|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
moria44 to tatus bedzie dumny ze corcia do niego podobna, a slyszalam ze jak corki do ojcow podobne to beda mialy powodzenie
![]() super ze wizyta sie udala moja niunia tez pewnie okolo dwojki waży zdjecia fajoweAliczka88 no taka duza pani a sie lalkami jeszcze bawi Siasiek no nie gadaj ze gin reka wyczul glowke?? a ja dzisiaj sie z Tż "przytulalam":rolleye s: mnie tez juz boli jak na okres, praktycznie codziennie wieczorem, na szczęście jeszcze znośne te bóle uwazaj lepiej i sie nie przemeczaj!!! mazianka81 ale ty zgrabniutka jestes ![]() sliczne fotki no wiec oprocz boli jak na @, roznych drętwień konczyn i stawow, dzisiaj mnie zaczelo mdlic, po odstawieniu zelaza chodze do kibelka 3razy dziennie do tego mam mega uplawy, jakbym miala okres, tylko ze bezbarwny. Kurde normalnie nie wiem czy stac czy lezec, stale mi zle.
|
|
#3422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
. Kupiłam tą większą bo mi się podobała, zwisac nic nie bedzie bo jej szczebelki nie pozwolą, zawinie się i już
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
grrrr doczytalam reszte i odpisalam i zjadlo mi posta!!
wiec ku pamieci!! kwiatecku kochana jestes i dziekuje ze mnie z brzuszkiem pocieszasz w zeberka tez mi mala laduje regularniemoria no pojde jeszcze na jedno usg bo jednak chyba bede sie bala rodzic bez sprawdzenia co i jak z mala... a ciesze sie ze przewijak sie podoba, co do autobusu to naprawde mialam nerwa ehh..jak sobei przypomne mangoo kochana na szczescie nikogo nie zabilam ![]() andziotku zazdraszczam leniwych pierogow ![]() matall ja mam 2 kocki pluszowe, 1 bawelniany, jeden taki z dziurkami, jeden spiworek gruby, 2 bawelniane cienkie, 3 komplety poscieli! PADLAM SZLABAN NA ZAKUPY Siasiek witaj 'I Paulizia sie pokazala ![]() ja ide dolozyc sobie lodow i drzemka..... |
|
|
|
#3424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki dziękuję za wszystkie Iguśkowe komplementy
Widzę, że rozmawiacie o kombinezonach na wiosnę. Właśnie miałam Was o to pytać, jak ubierać takiego maluszka na majowy spacer? Ja mam kombinezon taki trochę puchaty ale czy nie za ciepły będzie? Może lepiej bawełniany czy w ogóle takie są? I czy czapeczka cienka bawełniana wystarczy? spice1985 – ja w końcu nie wyprałam pokrowca bo on jest zintegrowany z gryką i kokosem, nie wiem jak miałabym to uprać No i tak jak piszesz, na tym będzie podkład i prześcieradło.matall – Ty potrafisz nogę na nogę założyć?.... kurka zazdroszczę antropia – ja też nie potrafię robić mięs w sosie, tzn. może i bym potrafiła ale jakoś nie mam chęci ani rondla więc mięsa zapiekam w piekarniku. Aliczka88 ![]() Cytat:
|
|
#3425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje wszystkie koleżanki ledwo myślą o stałym związku, a co dopiero ślub czy dzieci... ![]() A Edzika bardzo trudno było na filmik złapać. Wstydzi się Nie chciał się ciociom z wizażu pokazać anula Ciesz się lepiej, że masz mały. Jeszcze sporo czasu zostało, zdążysz ponarzekać, że wielki i Ci ciężko Szkoda, że Zosia nie wystawia z lewej, to by sobie maluchy mogły piętkę przybić ![]() gugasiatko U mnie mały tak zaczął już koło 22-23 tygodnia (a pan dr z ostatniego usg sugerował, że Edzik jest 2 tygodnie wcześniejszy i owulacja była zaraz po @, więc może to był jego 18 tydzień??) Siasiek Przecież to jakieś niepoważne! Pozwali ją do sądu? ONA MA OBOWIĄZEK RATOWAĆ ŻYCIE LUDZKIE, grozi jej za to KARA WIĘZIENIA!!! ![]() Nie mówiąc o tym, że TO BYŁO MALUTKIE DZIECKO! Zbulwersowałam się ![]() Ja chyba czekając na poród powtórzę całą pierwszą pomoc. Kiedyś jej uczyłam, a teraz się może bardzo przydać. anula Ja też sobie już robię szlaban, bo zaraz zacznę kupować ciuszki na 74 Nie mówiąc o tonie rzeczy, których nie zdążę wykorzystać Moje leniwe też wyszły przepyszne Takie delikatne poduszeczki ![]() Moria Ja żadnego kombinezonu nie kupuję, przecież maj ostatnio był gorący, sama chodziłam w krótkim rękawku... Kilka lat z rzędu. A jakby było chłodniej, to bluza na rączki, kocyk i po sprawie ![]() Ano potrafię, spokojnie Ale moje nogi dopiero zaczynają tyć A Pierwszej Pomocy niemowląt powinni moim skromnym zdaniem uczyć na SR. I te zajęcia powinny być OBOWIĄZKOWE.
|
|
|
#3427 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A główkę gin wyczuwa w standardowym badaniu, u mnie jak tylko mała się przekręciła, to jeszcze usg mi nie zrobił, a wiedziałam, ze główką w dół leży - przy badaniu na samolocie mi powiedział Cytat:
Właśnie już kupiłam tą większa, zawinie się i będzie ok
|
|
|
#3428 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasieknie ma to jak kompetencja... właściwa osoba na właściwym stanowisku
zabiłabym gołymi rękami....masakra...ja się tego bardzo boję...ze mi się dziecko zachłyśnie...byłam raz świadkiem jak dziecko się ulanym mlekiem zakrztusiło, mały był już cały czerwony i nie mógł oddechu złapać, dziwnie płakał przy tym...ale mama w porę zareagowała i wzięła położyła go na ręce brzuszkiem do dołu i poklepała po pleckach , pomogło....nie wiem czy właściwe zrobiła, ale zrobiła to instynktownie, później sama się sobie dziwiła, że jej się udało...uważam, że wszystkie powinnyśmy się zapoznać z pierwszą pomocą dla niemowląt... moria no ja bym z chęcią wsadziła to mięsko do piekarnika, gdybym posiadała i niebyło by problemu...ale nie ma tak dobrze muszę próbować
|
#3429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam zamiar porządnie się za to wziąć pod koniec marca, jak już będę miała odnowiony i pomalowany pokój. Nie wpadam w panikę jeszcze, bo raczej zdążę (chyba) ![]() Cytat:
Co z dzieckiem? Mam nadzieję, że wszystko dobrze. Wiecie co, ja się bardzo boję tego że kiedyś będę musiała sprostać takiej sytuacji. Tylko skąd ja miałabym wiedzieć jak ratować dziecko Nawet jeśli znałabym podstawy to nie wiem czy podołałabym takiemu zadaniu.Aliczka, lalka bombowa
|
|
#3430 |
|
Wtajemniczenie
|
bolą mnie biodra....aż tak, że jak chodzę to mi się nogi uginają....
|
#3431 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynom na forum mam marcowo-kwietniowych co urodzily juz waga spada w takim tempie ze szok! fajnie sie czyta takie posty
|
|
#3432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do bioder, to mnie też bolą ![]() W ogóle znów mam wrażenie, że mi brzuch eksploduje! A jeszcze dwa miesiące No i z jednej strony TAK KRÓTKO, ale z drugiej STRASZNIE DŁUGO.
|
|
|
#3433 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A te herbatniki to z biedronki? bo my tez własnie konczymy wielgachna pakeCytat:
uroki ostatnich tyg ( tylko,ze z Julka nic mnie tam na dole az tak nie bolało,a teraz chba od tej szyjki ,macie tak??
|
|
#3434 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wklejam CI zdjęcia mojego, jest taki pomiędzy od środka bawełniany jak pajacyk a z zewnątrz jak widać Nie mogłam się oprzeć, może i będzie za ciepły na późniejsze spacery ale na wyjście ze szpitala mam nadzieję jeszcze się przyda. I czapeczka bawełniana myślę, że ok.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wstawiam zdjęcia mojego beboka małego, zasnął tak jakąś godzinę temu i szkoda mi go ruszać. Wiem, że będzie płacz... Metr od dziadka bo ostatnio wszystko musi mieć to dziecko i laptop, ostatnio jak ja siedzę przy swoim to on też musi
|
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My z tż wczoraj oglądaliśmy zdjęcia mojego brata, jak był mały
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
antropia mi tez sie kolana uginaja po godzinnym prasowaniu....
![]() anula_81 no moj maz tez ma raczki i umie prasowac, ale wiesz on wychodzi do pracy do 8mej, wraca ok. 14tej na obiad i zaraz ucieka i wieczorem wraca po 21szej, w soboty takze, to kiedy on ma prasowac moze Twoj maz ma bardziej normalne godziny pracy...mi mojego meza b,szkoda, bo haruje jak wol, a mnie nic nie kosztuje te pare koszul wyprasowac![]() Cytat:
|
|
#3437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Idę coś zjeść.
|
|
#3438 |
|
Rozeznanie
|
Ehh, czytam, czytam, chcę odpisać i zapominam o czym czytałam
.. aa, wiem! Chciałam dołączyć do dyskusji o prześcieradełkach, pościelach, ale niestety jedyne co mogę napisać w tej kwestii to to, że pościelowe zakupy jeszcze przede mną Dziś tak patrzyłam na to co mam dla Małej, to wydawało mi się, że naprawdę sporo, ale co chwile uświadamiam sobie, że to jednak tylko kropla w morzu .. Na szczęście łóżeczko+materac już kupione, większość ubranek i takich pierdółek za nami.. Ale pozostaje najdroższe czyli wózek.. I jeszcze pewien milion innych rzeczy o których w tej chwili nie pamiętam ![]() A co do lekarzy, którzy nie potrafią wykonać tego, co do nich należy to nawet nie skomentuję.. Bo szkoda słów.. Zawsze mnie to denerwowało, ale w tej ciąży jestem jakaś strasznie przewrażliwiona na takie akcje.. Aliczka - laleczka boska, świetnie się prezentuje w tych ubrankach ![]() a pomyśl sobie jak dzidziuś będzie bosko wyglądał mazianka81- śliczny brzuniooo W poniedziałek wieczorem Wam powklejam zdjęcia mojego bębenka, bo teraz nie mam czym zrobić zdjęć, a w weekend do mnie TŻ przyjeżdża, to powiem mu żeby wziął aparat Mam tylko jedno zdj, kiedy brzuszek jeszcze był malutki.. albo może nie malutki, ale dużo dużo mniejszy niż teraz ![]() 24kasia86 - hehe, też czasem podczytuje marcówki I jak widzę, że chwilę po porodzie spada im 7-10 kg to jestem w pozytywnym szoku ![]() ![]() matall, ja mam 18lat dopiero, a 2 moje przyjaciółki właśnie urodziły dzidziusie, a dwie koleżanki w ciąży.. a niewiele starsze ode mnie. Jakaś epidemia ciążowa a najlepsze jest to, że tylko jedna słabo się zabezpieczała.. Ja brałam tabletki przez rok, ale źle działały na mój organizm i gumka Nas zawiodła ![]() Ale prawdą jest to, że te kobiety, które świadomie decydują się na ciąże robią to coraz później.. Wiadomo, że najpierw powinno się ustabilizować w życiu, jakaś praca, studia, ale czasem 'robienie kariery' przysłania życie rodzinne.. Dlatego jeśli ktoś mi mówi, że dziecko w moim wieku jest błędem, to odpowiadam,że to najpiękniejszy błąd w moim życiu Siasiek, świetnego masz synalka ![]()
|
#3439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam braciszka młodszego, ale ciut starszy od Twojego. Też taki dożarty już...ale ostatnio byłam zdziwiona jak mnie macał po brzuchu
|
|
#3440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3441 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez czesto chodze do toalety ale z wyproznieniem ok od samego poczatku ciazy, nawet jak bralam zelazo to min.raz dziennie ale leje sie ze mnie, twardnieje mi brzuch i tak jakos zaczynam panikowac czasem.Cytat:
Cytat:
potem wziac w ramiona swojego dzidziusia
|
|
|
#3442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko kandydata na ojca nie było... My z tż planowaliśmy jakieś 3-4 miesiące później, więc bardzo nas nie zmartwiło, że będzie dzidzia ![]() A ja nawet nie znam żadnej, która by wpadła ![]() Jedyne ciężarne (tzn. już rozpakowane) to bratowe przyjaciółki i znajoma wujka... ![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#3443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jaja ![]() własnie tam koło ing sie kreciłam o tej porze;P taka duza foczka w granatpwym płaszczu to ja
|
|
#3444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe co u Tav i Agnieszki_pe25... zdrowka wam zycze!!!
|
|
|
#3445 |
|
Rozeznanie
|
kasia, ja w sumie sama nie wiem ile mam na plusie
Bo ja to od zawsze miałam niezłe przeboje z moją wagą.. Trochę za często się bawiłam w jakieś odchudzania i najwięcej przed ciążą ważyłam 60,a najmniej 47.... W sierpniu ok 55, o ciąży dowiedziałam się jakoś na początku października i wtedy już ważyłam 60. Teraz 68-69.. trudno powiedzieć ile przytyłam
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moria piękna Iguśka Aliczka brzusio cudny, taki wiosenny ![]() tyle udało mi się zapamiętać ![]() ja padam dziś byłam po południu u koleżanki, co jest w 7tc posiedziałyśmy troche na placu zabaw z Zosią a później poszliśmy do nich do domu Zosia po raz kolejny się zaprezentowała ze swojej aniołkowej strony ![]() byli nią zachwyceni ciągle porównują ja ze swoim chrześniakiem który jest podobno strasznie niegrzeczny i dopóki nie poznali Zosi to myśleli że wszystkie dzieci takie są wredne i trochę bali się macierzyństwa a teraz chcą mieć taką słodką Zosieńkę ![]() (dobrze że nie widzieli jej fochów i "trudnych dni" fajnie było ale teraz nóg nie czuje |
|
|
|
|
#3447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I chyba ciemne okulary. Gdyby nie mój zbudyniony ( od kilku dni ) móżdżek , to pewnie szybciej bym zareagowała. Ja szłam do bankomatu i minęłyśmy się chyba na schodach.
|
|
|
|
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mam teraz czasu ale jutro wam cos wpadne skrobnąć
![]() moj nowyt super organizer wisi juz w szafie i poukładałam pierdołki na n iego ![]() byłam u kumpeli i przytargłam,a od niej siate ciuszków butów czapek i skarpet znowu ![]() dodatkowo maść na obowałe sutki i wkładki laktacyjne;P anulinka jestem w szoku jakaa masz pamiec do twarzy ja mijalam dzis kilka ciezarówewk ale nie mam pojecia czy to byłas Ty:P ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]() NAWET ZŁAPAŁYŚMY KONTAKT WZROKOWY:d torebke mialam przewieszona ale okularów nie ![]() ale jajca. ale właśnie widziałam ze sie na mnie jakas kobitka w ciazy paytrzy dziwnie ale pomyślałam ze czuje mój ból jak sie toczę i mi współczuje ![]() jaki ten świat mały!!
|
|
#3450 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zosia jest grzeczna przy innych to dobrze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

uwazaj lepiej i sie nie przemeczaj!!! 

Czekamy na Ciebie fasolko
w zeberka tez mi mala laduje regularnie
Ona tez jest w ciązy...4 tyg. niżej ode mnie i jutro ma usg i może się dowie o u niej w brzuszku siedzi...
Takie delikatne poduszeczki 

Nawet jeśli znałabym podstawy to nie wiem czy podołałabym takiemu zadaniu.