Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-09, 16:38   #2731
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
taktak, pytalam lekarza i powiedzial zeby unikac cytrusow w ciazy 1 mandarynka na 2 miesiace wystarczy..... ja mam naszczescie zgage po pomaranczach i mandarynkach w ciazy wiec mam z zglowy
ja do tej pory to zjadłam w ciąży ok. 8-9 kilogramów mandarynek przynajmniej

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
no właśnie....to nie tylko z cytrusami tak jest...z wieloma produktami dla ciezarnych jest taki dylemat dlatego uwazam ze powinno sie jesc wszsytko na co ma sie ochote ale w rozsadnych ilosciach
ja tez obawiałam się bo, okropnie od poczatku ciazy chce mi sie nabialu a czesto sie slyszy i mozna przeczytac nawet w necie ze zbyt duze ilosci nabialu w iazy powoduja skaze bialkowa moj lekarz natomiast powiedzial ze jak ma byc skaza to itak bedzie wiec ma sie nie martwic i jesli nei jejm litra mleka i 1 kg sera dziennie o nie mam sie co martwic tazke mysle tak jak w/w

ja nabiału jakoś nie jadam w nadmiarze, czasem kakao albo gorąca czekolada ale za to serek biały lubię na kanapki czasem a do placków ziemniaczanych to obowiązkowo

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Zmalowana
super ciuszki, ja właśnie poluje na jakieś fajne okrycie kąpielowe ale nic mi nie wpadło jak na razie w ręce.

Oto moja poducha zaszyłam miejsce na wsypywanie wypełnienia i jako gratisik fotka mojego psiaka - szczeniaczka a to białe w tle to plecy małża bo kiedyś w niedziele sobie urządził pościelowe spanie i psiak mu się w plecki wtulił

Jeden łuk ma szerszy - bo pod głowe wygodniejszy dla mnie cieńszy a między kolanka grubszy już się przymierzałam do mojego rogala - będzie sie cudownie spało dla porównania wielkościowo - dezodorancik na fotce i pilot TV też się załapał kolorek tylko poduszki przekłamany bo na żywo to jasny fiolecik, taki pastelowy a tu wyszedł niebieski
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg psiak.jpg (38,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01003.jpg (61,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01004.jpg (61,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01005.jpg (57,7 KB, 19 załadowań)

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-03-09 o 16:53
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 16:41   #2732
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
hej kochane
właśnie ogladałam DDTVN i ta laska była, ale zdjęcia maluszków:
http://fotosister.flog.pl/wpis/1602650/piotrus/
poryczeć ze wzruszenia się można

iwona
Świetne są te dzieciaczki
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 16:56   #2733
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a jak to się kochana moja zakłada? bo ciemna jestem w tej materii i nijak nie czuję jak to się powinno zakładać
ja bez cytrusów w ciąży bym skonała chyba, mandarynki jadłam w grudniu kilogramami i pomarańcze też i grejpfruty uwielbiam cytrusiki
Tutaj masz rysunki http://allegro.pl/sklep-firmowy-clip...481784704.html Ogólnie chodzi o to zeby przypiąć pas bezpieczeństwa zeby nie ściskał brzucha tylko żeby układal sie pod brzuchem.

Hehe chyba w grudniu wiekszosc pozerała pomarańcze

A poducha wyszła świetna
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty

Edytowane przez margaret82
Czas edycji: 2011-03-09 o 16:59
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 17:24   #2734
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Tutaj masz rysunki http://allegro.pl/sklep-firmowy-clip...481784704.html Ogólnie chodzi o to zeby przypiąć pas bezpieczeństwa zeby nie ściskał brzucha tylko żeby układal sie pod brzuchem.

Hehe chyba w grudniu wiekszosc pozerała pomarańcze

A poducha wyszła świetna
Aaaa... teraz już rozumiem jak to sie zapina obadam sprawę i może sobie zrobie takie

Stary 2011-03-09, 17:58   #2735
nerola
BAN stały

Podołowałam siuę trochę i jestem.
To nic,z epo drodze kilka jeszcze problemów nam wyszło.I jak tu się cieszyć ciażą?

Zmalowana widziałam
Fajny i fajnie,ze nie cały a z kurteczka bo wygodniejszy na nie mrozy solidne
Tak,to okrycie!

Beatko zdolna bestio

Co do cytrusów-wszystkie 4 ciaże jadłam na potęgę i cytrusy i masę innych rzeczy a żadne z dizeci(poz aIzą) nie ma alergii na nic.
Po porodzie piłam soki pół na pół z wodą,jadłam próbując po kolei na ile mogę sobie pozwolić.Np. truskawki,maliny po 2 sztuki,potem 3,4 aż doszłam do miseczki a dzieciom nic a nic.
To samo z serkami,jogurtami.,,ciast ami,tortami.A ludzie mi mówili,że tego mi nie wolno i tego nie i doszłam do wniosku,ze raczej powietrzem i światłem żywić się nie będę.
Wszystko w granicach rozsadku.

Jutro idę do stomatologa bo mnie cała szczeka boli i znajoma powiedziała,ze mam przyjść a tym samym wykopała z listy dwóch panówNo cóż-cięzarna ma pierwszeństwo

Jeśli chodzi o post,to moje zycie to ostatnio albo ciaża albo karmienie,więc aż tak bardzo mnie nie obowiązuje.
A muszę zjeść kawałek mięsa co dzień bo inaczej mi słabo.Obżerać sie nie ale skosztować muszę

Nie pamiętam co miałam napisać poza tym,zebyście uwierzyły lekarzom i nie dołowały sie komorami,cystami-dzieciaczki mają czaqs i takie wady nie są groźne i niebawem znikną

Nadal boli mnie kość łonowa i chodzę jak pingwin.Muszę sie trzymać za cipke bo inaczej ból nieziemski.

A...Zmalowana ja posciele kupowałam na allegro uzywane za grosze i mam ochraniacz,powłoczka na podusie i kołderkę,prześcieradło a do jednej zmiany kobieta dała mi wypełnienie.
Szukaj takiego zestawu do 30 zł.-zaraz ja zerknę co tam na allegro słychać bo dawno mnie tam nie było.

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-03-09 o 18:03
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 17:59   #2736
aania_20
Zakorzenienie

hej hej wreszcie w domu jestem
Beata, świetny rogal ja swojego już uwielbiam, super się śpi

Brunetka, gratuluję dobrych wiadomości

jeśli chodzi o cytrusy, i ogólnie jedzenie które niby może uczulać czy wzdymać - jemy drogie Panie to na co mamy ochotę. Po pierwsze- maleństwo przyzwyczai się do smaku i jest większa szansa że polubi to jedząc już potem samodzielnie; a po drugie - jeśli jemy coś w ciąży to jest mniejsza szansa że przy karmieniu dziecku będzie szkodziło. No i jeśli maluszek w brzuchu przywyknie to minimalizuje się ryzyko alergii.
sama do niedawna mogłam kilo mandarynek wieczorem wsunąć a poza tym uwielbiam brokuły więc mam nadzieję że synuś też je polubi, a u dzieci z tym ciężko
A już największy błąd to zaraz po urodzeniu wykluczenie z diety wszystkiego co MOŻE uczulać, tak "na wszelki wypadek"..wiadomo że jeśli dziecko by nie tolerowało to sprawa oczywista, ale spróbować trzeba.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 18:02   #2737
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
A co do postu to jakoś nigdy nie przestrzegam. Ale uważam, że to sprawa osobista każdego człowieka.

Cytrusy to chyba bardziej chodzi właśnie już o karmienie piersią..

A mam pytanko, ilu częściowy komplet pościeli do łóżeczka kupujecie ? Bo jak patrzę w sumie ceny w necie to ręce opadają
ja nie kupuję pościeli, nie przydatna jest
kupuję tylko prześcieradła na materacyk, ochraniacz już mam, kocyk do przykrycia, po co więcej
dla synka kupiłam komplet pościel z wypełnieniem i ochraniaczem i poduszki i kołderki przed rok nie używałam

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 18:09   #2738
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Beatko zdolna bestio

Co do cytrusów-wszystkie 4 ciaże jadłam na potęgę i cytrusy i masę innych rzeczy a żadne z dizeci(poz aIzą) nie ma alergii na nic.
Po porodzie piłam soki pół na pół z wodą,jadłam próbując po kolei na ile mogę sobie pozwolić.Np. truskawki,maliny po 2 sztuki,potem 3,4 aż doszłam do miseczki a dzieciom nic a nic.
To samo z serkami,jogurtami.,,ciast ami,tortami.A ludzie mi mówili,że tego mi nie wolno i tego nie i doszłam do wniosku,ze raczej powietrzem i światłem żywić się nie będę.
Wszystko w granicach rozsadku.
to mama mi uszyła bo ja maszyny do szycia ani zdolności nie mam, mój wkład to kupienie wypełnienia, materiału - bawełny pościelowej zwykłej najtańszej po 9,5 za metr i zaszycie dziury po wsypywaniu - żadna filozofia.

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Beata, świetny rogal ja swojego już uwielbiam, super się śpi

jeśli chodzi o cytrusy, i ogólnie jedzenie które niby może uczulać czy wzdymać - jemy drogie Panie to na co mamy ochotę. Po pierwsze- maleństwo przyzwyczai się do smaku i jest większa szansa że polubi to jedząc już potem samodzielnie; a po drugie - jeśli jemy coś w ciąży to jest mniejsza szansa że przy karmieniu dziecku będzie szkodziło. No i jeśli maluszek w brzuchu przywyknie to minimalizuje się ryzyko alergii.
sama do niedawna mogłam kilo mandarynek wieczorem wsunąć a poza tym uwielbiam brokuły więc mam nadzieję że synuś też je polubi, a u dzieci z tym ciężko
A już największy błąd to zaraz po urodzeniu wykluczenie z diety wszystkiego co MOŻE uczulać, tak "na wszelki wypadek"..wiadomo że jeśli dziecko by nie tolerowało to sprawa oczywista, ale spróbować trzeba.

Dziś moja pierwsza noc z rogalem będzie - dam znać jutro jak sie sprawdza dla mnie kilogram mandarynek to żadne wyzwanie, gorzej że potem na siku po nich latam co 5 minut.

I też uważam że lepiej już maleństwo w brzuszku przyzwyczajać do różnych smaków bo potem może tak łatwo alergii nie bedzie miało, a brokuły i kalafiory uwielbiam ale w sezonie, bo teraz to po pierwsze drogie są a po drugie albo sprowadzane albo sztucznie pędzone.

Kalafiora i brokuła to w zupie jarzynowej uwielbiam - pychota

Stary 2011-03-09, 18:17   #2739
nerola
BAN stały

Mnie się z kolei przydała pościel ale ta mała 60X120.
Te większe używam od roku jakoś.

http://allegro.pl/orginalna-posciel-...484065393.html
http://allegro.pl/komplet-poscieli-b...490574114.html
http://allegro.pl/feretti-zajaczki-s...490298492.html
http://allegro.pl/sprzedam-kpl-posci...491949637.html
http://allegro.pl/120-x-90-4-el-mis-...492674233.html
-taką mam i jestem b.zadowolona.Kolory nic nie schodza.

http://allegro.pl/posciel-wraz-z-wyp...495709475.html
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 18:24   #2740
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Oto moja poducha zaszyłam miejsce na wsypywanie wypełnienia

Jeden łuk ma szerszy - bo pod głowe wygodniejszy dla mnie cieńszy a między kolanka grubszy już się przymierzałam do mojego rogala - będzie sie cudownie spało dla porównania wielkościowo - dezodorancik na fotce i pilot TV też się załapał kolorek tylko poduszki przekłamany bo na żywo to jasny fiolecik, taki pastelowy a tu wyszedł niebieski
Rogal swietny musze moja mamusie pospieszyc z szyciem poszewki wypelnienie mam

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 18:41   #2741
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
I też uważam że lepiej już maleństwo w brzuszku przyzwyczajać do różnych smaków bo potem może tak łatwo alergii nie bedzie miało, a brokuły i kalafiory uwielbiam ale w sezonie, bo teraz to po pierwsze drogie są a po drugie albo sprowadzane albo sztucznie pędzone.
Ja też a wiem niestety co w nich może być i skąd pochodzą, ale sobie nie daruję Brokuły są nawet teraz tańsze niż kalafior, czasem się fajną promocję trafi. A zawsze możemy kupić mrożone i zrobić zupę
i nie mogę się doczekać pomidorów.... te co są w sklepie to omijam z daleka, smaku to nie ma teraz w ogóle, ale my co roku mamy swoje, spod folii... pychotka

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 19:16   #2742
Vaniliova11
Zadomowienie

Witam
Taraz ja sie pochwale pierwsze zakupki dla mojego synka ubranka i wózeczek Tako Warrior Camaro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P3030889.jpg (95,0 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3090895.jpg (45,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3090896.jpg (37,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P3090897.jpg (37,5 KB, 19 załadowań)
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 19:16   #2743
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
A mam pytanko, ilu częściowy komplet pościeli do łóżeczka kupujecie ? Bo jak patrzę w sumie ceny w necie to ręce opadają

Ja kupie taki zestaw z ochraniaczem:

http://allegro.pl/3el-zestaw-120x90-...480163207.html

a tu sama pościel:

http://allegro.pl/2el-posciel-dzieci...489796388.html

mysle ze ceny przystepne

zainwestuje wiecej z nieprzemakalne przescieradła

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 19:24   #2744
margaret82
Zadomowienie

Cytat:

Ja brokuły uwielbiam Najlepiej na parze a jeszcze do nich bułka tarta na masełku I nawet mi smakują te co teraz są A ceny też nie straszne bo ładnego brokuła można już kupić za mniej niż 3 zł w Tesco czy Lidlu. U Nas często jest zupa krem z brokułów z grzankami bo mąż uwielbia

To czekamy na relacje z nocy z rogalem Ale obstawiam ze go pokochasz

Co do poscieli to ja nie kupuję. Kupie tylko ochraniacz na łóżeczko. Kołderki i poduszki też nie kupuję teraz bo w lipcu to dzidzia będzie spała pod kocykiem ( który ewentualnie włoze w poszewkę ) a poduszki w ogóle nie planuje używać
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Stary 2011-03-09, 19:25   #2745
brumek
Zakorzenienie

Vaniliova11 - zaszalałaś Śliczne zakupy
Stary 2011-03-09, 19:29   #2746
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja kupie taki zestaw z ochraniaczem:

http://allegro.pl/3el-zestaw-120x90-...480163207.html
Super jest ta pościel bardzo ładne wzorki i nie jest taka droga
Jeśli tylko pozwolisz chętnie bym skorzystała z tej stronki , ale dopiero w następnym tygodniu jeśli jeszcze będzie ta aukcja i poznam płeć dzidziusia
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 19:30   #2747
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Witam
Taraz ja sie pochwale pierwsze zakupki dla mojego synka ubranka i wózeczek Tako Warrior Camaro
Super wózek Kupiliscie nowy w sklepie ?? Jaka cena ??
Stary 2011-03-09, 19:30   #2748
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Taka nasza sluzba zdrowia zreszta nie tylko cala polska rzeczywistosc jest taka....ludzie palca ciezkie pieniadza na sluzbe zdrowia zeby po pol roku czekac na wizyte,albo zaplacic jeszcze raz prywatnie :/ nie ma pracy a tu taki pan Mahommed ktory potrafi moze 10 slow po polsku pracuje w szpitalu trzepie kase i ma wszystk ogdzies a polak siedzi w domu i bide klepie!
W Polsce przynajmniej można sobie badania porobić, prywatne, bo prywatne, ale dostęp jest. Irlandia Północna niby taki "rozwinięty" kraj, a prywatnych lekarzy nie mają, czeka się na USG jak na zbawienie...
Cytat:
A Wasze pierwsze ruchy jakie to bylo uczucie ??????
Ja miałam "łaskotki" od środka, aż podrapać się musiałam nieraz. Teraz już czuję bardziej delikatne kopniaczki.
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pytanie do mam wierzacych i praktykujacych...

Tylko prosze, nie chce, zeby sie rozgorzala niepotrzebna dyskusja, jak to zwykle w sprawach wiary bywa...
Ja zapomniałam o Środzie Popielcowe, w pracy miałam kanapki z szynką. W Polsce bardziej przestrzegałam, a tutaj wszystko wygląda inaczej. Na Twoim miejscu zjadła bym kotleta oczywiście.
Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Mnie najpierw cos laskotalo od srodka az sie drapalam czasami hehe a pozniej zaczely pekac banieczki a teraz juz pokaźne kopniaki czuje
Miałam tak samo.
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
A ja jem cytrusy namiętnie, pije sok z wyciskanych i dzien bez smaku pomarańczy to dzień stracony.......
Uwielbiam cytrusy, nie mogę żyć bez pomarańczy.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 19:39   #2749
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Rogal swietny musze moja mamusie pospieszyc z szyciem poszewki wypelnienie mam
z moją skroiłyśmy w niedzielę a w pon już od razu uszyła bo szła na 2-gą zmianę i miała czas. Sama ciekawa była jak to wyjdzie

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Ja też a wiem niestety co w nich może być i skąd pochodzą, ale sobie nie daruję Brokuły są nawet teraz tańsze niż kalafior, czasem się fajną promocję trafi. A zawsze możemy kupić mrożone i zrobić zupę
i nie mogę się doczekać pomidorów.... te co są w sklepie to omijam z daleka, smaku to nie ma teraz w ogóle, ale my co roku mamy swoje, spod folii... pychotka
wczoraj w tesco widziałam po 3złote z groszami i już miałam kupić brokułka ale stwierdziłam że teraz to napakowane chemią i sobie darowałam, ale mrożone czasem kupię, wydają mi się mniej sztucznie pędzone niż świeże, zupy z takich mrożonek uwielbiam.

A pomidorki z grządki - mniam , ja też sadzę co roku różne gatunki i uwielbiam patrzeć jak mi rosną i dojrzewają na słoneczku, chociaż nie lubię podcinania i podwiązywania bo tych zażółceń z dłoni to potem nie moge dwa dni domyć ale za to jaka radocha jak urośnie taki wielki i pyszny... na kanapkę z masełkiem i można zajadać....

Stary 2011-03-09, 19:40   #2750
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Super wózek Kupiliscie nowy w sklepie ?? Jaka cena ??
Tak kupiliśmy nowy przyszła babcia zasponsorowała kosztował 1190 ale jest bez fotelika
Stary 2011-03-09, 19:41   #2751
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Ja brokuły uwielbiam Najlepiej na parze a jeszcze do nich bułka tarta na masełku I nawet mi smakują te co teraz są A ceny też nie straszne bo ładnego brokuła można już kupić za mniej niż 3 zł w Tesco czy Lidlu. U Nas często jest zupa krem z brokułów z grzankami bo mąż uwielbia

To czekamy na relacje z nocy z rogalem Ale obstawiam ze go pokochasz
Ja się powstrzymuje bo teraz to mają za dużo chemii jak dla mnie a że ja "wsiowa" jestem i wole jak najbardziej naturalne rzeczy najlepiej z własnej grządki więc mam obawy przed takimi warzywami poza sezonem. A cukinie z grządki uwielbiam, taką duszoną z ziemniaczkami i marcheweczką.... pychota...

Dam znać jak mi się spało z rogalem z pewnością tż już mówił że jest zazdrosny bo teraz nie będę się do niego tulić tylko do rogala i że on mi juz nie wystarcza

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-03-09 o 19:44
Stary 2011-03-09, 19:42   #2752
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
Z ciekawości zapytam za ile kupiłaś wózek? i to jest 3 w 1 czy 2 w 1 ??

Sama się na niego szykuje stąd pytanie

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 19:42   #2753
Kolina
Zadomowienie

brunetka2000, super ze wyniki sa dobre

Cytat:
A co do postu to jakoś nigdy nie przestrzegam. Ale uważam, że to sprawa osobista każdego człowieka.

Cytrusy to chyba bardziej chodzi właśnie już o karmienie piersią..

Cytat:
Witam
Zmalowana i Vaniliowa11, super zakupy

ja poscieli szukam, ale jak pisalam pare dni temu, postanowilam uszyc posciel wg wlasnego projektu
dzisiaj widzialam fajne materialy po 6,5 metr, znajoma krawcowa ma sie zapoznac z tematem i wycenic calosc

ale napisze wam o dzisiejszej wizycie - ktorej nie bylo
pojechalam wczesniej bo chcialam do outletu zajrzec i wczesniej tez u lekarza bylam, ucieszylam sie wchodzac ze tak malo ludzi w poczekalni, a tu okazalo sie ze lekarz jest baaaaaaardzo chory ale bedzie przyjmowac w zastepstwie w sobote i w piatek tez sa jeszcze miejsca o 9 i 9:20
(taki chory i do piatku na nogi stanie? nie bedzie zarazal?)

zapisalam sie na sobote, co zrobic

wkurzyalm sie bo do bielska mam 35km w jedna strone, jechalam w porze korkowej, a przy zapisywaniu mnie w przychodni spisali wiele informacji, m.in. telefon
tak trudno bylo zadzwonic?

ale mam cos na oslode nabylam dzis przecudny kocyk wojcika za polowe ceny, do tego czapeczke z szalem i rekawiczki i skarpetusie
wszystko na wyprzedazy

na fajny kocyk polowalam, bo do wozka nie bede kupowala poscieli, tylko przescieradlo, spiworki w ktorych bedzie spal w lozeczku i kocyki wlasnie
Stary 2011-03-09, 19:44   #2754
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Tak kupiliśmy nowy przyszła babcia zasponsorowała kosztował 1190 ale jest bez fotelika
Czyli cena taka sam jak na allegro

Czas na zmiany !
Stary 2011-03-09, 19:45   #2755
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
wczoraj w tesco widziałam po 3złote z groszami i już miałam kupić brokułka ale stwierdziłam że teraz to napakowane chemią i sobie darowałam, ale mrożone czasem kupię, wydają mi się mniej sztucznie pędzone niż świeże, zupy z takich mrożonek uwielbiam.

A pomidorki z grządki - mniam , ja też sadzę co roku różne gatunki i uwielbiam patrzeć jak mi rosną i dojrzewają na słoneczku, chociaż nie lubię podcinania i podwiązywania bo tych zażółceń z dłoni to potem nie moge dwa dni domyć ale za to jaka radocha jak urośnie taki wielki i pyszny... na kanapkę z masełkiem i można zajadać....
W ostatnia niedzielę w "Wiem co jem" na TVN Style było o zupach i mówili że teraz zima najlepsze zupy to własnie z mrozonych warzyw bo w nich nie ma az tyle chemii.
Zazdroszcze takich pomidorków prosto z krzaczka ja niestety muszę zadowolić się sklepowymi, ale mamy taki osiedlowy warzywniak gdzie sa super warzywka i owoce
Stary 2011-03-09, 19:50   #2756
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Super jest ta pościel bardzo ładne wzorki i nie jest taka droga
Jeśli tylko pozwolisz chętnie bym skorzystała z tej stronki , ale dopiero w następnym tygodniu jeśli jeszcze będzie ta aukcja i poznam płeć dzidziusia
Ja juz dawno dodalam tego sprzedawce do ulubionych, ciagle ma posciele w roznych zestawieniach.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 19:55   #2757
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Czyli cena taka sam jak na allegro
W sklepie mieli jeszcze jeden model cruze który był tańszy o 50 zł i między nimi wybierałam . Różniły sie kolorami i troche stelażem ciężko było wybrać Oboje z Tżem jezdziliśmy po sklepie i myśleliśmy sprzedawcy tacy młodzi chłopcy na szczęście sie nie śmiali
Stary 2011-03-09, 19:57   #2758
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
A nie chcieliście jeszcze poczekać bo teraz to Wam idzie gwarancja a wózek kilka miesiecy stoi nie używany A cena całkiem fajna

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ale napisze wam o dzisiejszej wizycie - ktorej nie bylo
pojechalam wczesniej bo chcialam do outletu zajrzec i wczesniej tez u lekarza bylam, ucieszylam sie wchodzac ze tak malo ludzi w poczekalni, a tu okazalo sie ze lekarz jest baaaaaaardzo chory ale bedzie przyjmowac w zastepstwie w sobote i w piatek tez sa jeszcze miejsca o 9 i 9:20
(taki chory i do piatku na nogi stanie? nie bedzie zarazal?)

zapisalam sie na sobote, co zrobic

wkurzyalm sie bo do bielska mam 35km w jedna strone, jechalam w porze korkowej, a przy zapisywaniu mnie w przychodni spisali wiele informacji, m.in. telefon
tak trudno bylo zadzwonic?
Alez bym się wkurzyła A chodzisz prywatnie czy na NFZ ??
Do mnie jak lekarki miało nie być to zadzwonili i zaproponowali inne termin a to przychodnia na NFZ
Stary 2011-03-09, 19:57   #2759
83monia
Zakorzenienie

a wy to chyba nie mozecie - dzis post a wy o takich pysznościach i jeszcze o sezonowych warzywkach i owocach klade dziecia spac i ie zrobic sobie sledzia w smietanie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 19:57   #2760
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
W sklepie mieli jeszcze jeden model cruze który był tańszy o 50 zł i między nimi wybierałam . Różniły sie kolorami i troche stelażem ciężko było wybrać Oboje z Tżem jezdziliśmy po sklepie i myśleliśmy sprzedawcy tacy młodzi chłopcy na szczęście sie nie śmiali
A nie było mozliwości żeby sklep sprowadził Wam inny kolor warriora? pytam z ciekawości bo skoro w sklepach są w takich senach jak na allegro to po co tracić na przesyłkę

Czas na zmiany !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości