|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
dzień dobry
![]() ja też z tych co to rano muszą wstać, ale przed wyjściem z domu nie mam czasu na włączenie kompa, dopiero w pracy. A dzisiejsza podróż poranna była niezłym wyczynem, bo straszna szklanka opanowała moje osiedle i z młodą żeśmy walczyły co by dojść do przedszkola. Ogólnie szaro, buro i ponuro, no i pada. |
|
|
|
#2792 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Cytat:
co racja to racja ![]() Cytat:
??? zycze milego seansu ![]() Ania Ja kawki w ciazy jakos nie pijam ale z herbatką chetnie sie przyłącze heh
|
|
#2793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już też wypiłam herbatkę Ostatnio w Nescafe był kubek XXL to w końcu nie muszę robić sobie dwa razy
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2794 |
|
Zadomowienie
|
A ja się pokawkuję z Wami
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zjem śniadanko w miłym towarzystwie
|
|
|
|
#2796 |
|
Zadomowienie
|
Smacznego
![]() Też się zbieram żeby sobie coś zrobić, ale nie wiem na co mam ochotę bo przez ten katar to w ogóle nie czuje smaku jedzenia Śnieg zaczyna sypać
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja o tej porze to herbatkuje, kawke pijam zwykle kolo poludnia, takie mam juz stale przerwy w pracy... |
|
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
nas wczoraj deszcz a dzis słoneczko. sniegiem mnie nie dobijajcie - pierwszy raz ubrałam nie-kozaki.
poza tym mam doła, bo maz ma jakas dodatkowa fuche, siedzi przed kompem i nawet sie nie odezwie, nawet 5 minut dla mnie nei przeznaczyl. no wkurza mnie to. caly dzien sie nie widzimy i nawet te 5 minut to za duzo. wkurzyl mnie, obrazilam sie, poszlam spac o 21 i tyle mnie widzial. rpznajmiej sie wyspalam. ale mi sie koszmary snily (moze to tez wina sledzia na kolacje )...poza tym dzieć mnie wnerwa bo "ja ci nie dam ręki" i sobie idzie. w kosciele wczoraj bylismy to skakal, gadal, robil wszystko poza byciem grzecznym i cichym dzieckiem. w koncu wyladowal w kącie (ha, w kosciele znalazłam nawet kąt ) i sie uspokoił. normalnie wszystko sie mi sprzeciwia i nikt mnie eni słucha.wiec ODPOWIEDZCIE MI COS bo jak jeszcze wy mnie nie sluchacie to bede |
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie ja też idę zrobić sobie śniadanko
Nareszcie przesłali mi pieniążki za auto A co do rogala to już bym go nie oddała ![]() You can dance- Oczywiście oglądałam w końcu był odcinek z Lublina
|
|
|
|
#2800 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie ranne ptaszki
![]() Ja wczoraj nie wyrobiłam i pojechałąm do polskiej ginekolog skonsultowac te cystki. Otóż pani doktor na spokojnie wyjaśniła mi,że to tak na prawde płyn w mózgu, który się formuje i ona swoich pacjentek nie zadreczałaby takimi bzdurami, Bo mózg się cały czas formuje. Pytam, czy to czeste, a ona mi na to: że wszystkie tak mają, tylko u jednych jest więcej na pewnym etapie, a u innych mniej. A u mnie akurat duża ilośc wyłapana przez sprzet w danym dniu wskazała nieprawidłowośc. Generalnie powiedziała, żeby się niczym nie przejmowac, bo dziecko jest zdrowe i absolutnie nie wmawiac sobie nic. Jednak co polski ginekolo to polski ginekolog. Wiecie, że w UK od momentu zarejestrowania się jako ciężarna w 6 tygodniu ( w zasadzie powiadomienia ich). Nikt nie wykonał mi badania ginekologicznego. Pierwsze spotkanie z lekarzem rodzinnym opierało się na próbce moczu, zmierzeniu , zważeniu i wstępnym wywiadzie. Drugie to położna, która odwiedział mnie w domu i przyniosła ksiązkę ciąży+ rozszerzony wywiad + próbka moczu Trzecie wizyta w szpitału - pobranie krwi i usg w 12 tygodniu. Czwarte kontrola u położnej - wywiad, ciśnienie i serduszko dziecka Piąte - usg połówkowe (gdzie mnie tylko nastraszyli) że tak powiem od tego czasu nikt mi nie zajrzał, w głąb mojej.... ![]() Oprócz polskiej i francuskiej lekarki. Paranoja jakaś Cieszcie się że macie tak łątwy dostęp do lekarzy ginekologó, bo tu coś takiego nie koniecznie istnieje |
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po spacerku z psami, badaniach, sniadanku (platki z mlekiem)
![]() Pomidorówka sie gotuje, miłego dnia dla wsztstkich
|
|
|
|
#2802 |
|
Zadomowienie
|
83Monia, pewnie ksiądz przynudzał. Ja jak chodziłam kiedyś do kościoła i ksiądz nudził, to sama myślałam o czymś innym (np. o tym co będę robic po mszy, albo liczyłam ławki, panie w beretach, blondynki, mężczyzn i kobiety, sęki na ławkach itp.)
a co dopiero takie dziecko.Na mojego T. focha się nie da puścic, bo zawsze ma czas. Nawet jak gra na play station, a ja wchodzę do pokoju to wyłącza i mnie przytula chocby na 5 min. Ale za to na wakacje zabiera służbowy telefon i odbiera A raz go zostawiłam w środku czeskiego lasu i wróciłam sama. A on przełączył swój bajerancki telefon na GPS i dołączył do mnie z uśmiechem. |
|
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
agni - w poprzedniej ciazy bylam na fotelu badana 3 razy (plus w szpitalu przed porodem
) ale za to za kazdym razem usg. teraz mam zaledwie 2x usg, ale za to prawie za kazdym razem fotel. i chyba wolalam usg jednak...w tym ze moje dziecko uz z rok chodzi ze mna do kosciola i rzadko takie szopki wyprawial, dzis rano na schodach tez mi mowi"nie dam ci reki" to go porzez te schody wrecz za reke przeciagnelam, usadzilam i zbeształam. przeprosil, ukochal (mama, ja chce cie kochac!), dal buziaka i zniknal w zlobku. wkurza mnie ze zawsze jest "zaraz! tylko musze..." - dzis musial powkladac magnesy do pudla zamiast isc zeby myc... zawsze ma inne zdanie - nosz, to tylko 3latek!!! musialam sie wygadac, bo mnie juz nikt nie slucha Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-10 o 09:36 |
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2805 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() potrzebuję wielkiego kubka,dla mnie jedna INKA to za mało KOCHAM INKĘ... ale tylko w ciąży smacznego ![]() nawet mi nie mów,my dziś rozłożyliśmy trampolinę... a też pogoda nie wygląda najlepiej... a rogala też Cytat:
super a z opieką ginekologiczną w PL to faktycznie jest dobrze.tzn lepiej jak sobie zapłacisz,ale i z NFZ nie ma katastrofy.ciążę lekarze traktują poważnie. pomidorówka a Tobie także miłego dnia ![]() i kiedy poznasz w końcu płec?jutro czy mi się coś pochrzaniło? |
||
|
|
|
#2806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje ze 22 marca na połówkowym, przeswietlimy małego tajniaka ale my juz nastawieni na Igorka |
|
|
|
|
#2807 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam to samo normalnie uzależnienie![]() za wizytę u internistyCytat:
ja też "wsiowa" i też mam grządeczki i też kocham warzywka ze swojego ogródka...no dobra-ogrdka mojej mamy![]() Cytat:
ale że ok z oczkami to bardzo bardzo dobrze Cytat:
a mrożonki przypomniałam sobie,że mam fantastyczny bób w zamrażarce![]() Cytat:
![]() Cytat:
i żeby Ciebie ominęło ![]() Cytat:
za wszystkie Wasze plany !!!!ja też lubię Maniek z Wielkiej Wsi jest THE BEST, stwierdziliśy z meżem ,że to pewnie król parkietu z BLUE STARa pod Wieliczką-krakowianki mogą kojarzycCytat:
|
||||||||
|
|
|
#2808 |
|
Zadomowienie
|
hej.....
dziś mój sądny dzień....... ![]() dopada mnie ...straaaaach |
|
|
|
#2809 |
|
Zadomowienie
|
Carmela my byliśmy nastawieni na POLĘ a jest Kajtuś
i co??pisałam,że rozłożyliśmy trampolinę i co?? i zaczął padac śnieg ![]() ale jak coś to tu filmik jak jeszcze nie padało ![]() http://www.youtube.com/watch?v=8GXlKz9eoFM ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- SweetAngel dzidziuś na pewno nie dał sobie zrobic krzywdy Twój stres na pewno go nie dopadł
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SweetAngel1984 grunt to pozytywne myślenie |
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
ja chora leżę ..... wczoraj z gorączką walczyłam cały dzień, dziś już lepiej ale gardło boli ch.olernie .... psikam tantum Verde mam antybiotyk ...ech ...... miałąm się wybrać do biedronki zobaczyć te bodziaki i niestety choroba mi nie pozwala...... była może któraś i kupowała? ciekawa jestem jakości i rozmiarówki |
|
|
|
#2812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
myslenie to moja nie najlepsza strona............wizyte ma dopiero na 16............a juz mnie skreca....wyjde kolo 14 dotlenie sie zajrze do lumpka po drodze i do rosmmanna
|
|
|
|
|
#2813 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja YCD oglądam, tak z przyzwyczajenia już, od pierwszej edycji, ale te nowe odcinki jakoś mnie nie wciągają ![]() Cytat:
Cytat:
Będzie dobrze Idę śniadanko sobie zrobić
|
||
|
|
|
#2814 |
|
Zakorzenienie
|
heh ja obiecałam mężowi, że do następnego czwartku (bo w środę USG i może poznamy płeć) nie będę kupowała żadnych ciuszków, ale wydaje mi się że to jest nie realne bo już się umówiłam z Zmalowaną pod biedronką, a tam na górze lumpek
|
|
|
|
#2815 |
|
Zadomowienie
|
Podbijam pytanie. Była któraś w tej biedronce i może się wypowiedzieć na temat tych bodziaków?
|
|
|
|
#2816 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A z tymi badaniami ginekologicznymi tak jest w UK, w I ciazy do 22tc bylam za granica i tez 0 badan ginekologicznych. Mimo tego, ze raz nawet trafilam do nich z plamieniami. Ale tu u siebie jakos mi nie teskno do tych badan, jednak mam co wizyta. No cos Ty! Bedzie dobrze! Dzieciaki sa silne i na pewno Twoj stres Twojej myszce nie zaszkodzil. A ja mam chcice na cos |
||
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko a u lekarza byłaś?
Położyłam się na chwile pod kocyk i usnęła ![]() U nie tez śnieg |
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
dzis kolezanka idzie do biedrony wiec dopiero bede wiedziala co i ja z bodziakami. ale wiem ze zwykle sa calkiem niezle
|
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
radocha, aż gacie spadły
|
|
|
|
#2820 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeden w pracy a drugi w domu zawsze picia pod dostatkiem hehe Cytat:
moj ostatnio jak nie w pracy to praca w domu a jak nie praca to uczy sie i pisze referaty bo egzamin ma jutro wazny i coz musze siedziec jak ta niemowa eh damy rade ![]() Cytat:
ciesze sie ze wszytsko w normie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

co racja to racja 
05.06.2010 
bo przez ten katar to w ogóle nie czuje smaku jedzenia
) i na zajęcia... 

zębole

pomidorówka
- to wciagaaaaaaa jak cholera! )
za wizytę u internisty