojnie.Lekarz-pożadny lekarz wie co mówi i ufaj temu Brunetka smaka narobiłaś na owoce Zdjęcia ubranek mam nadzieję będą ![]() Zazdroszczę Wam kreseczek na brzuszkach-zawsze chciałam mieć a tu nic z tego
|
|
|
|
#2489 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a czy myślałyście nad nawilżaczem i jonizatorem powietrza? A jeśli któraś ma to może by poleciła? Bo mam zamiar kupić ale nie wiem jaki
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
ale 15 miesiecy i zgiety w takim foteliku-kołysce kręgosłup to chyba też niedobrze... nie wiem, nie znam sie, ale moje sie prostowalo strasznie jak mialo leżeć w foteliku a juz bylo na etapie siadania...
sygine - wlacze w domu z grzybem wiec nawilżacz to dla mnie zabójstwo. jak za sucho to wieszam mokry recznik na noc w pokoju i po sprawie Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-08 o 13:00 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.

zębole

I jak leżałam to z boku czułam jakąś część ciała Dzidzi

chociaż ja na szczęście z moim tż nie mogę narzekać bo bardzo często mam dzień kobiet
wczoraj zasnęłam z gorączką i pociłam się w nocy, dziś ciut lepiej ale sobie poleżę w łóżeczku na wszelki wypadek 

Trzymam kciuki, żeby wszystko jakoś się wyprostowało.

zaraz zabieram się za sprzątanie i może okna umyje
za wszystkie wizyty
dopisz mnie na liste: ja 30 lat, tp 02/08, Maja-dziecinki imie.