|
|
#1831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
dobre! ale mogą też fantastycznie przepuszczać deszcz... no ale nic, trzeba się poświęcić w imię sztuki
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1833 |
|
Zadomowienie
|
A czy zawsze wszystko musi być praktyczne ?
Sama mam takie butki i bardzo je lubię.
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Nie to, że mnie to rozwala, ale dziś widziałam dziewczynę: Drobna strasznie i miała taaaką wielką torbę (bo już nie torebkę). Śmiesznie to wyglądało. Bo gdyby tę torbę położyła na ziemi to "zajęłaby" jakieś 1/3 jej wzrostu.
|
|
|
|
#1835 |
|
Raczkowanie
|
Hahah tez prawda,klimatyzacja non stop
![]() A tak serio według mnie są nie praktyczne przynajmniej u nas,kiedy dzeszcz pada prawie codziennie to jaki sens mają buty z dziurką... Nie powiem co niektóre mi się podobają ale jakoś nie przekonuje mnie to
|
|
#1836 |
|
Konto usunięte
|
ja mam dwie pary botkow open toe i dla mnei sa to buciki na lato albo na impreze, kazde zalozylam slownie raz i leza...
|
|
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1838 |
|
Raczkowanie
|
Hahah serio
dobre dobre,można pedicure pokazać :P
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1840 |
|
Raczkowanie
|
a propo to mnie ostatnio rozbawiło stwierdzenie że my (tzn. mieszkający na południu Polski) mówimy tak bo wychodzimy z DWORU na POLE a reszta, to z DWORU na POLE
![]() a żeby off topu nie było to mnie najbardziej śmieszy ubieranie się jednokolorowo np(z zycia wziete) rozowe kozaczki, rozowe rajstopki, rozowa miniowka, rozowa bluzka, rozowa kurtka i do tego jeszcze 4 kolorowe wlosy (biało czarno różowo czerwone)
|
|
#1841 | ||||
|
Zakorzenienie
|
troche offtopowo bo o bieliźnie
![]() Cytat:
Cytat:
W temacie bielizny jeszcze dodam - źle dobrane biustonosze; z obwodami pod szyją i bułami -niestety większość sklepów i ekspedientek dalej przekonuje że miseczki D jest wieelka a obwód 70 jest na bardzo szczupła osobę więc to sie szybko nie zmieni Cytat:
? Przeciez biustonosz trzeba przymierzyć a na bazarze sie nie da (s nawet jak sie a to niepowinno ze względów higienicznych ) pza teym tam mają zupłnie skichaną rozmiarówke, bą wątpie nawet żeby te 'firmy" które je szyją maiały minimlanie pojecie o rozmiarówce Nie rozumiem okreśłenie "nie zawsze mam ochotę wydawać kilkadziesiąt złotych na dopasowany idealnie stanik" .To znaczy że często kupujesz biustonosze i czasami wolisz zaoszczędzić więc kupujesz źle dopasowane ? To nie lepiej kupić mnie a lepiej doapsowane ? Nie wiem tez co znaczy 'kilkadziesąt złotych" ale biustonosze raczej nie kosztują kilka złotych więc to raczje normlana kwota ![]() "jak ktoś ma więcej niż miskę C, a jeszcze pod biustem jest wąski, to naprawdę ma problem (np. ja). " Ach ile ja jużsłyszłam takich narzkań ; 'bo ja mam taki biust ,wiec na pewno nic na siebie znajde' Ja mam jak napisłaś "więcej niz miske C i wąska pod biustem" -=nawet bardzo wąska, niewielu producentów robi tak obwód jak ja nosze ale jakoś nie narzekam , kupuje dobrane biustonosze i nie wydaje na nie kroci ![]() Poza tym jewątpie żebyś miała kiedyś naprawde "idelanie dobrany" biustonosz tak jak piszesz, to wątpie zebyś wróciła do źłe dobranych ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1842 |
|
Rozeznanie
|
Makijaż oka i strój w tej samej, charakterystycznej barwie, np. turkusowy sweter i lazur na oku.
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Zero kreatywności albo przesada w druga strone,czyli przesadny ubiór albo nieadekwatny do okazji i miejsca.
|
|
#1844 |
|
Wtajemniczenie
|
kolor zloty, hmmm....
http://allegro.pl/pretty-women-zlota...490975368.html
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
ojej nie znosze tego
|
#1846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1847 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie ikoną obciachu w ubieraniu się jest Lady G, zaraz zacznie mi pisać, że to gwiazda etc ale dla MNIE on przesadza z tymi "uroczymi" strojami i są panny które na nią patrzą i myślą ooo super ja też tak chce (:
i wychodzą potem panny na ulice i wyglądają jak wyglądają. nie chce nikogo obrażać, ale wczoraj spotkałam się przed praca z koleżanka a ona do mnie " boże czy te dziewczyny już nie maja lustra, dupa jak moja a ubierają leginsy stringi i trzęsie się galareta ...." To część wypowiedzi ale miło wiedzieć, że są osoby które wiedza swoje wady i starają się jakoś ja tuszować.
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Gaga najczęściej nie jest ubrana tylko przebrana. I robi to z premedytacją. Jak ktoś ją naśladuje "dosłownie"- kopiując całe te kreacje, a nie pojedyncze elementy, to rzeczywiście musi na co dzień wyglądać dziwnie...
Krążą w sieci zdjęcia z takich momentów prywatnych, gdzie z pewnością nie myślała, że złapią ją paparazzi. I na tych zdjęciach Gaga paraduje po prostu- w jeansach i koszulce i bez śladu makijażu
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
jakby się nie "przebierała", to by nikt o niej nie gadała i byłaby jedną z tysięcy "szarych" piosenkarek
... ale osoby ją kopiujące powinny się troszkę zastanowić nad sobą, bo chodzenie w taki sposób na co dzień jest nieco dziwne ... a już najbardziej żenujące są dla mnie "artystki" (np. Doda podczas sylwestrowego występu), które na scenę wychodzą w niemalże identycznych strojach, jak Lady Gaga czy Madonna |
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
mnie rozwalają doczepiane włosy.... zwłaszcza przy 2-3 odrostach....
wygląda to ohydnie
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio trudno tu cokolwiek napisać...
|
|
#1852 |
|
Zadomowienie
|
Generalnie wiele rzeczy mnie razi (rozwala
), ale chyba to co mi się bardzo nie podoba to jak kobieta nie dba o fleki, czyli to co dziewczyny wspominały, pościerane do granic możliwości, krzywe itd. Ja bardzo zdzieram fleki, ale zawsze pamiętam o tym aby oddać je do szewca.
|
#1853 |
|
Rozeznanie
|
Rzeczą- a w zasadzie dodatkiem galanteryjnym (
), ktory mnie "rozwala" jest TORBA ATMOSPHERE z załacznika. NOSZĄ JĄ TYSIACE DZIEWCZYN ile razy widzialam stojące obok siebie dziewczyny w z taka sama torebką! Po prostu nie jestem w stanie pojac fenomenu tej torby- jest wykonana z baaaaardzo kiepskiego materialu. Fakt nie jestem posiadaczką tej torby i nigdy nie mam zamiaru nią być- ale jak pisalam wczesniej- widze ją wszedzie i zawsze prezentuje sie tandetnie skóra jest pognieciona, widać jakies rysy, rozciaga się, odkształca wyglada jakby czas jej uzytkowania przekraczal ponad 3 lata! A najabrdziej bawi mnie (chociaz lepszym okresleniem bedzie- razi) , że Dziewczyny Noszące Ta Torebke, NIC SOBIE Z TEGO NIE ROBIĄ! ważniejsze dla nich jest bycie psudo-modnym z kiepskiej jakosci dodtakiem w reku niz posiadanie innej torebki ale z lepszego tworzywa!
. Edytowane przez BlackCat1990 Czas edycji: 2011-03-09 o 18:12 |
|
|
|
#1854 |
|
Konto usunięte
|
kroj nie jest zly, ale faktycznie torebka MUSI miec wyglad...
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przesadzasz troche? ![]() A ileż to ludzi ma takie same ciuchy ,nie wiem, z h&m czy new yorkera, i co? ja lubie ogolnie atmosphere,torebkę również mam i serio nie rozumiem co w tym jest "rozwalającego". I nie uwazam się za tandetną,pseudo modną, ani za modną,noszę to,co mi się podoba,również jesli chodzi o galanterię.
|
|
#1856 |
|
Rozeznanie
|
tak, torebka Mullbery która jest pierwozorem Tego-Czegoś, jest bardzo ładna.
Miałam okazje ogladać ją na żywo w sklepie w Uk i jest to bardzo udany model. Jakość oczywiście nieporównywalna..
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama chciałam ją kupić, bo koleżanka posiada i jest trwała, dużo potrafi dźwigać i ma ładny krój. Zdecydowałam się jednak na inną. A to czy jest brzydka czy nie jest pojęciem względnym Wg. mnie o wiele bardziej tandetne torebki sprzedaje Zara
|
|
#1858 |
|
Rozeznanie
|
nie mowie nt ubrań z sieciówek, ktore są lepszej i gorszej jakości. Kupowanie jest indywiualnym wyborem. Moj post odnosił się głownie to torby w tym sensie, że pomijając jej powszechność- "rozwala" mnie ślepe podązanie za modą , ktore dobitnie widać na przykladzie owej torby
Za która nie wart dąc tych 60zł , bo prezentuje sie niechlujnie. Takie jest moje zdanie
|
#1859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-tania -ładna -pojemna Wydawanie >100zł na zwykłą torebkę to nie dla mnie, są fajniejsze rzeczy do kupienia I o dziwo "NIC SOBIE Z TEGO NIE ROBIĘ! Więc może im też wisi, że jakaś dziewczyna mało nie zejdzie na zawał ze zgorszenia, bo mają pogniecioną skórę na torebce-masówce z Atmo, a na dodatek laska stojąca 20 metrów dalej ma taką samą
|
|
#1860 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego należy starać się wybierać te, przy których przelozenie ceny do jakosci jest na dlan najabrdziej opłacalne. Jeśli chodzi o Zarę- bo o tym sklepie wspomniałaś: Zara co sezon wypuszacza wiele torebek, był taki okres, w ktorych z ich jakością było naprawde kiepsko Na swoim przykladzie powiem, ze pomimo reklamowanie dwóch toreb, obecnie nosze na codzien (zima, lato) jedną z torebek z kolekcji wiosennej 2009r i jest absolutnie niezniszczalna ![]() ---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Cytat:
- mialam namysli, kupowanie torby ktorej jakosc jest ponizej krytyki tylko i wylacznie w celu bycia "modnym", bo gdyby ta torba nie byla wzorowana na Alexsie od Mullbery szczerze watpie, czy stalaby sie tak rozchwytywanym dodatkiem.. Co do pogrubionej częsci Twojej wypowiedzi: nie iroznizuj prosze. Stwierdzam po prostu, że dla mnie- cena jaka placi sie za Tą-PseudoTorebkęAlexe- jest kwotą wyrzuciną w bloto. Ah i nie chodzi o pogniecioną skóre tylko o JAKOŚĆ materiału...
. Edytowane przez BlackCat1990 Czas edycji: 2011-03-09 o 18:41 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.

nogi mają wywietrznik i się nie pocą 

? Przeciez biustonosz trzeba przymierzyć a na bazarze sie nie da (s nawet jak sie a to niepowinno ze względów higienicznych ) pza teym tam mają zupłnie skichaną rozmiarówke, bą wątpie nawet żeby te 'firmy" które je szyją maiały minimlanie pojecie o rozmiarówce 

ile razy widzialam stojące obok siebie dziewczyny w z taka sama torebką! Po prostu nie jestem w stanie pojac fenomenu tej torby- jest wykonana z baaaaardzo kiepskiego materialu. Fakt nie jestem posiadaczką tej torby i nigdy nie mam zamiaru nią być- ale jak pisalam wczesniej- widze ją wszedzie i zawsze prezentuje sie tandetnie
ważniejsze dla nich jest bycie psudo-modnym z kiepskiej jakosci dodtakiem w reku niz posiadanie innej torebki ale z lepszego tworzywa!
I o dziwo "NIC SOBIE Z TEGO NIE ROBIĘ!