|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
Też czekam na fotki Byłam już w piątek, ale widziałam, że gdzieś zniknęłaś, to nie pisałam ![]() A zatem - okazało się, że już od jakiegoś czasu nie jestem farbowana Matrixem, tylko Renee Blanche ![]() Dałabym sobie rękę uciąć, że ciągle Matrixem, nie wiem dlaczego nie dosłyszałam zmiany, może dlatego, że to jest moja fryzjerka od kilku lat i już Jej tak nie kontroluję, bo Ona wie, czego pragnę ![]() W każdym razie wstyd, że nie byłam świadoma ![]() Oczywiście wcześniej - jakieś 2 lata temu - rzeczywiście farbowała mnie Matrixem, ale nie z tej serii SoRed No i najważniejsze - powiedziała, że Matrix był świetny, ale zaczął się psuć jakościowo, szybko wymywać i dlatego przerzucili się na Renee Blanche ![]() Najbardziej prawdziwe zdjęcie tych SoRed Matrixowych wydaje mi się, że jest tutaj - są strasznie żarowiaste, także ja miałam te inne, zwykłe, czerwienie matrixowe, tylko już zdążyłam zapomnieć numerek, musiałabym znowu zapytać ![]() Aaa, i też powiedziała, że te małe tubki Matrixa na raz i to na niedużo włosów - tak jak na moje średnio gęste i niedługie, a tak to 2 tubki małe lub jedna duża. Cytat:
Cytat:
Ja kiedyś o tym myślałam, ale stwierdziłam, że się nie nadaję do większej hodowli i hoduję tylko rzeżuchę ![]() Ja na słodko robię tylko z twarożkiem/serem białym. Cytat:
Robię to często Tymkowi w bardziej rozbudowanej wersji, tzn. dodaję też kapkę miodu, suszone śliwki, morele oraz rodzynki i jest super energetyczne śniadanie .
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Zagłosowałam na mamę Laury
Oli dziś bez drzemki, ale zaczyna być marudna, no cóż, musi jakoś wytrzymać chociaż do 19 ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- a propo śniadań, czy wasze dzieci nadal piją mleko na śniadanie. tzn normalne śniadanie pewnie jedzą, ale czy mleko też obowiązkowo? |
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
no i mala ma katar na calego
![]() Cytat:
Werka pije tylko na noc
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, zaraz na polsacie w wydarzeniach będą mówić o Szymonie
|
|
|
|
#665 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() A ryż na wodzie ugotowany, tak? I z reszty taki jakby sos? Proszę się nie śmiać ![]() morska, nie masz gdzieś spisanych tych swoich dań? Bo ja szukam i wydaje mi się, że nie ma nic fajnego albo, że jest zbyt skomplikowane jak na mnie, a potem Ty napiszesz o czymś, o czym nawet czytałam i od razu smaczne się wydaje i proste Widzę, że Ty się odnalazłaś w kuchni, ja nie ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
no i co mówili? bo akurat nie mogłam oglądać
|
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
no że wczesniej prokuratura umorzyła sprawę bo nie było podstaw, ale dopatrzono się teraz jakichś zaniedbań i jeszcze raz zbadają sprawę itd. Całe szczęście.
Oli zasneła jak tylko mleko wypiła, butelka wypadla jej z rąk, Śpi słodko taka zmęczona już była. A co z tym pomysłem zeby w klubie zebrac te przepisy na sniadania obiady i kolacje dla maluchów? upadł ten pomysł? ja mam pozbierane z netu różne przepisy takie w miare proste, to moge powklejać. tylko musze je odnaleźć na dysku, bo bałagan mam ze szok. |
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już mówię dobranoc jeszcze rowerek muszę zaliczyć a tak nie mam siły... Obstawiam ze @ jutro przyjdzie bo jestem dętka ![]() kolorowych snów i przespanych nocek do jutra |
|
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak Oli bez smoczka? Zapomniała już? Upadł, bo tylko ja nie umiem gotować ![]() Poproszę , a wypróbowane?
|
|
|
#670 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Ja na szybcika ![]() http://dziecko.onet.pl/60443,6,11,na...o,artykul.html na poprawę humorku jak którejś nie dopisuje ![]() Może uda mi się coś poczytać
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Oli dobrze bez smoczka, widziala inne dzieci ze smoczkiem i nie rusza ją nic a nic, nawet zdjecia oglądała swoje ze smoczkiem i TZ pytał co to jest to minę miala taką jakby zapomniała jak to sie w ogóle nazywa. To dobrze
![]() Ale na nocniczek nie robimy, próbowałam, ale nie była gotowa, niedługo znowu spróbujemy. Hmm różnie z tym próbowaniem, jedne robiłam innych nie. Tych np. nie robiłam. Omlet z groszkiem – 1 cienki plasterek szynki, – 1 łyżka zielonego groszku, – 1 jajko, – 2 łyżeczki mleka, – 1 łyżeczka masła lub oleju, – szczypta soli. Posiekaj szynkę, młody groszek opłucz, wrzuć na 2-3 minuty do wrzącej wody i odcedź. Roztrzep na puszystą masę jajko z 2 łyżeczkami mleka i odrobiną soli. Rozgrzej masło (olej) na małej patelni teflonowej. Zmieszaj masę jajeczną z dodatkami (szynką i groszkiem) i wlej ją na patelnię. Podgrzewaj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty, aż jajko się zetnie i lekko przyrumieni. Delikatnie podważ omlet, wyłóż na talerz i podziel na porcje jak pizzę. Dodaj pomidor pokrojony w cząstki i od razu podawaj do jedzenia. Kładzione leniwce (to robiłam) - opakowanie serka homogenizowanego (naturalny, niesłodki) - jajko - 3 łyżki mąki pszennej - sól Wymieszaj serek, mąkę i jajko na gładką masę. Niewielką łyżką kładź kluseczki na wrzącą, lekko osoloną wodę. Gotuj, aż wypłyną. Podawaj z masłem lub polane jogurtem (śmietaną) i odrobiną cukru. Od 2. roku poszukam jeszcze, bo naprawde bałagan mam
|
|
|
|
#672 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i Ty mówisz że nie umiesz gotowac ![]() Cytat:
Cytat:
dzieki za sprawdzenie to w takim razie chyba dobrze że się nie skusiłam ciekawe ile ten mój kolorek bedzie się trzymał to wtedy będe mogła cos powiedziec ale mój kolorek tez bije po oczach ale do słońca tylko, na zdjęciu nie jest taki intensywny fotki w albumie + bonusik ![]() czekam na szczere opinie ![]() Zuzia na śniadanko je kaszkę więc mleko jest a wieczorkiem tez zawsze, ale ona lubi mleczko więc nie ma problemu
|
|
#673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te kluski drugie już umiem , magi mnie nauczyła
|
|
|
#674 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tydzień szybko zleci ![]() No jak to? Dwóch chłopaków w domu i nic? Proszę kochana i ode mnie ![]() Cytat:
omlet na pewno zrobię bo Amela lubi, ale to drugie robiłam i mi nie wyszło ![]() My wczoraj od szefa też dostałyśmy po pięknym bukiecie z tulipanów, a od klientów słodycze i 2 wielkie pizze Od małża trufle
|
|
#675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najpiękniejszy jest Bonusik )Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Miło
|
|
|
#676 |
|
Ola-Unhola
|
|
#677 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brzmi pysznie - zrobię Ja nie robię makaronu na słodko tylko ryż. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czasem wypija godzinę przed śniadaniem. Ja słyszałam w rmf fm. |
|||||
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Ola Unhola co tam, napisz coś....
|
|
|
|
#679 |
|
Ola-Unhola
|
Aaa jakoś nie umiem zdania sklecić...
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
a coś się dzieje? Ola...
|
|
|
|
#681 |
|
Ola-Unhola
|
Nie, nic sie nie dzieje
Jakoś ten pwrót do pracy mnie "dobił" psychicznie. Antolek sam, gdzieś tam, ja w jakies durnej pracy... Wolę obiadki i odkurzacz Korzystam ze zwolnienia i latam ze szmatą
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Napisz, czy smakowało ![]() Tak samo, jak dziewczyny? Oluś
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2011-03-09 o 21:46 |
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() *** Ja już uciekam, dobranoc
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Zajrzałam tylko na chwilke, chciałam pocytowac ale oczy mi sie zamykają... Ostatnio nie mam na nic czasu, jestem ciągle senna, i nic mi sie nie chce. Kompa nie włączam. Kuba zajmuje cały mój dzien, gada i gada, czasami uszy bolą ![]() Moze zajrzę jutro. Dobranoc
|
|
#686 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuje ![]() i ciesze się że Ci sie podobają Mariolko, Cass, megi i Wojtusiu, Wam też ![]() ![]() ![]() przyjemnie tak z rana tyle miłych słów poczytać ![]() Cytat:
![]() ja Cie świetnie rozumiem, teraz tez mi się zmienił ranking wartości i teraz tez wolę odkurzacz ![]() ale za jakiś czas będzie Ci łatwiej, zobaczysz
|
|
#687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ledwo patrzę na oczy ![]() odchodzę od komputera bo dzieć się na mnie wspina ![]() Cytat:
![]() pozazdrościć zwłaszcza szefa ![]() Cytat:
![]() ja tak właśnie korzystałam z urlopu
|
||
|
|
|
#688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Unholy ![]() Przesyłam Ci mnóstwo --- Dzień dobry
|
|
|
#689 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli Matrixy sobie odpuścić Ja zaczekam na jakiś fajny voucher i sobie pójdę do fryca...zobaczymy co mi powie Cytat:
Cytat:
![]() mogę założyć temat(?)...i zobaczymy czy się rozkręci Cytat:
moja niedoszła wieloletnia teściówka zawsze robiła specjalnie dla mnie Zu też lubiOla Dzień dobry I jak to zwykle bywa...rok był spokój...a jak się zaczęło to znów Zu coś bierze...i tym razem chyba pęcherz
|
|
#690 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brzmi dobrze ![]() Ja rzadko robię na słodko (jak już to ze śmietanką/jogurtem/serkiem). Zosia woli z jajkiem. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak wstanie albo po jakichś dwóch godzinach je "normalne" śniadanie. Cytat:
![]() Tylko ja od razu mówię, że będę głównie korzystać, bo mało inwencji mam ![]() Cytat:
Ja z kolei nie wyobrażam sobie siedzenia w domu ![]() Ale to też inna sytuacja, bo wiem, że Zosia nie jest z obcą osobą-ba!-co więcej-z osobą , która ją zwyczajnie kocha ![]() Cytat:
Uuuu.... A czemu podejrzewasz pęcherz? ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Dzień dobry Ale piękny dzień dzisiaj.... Wiosna normalnie Zosia wczoraj znowu o 19 poszła już spać, ale co się dziwić, jak wstaje o 6 to tak ma. Pospała 12 godzin, więc może dzisiaj pobuszuje trochę dłużej ![]() Z mężem już ok ![]() Miłego dnia
Edytowane przez angy Czas edycji: 2011-03-10 o 08:36 |
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

)
No i najważniejsze - powiedziała, że Matrix był świetny, ale zaczął się psuć jakościowo, szybko wymywać i dlatego przerzucili się na Renee Blanche 

tydzień szybko zleci
Proszę kochana i ode mnie
Od małża trufle 

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
moja niedoszła wieloletnia teściówka zawsze robiła specjalnie dla mnie