|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
pokaż
bo chcę jutro siostrę wysłać---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- SweetAngel1984 Gratulacje syneczka
|
|
|
|
#2912 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
SweetAngel - gratulacje!!!
|
|
|
|
#2913 |
|
Zakorzenienie
|
Bartessa Trzymaj się kochana
Brunetka znowu mam smaka na pizze ![]() ja narazie nic nie kupuje bo jeszcze za 2 aukcje nie zaplaciłam a nie wiem kiedy M wkońcu do pracy pojdzie.Mnie ost boli jakby szyjka macicy i brzuch mi ciagnie.A wizyte ma za 10 dni![]() Dzisiaj znowu lody ale o smaku Princessy kokosowej pozniej oponka z bita smietana, galarentka i dzemem przepyszna |
|
|
|
#2914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2915 |
|
Zakorzenienie
|
Nocka z rogalem super tylko mi w nocy uciekał i spadał z łóżka ze dwa razy bo mi się małż rozpycha na swojej połowie i mi z rogalem ciasno fajnie też jak się go tak zaplecie jak precelka i pod kolana włoży bo wygodnie np. jak leże i coś czytam albo tv oglądam
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
a mogę jutro pstryknąć fotki?
SweetAngel gratuluję synka ![]() czy ktoś jeszcze dziś miał mieć wizytę? a jutro? wybaczcie dziś mnie prawie cały dzień nie było i kompletnie nie wiem co się dzieje
|
#2917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naukowo powiem że mi pranie się sumblimuje na mrozie a w domu tylko dosusza ale to raczej z konieczności bo jak wiecie nie mam na czym wieszać w domu bo nie mam kaloryferów ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
współczucia ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
moja mama miała na grządce jednego roku i sama jadła bo nikomu nie smakował
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-03-10 o 19:57 |
|||
|
|
|
#2918 |
|
Rozeznanie
|
ja też w 21tc i nie bardzo czuję ruchy - czasem cośtam popuka ale to tyle na razie.
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje i zazdroszczę super że już udało Ci się poznać płeć ja jutro mam wizytę i już mam stresa, tylko nie wiem czy będę mieć usg czy wypiszę mi badania a usg zrobi jak przyjdę z wynikami :/
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie czuję ruchów a wydawało mi sie jakis czas temu ze czuje
|
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, nadrobiłam Was jestem juz na bieżąco ![]() ja też czuje tylko pukanie od czasu do czasu ale też nie jakoś wyraźnie i mocno, na mocniejsze kopniaki czekam dopiero
|
|
|
#2922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na serio to mnie to pasuje, zwłaszcza tak w tygodniu (wtorek, środa, czwartek) jestem w Krakowie więc popołudniami bardzo chętnie tylko musimy się wreszcie zmobilizować ![]() a joga świetna rzecz! życzę żeby się bez zakwasów jutro obeszło ![]() a gdzie chodzisz? Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja właśnie wsuwam serek feta....pychotka, taki słony
|
|
|
#2923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to widze ze mamy podobnie
|
|
|
|
|
#2925 |
|
Rozeznanie
|
www.ecopatrus.pl - tam też chcę chodzić do szkoły rodzenia i na kurs chustowania. Szkołę rodzenia mają w 1 weekend więc będzie intensywnie i krótko
![]() a zakwasy chyba będą ![]() ja w tygodniu się do Was dopasuje tylko we czwartek mam jogę o 16.30 przez godzinę, tak to luz
|
|
|
|
#2926 |
|
Zadomowienie
|
No to i ja się witam wieczorową porą
![]() Bartessa wyrazy współczucia ![]() SweetAngel gratulacje!!! A ja dzisiaj namówiłam mojego P. i pojechaliśmy na zakupy ![]() Ciuszków nie kupujemy bo chyba już za dużo ich mamy
|
|
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
ruchy czuję mocno codziennie
wiadomo raz słabiej a raz mocniej często dostaję po pęcherzu tak, że prawie się posikam często cały brzuch podskakuje od kopniaków młodej teraz ruchy stają się bardziej wypychaniem, przesuwaniem pod skórą niż typowymi kopniakami
|
#2928 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie! Ostatnio nie mam za wiele czasu, a widzę, ze tu u was sporo się dzieje....
No to tak szybko, w sprawie ruchów. Strasznie na to czekałam i tak się cieszyłam jak już się zaczęły i nadal się cieszę, ale moja dziewczynka to strasznie żywotna jest. Jak już wyciągnie ten swój rowerek i zacznie pedałować, to nie może skończyć a jest już piekielnie silna W sobotę chodziłam w kółko po domu, żeby ją trochę kołysaniem uspokoić, w nocy z sobotę na niedzielę budziłam się co godzinę od tych kopniaków. Próbowałam zmieniać pozycję nic to nie dało. Pół niedzieli chodziłam niczym zombie, drugie pół przespałam Na szczęście małej zdarzają się takie leniwe dni jak dziś, kiedy daje własnej matce chwile wytchnienia
|
|
|
|
#2929 | ||
|
Rozeznanie
|
SweetAngel gratuluje poznania płci
bedzie synuś super ![]() Cytat:
ale od piatku zauwazylam wlasnie takie napinania-twardnienia brzucha i w sobote bylam z tym na izbie - nospa, duzo magnezu i lezenie - a we wtorek po wizycie zwolnienie od mojej ginki narazie na 3 tygodnie i lezenie, zeby te napinania nie zaczely miec tylko wpywu na szyjke to narazie jest ok ![]() Cytat:
ale czuje codziennie jak buszuje moja malutka i wlasnie zauwazylam oprocz pukania i wypinania ze czasem jak leze i trzymam rece na brzuchu to czuje jak wedruje cala z jednej strony na druga heh superowe uczucie po prostu a czasem wydaje mi sie ze jest w poprzek hehe
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-03-10 o 20:41 |
||
|
|
|
#2930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętam jak w pierwszej ciąży narzekałam, że wieczorem zasnąć nie mogę jak mlody kopie a rano wcześnie znowu nie dawał spać i się budziłam
już nie wspomnę jak często ruchy dziecka (ale to już jak bobas większy) są po prostu bolesne, drażniące i ma się ich dość
|
#2932 |
|
Zadomowienie
|
Bartesa przykro mi z powodu śmierci dziadka trzymaj sie
SweetAngel gratuluje synka ![]() Carmela fajny brzuś |
|
|
|
#2933 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dokladnie!
Cytat:
Stapelka a jak jestes chetna na ta zalegla kawe ze mna, to ja w koncu jutro ide do Aqua Parku, to jak chcesz i mozesz, to mozemy sie spotkac. SweetAngel gratuluje synka! Z takimi statystykami z pierwszej strony, to ja na bank bede miec babe, w koncu ktos musi miec dziewczynke przy tylu chlopakach... Co do ruchow, to moj dziec jeszcze bardzo delikatny, czuje go od jakichs 3 tyg, ale to sa ledwie takie pykniecia, moze od 2 dni zaczynam go czuc mocniej. Teraz sobie leze i fajnie go czuje. Uwielbiam to! |
|
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
agni - no schylac sie lepiej przysiadem a z rekami w gorze to jakbys np. dlugo to robila, a nie siegajac zaledwie po talerz. ale jak mozesz nizej te talerze sciagnac to moze byloby wyjscie. stajesz na palcach a rownowaga (srodek ciezkosci) sie w ciazy zmienia z dnia na dzien... Unoszenie rak do gory (wieszanie prania, zaslonek, mycie okien), w ciazy i pologu, nawet pozniej, powoduje rozciagniecie wiezadel utrzymujacych macice, co moze, w pozniejszym terminie byc przyczyna wypadania narzadu rodnego ew. wczesniejszy porod bo ciagle te same miesnie sa napiete. to samo sie tyczy maszyn do szycia noznych (czyli starego typu, nie na prąd) aga267 - mi sie ruchy dopiero ok 18tc zaczely wiec w 19tc byly mega neiregularne. dopiero teraz daje do wiwatu Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-10 o 20:57 |
|
|
|
|
#2936 |
|
Wtajemniczenie
|
SweetAngel gratuluję synka!
![]()
|
#2937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz zmykam już do spania bo padam z nóg po całym dniu...dobranoc babeczki!!!
|
|
|
#2938 |
|
Zadomowienie
|
Bartessa bardzo mi przykro z powodu dziadka
a ubrania jak najbardziej dobre a poza tym nie martw się w czym pójdziesz będzie dobrze.Sweet Angel brawo kolejny synek na wątku a nie mówiłam że wizyta będzie udana![]() ja poczułam ruchy w 18 tc i od tej pory każdy dzień czuję kopniaczki na początku takie delikatne a teraz już mój syn nie przebiera w środkach ![]() Carmela brzuszek boski Beatko to trzymam kciuki za wizytę, no co dżeki to klasyka no ja właśnie jestem owinięta tym rogalem jak siedzę przed kompem dobrze mi plecy i brzuch podpiera Słoneczko mi dziś siostra kupiłam tez dwoje tych bodzików jedno oczywiście z tygryskiem a drugi z kubusiem i prosiaczkiem mówiła ze jakościowo są dobre podobały się jej no to wzięłam dwie sztuki a ta mi mówi że wypad że to już ona będzie mieć dla mnie na nowiecke - ładny cwaniaczek z tej mojej siorkioooo nie zdjęcia pizzy no dobra która teraz mi przyjdzie zrobić no no aaaaaaaaaaaaaaaa tak się nie robi ciężarnej.....
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a w jakiej cenie są te bodziaki w Biedronce? Jakoś nie mogę tego znaleźć na ich stronie.
|
|
|
|
#2940 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa brzuch mi się rusza
Dziś poznałam co to ból pleców..... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

bo chcę jutro siostrę wysłać

a nie wiem kiedy M wkońcu do pracy pojdzie.Mnie ost boli jakby szyjka macicy i brzuch mi ciagnie.A wizyte ma za 10 dni
pozniej oponka z bita smietana, galarentka i dzemem przepyszna
zębole
tylko mi w nocy uciekał i spadał z łóżka ze dwa razy bo mi się małż rozpycha na swojej połowie i mi z rogalem ciasno
współczucia
moja mama miała na grządce jednego roku i sama jadła bo nikomu nie smakował 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

W sobotę chodziłam w kółko po domu, żeby ją trochę kołysaniem uspokoić, w nocy z sobotę na niedzielę budziłam się co godzinę od tych kopniaków. Próbowałam zmieniać pozycję nic to nie dało. Pół niedzieli chodziłam niczym zombie, drugie pół przespałam
nie mogłam iść do pracy i tak będzie co najmniej do 8 roku życia... czyli jeszcze 4 lata
a ubrania jak najbardziej dobre a poza tym nie martw się w czym pójdziesz będzie dobrze.

Zakończone: 2