|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
![]() Ja jak leżę na lewym boku mam taka jedną pozycję, która mi odtyka nos, ale jak mam wielki katar to niestety nie dział
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Idę sobie zrobić paluszki rybne z mizerią... nic szybszego na cieplo mi nie przyszlo do głowy
|
|
|
|
#2703 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie smuć się kochanaScio nie przejmuj sie takim glupim gadaniem, po co sie wypowiada jak sioę nie zna? pff Marina1 też mam 50 to wypicia ![]() Cytat:
![]() AgaGuernsey ja nie jem dzisiaj nic mięsnego, bo pamiętałam o Popielcu. Dzisiaj ksiądz mówił, że dyspenza jest dla dzieci do lat 14 i dla starszych od lat 60. Ale jeśli Ty nie masz możliwości zjedzenia czegos innego to przecież nie będziesz głodna chodziła... ![]() U nas piękna pogoda dzisiaj, choć wiaterek jest. Ja wczoraj założyłam mój zeszłoroczny wiosenny płaszczyk, mąż mówi "zabijesz kogoś tymi guzikami" (bo były tak napięte, że ledwo się w ogóle dopiełam, ale na brzuchu jest luźny) no i wykrakał, jak strzelił mi guzik to całe szczęście, że nikt przede mną nie stał Muszę je troche przesunąć i będzie dobry Ja czuje już coraz mocniej tego mojego Maluszka, buszuje strasznie w tym brzuszku, uwielbiam go! |
||||
|
|
|
#2704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, ale czemu cytrusow si nie jada to powiedzial? czy to kolejny mit...
tak jak u nas sie nie je niby podczas karmienia ostrych itp. rzeczy a Hinduski wcinaja curry az miło! wszystko zalezy od diety danego kraju i przyzwyczajen ciazowych wg mnie. a jaos dieci hinduskie nie sa mega kolkowe, tak samo jak wszedzie... |
|
|
|
#2707 |
|
Rozeznanie
|
Fajnie mieć tak blisko domu pracę
![]() Mi rano dojazd zajmuje od 45min do 1h, na szczęście powrót jakoś szybciej, a rano jeszcze muszę młodą do przedszkola odstawić, więc na 8 wychodzimy o 6.20 z domu ale ja od zawsze mieszkam w wawie więc się przyzwyczaiłam
|
|
|
|
#2708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To moje dziecko będzie mega wzdęte bo na początku ciązy pomarańcze na kilogramy jadłam
|
|
|
|
|
#2709 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dzis bede czerwone ziemniaczki z jajem sadzonym i ogoraskiem ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
A tej książce "W oczekiwaniu na dziecko" cytrusy - gł. kiwi i pomarańcze - są polecane do jedzenia codziennie, a nawet kilka razy dziennie! Dziwne...
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jem cytrusy namiętnie, pije sok z wyciskanych i dzien bez smaku pomarańczy to dzień stracony...... zaznaczam, ze przed ciążą sok pomarańczowy wypiłam od wielkiego święta.......
|
|
|
|
#2712 | |
|
Wtajemniczenie
|
He he usmialam sie grzesznice...
Wiecie dla mnie post to nie problem, przeciez czesto sie zdarza, ze jamy bezmiesne potrawy, w tym przypadku chodzilo o to, ze jestem w pracy i nie mam tu mozliwosci kombinowania z obiadem, albo zjem, to co przygotowane wczoraj, albo nic. Ale dzieki za wszystkie odpowiedzi! Fajne jestescie, wiecie? Cytat:
No ale moze pogoda bedzie taka, ze z kurtek od razu przejdziemy w krotkie rekawy? Nie raz tak bywalo. I wtedy po problemie |
|
|
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to Ja się najadłam mandarynek na 20 ciąż Jadłam manadrynki w ogormnej ilości bo sa pyszne! ~~*~~ Jade z Tż do lumpa a potem na owa rozmowę ![]() DO potem ! |
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez obawiałam się bo, okropnie od poczatku ciazy chce mi sie nabialu a czesto sie slyszy i mozna przeczytac nawet w necie ze zbyt duze ilosci nabialu w iazy powoduja skaze bialkowa moj lekarz natomiast powiedzial ze jak ma byc skaza to itak bedzie wiec ma sie nie martwic i jesli nei jejm litra mleka i 1 kg sera dziennie o nie mam sie co martwic tazke mysle tak jak w/w
|
|
|
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś poszczę. Na początku ciąży przez prawie 2 miesiące nie mogłam patrzeć na mięso i go nie jadłam, a też musiałam coś jeść. Przestrzeganie postu w piątek czy w Środę Popielcową nie jest dla mnie wielkim wyrzeczeniem.
A cytrusy jadam Ostatnio z mężem polujemy ciągle na czerwone grapefruity W żadnej książce nie spotkałam się z tym, żeby ich nie jeść w ciąży. Chyba bardziej chodzi o początek karmienia piersią, bo wtedy jadłospis jest trochę okrojony. Ale to moje zdanie.Mój mąż wychodzi z domu gdzieś ok. 7:40. Niby pracuje od 8:00, ale może być później, a dzięki temu omija największe korki, bo ma 20 km do pracy. Wraca różnie, w zależności, ile ma pracy. Ostatnio między 17:00 a 18:00. W domu siedzę niby z teściami, ale i tak zwykle w swoim pokoju. Brakuje mi bardzo kontaktów z innymi ludźmi. Pracowałam w branży hotelarskiej, a to przede wszystkim kontakty społeczne. Na początku było najgorzej, zwłaszcza że z dnia na dzień wylądowałam na L4 i 5 tygodni spędziłam w łóżku. A teraz chyba się przyzwyczaiłam już. Bywają gorsze dni, ale istnieje telefon i internet, więc korzystam. To nie to samo, ale teraz Dzidziolek jest na pierwszym miejscu, więc nie narzekam. Na szczęście nie muszę już ciągle leżeć i wychodzimy też na dłuższe spacerki
|
|
|
|
#2716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak dobrze, że nie jestem z tym sama
Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-03-09 o 15:17 |
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak juz będzie późna wiosna to jak nie bedzie jeszcze takie ciepło żeby założyć krótki rękawek to zawsze można jakiś swetr założyć, przynajmniej ja mam taki plan ![]() Co do jedznia różnych rzeczy to mi ginka mówiła jak pytałam czy czegoś mam nie jeść że ogólnie nie ma nic takiego i jeśli mam ochotę to mam jeść oczywiscie nie w niewiadomo jakich ilościach. Bo skoro mi się czegoś chce to widocznie organizm potrzebuje
|
|
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
ja jem cytrusy ost jadłam z bita smietana
|
|
|
|
#2719 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moje dzieciatko tez bedzie mega wzdete bo ja musze zjesc codziennie pomarancze uwielbiam ten smak a i mandarynkami nie pogardze ale cos mi sie obilo o uszy ze moga powodowac alergie u dziecka ale tak samo z truskawkami i innymi rzeczami w kazdym razie ja cytrusy jem namietnie
|
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
ja mojemu synkowi nie daje cytrusow jeszcze
![]() ja mam faze na sok z cz.porzeczek pije chyba od tyg codziennie 2 litry Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-03-09 o 15:28 |
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
ja w poprzedniej ciaży pozerałam wręcz cytrusy, owszem maly mial kolki ale nie jakos mega wielie, zabkowanie gorzej rpzechodzil (widocznie wrazliwy jest i tyle). lekka skaze tez mial ale to dlatego ze zywilam sie wylacznie serkami danio karmiac (no strasnie mnie do nich ciagnelo) i mlekiem, wiec przebiałkowiłam się
teraz pije mleko, "ananasik" to jego ulubiony owoc i jest ok
|
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem szczęśliwa wyniki mam znakomite, próby wątrobowe poza najwyższą wartością Alat-28 gdzie norma jest do 31; Aspat -18, a norma jest do 34
A co do nie jedzenia mięsa dzisiaj to moja mama, (zawsze pości w piątki i w środę popielcową) powiedziała, że kobiety w ciąży są zwolnione z tego obowiązku i kazał mi normalnie jeść. Tylko zapomniała, że nadal jestem na diecie ( jem serki, jogurty itp)
|
|
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
Świetna wiadomość
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zadomowienie
|
No to się przed chwilą stresu najadłam...
Dzwoni do mnie tato z Olsztyna, że na domowy do rodziców zadzwonił farmaceuta z Warszawy, u którego kupowałam w poniedziałek lek na pęcherz co mi gin przepisał i mówi, że złą dawkę dał i trzeba wymienić!!! . Zresztą gin też popełnił błąd, bo nie doprecyzował na recepcie jaka ma być dawka, a że to są 2 saszetki, które mam wypić w odstępie 3 dni, to słabszą już zdążyłam wziąć, a dziś ten farmaceuta ma przyjść do mojego domu (okazuje się, że mieszka na przeciwko nas ) i drugą dawkę dać mocniejszą i nie będzie problemu. Tak mu powiedział mój gin Po prostu jaja jak berety, ale dobrze, że to tylko różnica w dawkach, no i, że wziełam slabsza a nie odwrotnie na przykład, ale cisnienie mi skoczylo przez chwilę![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() klaski:
|
|
|
|
|
#2725 |
|
Rozeznanie
|
co do cytrusów - to bardziej trzeba na to uważac przy karmieniu piersią niż w ciąży, zresztę jak ze wszystkim - przydadzą się granice rozsądku (właśnie kończę całą tabliczkę czekolady
)Ja poszczę ale można tyle zrobić potraw że wcale to nie przypomina postnego śledzika. Na obiad miałam zapiekaną cukinie i łososia, na kolację szykuję sałatkę z fasolką tunćzykiem etc ... więc to chyba nie przypomina postnego jedzenia. |
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() brunetka strasznie się ciesze I powiem Ci, że ta biedronka koło helikoptera też po drodze ma lumpka... na moje nieszczęście Wrzucam zdobycze: 1.kombinezonik na 6msc za całe 3 złocisze ;p 2. to chyba takie okrycie kąpielowe ;> za 2 złocisze nerolka
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-03-09 o 16:06 |
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro jemy pizze odstawiam na jeden dzień moją dietę Wiesz ja jutro po ciebie wyjdę pod biedronkę to może zajdę od razu do ciuszka |
|
|
|
|
#2728 |
|
Zakorzenienie
|
A co do postu to jakoś nigdy nie przestrzegam. Ale uważam, że to sprawa osobista każdego człowieka.
Cytrusy to chyba bardziej chodzi właśnie już o karmienie piersią.. A mam pytanko, ilu częściowy komplet pościeli do łóżeczka kupujecie ? Bo jak patrzę w sumie ceny w necie to ręce opadają
|
#2729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ciemna jestem w tej materii i nijak nie czuję jak to się powinno zakładać ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
ja bez cytrusów w ciąży bym skonała chyba, mandarynki jadłam w grudniu kilogramami i pomarańcze też i grejpfruty uwielbiam cytrusiki ![]() ja na obiad mam barszczyk biały z ziemniaczkami i jajkiem ale bez kiełbaski zresztą wolę z samym jajkiem bo kiełbaska w barszczu mi ostatnio i tak nie podchodzi.
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka - świetne wieści
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

Zakończone: 2
i śliczny komplet bielizny - pewnie już się za dużo nasłuchał że się w staniki nie mieszcze) z karteczką "Przepraszam, że wczoraj nie zdązyłem. Dla moich cudownych kobiet... kocham Was" '

Nie smuć się kochana

To moje dziecko będzie mega wzdęte bo na początku ciązy pomarańcze na kilogramy jadłam 

. Zresztą gin też popełnił błąd, bo nie doprecyzował na recepcie jaka ma być dawka, a że to są 2 saszetki, które mam wypić w odstępie 3 dni, to słabszą już zdążyłam wziąć, a dziś ten farmaceuta ma przyjść do mojego domu (okazuje się, że mieszka na przeciwko nas

klaski:

bo ciemna jestem w tej materii i nijak nie czuję jak to się powinno zakładać