Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-08, 22:06   #3241
eweska
Moderatoreska

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Ja też uciekam na dzisiaj dobranoc
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 22:10   #3242
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

I ja życzę Wam DOBREJ NOCY
zmykam pod prysznic i do łóżeczka...własnie się dowiedziałam, ze teściowa przyjeżdża na weekend
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 22:16   #3243
gusiagatko
Zakorzenienie

Uciekam i ja, jeszcze nie spać. Poleżę trochę z Tż na kanapie i coś w Tv obejrzę

Dobranoc

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 22:28   #3244
migotka03
Zadomowienie

Widzę, że już uciekacie, to i ja zmykam. Idę robić kolacje dla TZa. Papa

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 23:27   #3245
matallewar
Zakorzenienie

Wszystkie sobie poszły...

To ja też idę spać

Oglądaliśmy z tż zdjęcia z 2006 i 2007 roku... Jaka ja byłam CHUDA!! Chcę znów taka być
(już po ciąży, już po ciąży! JUŻ NIEDŁUGO!)

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-08, 23:27   #3246
agus87
Zakorzenienie

ale tu dzisiaj cisza ide spaac
Stary 2011-03-09, 06:42   #3247
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Witam z rana
dziękuję za wszystkie pochwały mojego skaczącego brzuszka
Listopadowa ale masz kuchnie mogę się do Ciebie wprowadzić? bede Ci dziecka pilnować:P marzy mi sie taka kuchnia

brzusie sliczne !!
i witam nową mamusię enchantresss

a myślałam ze matallewar jest trudnym nickiemco do ubierania dzieciorkow to mam nadzieje ze jenak obudzi sie we mnie instynkt i bede wiedziec czy nie za ciepło czy nie za zimno ech
licze na objawienie

dzisiaj oczywiscie wstałam o 4 :20 kurde chyba zaczne uprawiać DŻOGING rano bo marnuje całe poranki a spac i tak nie moge jak ten moj chodzący smrodek (tż) wychodzi do pracy. dzisiaj jak budzik zadzownił to mowi zebym nie wstawała (bo zawsze mu kawe robie) zebym spała ale i tak sie wybudziłam bo przychodził 4 razy mnie całowac i Sebcia

byliśmy wczoraj u siostry tż ktora ma 4 synów najmłodszy ma 3 lata (i chodzące adhd !!) po 2 godz tam mialam głowe wielkości pudła po telewizorze

ten trzy letni smyk zafascynował sie moim brzuchem wciskał mi łakocie i jakies nalesniki:P a ja mu mówie "popatrz jaki mam brzuch duzy juz nie moge jesc" a on NO ALE PRZECIEZ MASZ DZIECKO!!:P
cały czas głaskał brzuch na poczatku delikatnie, ale w trzy letnim chłopcu jest mało cierpliwości i nie mogl zrozumiec dlaczego brzuch cały czas mi nie skacze i tak stoi z reka na brzuchu i nagle schylił sie do brzucha i taki krzyk "NO OBUDŹ SIĘ!!!" takze mam nadzieje ze Sebuś tam szoku nie doznał:P

z tż bylismy uradowani wracajac do swojego cichego domku... jeszcze przynajmniej 2 miesiace bedzie cicho

a ja sie wyprysznicowąłam własie i ide suszyc włoski i jade do .... PRACY!!!!
ale w celach towarzyskich:P i zakupowych w okolicznych sklepach. bo obok mamy pepco i schleckera i rozne inne rozmaitości. pomyslałam ze do szpitala nie bede kupowac tych duzych szamponów i żeli itd tylko kupie te takie małe opakowania turystyczne. musi mi sie to w koncu jakos do torby zmieścić a jak włoze moj mega puchatny rózowy szlafroczek to moze mi mało miejsca zostać
no i musze klapków pod prysznic poszukac.

no to sie rozpisałam.
ale nie pisąłam wczoraj cały dzien prawie i dzis tez si ebede mało udzielać wiec co mi sie chyba kurka wodna nalezy nie?

zyczę miłego dnia i żegnam państwa
Stary 2011-03-09, 07:37   #3248
eweska
Moderatoreska

Dzień dobry

Dziś zaczynam z Morią 33tydzień Jej jak mało czasu już zostało do narodzin, jeszcze niedawno wydawało się to takie odległe, a teraz praktycznie każdego dnia może się zacząć coś dziać, oby nie będę zaciskać mocno nogi do połowy kwietnia.

Dziś się znowu wynudzę
Wezmę się pewnie za jakieś sprzątanie, pranie, pościele muszę pozmieniać, obiadek trzeba ugotować, może nie będę się tak bardzo nudzić

Pogoda zapowiada się przepiękna, słonko świeci pięknie, ale nie wiem pewnie zimno jest na dworze.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 07:59   #3249
matallewar
Zakorzenienie

Ja też od dłuższego czasu na nogach.

Siostra robiła obiad o 7 rano

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
byliśmy wczoraj u siostry tż ktora ma 4 synów najmłodszy ma 3 lata (i chodzące adhd !!) po 2 godz tam mialam głowe wielkości pudła po telewizorze

ten trzy letni smyk zafascynował sie moim brzuchem wciskał mi łakocie i jakies nalesniki:P a ja mu mówie "popatrz jaki mam brzuch duzy juz nie moge jesc" a on NO ALE PRZECIEZ MASZ DZIECKO!!:P
cały czas głaskał brzuch na poczatku delikatnie, ale w trzy letnim chłopcu jest mało cierpliwości i nie mogl zrozumiec dlaczego brzuch cały czas mi nie skacze i tak stoi z reka na brzuchu i nagle schylił sie do brzucha i taki krzyk "NO OBUDŹ SIĘ!!!" takze mam nadzieje ze Sebuś tam szoku nie doznał:P
Biedny Sebuś
Nasze potworki też będą takie potworne?
Eeee... NIEMOŻLIWE

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-03-09 o 08:09
Stary 2011-03-09, 08:19   #3250
atiz
Rozeznanie

Cześć dziewczynki,
Ja już po śniadanku, doczytałam wczorajszy wieczór i juz jestem na bieżąco
Myślałam że tylko ja mam problem z tym jak ubierać dziecko. Tez mam nadzieje że jakoś to naturalnie u nas wyjdzie. Jak na razie ubieranie to dla mnie czarna magia.
Martwi mnie też jak kłaść dziecko, za każdym rzem odkładać na inny bok lub na plecki, żeby ta główka sie nie odkształcała. Normalnie nie wiem.

A największy problem dla mnie to czy dziecko może od początku spać w swoim pokoiku czy powinno być z nami w sypialni, a jeśli tak to jak długo i dlaczego?

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 08:21   #3251
andziot
Zakorzenienie

dziś na obiad planuję kluski leniwe
czy ktoś się zna czy trzeba bułki tartej dodawać
bo w jednym przepisie jest a w innym nie

Zosia spadła z łóżka od strony ściany
na szczęście kocyk był położony na łóżku pod ścianą i spadła na koc, ale o 6 pobudka już była

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 08:26   #3252
anula_81
Zakorzenienie

Hej!
ja pisze juz z pracy, nie dosc, ze ciezarna to pierwsza w pracy, pustki jak fiks! ale jestem dzis wsciekla od rana niestety!!
nie dosc, ze spac nie moglam w ogole, obudzilam sie po szostej juz clakowicie, zgaga, bol brzucha itp wiec wstalam i do pracy. nietomna zasnelam w metrze, a potem a autobusie tlum oczywiscie i stoje scisnieta kolo siedzacych dwoch nastolatkow i jednego chlopaka kolo 30 gwiazdy ba szpilkach siedza sobie, patrza na mnie i nic, a nad nimi dwa wielkie znaki(bo tak kampania jest teraz w autobusach) w wolnym tlumaczeniu... Wielki napis: Dziekuje!! i pod spodem, ustap miejsca starszym i ciezarnym oni potrzebuja usiasc bardziej od ciebie.
wiec to gowniarstwo patrzy na mnei ledwie dychajaca i juz prawie omdlewajaca, i na znak, na mnie i na znak. i nic. jak wychodzilam nie wytrzymalam i powiedzialam na caly autobus, Dziekuje ze rozumiecie jak ciezko jest stac w zatloczonym autobusie kobiecie w ciazy!!!
grrrr
ale sie zapienilam!!

a poza tym ejszcze jeden news!!
OBUDZILA MNIE BURZA SNIEZNA!!!!

TAk, tak....ale jestem dzisiaj wsciekla, pozabijam chyba ludzi z pracy dzisiaj ..ehhh

wracam do roboty, postaram sie zagladac
eweska sciskaj nogi jak najdluzej!! i polen sie troche, nalezy ci sie, kiedy sie bedziesz lenic jak nie teraz?!?!?

grazin witaj w klubie kiepsko sypiajacych a co do dzieci..dzieci moich znajomych tez mnie tak wymacaly po brzuchu a mala na zlosc wtedy ani drgnela

matall o 7 rano obiad??!?! moze wyslecie kurierem do Norwegii, bede miala idealnie jak wroce z pracy

trzymajcie kciuki zebym nikogo dzisiaj nie zastrzelila... taka jestem zla.

pzrepraszam za dlugiego maila, ale musialam sie pozalic

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 08:37   #3253
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Pogoda zapowiada się przepiękna, słonko świeci pięknie, ale nie wiem pewnie zimno jest na dworze.
U nas wiatr zimny, ale ja już dziś zaliczyłam przymusowy spacerek, bo zstawiłam wczoraj włączone światła w aucie. I dreptałyśmy z Anulką do przedszkola piechotą
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

dziś na obiad planuję kluski leniwe
czy ktoś się zna czy trzeba bułki tartej dodawać
bo w jednym przepisie jest a w innym nie
Nie trzeba bułki tartej. Ja mam przepis stąd: http://margarytka-kulinarnie.blog.on...,ID401547330,n i zawsze wychodzą super.

A tak w ogóle to witam z rana.
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 08:38   #3254
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Hej!
ja pisze juz z pracy, nie dosc, ze ciezarna to pierwsza w pracy, pustki jak fiks! ale jestem dzis wsciekla od rana niestety!!
nie dosc, ze spac nie moglam w ogole, obudzilam sie po szostej juz clakowicie, zgaga, bol brzucha itp wiec wstalam i do pracy. nietomna zasnelam w metrze, a potem a autobusie tlum oczywiscie i stoje scisnieta kolo siedzacych dwoch nastolatkow i jednego chlopaka kolo 30 gwiazdy ba szpilkach siedza sobie, patrza na mnie i nic, a nad nimi dwa wielkie znaki(bo tak kampania jest teraz w autobusach) w wolnym tlumaczeniu... Wielki napis: Dziekuje!! i pod spodem, ustap miejsca starszym i ciezarnym oni potrzebuja usiasc bardziej od ciebie.
wiec to gowniarstwo patrzy na mnei ledwie dychajaca i juz prawie omdlewajaca, i na znak, na mnie i na znak. i nic. jak wychodzilam nie wytrzymalam i powiedzialam na caly autobus, Dziekuje ze rozumiecie jak ciezko jest stac w zatloczonym autobusie kobiecie w ciazy!!!
grrrr
ale sie zapienilam!!

a poza tym ejszcze jeden news!!
OBUDZILA MNIE BURZA SNIEZNA!!!!

TAk, tak....ale jestem dzisiaj wsciekla, pozabijam chyba ludzi z pracy dzisiaj ..ehhh

wracam do roboty, postaram sie zagladac
eweska sciskaj nogi jak najdluzej!! i polen sie troche, nalezy ci sie, kiedy sie bedziesz lenic jak nie teraz?!?!?

grazin witaj w klubie kiepsko sypiajacych a co do dzieci..dzieci moich znajomych tez mnie tak wymacaly po brzuchu a mala na zlosc wtedy ani drgnela

matall o 7 rano obiad??!?! moze wyslecie kurierem do Norwegii, bede miala idealnie jak wroce z pracy

trzymajcie kciuki zebym nikogo dzisiaj nie zastrzelila... taka jestem zla.

pzrepraszam za dlugiego maila, ale musialam sie pozalic
Ale ona go dla siebie robiła
To jest tak: jak robię ja, to ona je. Jak robi ona, to ona je...

Biedactwo. Paskudni są Ci ludzie
Uważają, że jak "ciąża to nie choroba", to nie należy się nic ciężarnym

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-09, 08:42   #3255
MoniaK
Zakorzenienie

Dzieńdoberek
Uff, doczytałam wczorajsze strony. Tyle gadałyście że już mi się pomieszało co miałam komu odpisać

Mary, uwielbiam Cię Już widzę minę tej dziewczyny wredna baba.

Listopadowa, zarąbiste mieszkanie bardzo lubię taki styl.

Grazin, niezłe rozrabiaki z tych chłopców Tekst "NO OBUDŹ SIĘ!!!" najlepszy

Anulka, wdech wydech nie denerwuj się Bardzo dobrze powiedziałaś tym chłopakom, normalnie ręce opadają jacy ludzie są wredni Najważniejsze że teraz mniej pracujesz i możesz więcej odpoczywać

Witam nową koleżankę zapomniałam nicka bo trudny
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 08:47   #3256
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
U nas wiatr zimny, ale ja już dziś zaliczyłam przymusowy spacerek, bo zstawiłam wczoraj włączone światła w aucie. I dreptałyśmy z Anulką do przedszkola piechotą
Nie trzeba bułki tartej. Ja mam przepis stąd: http://margarytka-kulinarnie.blog.on...,ID401547330,n i zawsze wychodzą super.

A tak w ogóle to witam z rana.
a ser może byś tzw. sernikowy??? bo nie mam jak zmielic twarogu

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 08:50   #3257
gusiagatko
Zakorzenienie

z rana. A u mnie dzisiaj słoneczka brak Przyślijcie troszkę.
Ja już po śniadanku dopijam właśnie kawkę.

Cytat:

Zosia spadła z łóżka od strony ściany
na szczęście kocyk był położony na łóżku pod ścianą i spadła na koc, ale o 6 pobudka już była

Biedna. Na szczęście nic się nie stało.

Cytat:
nietomna zasnelam w metrze, a potem a autobusie tlum oczywiscie i stoje scisnieta kolo siedzacych dwoch nastolatkow i jednego chlopaka kolo 30 gwiazdy ba szpilkach siedza sobie, patrza na mnie i nic, a nad nimi dwa wielkie znaki(bo tak kampania jest teraz w autobusach) w wolnym tlumaczeniu... Wielki napis: Dziekuje!! i pod spodem, ustap miejsca starszym i ciezarnym oni potrzebuja usiasc bardziej od ciebie.
Ciężką masz drogę do pracy, i metro, i autobus jeszcze
A w autobusie rzadko można niestety liczyć, że młodzież ustąpi miejsca Nie jeżdżę często, ale ostatnio to ja ustąpiłam miejsca kobiecie z pokaźnym już brzuszkiem. Nikt się nie zainteresował, że ledwie stoi i jeszcze dwie siatki zakupów trzyma. Ja mam brzusio mały , więc mogłam postać. A kto zajmował miejsca siedzące? Oczywiście zmęczona młodzież, wracająca ze szkoły!

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 08:56   #3258
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
Ja zawsze takiego sernikowego używam i dobre wychodzą, takie delikatniejsze

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-09, 08:58   #3259
moria44
Wtajemniczenie

Cześć gadułki!

Siedzę, dycham i nadrabiam. Chyba jednak jakieś choróbsko mnie bierze, kaszel mam paskudny ale o dziwo gardło nie boli, kataru też prawie nie mam. TŻ też chory, wszystko go boli i wczoraj miał gorączkę, mam nadzieję, że i on i ja szybko wydobrzejemy.

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Dobra, ale cicho
No ale nic, stoję. Nadchodzi moja kolej, miałam dosłownie z 7 rzeczy, a oni się jeszcze szamotali z siatami zakupów i nie odchodzili. Kasjerka mówi, że mogłam podejść bez kolejki, a ja na to ALE TA PANI PRZEDE MNĄ TEŻ W CIĄŻY i wymowne spojrzenie na spory, ale na pewno nie ciążowy, brzuch pani przede mną
Jesteś geeeeenialnaaa!

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ci, że Twoja malutka już leży główkowo, bo moja nadal pośladkowo i nigdy nie czułam ruchów wyżej niż 3cm pod pępkiem Jak czytam lub słucham, gdy ktoś mówi, że dzidziuś kopie po żebrach, czy gdzieś w okolicy to nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić Mam tylko nadzieję, że kiedyś się jednak zrobi fikołka.
Wiesz co, ja to w sumie też jeszcze żadnego kopa pod żebra nie dostałam więc może nie zawsze tak jest, że czuje się wysoko kopniaki Może jeśli masz długi tułów to wtedy czuje się niżej, ja jestem stosunkowo wysoka, mała główkę ma na dole a kopniaki czuję tuż nad pępkiem a przecież moja ciąża kilka tygodni starsza od Twojej

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy to ubranko z załącznika może być dla dziewczynki i dla chłopczyka? Czy nie bardzo jest unisex?
Wg mnie jest śliczne i pasuje dla obu płci jak najbardziej

Cytat:
moria super ze na wizycie wszystko ok!!! i mala obrocona do dolu, to znaczy ze SN??
SN tylko wtedy gdyby akcja rozkręciła się przed 23 marca i lekarze w szpitalu uznaliby, że mimo mojego schorzenia mam rodzić SN. A jeśli dotrwam do 23 marca no to wtedy planowo będzie CC

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dziś zaczynam z Morią 33tydzień Jej jak mało czasu już zostało do narodzin, jeszcze niedawno wydawało się to takie odległe, a teraz praktycznie każdego dnia może się zacząć coś dziać, oby nie będę zaciskać mocno nogi do połowy kwietnia.
Nooo ewesko, to już końcówa!! Teraz tygodnie jeszcze szybciej uciekają niż na początku i jak sobie pomyślę, że pojawienie się naszych maluchów, czy innych kwietniowo-majówek to może być kwestia miesiąca.... to aż mnie ciarki z wrażenia przchodzą

anula – widzę, że i u Ciebie wszystko w porządku ale na usg się wybierasz W sumie, to ja też na Twoim miejscu dla świętego spokoju bym poszła do tego polskiego ginka tym bardziej, że on wcale drogi nie jest. No i super, że chociaż to 50% zwolnienia dostałaś, zawsze coś!
No a przewijak genialny Mój stary podklejał wczoraj mój aby był sztywniejszy, bo w końcu stanęło na tym, że całej konstrukcji przewijakowej nie będzie – straciłabym jedną szufladę w komodzie a mi już teraz miejsca brakuje.
No i dobrze powiedziałaś w tym autobusie, może następnym razem w takiej sytuacji wykażą jakąś inicjatywę

A w ogóle to się zastanawiam czy dzidzię można też tak jakby bokiem przewijać? Bo jest sporo zdjęć gdzie przewijak leży w ten sposób:
http://img204.imageshack.us/img204/430/przewijak.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_8vsq6KIVH8...2przewijak.JPG
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218

No i co wtedy, dzidzię się tak bokiem przebiera, czyści pupkę itd.?

listopadowa80 – super mieszkanko! A najbardziej podoba mi się jasna podłoga

zabus – ja bym zadzwoniła do ginka i zapytała ew. do szpitala na kontrolę bo to może być nic a może się coś z szyjka dzieje.

the_sania – dzięki za te informacje ze szkoły rodzenia zawsze dokładnie je czytam

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 09:01   #3260
MoniaK
Zakorzenienie

Narobiłyście mi ochoty na leniwe Kupę lat nie jadłam! Muszę sobie kiedyś zrobić.

Mattal, czyli mówisz że do nich może być taki słodki twaróg?
Stary 2011-03-09, 09:10   #3261
dorkabl
Zadomowienie

Hej dziewczyny

Długo z wami dzis nie bede bo mam pracowity dzien :/,

moria44 Na moje oko to tak nie wygodnie bokiem, mysle ze to tylko takie zdjęcia, reklama mebelków ale jak Którejś bedzie wygodnie to moze i do góry nogami przewijać, byle by dziecko miało buzie uśmiechniętą
Tylko błagam, nie podnoście dziecka za nogi lekko do góry przy przewijaniu. Mój nieoceniony Paweł Zawitkowski przestrzegał przed tym wiele razy!
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 09:27   #3262
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Narobiłyście mi ochoty na leniwe Kupę lat nie jadłam! Muszę sobie kiedyś zrobić.

Mattal, czyli mówisz że do nich może być taki słodki twaróg?
Ja używam zmielonego, ale nie słodkiego.
Ale jeśli potem je się je z bułką tartą i cukrem, to czemu nie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-09, 09:30   #3263
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj zrobię te leniwe,bo nie chce mi się nic z mięsa robić. W ogóle w sumie nie mam ochoty na mięso w ciąży...

Zęby Hanusi
Stary 2011-03-09, 09:33   #3264
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Chciałam tylko powiedzieć, że Morii Psiunia jest przepiękna, przeurocza i w ogóle rozbraja mnie

Moim zdaniem sprawiedliwie będzie, jeśli dokupisz drugi leżak, bo co jeśli obie będą chciały leżeć w jednym czasie?!

Mam problem z nogami, a konkretnie łydkami. Bardzo mnie bolą, nie wiem, coś między reumatyzmem, a zakwasami, nie umiem opisać... Jestem tak zdesperowana, że chyba kupię jakąś maść przeciwbólową

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 09:35   #3265
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
ja robię ze zwykłego takiego ziarnistego, bo lubię takie kawałki serka w klusce
nie miele w ogóle

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
A w ogóle to się zastanawiam czy dzidzię można też tak jakby bokiem przewijać? Bo jest sporo zdjęć gdzie przewijak leży w ten sposób:
http://img204.imageshack.us/img204/430/przewijak.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_8vsq6KIVH8...2przewijak.JPG
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70167218

No i co wtedy, dzidzię się tak bokiem przebiera, czyści pupkę itd.?
ja myślę że to tak dla bajeru takie zdjęcie,
bo nie wyobrażam sobie jak można tak bokiem przeiwnąć

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Tylko błagam, nie podnoście dziecka za nogi lekko do góry przy przewijaniu. Mój nieoceniony Paweł Zawitkowski przestrzegał przed tym wiele razy!
popieram
tak niby jest najwygodniej, ale ja od początku podnosiłam rękami pod pupkę i to się taką rutyną stało że nie umiem już inaczej, nigdy za nóżki nie łapałam

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 09:35   #3266
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
aha, dzięki

Mary, nawet łydki bolą? Przed ciążą nie zdawałam sobie sprawy ile może nas dopaść dolegliwości w tym stanie
Stary 2011-03-09, 09:43   #3267
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Moniu, no właśnie powiem Ci, że zaczęły. A wczoraj pierwszy raz spuchły i ledwo kozaki dopięłam

Faktem jest, że trochę się ostatnio nalatałam i narobiłam, ale czy to dlatego? Nie wiem.

Krążenie w łydach do kitu najwyraźniej..

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 09:45   #3268
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
aha, dzięki

Mary, nawet łydki bolą? Przed ciążą nie zdawałam sobie sprawy ile może nas dopaść dolegliwości w tym stanie
Ja też kiedyś myślałam że ciążę łatwiej się "nosi" I powiem Wam że 1 i 2 trymestr były ok...ale ten 3ci!!! Masakra.

Zęby Hanusi
Stary 2011-03-09, 09:46   #3269
matallewar
Zakorzenienie

To może ja też zrobię dziś leniwe...
Jak wszyscy, to wszyscy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-09, 09:47   #3270
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Moniu, no właśnie powiem Ci, że zaczęły. A wczoraj pierwszy raz spuchły i ledwo kozaki dopięłam

Faktem jest, że trochę się ostatnio nalatałam i narobiłam, ale czy to dlatego? Nie wiem.

Krążenie w łydach do kitu najwyraźniej..
Przyzwyczajaj się Mi jakiś tydzień temu zaczęły łydki dokuczać...a kozaków nie dopinam...

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
ja robię ze zwykłego takiego ziarnistego, bo lubię takie kawałki serka w klusce
nie miele w ogóle

ja myślę że to tak dla bajeru takie zdjęcie,
bo nie wyobrażam sobie jak można tak bokiem przeiwnąć

popieram
tak niby jest najwygodniej, ale ja od początku podnosiłam rękami pod pupkę i to się taką rutyną stało że nie umiem już inaczej, nigdy za nóżki nie łapałam
Ja chyba też zrobię z niezmielonego, bo mam 2 kostki twarogu, a nie chce kupować dodatkowo 0,5 kg zmielonego na sernik.

Zęby Hanusi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości