|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 18
Wszystkiego naj naj naj dziewczynki i OGROOOOOMNYCH spadeczków na wadze
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie dzis minusik w postaci 0,5kg Ciesze się ![]() a dzis PW więc jakis dobry obiadek będzie!!
START 21.02.2011 jest: 72,5kg /170cm ![]() będzie : 60kg ![]() 21.03 - 66,5 MY ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/65vqu6bd7a3fz2n0.png Wiktoria i Amelka -nasze małe królewny http://www.suwaczki.com/tickers/syy2jw4zdaly4u9s.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki za życzenia i podaje dalej: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4623 | ||
Rozeznanie
|
Dobry dzień dziewczynki
![]() Ja dziś na śniadanko mleczną kanapeczkę wszamałam. MNIAM. Zdjęcie w załaczniku Cytat:
![]() Cytat:
Bo mozesz zastój sobe dodać. A w cm się mierzysz? Bo waga to nie wszystko. Ja od 2 tygodni stoję z wagą, nawet ciut przybyło, a cm lecą. Zapomniałam zdjęcia dodać ![]() Edytowane przez katkasiek Czas edycji: 2011-03-08 o 09:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Raczkowanie
|
Dziekuje.
Te 2 kg z 4 to sama woda. Jestem po hormonach i ciezko bylo mi chudnac na jakiejkolwiek diecie. A dukan jest rewelacyjny. A mam pytanie odnosnie sniadan.. wiem ze z listy mozna wszystko jesc ale czy stawiacie bardziej na nabial z rana czy jecie po prostu to na co przyjdzie ochota? Jem wlasnie posilek (sos z warzywami i z kurczakiem) wczorajszego obiadu i tak sie glupio zastanawiam ![]()
#4625 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() U mnie po tygodniu mały spadeczek -0,3 kg - mały, ale cieszy ![]() ![]() Mnie dziś chłopak chciał zabrać gdzieś na obiad, ale jestem na P, więc nie ma pola manewru... ![]() ![]() Miłego dnia Wam życzę w dniu naszego święta ![]() ![]()
#4626 |
Zadomowienie
|
Najlepiej trzymać się zasady, że śniadania i kolacje powinny być w miarę możliwości jak najbardziej białkowe - a czy to będzie mięsko, rybka czy twaróg to już nie ma aż takiego znaczenia. Ja jem to na co mam ochotę a zazwyczaj jest to kawa i sernik a po ok. godzince normalne śniadanko (makrela, jajecznica) - dziś wyjątkowo był kogel mogel z 2 białek i 1 żółtka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda ze nie mam w domu piekarnika, przepisy na ciasta wygladaja kuszaco. Jest jakies ciasto Dukanowe ktore da sie zrobic w mikrofali? ![]() Mam PW do soboty, robie rytm 5/5, chociaz mysle nad 3/3 zeby miec wiecej wariantow w weekendy, bo to roznie bywa. Chyba tak mozna? W ksiazce sa opisane rytmy 5/5, 1/1 i 2/7... wiec wole sie upewnic ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4628 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://margotka-kucharzy.blogspot.co...ekoladowe.html Polecam ![]() ![]()
![]() |
#4629 |
Rozeznanie
|
Witajcie Kobity!
![]() ![]() Dawno mnie tu nie bylo. Nie mam weny na nadrabianie zaleglosci ale jak sie domyslam u wszystkich 2kg spadki ![]() A teraz nadstawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4631 |
Rozeznanie
|
Niektore dziewczyny z powodu weekendow robily rytm 3/4 czy tez 4/3 (przy czym przez te 3 dni opychaly sie warzywami jak przez 4) i tez byly skuteczne
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Raczkowanie
|
Dołączam! Mam 25lat, 175cm, 65kg, więc mam mało do zrzucenia, ale słyszałam dobre opinie o tej diecie (czyli brak jojo). Bardzo boję się jojo, bo już mnie dopadło po poprzednim odchudzaniu. Mam nadzieję, że Dukan pójdzie mi w marę sprawnie i szybko przejdę na Fazę 3. Chcę pozbyć się 5kg.
Mam 2 pyt: 1. aromaty których używacie do jogurtów to po prostu olejki takie jak do ciasta? 2. ile mogę pić dziennie mleka 0,5%? Bo przyznam, że straszny ze mnie mlekopij i potrafię wypić litr... ![]() Dzięki i pozdrawiam w Dniu Kobiet |
![]() ![]() |
![]() |
#4633 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Bo XL to teraz mam. A nie powiem z iloma Xami zaczynałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4634 | ||
Rozeznanie
|
Moze szybciej bedzie powiedziec czego nie zjadlam...
![]() Staralam kurczowo trzymac sie bialek ale to i tak wyszla caloweekendowa grzeszna faza PW. ...Byly muffiny bynajmniej nie dukanowe (ale to wszystko przez TZ bo zrobil taaaakie pyszne) 3 szt. ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
2 Z mlekiem nie przesadzaj bo ma duzo cukru. Chyba szklanke mozna wypic. Poprawcie mnie jesli sie myle. Nabialu mozna do 800g dziennie. ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Rozeznanie
|
wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet
![]()
![]() |
#4636 |
Rozeznanie
|
ale tutaj dziś cisza... Wszystkiego dobrego Dziewczyny
![]() ![]()
#4637 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego naaaj,naaj z okazji Naszego święta
![]() ![]() A u mnie dziś waga 3ma się od wczoraj... mam nadzieje,że jutro ciut chociaż ruszy... Mykam z Tż na spacer, miłego dzionka ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki wszystkiego dobrego!
ja z okazji dnia kobiet zrobilam cos dla siebie i poszlam na badania. bylam u przemilej i rozsadnej lekarki. Powiedziala ze uwaza iz dieta jest jak najbardziej skuteczna. Zdarza sie dosc czesto wypadanie wlosow lamliwosc paznokci tradzik a to dlatego ze toksyny ktore magazynuja komorki tluszczowe musza jakos sie uwolnic, poradzila by brac witaminy i UWAGA lykac je przy dosc obfitym tlustym posilku bo niektore witamin tylko wtedy sie przyswajaja.Podkreslila wage trzeciej fazy( co wszystkie dobrze wiemy ze jest ona bardzo wazna) Powiedziala ze jak skoncze diete to zrobimy USG jamy brzusznej bo po dietach (nie tylko dukana ale ogolnie po duzym schudnieciu) jest tendencja do kamieni zolciowych. Powiedziala ze jestem za mloda by martwic sie o nerki. Powiedziala zeby nie badac cholesterolu bo pewnie bedzie podwyzszony co nie jest niczym niepokojacym na diecie pozniej sie unormuje. Co najwaznijsze powiedziala ze okolo 2-3 lata po diecie jesli bede trzymac wage to organizm ,,zapomni" ze bylm grupa i bedzie to moja normalna waga i nie powinnam tyc, radzila poczekacz zajsciem w ciaze wlasnie te 2-3 lata. Generalnie wyszlam od niej bardzo podbudowana.
#4640 |
Przyczajenie
|
1 Aromaty na alkoholu - jak to na alkoholu, nie mogą być takie zwyczajne -do ciast???
W S Z Y S T K I E G O N A J L P S Z E G O KOBITKI! A skrobię w II fazie można jeść tylko w dni PW, czy w P także? To ważne bo UWIELBIAM serniczek dukana, pychotka smakotka!!!
#4641 | |
Raczkowanie
|
Witam GORĄCO KOBIETKI
![]() ![]() Z OKAZJI TEGO WSPANIAŁEGO DNIA ŻYCZĘ WAM KOCHANE DUKANKI WSZYSTKO NAJLEPSZEGO! I OCZYWIŚCIE OGROOOMNYCH SPADKÓW ![]() ![]() ![]() ![]() Ja przez ostatnie kilka dni nie ważyłam sie- najzwyczajniej w świecie zapominałam, taka byłam zaganiana ![]() ![]() Dzisiaj mam dzien bez warzywek ![]() ![]() ![]() I dalej nie mam pojęcia co zjesc... Niby mam kurczaka naszykowane w jakiś przyprawach tam leżey ale jakoś nie mam ochoty znowu jeśc tego kurczaka takiego bez warzyw ani nic.. ble ![]() Mam jeszcze pytanko, czy któraś z Was próbowała kiedyś 6W ? Bo ja nie wiem... Chyba zaczne ale waham sie.. Bo nie wiem czy zrobią sie takie straszne mięsnie czy tylko takie ładne zaryski? Jak myslicie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4642 |
Zakorzenienie
|
Wcale się nie dziwię. Jaka pozytywna osoba!
Z jakiego miasta jesteś ![]()
Obecnie ok. 69 kg ![]() Edytowane przez frywolna franka Czas edycji: 2011-03-08 o 16:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
Rozeznanie
|
niby sie mierze i wg tego nie chudne ale jak mierze spodnie to moze cos ubylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4645 |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
![]() ![]() ![]() U mnie przez ostatnie grzeszki ![]() ![]() ![]()
#4646 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ten słodzik jest dobry na diete Dukana??? Jakoś nie jestem przekonana skoro w składzie ma fruktoze...
http://allegro.pl/dukan-slodzik-do-p...493231277.html A jeśli ten jest niedobry to jaki polecacie słodzik do pieczenia... najlepiej chyba w płynie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zakorzenienie
|
Cześć Wam i Wszystkie dobrego oczywiście
![]() ![]() WithYou xx3 A6W robiłam jakiś czas temu, ale nie byłam zbyt wytrwała. Spróbuj i zobacz czy Ci te ćwiczenia podejdą, bo mi np. coś w nodze przy nich przeskakiwało ![]() ![]() juliaszczech Z tego co wiem, mogą być takie zwyczajne do ciast. Przynajmniej ja takich używam. Jak się mylę to proszę o poprawę bardziej doświadczone ![]() Też się dzisiaj do lekarza wybrałam, w czwartek badania mam. I na wstępie od Pani doktor usłyszałam, że pije za mało (ok 2 litry), bo powinnam 3. Powiedziała też, że badania powinnam zrobić przed dietą (a jestem na niej prawie 1,5 miesiąca). Doradziła, że przy tej wadze powinnam chodzić na basen, żeby skóra się lepiej regenerowała. Może w końcu znajdę czas na coś po za wfem.. anaiss Zazdroszczę Ci lekarki ![]() ![]() A tak poza tym, to muszę się przyznać, że zgrzeszyłam ![]() Teraz grzecznie dukam dalej ! _Kari_ Słodzik do pieczenia nie może mieć aspartamu, a to czy płyn czy tabletki to już zależy od tego, co jest wygodniejsze dla Ciebie ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-03-08 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4648 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Coś ostatnio nasze dukanki nas zaniedbuja ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4650 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.