Moda, która Cię "rozwala" część 2 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-07, 08:47   #1831
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2

Cytat:
Napisane przez gabi1234 Pokaż wiadomość
ależ one są bardzo praktyczne nogi mają wywietrznik i się nie pocą
dobre! ale mogą też fantastycznie przepuszczać deszcz... no ale nic, trzeba się poświęcić w imię sztuki

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 08:52   #1832
gabi1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
dobre! ale mogą też fantastycznie przepuszczać deszcz... no ale nic, trzeba się poświęcić w imię sztuki
na deszcz to se kaloszki załóż a tak serio to ja uwielbiam takie buty z dziurą na palec i mam ich bardzo dużo
Stary 2011-03-07, 11:54   #1833
Ejniacz
Zadomowienie

A czy zawsze wszystko musi być praktyczne ? Sama mam takie butki i bardzo je lubię.

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 17:27   #1834
Madia
Zakorzenienie

Nie to, że mnie to rozwala, ale dziś widziałam dziewczynę: Drobna strasznie i miała taaaką wielką torbę (bo już nie torebkę). Śmiesznie to wyglądało. Bo gdyby tę torbę położyła na ziemi to "zajęłaby" jakieś 1/3 jej wzrostu.

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 10:49   #1835
Marciamartyna
Raczkowanie

Hahah tez prawda,klimatyzacja non stop
A tak serio według mnie są nie praktyczne przynajmniej u nas,kiedy dzeszcz pada prawie codziennie to jaki sens mają buty z dziurką...
Nie powiem co niektóre mi się podobają ale jakoś nie przekonuje mnie to
Zapuszczam włosy
Marciamartyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 10:58   #1836
201704051255
Konto usunięte

ja mam dwie pary botkow open toe i dla mnei sa to buciki na lato albo na impreze, kazde zalozylam slownie raz i leza...
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 11:01   #1837
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
ja mam dwie pary botkow open toe i dla mnei sa to buciki na lato albo na impreze, kazde zalozylam slownie raz i leza...

A ja zamierzam w sowich śmigac jak tylko się zrobi ok 15 stopni. Z tymże ja mam wycięcie na sam paznokieć dużego palca
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 12:24   #1838
Marciamartyna
Raczkowanie

Hahah serio
dobre dobre,można pedicure pokazać :P
Zapuszczam włosy
Stary 2011-03-08, 12:28   #1839
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marciamartyna Pokaż wiadomość
Hahah serio
dobre dobre,można pedicure pokazać :P

Mozna

W zasadzie to pełne, skrzane buty, z małym "smaczkiem"
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 17:15   #1840
pineczka166
Raczkowanie

GG do pineczka166

Cytat:
Napisane przez sintagma Pokaż wiadomość
NA POLU rzeczywiście może być zimno
a propo to mnie ostatnio rozbawiło stwierdzenie że my (tzn. mieszkający na południu Polski) mówimy tak bo wychodzimy z DWORU na POLE a reszta, to z DWORU na POLE
a żeby off topu nie było to mnie najbardziej śmieszy ubieranie się jednokolorowo np(z zycia wziete) rozowe kozaczki, rozowe rajstopki, rozowa miniowka, rozowa bluzka, rozowa kurtka i do tego jeszcze 4 kolorowe wlosy (biało czarno różowo czerwone)

CODZIENNIE

Zapuszczam włosy

pineczka166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 17:31   #1841
Dione
Zakorzenienie

troche offtopowo bo o bieliźnie

Cytat:
Napisane przez Varicella Pokaż wiadomość
Biała bluzka i biały stanik. Podwójna warstwa bieli jest jaśniejsza od pojedynczej.
dokładnie !.Co gorsza widze taki strój jest w założeniu 'elegancki' - efekt jest dokładnie odwrotny :/ A w dodatku takie 'elegancko' ubrane panie widuje się zazwyczaj w kościele albo na okazjach typu egzaminy, apele gdzie plecy razem z prześwitujący obwód stanika sa w polu widzenia przez dłuzszy czas
Cytat:
Silikonowe (czasem też z brokatowymi aplikacjami) ramiączka. Przekombinowane konstrukcje z silikonowymi haftkami. Staniki z odpinanymi ramiączkami, podszyte silikonowym pasem są pomocne..
Od silikonowych lepsze są nawet wystające materiałowe ramiączka stanika - o ile sa jakies ciekawe i czyste itp no i tylko do stroju swobodnego ,letniego. Do stroju eleganckiego tylko strapless !
W temacie bielizny jeszcze dodam - źle dobrane biustonosze; z obwodami pod szyją i bułami -niestety większość sklepów i ekspedientek dalej przekonuje że miseczki D jest wieelka a obwód 70 jest na bardzo szczupła osobę więc to sie szybko nie zmieni
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Co do za małyc staników - uwierz lub nie, ale jak ktoś ma (będę używać nomenklatury bardziej popularnej) więcej niż miskę C, a jeszcze pod biustem jest wąski, to naprawdę ma problem (np. ja). A nie zawsze mam ochotę wydawać kilkadziesiąt złotych na dopasowany idealnie stanik, a jak mówię babce na bazarze 70D to ona do mnie że 70 to ma A i B, a D to ma od 80 wzwyż
Co za pomysł żeby kupować bielizne na bazarze ? Przeciez biustonosz trzeba przymierzyć a na bazarze sie nie da (s nawet jak sie a to niepowinno ze względów higienicznych ) pza teym tam mają zupłnie skichaną rozmiarówke, bą wątpie nawet żeby te 'firmy" które je szyją maiały minimlanie pojecie o rozmiarówce
Nie rozumiem okreśłenie "nie zawsze mam ochotę wydawać kilkadziesiąt złotych na dopasowany idealnie stanik" .To znaczy że często kupujesz biustonosze i czasami wolisz zaoszczędzić więc kupujesz źle dopasowane ? To nie lepiej kupić mnie a lepiej doapsowane ? Nie wiem tez co znaczy 'kilkadziesąt złotych" ale biustonosze raczej nie kosztują kilka złotych więc to raczje normlana kwota
"jak ktoś ma więcej niż miskę C, a jeszcze pod biustem jest wąski, to naprawdę ma problem (np. ja). "
Ach ile ja jużsłyszłam takich narzkań ; 'bo ja mam taki biust ,wiec na pewno nic na siebie znajde' Ja mam jak napisłaś "więcej niz miske C i wąska pod biustem" -=nawet bardzo wąska, niewielu producentów robi tak obwód jak ja nosze ale jakoś nie narzekam , kupuje dobrane biustonosze i nie wydaje na nie kroci
Poza tym jewątpie żebyś miała kiedyś naprawde "idelanie dobrany" biustonosz tak jak piszesz, to wątpie zebyś wróciła do źłe dobranych

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
"Nic" pod biustonoszem można mieć jedynie w przypadku podwójnej mastektomii, jeśli koleżanka nie przeszła takiego zabiegu to miała po prostu mały biust.
To samo pomyślałam po tym jak w widziałam w jednym programie kobiete która NAPRAWDE nie miała biustu i dosłownie była PŁASKA -bo przeszła podwójną mastektomię , Wkurza mnie jak ja ktoś używa tych określeń w stosunku do kobiety która ma po prostu miały biust, nie wazne czy to mówi mężczyzna ,kobieta o innej kobiecie czy o sobie :/
Dione jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 17:34   #1842
Varicella
Rozeznanie

Makijaż oka i strój w tej samej, charakterystycznej barwie, np. turkusowy sweter i lazur na oku.
Stary 2011-03-08, 19:55   #1843
Marciamartyna
Raczkowanie

Zero kreatywności albo przesada w druga strone,czyli przesadny ubiór albo nieadekwatny do okazji i miejsca.
Zapuszczam włosy
Stary 2011-03-08, 20:52   #1844
sintagma
Wtajemniczenie

kolor zloty, hmmm....
http://allegro.pl/pretty-women-zlota...490975368.html
Don’t you ever get lonely,
From time to time
Don’t let the system get you down
sintagma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 22:15   #1845
abiblabla
Zakorzenienie

Cytat:
Makijaż oka i strój w tej samej, charakterystycznej barwie, np. turkusowy sweter i lazur na oku.
ojej nie znosze tego
Stary 2011-03-08, 22:27   #1846
Varicella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sintagma Pokaż wiadomość
Przypomina koc ratowniczy.
Stary 2011-03-09, 08:03   #1847
hanko
Raczkowanie

GG do hanko

Dla mnie ikoną obciachu w ubieraniu się jest Lady G, zaraz zacznie mi pisać, że to gwiazda etc ale dla MNIE on przesadza z tymi "uroczymi" strojami i są panny które na nią patrzą i myślą ooo super ja też tak chce (:
i wychodzą potem panny na ulice i wyglądają jak wyglądają.

nie chce nikogo obrażać, ale wczoraj spotkałam się przed praca z koleżanka a ona do mnie " boże czy te dziewczyny już nie maja lustra, dupa jak moja a ubierają leginsy stringi i trzęsie się galareta ...." To część wypowiedzi ale miło wiedzieć, że są osoby które wiedza swoje wady i starają się jakoś ja tuszować.
.

Katarzyna Nosowska

(:
hanko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 09:59   #1848
Suvia
Zakorzenienie

Ale Gaga najczęściej nie jest ubrana tylko przebrana. I robi to z premedytacją. Jak ktoś ją naśladuje "dosłownie"- kopiując całe te kreacje, a nie pojedyncze elementy, to rzeczywiście musi na co dzień wyglądać dziwnie...

Krążą w sieci zdjęcia z takich momentów prywatnych, gdzie z pewnością nie myślała, że złapią ją paparazzi. I na tych zdjęciach Gaga paraduje po prostu- w jeansach i koszulce i bez śladu makijażu

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 12:53   #1849
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

jakby się nie "przebierała", to by nikt o niej nie gadała i byłaby jedną z tysięcy "szarych" piosenkarek ... ale osoby ją kopiujące powinny się troszkę zastanowić nad sobą, bo chodzenie w taki sposób na co dzień jest nieco dziwne ... a już najbardziej żenujące są dla mnie "artystki" (np. Doda podczas sylwestrowego występu), które na scenę wychodzą w niemalże identycznych strojach, jak Lady Gaga czy Madonna
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 14:49   #1850
Gonia
Zakorzenienie

mnie rozwalają doczepiane włosy.... zwłaszcza przy 2-3 odrostach.... wygląda to ohydnie

Gonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:13   #1851
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
jakby się nie "przebierała", to by nikt o niej nie gadała i byłaby jedną z tysięcy "szarych" piosenkarek
Przecież nie napisałam, że to przebieranie się to coś złego, bo myślę tak samo jak Ty. Stwierdziłam po prostu fakt.

Ostatnio trudno tu cokolwiek napisać...

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 15:28   #1852
Nisia4
Zadomowienie

Generalnie wiele rzeczy mnie razi (rozwala ), ale chyba to co mi się bardzo nie podoba to jak kobieta nie dba o fleki, czyli to co dziewczyny wspominały, pościerane do granic możliwości, krzywe itd. Ja bardzo zdzieram fleki, ale zawsze pamiętam o tym aby oddać je do szewca.
Stary 2011-03-09, 18:11   #1853
BlackCat1990
Rozeznanie

Rzeczą- a w zasadzie dodatkiem galanteryjnym ( ), ktory mnie "rozwala" jest TORBA ATMOSPHERE z załacznika. NOSZĄ JĄ TYSIACE DZIEWCZYN ile razy widzialam stojące obok siebie dziewczyny w z taka sama torebką! Po prostu nie jestem w stanie pojac fenomenu tej torby- jest wykonana z baaaaardzo kiepskiego materialu. Fakt nie jestem posiadaczką tej torby i nigdy nie mam zamiaru nią być- ale jak pisalam wczesniej- widze ją wszedzie i zawsze prezentuje sie tandetnie skóra jest pognieciona, widać jakies rysy, rozciaga się, odkształca wyglada jakby czas jej uzytkowania przekraczal ponad 3 lata! A najabrdziej bawi mnie (chociaz lepszym okresleniem bedzie- razi) , że Dziewczyny Noszące Ta Torebke, NIC SOBIE Z TEGO NIE ROBIĄ! ważniejsze dla nich jest bycie psudo-modnym z kiepskiej jakosci dodtakiem w reku niz posiadanie innej torebki ale z lepszego tworzywa!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg duza-torebka-atmosphere-retro-styl-kolor-kamel.jpg (19,0 KB, 141 załadowań)

Edytowane przez BlackCat1990
Czas edycji: 2011-03-09 o 18:12
BlackCat1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 18:26   #1854
201704051255
Konto usunięte

kroj nie jest zly, ale faktycznie torebka MUSI miec wyglad...
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 18:28   #1855
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackCat1990 Pokaż wiadomość
Rzeczą- a w zasadzie dodatkiem galanteryjnym ( ), ktory mnie "rozwala" jest TORBA ATMOSPHERE z załacznika. NOSZĄ JĄ TYSIACE DZIEWCZYN ile razy widzialam stojące obok siebie dziewczyny w z taka sama torebką! Po prostu nie jestem w stanie pojac fenomenu tej torby- jest wykonana z baaaaardzo kiepskiego materialu. Fakt nie jestem posiadaczką tej torby i nigdy nie mam zamiaru nią być- ale jak pisalam wczesniej- widze ją wszedzie i zawsze prezentuje sie tandetnie skóra jest pognieciona, widać jakies rysy, rozciaga się, odkształca wyglada jakby czas jej uzytkowania przekraczal ponad 3 lata! A najabrdziej bawi mnie (chociaz lepszym okresleniem bedzie- razi) , że Dziewczyny Noszące Ta Torebke, NIC SOBIE Z TEGO NIE ROBIĄ! ważniejsze dla nich jest bycie psudo-modnym z kiepskiej jakosci dodtakiem w reku niz posiadanie innej torebki ale z lepszego tworzywa!

Nie przesadzasz troche?
A ileż to ludzi ma takie same ciuchy ,nie wiem, z h&m czy new yorkera, i co?
ja lubie ogolnie atmosphere,torebkę również mam i serio nie rozumiem co w tym jest "rozwalającego". I nie uwazam się za tandetną,pseudo modną, ani za modną,noszę to,co mi się podoba,również jesli chodzi o galanterię.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 18:29   #1856
BlackCat1990
Rozeznanie

tak, torebka Mullbery która jest pierwozorem Tego-Czegoś, jest bardzo ładna.
Miałam okazje ogladać ją na żywo w sklepie w Uk i jest to bardzo udany model.

Jakość oczywiście nieporównywalna..
Stary 2011-03-09, 18:32   #1857
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie torebka prezentuje się naprawdę świetnie! Sama chciałam ją kupić, bo koleżanka posiada i jest trwała, dużo potrafi dźwigać i ma ładny krój. Zdecydowałam się jednak na inną. A to czy jest brzydka czy nie jest pojęciem względnym Wg. mnie o wiele bardziej tandetne torebki sprzedaje Zara

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 18:32   #1858
BlackCat1990
Rozeznanie

nie mowie nt ubrań z sieciówek, ktore są lepszej i gorszej jakości. Kupowanie jest indywiualnym wyborem. Moj post odnosił się głownie to torby w tym sensie, że pomijając jej powszechność- "rozwala" mnie ślepe podązanie za modą , ktore dobitnie widać na przykladzie owej torby Za która nie wart dąc tych 60zł , bo prezentuje sie niechlujnie. Takie jest moje zdanie
Stary 2011-03-09, 18:36   #1859
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Torebki tejże nie mam, nie w moim guście, na dodatek na żywo jej nawet nie widziałam, ale dla mnie np. wystarczy, że torebka jest:
-tania
-ładna
-pojemna

Wydawanie >100zł na zwykłą torebkę to nie dla mnie, są fajniejsze rzeczy do kupienia I o dziwo "NIC SOBIE Z TEGO NIE ROBIĘ! " Więc może im też wisi, że jakaś dziewczyna mało nie zejdzie na zawał ze zgorszenia, bo mają pogniecioną skórę na torebce-masówce z Atmo, a na dodatek laska stojąca 20 metrów dalej ma taką samą
Stary 2011-03-09, 18:38   #1860
BlackCat1990
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Dla mnie torebka prezentuje się naprawdę świetnie! Sama chciałam ją kupić, bo koleżanka posiada i jest trwała, dużo potrafi dźwigać i ma ładny krój. Zdecydowałam się jednak na inną. A to czy jest brzydka czy nie jest pojęciem względnym Wg. mnie o wiele bardziej tandetne torebki sprzedaje Zara
Tak, każdy sklep ma w swojej ofercie rzeczy, które są "kiepskie".
Dlatego należy starać się wybierać te, przy których przelozenie ceny do jakosci jest na dlan najabrdziej opłacalne.
Jeśli chodzi o Zarę- bo o tym sklepie wspomniałaś: Zara co sezon wypuszacza wiele torebek, był taki okres, w ktorych z ich jakością było naprawde kiepsko nadal zdarzaja sie sytuacje, ze dany model jest powszechnie reklamowany np. ze wzgledu na pekajace raczki, psujace sie zapiecie itp.
Na swoim przykladzie powiem, ze pomimo reklamowanie dwóch toreb, obecnie nosze na codzien (zima, lato) jedną z torebek z kolekcji wiosennej 2009r i jest absolutnie niezniszczalna

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Torebki tejże nie mam, nie w moim guście, na dodatek na żywo jej nawet nie widziałam, ale dla mnie np. wystarczy, że torebka jest:
-tania
-ładna
-pojemna

Wydawanie >100zł na zwykłą torebkę to nie dla mnie, są fajniejsze rzeczy do kupienia I o dziwo "NIC SOBIE Z TEGO NIE ROBIĘ! " Więc może im też wisi, że jakaś dziewczyna mało nie zejdzie na zawał ze zgorszenia, bo mają pogniecioną skórę na torebce-masówce z Atmo, a na dodatek laska stojąca 20 metrów dalej ma taką samą
"NIC SOBIE Z TEGO NIE ROBIĄ"
- mialam namysli, kupowanie torby ktorej jakosc jest ponizej krytyki tylko i wylacznie w celu bycia "modnym", bo gdyby ta torba nie byla wzorowana na Alexsie od Mullbery szczerze watpie, czy stalaby sie tak rozchwytywanym dodatkiem..
Co do pogrubionej częsci Twojej wypowiedzi: nie iroznizuj prosze. Stwierdzam po prostu, że dla mnie- cena jaka placi sie za Tą-PseudoTorebkęAlexe- jest kwotą wyrzuciną w bloto.
Ah i nie chodzi o pogniecioną skóre tylko o JAKOŚĆ materiału...

Edytowane przez BlackCat1990
Czas edycji: 2011-03-09 o 18:41
BlackCat1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości