|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
|
|
|
|
#2973 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
w drugim nalepiej, a teraz sama widzisz uroki ciazy![]() Cytat:
|
|
|
#2974 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam brzucholinki w ten piękny słoneczny dzień
Wszystkiego co najlepsze w ten dla nas szczególny dzień Nasz tatuś (Tż) złożył nam dzisiaj raniutko słodkie życzenia, a po pracy zabiera nas na coś dobrego i jedziemy zamówic w końcu komodę dla niuńki, bo normalnie cały pokój jest zawalony rzeczami w kartonach i siatach ![]() Cytat:
i rady jakie pomocne Cytat:
Aaa właśnie ostatnio wyczytałam, ze ułożenie pośladkowe dziecka wcale nie jest wyznacznikiem cesarki, o tym decyduje lekarz po badaniu (mierzeniu miednicy chyba) i wywiadzie Spice a kiedy masz następną wizytę? warto byłoby wspomniec o tym lekarzowi ![]() Cytat:
, moja to jak tylko włączam kamerkę to siedzi cicho jak pod miotłą. Ale wczoraj dała się popodglądac babci, siedziałam sobie w kuchni, podniosłam bluzkę i babcia widziała jej "dyskotekę" ![]() Anula trzymam kciuki żebyś dostała zwolnienie
|
|
|
#2975 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkiego najleszpszego z okazji Dnia Kobiet zyczy Antos
![]() Dzien dobry! ![]() Jaki mamy wspanialy dzien ach i och... szkoda tylko, ze mnie moj maz od rana wkur... ale to normalka...Dostalam telefon z przychodni, ze musze sie zglosic po recepte... chyba cos nie tak z moimi wynikami w zeszlym tygodniu pobierali mi krew i polozna powiedziala, ze jak cos bedzie nie tak to sie ze mna skontaktuja Ja mam ta pozytywke ze stumilowego lasu fajna jest i ladnie swieci
|
#2976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarz się nie przejął... Wrzucam zdjęcia brzusia - jeden goły i drugi w dniokobietowiej kreacji ![]() (normalnie sukienkę założyłam )Mam wrażenie, że mi się bardziej piłka zrobiła i już nie jest taki spiczasty...
|
|
|
#2977 | |
|
Wtajemniczenie
|
noooooo o kg pisalam
Cytat:
![]() ale masz brzuszek slodki, no i ta sukienusia moze rzeczywiscie sie zaokraglił
|
|
|
#2978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sukienka elegancka![]() Paulizia to dawaj szybko znac jak tam te Twoje wyniki!!
|
|
#2979 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Grazin a mówił Ci lekarz co to ta górka co się wypina? Ja mam taką po prawej najczęściej i doktorek powiedział, że to pupka
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#2980 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Mamusie
![]() Muszę doczytać od 84 strony trochę mnie nie będzie w związku z tym ale lubię Was czytać więc to będą przyjemne godziny
|
|
#2981 |
|
Zadomowienie
|
24kasia to możemy sobie rękę podać
grazin rewelacyjny film! Moja się tak nie wypina Może tak nie widać przez to łożysko na przedniej ścianie...Rusza się i widać że brzuch też się rusza,ale tak mocno żeby się wypięła to nie.listopadowa super że na wizycie wszystko w porządku szyjkę masz faktycznie długą! dziewczonka wizytę mam 22.03. Wspominałam o obrzękach na ostatniej wizycie, ale Pani spojrzała na niskie ciśnienie, na to że wyniki moczu książkowe i chyba dlatego zaleciła tylko więcej odpoczywać z nogami do góry i stwierdziła że w ciąży tak bywa często. W dodatku męczą mnie( w sensie estetycznym, bo to nie swędzi ani nic) te suche brązowe plamki pod pachami, które pojawiły mi się praktycznie od początku ciąży(od 8 tyg) i się uparcie trzymają. Mam w obrębie użytkowania stanika takie brązowe przebarwienia i pod pachami,suche to takie, łuszczy się jak się podrapie;/ A ciut niżej, na boku brzucha,tylko z jednej strony, kilka białych suchych plamek. Nie wiem co to kurde jest. Pokazywałam już dawno gin,ale ona stwierdziła że to nie jest nic ginekologicznego (w sensie zagrażające dziecku) i że do dermatologa muszę iść. I tak się zbieram od jakiś 3 mscy:P Szkoda mi po prostu iść do gin,wydać 120 zł i usłyszeć że to przebarwienia ciążowe i powinny zniknąć po porodzie... Ale bez kitu nie wiem co to jest i czemu koło piersi i pod pachami jest ciemno brązowe,a na boku brzucha całkiem bezbarwne. Nasza katarzynka poradziła mi zaprosić położną na rozmowę do domku(podobno można przed porodem,za darmo się spotkać) i o to zapytać, więc tak zrobię, może ona takie coś widziała już u kogoś... Zamówiłam sobie też Oilatum dla dorosłych po prysznic,może pomoże? |
|
|
|
#2982 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Cytat:
Tez bede probowac rodzic na polstojaco/kucajaco/jakos inaczej, na lezaco to podobno najmniej fizjologicznie korzystna pozycja do porodu. Matallewar, sliczna sukienka. No i brzuszek oczywiscie tez .
Edytowane przez Camomile Czas edycji: 2011-03-08 o 12:24 |
||
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowa, jaka Twoja córcia już duża
Mattal, elegancka mama z Ciebie ![]() Grazin, fajny filmik ![]() Mam ciekawskie pytanie Kiedyś już chyba gadałyśmy o tym ale to było dawno Ile z was zostaje w domu po macierzyńskim, macie plan wrócić do pracy? Ja się cały czas biję z myślami Wiadomo, że może się to jeszcze wszystko pozmieniać ale generalnie chciałabym zostać jak najdłużej z maluszkiem.
|
#2984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może wybierz się do dermatologa na Kase Chorych, z tego co wiem do dermatologa nie trzeba skierowania, tylko zapisujesz się na termin w przychodni
|
|
|
#2985 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja od piatku po moje wyniki jezdze i ich jeszcze nie ma, az wczoraj babe zj.ebalam ![]() Cytat:
![]() pileczka jest fajna ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najlepiej jak powiesz o tych plamkach lekarzowi.
|
|
|
#2987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakies 5 cm nad pepkiem czasem czuje kolano![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
|
#2988 |
|
Zadomowienie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, ZDROWYCH DZIDZIUSIÓW, LECIUTKICH PORODÓW I DUUUUŻŻŻŻOOO MIŁOŚCI Z OKAZJI DNIA KOBIET !!!!!
w końcu was doczytałam ![]() matal brzuszek super no i sukienka też ale w końcu dzisiaj święto ![]() ja dzisiaj od rana jestem zabiegana, w urzędzie gminy byłam trzy razy , tam mają takie tempo w wypisywaniu papierków ze najchętniej to bym ich , jeszcze dzisiaj spotkanie z geodetą, i mąch obiecał mi wypad po farby i roletę, trzeba będzie w końcu pomalować pokój bo jak tak dalej będę biegać jak dzisiaj to jeszcze wcześniej urodzę ![]() moniak ja najchętniej tez została bym z maluszkiem (i nie wiem czy tak nie będzie, bo na dzień dzisiejszy jeśli nie znajdę opiekunki to nie będzie miał mi kto zostać z małym) ale mam drugą strunę medalu, umowa kończy mi się z dniem porodu ale szef powiedział że daje mi możliwość zaczęcia pracy po macierzyńskim, no i wiem że czeka na mnie ale jak nie wrócę zaraz po macierzyńskim to później mogę się już na dobre pożegnać z tą pracą. Tak więc u mnie to chyba troszkę los sam wybierze. A ty myślisz nad wychowawczym????
|
#2989 | |||||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2990 |
|
Zakorzenienie
|
GRAZIN ty szczesciaro
|
|
|
|
#2991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a poza tym zlobek kosztuje, tak samo niania. Mysle ze dopiero za 3 lata pojde do pracy, jak malą do przedszkola dam. Chyba, ze wczesniej znajde cos ciekawego, nie pochłaniającego tyle czasu i będzie mnie stac na żłobek.
|
|
|
#2992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy do tej samej co teraz, czy poszukam czegos innego (najchetniej pracowalabym na pol etatu, ale to nie takie proste...) No, poszalalam ze zdjeciami. Wklejam wozek. Na zdjeciach moze wyglada troche smutno, ale mi zawsze podobaly sie ciemne wozeczki, ma sie wtedy duze pole manewru z kolorowymi kocykami itp. itd. .No uwaga, uwaga, wklejam i brzuchol , w trakcie 32 tygodnia.Tak szczerze to na tych zdjeciach wydaje mi sie maly , w rzeczywistosci jest wiekszy, a juz wieczorem to w ogole
|
|
|
|
|
#2993 |
|
Zadomowienie
|
Haj Kobiety! Kawa i ciacho dziś dla każdej!
Grazin filmik bombowy, sie uśmiałam. Tez tak mi czasem Oluś dokucza i strasznie mnie to wtedy śmieszy, to takie miłe... spice1985 robia mi sie takie plamy jak nosze jeden (specyficzny model) biustonosza wiecej niz 3-4 dni. Wiem ze mam uczulenie na nikiel i w tych miejscach może byc materiał cieńszy. Wiecej dotyka skóry i sie robi uczulenie... Zadzwoń sobie do dermatologa, na kase, powiedz przy rejestracji zes jest ciężarówka i czy by się dało przyspieszyć (że na gwałt) wizytę
|
|
|
|
#2994 |
|
Wtajemniczenie
|
Grazin ja tez na pewno do pracy obecnej nie wroce
Zycie.
|
|
#2995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wozeczek tez superowy![]() dobra niunie spadam sobie, musze na zakupy sie wyrwac, pytanie co zalozyc w nic sie juz nie mieszcze a tyle fajnych ciuchow mam w szafie, no i moja czarna skorzana kurtke hmmm nie ma szans
|
|
|
#2997 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Brzucholek faktycznie wydaje się malutki jak na ten tydzień, ale nie ważne jaki ważne że piękny
|
|
|
|
|
#2998 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kasa mała i do tego chciałabym zmienić pracę ![]() no myślę myślę ale nie wiem czy damy radę finansowo, jeśli zostanę w domu... Cytat:
![]() Cytat:
Też najchętniej pracowałabym na pół etatu ale to raczje mało realne jest ![]() Dorka, ja też bym do żłobka dała dziecko ale dostanie się do żłobka graniczy z cudem
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-03-08 o 13:08 |
|||
|
|
|
#2999 |
|
Wtajemniczenie
|
Życzymy wam z Piotrusiem wszystkiego co najlepsze z okazji naszego święta!!!!
|
#3000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

w drugim nalepiej, a teraz sama widzisz
. Jajka takie, że dziewczyny już z tego nie będzie, jak powiedział lekarz!!! No i od nowa dyskusje nad imieniem, a na chłopca pomysłu całkiem brak yyyysz
Czekamy na Ciebie fasolko
w zeszlym tygodniu pobierali mi krew i polozna powiedziala, ze jak cos bedzie nie tak to sie ze mna skontaktuja
moze rzeczywiscie sie zaokraglił

.
, tam mają takie tempo w wypisywaniu papierków ze najchętniej to bym ich
klask i:
, w rzeczywistosci jest wiekszy, a juz wieczorem to w ogole
w nic sie juz nie mieszcze