|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Wszystkiego najlepszego kobitki
U mnie na razie nic nadzwyczajnego się nie dzieje ![]() TŻ w pracy i na razie życzeń mi nie złożył ![]() Pewnie zrobi to wieczorem ![]() Co do nazwiska biorę TŻ. Będę miała na imię i nazwisko tak jak jego siostra ![]() Tylko nie wiem czy zaraz po ślbie zmienię, czy poczekam do obrony licencjata ale to sie w trakcie zobaczy co i jak![]() Piekna pogoda. taka wiosenna! A ja na razie muszę sie jeszcze doleczyć po anginie więc siedze w domku
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Wszystkiego Najlepszego
Dopiero do domu wróciłam z wycieczek po urzędach. Od samego rana byłam w towarzystwie Tż, a ten nawet nie wiedział, że dzień kobiet jest Z tego co doinformowaliśmy się w urzędach nawet opłacałoby się podjąć taki rodzaj pracy Obecnie jesteśmy zdecydowani na jakieś 90%, ale jeszcze prześpimy się z tym wszystkim. Sam proces zakładania działalności potrwa jakieś 2 tygodnie, więc pewnie od kwietnia byśmy się przeprowadzili
|
#2253 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Choc zgadzam sie, ze fajnie jest gty to narzeczeni maja decydujacy glow w sprawach zwiazanych z weslem, czasami jest to trudne to wykonania. Np. gdy rodzice w duzym stopniu pomaga z finansami. |
|||
|
|
|
#2254 |
|
Raczkowanie
|
Nie, chciałam tylko zapytać czy je mają dostępne do zmierzenia. Suknię będę szyć na zamówienie wg własnego projektu, więc najpierw chciałam zobaczyć na sobie mniej więcej taką suknię, jaką sobie teraz wymyśliłam, żeby się upewnić czy to aby na pewno najlepszy wybór. Dziewczyny mi sugerują dekolt w serduszko, więc też będę się musiała w takim zobaczyć. Ale jak mi się któraś z tych spodoba to może się zastanowię jednak nad kupnem gotowej.
|
|
|
|
#2255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym sie na suknie wlasnego projektu chyba jednak nie zdecydowala. Jest tyle pieknych w salonach, ze nie bylabym w stanie wymyslic nic lepszego. Ale mowie tylko za siebie
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Rozeznanie
|
|
#2257 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w lawinie dyskusji gdzieś zniknął. Niestety wróciłam do pracy i kompletnie nie mam czasu. Ale fakt sztuczki_magiczki też juz od jakiegoś czasu nie ma, a tak fajnie się jej posty czytało - halooooooo... czyżby pierwszy entuzjazm ślubny minął? powiem szczerze, że mi trochę tak. Na chwile obecną przygotowania stanęły, od maja chcemy zacząć nauki...i to chyba tyle. Mam totalny zapierdziel, że sie tak brzydko wyrażę w pracy a na dodatek od przyszłego tygodnia zaczynam zabiegi z medycyny estetycznej o 7.30 Dostałam wczoraj od brata zaproszenie juz takie formalne, oficjalne na jego slub w tym roku a dokładnie 25 czerwca No jak mozecie sie domyslić, jestem niesamowicie ciekawa jak to wyjdzie. Bo będziemy miec prawie tych samych gości - mówię o rodzinie i tu juz sie zaczął pierwszy zgrzyt, bo nasza wspólna, nieco dziwaczna ciotka stwierdziła ze nie da rady przyjechac (mimo że od ponad roku, jak my wszyscy znała konkretną datęDziś z okazji dnia kobiet dostałam pyszne ciastko od szefa a o 18 ide na full romantic kolację a Wam życzę wszystkiego co najsłodsze z okazji naszego święta i z tej okazji zapodaję tu oto taki mały cytat:Bycie kobietą to jest strasznie trudne zajęcie, bo polega głównie na zadawaniu się z mężczyznami... |
|
|
|
|
#2259 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam trochę dość tej pogody strasznej. Ni to zima, ni to wiosna... No i wieczny brak czasu...
Ale za to w piątek TŻ przyjeżdża . Niezmiernie się cieszę .Nena, powiesz na jakie zabiegi idziesz? Mi dermatolog po kuracji zaleciła jakieś złuszczanie i pewnie skończy się na kwasie migdałowym, ale nie wiem, czy to nie będzie za słabe... Udanego wieczoru i smacznej kolacji! Kurde, trochę się martwię, bo kupiłam buty na ebayu, a Poczta Polska ostatnio ma spore opóźnienia i boję się, czy e ogóle buty dotrą do mnie
|
|
|
|
#2260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze to w tym codziennym bałaganie myśli o ślubie schodzą na dalszy plan ale nie musimy gadać tu tylko o tym![]() ja właśnie wróciłam z uczelni i mam jutro o 8 kolokwium.... Więc moje drogie wiżażanki liczę na wasze kciuki ![]() a tak wogóle przeglądałam sobie to forum i jest tu taki wątek "zazdrośnice" czy coś w tym stylu tam są dziewczyny które już wziely ślub jeszcze czekają na pierścionek itp... Ile one tam postów piszą dwa dni 20 stron a nawet więcej
|
|
#2261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas pewnie za jakiś czas też tak będzie - wystarczy spojrzeć na pmki2011, które już 31 część kończą
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
I ja rowniez Wam zycze samych dobroci w tym Naszym swiecie dzisiaj!!
Mnie moj M.tez chyba dzis gdzies zabiera, bo kazal mi sie ladnie przygotowac na po 20 co bedziem robic, gdzie jechac pojecia nie mam, ale jestem strasznie ciekawa Fraise: peeling migladowy owszem, jest delikatny , ale zalezy z czym masz problem takie samo dzialanie maja kwasy wyk.w gabinetach przez kosmetologow (trzeba tylko wypytac o firme, stezenie kwasu i jego pH) wiem cos o tym, bo sama w gabinecie wykonuje peelingi paramedyczne i sa to naprawde glebokie zluszczania.To ja juz chyba bede sie zbierac na ta moja niespodzianke ![]() milego wieczoru Wam zycze! |
|
|
|
#2263 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co dziewczyny... Czuje się troche zawiedziona przez TŻ.
ja rozumie że to tylko zwykły dzien kobiet i praktycznie nigdy go nie obchodzimy, (a jesli tak to zawsze dostawałam kwiaty, a rok temu byłam za granicą więc odpadło to "święto") no ale jakoś mi na sercu lezy to jego dziwne zachowanie.. Wyobrazcie sobie, że taki chłopak mojej siostry poprosił TŻ aby zabrał Jej kwiaty bo sam na razie nie da rady jej ich wręczyć (mieszkają daleko od siebie). No i się zgodził.. Jednak później coś się pokomplikował i w końcu TŻ przyszedł z trzema tulipanami (dla mojej mamy, siostry i dla mnie) plus małym prezencikiem.. I jak się okazało i kwiatki i prezent kupił nam ten chłopak siostry... Ale kwiatek (jeden tulipan) wyszło że jest dla mnie i od TŻ, i od tego chłopaka... No aż myslałam że padne... I jak zaczełam mówić TŻ, że ja nie rozumie w koncu od kogo to jest, to on smutne oczy szklące, że nie miał czasu że zabiegany itp i wyszło na to że razem z tym chlopakiem się tak umówili że on kupi, a TŻ da... Jest mi niesamowicie przykro... Przecież ja nie ogarniam.. jest tyle możliwości kupienia kwiatka, choćby sioste mógł poprosić. A On że po prcy nawet jego szwagier chcial cos kupic i po drodze już żadnej kwiaciarni nie mieli ![]() Zawsze byłam zdania że o takich sprawach powinno się myśleć wcześniej... O kolacji nie wspomne.. ![]() i żeby nie było czesto robi mi niespodzianki bez powodu. Ostatnio dostałam ogromny bukiet 50 róż... No ale kurde.. Nie od dzisiaj wie, że 8 marca dzien kobiet- i wiedzial o tym... I że nic nie zaplanował strasznie lezy mi to na serduchu.. i nawet nie chce ruszac tego tematu bo wiem że mu przykrość zrobie.. . Dziewczyny... mam powody byc zła czy wyolbrzymiam?
Edytowane przez melod_y Czas edycji: 2011-03-08 o 20:28 |
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
melod_y nie wyolbrzymiasz każdemu było by przykro. Mój TŻ dziś wysłał mi tylko smsa dał mi raz buzi jak mnie jego kolega podwiózł do domu bo akurat byli we dwóch w Lbn i mnie zabrali i tyle. No za pół godziny przyjdzie i mi złoży życzenia ale dlaczego? Bo mu wspomniałam że tata mój nie ładnie nie złożył mi życzeń. I tylko dlatego przyjdzie bo z pod mojego bloku może zabrać się do pracy. A i liczy na czekoladkę.... Miło... no ale coż ja już od mojego faceta nie wymagam romantyczności
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ech musimy się przyzwyczajać chyba do takich sytuacji, bo po ślubie to już całkiem nie będą pamiętać/mieć czasu Ja mam tylko nadzieję, że się zrewanżuje za to wszystko w najbliższym czasie
|
|
#2266 |
|
Raczkowanie
|
Ja już kilka dni temu dostałam od TŻ aparat o jakim marzyłam. Niestety mamy związek na odległość więc nie udało nam się spotkać. Zaraz po północy dostałam eska z życzeniami, bo chciał być pierwszy. Rano na gg była słodka wiadomość i jeszcze dzwonił w przerwie w pracy żeby choć tak złożyc mi życzenia. Czuję sie usatysfakcjonowana
![]() Wiadomo, że bardziej bym cieszyła się spędzając po prostu z nim czas, bez prezentów i starań. Ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma |
|
|
|
#2267 |
|
Zakorzenienie
|
Mój to wczoraj nawet sam mówił, ze "jutro Dzien Kobiet"... rano poszłam do pracy, to zrobił mi sniadanko, jak zawsze zreszta
Ale Cały dzien nie dzwonił nawet... to sie wkurzyłam. ok 15, kiedy juz prawie wracalam do domu nagle dzwoni : "o Ktorej bedziesz?" (nagle mu sie o mnie przypomniało). No i wrociłam wkoncu do domu i czekał na mnie obiad na stole, On pachnący, ogolony, fajnie ubrany, miły, spełniał moje zachcianki ....no i złość mi przeszła na prezent raczej nie liczylam.. no bo nie dosc ze mieszkamy zagranicą, to jeszcze na takim odludziu ze nawet do sklepu jest daleko... Ale wiecie.. jakby chciał to by sie postarał:P ale mysle ze i tak nie bylo zle przynajmniej postaral sie zeby bylo milo
|
|
|
|
#2268 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, przepraszam, że dopiero teraz ale jakoś nie miałam natchnienia na wizaż... Życzę Wam głównie duużo miłości
Ja rano na dzień dobry dostałam SMSa od TŻa z... pretensjami. Zarzuca mi ciągłe pretensje, ale jak ja nie mam mieć pretensji skoro on przez ostatnie 2 dni mnie nie w ogóle słuchał. No ale wieczorkiem przyjechał do mnie (i mojej mamy) z symboliczną różą i już wszystkie fochy poszły precz .A na zakończenie dnia dowiedziałam się, że ostatni egzamin mam zaliczony i mam z głowy ten semestr
|
|
#2269 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny
![]() tak myślałam, że się rozpiszecie, nie było mnie od soboty, patrzę a tu kilka stron ale już nadrobiłam nazwisko: ja najprawdopodobniej będę miała dwa jeszcze myślę nad tym w sumie i moje nazwisko i TŻ jest bezosobowe nie ma -ski, -ska ale jeszcze będę o tym myśleć intensywnie![]() nauki _ my zaczynamy w tą niedzielę ciekawe jakie wrażenie odniesiemy i chyba 4 spotkania będątenebrosa zaglądaj do nas częściej |
|
|
|
#2270 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj TZ pamietal o dzisiejszym dniu, przyjechal rano przed praca z kwiatuszkiem i milo spedzilsimy jakies 1,5 h
Popoludniu zas bylam zaproszona przez jego mamusie na winko, wiec skorzystalam posiedzialam z przyszlymi tesciami, kwiatuszka zgarnelam, poczekalam na mojego jak wroci z pracy, zjadl obiadek i odwiozl mnie do domku. Uwazam dzisiejszy dzien za bardzooooooooo udany Ale za to sie rozleniwilam na maxa dzisiaj!
|
|
|
|
#2271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() melody, może Twój TŻ ma podobnie jak mój. Mój ma coś takiego, że nie lubi dawać prezentów i składać życzeń w te dni, co teoretycznie trzeba Dlatego wszelkie prezenty zwykle dostaję przed lub po urodzinach/imieninach/świętach itd... No ogólnie nie lubi celebrować danych dni dlatego, że trzeba, wiecie ocb Za to niespodzianek też robi mi mnóstwo w każde inne dni roku, więc w sumie powoli się do tego przyzwyczajam Chociaż dziś i tak dostałam czekoladę i marcepana, więc nie jest źle ![]() ewika, gratuluję zaliczenia semestru ![]() nena, to normalne, że entuzjazm mija, jakby się człowiek non stop tak ekscytował, to by zwariował trzeba sobie dozować i organizm sam wie, kiedy przystopować to szaleństwo ![]() no właśnie, co się stało ze sztuczką_magiczką... Aż dziwne, że tyle Jej nie ma. Ale kurcze tyle już dziewczyn przyszło i odeszło z wątku... I w sumie w większości przypadków nawet nie wiadomo czemu.
|
|
#2272 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale za Ciebie mocno trzymam kciuki, na pewno pojdzie po Twojej mysli ![]() Cytat:
Najwazniejsze, ze na co dzien, a nie od swieta sa dla nas tak wspaniali
|
||||
|
|
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
a ja wróciłam jakieś 20 minut temu ze spotkania z TŻ, ale było cudnie dawno nie spedziliśmy tak miło czasu razem ( zawsze coś lub ktoś ) czuje się grubsza o 5 kg masakra ile zjadłam, nie wiem czy mój TŻ nie próbuje mnie podtuczyć
![]() uśmiałam się torochę bo mężczyźni mają tendencję do męczenia się jak kobieta za dużo mówi o tym co by chciała itd. a dziś ogadałam się jak głupia o wszytkim co bym chciała po ślubie jak ma wyglądać, normanie o wszytkim i widziałam że on się nudzi tym ale dzielnie słuchał i przytakiwał mówiąc " tak tak kochanie będzie tak jak ty chcesz(...) oczywiscie skarbie ty wiesz lepiej ja sie nieznam " troche mnie to irytowało ( bo jest bardzo asertywną osobą ) ale to bylo takie kochane z jego strony a ja tak lubie jak jest taki uległy |
|
|
|
#2274 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To super! Mój TZ to calkiem czesto narzeka, ze mi sie buzia nie zamyka, ale cóż poradze ... Do kogo mam tyle mówić, jak nie do niego? Na szczescie chlopak sie przyzwyczaja, jeszcze pare lat i mysle, ze przywyknie calkowicie, hehe
|
|
|
|
|
#2275 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() my kobiety mamy ciężki orzech z tymi facetami lubią jak się do nich mówi ale nie dłużej jak 5 minut, za szybko się męczą a my biedne nieraz chcąc przedstawić sytuacje bardziej w kolorowych barwach mówimy mówimy i mówimy a na końcu słyszy się " nie mogłaś tego powiedzieć że poprostu byłaś i spotkałąś XXX" |
|
|
|
|
#2276 | ||
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za życzenia i Wam również życzę wszystkiego najlepszego w Dniu Kobiet!
Cytat:
Cytat:
Chatka dobrze zrozumiała moje słowa. Jeśli przyszły Pan Młody twierdzi, że ma dość wysłuchiwania tego, co mówi przyszła Panna Młoda, bo się nasłuchał już o weselu od rodziców i siostry , to coś tu jest nie tak, bo w takiej sytuacji powinien w pierwszej kolejności wysłuchać PM, tzn. jej zdanie powinno być tu ważniejsze od zdania rodziców, bo to jest jej (i jego) ślub, a nie rodziców. Uważam, że jeśli, np. jest coś, co chciałaby zrobić/mieć na weselu Panna Młoda, a Pan Młody nie ma nic przeciwko, a rodzice tak, to Pan Młody powinien poprzeć przyszłą żonę. Jeśli zaś rodzice coś chcą, a Panna Młoda nie i znów Panu Młodemu jest obojętne, to powinien poprzeć Pannę Młodą. Mam nadzieję, że w miarę jasno się wyraziłam. Co do finansów to jest już inna "bajka", no bo jak rodzice finansują całą zabawę, to nie dziwne, że chcą mieć też coś do powiedzenia, ale rozsądni rodzice powinni wiedzieć, kiedy kończy się doradzanie, a zaczyna wtrącanie. Jeśli rodzice finansują wesele, to moim zdaniem, mają prawo do określenia w jakiej kwocie muszą się zmieścić PM, ile gości moga zaprosić itp., ale już wybieranie. np. koloru czegoś tam, co w innym kolorze kosztuje tyle samo powinni zostawić PM. Jednak gdy PM zgadzają się na finansowanie wesela przez rodziców, to godzą się jednocześnie także na wszelkie konsekwencje z tego wynikające. Oczywiście najlepiej jest, kiedy PM sobie wszystko opłacają, albo chociaż jest to podzielone pomiędzy wszystkch zainteresowanych (np. 1/3 jedni rodzice, 1/3 drudzy i 1/3 PM). czasem lepiej jest zrobić mniejsze wesele, ale mieć poczucie, że jest całkowicie nasze niż wspomagać się finansowo od rodziców i mieć poczucie, że nie jest tak, jak byśmy chcieli. Wiadomo, że gdy ktoś bierze ślub od razu po ukończeniu edukacji, albo w trakcie, to raczej nie naskładał nawet na 1/3 wesela (no chyba, że małego przyjęcia), ale przecież jeśli dla kogoś jest bardzo ważne, aby samemu sfinansować wesele, to zrobi je później, jak już na nie zarobi. Jak komuś bardziej zależy na tym, by wziąć ślub od razu po szkole/studiach i decyduje się na finansowanie przez rodziców, to znając rodziców wie, czego może się spodziewać. Rodzicom też pieniądze nie rosną na drzewach i trzeba to rozumieć, że mogliby wydać te kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt tys. w inny sposób, ale decydują się pomóc w organizacji wesela. Każda opcja ma swoje wady i zalety. Ile par, tyle rozwiązań. I każdy ma prawo wybrać takie, jakie chce on/ona i ta druga osoba. Ja jestem taka, że nie lubię, jak ktoś mi narzuca zdanie, aczkolwiek lubię wysłuchać opini innych osób, zanim podejmę decyzję. Z moim TŻ mamy podobne poglądy i świetnie się dogadujemy. Zresztą przez te 6 lat zdążyliśmy się już nieco "dotrzeć". Jedno drugiemu niczego nie narzuca, ale... jak widzę, że rodzice coś proponują, a on kręci głową, to wiem, że na to się nie zdecyduję. Podobnie on - jak widzi, że nie podoba mi się pomysł moich lub jego rodziców, to od razu go odrzuca. Szukamy wspólnych rozwiązań, które usatysfakcjonują mnie i Jego, bo to Nasz Dzień. A w kwiestii finansów mamy tak, że rodzice dadzą nam pieniążki "na nową drogę życia" i powiedzieli, że możemy je przeznaczyć na co chcemy (meble, remont, część kosztów wesela). My zdecydowaliśmy, że przeznaczymy je na pokrycie części kosztów wesela. Wszystko sami załatwiamy, wybieramy, negocjujemy umowy, ale wiadomo, że trudno nie rozmawiać z rodzicami o czymś tak ważnym jak wesele, więc swoje pomysły też nam podrzucają. To samo dotyczy rodzeństwa czy przyjaciół. Każdy ma swoje zdanie, ale dla mnie najważniejsze jest zdanie mojego Narzeczonego. |
||
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ostatnich minutach naszego dnia
i życzę Nam wszystkim wszystkiego najlepszego ![]() Dziś się z TŻ-tem nie widzieliśmy więc życzenia i niewielką bombonierkę dostałam wczoraj. Jakoś tak od zawsze u Nas jest że raczej nie ma kwiatów. Raz jedyny TŻ zaszalał i zrobił niespodznakę przychodząc do mnie z kwiatkiem. Ogólnie jest zdania że szkoda na to pieniędzy no bo to i tak zwiędnie a jak ma mi kupić byle co to woli mnie zabrać do miasta i żebym coś sobie wybrała. A że teraz kazałam mu na wesele oszczędzać to nic wybierać sobie nie będę. W sumie to nawet mógł tych czekoladek nie kupować bo ja tu dietę staram się utrzymać a on mi tu ze słodkościami wyskakuje Najważniejsze że pamiętał i to się dla mnie liczy najbardziej.A za 10 dni nasza 4 rocznica Poza tym to jakiś czas mnie nie było ale nadrobiłam wszystkie strony ![]() W ciągu kilku ostatnich dni skupiłam się strasznie na dalszej "produkcji" moich zaproszeń. Już nawet zaangażowałam do tego mamę bo inaczej to bym się chyba nie wyrobiła w przeciągu najbliższego roku - ano takich dziwnych zaproszeń mi się zachciało. W 2 osoby to idzie już zdecydowanie szybciej Chciałam zaangażować TŻ-ta ale się opiera, no ale w sumie igła i nitka w rękach mojego TŻ-ta Nazwisko - nie rozmawialiśmy jakoś szczególnie na ten temat, ale raczej przejmę nazwisko TŻ-ta. Nie chciałabym się podpisywać dwoma na raz - w naszym przypadku jakoś mi to nie brzmi no i oba kończą się na -ak więc i to mi się w podwójnym nie widzi. Chcę żeby było krótko więc pewnie z moich 6 liter będzie 8 więc różnica prawie żadna
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2011-03-08 o 23:59 |
|
|
|
#2278 |
|
Raczkowanie
|
tak mi teraz zaświtał temat zakupy z TŻ
nie znosze z nim zakupów lubie jak mi rzeczy nosi z torebką ale nie znoszę jak stoi jak na skazaniu z miną wyjdzmy stąd albo kup to bo niechce mi się chodzić a ja i tak wracam po 2 h do tego samego sklepu i ponownie sie zastanawiam to już jemu sie nóż w kieszeni otwiera hehe a jak słyszy jedzmy do innej galeri to musze sie 15 minut wczesniej zastanawiac jak mu to powiedziec heheheh---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- zmykam spać miłej nocki przyszłe PM |
|
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
sprostuję kilka spraw.Po pierwsze moim rodzice się nie wtrącają. Po drugie oni i teściowie nie wyobrażają sobie sytuacji żebyśmy to my płacili. Oni twierdzą że to jest ostano gest, obowiązek rodziców w naszą stronę. Moi teściowe jęczą najbardziej zespól ma być taki i sala taka jak bym ja miała podejmować decyzję to sale by zarezerwowała w sobotę a oni się wahają. Wkurza mnie to ale co mam im powiedzieć że gówno mają do gadania i mam sobie zrobić z nich wrogów?? Znaczy oni też biorą nasze zdanie pod uwagę ale nie do końca.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.

Jutro zamierzam też zadzwonić do salonu gdzie wypatrzyłam dwie fajne sukienki. Coś mi się zdaje, że to będzie pracowity rok...

a o 18 ide na full romantic kolację a Wam życzę wszystkiego co najsłodsze z okazji naszego święta i z tej okazji zapodaję tu oto taki mały cytat:

dwa dni 20 stron a nawet więcej

co bedziem robic, gdzie jechac pojecia nie mam, ale jestem strasznie ciekawa
ciekawe jakie wrażenie odniesiemy 

Najważniejsze że pamiętał i to się dla mnie liczy najbardziej.