|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Dobra. Mobilizuję się. Idę wieszać pranie...
Chociaż łóżko nadal mnie woła Ale potem znów nie dam tż w nocy spać, a on teraz wstaje 5:30 (jak mu się udaje ), żeby normalnie do domu wracać
|
|
#3332 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
A ja idę po ten ser na leniwe,bo w końcu obiadu nie będzie,bo ja sama dziś taka leniwa;/
|
|
|
|
#3333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Odpisali mi już, że występuje tylko w rozm. 100x135 no trudno...
|
|
|
#3334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przybijam piątkę wszystkim leniuszkom dziś
|
|
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ponieważ to ci nie zaszkodzi to posmarować można jeśli nie chcesz iść do lekarza a grzybica na skórze tylko więc się nie martw |
|
|
|
|
#3336 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczonka ja kupuję 90x120, ale myślę ze jak kupisz większą to nic się nie stanie, po prostu będzie wieksza. Ja też miałam upatrzoną pościel która bardzo mi się podobała, ale w końcu zrezygnowałam i kupię tańszą. W sobotę wybieram się na polowanie
![]() Piszecie o tych podkładach, podpaskach, majtkach, a ja w ogóle nie wiem o co z tym chodzi, co kupić, jakie, ile, jak to wygląda i czy w szpitalu mi to wszystko się przyda czy nie. Może dowiem się w szkole rodzenia. Tylko że ostatnio dzwoniłam do tej szkoły rodzenia żeby się dowiedziec kiedy się zaczyna (bo pani doktor mówila ze tam właśnie się kończy) to za pierwszym razem nikt nic nie wiedział, a jak drugi raz zadzwoniłam to powiedzieli ze tam właśnie się kończy i żeby zadzwonić po 20 marca. Dziwne mi to się wydało i wydaje mi się że mogę nie zdążyć. Mój TZ też składa mebelki, jak skończy to wam pokażę, mam nadzieję że w przyszłym tygodniu będą gotowe. Przez ten Internet odpisuję wam z duzym opóźnieniem
|
|
#3337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo w jednym i podkłady i ubranka dla dzidzi i kosmetyki, a w innym wszystko samemu trzeba przynieść. Dobra, sexy mamusie, zbieram się do sklepu
|
|
|
#3338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3339 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ale Wy od początku będziecie dzidzię pod kołderką trzymać ![]() Bo ja słyszałam, że właśnie te śpiworki lepsze (ew. na początku rożek), bo jak się dziecko w kołdrę zamota to samo nie wyjdzie i może być tragedia. Ja już miałam kupować pościel, ale sie wstrzymałam póki co, bo śpiworki mam aż 3 z "darów" Matall współczuję tej magisterki, ja właśnie ślęczę nad doktoratem, ale w ogóle mi nie idzie, weny brak totalny, dżizas i po co mi to ![]() Idę czytać dalej |
|
|
|
|
#3340 |
|
Zadomowienie
|
Ostatnio intensywnie poszukuję kombinezonu dla dzidzi na wiosne i mam dylemat (dodam, ze w maju i w czerwcu potrafią być zimne dni zwłaszcza u mnie). Nie wiem co powinnam jej kupić. Znalazłam TAKI kombinezon. Spodobał mi się, ale nie ma większego rozmiaru. Zmierzyłam ciuszki, które mam w rozmiarze 62 (56 mam mało) i porównałam z opisem aukcji i stwierdziłam ze mogę nie wcisnąć tego na wierzch.
Znalazłam też TAKI kombinezon i zastanawiam się czy nie będzie za ciepły, wydaje się być niezbyt gruby. Czy może lepiej kupić tylko coś na górę tzn. sweterek czy bluzę, a nóżki ewentualnie przykrywać kocykiem. Matallewar z tego co słyszałam to chyba nic nie dają u mnie w szpitalu. Widzę, ze coś słaby ruch na forum, pewnie wszystkie poszły robić leniwe pierogi A ja już po obiadku.Ten Internet chce mnie dzisiaj wyprowadzić z równowagi
|
|
#3341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3342 |
|
Zadomowienie
|
migotka, fajnie,ze sie pokazalas
![]() Dzieki dziewczyny za odpowiedz co do tych podkladow, ja wlasnie niewiem co u mnie w szpitalu trzeba nigdzie nic nie moge znalezdz, niewiem moze tam po prostu ktoregos dnia na oddzial zadzwonic? Wogle nic nie moge znalezdz na temat szpitala, rodze w innym wojewodztwie, w Siemiatyczach ( podlaskie) pomozecie mi cos znalezdz na temat tego szpitala? Bo moze ja po prostu nie umiem?
|
#3343 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy nasz też bedzie takim potworem![]() powiedział "no bedzie po prostu dzieckiem"... dla niego takie zachowanbie nie jest niczym dziwnym ![]() ale jak sebus bedzie krzyczał to dostanie po dupie i do kąta!:P nie no zartuje nie plauje go karać cieleśnie ![]() ale licze ze bedzie grzeczny ![]() Cytat:
sunia bedzie sie czuła smutna i opuszczona jak jej zabierzesz leżaczek ![]() Moria kup jej chociaz jakiś używany:P Mary kupiłam dzisija chelamag dziękuję![]() wykupiłąm ostatbnie 30 tabletek w aptece ![]() Cytat:
jezu:P to moze my sie tu jakoś grupowo zrzucimy na ten przewijak co? ![]() hihi masakra mi sie o dziwo nie śnił wizaż ostatnimi czasy ![]() a ja juz wróciłam styrana jak pies;P bylam na malych zakupach ale nic konkretnego nie dorwałam. w ciucholandzie kupiłam takie cos do szafy, taki organizer szeroki (jest to w kazdym sklepie i ikei ) własmnie to co kupiąłm to z ikei ale wziełam bo jest z LNU! wiec mnie skusiło bo wszedzie widziałam z takiego sztucznego brzydkieg omateriału a akurat mam troche miejsca do zagospodoarowania jeszcze.kupiałam jeszcze koszule do porodu ze snoopim za 8 zł funkiel nówka nie śmigana;P oczywiscienz lumpka![]() no i przyszła mi paka z all z moimi dzieciowymi rzeczamni i jeszcze jej nawet nie otworzyłam ![]() aha i stwioerdziłąm ze jestem uczulona na moja prace, bo bylam tam moze 3 godz i worcilam z bólem gardła i mam tam biały nalot ![]() to ewidentnie alergia na prace ![]() no i lece sprzatac bo mam naczynia od wczoraj nie pomyte a za chwile tż przyjdzie do swojej wyrednej żony![]() POPIERAM AKCJE ZWRACANIA UWAGI NIEKULTURALNYM GNOJKOM KTORZY NAM NIE USTEPUJĄ MIEJSCA!!! ![]() dziewczyny brawo!!
|
|
#3344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3345 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki
Mam pytanko.Czy wy też będziecie odpruwać metki z ubranek?
|
#3346 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc kochane!
nadrabiam was dosc dlugo bo juz od jakies 10 ale z przerwami...nie mam dzisiaj weny na nic musze jechac w przyszlym tygodniu sie zameldowac i zlozyc wniosek o nowy dowod, wiec bedzie trzeba jeszcze go odebrac a ja naprawde nie mam ochoty na zadne podroze wiecie jak jest 80km samochodem w 8miesiacuanula_81 nie przejmuj sie tym co mowia inni, wazne ze Zosienka jest cala i zdrowa!!! mary poziomkowa jestes niesamowita, tak kobiecie powiedziec!!!! super swoja droga wspolczuje ze musialas na takich ludzi trafic. Jej facet chcial cie przepuscic a mowia ze kobiety sie bardziej rozumieja.... zauwazylam ze mi wiecej mezczyzn ustepuje niz kobiet![]() Renessme1985 ciesze sie ze z szyjka wszystko u ciebie ok uff, nie dziwie sie ze doktorek ci kazal uwazac z jazda samochodem...a ja musze jechac 80km niebawem moria44 a jednak Igusia sie przekrecila glowka w dol? to dobrze. Jestem pewna ze wytrzymasz do tego 23marca i nie urodzisz jeszcze. A zdjecie Linki na lezaczku?no coz, prawdziwa top model ![]() bzyczka1 to sie maz dorobil prawka kat.C a B nie ma? kurde i co ty teraz zrobisz jak masz te szpitale tak daleko? ja mam Madurowicza zaraz obok siebie musze sie tam w koncu przejsc![]() the_sania przeczytalam twojego posta o karmieniu piersia i o porodzie z zapartym tchem. Ciekawe jak to u mnie bedzie i u was? tak bardzo chcialabym miec to juz za soba ![]() agus87 mi tez cierpna biodra i dalej nogi, stopy zmieniam pozycje na drugi boczek, ale budze sie za godzine i musze znowu sie przekrecic a z tym tez nie lekko. Tż do mnie w nocy "posuń sie" a ja do niego z ryjem bo kazdy ruch sprawia mi bol![]() Dzisiaj te bole nie daly mi pospac nad ranem spice1985 ja sie boje porodu ale w sensie na jakich lekarzy trafie, samego bolu nie bo wiem ze musi bolec i bolec przestanie, ale jak trafie na jakas przykra polozna to wiem ze usiade i bede plakac mimo tego bardzo bym chciala miec to juz za soba. 8miesiac daje mi w kosc, nie wiem jak bede sie czuc w 9tymwidzialam dzieciaczki mam marcowo-kwietniowych, kurde jakie cudenka
|
|
#3347 |
|
Zadomowienie
|
Izunia chodzi mi o to żeby nie było za ciepłe na maj/czerwiec. Ten drugi jest z polarku. Ja bym tego nie zakładała na gołe ciało, czy tak się robi? Myślę że grubszy będzie za ciepły. Kiedyś dziewczyny pisały mi że za ciepłe wiec szukam cieńszych, ale sama nie wiem.
Kwiatecek a co to znaczy ze sie pokazałam? Sorry ale nie zrozumiałam
|
|
#3348 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde ale piekne maja te dziedziaczki
|
|
#3349 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale 3mam kciuki zeby wszystko bylo dobrze mysl pozytywnie postaraj sie nie jechac do porodu z wielkim strachem i mysla, ze cos bedzie nie tak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w nagrode dostajesz truskawki swieże bo kupilam se pol kilo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
moze bysmy musialo spac razem to bylo by wesolo hehe moj tz nie marudzi, ale mi go szkoda, bo przeze mnie tez nie moze spac ![]() bylam po wyniki! mocz czysty, hemoglobinka wysoka, hbs ujemne hiv ujemne przeciwcial nie stwierdzono-to dobrze czy zle ![]() reszta okej w nagrode dostalam od meza ptasie mleczko truskawkowe podjechalismy jeszcze na zakupy i wiecie co kupilam procz truskawek - standartowo ARBUZA ktory jest tak slodki, ze az mi po brodzie cieknie ale jestem malpa
|
|||||
|
|
|
#3350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
yuhuuuuuuu, zapisali mnie na za tydzień
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-03-09 o 14:29 |
|
|
|
|
#3351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale trzeba, to już ostatni wysiłek i będę mieć wykształcenie wyższe... ![]() Najgorsze jest to, że się nie wysypiam i jechać i pisać zasypiając nad komputerem po prostu nie mam siły. A jechać po 13 też bez sensu, bo potem będę wracać w najgorszym tłumie i w najgorsze korki ![]() Kwiatecek Zadzwoń albo nawet się tam przejdź Powinni Cię wpuścić, pokazać sale i odpowiedzieć na wszystkie pytania ![]() Grazin Ale kącik podobno bardzo dobrze działa ![]() A co do kar cielesnych, to ja planuję do tego się posuwać, ale tylko jeśli dziecko uderzy mnie. Wtedy za karę po łapach albo pupie. Ale za cokolwiek innego bić nie zamierzam ![]() ania2631 Ja ucinam, tylko tak, żeby nie drapały. Tak samo robię z moimi ubraniami, bo NIE ZNOSZĘ metek Idę robić leniwe ![]() P.S. Kupiłam kolejny kocyk dla małego w Carrefour, ale były po 8! zł ![]() Jak mogłam nie kupić?
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-03-09 o 14:37 |
|
|
|
|
#3352 |
|
Wtajemniczenie
|
agus87 a co z twoja dietka?
ty pisalas ze wyszlo ci po obciazeniu glukoza 138 chyba i zaczelas panikowac, skromnie jesc a teraz prosze rozbrykalas sie arbuz
|
|
#3353 |
|
Zadomowienie
|
Aguś
A ja mam ostatnio straszną ochotę na lody truskawkowe, ale nie mam gdzie i kiedy kupić. W sobotę muszę na nie zapolować bo jedziemy na zakupy
|
|
#3354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jest marzec:P poza tym mialam 130 a max bylo 140 :P teraz juz moge ![]() \juz glukozy robic nie bede |
||
|
|
|
#3355 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Może jakoś natura tak działa ? Mam nadzieję że na koniec mnei strach nie obleci.
|
|
#3356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czemu u mnie w carfurze nie ma nic takiego!! W OGOLE to najdroższy market w moim miescie i jedna wielka kupa ![]() a kiocyka nie mam zadnego!!
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
agus A nie będę żałować
![]() atiz Lepiej się nie bać i nastawiać pozytywnie - podobno wtedy wydaje się cały poród lżejszy i w ogóle
|
|
#3358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze my na 16 do kosciola i pozniej na 17 do SR, tak mi sie nie chceeeeee
|
|
|
|
|
#3359 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Dziś jakiś strasznie leniwy dzień .. Nie mogłam rano zwlec się z łóżka i postanowiłam jednak w nim zostać do 10, a żeby mama nie miała pretensji, że opuszczam szkołę (znowu..) to potem siadłam do mojej prezentacji maturalnej.. Odwiedziłam jeszcze bibliotekę, która jest ogrrrromna, a nie znalazłam tam żadnej książki dotyczącej eutanazji W drodze powrotnej z biblioteki wstąpiłam do Tesco i kupiłam dla Małej 3pack pajacy na 56cm , za 34 zł - moim zdaniem się opłaca, bo z tego co zauważyłam to w większości sklepów cena za 1 pajaca to ok 20-30zł.. Nawet w słynnym, tanim Pepco pajace są po 19,90 .. Także gdybyś którejś brakowało to gońcie do Tesco ![]() matall, a ile kocyków ma już Edzik? Bo ja też co chwilę trafiam na jakieś 'okazje' i mam 3.. ale na pewno się przydadzą, jak nie do wózka, to do łóżeczka, czy gdzieś przykryć.. ![]() elis5, właśnie tak zauważyłam, że pisałyście o Kraśnickich i Staszica, dlatego skojarzyłam, że Lublin a co do szpitala w którym będę rodzić to nie mam zielonego pojęcia.. Moje dwie przyjaciółki rodziły niedawno i na porodówkach nie było praktycznie miejsc ! Jedna z nich miała swojego lekarza prowadzącego na Jaczewskiego i od początku była nastawiona na poród właśnie tam, a tu bach, w 8msc wody jej odeszły i pogotowie zabrało ją na Staszica, bo wszędzie przeludnienie.. A potem widziała jak ktoś przyjeżdżał to odsyłali aż do Świdnika .. Cytat:
mam 174 cm, więc może też mam długi tułów i dlatego tak niuziutko? ![]() teraz tylko będę wyczekiwać USG żeby lekarz mnie uświadomił w jakiej pozycji Mała .. ale ruchy ciągle czuję w tych samych miejscach, gdzie wtedy, gdy była pośladkowo.. Nie wiem sama , pocieszam się, że ma jeszcze sporo czasu na obrót i pewnie to zrobi dla Mamusi
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 śpiworek 1 rożek 4 pieluchy flanelowe (mogą służyć do przykrycia) 2 zestawy pościeli ![]() A jeszcze dwa miesiące
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-03-09 o 15:17 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

), żeby normalnie do domu wracać

Czekamy na Ciebie fasolko
z jednej paranoi w drugą:P

Jak z bicza strzelił 

zmieniam pozycje na drugi boczek, ale budze sie za godzine i musze znowu sie przekrecic a z tym tez nie lekko. Tż do mnie w nocy "posuń sie" a ja do niego z ryjem bo kazdy ruch sprawia mi bol
bo kupilam se pol kilo