|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
|
|
#602 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
![]() Skoro ktoś rzucił takie podejrzenia to muszą to sprawdzić...by mieć pewność
|
|
#603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#604 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
dziewczynki wszystkiego NAJ dla Was z okazji Dnia Kobiet ja dalej wpadam jak po ogień i za chwile cisza kilka dni no jakoś nie mogę się zorganizować ostatnio ![]() nawet na początek nowego wątku się nie załapałam ... ale zobaczyłam tylko tytuł "Shakira ..." i od razu wiedziałam, ze tu mam wchodzić z Werką mi się skojarzyło ![]() Cytat:
... biedny Kubuś i nie wiem od czego to, ostatnio nic nie zmieniałam, żeby to jakieś uczulenie było ![]() ciekawie przytulam Cytat:
ja dostałam czekoladki od Bartusia też - ale nie chciał mi ich dać tylko krzyczał "mama mniam mniam!" ... i od teścia czekoaldki chcą mnie te chłopy utuczyć
|
||
|
|
|
#605 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Już drugi raz mnie uraczyła takim tekstem
Pierwszy raz zignorowałam.No złote a to dobra koleżanka ![]() Cytat:
![]() Jak byłam w tłusty czwartek to trochę ich u nas było Oby szybko minęło Ano diabełek ale jaki słodki ![]() Ja przytulam ![]() Cytat:
Ja wiedziałam, że Ona o tym coś powie bo już raz mówiła ![]() Ma dziecko 5 miesięczne - powiedziałam, że pogadamy za jakiś czas i zobaczę jak będzie się mądrzyła ![]() Cytat:
J.w. Cytat:
|
||||
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że wszystko zostanie dokładnie zbadane i Szymonek w końcu będzie mógł spokojnie i szczęśliwie żyć (chociaz po takich przeżyciach chyba nigdy tego nie zapomni )![]() Gdyby ta kobieta urodziła chore dziecko to nie chce myśleć co by się działo ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- wzajemnie nie dziwię się ![]() Jola jeszcze tak sobie myślę...ona swoje "wybuchy" tłumaczy tym że czasami musi dyscyplinować chłopca, zdarza się jej podnosić głos, ale dlatego, że maż porzucił ją i dziecko, długo nie interesował się ich losem i musi sama borykać się z problemami...kurna to inne matki w takiej sytuacji robią wszystko by dziecko nie czuło się samotne, żeby niczego mu nie brakowało, by nie czuło się odrzucone, etc...a ta baba odreagowuje wszystko na dziecku...za ten tekst już bym jej ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Dzisiaj kolega mi o TYM opowiadał...slyszałyście? szok...ale całe szczęście że te kobiety tam były
|
|
#607 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękujemy ![]() Bardzo ![]() Hehe , rozgadał się Bartuś troszkę?Cytat:
![]() Słodki i mój osobisty ![]() To wszystko tłumaczy ![]() Cytat:
No i właśnie to już pokazuje, że ona taka niewinna to nie jest
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Uciekam spać, dobrej nocy
|
|
|
#609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gorgulku, nie przejmuj sie
![]() moje kolezanki z pracy, gdy mowie im, ze mysle o odpieluchowaniu, to sa zdziwione i pytaja "tak szybko?" ![]() ![]() Wojtusiu, zdolna jestes ![]() Cytat:
przytulam ![]() Cytat:
a propos wklejania wstrasajacych linkow... mozna nie czytac , bo bedzie dlugo, ale ma pare przemyslen, z ktorymi musze sie podzielic. Od razu pisze, ze rozumiem, ze kazdy ma rozna wrazliwosc osobnicza i nie kazdy moze ogladac wstrzasajace zdjecia, czy filmy. Rozumiem i szanuje.Kiedys wklejalam link na temat torturowanego psa i wiem, ze wiele z was nie moglo nawet na to patrzec. Wkleilam to nie po to, aby was zasmucic, czy wstrzasnac wami, ale po to, by ktos w miare mozliwosci mogl pomoc w sprawie. Nie mam na mysli tylko watkowych mamus, ale takze inne wizazanki, ktore czytaja ten watek, ale takze niezalogowane osoby. Ten link wkleilam zreszta nie tylko tutaj, ale takze na FB i w innych miejscach w sieci. Kilka moich kolezanek z pracy, ktore sa big animal lover, zainteresowaly sie sprawa i chcialy tez finansowo pomoc. Zreszta nie chodzi tylko o pieniadze, chociaz pieniadze sa kluczowe, kiedy chodzi o leczenie, ale takze o uwrazliwienie na cierpienie naszych braci mniejszych. BTW udowodniowo link pomiedzy znecaniem sie nad zwierzetami, a stosowaniem przemocy w rodzinie i nie tylko. Chodzi o to, ze jak ktos widzi psa uwiazanego na lancuchu, gdy jest -20 stopni, to mial swiadomosc, ze nalezy zareagowac, mozna wykonac pare telefonow i poinformowac kogo trzeba. Tak samo odbieram wklejenie tutaj linki na temat malego Szymona. Pomijam juz zupelnie, czy jest to sfabrykowane, czy tez nie. W koncu nic nie zaszkodzi, aby ktos sie tym zainteresowal i sprawdzil, jak jest naprawde. Lzy oczywiscie same sie cisna do oczu, gdy slucha sie tego, a wszystko sie w srodku gotuje. Nie mozemy zostac obojetni na przejawy przemocy wobec dzieci, jesli ten link wklejony sprawil, ze kilka osob napisalo kilka maili, podpisalo petycje, to jest juz jakis sukces. Byc moze, gdy takich spraw pojawi sie wiecej w mediach, to wladze beda zmuszone cos zrobic, zmienic prawo, aby chronic tych bezbronnych, ktorzy najczesciej sami bronic sie nie potrafia. Chociaz wiem, ze to jeszcze jest odlegle o milion lat swietlnych. Najgorsze jest to, ze ta pani, nawet jak jej odbiora dziecko, to moze miec kolejne i robic dokladnie to samo .U mnie wyglada to tak, ze takie dziecko wpisane jest na child protection list, a takze kazde nastepne/poprzednie dziecko takiej pani. Jej opieka nad dzieckiem jest scisle kontrolowana, jesli np social worker, czy lekarz widzieliby jakies podejrzane siniaki/inne slady obrazen, ktorych rodzice/ matka nie moga wytlumaczyc, to dziecko zabierane jest do rodziny zastepczej. Bedac na kontroli u lekarza z A lekarka zauwazyla od razu, ze A ma siniaka z boku buzi, bo akurat tak nieszczesliwie upadl i bylam od razu o to zapytana. Podobnie dzieje sie w szkole, przedszkolu, gdy nauczyciele i opiekunowie widza czesto u danego dziecka siniaki itp, to pytaja rodzicow, a w razie watpliwosci zglaszaja. To samo dzieje sie, gdy dziecko opuszcza duzo dni w szkole z tajemniczych powodow. Generalnie chodzi o to, aby uwrazliwic wszystkich wokol, ze komus obok ciebie moze dziac sie krzywda i ze nalezy zareagowac. Moze to byc twoj sasiad, moze twoja kuzynka, moze to by obcy na ulicy bijacy swoje dziecko. Amen
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że tak to się skoczyło bardzo mądrze napisane |
|
|
|
|
#611 | |||
|
Zadomowienie
|
A ja dostałam dziś tulipany (od Syna) i nową płytę Seweryna Krajewskiego od Męża, i teraz muszę słuchać
Jeszcze mnie czeka papierkowa robota, bo przez całe popołudnie nie chciało mi się nic robić i mam za swoje - znowu się nie wyśpię ![]() Czyli to ja jestem żyrafą wątkową? Cytat:
![]() To może faktycznie jest coś takiego... W sumie to miałaś nosa z tą różyczką Zapomniałam wtedy o przytuleniu ![]()
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wybaczcie mojego przydlugiego poprzedniego posta, ale musialam gdzies sie wypisac
|
#613 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem ![]() morska próbowałam Was nadrobić ale mogłam czegoś nie doczytać wiec z góry przepraszam Joluś podpisałam petycje ale filmiku nie odsłuchałam, jedynia w pracy (nie mam głośników) przeczytałam z 2 zdania, które w zupełności mi wystarczyły, w głowie mi sie to nie mieści....... mam nadzieję że mimo wszystko jest to zmontowane, że to sie nie dzieje naprawdę....... no i duuuuzo zdrówka dla Kubusia byłam w poniedziałek u fryzjerki i trochę zaszalałam ![]() zafundowałam sobie całkowitą metamorfozę, ściełam włoski i zrobiłam sobie ciemną czerwień ( w słońcu aż bije po oczach )Karo podpytałam jeszcze o matrixa i jednak te 60 ml to mi by stykły na jeden raz więc faktycznie niewiem czy nie powinnaś kupić 2 opakowań i jeszcze woda utleniona, najlepiej żeby była tej samej firmy mi robiła farbą professional by fama morska a ty byłaś już?
|
#614 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Miramej wirus różyczkopodobny? Dziwne. Oby jak najszybciej przeszło Mariolu nie ma czego wybaczać ![]() Właśnie o to chodzi. Ja dostałam wczoraj tulipanka ![]() A potem się tak pokłóciliśmy, że zamieniliśmy słowo dopiero rano ![]() Zosia była nieznośna wczoraj.. O 19 już spała i obudziła się dopiero o 6. Dostałam@. Boooli.... ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
|
|
#615 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie...ja pamietam... ![]() Dla mnie ona już tym tekstem przegrała..nawet jeśli by odwodnili że p. te filmy są sfałszowane...to po tym tekście widać że normalna to ona nie jest i coś jest na rzeczy ![]() Cytat:
![]() A Zu dostała też kwiatki od Dziadka i od Chrzestnego Misia...była taka szczęśliwa że ciągle kwiatki wąchała a z Misia nawet do kąpieli nie chciała oddać...no i oczywiście z nim spała ![]() Dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() ano widzisz...a Tobie powiedziała że te 60ml starczy dla Ciebie? Chyba masz dłuższe włosy ode mnie tylko ja mam gęste na maksa![]() Cytat:
![]() Jeszcze miałam napisać do Mariolki...ja jak najbardziej popieram akcje "rozprowadzania" takich linków, bo jak wiadomo nie od dziś że w grupie siła...ale uważam też że warto by było choć w dwóch słowach napisać co tam jest...albo chociaż z uwagą że drastyczne...żeby wszyscy mogli zdecydować czy chcą oglądać drastyczne zdjęcia czy nie
|
|
#616 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak się tylko zbiorę to zrobię i pokaże tylko musze baterie naładowac bo mi padły w aparacie ![]() Cytat:
![]() postaram się wieczorkiem cos zdziałac ![]() no właśnie już nie ![]() i własnie na te krótsze mi wystarczy powiedziała że lepiej jest tej farby więcej nałożyc bo zawsze to i lepiej i dokładniej złapie a nie tak dziubdziać żeby stykło a woda 6%
|
|
#617 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakbym Mu pozwoliła, to non stop Tak, tak mam Telemaniaka ![]() za Kubusiowe zdrowie.Cytat:
Cytat:
Znacząca różnica ![]() W aptece --- Dzień dobry
|
|
|
#618 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
|
|
#619 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja myślę, że może być Cytat:
Nie mogę się doczekać zdjęć ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
Przepraszam, że nie napisałam, że drastyczne , byłam tak roztrzęsiona, że nie pomyślałam o tym.Cytat:
Ale wszystko jak leci, czy konkrety? ![]() *** Uwaga! Kuba spał do 6.30 Wysypka się trochę nasiliła, ale ogólnie widać, że Kubuś już dobrze się czuje
|
|
|
#620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
witam w postny dzień ![]() Ale kawke piję
|
|||
|
|
|
#621 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie no, konkrety, kiedyś była Peppa, później Kitka i Pompon, teraz Tomek ![]() --- Nie pisałam Wam jeszcze. Mój Małż wyjeżdża na tydzień w delegację... do Serbii
|
|
|
#622 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Maju a już się pogodziliście? ![]() Powiem na marginesie, że my o.... kuchnie Czekam na fotki, bom ciekawa
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-03-09 o 10:03 |
|
|
|
|
#624 | ||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() jak wczoraj pisalam ze nocka super tak dzisiaj nie bardzo mala strasznie plakala, nawet tulona jeszcze dlugo lkala a potem reszte nocy pojekiwala i sie wiercila echh![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
szkoda ze taki final dnia mieliscieCytat:
|
|
#625 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zapowiada się piękny słoneczny dzień Właśnie gotuje mi się wywar z mięska na zupkę ogórkową, a po obiadku idziemy w odwiedziny do mojej psiapsióły która jest w ciąży ![]() Niestety jej ciąża nie należy do tych łatwych i bezproblemowych bo już 2 razy była w szpitalu, podejrzewają u niej sączenie się wód i generalnie musi na siebie BARDZO uważać a termin ma na przełomie maja/czerwca... eh... wiem co to znaczy... tak czy siak dzisiaj w domu nie robię nic co nie jest konieczne i odpoczywam ![]() Miramej super że Kubuś dochodzi do siebie magi ![]() mayaha ja też czekam na fociochy. Zaczyna się wiosna bo wszystkie po kolei bierze na metamorfozy
|
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
przyszlam sie przywitac, zaraz ide spac ![]() Obiecuje, ze jak bede wklejac cos drastycznego, to bede pisac, chociaz dla mnie to moze nie byc az tak drastyczne, a dla kogos bardzo, ale sie postaram ![]() Miramej, super, ze Kuba lepiej Mayaszko, czekam na zdjecia ![]() Maz raportowal, ze Antonio znowu wstal o 4.30, kilka dni bylo dobrze, tzn pobudka w okolicach 6.00 i znowu to samo , dieta zmieniona, pora spania tez, staramy sie, aby byl wymeczony na spacerach i zabawach w dzien... juz nie wiem o co chodzi...mam nadzieje, ze z tego wyrosnie. pomysly mi sie skonczyly, jakby tu jeszcze zadzialac ![]() to bede juz pa
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
angy, ale ze co, nie podoba sie TZ? juz pogodzeni?
Maju a wy? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co neguje każdy mój nowy pomysł (żeby coś udoskonalić, lepiej wykorzystać pow. itp.-nie to, że wymyślam niestworzone rzeczy)-od razu jest wywracanie oczami, wzdychanie itd. Wczoraj skwitował, że co drugi mój pomysł jest "bzdurny" i niemożliwy do zrealizowania
(chodziło konkretnie o szafkę narożną i jej rozwiązanie "w środku"). Ewidentnie się nie zrozumieliśmy, bo ja mówiłam o innym rozwiązaniu i on o innym, ale po drodze tak mnie wkurzył, że już nie miałam ochoty mu niczego tłumaczyć.Na koniec stwierdziłam, że nie jest dla mnie autorytetem w tej dziedzinie, jeżeli mi fachowiec powie, że czegoś tam nie wolno to wtedy uwierzę. Rano powiedział, że na niego krzyczałam i że... podwarzam jego kompetencje Jakie ja się pytam?? Nie jest alfą i omegą, nie wszystko wie najlepiej, a śmiem twierdzić, że w tej chwili o kuchniach wiem dużo więcej od niego![]() No załamał mnie. I wcale mi od wczoraj nie przeszło. Zadzwonił 15 minut temu i nasza rozmowa skończyła się rzuceniem przeze mnie słuchawki. O. No to się wyklikałam.
|
#629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
baaardzo dziękujęNie.Raczej rano pobieram i za 2h wiozę do laboratorium. Kiełki pszenicy, soczewicy i rzeżuchy ,później przyjdzie kolej na kiełki czerwonej kapusty,brokuła, słonecznika.Sama jestem ciekawa. Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

nawet facet w stringach dla mnie to dziwactwo 

NIE LUBIĘ TROLLI
no jakoś nie mogę się zorganizować ostatnio 
(na co mój Małż - Kubusiu, główka Cię będzie bolała
, chwila spokoju i ciszy okazała się bezcenna
... biedny Kubuś 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, rozgadał się Bartuś troszkę?

, gdzie kupiłaś?
za Kubusiowe zdrowie.