|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte
|
|
9 | 15,52% |
| Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. |
|
5 | 8,62% |
| Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 22,41% |
| Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! |
|
31 | 53,45% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Cytat:
nie jesteś sama codziennie wypijam butlę veroni mineral cytrynowej (1,75l) + do tego jakieś herbatki, soczek w szkole .. I w nocy też jak się wysiusiam to dopajam się Ale podobno to dobrze, w ciąży trzeba dużo pić.
|
|
#3632 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw
Enchantresss problem z termometrem rozwiazala moja kumpela dajac mi elektroniczny w prezencie o TAKI z miekka koncowka, wynik po 10 sekundach i jestem zadowolona
|
#3633 |
|
Wtajemniczenie
|
a jednak mam co obejrzec "swiety interes" kiedys sciagnelam na kompa ale zapomnialam...poczekam na Tż.
|
|
#3634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale powiedziała, że lepiej jakbym się wstrzymała, żeby nie ryzykować i w 38tyg mogę spokojnie na szkołę iść. widocznie coś jest na rzeczy z tym. a któraś (nie pamiętam już która) pisała, że miała skurcze Kasiu ja tak dużo nie piję. ale myślę, że to dobrze, że pijesz, bo min. 2litry bodajże trzeba wypić dziennie.
|
|
|
#3635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez pije do tego herbaty w domu, nieraz jeszcze Tż mi kupi cos ala Kubuś w lidlu za 2zeta
|
|
|
#3636 |
|
Rozeznanie
|
Paulizia, no to może spróbuję z tym Brauna skoro polecasz
![]() ![]() drogi nie jest, więc może warto zaryzykować. Matall, no niestety już nigdzie nie można kupić tych rtęciowych. Może to i lepiej.. Plusem była ta dokładność, ale jakby się nie daj Boże zbił i by coś się dzidzi stało to bym sobie do końca życia nie wybaczyła pewnie :/ ....a i skoro Ty majówka nie kupujesz żadnych kombinezonów, to ja też dam sobie spokój ![]() ![]() Kasia, ja jestem fanką Veroni hahaha cytrynowa to moja ulubiona, ale tak dla odmiany czasem piję truskawkową, grejfrutową (ona jest z magnezem dodatkowo) i jabłkową z błonnikiem. Pyszności Zwykłą wodę źródlaną czasem też piję, ale nie aż w takich ilościach, bo mi jakoś nie wchodzi..
Gabrysia 04.06.2011 <3 Edytowane przez enchantresss Czas edycji: 2011-03-10 o 20:00 |
|
|
|
#3637 |
|
Rozeznanie
|
cześć, ja już jestem po wizycie. Synek pięknie rośnie, waży 1670g. jest tydz. straszy niż wg. okresu
Lekarz się śmiał że widocznie go dobrze karmie Ale nie podobała mu się moja szyjka, powiedział że nie trzyma tak jak powinna i boi się że może mi sie robić rozwacie. Mam kupić jutro pesser kołnierzykowy na szyjkę i jutro rano ma mi go założyć w szpitalu. Mam nadzieję że to pomoże i synek będzie grzecznie siedział w brzuszku do końca ciązy![]() Ide poczytać co pisałyście ![]() Kasia podziwiam, sama złożyłaś łóżeczko, super ![]() A my jutro planujemy zrobić większe zakupy dla synka, może wrescie zdecyduje sie na jakis wózek
|
|
|
|
#3638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3639 |
|
Zakorzenienie
|
agus87 brzusio może i rzeczywiście dość nisko, ale to nie znaczy że zaraz urodzisz
niektórym dziewczynom się wcale nie opuszcza i też rodzą ![]() spice1985 też mi pyszne pierogi wyszły ja zrobiłam z jakoś koło 650g sera i też w sumie tak na styk było, ja, meżu + Zosia (Zosi tak bardzo smakowały że paluchami jadła )matallewar 3 strony magisterki a widzisz jednak dzień dziś płodny wyjątkowo ja niby staje do tych kas pierwszeństwa ale jakoś zawsze nie umiem się odezwać, żeby mnie przepuścili the_sania fajne zdjęcie mieszkanka slircze B-H są raczej odczuwalne jako twardnienie macicy, a nie konkretny ból w jakimś miejscu no a krzesło to pewnie jakieś felerne było ![]() zdrówka dla mężula rzeczywiście tu dziś pusto strasznie ale przynajmniej oczka mnie boleć nie będą ![]() kolejny dzień nauki usypiania dziś nie wiem czy dam radę to przetrwać dupa mnie boli od ciągłego wstawania |
|
|
|
#3640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3641 |
|
Rozeznanie
|
spadam leseczki lezec,odstepuje lapka Tz-towi a sama ide odpoczywac
![]() do juterka papatki
|
#3642 |
|
Rozeznanie
|
Co do kas pierwszeństwa i generalnie ustępowania miejsc gdziekolwiek to dziś mi Pan w autobusie miejsca ustąpił
Miło mi się zrobiło. Ale pamiętam jak kiedyś w Stokrotce czy Tesco stanęłam w kasie pierwszeństwa to nie dość, że nikt nie raczył przepuścić (a upominać się nie potrafię niestety ) to jeszcze jakaś kobitka mi się wepchnęła przede mnie i krzyknęła, że ona tu dopiero robiła zakupy, ale zapomniała zważyć cytryn i nie będzie z dwiema cytrynami w kolejce stać aż mnie zatkało !
|
#3643 |
|
Wtajemniczenie
|
ide dziewczynki polezec troche, slodkich snow wam zycze
i oczywiscie do jutra
|
|
#3644 |
|
Raczkowanie
|
Kasiu kupiłam na allegro
http://allegro.pl/3w1-wozek-torent-f...487960869.html sprzedawca szybko wysłał, bo czekałam tylko 2 dni.
|
#3645 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3646 |
|
Raczkowanie
|
Bo tak szczerze powiem, że bałam się kupić używany... Więc wzięłam ten właśnie dlatego. Bo tani i nowy. A super jest naprawdę.
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Aha i witam nową mamusię ENCHANTRESSS witaj
|
#3647 |
|
Wtajemniczenie
|
kruczaa gratuluję dużego dzidziolka
uważaj na siebie kochana i się nie forsuj![]() 24kasia86 ja bardzo dużo pije ![]() ddaaiissyy widzę, że z tego co piszesz czeka cię jutro mały rarytasik z rana jesteś niemożliwa z ta glukozą....![]() the_sania nie pomogę ci niestety z brzuszkiem, ale powiem ci, że masz sliczna piłeczkę ![]() andziot trzymam kciuki za Zosię ![]() kupiłam mężulkowi dwa opakowania ptasiego mleczka...a niech ma
|
#3648 |
|
Zadomowienie
|
Monia, ale tlusciutki bobas, a moze to dziewczynka? Nie pamietam co chcialas miec, ale buzia dla mnie dziewczeca
Martulka, chyba mamy takie same wozki albo bardzo podobne no oczywiscie zakupki git.Agus, no no baaaaaaaaaaaaaaaalonik i mi sie wydaje,ze obnizony nie jest. Ale odpoczywaj skoro szyjka slaba![]() Kasia, ja tez hektolitry pochlaniam, ciagle tylko pic-siku, siku- pic OOO... piers znowu karmi, ale moja pizame, jutro mam usg, prosze mi tu kciuki trzymac zeby moj baczek byl juz wielki i tlusciutki
|
#3649 |
|
Moderatoreska
|
Witam wieczorową porą
![]() Co nie co doczytałam Was, my własnie wróciliśmy z treningu, trzeba zaraz jakąś kolację zjeść, bo chłopcy się dopominaja ![]() Później kapiel i da spanka
|
|
|
|
#3650 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3651 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i fura już kupiona Buciki Cytat:
Cytat:
Cytat:
i oby jak najdłużej wytrzymał w brzuszku
|
|
|
#3652 |
|
Zadomowienie
|
Sania, tez jakis wielki twoj brzuszek, ho ho dziewczyny rosniecie szybko
![]() Dobra woda smakowa to naleczowianka gruszkowo- jabulkowa, mowie wam ![]() Krucza, nakaz oszczedzania od wizazanek , bo inaczej to wiesz bedzie dobrze
|
#3653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#3654 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja po tych porządkach ledwie żyje...a jeszcze podłogę musze umyc
, wszystko mnie boli ![]() A przypomniało mi się...pijcie dużo dziewczynki
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak wogole to witam mamuski wieczorowa pora. Ciezko bylo was nadrobic. |
|
|
|
|
#3656 | |||
|
Wtajemniczenie
|
moniak zdjatko piekne
Cytat:
ale ci poleciala!!!! mam nadzieje ze po lekach bedzie ok twoje tsabletki smierdza krwia? to swinstwoco dostaje w kroplowce wyglada i pachnie jak magi ![]() Cytat:
Cytat:
ale prosze was, nie dobijajcie mnie. mi nie jest latwo podejmowac taka decyzje a sumienie juz podgryza rodzina. nie bede sie rozpisywac co i jak, za dlugi temat, a niechce zasmiecac watku, po za tym gdyby to bylo moje pierwsze dziecko a drugie jak sierota nie czekalo w domu bez ojca i teraz bez matki to tez inna sprawa |
|||
|
|
|
#3657 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy wszystkie kciuki, zeby Ci sie udalo i z dzieckiem i z nauka. Z biegiem czasu widze, ile daje porzadne wyksztalcenie, naprawde. Cytat:
![]() Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=432012 Dla mnie chlopak jak w morde strzelil!!! Cytat:
Ewesko dziekuje za gratulacje Ale watek jeszcze nie dziala, przynajmniej ja nie widze. Pierwsze zderzenie z lakierami bylo fatalne, nastawilam sie na kombinacje czerwono-czarny i wygladalam, jakbym miala grzyba :/ Teraz mam mleczny dol i jasnorozowa gore i wyglada lepiej, tak smiesznie jakos. Ale wcale to nie jest tak, jak na tym filmiku pokazowym, ze raz i juz gotowe. Grunt to sie nie poddawac. A pedzelki w tych podkladowych prze-cu-dow-ne, nie pamietam kiedy mialam ostatnio takie rewelacyjne pedzle w lakierach.No uwaga, bylismy na wizycie u gineksa. Dostalam recepte na zelazo i magnez, "ladna szyjka mocno trzyma" nadal, ale myslalam, ze zawalu dostane przy USG! Pytam lekarza, czy cos jej tam uroslo, a on na to, ze uroslo!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystkie te moje sukienusie mi przelecialy przed oczami i jeknelam, a lekarz na to, ze "Wargi sromowe urosly" Niezly zartownis, nie? Mala wazy 1400, jest ulozona glowka w dol. Mam isc do okulisty po opinie nt. SN czy CC i pan doktor powiedzial, ze jak nie bedzie przeciwwskazan to SN to serdecznie zaprasza do wanny, mowi, ze to swietnie dziala na kobiety rodzace. W poniedzialek pojdziemy na oddzial obejrzec do cudo. Jak zapytalam czy cos musze wiedziec wiecej o tej wannie, to powiedzial, ze "Karty plywackiej nie trzeba" Ogolnie powiedzial, ze mam standardowa fizjologiczna ciaze. Aha - zgodnie z moimi przewidywaniami termin porodu przesunal sie na 20.05. Dzidzia chwile pokazala buzke, a potem sie zakryla raczkami, TZ zdazyl jednak zauwazyc, ze "nos ma jak Kulfonek, to jest jak mamusia" A potem pojechalismy do szkoly rodzenia na pierwsze spotkanie, na razie byla tylko pogadanka, duzo ludzi, mysle ze z 20 par? Nastepne spotkanie za tydzien. Pani bardzo mila, ale robi srogie wrazenie na poczatku. Poza tym wklejam Wam co kupilam na allegro - wiem, ze moze sie pospieszylam z tymi rozmiarami no i co to w ogole za pomysl z tym rozowym kolorem, ale flamingi mnie zmasakrowaly po prostu ![]() http://allegro.pl/minymo-cudne-body-...487089049.html http://allegro.pl/minymo-malutka-slo...487087850.html http://allegro.pl/minymo-mieciutkie-...480443968.html http://allegro.pl/minymo-slodka-welu...480440694.html http://allegro.pl/minymo-urocze-body...490661215.html Aha - w nowej gazetce SuperPharm sa bardzo fajne promocje dla ciezarnych!!! http://www.superpharm.pl/promocje/index Oto te na ktore sie skusze: - magnez z wit.B6 - 2x60 tabletek za 6.49zl - przy zakupie kosmetykow Nivea Baby - gratis chusteczki mokre 63 szt. - rabat 25% na kosmetyki Mustela 9 miesiecy i Mustela Bebe I tym optymistycznym akcentem zakoncze ten chyba moj nadluzszy post w zyciu
|
||||
|
|
|
#3658 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje Wam dziewczyny za miłe słowa, u was zawsze można znaleźć wsparcie
, idę wiec się oszczędzać przed TV , dobranoc
|
|
|
|
#3659 |
|
Raczkowanie
|
Kwiatecku cieszę się
, że mamy podobny gust---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- W sumie ja mam windę, ale tatuś powiedział, że będzie mi go wnosił. A jak nie to poproszę jakiegoś sąsiada o pomoc.
|
#3660 |
|
Moderatoreska
|
Mimbi bo z tego co wiem to chyba od 12 marca trzeba będzie prowadzić ten wątek, tak chyba czytałam, ale nie pamiętam dokładnie
![]() Dojdziesz do wprawy i pewnie będziesz zadowolona z lakierków ![]() Gratuluję udanej wizyty Nie dziwię się, że przeleciały ci przed oczami te sukienusie Piękne zakupki, dla dziewczynek to jednak jest wiele cudownych i kolorowych "kreacji" ![]() Dla chłopców wybór mniejszy niestety. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.

ale byl pyszny. Jednak z moim apetytem pochlonełam go bardzo szybko.
Ale podobno to dobrze, w ciąży trzeba dużo pić.

ja tez pije do tego herbaty w domu, nieraz jeszcze Tż mi kupi cos ala Kubuś w lidlu za 2zeta
Zwykłą wodę źródlaną czasem też piję, ale nie aż w takich ilościach, bo mi jakoś nie wchodzi..

niektórym dziewczynom się wcale nie opuszcza i też rodzą
ja zrobiłam z jakoś koło 650g sera i też w sumie tak na styk było, ja, meżu + Zosia (Zosi tak bardzo smakowały że paluchami jadła
a widzisz jednak dzień dziś płodny wyjątkowo 

) to jeszcze jakaś kobitka mi się wepchnęła przede mnie i krzyknęła, że ona tu dopiero robiła zakupy, ale zapomniała zważyć cytryn i nie będzie z dwiema cytrynami w kolejce stać
aż mnie zatkało !
i oczywiscie do jutra
02.08.2014

no ale fajnie, że siedzimy razem w domku
Czekamy na Ciebie fasolko
bedzie dobrze
]