Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-08, 16:16   #2521
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

fiona003, gratuluje dziewuszki
i wizyt tez gratuluje, a za te co dopiero beda trzymam kciukasy

nerola, nie smutaj sie

Wszystkim Paniom z okazji naszego swieta
bukiecik sle

ja kwiatuszka nie dostane, tz daleko i zobaczymy sie dopiero w piatek
on nie pamieta o kwiatch dla mnie, moze dzis bym dostala gdyby nie odleglosc, ale po fakcie to raczej nie mam co liczyc

ja mam dzis dluuugi dzien wstalam wczesniej niz zwykle, zjadlam i pojechalam na lumpki
w pierwszym obkupilam sie jak glupia, mieli nowy towar, cudnosci takie, ze nie umialam sie zdecydowac, duzo uniwersalnych bylo, to kupilam bo ladne byly, na chlopczyka jakies bluzeczki
dla dziewuszek mieli sliczne komplety - napatrzylam sie tylko i powzdychalam jakie cudne
wyszukalam tez bluzeczke h&m mama, odcinana pod biustem z zakladka do karmienia

potem wstapilam do takiego co ma wyprzedaz, kupilam superasny kombinezon jesienno zimowy za cale 7,5 zl, za 15zl to chyba bym go nie wziela bo jeden na zime kupilam juz na wyprzedazy, rozmiar wiekszy niz ten, wiec po co dublowac, a za 7,5 to jakos nie duzo mi sie wydalo, nowiutki h&m, jeszcze mial witke po cenie dobry zakup
a w kolejnym bylo takie dziadostwo ze nie kupilam nic

dzis juz nie mam sil, ale jutro obstrykam, to zdjecia wkleje

dzis skonczylismy 17tc - zaczyna sie 18
ale ten czas leci

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Właście zjadłam grejpfruta pyszny był
A zdjęcia oczywiście już wstawiam
zapomnialam skomentowac..
ubranka wygladaja jak nowe
ja wyszukuje rozne perelki ale o bielizne w dobrym stanie trudno
dzisiaj te co kupilam, to glownie pluszowe disneya, a takie zwykle bawelniane to nie moge znalezc, jeszcze bede szukac, najwyzej poczatkiem lata na letnich wyprzedazach kupie nowe - cos symbolicznie, do szpitala np
Stary 2011-03-08, 16:17   #2522
agni82
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Kmat i mnie babka powiedziała, że to nie jest powód do nerwów. Tym bardziej, że cała reszta: żołądek, serce, kosteczki, twarz, szyja, kręgosłup, serduszko, nerki, stopy są ok.
Spróbuję się nie denerwowac
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 16:23   #2523
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
zapomnialam skomentowac..
ubranka wygladaja jak nowe
ja wyszukuje rozne perelki ale o bielizne w dobrym stanie trudno
dzisiaj te co kupilam, to glownie pluszowe disneya, a takie zwykle bawelniane to nie moge znalezc, jeszcze bede szukac, najwyzej poczatkiem lata na letnich wyprzedazach kupie nowe - cos symbolicznie, do szpitala np
Ja też kiedyś myślałam, że nie kupię takich rzeczy bo pewnie są straszne, porozciągane itp. Niektóre z nich kupiłam z metką sama jestem w szoku. Rozmawiałam z panią z tego lumpka, powiedziała, że to co teraz wybrałam to już było przebrane kazała mi rano przychodzić jak tylko otwierają Wtedy podobno towar jest znakomity i trudno się zdecydować Cieszę się bardzo, że ciuszki się podobają
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 16:44   #2524
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Ja też kiedyś myślałam, że nie kupię takich rzeczy bo pewnie są straszne, porozciągane itp. Niektóre z nich kupiłam z metką sama jestem w szoku. Rozmawiałam z panią z tego lumpka, powiedziała, że to co teraz wybrałam to już było przebrane kazała mi rano przychodzić jak tylko otwierają Wtedy podobno towar jest znakomity i trudno się zdecydować Cieszę się bardzo, że ciuszki się podobają
ja pojechalam rano i tylko te pluszaki fajne byly, bielizny akurat tam nie bylo
a w tym kolejnych to body/pajace/ramersy powyciagane, poplamione, sprane.. nie wzielabym nawet za darmo, wiec sobie wyobraz jak wygladaly
tylko ten kombinezon sie jakos zachowal, moze dlatego ze koniec zimy i ludzie juz innych rzeczy szukaja

aha, kupilam skarpetki ze snoopym dla siebie, bardzo dobrej jakosci, za 2zl chyba nowki
(aaaaa bo to moja slabosc, skarpety w bajkowe postaci )
Stary 2011-03-08, 16:54   #2525
kmat
Rozeznanie

ania pewnie warto to skonsultować z lekarzem, ból jak przed okresem musisz obserwować, kłucie to chyba raczej nie skurcze ani nic groźnego cięzko powiedzieć. A badaj brzuch czy masz wtedy napiety czy luźny. Może warto wziąć magnez - ja biore Asmag 3 razy dziennie jkao suplement diety a ma działąnie przeciwskurczowe. Aha i co do nospy to co lekarz to opinia. Mi w szpitalu przepisali nospe poczym moj lekarz prowadzacy wypowiedzial sie ze nie powinno sie brac nospy ... sprobuj z magnezem

agni napisz mi prosze na priv jak bedziesz po wizycie co ci lekarz powie, nie przejmuj sie kochana, ja juz przerabialam wady genetyczne i torbiel przy tym wydaje sie byc mniejszym problemem, wiec licze ze torbiel poprostu sie wchlonie

Edytowane przez kmat
Czas edycji: 2011-03-08 o 16:57
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 17:00   #2526
brumek
Zakorzenienie

Wyszłam dziś wcześnie z pracy, po 3 godzinkach, żeby sobie posiedzieć trochę w domu w spokoju. No i wróciłam i zabrałam się za lepienie pierogów. I 3 godz. wyjęte z życiorysu 130 sztuk nalepiłam
Stary 2011-03-08, 17:04   #2527
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
tylko ten kombinezon sie jakos zachowal, moze dlatego ze koniec zimy i ludzie juz innych rzeczy szukaja

aha, kupilam skarpetki ze snoopym dla siebie, bardzo dobrej jakosci, za 2zl chyba nowki
(aaaaa bo to moja slabosc, skarpety w bajkowe postaci )
Czekam na fotki twoich zdobyczy
Stary 2011-03-08, 17:06   #2528
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Scio mi się strasznie spodobał ten wózek. Cena super zwłaszcza, że z całym wyposażeniem
Już mam ochotę go kupić, ale Tż zakazał
My będziemy kupować pod koniec maja. Na razie pieniązki czekają, bo mam odłożone. Tylko sie zastanawiam, czy brac wersje z fotelikie, czy bez, bo moglibyśmy fotelik odkupić od rodzinki, ale wtedy nie zamocuje go na stelarzu i sie tak zastanawiam, czy mi ta funkcją jest potrzebna, czy nie

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 17:06   #2529
agulaaabar
Zakorzenienie

Matko.... przez prasowanie mnie normalnie spanie wzieło... chwile pospałam i teraz jestem wogóle nie do życia......

Za to obudzilam się z ogromnym apetytem na drożdżówkę ze śliwkami taką domowej roboty..... tylko skąd ja teraz drożdżówkę wytrzasnę...

Przyszla pierwsza paczka ciuszków i normalnie jestem w szoku!! są praktycznie nie zniszczone, kilka tylko ma slady prania/prasowania, ale poza tym to ok, poluje jeszcze na jedna pake i poki co ciuszki mam załatwione, no chyba ze sie okaze że będzie chłopak to cala machina z powrotem.........

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 17:28   #2530
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Wyszłam dziś wcześnie z pracy, po 3 godzinkach, żeby sobie posiedzieć trochę w domu w spokoju. No i wróciłam i zabrałam się za lepienie pierogów. I 3 godz. wyjęte z życiorysu 130 sztuk nalepiłam
to bedzie pyszny zapasik, super sprawa gdy zganiana wracasz i obiad wystarczy rozmrozic

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
My będziemy kupować pod koniec maja. Na razie pieniązki czekają, bo mam odłożone. Tylko sie zastanawiam, czy brac wersje z fotelikie, czy bez, bo moglibyśmy fotelik odkupić od rodzinki, ale wtedy nie zamocuje go na stelarzu i sie tak zastanawiam, czy mi ta funkcją jest potrzebna, czy nie
my pierwotnie mielismy kupic osobno fotelik, ale ze sie trafila okazja w trojpaku, to mamy wszytsko jednej firmy i stelarzu sie montuje
ale jak masz mozliwosc odkupic to moze to okazja, zaoszczedzisz kilka stowek

Cytat:
Czekam na fotki twoich zdobyczy
mowisz i masz
oczywiscie skarpetusie tez wklejam

z allegro maja przyjsc ubranka, jak dotra pokaze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN8375.jpg (156,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8376.jpg (108,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8377.jpg (180,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8378.jpg (183,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8379.jpg (180,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8380.jpg (174,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8381.jpg (191,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8382.jpg (194,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8383.jpg (218,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN8384.jpg (123,4 KB, 14 załadowań)
Stary 2011-03-08, 17:30   #2531
BABONIK
Zadomowienie

Aania- tak moja ulubiona pozycja już ją dziś cwiczyłam w przerwach między gotowaniem

Nerolka- nie smuc się tak wogóle,a z kreseczką też sie nie martw,bo mi po córce nie zlazła do dziś i mam brzydki brzuch,więc ja nie chcę kreseczki

GRATULUJĘ WIEŚCI Z WIZYT

Nikoś już z nami

Edytowane przez BABONIK
Czas edycji: 2011-03-08 o 17:31
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 17:33   #2532
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
mowisz i masz

Świetne ubranka, ale w tych z Kubusiem Puchatkiem zakochałam się
Stary 2011-03-08, 17:38   #2533
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Kolina tak się właśne zastanawiam

Będziemy myśleć bliżej maja.

Ja odkryłam dziś fajny sklepik. Komis dziecięcy, co prawda nie było zbyt dużo rzeczy i ceny tez sredniawe, ale ciuszki super, niezniszczone i niedrogie. Kupiłam jednego bodziaka za 3 zł (jestem z siebie dumna), ale na pewno bede tam bywac w poszukiwaniu ciuchów dla większego bobasa.

I znow dopadła mnie zgaga

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 17:42   #2534
Stapelka
Rozeznanie

no i nie dał mi znieczulenia - niech się ciągnie, poszłam sobie, na żywca nie da m sobie borować mam wrócić w 3 trymestrze.

Gratuluję wizyt i udanych zakupów.
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 17:50   #2535
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
no i nie dał mi znieczulenia - niech się ciągnie, poszłam sobie, na żywca nie da m sobie borować mam wrócić w 3 trymestrze.

Gratuluję wizyt i udanych zakupów.
Oo a dlaczego?? a 2 trymestrze nie dają znieczulenia?
Sama miałam się wybrać, ale jak bez znieczulenia to nawet się nie umawiam

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 17:55   #2536
Stapelka
Rozeznanie

e no właśnie nie wiem, wiele moich koleżanek miało, czytałam też, że można. A dentysta, z którym znam się od wielu lat powiedział, ze to, którego on używa można od 3go i swojej dziewczynie by go wcześniej nie dał. To mu wierze, nie spieszy mi się w sumie, nic pilnego więc ten miesiąc poczekam
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 18:00   #2537
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

mowisz i masz

Śliczne te ciuszki, a te z kubusiem puchatkiem to wymiatają

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
tak wogóle,a z kreseczką też sie nie martw,bo mi po córce nie zlazła do dziś i mam brzydki brzuch,więc ja nie chcę kreseczki
A ja też nie mam kreski i nie wiem, czy to dobrze czy źle, bo widzę, że jedne chcą ją mieć, a inne niekoniecznie

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 18:14   #2538
agni82
Zadomowienie

oj Kmat ale ty mnie rozumiesz. Jak juz wiesz, że coś może byc nie tak, to się denerwujesz. Pocieszam się tylko, że poza tym wsio było ok i poprzednie badania na podstawie mojej krwi były ok. Ale mały dziś kopie, jakby czuł, że ja się przejmuję.

Postanowiłam z nim więcej rozmawiac i puszczac mu muzyczki (wierze że będzie dobrze - MUSI BYC!!!

A u Ciebie kochana, też będzie wszystko w porządku - trzeba miec nadziejęDamy radę.
Oczywiście po wizycie dam Ci od razu znac. A póki co stram się zrelaksowac i poczytac sobie jakąs dobrą książkę - dla odmiany nie o ciąży
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 18:26   #2539
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hej dziewczynki ! Na wstępie sto lat na Dzień Kobiet

Nie miałam nawet czasu napisać bo taki sajgon w pracy. Za to dostałam wielką bombonierę od klienta i tulipanka od szefa

Jutro wybieram się do lekarza po L4. W pracy nieciekawie, a ja nie mam już siły i zdrowia. No i niestety...podejrzewam że po macierzyńskim będę zmuszona szukać nowej

Poza tym martwi mnie dalej ta zaraza, która panuje u mojej mamy w pracy. Może faktycznie przeniosę się do teściów.
Z ograniczeniem słodyczy też mam plan, ale na razie coś się nie chce wcielić w życie, bo już 3 czekoladki zjadłam
Doły mam przez to wszystko.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 18:39   #2540
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Łoo matko to nalepiłaś, ale masz zapas przynajmniej na długi czas

Kolina zakupy udaneklaski :

Nerola nie smuć się

Agni będzie dobrze

Ja zaraz jadę na wizytę, stres mnie taki dopadł, że nie umiem się na niczym skupić, proszę baaardzo o kciuki kochane i pozytywne fluidki:pro si:
Dzisiaj jedzie z nami moja mama, bo chce zobaczyc bardzo wnuka

aaa jacieeeee jak się martwisz to lepiej sie przenies na jakis czas do teściowej (jesli oczywiście masz taka mozliwość). Stres nie jest Ci teraz ani troche potrzebny

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-03-08 o 18:40
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 18:53   #2541
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
aaa jacieeeee jak się martwisz to lepiej sie przenies na jakis czas do teściowej (jesli oczywiście masz taka mozliwość). Stres nie jest Ci teraz ani troche potrzebny
No stres nie, a tym bardziej świńska grypa Nie wspomnę o tym, że gardło mnie boli i katar mam niewielki. Wiem, że to pewnie niewielkie przeziębienie, ale wolę dmuchać na zimne .

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-03-08, 19:03   #2542
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Świetne ubranka, ale w tych z Kubusiem Puchatkiem zakochałam się
I właśnie te z Kubusiem (mają na metce napis Disney) są podobno świetnej jakości! koleżanka mi ostatnio polecała. Mówiła że firmówki różne się po kilku sprawach porozłaziły, a te super się trzymają. I zachowa jej dla następnego dziecka
Stary 2011-03-08, 19:07   #2543
Zmalowana
Zakorzenienie

Ubranka śliczne
A ja jakoś nie piszę, bo jakaś chandra mnie w sumie dopadła. Precz chandro !

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 19:12   #2544
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ubranka śliczne
Też to mam. Chyba przesilenie wiosenne

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-03-08, 19:13   #2545
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ubranka śliczne
a co to za chandra, precz z nią
Stary 2011-03-08, 19:15   #2546
BABONIK
Zadomowienie

jacieeee- idź na to L4 nie mecz się wtej cholernej roboty... amoże zmiana pracy po macierzyńskim wyjdzie Ci na korzysc pamiętaj słońce-nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło a teraz odpoczywaj

natka

stapelka- moja dentystka ma znieczulenie dla ciężarnych na każdy trymestr czyli najzywklejszą dozwolona lignokainę ale też bym sobie bez znieczulenia nie dała zrobic

kolina- super ubranka

karlineee- kreska jest zupełnie zbędna,o niczym nie świadczy więc nie masz się co głowic

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 19:15   #2547
Marina1
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za wizyty dziewczynki!
Oczywicie nie zdażyłam nadrobić tylu postów, ale zaraz biorę się za czytanie!
A mnie dziś brzuch boli z prawej strony, tak kłująco , przez 5 sek i chwila spokoju i znów. Nie cały czas, ale dokucza...
Ale się nażarłam frytów teraz, masakra ;/
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 19:17   #2548
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Też to mam. Chyba przesilenie wiosenne
Ja też Ale to nie przesilenie tylko po prostu cały dzien sama siedzę, nie mam do kogo gęby otworzyć i jakoś mi tak smutko przez to... Tym bardziej że dzień kobiet i w ogóle...
Stary 2011-03-08, 19:18   #2549
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
jacieeee- idź na to L4 nie mecz się wtej cholernej roboty... amoże zmiana pracy po macierzyńskim wyjdzie Ci na korzysc pamiętaj słońce-nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło a teraz odpoczywaj
I tak zrobię i mam nadzieję, że będzie jak piszesz

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-03-08, 19:26   #2550
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też Ale to nie przesilenie tylko po prostu cały dzien sama siedzę, nie mam do kogo gęby otworzyć i jakoś mi tak smutko przez to... Tym bardziej że dzień kobiet i w ogóle...
ja też całymi dniami siedzę w domu sama szkoda, że tak daleko wszystkie mieszkacie hehe ale zawsze przez skypa można zrobić konferencje przy herbatce i ciasteczku

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-03-08 o 19:28
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości