|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
powiem w poniedziałek jak da mi skierowanie i adres
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
jejku faktycznie przypomniało mi się , przepraszam
ale ten dzisiejszy dzień nie należy do moich najlepszych , chyba chandra kabelkami do mnie przeszła i dołek też mnie dopadł... dostałam wypłatę o 300 zł mniejszą niż co miesiąc (luty był krótszy) więc kolejny miesiąc bez zakupów niestety , ehhh szkoda gadać
|
|
|
|
#2583 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, wszystkiego naj z okazji naszego święta
karolinee1983, dziubek79- sto lat ![]() nerola- kochana, trzymaj się, wierzę, że wszystko się ułoży SweetAngel1984- szok, nie wiem co napisać.. pieleszko- życzę wytrwałości w pracy, choć sama wiem, jak to łatwo się mówi ja od jutra wreszcie na L4 weruczku, witaj po dłuuugiej przerwie jacieeeee- masz rację, uciekaj na zwolnienie, szkoda nerwów, naprawdę, ja uważam, że za długo zwlekałam, ostatni czas w pracy wykończył mnie zupełnie.. szkoda zdrowia własnego i dzieciaczka.. zanka- wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki ![]() a jak już będzie u Ciebie spokojniej, postarz mnie o rok ![]() agulaaabar- trzymaj się kochana i staraj nie stresować.. poza tym gratuluję pięknych brzuszków, pozytywnych wizyt i udanych polowań w lumpkach, ja dopiero się wybieram na łowy. I zestresowałyście mnie trochę tymi twardymi brzuchami Bo ja chyba miałam w weekend to samo ale nie mam pewności. Obudziłam się rano i rzeczywiście brzuch był twardawy i uczucie było takie dziwne- takie napięcie, ale raz, że miałam strasznie pełny pęcherz a poza tym mały tak figlował od rana, że z jednej strony wypchnął mi pupę lub główkę, tak, że brzuch przybrał dziwny kształt, więc pomyślałam, że ta twardość to od tych przepychanek i pełnego pęcherza a teraz mam stres, że to może faktycznie był skurcz.. Wizytę następną mam dopiero w przyszłym tygodniu. Nie chcę resztę ciąży leżeć, zwłaszcza w szpitalu.. dziękuję też za porady dot. hartowania piersi, rzeczywiście dam sobie spokój, teraz pomyślałam, że może ten skurcz był od tego masażu, bo jakoś tak było, że w piątek wieczorem się masowałam tą "ryżową szczotą" a w sobotę rano był ten niby skurcz.. ale alternatywa, żeby mąż w duuuużo przyjemniejszy sposób pohartował sutki brzmi naprawdę zachęcająco chciałam Wam też przedstawić mojego przystojniaka
|
#2584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2585 |
|
Zadomowienie
|
Zanka, Widze że nie jestem sama z takimi wieściami.
ja po kilku godzinach już się uspokoiłam i stwierdziąłm , że moje nerwy bardziej szkodza dziecku niż te małe cysty. I wcale im się nie damy!1 U ciebie też będzie ok. Jutro. Bo dziś to pewnie jeszcze przybita jestes. Ale będzie dobrze!!! |
|
|
|
#2586 |
|
Zadomowienie
|
No to udało mi się nadrobić całe popołudnie
![]() Zanka trzymam kciuki i wiem że będzie wszystko ok A mnie dzisiaj pozytywnie zaskoczyła moja mama - która dotychczas cały czas twierdziła, że to jeszcze za wcześnie na kupowanie wyprawki, że mamy poczekać jeszcze do czerwca i w ogóle. A nagle dzisiaj wyskoczyła, że skoro wybraliśmy sobie wózek, to może należałoby zrobić teraz rezerwację na niego i odebrać dopiero w maju czy czerwcu Podejrzewam, że któraś z koleżanek jej powiedziała, że to nic takiego kupować wcześniej wszystko.
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Lilkaa bardzo fajnie, że wszystko dobrze u Dzidziola
Cytat:
![]() Napewno bedziesz miała skierowanie do Genoma, bo tak robia takie badania tylko chyba Ja byłam tam na prenatalnym, maja super sprzęt, nic się nie przejmuj-jestem pewnie, że jest ok I super, że dalej jest Lenka![]() agulaaabar kuurde co za akcja, naprawde jak z filmu! Ty sie nic nie przejmuj, spokojnie, powinnas być dumna z postawy Tż-ta ![]() No no ale przystojniacha ![]() Ja już po wizycie, z Dzidziusiem wszystko wporządku, waży 415g, mierzy ok 37cm, tetno 144, wszystko tak jak być powinno, kręgosłup, kości, brzuszek, żołądek... Synuś dalej jest synuś Jakos tak dziwnie sie ułożył, taką głowę miał cały czas zgiętą, ale lekarz sprawdzal, mówił że z kręgosłupem, szyją jest wporządku, tak się poprostu ulożył. Ruszał się i kopał mnie na wizycie przy okazji, teraz tez caly czas go czuje, mała wiercipiętka, zawsze na wieczór się uruchamia a w dzień spokójMoja szyjka pozamykana nic się nie dzieje, ale zostawiamy luteinę. Dostalam jeszcze magnez i skierowanie na badania toxo i glukoza(bleeee) :/ Następna wizyta 5 kwietnia ![]() Dziękuję baaaardzo kochane za kciuki Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-03-08 o 22:19 |
|
|
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Natka wiedziałam, że będzie dobrze
|
#2589 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zanka, agni82, nie martwcie sie, my tu juz zaczarujemy by bylo ok do rozwiazania LadyInBlack, przystojniak ze ho ho ![]() Natka_, ciesze sie ze wizyta udana moja wizyta jutro, pozno, bo o 18tej potrzymajcie kciuki by wszystko ok bylo
|
|
#2590 |
|
Zadomowienie
|
Natka no bajeczka wizyta super to się cieszę bardzo
Kolina to nic że późno ja i tak będę trzymać paluszki za Twoją wizytę Lady no się wie zaczynam żałować że mam tez synka bo sami przystojniacy się będą rodzić ![]() hmmm jutro na obiadek kalafior frytki i mizeria szef kuchni Shira i spółka w domyśle mamuśka zapodamy mojemu tż taki posiłek bo ja dostałam perfumy a mama bombonierkę to niech poczuję że o niego dbamy a co
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Natka - bardzo się ciesze, że wizyta tak udana
Zapraszam! Lubię towarzystwo
|
#2592 |
|
Zadomowienie
|
no nic babencje Shira zbiera się w sobie i myka do wyrka przytulić się do mojego słodkiego roggaaalllaaa
![]() dobranoc dla mamusiek i ich brzuszków
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
ŻYCZENIA OD MOJEGO SYNA (tak w połowie sie zaczynaja) http://www.youtube.com/watch?v=i3DS54pioK4
|
|
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ladyinblack ale przystojniak ![]() Brumek nastepnym razem szkoda ze tak daleko mieszkasz.A dzis jak nigdy bylam taka glodna i czulam ze potzrebuje mieska a tu jak na zlosc wedlinka sie skonczyla, wlasciwie resztki i musialm sobie dorobic kanapki z twarozkiem i cebulka pozniej zagryzlam banankiem i kawalkiem czekolady i nadal jestem glodna Kolina kciuki zacisniete Edytowane przez fiona003 Czas edycji: 2011-03-09 o 00:12 |
|
|
|
|
#2596 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Gratuluje udanych wczorajszych wizyt, a za dzisiejsze tez trzymem kciuki! Zanka Ty sie nie denerwuj, bo z serduszkiem wszystko jest w porzadku! SweetAngel no lekarz fajny, nie ma co, w pierwszej chwili myslalam, ze Ty go tak po prostu nazwalas, dopiero potem zorientowalam sie, ze to faktycznie obcokrajowiec. A tetno jak najbardziej ok. Cytat:
Kochana mozesz byc dumna, ze masz takiego meza! Rozumiem Twoje zdenerwowanie, ale nic ono tu nie pomoze, a Tobie moze zaszkodzic. No juz glowa do gory! |
|
|
|
|
#2597 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie kochane z pracy
gratuluję wizyt, trzymam kciuki za dzisiejsze zankuś nie denerwuj się proszę - na pewno wszystko będzie dobrze!!! nerolka mam nadzieje, że już samopoczucie mniej czarne?? i zmykam teraz, może później zajrzę...roboty mam dużo!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#2598 |
|
Rozeznanie
|
tez się z roboty porannie witam
![]() allllleeeeee piękna pogoda już prawie czuć nadchodzącą wiosnę, słoneczko świeci ![]() wypadłam troszkę z tematów, bo ostatnio w pracy mam okropnie dużo roboty, a po powrocie do domu to tylko marzę, żeby iść spać. Może jakies wiosenne przesilenie... będę się starała nadrobić zaległości, ale jest ich tyle ![]() jeżeli są dziś jakieś wizyty to mocno trzymam kciuki ![]() miłego dzionka mamusie
|
|
|
|
#2599 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() dzis znowu wczesniej pobudka i znowu ladny dzien sie zapowiada ![]() bardzo sie ciesze kto oprocz mnie ma dzisiaj wizyte? ![]() nie ma tz-ta wiec zaproponowalam mamie by ze mna jechala zobaczyc przyszlego wnuka - zobaczymy
|
#2600 |
|
Rozeznanie
|
też witam zza biurka!
Zanka - będzie ok, ale posprawdzaj wszystko! Lady - niezły przystojniak natka - gratuluje! dla warszawianek: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...ale_to_za.html oraz ustawa o standardach porodowych: http://www.legeo.pl/prawo/rozporzadz...?on=08.04.2011 |
|
|
|
#2601 |
|
Rozeznanie
|
Hej witajcie widze że od rana troszkę nerwowo. mamy spokojnie nie denerwujcie się czekajcie. Jak lekarz mówi że nie ma się czym martwić to trzeba im wierzyć.
A ja po ostatniej wizycie dostałam jeszcze żelazo bo mam tendencje do anemii, brrr dlatego taka zmęczona jestem. Poradzicie jak naturalnie uzupełniać żelazo - tylko na mięso jestem anty więc cokolwiek innego. Pozdrawiam Was ciepło |
|
|
|
#2602 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie smuc sie ![]() Cytat:
![]() faktycznie przystojniaczek Cytat:
na pewno bedzie dobrze![]() Cytat:
dla mamy![]() ja też byłam na badaniach w Genomie i faktycznie sprzęt mają super i kadra kompetentna ![]() gratuluję super wieści z wizyty ![]() Cytat:
oczywiście![]() ja też dobrzy męzowie![]() Cytat:
będziecie miec super pamiatkę z tym filmikiem![]() miłego dnia |
||||||
|
|
|
#2603 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry znad porannej kawki
Dziękuję za miłe komentarze nt. mojego przystojniaka ![]() Cytat:
Wstałam dziś w ogóle w dobrym humorze bo raz, że pogoda cud, miód i orzeszki a poza tym w końcu jestem na tym wyczekanym L4 i od razu czuję, że cały stres mnie opuścił a zastąpiła go życiowa energia. Przekazuję Wam w związku z tym pozytywne fluidy ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
|
|
#2604 |
|
Zadomowienie
|
Oj Babonik, dziękuję i ja. Wczoraj też miałam taki twardniejący brzuszek i dzisiaj i się zastanawiałam co jest. Już w trakcie usg zaczął mi się spinac, ale to przez to że pani zaczęła ruszac dzidziula i potem prawie cały dzień buszował. No tak, to go jeszcze nie czułam.
Dziś lekko napięty, ale lepiej niż wczoraj. Monia Synek to jest pierwsza klasa.!!! I charakterek też ma ![]() ![]()
|
|
|
|
#2605 |
|
Rozeznanie
|
a jeszcze Wam coś opowiem na wizytę wzieliśmy mojego syna żeby zobaczył swojego braciszka. Zaczęło się w poczekalni, to jest kamienica więc jak mój mąż sie przespacerował deski wydały dziwny dźwięk - więc mo synuś na cały regulator tato ale nie pierdź tutaj
w gabinecie skomentował że chciałby mieć włosy jak Pan doktor (łyse placki i siwy), potem pytam go czy widzi a on że Pan doktor mu wszystko zasłania . Potem zostałam sama na właściwych badaniach oczywiście synuś nie mogl sie doczekac i wszedl i pyta co tak długo, a jak już wyszłam to na cały regulator w poczekalni pyta MAMA FAJNIE BYŁO? oczywiście wszyscy pękali ze śmiechu... cwaniak
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu na wyczekanym L4? Nie moglas isc wczesniej? ~~*~~ Ja zabieram sie za moja maszynę, muszę coś pozmieniać, przerobić potem jakiś wiosenny spacerek i może zawitam w lumpie
|
|
|
|
|
#2607 |
|
Zadomowienie
|
agulaaaaa- ale historia... pogratuluj mężowi refleksu,odwagi i wszystkiego
i się nie denerwuj...wiem wiem łatwo mowic,mam nadzieje,że już dziś ochłonęłaśZanka- za badania, wierze,że wsyzstko będzie ok,trzymam za to , na badania pojedziesz i na pewno się po nich uspokisz!!!sweetangel- no chwilami człwieczeństwo u służby zdrowia woła o pomstę!!! zrelaksuj się jakoś,by wynagrodzic sobie i dzidzi te chwile stresu!!! |
|
|
|
#2608 |
|
Zakorzenienie
|
kmat dużo żelaza jest w natce pietruszki
Synuś niezły żartwoniś
|
|
|
|
#2609 |
|
Rozeznanie
|
Scio natkę akurat lubię, tylko ile muszę jej zjeść
|
|
|
|
#2610 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kolina i wszystkie inne dziewczyny , które też dzisiaj maja wizytę trzymam kciuki ![]() Monia fajny ten Twoj synek hihi Cytat:
![]() kmat moja mama piła sok z buraczków na uzupełnienie żelaza. A synek Twój dobry cwaniaczek Zaneta jak juz coś stworzysz to sie pochwal zdjęciem ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

więc kolejny miesiąc bez zakupów niestety , ehhh szkoda gadać

ja od jutra wreszcie na L4 

Bo ja chyba miałam w weekend to samo ale nie mam pewności. Obudziłam się rano i rzeczywiście brzuch był twardawy i uczucie było takie dziwne- takie napięcie, ale raz, że miałam strasznie pełny pęcherz a poza tym mały tak figlował od rana, że z jednej strony wypchnął mi pupę lub główkę, tak, że brzuch przybrał dziwny kształt, więc pomyślałam, że ta twardość to od tych przepychanek i pełnego pęcherza a teraz mam stres, że to może faktycznie był skurcz..