|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
noo nawet nie jest tak duzo do nadrabiania
dumna z was jestem![]() Cytat:
damy rade!Cytat:
mnie tez odliczyli sporo...ehh takie zycie![]() Cytat:
![]() Monia K sliczna pucata buzka na zdjatku, ja tez mysle ze chlopaczek ![]() ja mam 11 i tez zelazo lykam...bleeeeee grazin ale ci fajnie, ze dostaniesz lozeczko!!! zazdraszczam i gdzie zdjecia kaftanika i bluzeczki co zakupilas?? he????no nie.....jak mozna takiego smaka narobic nooo... Cytat:
![]() daisyyy widzisz pozazdroscilam ci sniegu i u nas pada i pada i topi sie i jest woda i plucha pod spodem lod(jakby sliskoo bym ze 3 razy orla wywinela ) a dookooola faldy polmetrowe snieguu...grrr slodko co?a ty jutro caly dzien urlop mam nadzieje? ja tez jutro wolne!!! |
||||
|
|
|
#3602 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
jezeli tobie sie uda to duuuzzoooo zaoszczędziszCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny juz sama nie wiem jaki wozek kupic, mieszkam w blokach bez windy na 3pietrze chce ladny, lekki i nie drogi -tak do 1000zl. Podobno znajomi beda sprzedawac za 200zl spacerowke i gleboki w szarym kolorze, maja mi foty na emaila wyslac w sobote....bo nie mam pojecia co to za wozek![]() Cytat:
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-10 o 18:21 |
||||||
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
A ja miałam robić na obiad twistery w wersji domowej, ale jestem tak padnięta, że chyba będą na późną kolację...
![]() Tż i tak ma być późno w domu...
|
|
#3604 |
|
Raczkowanie
|
Matall ja kupiłam smoczek firmy microlife. Działa. Sama na sobie już wypróbowałam. Szybko mierzy temperaturę i zapamiętuje ostatnią gorączkę.
Kasiunia ja kupiłam wózek za 669 a z przesyłką 689 zł. Nie mam kasy na droższy, a jest naprawdę super. Lekko się pcha i wcale nie jest taki ciężki. W ogóle się zdziwiłam jak to przyszło i myślałam, że jakaś kicha będzie. A tu super wózio, nowy i tanio przede wszystkim. Dziękuję za komplementy zakupowe ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- I jeszcze do tego wózka jest nosidełko, które można montować na stelaż. Ale ja oczywiście nie umiem
|
#3605 | ||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=anula_81;25638273]ja juz w domu po obiadku i zaraz was doczytuje.....
ale melduje sie ze jestem ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Cytat:
bede wiecej lezec
|
||
|
|
|
#3606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam nie bardzo drogi wózek, bo za 940zł A mogę spytać jakiej firmy kupiłaś?
|
|
|
#3607 |
|
Wtajemniczenie
|
pisze już tego posta chyba z godzine...jak teraz nie pójdzie to sie poddaje
nadrobiłam was wszystkie poodpisywałam każdej....wrzuciłam fotki z zakupków dzisiejszych i za kazdym razem komp mi się zwieszał tak, że musiałąm go restartować.... juz nie mam siły wklejac tych fotek jeszcze raz.... ![]() była u mnie dzisiaj znajoma...będzie miała córę byłyśmy dzisiaj na 4 godzinnym wypadzie w mieście ...tylko z dzidziowymi rzeczami....wróciałam obładowana....znalazłysmy ze trzy sklepy z uzywanymi rzeczami, ale wyglądają jak nówki...niektóre jeszcze metki miały.... ), pajacyków, bluzeczki, rampersik, dresiki...i dostałą gratis niedrapki![]() ale padam na pyszczek ze zmęczenia.... śliczne macie zakupki kochane ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- i znowu zaczęło mnie biodro boleć....za dużo się nałaziłam
|
#3608 |
|
Raczkowanie
|
Matall Akjax torrent. Świetny jest. Nie miałam kasy żeby kupić droższy.
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Ja tam błędu w swoim nie zauważyłam, bo zmierzyłam najpierw smoczusiem sobie i pokazało 36 stopni. A chwilkę później takim pod pachę i też się zgadzało. 36 stopni
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję reszcie forumowych cioć za miłe słowa
Spice, pamiętam że w tym przepisie było napisane że można dowolnie podwajać składniki Aguś, mnie też się nie wydaje że jakoś bardzo Ci się opuścił ten brzuch. Jednak odpoczywaj kochana Kasia, też mam zamiar kupić to Klupsiowe łóżeczko z żyrafką i z szufladą. Bardzo mi się podoba
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
andziot, moria ja odkąd szukam cieplejszych pajacy-kombinezonów to nie znalazłam tańszego niz 39zł na allegro, a u mnie w mieście 70zl
Widzę że faktycznie w dalszej częsci polski jest sporo cieplej niż u mnie, bo ja w kwietniu, maju, a nawet czerwcu często zakładam jakąś kurtkę, więc dzidzie też ciepło ubiorę. Zazdroszczę że u was tak ciepło, ja pamiętam jak w zeszłym roku w czerwcu było zimno, czereśnie zrywałam w kurtce ![]() Faktycznie dzisiaj mało piszecie ![]() Anula to do której ty pracujesz że tak późno wracasz z pracy? Martulka000 to niedrogi wózek, fajnie ![]() Aguś odpoczywaj
|
|
#3611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3612 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Nie znam się na termometrach
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
spice a te leniwe pierogi słodkie wychodza ?? nigdy nie jadłam czegoś takiego
Paula, dzieki za placusia ! bosssssssssskiiiii strasznie lubie !! jutro post, to nie bede mogła zrobic :|No też zauwazyłam, ze rzadko Cie widzę, juz dziewczyn pytałam co z Toba Ale ja też ostatnio gościem jestem anulko, to śpimy rano Jupi jak to fajnie gdy nie trzeba sie zrywac z budzikiem z łózka. No własnie, chociazby z zagrożenia upadkiem na śliskim podłozu kobiety w ciąży powinny mieć ustawowego bana na pracę !! Pilnuj się tam ![]() Ale urocze zakupy macie Dziewczynki ! i w ogóle jak jestescie daleko do przodu z przygotowaniami a co po niektóre nawet na tip top wszystko macie vide np moria, anulka No właśnie moria !!!! Ty po prostu już masz za dużo wszystkiego i gubisz się co już Twoja Iguśka ma Zebyś tylko zdążyła we wszystko Malutką ubrać Będzie strojona co 2 godzinki Pięknisia moniqac jak u Ciebie w pracy? Czy dołączasz jutro do anulki i do mnie z urlopem ? ![]() princi, jak Twoje zdróweczko ?? antropia, to poszalałas ! 4h łażenia? Masz zdrowie Odpoczywaj grzecznie teraz
|
#3614 |
|
Wtajemniczenie
|
zjadłam ziemniaki...mam nadzieję, że obejdzie się bez zgagi....
jak tu cichutko dzisiaj mam zamiar zaraz do sklepu zejśc bo w tym ferworze zakupów dzidziusiowych zapomniałam kupic chleb i masło
|
#3615 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
leze |
||
|
|
|
#3617 |
|
Wtajemniczenie
|
Daisunia kochana jestes, ze sie martwisz o mnie
|
#3618 |
|
Wtajemniczenie
|
hej mamuśki
![]() ale mam od wczoraj nie wiem... skurcze czy co. zaczęło się przed 21 i skończyło po 23. takie kłucie nad pępkiem i aż nie mogłam wyprostować się.... o chodzeniu już nie mówię i dziś znowu to samo. no-spa za bardzo nie pomogła. to są te skurcze brixtona-hicksa, takie bolesne? na zdjęciu brzucha zaznaczyłam, w jakim miejscu mnie tak właśnie boli. brzuch taki spięty się robi wtedy. i uwaga najlepsze... nadrabiam was, a tu słyszę jakieś trach. patrzę, a tu krzesło się pode mną rozwaliło ![]() mój mężul ze mną na zwolnieniu od 1marca, a będzie do UWAGA 28 kwietnia ! tak ma z tą ręką niedobrze. i dół, bo zwolnienie 80% będzie płatne. no ale fajnie, że siedzimy razem w domkuMoria no to faktycznie zbudynienienie hihi Grazin komoda fajna, ale szafki te po bokach odradzam. sama mam takie w naszym pokoju. ![]() MoniaK a mi się wydaje od początku, że u Ciebie córcia będzie ![]() Kasia i Martulka super zakupy ![]() edit: na zdjęciu zaznaczyłam na żółto, gdzie mnie boli i kuje brzuch...
Marcelek 30.05.2011 Edytowane przez the_sania Czas edycji: 2011-03-10 o 19:20 |
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moria, Ty już masz za dużo tego wszystkiego ![]() Paulizia, jaki dół? Nie pozwalam ![]() Sania, Ty to jedyna chyba mówisz że u mnie córcia Zdrówka dla męża
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-03-10 o 19:20 |
|
|
|
|
#3620 | |||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Kwiatecek;25632592]mazianka, to nie dobrze jak tak mowisz, wybierasz sie z tym obnizeniem do lekarza? lepiej zeby dzidzia Ci jeszcze troszke w brzuszku posiedziala, a jak do kanalu jak schodzi do moze przykaza Ci lezenie.QUOTE]
Słońce ja juz mam pessar na szyjce i nakaz odpoczynku ![]() staram sie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja byłam na tym nieszczesnym placu i tak wymarzłam,ze mi sie odechciało,aaale za to zaszalałam z zakupami i mam majtki siateczkowe!!!!!!!!!!!:ha haha: torba spakowana -prawie.
|
|
#3621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wreszcie cosik slodkiego sobie wypije bo teraz to juz wode sama nawet bez miodu pije
|
|
#3622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skurcze masz, a to zazn na zolto to obreby macicy ![]() [QUOTE=mazianka81;25640700] Cytat:
![]() ja chyba w weekend spakuje
|
||
|
|
|
#3623 |
|
Wtajemniczenie
|
aaa któraś z was pisała, że po ćwiczeniach na szkole rodzenia miała skurcze czy coś.
mi położna w sumie zabroniła chodzić na SR do 37 tygodnia, bo mam ciążę zagrożoną, a ta gimnastyka może przyspieszyć poród
|
|
#3624 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Ja dziś miałam 4 godzinki w szkole, a czułam się jakbym tam z 40 godzin siedziała, tak mi się dłużyło .. A jak wróciłam do domu to położyłam się do łóżka - miało być na chwilę, a wyszło 2,5h.. I tak później się kręciłam z kąta w kąt i nic pożytecznego nie zrobiłam Dopiero teraz przymierzam się do nauki słówek na ang, ale to jak zjem Kasia1361, mam identyczne łóżeczko ![]() Kupowałam w sklepie, na allegro było 50zł taniej, ale przesyłka 40zł, więc na jedno by wyszło.. Od dawna mi się podobało, a jak TŻ zobaczył to się w nim zakochał, jest zafascynowany całą tą serią, więc dokupimy pewnie też ten przewijaczek A komodę w kolorze łóżeczka weźmiemy w Ikei, za 199, bo ta z Klupusia kosztuje 400 z tego co pamiętam.. 200zł za sam wzór żyrafki to trochę jednak za drogo ![]() MoniaK, śliczne zdjęcie maleństwa Też mi z daleka na chłopca wyglądało, ale jak się przyjrzeć.. hmm, sama nie wiem.. te usteczka the_sania jaka śliczna, okrąglutka piłeczkaaa ! cudoo A co do bólu to niestety nie wiem od czego może być, mnie na szczęście narazie nic nie pobolewa ![]() Co do termometrów ja w ogóle nie ufam tym elektronicznym Jak leżałam w szpitalu kazali mieć swój i specjalnie na tę 'okazję' sobie kupiłam w aptece, coś ok.30 zł, ale za każdym razem jak mierzyłam wychodziła mi inna temperatura, nawet jak odległość czasowa między tymi mierzeniami wynosiła z minutę.. Inne dziewczyny, które leżały ze mną na sali też narzekały na swoje.. A ten bezdotykowy, którym mierzyły Nam czasem położne to już w ogóle Każda z Nas miała niby 37 st. I potem lekarz podsumował, że najlepsze i najdokładniejsze termometry to te rtęciowe, ale niestety rtęć niebezpieczna i bla bla bla.. Ja teraz już nie mam pojęcia czym będę mierzyć temperaturkę dzidzi ![]() A i jeszcze odnośnie tych cieplejszych pajacy/kombinezonów.. Dziewczyny z terminem na czerwiec , też planujecie takie kupić ?
|
#3625 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na allegro zamawialas? musze poszukac Cytat:
wiesz mnie tez czesto boli ale jak na okres, raczej to nie kluje...po prostu boli a dzisiaj gadalam z siostra przez tel i chcialo mi sie "kuku" wstrzymalam troszke i mi tak brzuch stwardniał, ze szok normalnie....uroki końcówki ciazy. ale tu dzisiaj cicho, tak fajnie sie czyta jak malo do nadrabiania weny nie macie? w sumie mi sie tez nieraz nie chce nawet laptopa włączać... obejrzalabym jakis fajny film ale nic nie ma ciekawego w tv nudy jak zawsze, nie wiem za co ja place
|
|
|
#3626 |
|
Wtajemniczenie
|
MoniaK ejjjj ja tez Ci Dziewczynke wroze
a dol jest... niestety mamy trudne chwile finansowe akurat. Akurat jestesmy w dolku i czekam az z niego wyjdziemy, bo wiesz jak to jest.... jak sie sypie to wszytsko po koleji, a jak jest dobrze to jest dobrze dlugo ![]() Saniu chcialabym Ci pomoc, ale nie wiem jak nie wiem co to bole, a skurcze to juz w ogole nie wiem jak sie objawiaja... twardnienie brzucha :confuse d: a co to jest? No to trzeba sie cieszyc, ze spedzicie troche czasu ze soba... a co do finansow to my tez akurat w dolku... powinnam dostawac pieniadze za macierzysnki, a okazalo sie ze sie nie doinformowalam ani mnie nie doinformowali i miesiac jestem bez wyplaty Oj krzeslo to moze ze starosci poszlo
|
#3627 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za komplementy, nie ma to jak dodać zdjęcie na wizaż
![]() no, skoro to skurcze, to mam nadzieję, że nie wróży to przedwczesnego porodu tylko ![]() no Kasia zgodzę się, że dziś fajnie czytać wątek, bo mało nadrabiania
|
|
#3628 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczynki wy tez tak duzo pijecie??? ja to okolo 2litrow dziennie, nie liczac ok. 3szklanek w nocy jak na siku wstaje. Myslicie ze to normalne? co pijecie w ogole? mi meżu kupuje 6litrow naturalnej wody zródlanej niegazowanej...bardzo tanio to wychodzi.... ale dzisiaj zaszalalam i kupilam sobie sok jablkowy z hortexu za 3,90
ale byl pyszny. Jednak z moim apetytem pochlonełam go bardzo szybko.
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie gimnastyka, tylko rozxciaganie i inne cwiczenia, ktore pomoga nam przy porodzie po SR nigdy skurczy nie mialam |
|
|
|
|
#3630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jednak jaki elektroniczny, tak mierzy - ten za 10zł będzie kiepski, ale za 50zł może okazać się całkiem dokładny ![]() Ja mam termin na maj i nie kupuję ani ciepłych pajaców, ani kombinezonu ![]() Mam bluzy i kocyki i wydaje mi się, że starczą
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

.
, no i w zwiazku z tym ze wstawaniem/przewracaniem sie w lozku/dluzszym chodzeniem itp itd. tez.
.Matko parę dni mniej było i tyle kasy sobie odliczyli...żeby ich tak
]

Mam nadzieję że coś widać.
chce ladny, lekki i nie drogi -tak do 1000zl. Podobno znajomi beda sprzedawac za 200zl spacerowke i gleboki w szarym kolorze, maja mi foty na emaila wyslac w sobote....bo nie mam pojecia co to za wozek
02.08.2014