Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-08, 18:36   #3841
ajeva
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez Koka_inna Pokaż wiadomość
Ja właśnie też coś koło 3 tyg założyłam w walentynki Tylko od 2 tyg stoje w miejscu. Jeżeli u Ciebie są efekty to mam nadzieje, że u mnie też się pojawią. Chociaż podobno dużo zależy od wieku;< Moja orto powiedziała że jestem już troche 'stara' jak na hyraxa bo mam 19 lat a ona zazwyczaj zakładała do 15lat. Ale bądźmy dobrej myśli. . Dobrze chociaż, że cofneło Ci się o połowe a nie całkiem.. Ja mam czasami wrażenie, że nie długo mi ten hyrax wyleci. Był zacementowany niby ale ten cement prawie się cały wykruszył. Mam nadzieje , że się jakoś będzie trzymał. ;] Twój pewnie już do końca noszenia zostanie na miejscu
Kurde, ja mam 23 lata hehehe i dopiero hyrax zakładam. Mam nadzieję, że jednak będą efekty. I, że mi się nic nie cofnie!!!
Ja już mam takie wrażenie, że mi to spadnie za chwile. A normalnie myjecie zęby? bo tak trochę dziwnie mi się wydaje?
koniec 10.01.2014

"It's not a dream anymore.

It's worth fighting for!"

proszę o udostępnianie=》 https://zrzutka.pl/ndpe6p dla mamy
ajeva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 18:54   #3842
wesola84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ula05 Pokaż wiadomość
Tanio ja za 1 wizytę płaciłam 50zł wyciski w cenie wizyty, 2 zdjęcia 150zł, aparat na 1500zł i hass 700zł, wczoraj wizytę miałam bezpłatną (naprawa odklejonego hassa i odlew szczęki) i co 2 miesiące wizyta 100zł no i po ściągnięciu hassa aparat stały 2000zł (damon na boki i zwykły ligaturowy od 4ki do 4ki)[COLOR=Silver]
Zapomniałam napisać, że do tych 5000 zł za leczenie doszły na początku 2 zdjęcia robione w innym miejscu - 80 zł. Oczywiście wyrwanie moich ósemek i szóstki będzie mnie kosztowało dodatkowo... chyba 60 zł za sztukę... ale to i tak wydaje mi się niezbyt drogo

Czy mogłabyś napisać dlaczego masz taki "mix aparatowy" - że troszkę damona a troszkę zwykłego? Tak się da? Jaki efekt ma to przynieść?

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 18:58   #3843
ajeva
Raczkowanie

Cytat:
Ja miałam identycznie:P Do mówienia się przyzwyczaiłam juz jest lepiej Tylko nie które słowa mówię czasami niewyraźnie ale nie jest źle. Co do jedzenia to przez około tydzień to w ogóle jadłam strasznie mało, bo mnie to męczyło bardzo. Dosłownie wszystko włazi od razu pod podniebienie i czasami trudno wydostać te resztki. Na początku z przyzwyczajenia od razu wyciągałam wszystko;p ale teraz się tym nie przejmuję i dopiero po posiłku wypłukuje resztki;] Przez pierwsze kilka dni przy połykaniu jedzenia miałam wrażenie, że połknę tego hyraxa no i zęby mnie troszkę bolały też na początku ;/ Ale teraz jem już normalnie ;] 1 tydz jest najgorszy a potem to już będzie okej czasami zapominam, że to w ogóle mam. Tylko od kilku dni trochę rani mi język;| Ja też miałam nosić cos koło 3mc, ale się trochę przedłuży.. i kazała mi podkręcać raz dziennie. Jeżeli ty tylko raz na 3 dni to w ogóle nic nie poczujesz mnie czasami bolała trochę głowa po podkręcaniu, ale dało się wytrzymać bez tabletek. Do końca szybko zleci Pewnie będzie duża ulga kiedy po 3miesiącach nam to zdejmą
Nooo, będzie ulga ja już dziś miałam chwile, że już chciałam się tego pozbyć hehehe ale jak nie muszę mówić ani jeść to jest ok
koniec 10.01.2014

Stary 2011-03-08, 18:59   #3844
crazygirlania
Raczkowanie

Hey dziewczyny ! Powiedzcie mi jak ma się sprawa z gumkami separacyjnymi, strasznie boli kiedy trzeba je nosić?
crazygirlania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 19:06   #3845
shinigami0717
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Olenka333 Pokaż wiadomość
ja za konsultacje płaciłam 50 zł za model 70 zł za plan leczenia 100 zł, do tego dwa zdjecia rtg po 150 zł jedno :/ i wyrwanie 4 piatek - tu po znajomosci u znajomego dentysty- jedna za 50 zł. Za aparat jeden łuk 1350 zł, 50 zł separacja. Wizyta kontrolna jeden łuk 100 zł, za dwa 150 zł. Achh i przy zakłądaniu drugiego łuku kontrole górnego mam za darmo. A później tak jak pisałam 150 zł... wwydaje mi się, że drogie te wizyty kontrolne jak wy po 50 zł płacicie...
też płacę 150 zł za wizytę pierwsza wizyta i wizyta na której miałam zakładane separacje kosztowały razem 120 zł, zdjęcia robiłam w innym miejscu - 60 zł, jeśli chodzi o aparat to 1400 zł za łuk. za wyrywanie nie płaciłam

jak tak czytam to wszystko, to jestem szczęśliwa, że nie mam żadnego hassa, hyraxa czy innego cuda.. nie cierpię jak mi jedzenie zostaje w aparacie, a co dopiero w jakiejś konstrukcji na podniebieniu.. trzymam za Was kciuki dziewczyny

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez crazygirlania Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny ! Powiedzcie mi jak ma się sprawa z gumkami separacyjnymi, strasznie boli kiedy trzeba je nosić?
dla mnie to było straszne, ale już kilkanaście stron wcześniej inne aparatki pisały, że różnie to bywa. niektóre boli, niektóre nie.. wszystko zależy od tego jak ciasno masz zęby

gumki: czerwono - zielone
były: pomarańczowo-różowe, niebiesko-granatowe, pomarańczowe, różowe, błękitne
shinigami0717 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 19:21   #3846
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

Cytat:
Napisane przez ajeva Pokaż wiadomość
Hej, ja dziś na Dzień Kobiet dostałam hyraxa!
Naczytałam się okropieństw o tym i chyba dlatego przyjęłam to ze względnym spokojem.
I takie mam wnioski: gdyby nie ta ślina.. z którą strasznie ciężko sobie poradzić, gdyby nie trudności z połykaniem, i to dziwne mówienie.. bo niestety mówię inaczej i pewne słowa ciężko mi wymówić to nie byłoby tak źle. Aha i jedzenie.. spróbowałam narazie jakąś krome tostowego chleba i nawet by dało radę gdyby nie to, że od razu leci pod tą śrubę. Natychmiast przestałam jeść i zaczęłam to wyciągać.. to się namęczyłam..
Jak wy sobie z tym radzicie?
Ja mam nadzieję, że wszystko będzie coraz lepiej bo to dopiero mój 1 dzień..
Mam podkręcać co 3 dni i mam to nosić 3 miesiące, mam nadzieję, że ani chwili dłużej. Szparę między zębami mam co najmniej 1 cm i stykają mi się tylko chyba 8. Ale ja osobiście tego nie odczuwam jako coś bardzo złego ponieważ wcześniej miałam identyczna sytuację, jedynie ta szpara jak zaciskałam zęby była dużo mniejsza
Aha i wogóle nie boli, orto powiedziała, że gdybym podkręcała 3 razy dziennie to mogłoby boleć ale u mnie nie można sobie pozwolić na takie szybkie działanie.
Zaczynam odliczanie do końca! hehehe
ja mam hassa polecam dużą strzykawkę dobry płyn np. listerin zielony, i wyciorki najtaniej w lidlu chyba 7 zł 6 wyciorków odrazu po jedzeniu myj zęby i potem zagnij wyciorka i sobie czyść a na koniec strzykawka z wodą i płyn

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość

Czy mogłabyś napisać dlaczego masz taki "mix aparatowy" - że troszkę damona a troszkę zwykłego? Tak się da? Jaki efekt ma to przynieść?
Ponieważ mojej orto zależy na poszerzeniu szczęki zwłaszcza z boków bo przód jest ok, mam dość specyficzny zgryz krzyżowy boczny i damon będzie na bokach żeby jeszcze po hassie rozszerzyć i utrzymać szczękę, a na przodzie jeśli efekt skorygowania uśmiechu dziąsłowego będzie mały będę miała jeszcze mikro śruby 4 - cena 1 to 500zł, ale ja już widzę że chyba się obejdzie. I dlatego będę miała taką kombinację jeszcze moja orto coś mówiła o jakimś drucie który będzie mi towarzyszył przez 2 lata po ściągnięciu hassa na podniebieniu żeby wada nie wracała. Na przodzie będę miała zwykły aparat by lepiej podtrzymać łuk który jest dołączany do hassa a damon może mieć za małe zamki z tego powodu też taki mix
Ula05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 19:31   #3847
crazygirlania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shinigami0717 Pokaż wiadomość
też płacę 150 zł za wizytę pierwsza wizyta i wizyta na której miałam zakładane separacje kosztowały razem 120 zł, zdjęcia robiłam w innym miejscu - 60 zł, jeśli chodzi o aparat to 1400 zł za łuk. za wyrywanie nie płaciłam

jak tak czytam to wszystko, to jestem szczęśliwa, że nie mam żadnego hassa, hyraxa czy innego cuda.. nie cierpię jak mi jedzenie zostaje w aparacie, a co dopiero w jakiejś konstrukcji na podniebieniu.. trzymam za Was kciuki dziewczyny

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

dla mnie to było straszne, ale już kilkanaście stron wcześniej inne aparatki pisały, że różnie to bywa. niektóre boli, niektóre nie.. wszystko zależy od tego jak ciasno masz zęby
Ojjj to juz wiem ze bedzie mnie na maxa bolalo... bo jak czyszcze nitka dentystyczna co cięzko wchodzi a co dopiero taka gumka...
Chcialam się jeszcze zapytac o róznice pomiedzy pierscieniami a rurkami ? Byłam u dwóch róznych orto i jeden powiedział, że zrobi mi z rurkami na koncach, dzisiaj natomista Pani orto powiedziała o pierscieniach
crazygirlania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 19:33   #3848
Olenka333
Raczkowanie

Cytat:

mnie separatory bolały bardzo... tak jakbym miała coś miedzy zębami, nie mogłam mocniej ścisnąć zębów bo był niesamowity ból i takie wrażenie jakby wbijały mi się w dziąsła jak pomyślę, że będę je miała jeszcze raz to aż mnie ciarki przechodzą
Stary 2011-03-08, 19:51   #3849
shinigami0717
Raczkowanie

6 miesięcy leczenia za mną
niestety nie jest idealnie, ale w porównaniu z początkiem i tak jest fajnie
przepraszam za jakość pierwszego zdjęcia, ale wycięłam je z o wiele większego (znalazłam jedyne zdjęcie, na którym widać było cały uśmiech)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg usmiech.JPG (38,3 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0047.jpg (28,0 KB, 126 załadowań)

gumki: czerwono - zielone
były: pomarańczowo-różowe, niebiesko-granatowe, pomarańczowe, różowe, błękitne
shinigami0717 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 20:18   #3850
tinsel
Raczkowanie

Witam, Dziewczyny. Mogę się dołączyć?
Przeczytałam wieeeele waszych postów i postanowiłam się przyłączyć z racji, iż jestem prawdopodobnie przyszłą Aparatką.
Jestem umówiona na wizytę do ortodontki w dniu jutrzejszym, więc jutro wszystkiego się dowiem.
Uważam, że aparat ortodontyczny jest pewnego rodzaju ozdobą i dodaje uroku. Sama noszę okulary, więc z aparatem będę niczym BrzydUla, ale czego się nie robi dla urody? Obawiam się bólu i tego, że moja ortodontka nie będzie posiadała kolorowych ligatur. Niestety, jest ona mało uprzejma, więc nie wiem, czy jest w ich posiadaniu.
Zdjęcia krzywulców póki co nie wstawię, ponieważ każde zdjęcie muszę pomniejszyć do odpowiednich rozmiarów, a teraz niestety nie mam za wiele czasu.

Aparatka
tinsel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 20:36   #3851
viera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tinsel Pokaż wiadomość
Witam, Dziewczyny. Mogę się dołączyć?
Przeczytałam wieeeele waszych postów i postanowiłam się przyłączyć z racji, iż jestem prawdopodobnie przyszłą Aparatką.
Jestem umówiona na wizytę do ortodontki w dniu jutrzejszym, więc jutro wszystkiego się dowiem.
Uważam, że aparat ortodontyczny jest pewnego rodzaju ozdobą i dodaje uroku. Sama noszę okulary, więc z aparatem będę niczym BrzydUla, ale czego się nie robi dla urody? Obawiam się bólu i tego, że moja ortodontka nie będzie posiadała kolorowych ligatur. Niestety, jest ona mało uprzejma, więc nie wiem, czy jest w ich posiadaniu.
Zdjęcia krzywulców póki co nie wstawię, ponieważ każde zdjęcie muszę pomniejszyć do odpowiednich rozmiarów, a teraz niestety nie mam za wiele czasu.
Witaj Też jestem BrzydUla, ale co tam ;D
Ligatury - to możesz podpatrzeć, nie wiem jak u innych dziewczyn, ale u mojej orto one sobie leżą w takim 'kubeczku' przy fotelu [dentystycznym?]. No chyba, że inne orto chowają te gumeczki, to wtedy lipa.
Ból jest do przeżycia.Bez niego się nie obędzie, to wiadome, ale nie jest taki, że 'się chodzi po ścianach'. Dobra, separacje może by mogły do tego doprowadzić... nie no, żart. Ja i tak sobie powtarzam że poród będzie gorszy (co mnie najpierw pociesza, bo do tego mi się nie spieszy, a zaraz potem dołuje, bo jednak kiedyś w końcu przyjdzie na to czas -_-).
Stary 2011-03-08, 22:41   #3852
ajeva
Raczkowanie

Cytat:
ja mam hassa polecam dużą strzykawkę dobry płyn np. listerin zielony, i wyciorki najtaniej w lidlu chyba 7 zł 6 wyciorków odrazu po jedzeniu myj zęby i potem zagnij wyciorka i sobie czyść a na koniec strzykawka z wodą i płyn

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Ponieważ mojej orto zależy na poszerzeniu szczęki zwłaszcza z boków bo przód jest ok, mam dość specyficzny zgryz krzyżowy boczny i damon będzie na bokach żeby jeszcze po hassie rozszerzyć i utrzymać szczękę, a na przodzie jeśli efekt skorygowania uśmiechu dziąsłowego będzie mały będę miała jeszcze mikro śruby 4 - cena 1 to 500zł, ale ja już widzę że chyba się obejdzie. I dlatego będę miała taką kombinację jeszcze moja orto coś mówiła o jakimś drucie który będzie mi towarzyszył przez 2 lata po ściągnięciu hassa na podniebieniu żeby wada nie wracała. Na przodzie będę miała zwykły aparat by lepiej podtrzymać łuk który jest dołączany do hassa a damon może mieć za małe zamki z tego powodu też taki mix
Dzięki, może się zaopatrzę jak dalej będą takie problemy
Ciekawe, że nie mogłaś mieć po prostu damona zamiast hassa i innych rzeczy rozszerzających szczękę, skoro damon ma taką funkcję?
Mi też orto mówiła, że po ściągnięciu hyraxa, od razu zakładany aparat na górę i do tego właśnie jakiś drut - łuk żeby podtrzymał to rozszerzenie po hyraxie, żeby się nie cofało ale nie wiem na ile. Mam nadzieję, że nie na tak długo ;p

Aha, zapomniałam zapytać. Po co i czy każdy przed aparatem ma te separacje? Mi nic o tym orto jeszcze nie mówiła. Obym tego nie miała skoro mówicie, że to tak boli. Ale ktoś pisał, że jeśli macie blisko zęby. Ja mam wydaje mi się odstępy to może nie będzie trzeba.
koniec 10.01.2014

Edytowane przez ajeva
Czas edycji: 2011-03-08 o 22:44
Stary 2011-03-08, 22:46   #3853
Koka_inna
Raczkowanie

Cytat:
Kurde, ja mam 23 lata hehehe i dopiero hyrax zakładam. Mam nadzieję, że jednak będą efekty. I, że mi się nic nie cofnie!!!
Ja już mam takie wrażenie, że mi to spadnie za chwile. A normalnie myjecie zęby? bo tak trochę dziwnie mi się wydaje?
Dzisiaj wchodziłam na różne fora gdzie wypowiadały się osoby mające hyraxy i się uspokoiłam Pisała dziewczyna, która miała 28lat i powiedziała, że ładnie jej się poszerzyła szczęka tylko wtedy to trochę na innej zasadzie działa niż u tych młodszych podobno. Ważne, żeby był zamierzony efekt nie ma co się martwić na zapas. Ja myje w miare normalnie tylko delikatniej troche:P aa i kupiłam taką szczoteczkę dla dzieci bo tamtą miałam taką twardą ;] w sumie to nic się by nie stało chyba, ale bałam się że coś się uszkodzi ;>

Cytat:
Nooo, będzie ulga ja już dziś miałam chwile, że już chciałam się tego pozbyć hehehe ale jak nie muszę mówić ani jeść to jest ok
Ja w pierwszym tygodniu miałam straszną ochotę się tego pozbyć:P Normalnie miałam ochote wziąść kombinerki i to wyrwać.! Ale jak sobie pomyślałam ile kasy na to poszło to szkoda by mi było :P
Koka_inna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 22:50   #3854
ajeva
Raczkowanie

Cytat:
Dzisiaj wchodziłam na różne fora gdzie wypowiadały się osoby mające hyraxy i się uspokoiłam Pisała dziewczyna, która miała 28lat i powiedziała, że ładnie jej się poszerzyła szczęka tylko wtedy to trochę na innej zasadzie działa niż u tych młodszych podobno. Ważne, żeby był zamierzony efekt nie ma co się martwić na zapas. Ja myje w miare normalnie tylko delikatniej troche:P aa i kupiłam taką szczoteczkę dla dzieci bo tamtą miałam taką twardą ;] w sumie to nic się by nie stało chyba, ale bałam się że coś się uszkodzi ;>

Ja w pierwszym tygodniu miałam straszną ochotę się tego pozbyć:P Normalnie miałam ochote wziąść kombinerki i to wyrwać.! Ale jak sobie pomyślałam ile kasy na to poszło to szkoda by mi było :P

hahahaha
mój 1 dzień mogę powiedzieć, że minął i oswajam się. damy radę!
koniec 10.01.2014

Stary 2011-03-08, 23:07   #3855
Koka_inna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez crazygirlania Pokaż wiadomość
Ja miałam zakładane 2 razy zanim założyła mi hyraxa. Dla mnie to było okropne;/ W pierwszym dniu było całkiem dobrze ale już na drugi dzień nie mogłam nic gryźć. Przy jedzeniu ból był okropny;/ a jak nie jadłam też mnie bolało. Dobrze, że to tylko kilka dni to idzie jakoś przeżyć ;]

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
hahahaha
mój 1 dzień mogę powiedzieć, że minął i oswajam się. damy radę!
No a jak! Nie mamy wyjścia przecież . hheh
Stary 2011-03-09, 14:38   #3856
Lady in Blue
Zakorzenienie

Hehe jeżeli już mowa o Hyraxie to ja po jego założeniu tego samego dnia poszłam jeszcze na całonocną imprezę
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:36   #3857
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
przepraszam za jakość pierwszego zdjęcia, ale wycięłam je z o wiele większego (znalazłam jedyne zdjęcie, na którym widać było cały uśmiech)
6 miesiecy a prawie proste

Ja mam 7 i nie sa jeszcze takie idealne, ale moje to wygladaly jak po wojnie.

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:55   #3858
xkarusx
Raczkowanie

a mnie separacja nie bolała ani trochę.
tylko bolało jak wciskała mi te gumki, bo miałam zęby strasznie stłoczone, ale ogólnie później w domu spokojnie się dało wytrzymać.
no i ja miałam jakoś dziwnie bo w piątek mi założyła, a w sobotę ściągnęła, a czytałam że niektóre dziewczyny nawet tydzień musiały nosić
Piszę to głównie dla dziewczyn, które mają separacje przed sobą, bo niekoniecznie musi boleć.
xkarusx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 16:04   #3859
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Cytat:
Napisane przez xkarusx Pokaż wiadomość
tylko bolało jak wciskała mi te gumki, bo miałam zęby strasznie stłoczone, ale ogólnie później w domu spokojnie się dało wytrzymać.
no i ja miałam jakoś dziwnie bo w piątek mi założyła, a w sobotę ściągnęła, a czytałam że niektóre dziewczyny nawet tydzień musiały nosić
Piszę to głównie dla dziewczyn, które mają separacje przed sobą, bo niekoniecznie musi boleć.
ja na dół nosiłam miesiąc
bo miałam najpierw założony aparat a potem separacje

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
świetne efekty, motywujesz

Cytat:
Napisane przez viera Pokaż wiadomość
Witaj Też jestem BrzydUla, ale co tam ;D
Ligatury - to możesz podpatrzeć, nie wiem jak u innych dziewczyn, ale u mojej orto one sobie leżą w takim 'kubeczku' przy fotelu [dentystycznym?]. No chyba, że inne orto chowają te gumeczki, to wtedy lipa.
Ból jest do przeżycia.Bez niego się nie obędzie, to wiadome, ale nie jest taki, że 'się chodzi po ścianach'. Dobra, separacje może by mogły do tego doprowadzić... nie no, żart. Ja i tak sobie powtarzam że poród będzie gorszy (co mnie najpierw pociesza, bo do tego mi się nie spieszy, a zaraz potem dołuje, bo jednak kiedyś w końcu przyjdzie na to czas -_-).
też jestem 'BrzydUla' i dobrze mi z tym
da się przeżyć, gdyby było ciężko, to tyle osób nie miałoby aparatów

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 17:58   #3860
Koka_inna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Hehe jeżeli już mowa o Hyraxie to ja po jego założeniu tego samego dnia poszłam jeszcze na całonocną imprezę
Ja godzinę po założeniu poszłam ze znajomymi na miasto =] Było całkiem spoko mimo tego, że się śmiali jak sepleniłam A jak Twoje wrażenia z imprezy odrazu po założeniu hyraxa? W sumie to on w niczym nie przeszkadza.. jedynie w jedzeniu :P

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Bardzo ładne już masz Jak ja bym chciała takie
Narazie to mogę pomarzyć.. Myślałam, że szybko pójdzie z tym aparatem. Od pierwszej wizyty mineły ponad 2miesiące a ja nawet nie wiem kiedy ma zamiar mi go założyć :<

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Farciara ! Tak Ci szybko wyciągneła tą separację, że nie zdąrzyłaś pocierpieć. Mnie w ogóle nie bolało pierwszego dnia. Dopiero na drugi dzień wieczorem jak próbowałam zjeść kolacje, a na noc to nawet tabletke musiałam wziąść;< a nosiłam to 4 dni ;/ Chociaż nie chcę straszyć.. Bo może nie których faktycznie nie boleć. Ja mam zęby bardzo ciasno więc pewnie dlatego tak.. U mnie orto miała nawet problem żeby wcisnąć tą separacje :P
Stary 2011-03-09, 18:01   #3861
wesola84
Rozeznanie

Cytat:
Skomplikowane to Twoje leczenie... czytam wszęzie jak to damon niemal magicznie poszerza szczękę - dlaczego więc Ty musisz nosić hassa i do tego później mix... widać taka jest potrzeba a efekt pewnie będzie zniewalający - czego Ci życzę

shinigami0717 śliczne masz ząbki Ja aparat mam już 7 miesięcy a i tak co rusz to jakaś szpara między zębami się czai i ta jedynka coś nie chce wyjść na prostą

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 18:32   #3862
tinsel
Raczkowanie

Dzisiaj byłam na pierwszej wizycie i miałam robiony wywiad, wyciski i rentgen. Za tydzień wizyta z przedstawieniem planu leczenia.

Aparatka
tinsel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 19:32   #3863
zsrr23
Raczkowanie

Kurcze, byłam wczoraj u mojej ortodontki, która założyła mi separację. Wszystkie gumki podczas jedzenia wypadły

Ale ortodontka trudziła się niemiłosiernie i nie założyła ich dokładnie bo nie dało się .. uprzedziła mnie, że prawdopodobnie wylecą mi one. Mam tak ciastno ustawione zęby że nawet gumki na siłę nie weszły

Ciekawa jestem jak założy mi za tydzień aparat skoro miejsca na pierścienie nie ma .. a aparat będę miała założony 16 marca 2011
zsrr23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 08:36   #3864
Olenka333
Raczkowanie

Cytat:

jeden dzień nosiłaś separatory ?? kurcze ja miałam tydzien ... dziwnie... ale to orto założył, że zęby ci się tak expresowo rozejdą ? a ja się męczyłam tydzień z tym badziewiem i czeka mnie jeszcze jeden

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez zsrr23 Pokaż wiadomość
Kurcze, byłam wczoraj u mojej ortodontki, która założyła mi separację. Wszystkie gumki podczas jedzenia wypadły

Ale ortodontka trudziła się niemiłosiernie i nie założyła ich dokładnie bo nie dało się .. uprzedziła mnie, że prawdopodobnie wylecą mi one. Mam tak ciastno ustawione zęby że nawet gumki na siłę nie weszły

Ciekawa jestem jak założy mi za tydzień aparat skoro miejsca na pierścienie nie ma .. a aparat będę miała założony 16 marca 2011

mnie też uprzedziła, ze mogą wypaść i cały tydzień się trzymały a w drodze do ortodontki wypadły mi same może trochę językiem je pocmyrałam
Stary 2011-03-10, 09:10   #3865
paradiso
Zadomowienie

Ja niestety 9 kwietnia też idę na separacje,a tydzień później aparat na dół.Dla mnie separacja była KOSZMARNA,zęby mnie strasznie bolały,pulsowały i cała głowa mnie od tego bolała,nie mogłam się na niczym skupić. A gumki na samym poczatku wypadły,wiec pojechałam i włożyli mi jeszcze raz.

Chudniemy...?
paradiso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 09:40   #3866
mollinanna
Przyczajenie

Witajcie

czytam ten wątek od kilku dni...

od tygodnia noszę separatory - niestety bolą mnie zęby i nie mogę gryźć
jutro będę miała zakładany aparat na górę i dół...
nie mam już nastu lat, niestety dopiero teraz dojrzałam do tej decyzji, żeby wyprostować swoje krzywulce, zresztą jak się ma rodzinę na utrzymaniu to są trochę inne priorytety finansowe

mam nadzieję, że po leczeniu będę miała cudny uśmiech

dzięki lekturze tego wątku przestałam się bać aparatu i mam nadzieję się z nim szybko zaprzyjaźnić

postaram się zaglądać od czasu do czasu
pozdrawiam serdecznie
mollinanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 10:54   #3867
Ula05
Raczkowanie

GG do Ula05

Cytat:
Napisane przez wesola84 Pokaż wiadomość
Skomplikowane to Twoje leczenie... czytam wszęzie jak to damon niemal magicznie poszerza szczękę - dlaczego więc Ty musisz nosić hassa i do tego później mix... widać taka jest potrzeba a efekt pewnie będzie zniewalający - czego Ci życzę
Dzięki i wzajemnie Na początku była mowa o stałym normalnym aparacie ale jak mi się hass odkleja i po ściągnięciu mi szczęka się wraca i od nowa muszę przekręcać dlatego orto mi zaproponowała takie rozwiązanie żeby nie zmarnować efektu
Ula05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 13:15   #3868
olix6
Raczkowanie

GG do olix6
Lightbulb Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Dzięki i wzajemnie Na początku była mowa o stałym normalnym aparacie ale jak mi się hass odkleja i po ściągnięciu mi szczęka się wraca i od nowa muszę przekręcać dlatego orto mi zaproponowała takie rozwiązanie żeby nie zmarnować efektu
A dlaczego nie możesz mieć tylko damona??

Aparatka od 3.02.2011
=>
olix6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 13:46   #3869
pam5
Raczkowanie

Ja też zostałam zadrutowana w zeszłą środę,tj.02.03.2011. Długo się wachałam, ale okazało się,że muszę mieć tylko górę, a z dołem zobaczymy czy w ogóle będzie konieczny, na razie orto powiedziała,że nie muszę mieć.A na górze mam szafirowyI jakieś blacharstwo na dwa miesiące na podniebieniu...oooooochyy yda.W załączeniu prezentuję moje krzywulce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00744.jpg (9,5 KB, 115 załadowań)

Edytowane przez pam5
Czas edycji: 2011-03-10 o 14:52
pam5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 18:27   #3870
zsrr23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mollinanna Pokaż wiadomość
Witajcie

czytam ten wątek od kilku dni...

od tygodnia noszę separatory - niestety bolą mnie zęby i nie mogę gryźć
jutro będę miała zakładany aparat na górę i dół...
nie mam już nastu lat, niestety dopiero teraz dojrzałam do tej decyzji, żeby wyprostować swoje krzywulce, zresztą jak się ma rodzinę na utrzymaniu to są trochę inne priorytety finansowe

mam nadzieję, że po leczeniu będę miała cudny uśmiech

dzięki lekturze tego wątku przestałam się bać aparatu i mam nadzieję się z nim szybko zaprzyjaźnić

postaram się zaglądać od czasu do czasu
pozdrawiam serdecznie
Ja również do młodych osób się nie zaliczam i w następnym tygodniu zakładam aparat - dojrzałam do niego
Moja koleżanka jest starsza ode mnie i też niedawno założyła aparat
Więc noszenie aparatu nie jest domeną wyłącznie młodych dziewczyn
zsrr23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości