![]() |
#1802 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna lista part 2
Cytat:
Ja nie wysyłam na swój koszt rzeczy niezgodnych z opisem. Czasem zdarza się że dostaje coś co w ogóle nie miało wyglądać tak jak w opisie. Ale serio- jeszcze nie zdarzyło mi się na tyle wymian żeby któraś z dziewczyn napisała bym podała nr konta bo one chcą ciuszek z powrotem. Wręcz przeciwnie. Pisały prościutką odpowiedź- wyrzuć to. Jeśli właścicielka danej rzeczy tak pisze to uważam, że dla niej również ta rzecz była bez wartości i dobrze wiedziała, że wysłała coś co nadawało się do kosza. Ewentualnie dobierałam coś innego z wątku.
![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Najlepiej abu te "poszkodowane" przez dawidek22 napisały do moda w tej sprawie, to przy okazji mod sprawdzi czy moje przypuszczenia są prawdziwe.
![]() |
![]() |
#1804 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja już wstawiłam, ale chol*ra chciałabym odzyskać swoje rzeczy. ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
napisałam wczoraj, czekam na odpowiedź. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1808 |
Zadomowienie
Przekupka: 24 pkt / 100% pozyt.
|
Jak tak mozna?!?!? Oszukiwac ludzi.. Nie rozumiem tego .Zapewne oszukała sporo ludzi, wiec na spora sumke razem ;/
Edytowane przez gosko18 Czas edycji: 2011-03-09 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
Przekupka: 87 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() i ze narobisz jej wstydu, a sprawa wyląduje na policji... ta ktora odpisze ze nie wie o co chodzi to nie ona. Bedziesz miec namiar na nią takze poprzez inny portal, to dziala na fantazje ludzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 |
Zadomowienie
Przekupka: 24 pkt / 100% pozyt.
|
Na niektorych jej zdjeciach wstawionych jest jakas dziewczyna blondyneczka , ale nie wiem czy to ona ;/
---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- napisalam jej duzymi literkami i czerownym kolorem Co z moja paczka ![]() Rozumiem ze sa rozne sytuacje , wypadki ale czasem powinno sie kogos poinformowac ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, proszę Was (jak również Modów) o poradę.
![]() 28 lutego ustaliłam wymianę z ssaruskaa. Miałyśmy wymienić jej jeansową koszulę Sabra na moją koszulę panterkową New Look. Jako, że miała znikoma ilość przekupek, poprosiłam, aby wysłała jako pierwsza. Wczoraj odebrałam paczkę i muszę przyznać, że jestem mocno rozczarowana. Może posłużę się załącznikami. ![]() Załączam printscrean z wątku użytkowniczki, z opisem koszuli. Ma ona wg niej 63cm długości. Dalsze zdjęcia są zrobione przeze mnie razem z metrem, żeby było jasne, że niczego nie zmyślam (co zarzuciła mi Saruska ![]() Dziś rano napisałam do Saruski, że paczka doszła i koszula nie jest zgodna z opisem, dostałam wiadomość, że przecież ona potrafi mierzyć ubrania. Odpowiedziałam na to, że chętnie prześlę zdjęcie bluzki z centymetrem, żeby zobaczyła, że ewidentnie jest w błędzie. Na co Saruska ponowiła, że ona mierzyć potrafi i kiedy dostanie bluzkę z powrotem i okaże się, że ją okłamuję, to wystawi negatywa. Wiecie, początkowo myślałam, że sprawę załatwimy tak, że odeślę jej bluzkę na mój koszt, żeby nie robić zamieszania, bo każdemu może zdarzyć się taki "czeski błąd", że napisze 63 zamiast 53. Ale dostałam tak niegrzeczną odpowiedź, że nie zamierzam bawić się w Świętego Mikołaja i płacić za błędy tej wizażanki. Napisałam, czy mam w takim razie wysłać adres swojego konta, na które ma przesłać kwotę za powrotną przesyłkę. Nie będę cytować jej wiadomości, bo chyba nie jest to zgodne z regulaminem (?), ale napisała mniej więcej, że nr konta to ona mi podać może swojego, bo ja ją oszukałam. Proszę więc Was o radę co mam zrobić. Odsyłać na własny koszt czy niech koszula leży u mnie i czeka na powrót rozumu wizażanki? Chciałabym mieć ten problem już z głowy, ale przecież nie dam robić z siebie idiotki... ![]()
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
Przekupka: 13 pkt / 93% pozyt.
|
Jesli dziewczyna nie chce sie dogadac to powiedz, ze wystawisz jej negatywa. Skoro chcialas zalatwic sytuacje polubownie, a panna do Ciebie z pretensami(zeby brzydko nie powiedziec) Rozumiem ze mozna pomylisc sie oo 2 cm, bo to zalezy od miejsca zmeirzenia, ale 10?? teoretycznie mogla to byc "literowka" ale po reakcji dziewczyny widac, ze to chyab jednak nie to.
Albo sie dogadacie, dziewczyna wysle Ci cos innego, albo wplaci kase na konto i Ty jej odesles jej kosuzle. Jesli nie to niech lezy u Ciebie, ja na swoj koszt bym nie odsylala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście koszula jest krótsza niż 63cm, o ile ktoś mierzy, jak Ty i według mnie najlogiczniej, od ramienia. Może wizażanka zmierzyła długość od kołnierzyka na karku? To jest najdłuższe miejsce koszuli i tam może i by miała 63c... Czy wizażanka w wątku podała, w którym miejscu zmierzyła koszulę i wyszło 63cm? Ja jak podaje ten wymiar to podaję tez w którym miejscu mierzę... Ale nie jest nigdzie napisane że tak trzeba robić, więc skoro dziewczyna jest niedoświadczona zmierzyła może po swojemu i stąd nieporozumienie.
Edytowane przez Jeanette83 Czas edycji: 2011-03-09 o 15:32 Powód: Dodatkowe informacje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no właśnie. Mnie też się wydaję, ze ona mierzyła od kołnierzyka albo takiego zgiętego, albo - co gorsza - postawionego. Zmierz jeszcze na te dwa sposoby. ![]() No chyba, że jej się omsknęła ręka na klawiaturze i zamiast 63, napisała 53,a teraz minęło tylko czasu, że jest pewna, ze napisała dobrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
Wysłałam jej link do tego wątku i informację, że się tu wypowiedziałam, więc może zajrzy i rozwieje nasze wątpliwości co do tego, jak mierzyła.
Ja sklaniałabym się bardziej do tego, że przez przypadek zamiast 5 napisała 6, ale ze względu na jej reakcję, nawet nie mam ochoty jej usprawiedliwiać.
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to dobre by było ![]() Postawić kołnierzyk i mierzyć od kołnierza np z tyłu do środka dołu z przodu ![]() Zawsze mierzymy od połowy ramienia w dół- to jest tzw długość całkowita. Nie inaczej
![]() |
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
Pytanie skąd osoba bez przekupek ma to wiedzieć... Nie ma tego w radach w regulaminie, nie wydaje mi sie to szczególnie oczywiste jak ktos nie ma doświadczenia. No i skąd zasada że akurat od połowy ramienia sie mierzy? Gdzie jest dokładnie połowa ramienia? Ja zawsze mierzę na ramieniu od szwu przy kołnierzu, czyli bliżej szyi - to jest konkretny punkt, przy zejściu szwów, nie da się pomylić. Z tego co widziałam inne wizażanki też tak mierzą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I myślisz, że tutaj wszyscy tak mierzą? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
To ja nie wiem.... Zawsze tak mierzę...
Nawet jak idę do krawcowej uszyć coś na miarę to też miarę ściąga od połowy ramienia.... Jakoś dla mnie to logiczne. Ale to prawda można i mierzyć od poczatku ramienia.... Trzeba to zaznaczać chyba jednak- odkąd i co się mierzy.
![]() |
#1821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko teraz jest pytanie - jak w omawianej problematycznej sytuacji nie było zaznaczone jak jest ściagan miara, to czyja wina, że wymiar nie jest taki jak oczekiwano - mierzącej że nie zaznaczyła, a dla której cos mogło byc oczywiste, czy biorącej że nie zapytała, dla której oczywiste mogło być coś innego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dokładnie. dla ciebie wydaje się to logiczne, dla kogoś innego logiczne będzie coś innego. ![]() Myślę, że jednak wizażance omsknął się paluch na klawiaturze, źle wpisała i nawet się nie zorientowała. też tak zrobiłam raz ze spodniami jak podawałam wymiary jednej z wizażanek - zamiast długość wpisać 80, wpisałam 70. Na szczęście dziewczyna się zorientowała, że się pomyliłam i spytała jeszcze dla pewności - czy na pewno 70. ja byłam przekonana, ze tak - bo nie pomyślałam, ze źle wpisałam, ale zmierzyłam jeszcze raz i okazało się, ze to jednak 80. ![]() Miejmy nadzieję, że "wizażanka od koszuli" da znak i wyjaśni sprawę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
A czyja wina... Trudno powiedzieć . Ale nie sądzę, żeby 10cm było różnicy mierząc nawet od kołnierzyka.
A mi kiedyś się zdazyło, że wizażanka miała napisane w wątku że spodnie szerokość w kroku mają 40cm... Wymieniłyśmy się... dostałam takie co mają 50cm w kroku. Czyli na całej szerokości za wielkie o 20cm... Po czym napisałam do dziewczyny ze to jest 100cm w biodrach nie 80cm... Zareagowała trochę dziwnie pisząc ze na nią są ok ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
Ostrzegam przed użytkowniczką o nazwie czarna_trucizna Umówiłysmy się na wymianę jej sukienka za kilka moich bieliźnianych rzeczy. Jako że jest zupełnie nową użytkowniczką poprosiłam żeby wysłała pierwsza, zgodziła się, paczki nie otrzymałam do dzisiaj. Kontaktowałam się z nia, napisała że jeszcze nie wysłała, ale że zrozumie jak wymienie się z kims innym za te rzeczy które ode mnie chciała. Po tej wiadomości napisałam jej że chyba nie zna reguł "gry", że to tak nie działa, że nagle po wymianie adresów okazuje się że ona jednak nie ma czasu i paczki nie wysyła (tłumaczyła się problemami w domu) albo że się rozmyśliła. Ostrzegłam że jeżeli nie dostanę paczki w kolejnym tygodniu to będe zmuszona wystawić odpowiednią ocenę oraz wpisac na czarna listę co będzie równoznaczne z tym, że raczej nie chętnie kolejne osoby się z nia wymienią. Wizażanka nie odpisała, całkowicie mnie lekceważyła choć wiem że się logowała. Minął tydzień, napisałam ponownie że czekam do najbliższej środy, odzewu po raz kolejny się nie doczekałam. Wystawiłam negatywa, teraz ostrzegam was. Każdy z nas ma własne życie i jak przystało na obecne czasy zapewne cierpi na brak czasu, ale skoro nie mam go na tyle, żeby raz na 3 tygodnie przejść się na pocztę, to po co zawracam głowę innym ludziom??
![]()
![]() |
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
kochane! Co do sprawy dawidek22 to dzięki uprzejmości moderatora zyskałam maila tej oto Pani i posłałam jej "pospieszającego"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
a nic nie pisał mod o tym, ze moze być czyim klonem?
![]() |
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.