Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-10, 19:30   #2911
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja dziś kupiłam 3 pary bodziaków w Biedronce,
pokaż bo chcę jutro siostrę wysłać

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

SweetAngel1984 Gratulacje syneczka

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:31   #2912
Stapelka
Rozeznanie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

SweetAngel - gratulacje!!!
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:33   #2913
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Bartessa Trzymaj się kochana
Brunetka znowu mam smaka na pizze

ja narazie nic nie kupuje bo jeszcze za 2 aukcje nie zaplaciłam a nie wiem kiedy M wkońcu do pracy pojdzie.Mnie ost boli jakby szyjka macicy i brzuch mi ciagnie.A wizyte ma za 10 dni
Dzisiaj znowu lody ale o smaku Princessy kokosowej pozniej oponka z bita smietana, galarentka i dzemem przepyszna
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:43   #2914
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Przyszły zdjęcia, które zamówiłam przez internet 39zł / 100szt! zabieram się za segregacje !
a gdzie zamówilas fotki, bo ja wlasnie szukam czegos taniego, ale w formacie 13x18

Cytat:
Napisane przez aga267 Pokaż wiadomość

DZIEWCZYNY!! Pomóżcie. Jestem w 19 tygodniu i od kilku dni (może około 5 -7 ) nie czuję wyraźnych ruchów dziecka i trochę się martwię.
ja jutro mam 21 tydzien i nie czuje ruchów, no moze cos tak czuje ale nie jakies regilarne i wyrazne kopniaczki, ale sie nie fazuje bylam na usg wszystko pieknie, ładnie, widocznie taka moja uroda

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:44   #2915
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

Beatko jak nocne wrażenia z rogalem w roli głównej

Nocka z rogalem super tylko mi w nocy uciekał i spadał z łóżka ze dwa razy bo mi się małż rozpycha na swojej połowie i mi z rogalem ciasno ale już go kocham

fajnie też jak się go tak zaplecie jak precelka i pod kolana włoży bo wygodnie np. jak leże i coś czytam albo tv oglądam

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:45   #2916
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
pokaż bo chcę jutro siostrę wysłać

a mogę jutro pstryknąć fotki?

SweetAngel gratuluję synka

czy ktoś jeszcze dziś miał mieć wizytę? a jutro?
wybaczcie dziś mnie prawie cały dzień nie było i kompletnie nie wiem co się dzieje

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:51   #2917
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja wczoraj pierwsze pranie wysuszylam na balkonie, a dzis juz kolejne wisi
ja też susze na mrozie na suszarce bo jak je zmrozi to szybciej mi potem schcnie naukowo powiem że mi pranie się sumblimuje na mrozie a w domu tylko dosusza

ale to raczej z konieczności bo jak wiecie nie mam na czym wieszać w domu bo nie mam kaloryferów a od suszenia w pokoju mam jeszcze wiekszą wilgoć niestety..

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
staram się nie myslec tak o tym wszystkim i czyms zając mysli, tym bardziej ze boli mnie podbrzusze juz z nerwow, no ale nie jest az tak zle, wszyscy sie spodziewalismy ze niedlugo umrze, to nie bylo zaskoczenie ale wiadomo, zawsze kiedy ktos bliski nas opuszcza to nerwy robią swoje.
Bartessa współczucia

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
a mrożonki przypomniałam sobie,że mam fantastyczny bób w zamrażarce ale bedzie mniam mniam
Bób - dla mnie ohyda moja mama miała na grządce jednego roku i sama jadła bo nikomu nie smakował

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-03-10 o 19:57
Stary 2011-03-10, 19:51   #2918
Stapelka
Rozeznanie

ja też w 21tc i nie bardzo czuję ruchy - czasem cośtam popuka ale to tyle na razie.
Stary 2011-03-10, 19:56   #2919
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Jestem

Będzie chłopak na 100% (Zanuś możesz wpisać z imieniem jeszcze się sprzeczamy )

doktor sprawdził serduszko,mózg,brzuszek,n erki, kregosłup.......
noi mamy zdjęcie siusiaka na dowód ze to chłopaczysko

jestem tak szczęśliwa : jupi:

zrobiłam też pierwszy zakup dla niunia...w Biedronce tak jak wiekszość z nas dzis bodziaka z tygryskiem ponieważ jest przesłodki

Bartessa - trzymaj się kochana głóffka do góry

brunetka - co do truskawek dostałam od męża w nagrodę za te ostatnie nerwy całą paczkę pachnących hiszpańskich truskaweczek ( to za tą pizze dojrzałam ananasa a ja kocham pizze z ananasem )

gratuluje i zazdroszczę super że już udało Ci się poznać płeć ja jutro mam wizytę i już mam stresa, tylko nie wiem czy będę mieć usg czy wypiszę mi badania a usg zrobi jak przyjdę z wynikami :/

Stary 2011-03-10, 19:57   #2920
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja też nie czuję ruchów a wydawało mi sie jakis czas temu ze czuje
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:59   #2921
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
ja też w 21tc i nie bardzo czuję ruchy - czasem cośtam popuka ale to tyle na razie.

No, nadrobiłam Was jestem juz na bieżąco

ja też czuje tylko pukanie od czasu do czasu ale też nie jakoś wyraźnie i mocno, na mocniejsze kopniaki czekam dopiero

Stary 2011-03-10, 20:06   #2922
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Babonik, aania - lody mają być w Krakowie - howk!!
byłam na jodze - jako jedyna - wow - tak cudownie się czuję! porozciągałam się na wszystkie strony!
TAK JEST! a na serio to mnie to pasuje, zwłaszcza tak w tygodniu (wtorek, środa, czwartek) jestem w Krakowie więc popołudniami bardzo chętnie tylko musimy się wreszcie zmobilizować
a joga świetna rzecz! życzę żeby się bez zakwasów jutro obeszło
a gdzie chodzisz?

Cytat:
Będzie chłopak na 100% (Zanuś możesz wpisać z imieniem jeszcze się sprzeczamy )doktor sprawdził serduszko,mózg,brzuszek,n erki, kregosłup.......
wielkie gratulacje!!! cieszę się że wszystko dobrze!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
gratuluje i zazdroszczę super że już udało Ci się poznać płeć ja jutro mam wizytę i już mam stresa, tylko nie wiem czy będę mieć usg czy wypiszę mi badania a usg zrobi jak przyjdę z wynikami :/

a ja właśnie wsuwam serek feta....pychotka, taki słony

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:10   #2923
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Jestem

Będzie chłopak na 100% (Zanuś możesz wpisać z imieniem jeszcze się sprzeczamy )

doktor sprawdził serduszko,mózg,brzuszek,n erki, kregosłup.......

jestem tak szczęśliwa : jupi:
A nie mówiłam, że będzie dobrze Gratuluję synusia!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:12   #2924
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:

to widze ze mamy podobnie

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:13   #2925
Stapelka
Rozeznanie

www.ecopatrus.pl - tam też chcę chodzić do szkoły rodzenia i na kurs chustowania. Szkołę rodzenia mają w 1 weekend więc będzie intensywnie i krótko
a zakwasy chyba będą
ja w tygodniu się do Was dopasuje tylko we czwartek mam jogę o 16.30 przez godzinę, tak to luz
Stary 2011-03-10, 20:14   #2926
sygine
Zadomowienie

No to i ja się witam wieczorową porą

Bartessa wyrazy współczucia

SweetAngel gratulacje!!!

A ja dzisiaj namówiłam mojego P. i pojechaliśmy na zakupy Więc mamy już podgrzewacz do butelek, przewijak, termometr, i takie pierdułki typu szczotka do włosów, butelka, smoczki itp. itd.
Ciuszków nie kupujemy bo chyba już za dużo ich mamy
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:14   #2927
zanka205
Zakorzenienie

ruchy czuję mocno codziennie
wiadomo raz słabiej a raz mocniej
często dostaję po pęcherzu tak, że prawie się posikam
często cały brzuch podskakuje od kopniaków młodej
teraz ruchy stają się bardziej wypychaniem, przesuwaniem pod skórą niż typowymi kopniakami

Stary 2011-03-10, 20:34   #2928
CrazyMachine
Zadomowienie

Witajcie! Ostatnio nie mam za wiele czasu, a widzę, ze tu u was sporo się dzieje....
No to tak szybko, w sprawie ruchów. Strasznie na to czekałam i tak się cieszyłam jak już się zaczęły i nadal się cieszę, ale moja dziewczynka to strasznie żywotna jest. Jak już wyciągnie ten swój rowerek i zacznie pedałować, to nie może skończyć a jest już piekielnie silna W sobotę chodziłam w kółko po domu, żeby ją trochę kołysaniem uspokoić, w nocy z sobotę na niedzielę budziłam się co godzinę od tych kopniaków. Próbowałam zmieniać pozycję nic to nie dało. Pół niedzieli chodziłam niczym zombie, drugie pół przespałam Na szczęście małej zdarzają się takie leniwe dni jak dziś, kiedy daje własnej matce chwile wytchnienia
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:34   #2929
Lilkaa82
Rozeznanie

SweetAngel gratuluje poznania płci bedzie synuś super

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Apropo ruchów- to ja zaczełam czuc, ale mi się brzuch zaczął napinac troszke. normalne?
Nie nazwałabym tego bólem, a takim ciągnięciem, spięciem. Czy to możliwe, że maluch kopiąc rozciąga mi macicę?
Moja mała czasem wypnie jakas czesc ciałka i czuje gule na brzuchu i widze nawet heh ale od piatku zauwazylam wlasnie takie napinania-twardnienia brzucha i w sobote bylam z tym na izbie - nospa, duzo magnezu i lezenie - a we wtorek po wizycie zwolnienie od mojej ginki narazie na 3 tygodnie i lezenie, zeby te napinania nie zaczely miec tylko wpywu na szyjke to narazie jest ok

Cytat:
teraz ruchy stają się bardziej wypychaniem, przesuwaniem pod skórą niż typowymi kopniakami
Ja tez raz mocniej raz słabiej zalezy od dnia ale czuje codziennie jak buszuje moja malutka i wlasnie zauwazylam oprocz pukania i wypinania ze czasem jak leze i trzymam rece na brzuchu to czuje jak wedruje cala z jednej strony na druga heh superowe uczucie po prostu i tez teraz laduje mi czasem po pecherzu bo od zeszlego tyg odwrocila sie o 180 stopni i jest posladkami w dol a tydzien temu na polowkowym byla glowka w dol a czasem wydaje mi sie ze jest w poprzek hehe

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-03-10 o 20:41
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:39   #2930
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Witam wieczorkiem . Z tymi ruchami to mam bardzo podobnie jedynie mój synek pęcherz oszczędza
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:45   #2931
zanka205
Zakorzenienie

pamiętam jak w pierwszej ciąży narzekałam, że wieczorem zasnąć nie mogę jak mlody kopie a rano wcześnie znowu nie dawał spać i się budziłam
już nie wspomnę jak często ruchy dziecka (ale to już jak bobas większy) są po prostu bolesne, drażniące i ma się ich dość

Stary 2011-03-10, 20:46   #2932
Vaniliova11
Zadomowienie

Bartesa przykro mi z powodu śmierci dziadka trzymaj sie
SweetAngel gratuluje synka
Carmela fajny brzuś
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:50   #2933
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
a mogę jutro pstryknąć fotki?
jasne że tak

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:52   #2934
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Babonik, aania - lody mają być w Krakowie - howk!!
Dokladnie!

Cytat:
ja w tygodniu się do Was dopasuje tylko we czwartek mam jogę o 16.30 przez godzinę, tak to luz
Jesli o mnie chodzi to najprawdopodobniej dla mnie najlepsza bedzie sroda. We wtorek mam aerobik, we czwartek wizyte, sroda bylaby ok, zwlaszcza, ze prawdopodobnie maja przyjechac moi rodzice, wiec spokojnie by sie zajeli dziewczynami.

Stapelka a jak jestes chetna na ta zalegla kawe ze mna, to ja w koncu jutro ide do Aqua Parku, to jak chcesz i mozesz, to mozemy sie spotkac.

SweetAngel gratuluje synka!

Z takimi statystykami z pierwszej strony, to ja na bank bede miec babe, w koncu ktos musi miec dziewczynke przy tylu chlopakach...

Co do ruchow, to moj dziec jeszcze bardzo delikatny, czuje go od jakichs 3 tyg, ale to sa ledwie takie pykniecia, moze od 2 dni zaczynam go czuc mocniej. Teraz sobie leze i fajnie go czuje. Uwielbiam to!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:53   #2935
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindzia890 Pokaż wiadomość
Witajcie
i ma okropny kaszel.. tyle, że do tego już przywykłam (do kaszlu) bo mały ma alergie i jest chory cały czas.. nie mogłam iść do pracy i tak będzie co najmniej do 8 roku życia... czyli jeszcze 4 lata najbardziej mnie zabolało to, że okazało się że to znowu infekcja się robi a chodził półtora tyg. do przedszkola.. Bartek, aż sam się popłakał że się nie spotka z kolegami wróciłam do domu to się rozpłakałam na dobre pół godziny.. serce mi pęka jak widze, że on bardzo lubi chodzić do przedszkola a nie może
a czy jest pod opieka alergologa (i moze pulmunologa)? bo jesli nieto polecam serdecznie. u nas tez byly ciagle choroby, zapalenia oskrzeli. rok inhalacji (pulmicord, ventilin) i mamy wlasciwie problem zażegnany

agni - no schylac sie lepiej przysiadem a z rekami w gorze to jakbys np. dlugo to robila, a nie siegajac zaledwie po talerz. ale jak mozesz nizej te talerze sciagnac to moze byloby wyjscie. stajesz na palcach a rownowaga (srodek ciezkosci) sie w ciazy zmienia z dnia na dzien... Unoszenie rak do gory (wieszanie prania, zaslonek, mycie okien), w ciazy i
pologu, nawet pozniej, powoduje rozciagniecie wiezadel utrzymujacych
macice, co moze, w pozniejszym terminie byc przyczyna wypadania narzadu rodnego ew. wczesniejszy porod bo ciagle te same miesnie sa napiete. to samo sie tyczy maszyn do szycia noznych (czyli starego typu, nie na prąd)

aga267 - mi sie ruchy dopiero ok 18tc zaczely wiec w 19tc byly mega neiregularne. dopiero teraz daje do wiwatu

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-03-10 o 20:57
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:54   #2936
Madziulka_17
Wtajemniczenie

SweetAngel gratuluję synka!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 21:08   #2937
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Jesli o mnie chodzi to najprawdopodobniej dla mnie najlepsza bedzie sroda. We wtorek mam aerobik, we czwartek wizyte, sroda bylaby ok, zwlaszcza, ze prawdopodobnie maja przyjechac moi rodzice, wiec spokojnie by sie zajeli dziewczynami.
Mnie środa też pasuje, ale tak koło 17.00 najwcześniej, o 16.00 kończę zajęcia więc godzina na przejechanie kawałka w mieście powinna o tej porze wystarczyć

a teraz zmykam już do spania bo padam z nóg po całym dniu...dobranoc babeczki!!!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 21:11   #2938
Shira_83
Zadomowienie

Bartessa bardzo mi przykro z powodu dziadka a ubrania jak najbardziej dobre a poza tym nie martw się w czym pójdziesz będzie dobrze.
Sweet Angel brawo kolejny synek na wątku a nie mówiłam że wizyta będzie udana

ja poczułam ruchy w 18 tc i od tej pory każdy dzień czuję kopniaczki na początku takie delikatne a teraz już mój syn nie przebiera w środkach
Carmela brzuszek boski
Beatko to trzymam kciuki za wizytę, no co dżeki to klasyka no ja właśnie jestem owinięta tym rogalem jak siedzę przed kompem dobrze mi plecy i brzuch podpiera

Słoneczko mi dziś siostra kupiłam tez dwoje tych bodzików jedno oczywiście z tygryskiem a drugi z kubusiem i prosiaczkiem mówiła ze jakościowo są dobre podobały się jej no to wzięłam dwie sztuki a ta mi mówi że wypad że to już ona będzie mieć dla mnie na nowiecke- ładny cwaniaczek z tej mojej siorki

oooo nie zdjęcia pizzy no dobra która teraz mi przyjdzie zrobić no no aaaaaaaaaaaaaaaa tak się nie robi ciężarnej.....:brzy dal:
Stary 2011-03-10, 21:14   #2939
CrazyMachine
Zadomowienie

Dziewczyny, a w jakiej cenie są te bodziaki w Biedronce? Jakoś nie mogę tego znaleźć na ich stronie.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 21:17   #2940
agulaaabar
Zakorzenienie

Aaaa brzuch mi się rusza tzn jak sie przypatruję to tam gdzie czuje kopniaki, czasem pojawia się takie wypuklenie

Dziś poznałam co to ból pleców.....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości