|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
ja nabiału jakoś nie jadam w nadmiarze, czasem kakao albo gorąca czekolada ale za to serek biały lubię na kanapki czasem a do placków ziemniaczanych to obowiązkowo ![]() ---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Zmalowana super ciuszki, ja właśnie poluje na jakieś fajne okrycie kąpielowe ale nic mi nie wpadło jak na razie w ręce. Oto moja poducha zaszyłam miejsce na wsypywanie wypełnienia i jako gratisik fotka mojego psiaka - szczeniaczka a to białe w tle to plecy małża bo kiedyś w niedziele sobie urządził pościelowe spanie i psiak mu się w plecki wtulił ![]() Jeden łuk ma szerszy - bo pod głowe wygodniejszy dla mnie cieńszy a między kolanka grubszy już się przymierzałam do mojego rogala - będzie sie cudownie spało dla porównania wielkościowo - dezodorancik na fotce i pilot TV też się załapał kolorek tylko poduszki przekłamany bo na żywo to jasny fiolecik, taki pastelowy a tu wyszedł niebieski
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-09 o 16:53 |
||
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#2733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hehe chyba w grudniu wiekszosc pozerała pomarańcze A poducha wyszła świetna
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2011-03-09 o 16:59 |
|
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obadam sprawę i może sobie zrobie takie
|
|
|
#2735 |
|
BAN stały
|
Podołowałam siuę trochę i jestem.
To nic,z epo drodze kilka jeszcze problemów nam wyszło.I jak tu się cieszyć ciażą? Zmalowana widziałam ![]() Fajny i fajnie,ze nie cały a z kurteczka bo wygodniejszy na nie mrozy solidne ![]() Tak,to okrycie! Beatko zdolna bestio ![]() Co do cytrusów-wszystkie 4 ciaże jadłam na potęgę i cytrusy i masę innych rzeczy a żadne z dizeci(poz aIzą) nie ma alergii na nic. Po porodzie piłam soki pół na pół z wodą,jadłam próbując po kolei na ile mogę sobie pozwolić.Np. truskawki,maliny po 2 sztuki,potem 3,4 aż doszłam do miseczki a dzieciom nic a nic. To samo z serkami,jogurtami.,,ciast ami,tortami.A ludzie mi mówili,że tego mi nie wolno i tego nie i doszłam do wniosku,ze raczej powietrzem i światłem żywić się nie będę. Wszystko w granicach rozsadku. Jutro idę do stomatologa bo mnie cała szczeka boli i znajoma powiedziała,ze mam przyjść a tym samym wykopała z listy dwóch panów Jeśli chodzi o post,to moje zycie to ostatnio albo ciaża albo karmienie,więc aż tak bardzo mnie nie obowiązuje. A muszę zjeść kawałek mięsa co dzień bo inaczej mi słabo.Obżerać sie nie ale skosztować muszę ![]() Nie pamiętam co miałam napisać poza tym,zebyście uwierzyły lekarzom i nie dołowały sie komorami,cystami-dzieciaczki mają czaqs i takie wady nie są groźne i niebawem znikną Nadal boli mnie kość łonowa i chodzę jak pingwin.Muszę sie trzymać za cipke bo inaczej ból nieziemski. A...Zmalowana ja posciele kupowałam na allegro uzywane za grosze i mam ochraniacz,powłoczka na podusie i kołderkę,prześcieradło a do jednej zmiany kobieta dała mi wypełnienie. Szukaj takiego zestawu do 30 zł.-zaraz ja zerknę co tam na allegro słychać bo dawno mnie tam nie było. Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-03-09 o 18:03 |
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
hej hej
wreszcie w domu jestem ![]() Beata, świetny rogal ja swojego już uwielbiam, super się śpi ![]() Brunetka, gratuluję dobrych wiadomości jeśli chodzi o cytrusy, i ogólnie jedzenie które niby może uczulać czy wzdymać - jemy drogie Panie to na co mamy ochotę. Po pierwsze- maleństwo przyzwyczai się do smaku i jest większa szansa że polubi to jedząc już potem samodzielnie; a po drugie - jeśli jemy coś w ciąży to jest mniejsza szansa że przy karmieniu dziecku będzie szkodziło. No i jeśli maluszek w brzuchu przywyknie to minimalizuje się ryzyko alergii. sama do niedawna mogłam kilo mandarynek wieczorem wsunąć a poza tym uwielbiam brokuły więc mam nadzieję że synuś też je polubi, a u dzieci z tym ciężko ![]() A już największy błąd to zaraz po urodzeniu wykluczenie z diety wszystkiego co MOŻE uczulać, tak "na wszelki wypadek"..wiadomo że jeśli dziecko by nie tolerowało to sprawa oczywista, ale spróbować trzeba.
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupuję tylko prześcieradła na materacyk, ochraniacz już mam, kocyk do przykrycia, po co więcej ![]() dla synka kupiłam komplet pościel z wypełnieniem i ochraniaczem i poduszki i kołderki przed rok nie używałam
|
|
#2738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
Dziś moja pierwsza noc z rogalem będzie - dam znać jutro jak sie sprawdza dla mnie kilogram mandarynek to żadne wyzwanie, gorzej że potem na siku po nich latam co 5 minut.I też uważam że lepiej już maleństwo w brzuszku przyzwyczajać do różnych smaków bo potem może tak łatwo alergii nie bedzie miało, a brokuły i kalafiory uwielbiam ale w sezonie, bo teraz to po pierwsze drogie są a po drugie albo sprowadzane albo sztucznie pędzone. Kalafiora i brokuła to w zupie jarzynowej uwielbiam - pychota
|
|
|
#2739 |
|
BAN stały
|
Mnie się z kolei przydała pościel ale ta mała 60X120.
Te większe używam od roku jakoś. http://allegro.pl/orginalna-posciel-...484065393.html http://allegro.pl/komplet-poscieli-b...490574114.html http://allegro.pl/feretti-zajaczki-s...490298492.html http://allegro.pl/sprzedam-kpl-posci...491949637.html http://allegro.pl/120-x-90-4-el-mis-...492674233.html -taką mam i jestem b.zadowolona.Kolory nic nie schodza. http://allegro.pl/posciel-wraz-z-wyp...495709475.html |
|
|
|
#2740 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
musze moja mamusie pospieszyc z szyciem poszewki wypelnienie mam
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wiem niestety co w nich może być i skąd pochodzą, ale sobie nie daruję Brokuły są nawet teraz tańsze niż kalafior, czasem się fajną promocję trafi. A zawsze możemy kupić mrożone i zrobić zupę ![]() i nie mogę się doczekać pomidorów.... te co są w sklepie to omijam z daleka, smaku to nie ma teraz w ogóle, ale my co roku mamy swoje, spod folii... pychotka
|
|
|
#2742 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Taraz ja sie pochwale |
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupie taki zestaw z ochraniaczem: http://allegro.pl/3el-zestaw-120x90-...480163207.html a tu sama pościel: http://allegro.pl/2el-posciel-dzieci...489796388.html mysle ze ceny przystepne zainwestuje wiecej z nieprzemakalne przescieradła
|
|
|
|
|
#2744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej na parze a jeszcze do nich bułka tarta na masełku I nawet mi smakują te co teraz są To czekamy na relacje z nocy z rogalem Co do poscieli to ja nie kupuję. Kupie tylko ochraniacz na łóżeczko. Kołderki i poduszki też nie kupuję teraz bo w lipcu to dzidzia będzie spała pod kocykiem ( który ewentualnie włoze w poszewkę ) a poduszki w ogóle nie planuje używać
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2745 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova11 - zaszalałaś
Śliczne zakupy
|
#2746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli tylko pozwolisz chętnie bym skorzystała z tej stronki |
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kupiliscie nowy w sklepie ?? Jaka cena ??
|
|
|
|
|
#2748 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam "łaskotki" od środka, aż podrapać się musiałam nieraz. Teraz już czuję bardziej delikatne kopniaczki. Cytat:
. W Polsce bardziej przestrzegałam, a tutaj wszystko wygląda inaczej. Na Twoim miejscu zjadła bym kotleta oczywiście . Cytat:
.Cytat:
|
||||
|
|
|
#2749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
A pomidorki z grządki - mniam , ja też sadzę co roku różne gatunki i uwielbiam patrzeć jak mi rosną i dojrzewają na słoneczku, chociaż nie lubię podcinania i podwiązywania bo tych zażółceń z dłoni to potem nie moge dwa dni domyć ale za to jaka radocha jak urośnie taki wielki i pyszny... na kanapkę z masełkiem i można zajadać....
|
|
|
#2750 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dam znać jak mi się spało z rogalem z pewnością tż już mówił że jest zazdrosny bo teraz nie będę się do niego tulić tylko do rogala i że on mi juz nie wystarcza
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-09 o 19:44 |
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama się na niego szykuje stąd pytanie
|
|
|
|
|
#2753 | ||
|
Zadomowienie
|
brunetka2000, super ze wyniki sa dobre
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja poscieli szukam, ale jak pisalam pare dni temu, postanowilam uszyc posciel wg wlasnego projektu dzisiaj widzialam fajne materialy po 6,5 metr, znajoma krawcowa ma sie zapoznac z tematem i wycenic calosc ale napisze wam o dzisiejszej wizycie - ktorej nie bylo pojechalam wczesniej bo chcialam do outletu zajrzec i wczesniej tez u lekarza bylam, ucieszylam sie wchodzac ze tak malo ludzi w poczekalni, a tu okazalo sie ze lekarz jest baaaaaaardzo chory ale bedzie przyjmowac w zastepstwie w sobote i w piatek tez sa jeszcze miejsca o 9 i 9:20 (taki chory i do piatku na nogi stanie? nie bedzie zarazal?) zapisalam sie na sobote, co zrobic ![]() wkurzyalm sie bo do bielska mam 35km w jedna strone, jechalam w porze korkowej, a przy zapisywaniu mnie w przychodni spisali wiele informacji, m.in. telefon tak trudno bylo zadzwonic? ale mam cos na oslode wszystko na wyprzedazy na fajny kocyk polowalam, bo do wozka nie bede kupowala poscieli, tylko przescieradlo, spiworki w ktorych bedzie spal w lozeczku i kocyki wlasnie
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszcze takich pomidorków prosto z krzaczka ja niestety muszę zadowolić się sklepowymi, ale mamy taki osiedlowy warzywniak gdzie sa super warzywka i owoce
|
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz dawno dodalam tego sprzedawce do ulubionych, ciagle ma posciele w roznych zestawieniach.
|
|
|
|
#2757 |
|
Zadomowienie
|
W sklepie mieli jeszcze jeden model cruze który był tańszy o 50 zł i między nimi wybierałam . Różniły sie kolorami i troche stelażem ciężko było wybrać
Oboje z Tżem jezdziliśmy po sklepie i myśleliśmy sprzedawcy tacy młodzi chłopcy na szczęście sie nie śmiali
|
|
|
|
#2758 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A cena całkiem fajna Cytat:
Do mnie jak lekarki miało nie być to zadzwonili i zaproponowali inne termin a to przychodnia na NFZ
|
||
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
a wy to chyba nie mozecie - dzis post a wy o takich pysznościach i jeszcze o sezonowych warzywkach i owocach
klade dziecia spac i ie zrobic sobie sledzia w smietanie
|
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

bo ciemna jestem w tej materii i nijak nie czuję jak to się powinno zakładać 
a poza tym uwielbiam brokuły więc mam nadzieję że synuś też je polubi, a u dzieci z tym ciężko 

zębole
Najlepiej na parze
zreszta nie tylko cala polska rzeczywistosc jest taka....ludzie palca ciezkie pieniadza na sluzbe zdrowia zeby po pol roku czekac na wizyte,albo zaplacic jeszcze raz prywatnie :/ nie ma pracy a tu taki pan Mahommed ktory potrafi moze 10 slow po polsku pracuje w szpitalu trzepie kase i ma wszystk ogdzies a polak siedzi w domu i bide klepie!

Zakończone: 2
Oboje z Tżem jezdziliśmy po sklepie i myśleliśmy sprzedawcy tacy młodzi chłopcy na szczęście sie nie śmiali