|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
andziot To masz prezent od Zosieńki na Dzień Kobiet
![]() atiz Pewnie ma takie nóżki, które trzeba mu zamontować, bo w aukcji jest napisane, że przystosowany do łóżeczka SiLLee ![]() Edzik się wczoraj tak kotłował, że uśmiałam się jak głupia i nie dałam tż spać ![]() kasia, agus Ja się budzę z saharą w nosie i buzi ![]() Nie mówiąc o tym, że mi wargi pękają i nie chcą się zaleczyć, a jak w nocy wyschną, to rano jest masakra... ![]() O 6 tż mnie obudził wychodząc z domu ![]() Ale na szczęście udało mi się zasnąć ![]() A dziś podwójne święto dla mnie, bo: Dzień Kobiet - Najwspanialsze życzenia dla Was kochane! oraz zaczynamy 31 tydzień z Edzikiem
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
ale smaruje kilka razy dziennie pomadka nivea z miodem za to puchna mi palce u rak musialam zdjac obraczke, bo bym miala problem, zreszta juz mi sie odparzyla
|
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale zobaczymy, jak się ułoży. Przede wszystkim chcę pracę znaleźć, żeby mieć macierzyński i ewentualnie L4 przy następnej ciąży... A jeszcze miałam Wam napisać, że mam jakiś nawał siary. Budzę się rano i dookoła cycków cała piżama mokra ![]() To powinno aż tak??
|
|
|
#2944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
no od razu spytałam pana jaki haczyk
i co musze zrobic zeby to dostac. powiedizał ze zupełnie nic i ze nie ma haczyków![]() no ciekawe
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).A pomadka mi nie pomaga, chociaż mam hydrocośtam, meganawilżającą
|
|
|
#2947 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, hej
Jak to jest z obrzękami w ciąży? Puchną mi kostki, nie jakoś bardzo,ale widać że stopa jest grubsza i takie lekkie bulwy mam po bokach, wcześniej tego nie zauważałam,dopiero wczoraj zwróciłam uwagę. Wiem że obrzęki powinny ustępować po nocy i u mnie jest lepiej po nocy,ale nie schodzi całkiem, cały dzień mam lekko opuchnięte. Czy powinnam się martwić tym? Czytałam o tych zatruciach ciążowych,ale ja mam ciśnienie niskie: 115/70, białka w moczu nie mam, tylko mi kostki zaczęły puchnąć. Jak u Was?
|
|
|
|
#2948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do kostek to nie wiem...
|
|
#2949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), także patrzcie na kostkę. Nie ma jakiś strasznych obrzęków,więc na razie darowałam sobie tel gdziekolwiek. Ja mam 13 na plusie...
|
|
|
|
|
#2950 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry wszystkim kobietkom
SilLee, trzymam kciuki, zeby twoj maluszek sie uaktywnil ![]() No i mnie w szpitalu uczulali, zeby dzwonic jak sie mniej rusza, w razie czego mozna podjechac, posluchac... i sie uspokoic. Agus87, ja nie mam na razie takiego parcia Mimbi, nie wiem o ktora karuzelke chodzi, ale to ze sie TZ wzruszyl, to takie mile... Oni tak przezywaja wszystko, razem z nami .Anula, swietne zakupy wczoraj porobilas!! Trzymam kciuki za wizyte ![]() Mam nadzieje, ze dostaniesz przedluzenie zwolnienia. matallewar, powodzenia na zajeciach! Oby szybciutko ci zlecialy. Grazin, czekam na filmik .My wczoraj mielismy mega pracowity dzien. Po mojej chwili zalamania (OK, dluzszej chwili ), ze nic jeszcze nie jest gotowe i jak my damy rade, TZ zaczal przygotowywac pokoik do malowania (pomagalam na ile dawalam rade, czyli malo ). Potem znieslismy na dol wozek dla niuni, zlozylismy go i juz stoi, takze chociaz to jest gotowe .Model wozka wybralismy z mezem podczas jednej popoludniowej rundki po sklepach przed Swietami jeszcze. Od razu wiedzielismy, ze ten i zaden inny i potem tylko czatowalismy na okazje na eBayu.Okazja trafila sie w styczniu, no i wozeczek tak sobie stal schowany i niezlozony - az do teraz . Moze pozniej porobie fotencje i wam pokaze.A teraz ide nadrabiac nowe posty, bo w miedzyczasie juz natrzaskalyscie milion nowych
|
|
|
|
#2951 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jestes ponad 3 tyg dluzej w ciazy niz ja
do tego czasu to i mi stuknie 13
|
#2952 |
|
Zadomowienie
|
Ok,to fotosy
Taki jest stan moich łydek na dzień dzisiejszy:P
|
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinno byc lepiej ![]() kurcze ale dzisiaj u mnie piekne sloneczko a ja mam tyle roboty
|
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
Mango08 teraz mam 75g
mam nadzieje ze równie pyszne jak 50 ![]() dziekuje ![]() jak mi kijowy wynik wyjdzie to juz koneic z malinami na gorąco Obiecaj, ze zjesz za mnie bo pyyychotka.. mmm i te kruszone bezy w srodku Mniamm
|
#2955 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hehe woda z cytrynka o tak!!! w nocy za kazdym razem gdy sie budze na siku. Cytat:
![]() Cytat:
dobrze wiedziec ze nie tylko ja tak mam![]() wiecie ze nie biore tego zelaza od paru dni i juz smarkam krwia Cytat:
kosteczki ledwo wystaja na stopach.... moja gin kaze odpoczywac i unikac soli, jesc owoce, warzywa itp. Nastepna wizyta 28marca........Byśmy zawsze były górą i jeździły dobrą furą. Byśmy miały kasy w bród, przekroczyły sławy próg. By faceci przy nas mdleli, nosić nas na rękach chcieli. By nam dali coś w prezencie, gdy dzień 8 marca będzie! Wszystkiego najlepszego w Dniu Święta Naszego!!! ![]()
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zapomniaąłm o nim
![]() dzięki za przypomnienie:P
|
#2957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moje wygladaja podobnie ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- tez mam 13 na plus
|
|
|
#2958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w niedziele jade na zakupki po kurteczke na wiosne i tuniczki na po ciazy |
||
|
|
|
#2959 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to był mój ukochany i tak przez pół godziny...Cytat:
|
|
#2960 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek
![]() Z OKAZJI DNIA KOBIET ŻYCZĘ TYM DUŻYM I TYM MALEŃKIM DUŻO ZDRÓWKA I WYTRWANIA Nie mogę znaleźć kabla USB od telefonu. Miałam wstawić zdjęcia i jest ![]() Przyznaję się bez bicia, że jeszcze Was nie nadrobiłam, ale postaram się jak najszybciej. Wczoraj byliśmy na zakupkach z cerfurze i kupiliśmy Adriankowi zieloną wanienkę, kosmetyki do pielęgnacji, pampersiaki, chusteczki i prześliczne niebieskie paputki. Na all też już kupiliśmy łóżeczko to Klupsiowe z misiem i materacem kokos-gryka, wózio i inne pierdoły... Teraz tylko czekać na kuriera. Dziś odszukam kabel i wstawię zdjęcia te co mam, a jak przyjdą rzeczy z all to też cyknę i wstawię. Kurczę doczekać już się nie mogę i po nocach mi się śnią te dzieciowe rzeczy. Dziś było BUM!! Ktoś wjechał w tyłek sąsiadki auta zaparkowanego i zwiał... Minęła godzina zanim milicja raczyła się pojawić... Ech Polska...
|
#2961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale dzidzie chce juz widziec, tulic i po prostu miec przy sobie
|
|
#2962 |
|
Zakorzenienie
|
http://w206.wrzuta.pl/film/1Vv2uMgxYrf/v070311_21.00
kopniaki mojego syna ![]() nie umiem ciąć filmików wiec trwa troche długo ![]() ale i tak jestem w szoku ze mi sie to udało wrzucic ![]() jak sie komus całego nie chce oglądać trwa 1:49 to odlądnijcie od 1 minuty tam sie fajnie wypina![]() szkoda ze nie udaje mi sie nakrecic go jak na prawde fika, wczoraj robiłam trzy podejscia zeby to nakrecic ![]() mam nadzieje ze cos dostrzeżecie
Edytowane przez Grazin Czas edycji: 2011-03-08 o 11:43 |
|
|
|
#2963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobree super ![]() moja tez tak robi, ale co wlacze aparat to przestaje |
|
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamuśki
Nadrabiać będę popołudniu, bo zaraz z dzieckiem do lekarza jadę (nieustanny kaszel). Więc tak: wymazu dr nie wziął dzisiaj, dopiero weźmie za 3 tyg. Za 3 tyg. też będę miała kolejnego dopplera (trzeba koniecznie sprawdzić przepływy ze względu na cukrzycę). Szyjka zamknięta, długość 44 mm (jak dużo!) Dzidziuś na usg ładny , wszystkie struktury płodu prawidłowe. Akcja serca 139 uderzeń/min.Co mnie troszkę zdziwiło to dojrzałość łożyska - już 2 stopień i pojedyncze zwapnienia. Dr mówi, że to normalne przy cukrzycy (szybsze starzenie się). Zlokalizowane na tylnej ścianie, prawidłowo usadowione, bez cech przodowania i oddzielenia. Ilość wód w normie (afi=14 cm). Co do mojej bezsenności - dostałam receptę na relanium 2 mg. Ale nie wiem czy będę łykać. Nie po to odstawiłam lorafen, żeby się następnym g..... faszerować. A odnośnie swędzenia skóry - no trzeba wykluczyć cholestazę, więc jutro mykam znowu do labka zrobić fosfatazę alkaliczną, ALT, AST i bilirubinę całk. Renessme -Pogadałam też z ginem odnośnie porodówek w Trójmieście. W zasadzie polecił jeden szpital - Kliniczną - ponoć tylko tam nie zwlekają z cc do ostatniej chwili i mają anestezjologa pod ręką (duża szansa na zzo). No i odnowiony. Uciekam Do później p.s. Wszystkiego Naj, Najlepszego z Okazji Dnia Kobiet No i najważniejsze - dzidziuś waży 1919 g! Aha - moje ciśnienie dzisiaj u lekarza 140/97 a puls 117 . Dr się śmiał, że jak nic syndrom białego fartucha
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-03-08 o 11:52 |
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
Podkoziołek – Wikipedia, wolna encyklopedia
Podkoziołek – dawna ludowa zabawa znana w Wielkopolsce, na Kujawach, w Łęczyckiem i Sieradzkiem. Zabawa odbywała się w zapustny wtorek, a brały w niej udział dziewczęta, które podczas mijającego karnawału nie wyszły za mąż. u mnie jest taki zwyczaj ale o dziwo tescie nie robia nic w tym roku
|
|
|
|
#2966 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() daisy jak na razie wiem tyle ze wiazanie zelaza jest ok, niby ogolnie wyniki dobre tylko z jakiegos powodu nie wchlaniam go, zobaczymy jak po tym dozylnym jak mi sie uda, to zostawie wam obszerniejsza wiad w klubie, w temacie szpitali, bo cos mi sie wydaje ze chyba matal taki zalozyla |
|
|
|
|
#2968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Mi sie nie udalo Nadii tak nagrac... Malo tego, leze sobie i ona sie giba, wolam TZ, natychmiast przestaje! Spryciara mala. Chyba czuje na sobie wzrok innych ludzi .Listopadowa80, 1919g, ladnie Twoj maluszek wazy! ![]() Lozysko 2giego stopnia, co to znaczy?... |
|
|
|
|
#2969 |
|
Raczkowanie
|
JanuszAgnieszka Ja nie wiem dokładnie jak to jest, bo teoretycznie to chyba nie mogą Cie do szpitala nie przyjąć dlatego, że Twoj lekarz jest z innego.
Ale z drugiej strony, w praktyce podobno to funkcjonuje. Wszystkie moje koleżanki i kobiety z rodzinki tak rodziły. Oficjalnego wymogu nie ma ale tak sobie myślę, że lepiej jak Cie lekarz zna, obserwował Cie przez 9 miesięcy to lepiej wie jak reagowac w razie czego. Więc jeśli chcesz na Kraśnickich to może faktycznie lepiej zmień lekarza. Pewnie im szybciej tym lepiej. No i widzę, że tp masz miesiąc po mnie to ja też coś podpowiem. A leżeć nie zamierzam, jeśli mi będzie niewygodnie. Mam swoją piłkę nawet i jak mi któraś nie pozwoli poskakać to powiem, żeby sama sobie leżała jak jej wygodnie Co mi tu będzie jakaś obca baba mówić będzie .
|
|
|
|
#2970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie zbudynienie, no coz, wybaczmy ![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

mam nadzieje ze równie pyszne jak 50 
kosteczki ledwo wystaja na stopach.... moja gin kaze odpoczywac i unikac soli, jesc owoce, warzywa itp. Nastepna wizyta 28marca........
02.08.2014