|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze wspomnienia z dzieciństwa lat 80. i 90. -zapraszam do wspólnego wspominan
Dla mnie wspomnieniem z czasów przedszkola i wczesnej podstawówki były "karteczki"
takie do segregatorów, kolorowe, najlepiej z zespołami (JUST 5 A poza tym: skakanie w gumę, guma do żucia Kaczor Donald, program disco polo na Polsacie w sobotnie wieczory I dużo wymyślanych zajęć i zabaw. Ach ta dziecięca kreatywność
![]() Edytowane przez kwaskowa Czas edycji: 2011-03-09 o 11:54 |
|
|
|
#1262 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze wspomnienia z dzieciństwa lat 80. i 90. -zapraszam do wspólnego wspominan
nie mam teledysku niestety, ale pamiętacie?
http://w218.wrzuta.pl/audio/8DsU0699...zie_nie_ma_roz
|
|
#1263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pamiętacie Kelly Family http://www.youtube.com/watch?v=AIGGVIkcyWU |
|
|
|
|
#1264 |
|
Naczelny Hipster
|
Kurczę, być może, moje wspomnienia skupiły się szczególnie na scenie, w której ukradla arbuza i wskoczyła do odjeżdzającego autobusu
![]() A "Dziki księżyc" pamiętacie? Do tej poty mogę śpiewać luuunaaa salvaaaaheeee naaaamiii cośtam Chociaż to już jakos w okolicach 2000 chyba było.Starla i jeźdźcy <3 Już o tym zapomniałam
|
|
|
|
#1265 |
|
Zadomowienie
|
ja nie cierpiałam dzikeigo księżyca, uwielbiałam posłańca szczęścia i palomę
i jeszcze o takiej dziewczynce z sierocińca zakonnic, pamieta moze któraś z Was jaki może miec tytuł?
|
|
#1266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do tej pory pamiętam melodię z tej telenoweli
Edytowane przez lone bird Czas edycji: 2011-03-09 o 22:55 |
|
|
|
|
#1267 |
|
Raczkowanie
|
witajcie,
a czy ktoś pamięta http://www.youtube.com/watch?v=jJWmm...eature=related ![]() akademię Pana Kleksa polskiego tasiemca 'w labiryncie' zająca Poziomkę lody calypso (najlepiej jak były z kawałkami galaretki) a w każdą niedzielę program morze z uwielbianą przeze mnie piosenką 'Victory' http://www.youtube.com/watch?v=H0QfVDebLFg a czy znajdzie sie ktoś kto pamięta misteczko Twin Peaks ??? |
|
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale pędzicie, niesamowite..
tyle wspomniń. Ciesze się, że watek spotkał sie z takim odzewem... Tylko dlaczego nie dodajecie żadnych zdjec? byłoby łatwiej odświeżyć pamieć, tak więc zdjęcia dziewczynki, zdjęcia !---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
lody calypso jeszcze niedawno widziałam w Kauflandzie , tak wiec jesli ktoś chciałby sobie odświeżyć wspomnienia ... ![]() A co do serialu W labiryncie to kojarzy mi sie tylko i wyłacznie z wagarowaniem lub chorobą -tak czy inaczej z pozostawaniem w domu i ogladaniem go rano(chyba wtedy jakies powtórki leciały). |
|
|
|
|
#1269 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oglądalam jak szłam później do szkoly i byłam PRZESZCZĘŚLIWA jak dali 2 odcinki hehehCalypso nawet niedawno jadłam- własnie na odświeżenie wposmnień ![]() przypomniały mi sie jeszcze programy typu Mariusz Szygieł- wywiady na szczycie wieżowca, MDM- czyli Materna do Mana i Man do Materny, Miliard w rozumie i film Tatoooooooooo a Marcin powiedział ![]() ![]() z Fronczewskim i Radwanem to był HICIOR
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
A ja pamiętam oprócz "W labiryncie" jeszcze "Matki, żony i kochanki"
i te karteczki do segregatorów i naklejki w zeszytach. I pamiętam jak cała podstawówką na przerwach tańczyliśmy "Makarenę". Oranżada- Kaskada i małe oranżadki w butelkach. Miśki waflowe z kremem w środku. Chałwa kupowana na wagę. I bajki na kasetach magnetofonowych. Takie papierowe laleczki do ubierania. Bączka jako zabawkę z dzieciństwa Jeju masa tego, na pewno się powtarzam...
|
#1271 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
odziedziczyłam po starszej kuzynce
|
#1273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tej pory tej piosenki słucham ten mały ma niesamowity głoś - zakochałam się w tym głosie ciekawe czy on jeszcze śpiewa![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
"akademię Pana kleksa" kupiłam w ubiegłym roku wszystkie trzy części dzieciom na gwiazdkę (i jeszcze osobno muzykę z filmu) - moje dzieci oglądają to nagminnie i wolą to od kreskówek ![]() oczywiście "w labiryncie" też oglądałam zając Poziomka - wklejałam niedawno moją ulubioną wersję ![]() tego nie kojarzę tą piosenkę znam, ale nie pamiętam filmu - czyli pewnie mój brat to oglądał a ja tylko piosenkę zapamiętałam ![]() miasteczko zaczęłam oglądać, ale moja mama stwierdziła,że ona tego oglądać nie chce i mi nie pozwoliła (niestety tv stał w pokoju gdzie rodzice spali
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
ja także nie lubiałam Dzikiego Księzyca
a tytuły to takie jak podałyście
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to i jeszcze pamiętam pierwsze odcinki "koło fortuny" to był jakiś 91-92 rok (mój brat dzięki temu teleturniejowi w wieku trzech lat znał bardzo dobrze wszystkie litery i zaczynał składać w wyrazy )
|
|
#1276 | |
|
Inkwizytor
|
Cytat:
Miałam wtedy jakieś 5 lat i zazwyczaj spałam juz aka to leciała ale chciałam strasznie oglądać to z rodzicami i wstawałam specjalnie Pamietam jeszcze "Czar par" z Ibiszem. Szkoda że juz tgeo nie ma
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
miałam spódniczkę - kupiłam ją na koloni za wszystkie swoje pieniądze i tydzień musiałam przeżyć bez pieniędzy, lodów, zimnych napoi i innych takich - ale byłam szczęśliwa ze spódniczki ![]() ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
ja też - wychodzi na to, że oglądałam sporo seriali i programów w tv ja gdzieś u rodziców mam program telewizyjny z 83 roku gdzie cały tydzień mieści się na jednej stronie jak znajdę kiedyś to wkleję zdjęcie![]() a jak wasze wspomnienia na temat mebli? ten wysoki połysk i inne takie? kupowanie mebli w kartonach nie wiedząc jak one wyglądają moim rodzicom trafił się całkiem niezły ten regał - ale nie modny wtedy bo był normalny a nie "na wysoki połysk"
|
|
#1278 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jeszcze sie pochwalę, że do dziś mam w domu rzutnik Ania i bajki rzucamy na ścianę- to jest dopiero atrakcja dla dzieci. a co powiecie na to http://www.youtube.com/watch?v=A1NZDJXP-YQ&feature=fvsr ich piosenki dostałam jako jedną z pierwszych moich kaset magnetofonowych ![]() szukałam zdjęć,ale nic nie znalazłam pamiętacie takie sandały na gumki- "rzymianki" i takie całe plastikowe jaby plecione czasem dodawali do masy brokatu były rewelacyjne. Od spodu miały dziurki ja wciskałam w nie kamienie, zeby stukały jak chodzilam po chodniku ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a buty plastiki też miałam - stopy w nich śmierdziały i brudziły się niemiłosiernie - ale nikt na to nie patrzył - tylko wszyscy chętnie chodzili ale muszę przyznać, że wygodne były
|
|
#1280 |
|
Raczkowanie
|
te sandały plastiki to był wypas, ja pamiętam moje pierwsze lakierki były czerwone. Tak bardzo chiałam je miec,ze podczas mierzenie podkurczylam palec, zeby na pewno je mieć.... oczywiscie szybko się wydało, jak Mama zobaczyla moje poranione stopy...
Musiałam niestety powrócic do chińskich tenisówek z wiewiórką- te dopiero smierdziały. A pamietacie kozaki Relaks? Czapki i szaliki z kangurem- obowiązkowo na końcach szakila trzeba było zrobic supeł- wtedy bylo się terendy ![]() ![]() czy któraś z Was tez plotła te bransoletki z muliny tzw. plecionki???????? oj tak... miło powspominać. Usmiech sam się maluje na twarzy- to były czasy ![]() P.S. zuzia13m- masz rewelacyjny podpis
Edytowane przez fares Czas edycji: 2011-03-10 o 10:38 |
|
|
|
#1281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Był szał na takie bransoletki i każdy bez względu na płeć musiał mieć ich po kilka na każdej ręce. Najgorzej mieli ci, którzy nie umieli ich robić, musieli się prosi i sępić, żeby ktoś im zrobił a zamówień było dużo |
|
|
|
|
#1282 |
|
Raczkowanie
|
dokładam 7 życzeń
i kota Rademenesafilmowa mama Dariusza miała zarąbiste kreacje w tym filmie heheheh artystyczna dusza |
|
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba nie miałam takich - ale moja ciotka miała a czapki i szaliki to oczywiście miałam i to właśnie z supełkami różowy zestaw i czerwony![]() dzięki - też mi się podoba
|
|
#1284 |
|
Raczkowanie
|
a ja pamiętam drewniaki w wieeeelu kolorach
moja mama notorycznie kupowała mi białe,chociaż marzyłam o fioletowych;d podejrzewam,ze chodaki byly juz wspomniane tu![]() natomiast czy któraś z was prowadziła zeszyty,w które wklejała zdjęcia "gwiazd" wycięte z gazety?;d ja w moja kuzynka mialysmy obsesje na tym punkcie, ja skupiłam się na Britney i JLo, natomiast ona na Pameli Anderson i jej ówczesnym gachu- Marcusie Schenkenbergu( nie pytajcie mnie, dlaczego pamiętam to nazwisko to dowód na zdumiewające właściwości ludzkiego umysłu):d a co do programów telewizyjnych to przypominam sobie kino wieczorne-Roseanne a po niej Świat Według Bundych;] No i oczywiście tasiemce!Czy któraś z was pamięta jeszcze Posłańca Szczęścia, Serce Klarity, Fiorelle, Zbuntowanego Aniola, Palome?;] Mam nadzieje, że nie powtórzylam wszystkiego,co tu padło już, więc wracam do czytania wątku
|
|
#1285 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
![]() pa1.jpg 1. od góry i od lewej: klisza fotograficzna (to chyba pamiętają wszyscy? ;>), lampki choinkowe, karteczki do segregatora, bransoletki pa2.jpg 2. guma do żucia (papierek znalazłam dopiero parę lat temu za segmentem przy remoncie ), książeczka Poczytaj mi mamo, mam ich więcej ale strasznie zniszczone, podkładki pod alko, starsze i nowsze, widokówki, pamiątki lata 90pa3.jpg 3. paskudna plastikowa teczka A4 (ludzie to mieli kiedyś fantazję i zmysł estetyczny, nie ma co), zeszyty, "gołe" i obłożone plakatami coby to lepiej wyglądało (choć te żonkile mnie się podobały, kolorowałam je), stare pocztówki pa4.jpg 4. kasety oryginalne i przegrywane, moja kolekcja na półce, mocno już okrojona ale niektórych kaset nie mam serca wyrzucić, czasami jeszcze słucham, i koszmar w postaci zaciętej w magnetofonie taśmy :P. Jak się dobrze przyjrzycie to w otworkach na spodzie kaset jest wepchnięty papier Żeby móc nagrywać z radia na tych kasetach które nie były "czyste"2246808_1024.jpg 5. nie znalazłam starych etykiet z czekolad, ani nigdzie w domu ani w necie, tylko Kocie języczki Bardzo lubiłam
|
|
|
|
|
#1286 |
|
Raczkowanie
|
o taaak
![]() super fotki ten koleś z plakatu był z New Kids on the Block ja uwielbiałam Jordana jak chyba większość dziewczynksiążeczki poczytaj mi mamo takze pamiętam, a te bransoletki to widzę trochę bardziej zaawansowana technika heheh ja zatrzymalam sie na zwykłym splocie skośnym i tym okrągłym ![]() inrock filmy o których piszesz kojarzę, ale tylko z zwiastunów, ja wychowałam się na bajkach i filmach z kanału Polonia1 -yatamann - w królestwie kalendarza - Gigi -Generał Daimos etc a z filmów o matko pamiętacie Manuelę???? miała siostre bliźniaczkę bardzo bogata i wredną. Rózniły się tylko kolorem włosów, który potem był jednak taki sam.....
Edytowane przez fares Czas edycji: 2011-03-10 o 15:28 |
|
|
|
#1287 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
DDD Mial skojarzenia
|
|
|
|
|
#1288 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja Mama nie była tym zachwycona |
|
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Raczkowanie
|
dorzucam
- program Wiktora Niedzickiego "Kuchnia" prowadzil go wraz z synami i pokazywali fajne eksperymenty fizyczne- niestety program chroniony prawami autorskimi nie ma go na YT ![]() - chochlikowe psoty czyli zmagania z ortografią ![]() despa- jesli chodzi o Twin Peaks to po kilku odcinkach gubilam watek... za kazdym razem jak wznawiali emisję, obiecywałam sobie "teraz wytrwam, dowiem sie o co chodzi" i jakoś znowu sie nie udawało. Muzyka piekna, ale film bardzo trudny...no przynajmniej dla takiej siksy jaką byłam ogladając go
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.

takie do segregatorów, kolorowe, najlepiej z zespołami (JUST 5

Do tej pory pamiętam melodię z tej telenoweli 

ciekawe czy on jeszcze śpiewa