TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV 2010 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-09, 20:08   #2131
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

megi az sie lezka zakrecila!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 20:09   #2132
ania p
Zakorzenienie

Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV

Megi - wszystkiego dobrego dla rocznego Igorka
Stary 2011-03-09, 20:10   #2133
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania tak nisko to chyba nie zoladek bedzie;/ ale oczywiscie do lekarza gnojek nie pojdzie, mowie mu ze mozemy sie na pogotowie przejechac ale gdzie tam!
zamiast glowa mysli sie czym innym....
A.Camus
Stary 2011-03-09, 20:14   #2134
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
włąsnie skonczyłam ogladac.. całe.. może i wydaje sie obrzydliwe.. ale ile mozna sie dowiedziec.. w ilu ona instystucjach była.. świetne.. Dzieki Asuiola zawsze warto wzbogacac swoja wiedze..

IGOREK!!!! ŻYCZYMY CI PRZYSTOJNIAKU KOCHAANY.. szczęśliwegpo dzieciństwa!!! Zdrówka i Abyś nigdy nie watpił że Twoja mamusia cie kocha!!!!

Megii cudownie to opisałas... ehhh.
może i nie pora ale jeszcze możesz mieć gromadke .. z kims kochającym i tak samo zaangazowanym w wychowywanie i tworzenie szczęsliwej rodziny!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 20:18   #2135
ania p
Zakorzenienie

Darusia ty[powy chłop
Stary 2011-03-09, 20:20   #2136
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

darusia i anakazar - u mnie to córka koleżanki idzie do komunii. Nikt z rodziny

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
W ogóle piękny dzień spędzony z synkiem - do początku do końca.
A jak pomyślę, że rok temu o tej porze jeszcze się męczyłam, to brrrrrr... Swoją drogą ciekawe - bo gdybym miała inną sytuację, to marzę o gromadce dzieci - sporej. Cudownie jest dawać życie, być z dzieckiem, kochać tak bezgranicznie - najcenniejszy dar od życia, jaki dostałam.
Bezcenne

Ania p - niezły pomysł z zegarkiem

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ania tak nisko to chyba nie zoladek bedzie;/ ale oczywiscie do lekarza gnojek nie pojdzie, mowie mu ze mozemy sie na pogotowie przejechac ale gdzie tam!
zamiast glowa mysli sie czym innym....
A może to przepuklina
Stary 2011-03-09, 20:20   #2137
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

megi

Daria a może wyrostek (tfu tfu)? Tylko wtedy nie broniłby się przed szpitalem bo by z bólu wytrzymać nie mógł. Może daj Mu nospę...

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-09, 20:23   #2138
Darusiaaaa
Zakorzenienie

gmyrelka wiesz z tymi wyrostkami roznie bywa- mnie sie rozlewal a wcale mnie tak nie bolalo, nogi podnosilam do gory i wszystko bylo odwrotnie niz powinno, stwierdzil ze nie byl w kibelku pare dni i chyba go rusza :P
A.Camus
Stary 2011-03-09, 20:24   #2139
mloda1989
Zakorzenienie

darusia a moze pecherz sobie przeziebil, tezet umiera z bolu jak ma cos z pecherzem i to zaraz pod pepkiem go boli...i tylko furagin pomaga...

Spoznione zyczenia ale szczere dla wszytskich rocziankow
prepraszam ze tak hurtowo
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 20:27   #2140
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
gmyrelka wiesz z tymi wyrostkami roznie bywa- mnie sie rozlewal a wcale mnie tak nie bolalo, nogi podnosilam do gory i wszystko bylo odwrotnie niz powinno, stwierdzil ze nie byl w kibelku pare dni i chyba go rusza :P
W takiej sytuacji nospa Mu ulży

Ja się właśnie obżeram czekoladą z orzechami (dostałam wczoraj od mojego prawie eks szefa ) i zasiadłam do oglądania U can dance. Nie wyspana totalnie jestem ostatnio - Marci pobudke robi 4-5 Jednorazowo to ok, ale któryś raz z rzędu to już masakra w pracy

ooooooooo gusinek napisz co u Was!! Właśnie miałam Cie wywoływać, ale widać samymi myślami Cię ściągnęłam

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-03-09 o 20:29
Stary 2011-03-09, 20:36   #2141
machaj
Raczkowanie

echh... ja nadal do tyłu parę str jestem... mąż ma wolne i nie mam czasu na kompa... wiecie jak to jest jak nie ma chłopa w domu to jakoś łatwiej szybciej można się ogarnąć bo nikt się pod nogami nie kręci!!

chciałam złożyć najlepsze życzenia urodzinowe dzisiejszemu solenizantowi Igorkowi!! zdrówka radości i rodzeństwa!!

i wczorajszym roczniakom- bliźniakom! 100 lat...

i przedwczorajszej solenizantce Oli- również wszystkiego co najlepsze!

wracam na 64str
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 20:40   #2142
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

No i brzydka gusinek uciekła, ja już się z Nią policzę

A mój Marci urodziny będzie świętować z Zośką i Kariną - ten to się umie od małego w życiu ustawić

madzia zdrówka dla gangu E !! Trzymajcie się dzielnie!

Ecia zdrówka dla Adaśka

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2011-03-09 o 20:43
Stary 2011-03-09, 20:44   #2143
cigi
Rozeznanie

asiulek, dzieki; wszystko zrozumiale; chce wystawic w licytacji, bo teraz sie nie placi za nia na ebay;

A jak to jest w licytacji, czy jesli zaznacze np najnizsza kwote 10 e, ale bede tak naprawde chciala 20, ale nie dojdzie do tej kwoty, ktos wylicytuje np tylko za 15, to czy ja moge mu nie sprzedac? Moge sie rozmyslic, czy on juz wtedy bierze i koniec kropka? I czy moge dlugosc takiej licytacji na tydzien tylko?

Edytowane przez cigi
Czas edycji: 2011-03-09 o 21:02
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 20:44   #2144
agnieszka09
Wtajemniczenie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA IGORKA...ZYCZY CIOCIA WIZAZOWA I KARINKA

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 20:50   #2145
cigi
Rozeznanie

ja tez jestem chrzestna i moja pannica tez ma komunie teraz; zegarek juz ma; a ja nie mam kasy za wiele, wiec jakas pamiatke jej sprawie; biblie tez juz ode mnie dostala; chcialabym jakis taki sentymentalny prezent jej sprawic, jak wymysle to napisze;

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

dzieki dziewczyny za porady rajtuzowo-rowerowe ;

czy maluch moze miec podwyzszona temperature jak mu zabek wychodzi? chyba tak?

Pop sie od nas Uodzaleznia , dlatego jej nie ma;
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 20:50   #2146
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Agnieszka&Karina&Fasolka - jak się macie ????? Coś mało do nas piszesz, nununu!

Stary 2011-03-09, 20:53   #2147
agnieszka09
Wtajemniczenie

ANAKAZAR dzieki za pamiec duzo wypoczywam leze,spie,do tego Karinka caly czas robi ogromny sajgon w domu...
brzus juz mi wylazi...po poludniu mam juz takiego kraglaka jak z Karinka w 16-17 tyg
a dzis mialam seans filmowy...z domku nie wychodzilysmy bo mnie cos gardlo z jednej strony pobolewa...a wole teraz nie ryzykowac...bo wiadomo teraz zanim sie wyjdzie z domu to sie zgrzeje przy malej a potem to tylko by mnie owialo

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

GMYRELKA juz jestem

a wogole okazalo sie,ze w czerwcu mialam byc chrzestna i plakac mi sie chce bo nie moge....i nie wiemy co z siostrom zrobic

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-03-09, 20:56   #2148
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Aga no nareszcie! A czemu nie możesz być chrzestną??

Stary 2011-03-09, 21:03   #2149
aneczkkaa
Zakorzenienie

Wszystkiego Najlepszego Dla IGORKA

Pl Madzia dużo zdrówka, mam nadzieje ze nie będziecie musieli zostać w szpitalu. Zdjęcie świetne podziwiam Cię ja jestem tchórz bałabym się jeździć z Mackiem na rowerze

Darusiaaa daj znać co z Michałem oby mu szybko przeszło

U nas ogólna zadyma nie mam czasu na nic tż po pracy jeździ remontować mieszkanie mamy siedzi do 21 a ja jestem ciągle sama Maciej wymaga bardzo dużo uwagi bo zaczyna sam stawać i trzeba go bardzo pilnować dzis kupiłam mu buciki po domu "papcie" cena mnie zszokowała 49 zł Załozyliśmy je na nóżki i nawet nie było protestów zachowuje się jakby mu nic nie przeszkadzało i widzę że lepiej mu się stoi wiec nie żałuje zakupu. Rozm 18 to małe ma stopy
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-09, 21:04   #2150
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
W takiej sytuacji nospa Mu ulży

Ja się właśnie obżeram czekoladą z orzechami (dostałam wczoraj od mojego prawie eks szefa ) i zasiadłam do oglądania U can dance. Nie wyspana totalnie jestem ostatnio - Marci pobudke robi 4-5 Jednorazowo to ok, ale któryś raz z rzędu to już masakra w pracy

ooooooooo gusinek napisz co u Was!! Właśnie miałam Cie wywoływać, ale widać samymi myślami Cię ściągnęłam
witam, mmmm jak miło, dzieki za pamieć ja was tylko podczytuje (juz mnie nawet na liscie nie ma wiec jakos przestałam pisac)

przede wszystkim jak juz sie odezwałam to
100lat duzo duzo duzo zdrówka i samych pięknych i szczesliwych dni dla wszytskich roczniaków:roz a:

i dzieciaczki boskie uwielbiam oglądac fotki, a Oliwka darusi to ma takie extra włoski ze napatrzyc sie nie moge i jak to juz dziewczyny stwierdziły ze zawsze tak ślicznie ubrana ze szok, zawsze inaczej zawsze pięknie
u nas ok Bartuś wstaje przy czym sie tylko da, ale na szczescie juz nie leci jak kłoda tylko nauczył sie bezpiecznie upadac-siadac mój bystrzak, uwielbia zabawe w ganianego - raczkowanego jak ja go gonie oczywiscie ucieka mega szybko i ubaw ma na całego
choroby na szczescie nas omijają tfu tfu tfu
i w koncu mamy pierwszego zęba:ju pi:
ale uwaga to górna lewa dwójka i juz widac ze prawa tez lada chwila wyjdzie

a co do wózka i mojej inglesiny,..... to ta wyszło ze byłam na nie jak Ty gmyrelko a jednak mam maclarena xt szarego
co prawda uzytu dopiero raz, bo nadal jezdzimy xlanerem i cieko mi sie z nim rozstac ale mam nadzieje ze bede zadowlona tak bardzo jak niektóre z was

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
No i brzydka gusinek uciekła, ja już się z Nią policzę
jestem jestem

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 21:06   #2151
agnieszka09
Wtajemniczenie

GMYRELKO bo podobno kobieta w ciazy nie moze byc...

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

GUSINEK za zeba

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
Stary 2011-03-09, 21:10   #2152
libra777
Zakorzenienie

Megi aż się wzruszyłam
Baobabek współczuję miałam kiedyś zapalenie wiązadła kolanowego , wiem co to za ból , powrotu do zdrowia życzę
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Libra mam pytanie kupowałaś może takie truskawki albo poziomki
http://allegro.pl/olbrzymia-poziomka...482775032.html

http://allegro.pl/gigantyczna-poziom...477612016.html

Warto to kupić?

albo takie pomidorki
http://allegro.pl/pomidor-koktailowy...494138687.html
Jak dla mnie to nie żadne giganty tylko zwykłe poziomki też mam takie w ogrodzie , ale nie kupowałam na alegro tylko dostałam sadzonki.
Coś mi się nie chce wierzyć że zaowocują po 3 miesiącach normalnie to siejesz , rozsadzasz i są na drugi rok , ale może to jakies cudo nowe, kup lepiej normalnie w ogrodniczym nasionka.
Też kiedyś zamówiłam cebulę miała być gigant jedna ok. kilograma miała warzyć i oczywiście się naciełam już nie wierzę w takie bujdy była mniejsza od zwykłej sochaczewskiej
A pomidorki koktajlowe to co roku sama sieję i później robię rozsadę , bardzo fajnie owocują ,obficie i sa mniej podatne na zarazę nie musza mieć podpórek mogą sie płożyć i fajnie sie je zjada tak na jeden raz , polecam
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja sie spakowałam na wszelki wypadek, i malego też, bo niestety mamy skierowanie do szpitala,
oj bidoki wy , oby szybko przeszło , zdrówka życzę
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie !
Chodzi o pomysł na prezent komunijny dla córki koleżanki. Mam wprawdzie co nieco na myśl ale chciałabym bez sugerowania poznać Wasze pomysły
może mp4 zalezy ile chcesz wydać , ja też mam komunię w maju i tak właśnie myślałam o mp4 jakiejś fajnej
zegarek tez fajny pomysł jak Ania pisała
ALbo jakis album ładny(książka) jeśli lubi
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Może sama się zapytam małej co by chciała dostać,co jej się marzy,
dobry pomysł zapytaj
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Teraz patrzę,a ta moczy sobie łapki w miesce kota z wodą i chlapie sobie twarz i szoryje łapcie

A my byliśmy dzisiaj u lekarza , na szczęście bylismy pierwsi i nie czekaliśmy , lekarz powiedział że nie jest źle jednak zmienił leki do inhalacji i przepisał syrop na powstrzymanie kaszlu(nie wykrztuśny) , mówił że dużo dzieci co mają nadwrażliwe oskrzela teraz właśnie ma ataki duszności.

Pytałam o tran ,kazał podawać do maja , bo mówił że to słońce jeszcze nie jest takie gorące .
Pytałam o miód i można dawać po łyżeczce dziennie , jeśli nie wystąpi jakaś wysypka to nie ma przeciwwskazań.U nas nie wystąpiła , Miko juz od tygodnia dostaje, to już by coś było.
Kazał dawać cebion, i pytałam babki w aptece czy to prawda że po otwarciu można używać tylko 3 miesiące , mówiła że nie , że można używać do wyczerpania nic się nie stanie.
I jeszcze kazał podawać albo bioaron C(z aroni) ,albo sambucol (z bzu czarnego)po pół dawki bo to dla dzieci od 3 lat .
No i ze szczepieniem na razie czekamy i jednak na meningokoki 6 tygodni po tej co teraz szczepionce.
Zaleca też przeciw ospie i nie wiem co robić
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 21:12   #2153
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość

Ania p - niezły pomysł z zegarkiem

A może to przepuklina
jest dużo zegarków dla dzieci a teraz mało kto je kupuje bo sa komórki lapki gry TV , ja kupiłam w tamtym roku i obdarowana bardzo się cieszyła zegarek nosi cały czas , kupiłam swatch przez allegro mój kosztował 170zł ale widziałam i ładne dla dzieciaków za 50-100zł

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
ANAKAZAR dzieki za pamiec duzo wypoczywam leze,spie,do tego Karinka caly czas robi ogromny sajgon w domu...
brzus juz mi wylazi...po poludniu mam juz takiego kraglaka jak z Karinka w 16-17 tyg
a dzis mialam seans filmowy...z domku nie wychodzilysmy bo mnie cos gardlo z jednej strony pobolewa...a wole teraz nie ryzykowac...bo wiadomo teraz zanim sie wyjdzie z domu to sie zgrzeje przy malej a potem to tylko by mnie owialo

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

GMYRELKA juz jestem

a wogole okazalo sie,ze w czerwcu mialam byc chrzestna i plakac mi sie chce bo nie moge....i nie wiemy co z siostrom zrobic
Agnieszka to tylko przesąd , ja tam nie wierzę .

aneczka - to zaszalałas z kapciami ja dla Szymka płace 15-30 zł zalezy z jakiej firmy teraz ma befado za 24

Ja w sobotę idę po buty bo Szymek ma za małe ale mu rośnie ta noga dziś w jankach wlazłam do bartka , ja nie wiem co ludzi widzą w tych butach nie dość że wzornictwo bez rewelacji to jeszcze dla Szymka kosztują takie na wiosne 180 zł za tą kase to już bym wolała w outlecie kupić mu ecco bo kosztują koło 160 , ale pewnie i tak kupie u siebie jakieś fajne za ok 70 . poleze w sobote poszukać
Stary 2011-03-09, 21:12   #2154
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
GMYRELKO bo podobno kobieta w ciazy nie moze byc...

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

GUSINEK za zeba
dziekujemy dobrze ze ten pierwszy w koncu wylazł, bo juz sie bałam ze za duzo zwalam na zeby ale to jednak to, przed wyjsciem ząbka dziecko mi przez prawie 4 dni z rąk nie schodziło grr masakra jakas
ale dobrze ze juz jest, bo juz mnie babcie i ciotki starej daty straszyły dziwnymi rzeczami ze ząbków nie ma
tylko czemu tak dziwnie przeciez zazwyczaj dolne są jako pierwsze
ale moje dziecko wyjątkowe

agnieszka i przede wszystkim gratuluje fasolki! duzo zdrówka dla Was zycze i uwazajcie na siebie

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

Edytowane przez gusinek
Czas edycji: 2011-03-09 o 21:14
gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-09, 21:14   #2155
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Aga no co Ty?? Ja w życiu o czymś takim nie słyszałam ...

gusinek ja się przesiadłam z x-landera do maca xt i mega sobie chwalę także powinnaś być zadowolona I proszę się ozywać - na mojej liście istniejesz! Mam tylko stresa że on niby do 15kg, a mój pulpet zaraz tyle będzie ważyć

Ania p Szymek jeździ jeszcze w wózku??

Stary 2011-03-09, 21:15   #2156
ania p
Zakorzenienie

LIbra ja nie szczepiłam na ospe , teraz sa dwie dawki zalecane za czasów szymka jedna każda oczywiście 250 . Po ospie są liczne powikłania a przede wszystkim ogromne spadki odporności kolezanki córa po ospie chorowała non stop przez pół roku na wszystko co się dało
ogólnie mam nadzieję że złapie cholere w przedszkolu gdzieś i będzie z głowy , mój TZ miał w liceum i przechodził starsznie cięzko .
Poza tym szczepionka chroni przez kilka lat , ja chyba wolę żeby się zaraził teraz . nie wiem czy dobrze rozumuje ale jednak nie zaszczepiłam.
Stary 2011-03-09, 21:17   #2157
libra777
Zakorzenienie

Aneczka mój ma 22 rozmiar kapci , też mam befado
Gusinek brawo za zęba, u mojego tez nie pokolei wyłaziły i juz ma jednego krzywego
Gmyrelka ja tez słyszałam że w ciązy nie można być chrzestną , nawet sama kiedyś odmówiłam z tego powodu, może i przesąd ale mówią że dziecko będzie chorowało
Ferrou jak Kubuś?
Stary 2011-03-09, 21:17   #2158
ania p
Zakorzenienie

Gmyrelka - SZymek nie jeździ odkąd się Ola urodziła , czasem jak chciał spać ( długo poza domem ) to brałam Ole w nosidło i spał w wózku , ale do samej jazdy nie używamy , Szymon jest mega wytrzymały i nawet jak miał rok z hakiem to spacer 3 godzinny nie robił na nim wrażenia , nigdy też nie wymuszał że na raczki itp. ale mało takich jak on jest
Stary 2011-03-09, 21:19   #2159
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Ja też na ospę nie szczepię Hania miała, rach pach ciach i koniec raz na zawsze

Stary 2011-03-09, 21:20   #2160
libra777
Zakorzenienie

Ania też mam własnie mieszne uczucia co do tej ospy i ja myślę podobnie że może lepiej jeśli by miał jako maluch niż później juz duży, albo dorosły , no i te ceny to mnie powalają, tym bardziej że na półtora roku chyba też 6w1 trzeba płacić bo ja tą szczepiłam no i te meningo
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości