Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-10, 18:13   #3601
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

noo nawet nie jest tak duzo do nadrabiania dumna z was jestem

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Anula wspolczuje tego sniegu .

Tez mam problemy z koscmi lonowymi, juz sie wszystko przygotowuje do porodu , no i w zwiazku z tym ze wstawaniem/przewracaniem sie w lozku/dluzszym chodzeniem itp itd. tez.
Dzisiaj rano wlasnie bylam u fizjoterapeutki no i doradzila mi kegla i cw. dolnych miesni brzucha (plus pare innych, ale to juz zwiazanych bardziej z moja "uroda", bo mam tez klopoty z biodrami).
Przewracanie sie/wstawanie itp.tylko ze zlaczonymi kolanami,
Powiedziala, ze mozna nosic specjalny pas,ktore te rejony stabilizuje (ale zobaczymy czy bedzie potrzebny na kontroli za 2 tyg).
Musimy jakos dotrwac do tego maja.

.
no mnie najbardziej bola te kosci lonowe jak siedze w pracy kilkaq godzin i potem musze dojsc do metra np, to po prostu nie moge ujsc , czuje jak mnie ciagnie brzuch do dolu, potem jak poleze troche w domu to juz normalnie. takie uroki koncowki ciazy damy rade!

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość

Ja się zdenerwowałam z deka...właśnie obejrzałam paseczek za miesiąc luty i .Matko parę dni mniej było i tyle kasy sobie odliczyli...żeby ich tak i grom jasny ..... .
Siasiek ty sie znowu nie denerwuj, zlosc pieknosci szkodzi mnie tez odliczyli sporo...ehh takie zycie
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
dziewczyny strasznie mi się dziś oddycha,
nie mogę głęboko odetchnąć
ciągle jakbym miała ziewać a nie umiem nabrać tyle powietrza ...

straszne to
ja tez dzisiaj dychalam jak lokomotywa parowa, az sie mnie wszyscy pytali co mi jest, nie moglam sie ulozyc przy tym kompie w pracy nogi w gorze normalnie jakbyscie mnie widzialy to byscie padly
Monia K sliczna pucata buzka na zdjatku, ja tez mysle ze chlopaczek

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Chcialabym dolaczyc do klubu zelaza []
Hemoglobina 9,9
ja mam 11 i tez zelazo lykam...bleeeeee
grazin ale ci fajnie, ze dostaniesz lozeczko!!!zazdraszczam i gdzie zdjecia kaftanika i bluzeczki co zakupilas?? he????

Cytat:
Ide robic placki po wegiersku
no nie.....jak mozna takiego smaka narobic nooo...
Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam
nie nadrobie Was nigdy chyba
Dziś kurier przywiózł łóżeczko i przewijak
wszystko super.
Ja to naprawde jestem walnięta,zamiast czekać aż tż wróci
to sama poskładałam łóżeczko,no z małą pomocą synka
Byłam dziś w biedronie i nie było nic dla maluszków,żadnych body itd,
.
kasiaaa czy ty sie aby nie przemeczasz skrecajac sama lozeczko?!?!?! ale fajnie juz miec skrecone co? ja sie w dalszym ciagu nie moge napatrzec
daisyyy widzisz pozazdroscilam ci sniegu i u nas pada i pada i topi sie i jest woda i plucha pod spodem lod(jakby sliskoo bym ze 3 razy orla wywinela) a dookooola faldy polmetrowe snieguu...grrr slodko co?

a ty jutro caly dzien urlop mam nadzieje? ja tez jutro wolne!!!

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 18:19   #3602
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
kieszonki z wkładami z bambusa zaplaciłam po 45zł za szt z Lenny Lamb ,a ze kupiłam jako pierwsza 3 naraz,to wysyłke kurierem miałam gratis,a ze cos im sie pomerdało z kolorami( mimo,ze dostałam takie jak chciałam) to jeszcze dodatkową wkladke chłonna gratis,wiec ogólnie super transakcja hihi.
ale mysle tez zeby kupic jedną zwykła kieszonke( tzn tansza ) i sprawdzic róznice,bo moze ten babmbus to pic na wode??

Jule 4 grudnia urodziłam i jak do domu wróciłysmy,to 3 dni ja przy oknie werandowałam,a potem to juz od 20 minutowych spacerow zaczełam i pamietam,ze po ok 3 tyg juz ze 2 godziny na mrozie łaziłam z wózkiem.
mi sie podobaja te wielorazowe ale czy ja bym dala rade z nimi jezeli tobie sie uda to duuuzzoooo zaoszczędzisz

Cytat:
dziewczyny strasznie mi się dziś oddycha,
nie mogę głęboko odetchnąć
ciągle jakbym miała ziewać a nie umiem nabrać tyle powietrza ...

straszne to
mam identycznie dzisiaj

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Helloł
Jak miło, że od rana mało nadrabiania

Ja mam od rana pracowity dzień. Najpierw wizyta a później przygotowywanie pokoju do remontu, trzeba tyle rzeczy wyrzucić że szok.
Co do wizyty to fajnie było Dr wszystko pomierzył, zważył (waży prawie 1300) i mówi, że dziecko raczej będzie z tych mniejszych niż większych Co do płci to ja chyba mam największego pecha z was wszystkich, bo dzisiaj też się nie udało potwierdzić na 100% czy to chłopiec Za to dzidziuś ładnie ustawił buźkę do zdjęcia. Na co stawiacie? Mam nadzieję że coś widać.
ale sliczna buzia pomyslec ze te dzieciaczki w brzuszkach juz takie minki robia kaprysna jak na dziewczynke

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Witam
nie nadrobie Was nigdy chyba
Dziś kurier przywiózł łóżeczko i przewijak
wszystko super.
Ja to naprawde jestem walnięta,zamiast czekać aż tż wróci
to sama poskładałam łóżeczko,no z małą pomocą synka
Byłam dziś w biedronie i nie było nic dla maluszków,żadnych body itd,

Czekam na męża i mamy jechać starszemu buty do bartka kupić.
Zabrał mi auto i nie mam jak do gliwic dojechać a autobusem to już napewno nie bede się telepać.
Może wpadnie mi coś w oko dla małej ,już z ubrań miałam nie kupować,nie mam już gdzie tego chować.
Foteczki łóżeczka ,przewijaka i kocyk o którym już pisałam,kupiłam jakiś czas temu .
wow ale super to lozeczko!!! ile dalas????

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

To najpierw powiem, że macie prześliczne brzuszki i zakupy dla dzidzi

Nie doczytałam wszystkiego. Dziś przyszło mi łóżeczko i wózio z all. Wklejam Wam fotki. Kabel się znalazł a gdzie był?? Za fotelem na którym siedzę przy kompie
Mam też smoczek z termometrem. Łóżeczko jeszcze nie skręcone jest.
ladny wozeczek
dziewczyny juz sama nie wiem jaki wozek kupic, mieszkam w blokach bez windy na 3pietrze chce ladny, lekki i nie drogi -tak do 1000zl. Podobno znajomi beda sprzedawac za 200zl spacerowke i gleboki w szarym kolorze, maja mi foty na emaila wyslac w sobote....bo nie mam pojecia co to za wozek

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
wierze

same zobaczcie moj bebzol...
wyglada, jakbym miala za chwile zaczac rodzic...
moim zdaniem brzuszek sie az tak nie opuscil , ja widze ladna SPORĄ juz pileczke jednak jak masz krotką szyjke odpoczywaj, dobrze?
Nikosia

Edytowane przez 24kasia86
Czas edycji: 2011-03-10 o 18:21
24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 18:24   #3603
matallewar
Zakorzenienie

A ja miałam robić na obiad twistery w wersji domowej, ale jestem tak padnięta, że chyba będą na późną kolację...
Tż i tak ma być późno w domu...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 18:26   #3604
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Matall ja kupiłam smoczek firmy microlife. Działa. Sama na sobie już wypróbowałam. Szybko mierzy temperaturę i zapamiętuje ostatnią gorączkę.

Kasiunia ja kupiłam wózek za 669 a z przesyłką 689 zł. Nie mam kasy na droższy, a jest naprawdę super. Lekko się pcha i wcale nie jest taki ciężki. W ogóle się zdziwiłam jak to przyszło i myślałam, że jakaś kicha będzie. A tu super wózio, nowy i tanio przede wszystkim.

Dziękuję za komplementy zakupowe

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

I jeszcze do tego wózka jest nosidełko, które można montować na stelaż. Ale ja oczywiście nie umiem
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 18:30   #3605
agus87
Zakorzenienie

[QUOTE=anula_81;25638273]ja juz w domu po obiadku i zaraz was doczytuje.....
ale melduje sie ze jestem

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
wierze

moria ja tak 2 tygodnie temu szukalam rajstopek i sliniaczkow dokladnie bo zobaczylam na zdjeciach z folderu forumnie jestes sama z tym zbudynieniem, chyba za duzo kupujemy...

Agus wiesz co? moj od poczatku jest tak nisko... ciagnie mnei w dol bardzo, ale lekarz mowil, ze to niekoniecznie cos znaczy dopoki szyjka zamnkieta, niektorzy maja wyzej niektorzy nizej, odpoczywaj i sie nie zamartwiaj
Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
mi sie podobaja te wielorazowe ale czy ja bym dala rade z nimi jezeli tobie sie uda to duuuzzoooo zaoszczędzisz

mam identycznie dzisiaj

ale sliczna buzia pomyslec ze te dzieciaczki w brzuszkach juz takie minki robia kaprysna jak na dziewczynke

wow ale super to lozeczko!!! ile dalas????

ladny wozeczek
dziewczyny juz sama nie wiem jaki wozek kupic, mieszkam w blokach bez windy na 3pietrze chce ladny, lekki i nie drogi -tak do 1000zl. Podobno znajomi beda sprzedawac za 200zl spacerowke i gleboki w szarym kolorze, maja mi foty na emaila wyslac w sobote....bo nie mam pojecia co to za wozek

moim zdaniem brzuszek sie az tak nie opuscil , ja widze ladna SPORĄ juz pileczke jednak jak masz krotką szyjke odpoczywaj, dobrze?
dzieki kochane
bede wiecej lezec
Stary 2011-03-10, 18:31   #3606
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matall ja kupiłam smoczek firmy microlife. Działa. Sama na sobie już wypróbowałam. Szybko mierzy temperaturę i zapamiętuje ostatnią gorączkę.

Kasiunia ja kupiłam wózek za 669 a z przesyłką 689 zł. Nie mam kasy na droższy, a jest naprawdę super. Lekko się pcha i wcale nie jest taki ciężki. W ogóle się zdziwiłam jak to przyszło i myślałam, że jakaś kicha będzie. A tu super wózio, nowy i tanio przede wszystkim.

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

I jeszcze do tego wózka jest nosidełko, które można montować na stelaż. Ale ja oczywiście nie umiem
A jaki ma zakres błędu? Bo większość firm nie pisze

Ja też mam nie bardzo drogi wózek, bo za 940zł
A mogę spytać jakiej firmy kupiłaś?

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-10, 18:39   #3607
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

pisze już tego posta chyba z godzine...jak teraz nie pójdzie to sie poddaje
nadrobiłam was wszystkie poodpisywałam każdej....wrzuciłam fotki z zakupków dzisiejszych i za kazdym razem komp mi się zwieszał tak, że musiałąm go restartować.... juz nie mam siły wklejac tych fotek jeszcze raz....

była u mnie dzisiaj znajoma...będzie miała córę
byłyśmy dzisiaj na 4 godzinnym wypadzie w mieście ...tylko z dzidziowymi rzeczami....wróciałam obładowana....znalazłysmy ze trzy sklepy z uzywanymi rzeczami, ale wyglądają jak nówki...niektóre jeszcze metki miały.... cudeńka można kupić za naprawdę niewielkie pieniążki...ale jak porobiłam fotki, to nie wyszły tak ładne jak są w rzeczywistości...kupiła kilka spiochów(jeden z napisem; "ja tu rządzę"), pajacyków, bluzeczki, rampersik, dresiki...i dostałą gratis niedrapki

ale padam na pyszczek ze zmęczenia....

śliczne macie zakupki kochane i brzuszki również

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

i znowu zaczęło mnie biodro boleć....za dużo się nałaziłam
Stary 2011-03-10, 18:46   #3608
Martulka000
Raczkowanie

Matall Akjax torrent. Świetny jest. Nie miałam kasy żeby kupić droższy.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Ja tam błędu w swoim nie zauważyłam, bo zmierzyłam najpierw smoczusiem sobie i pokazało 36 stopni. A chwilkę później takim pod pachę i też się zgadzało. 36 stopni
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-10, 18:49   #3609
MoniaK
Zakorzenienie

Dziękuję reszcie forumowych cioć za miłe słowa

Spice, pamiętam że w tym przepisie było napisane że można dowolnie podwajać składniki

Aguś, mnie też się nie wydaje że jakoś bardzo Ci się opuścił ten brzuch. Jednak odpoczywaj kochana

Kasia, też mam zamiar kupić to Klupsiowe łóżeczko z żyrafką i z szufladą. Bardzo mi się podoba
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 18:53   #3610
migotka03
Zadomowienie

andziot, moria ja odkąd szukam cieplejszych pajacy-kombinezonów to nie znalazłam tańszego niz 39zł na allegro, a u mnie w mieście 70zl.
Widzę że faktycznie w dalszej częsci polski jest sporo cieplej niż u mnie, bo ja w kwietniu, maju, a nawet czerwcu często zakładam jakąś kurtkę, więc dzidzie też ciepło ubiorę. Zazdroszczę że u was tak ciepło, ja pamiętam jak w zeszłym roku w czerwcu było zimno, czereśnie zrywałam w kurtce

Faktycznie dzisiaj mało piszecie

Anula to do której ty pracujesz że tak późno wracasz z pracy?

Martulka000 to niedrogi wózek, fajnie

Aguś odpoczywaj

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 18:54   #3611
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matall Akjax torrent. Świetny jest. Nie miałam kasy żeby kupić droższy.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Ja tam błędu w swoim nie zauważyłam, bo zmierzyłam najpierw smoczusiem sobie i pokazało 36 stopni. A chwilkę później takim pod pachę i też się zgadzało. 36 stopni
Znaczy wiesz, taki zwykły elektroniczny też ma jakiśtam zakres błędu. Pytam, bo ten mój ma chyba 0,1 stopnia i byłam ciekawa, jak inne

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-03-10, 18:58   #3612
Martulka000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Znaczy wiesz, taki zwykły elektroniczny też ma jakiśtam zakres błędu. Pytam, bo ten mój ma chyba 0,1 stopnia i byłam ciekawa, jak inne
To już sama nie wiem. Zbudynienie mam mózgu kochana . Nie znam się na termometrach
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-10, 19:05   #3613
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

spice a te leniwe pierogi słodkie wychodza ?? nigdy nie jadłam czegoś takiego

Paula, dzieki za placusia ! bosssssssssskiiiii strasznie lubie !! jutro post, to nie bede mogła zrobic :|
No też zauwazyłam, ze rzadko Cie widzę, juz dziewczyn pytałam co z Toba Ale ja też ostatnio gościem jestem

anulko
, to śpimy rano Jupi jak to fajnie gdy nie trzeba sie zrywac z budzikiem z łózka. No własnie, chociazby z zagrożenia upadkiem na śliskim podłozu kobiety w ciąży powinny mieć ustawowego bana na pracę !! Pilnuj się tam

Ale urocze zakupy macie Dziewczynki ! i w ogóle jak jestescie daleko do przodu z przygotowaniami a co po niektóre nawet na tip top wszystko macie vide np moria, anulka

No właśnie moria !!!! Ty po prostu już masz za dużo wszystkiego i gubisz się co już Twoja Iguśka ma Zebyś tylko zdążyła we wszystko Malutką ubrać Będzie strojona co 2 godzinki Pięknisia

moniqac jak u Ciebie w pracy? Czy dołączasz jutro do anulki i do mnie z urlopem ?

princi, jak Twoje zdróweczko ??
antropia, to poszalałas ! 4h łażenia? Masz zdrowie Odpoczywaj grzecznie teraz

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:06   #3614
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

zjadłam ziemniaki...mam nadzieję, że obejdzie się bez zgagi....

jak tu cichutko dzisiaj

mam zamiar zaraz do sklepu zejśc bo w tym ferworze zakupów dzidziusiowych zapomniałam kupic chleb i masło i może kupie jakąs czekoladę mojemu tż na dzień mężczyzny....
Stary 2011-03-10, 19:08   #3615
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
spice a te leniwe pierogi słodkie wychodza ?? nigdy nie jadłam czegoś takiego

Paula, dzieki za placusia ! bosssssssssskiiiii strasznie lubie !! jutro post, to nie bede mogła zrobic :|
No też zauwazyłam, ze rzadko Cie widzę, juz dziewczyn pytałam co z Toba Ale ja też ostatnio gościem jestem

anulko
, to śpimy rano Jupi jak to fajnie gdy nie trzeba sie zrywac z budzikiem z łózka. No własnie, chociazby z zagrożenia upadkiem na śliskim podłozu kobiety w ciąży powinny mieć ustawowego bana na pracę !! Pilnuj się tam

Ale urocze zakupy macie Dziewczynki ! i w ogóle jak jestescie daleko do przodu z przygotowaniami a co po niektóre nawet na tip top wszystko macie vide np moria, anulka

No właśnie moria !!!! Ty po prostu już masz za dużo wszystkiego i gubisz się co już Twoja Iguśka ma Zebyś tylko zdążyła we wszystko Malutką ubrać Będzie strojona co 2 godzinki Pięknisia

moniqac jak u Ciebie w pracy? Czy dołączasz jutro do anulki i do mnie z urlopem ?

princi, jak Twoje zdróweczko ??
antropia, to poszalałas ! 4h łażenia? Masz zdrowie Odpoczywaj grzecznie teraz
nie wychodzą może słodkie tylko takie...serowe,ale ja polewam masełkiem roztopionym i cukrem sypie i wtedy są pycha i słodziutkie

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:10   #3616
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Dziękuję reszcie forumowych cioć za miłe słowa

Spice, pamiętam że w tym przepisie było napisane że można dowolnie podwajać składniki

Aguś, mnie też się nie wydaje że jakoś bardzo Ci się opuścił ten brzuch. Jednak odpoczywaj kochana

Kasia, też mam zamiar kupić to Klupsiowe łóżeczko z żyrafką i z szufladą. Bardzo mi się podoba
Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
andziot, moria ja odkąd szukam cieplejszych pajacy-kombinezonów to nie znalazłam tańszego niz 39zł na allegro, a u mnie w mieście 70zl.
Widzę że faktycznie w dalszej częsci polski jest sporo cieplej niż u mnie, bo ja w kwietniu, maju, a nawet czerwcu często zakładam jakąś kurtkę, więc dzidzie też ciepło ubiorę. Zazdroszczę że u was tak ciepło, ja pamiętam jak w zeszłym roku w czerwcu było zimno, czereśnie zrywałam w kurtce

Faktycznie dzisiaj mało piszecie

Anula to do której ty pracujesz że tak późno wracasz z pracy?

Martulka000 to niedrogi wózek, fajnie

Aguś odpoczywaj
dzieki za opinie
leze
Stary 2011-03-10, 19:14   #3617
Paulizia
Wtajemniczenie

Daisunia kochana jestes, ze sie martwisz o mnie jakos ciezko mi sie wbic ostatnio na watek. W ogole jakas, siakas dziwna jestem do chyba mam dola przez to zelazo... ale cztytam co u Was i staram sie byc na biezaco
Stary 2011-03-10, 19:17   #3618
the_sania
Wtajemniczenie

hej mamuśki

ale mam od wczoraj nie wiem... skurcze czy co. zaczęło się przed 21 i skończyło po 23. takie kłucie nad pępkiem i aż nie mogłam wyprostować się.... o chodzeniu już nie mówię i dziś znowu to samo. no-spa za bardzo nie pomogła. to są te skurcze brixtona-hicksa, takie bolesne?
na zdjęciu brzucha zaznaczyłam, w jakim miejscu mnie tak właśnie boli. brzuch taki spięty się robi wtedy.

i uwaga najlepsze... nadrabiam was, a tu słyszę jakieś trach. patrzę, a tu krzesło się pode mną rozwaliło taka śrubka wyszła i pękła. mam takie plastikowe jak na balkon na razie, to może i nie od mojej wagi

mój mężul ze mną na zwolnieniu od 1marca, a będzie do UWAGA 28 kwietnia ! tak ma z tą ręką niedobrze. i dół, bo zwolnienie 80% będzie płatne. no ale fajnie, że siedzimy razem w domku

Moria no to faktycznie zbudynienienie hihi

Grazin komoda fajna, ale szafki te po bokach odradzam. sama mam takie w naszym pokoju.

MoniaK a mi się wydaje od początku, że u Ciebie córcia będzie

Kasia i Martulka super zakupy

edit: na zdjęciu zaznaczyłam na żółto, gdzie mnie boli i kuje brzuch...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (76,5 KB, 37 załadowań)

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-03-10 o 19:20
the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:18   #3619
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
właśnie też chciałam to napisać Moria, Ty już masz za dużo tego wszystkiego

Paulizia, jaki dół? Nie pozwalam

Sania, Ty to jedyna chyba mówisz że u mnie córcia Zdrówka dla męża

Edytowane przez MoniaK
Czas edycji: 2011-03-10 o 19:20
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:32   #3620
mazianka81
Rozeznanie

[QUOTE=Kwiatecek;25632592]mazianka, to nie dobrze jak tak mowisz, wybierasz sie z tym obnizeniem do lekarza? lepiej zeby dzidzia Ci jeszcze troszke w brzuszku posiedziala, a jak do kanalu jak schodzi do moze przykaza Ci lezenie.QUOTE]

Słońce ja juz mam pessar na szyjce i nakaz odpoczynku
staram sie

Cytat:
no właśnie ja też nie kupuje jakiś takich bajkowych ... nie lubię
kurcze fajnie Ci, takie superowe bluzy są i sweterki dla chłopaków

ja chrzciny bardzo skromnie robię, dziadkowie i chrzestni (jeszcze nie wiem kto nawet ) i malutka imprezka w domu tylko
Andziotku do trzech razy sztuka

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
Mazianka tak się wydaje, że to tylko wielorazówki, a jaka radość hehe tesh poczytam i wgłębie się w temat!
Brzuszek sliczny i zgrabniutki
Dziekuje dziekuje ,a z tymi zakupami to masz racje,ble pierdułka a jaka frajda

Cytat:
wierze
same zobaczcie moj bebzol...
wyglada, jakbym miala za chwile zaczac rodzic...
Aguśka trzymaj kolana razem !!!!!!!!!!!!!!

Ja byłam na tym nieszczesnym placu i tak wymarzłam,ze mi sie odechciało,aaale za to zaszalałam z zakupami i mam majtki siateczkowe!!!!!!!!!!!:ha haha:

torba spakowana -prawie.

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:36   #3621
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Daisunia kochana jestes, ze sie martwisz o mnie jakos ciezko mi sie wbic ostatnio na watek. W ogole jakas, siakas dziwna jestem do chyba mam dola przez to zelazo... ale cztytam co u Was i staram sie byc na biezaco
ja mam Słonce to samo.. tzn nie mam tylko doła przez zelazo ale za to jutro mam bis z glukozki i wreszcie cosik slodkiego sobie wypije bo teraz to juz wode sama nawet bez miodu pije

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:38   #3622
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
hej mamuśki

ale mam od wczoraj nie wiem... skurcze czy co. zaczęło się przed 21 i skończyło po 23. takie kłucie nad pępkiem i aż nie mogłam wyprostować się.... o chodzeniu już nie mówię i dziś znowu to samo. no-spa za bardzo nie pomogła. to są te skurcze brixtona-hicksa, takie bolesne?
na zdjęciu brzucha zaznaczyłam, w jakim miejscu mnie tak właśnie boli. brzuch taki spięty się robi wtedy.

i uwaga najlepsze... nadrabiam was, a tu słyszę jakieś trach. patrzę, a tu krzesło się pode mną rozwaliło taka śrubka wyszła i pękła. mam takie plastikowe jak na balkon na razie, to może i nie od mojej wagi

mój mężul ze mną na zwolnieniu od 1marca, a będzie do UWAGA 28 kwietnia ! tak ma z tą ręką niedobrze. i dół, bo zwolnienie 80% będzie płatne. no ale fajnie, że siedzimy razem w domku

Moria no to faktycznie zbudynienienie hihi

Grazin komoda fajna, ale szafki te po bokach odradzam. sama mam takie w naszym pokoju.

MoniaK a mi się wydaje od początku, że u Ciebie córcia będzie

Kasia i Martulka super zakupy

ulala jaki duzy
skurcze masz, a to zazn na zolto to obreby macicy

[QUOTE=mazianka81;25640700]
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
mazianka, to nie dobrze jak tak mowisz, wybierasz sie z tym obnizeniem do lekarza? lepiej zeby dzidzia Ci jeszcze troszke w brzuszku posiedziala, a jak do kanalu jak schodzi do moze przykaza Ci lezenie.QUOTE]

Słońce ja juz mam pessar na szyjce i nakaz odpoczynku
staram sie

Andziotku do trzech razy sztuka

Dziekuje dziekuje ,a z tymi zakupami to masz racje,ble pierdułka a jaka frajda

Aguśka trzymaj kolana razem !!!!!!!!!!!!!!

Ja byłam na tym nieszczesnym placu i tak wymarzłam,ze mi sie odechciało,aaale za to zaszalałam z zakupami i mam majtki siateczkowe!!!!!!!!!!!:ha haha:

torba spakowana -prawie.
tak jest

ja chyba w weekend spakuje
Stary 2011-03-10, 19:38   #3623
the_sania
Wtajemniczenie

aaa któraś z was pisała, że po ćwiczeniach na szkole rodzenia miała skurcze czy coś.
mi położna w sumie zabroniła chodzić na SR do 37 tygodnia, bo mam ciążę zagrożoną, a ta gimnastyka może przyspieszyć poród niby wszystko robię normalnie i na wizytach od wyjścia ze szpitala mówią, że wszystko jest dobrze, no ale zabroniła.

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-03-10, 19:41   #3624
enchantresss
Rozeznanie

Hej Ja dziś miałam 4 godzinki w szkole, a czułam się jakbym tam z 40 godzin siedziała, tak mi się dłużyło .. A jak wróciłam do domu to położyłam się do łóżka - miało być na chwilę, a wyszło 2,5h.. I tak później się kręciłam z kąta w kąt i nic pożytecznego nie zrobiłam Dopiero teraz przymierzam się do nauki słówek na ang, ale to jak zjem

Kasia1361, mam identyczne łóżeczko Kupowałam w sklepie, na allegro było 50zł taniej, ale przesyłka 40zł, więc na jedno by wyszło.. Od dawna mi się podobało, a jak TŻ zobaczył to się w nim zakochał, jest zafascynowany całą tą serią, więc dokupimy pewnie też ten przewijaczek A komodę w kolorze łóżeczka weźmiemy w Ikei, za 199, bo ta z Klupusia kosztuje 400 z tego co pamiętam.. 200zł za sam wzór żyrafki to trochę jednak za drogo ... a i moje łóżeczko też już stoi poskręcane, chociaż do terminu mam 12 tygodnii, oszalałam

MoniaK, śliczne zdjęcie maleństwa Też mi z daleka na chłopca wyglądało, ale jak się przyjrzeć.. hmm, sama nie wiem.. te usteczka

the_sania jaka śliczna, okrąglutka piłeczkaaa ! cudoo A co do bólu to niestety nie wiem od czego może być, mnie na szczęście narazie nic nie pobolewa

Co do termometrów ja w ogóle nie ufam tym elektronicznym Jak leżałam w szpitalu kazali mieć swój i specjalnie na tę 'okazję' sobie kupiłam w aptece, coś ok.30 zł, ale za każdym razem jak mierzyłam wychodziła mi inna temperatura, nawet jak odległość czasowa między tymi mierzeniami wynosiła z minutę.. Inne dziewczyny, które leżały ze mną na sali też narzekały na swoje.. A ten bezdotykowy, którym mierzyły Nam czasem położne to już w ogóle Każda z Nas miała niby 37 st. I potem lekarz podsumował, że najlepsze i najdokładniejsze termometry to te rtęciowe, ale niestety rtęć niebezpieczna i bla bla bla.. Ja teraz już nie mam pojęcia czym będę mierzyć temperaturkę dzidzi

A i jeszcze odnośnie tych cieplejszych pajacy/kombinezonów.. Dziewczyny z terminem na czerwiec , też planujecie takie kupić ?

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:42   #3625
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:

no to rzeczywiscie niedrogi na allegro zamawialas? musze poszukac mam juz konto aktywne ale jakos boje sie cos kupic

Cytat:
hej mamuśki

ale brzucholek wiesz mnie tez czesto boli ale jak na okres, raczej to nie kluje...po prostu boli
a dzisiaj gadalam z siostra przez tel i chcialo mi sie "kuku" wstrzymalam troszke i mi tak brzuch stwardniał, ze szok normalnie....
uroki końcówki ciazy.

ale tu dzisiaj cicho, tak fajnie sie czyta jak malo do nadrabiania weny nie macie? w sumie mi sie tez nieraz nie chce nawet laptopa włączać... obejrzalabym jakis fajny film ale nic nie ma ciekawego w tv nudy jak zawsze, nie wiem za co ja place
Nikosia

Stary 2011-03-10, 19:43   #3626
Paulizia
Wtajemniczenie

MoniaK ejjjj ja tez Ci Dziewczynke wroze

a dol jest... niestety mamy trudne chwile finansowe akurat. Akurat jestesmy w dolku i czekam az z niego wyjdziemy, bo wiesz jak to jest.... jak sie sypie to wszytsko po koleji, a jak jest dobrze to jest dobrze dlugo

Saniu chcialabym Ci pomoc, ale nie wiem jak nie wiem co to bole, a skurcze to juz w ogole nie wiem jak sie objawiaja... twardnienie brzucha:confuse d: a co to jest?
No to trzeba sie cieszyc, ze spedzicie troche czasu ze soba... a co do finansow to my tez akurat w dolku... powinnam dostawac pieniadze za macierzysnki, a okazalo sie ze sie nie doinformowalam ani mnie nie doinformowali i miesiac jestem bez wyplaty
Oj krzeslo to moze ze starosci poszlo
Stary 2011-03-10, 19:48   #3627
the_sania
Wtajemniczenie

dzięki za komplementy, nie ma to jak dodać zdjęcie na wizaż
no, skoro to skurcze, to mam nadzieję, że nie wróży to przedwczesnego porodu tylko

no Kasia zgodzę się, że dziś fajnie czytać wątek, bo mało nadrabiania

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-03-10, 19:50   #3628
24kasia86
Wtajemniczenie

dziewczynki wy tez tak duzo pijecie??? ja to okolo 2litrow dziennie, nie liczac ok. 3szklanek w nocy jak na siku wstaje. Myslicie ze to normalne? co pijecie w ogole? mi meżu kupuje 6litrow naturalnej wody zródlanej niegazowanej...bardzo tanio to wychodzi.... ale dzisiaj zaszalalam i kupilam sobie sok jablkowy z hortexu za 3,90 ale byl pyszny. Jednak z moim apetytem pochlonełam go bardzo szybko.
Nikosia

Stary 2011-03-10, 19:50   #3629
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
aaa któraś z was pisała, że po ćwiczeniach na szkole rodzenia miała skurcze czy coś.
mi położna w sumie zabroniła chodzić na SR do 37 tygodnia, bo mam ciążę zagrożoną, a ta gimnastyka może przyspieszyć poród niby wszystko robię normalnie i na wizytach od wyjścia ze szpitala mówią, że wszystko jest dobrze, no ale zabroniła.
moja sr prowadza 2 polozne
to nie gimnastyka, tylko rozxciaganie i inne cwiczenia, ktore pomoga nam przy porodzie
po SR nigdy skurczy nie mialam
Stary 2011-03-10, 19:51   #3630
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
Hej Ja dziś miałam 4 godzinki w szkole, a czułam się jakbym tam z 40 godzin siedziała, tak mi się dłużyło .. A jak wróciłam do domu to położyłam się do łóżka - miało być na chwilę, a wyszło 2,5h.. I tak później się kręciłam z kąta w kąt i nic pożytecznego nie zrobiłam Dopiero teraz przymierzam się do nauki słówek na ang, ale to jak zjem

Kasia1361, mam identyczne łóżeczko Kupowałam w sklepie, na allegro było 50zł taniej, ale przesyłka 40zł, więc na jedno by wyszło.. Od dawna mi się podobało, a jak TŻ zobaczył to się w nim zakochał, jest zafascynowany całą tą serią, więc dokupimy pewnie też ten przewijaczek A komodę w kolorze łóżeczka weźmiemy w Ikei, za 199, bo ta z Klupusia kosztuje 400 z tego co pamiętam.. 200zł za sam wzór żyrafki to trochę jednak za drogo ... a i moje łóżeczko też już stoi poskręcane, chociaż do terminu mam 12 tygodnii, oszalałam

MoniaK, śliczne zdjęcie maleństwa Też mi z daleka na chłopca wyglądało, ale jak się przyjrzeć.. hmm, sama nie wiem.. te usteczka

the_sania jaka śliczna, okrąglutka piłeczkaaa ! cudoo A co do bólu to niestety nie wiem od czego może być, mnie na szczęście narazie nic nie pobolewa

Co do termometrów ja w ogóle nie ufam tym elektronicznym Jak leżałam w szpitalu kazali mieć swój i specjalnie na tę 'okazję' sobie kupiłam w aptece, coś ok.30 zł, ale za każdym razem jak mierzyłam wychodziła mi inna temperatura, nawet jak odległość czasowa między tymi mierzeniami wynosiła z minutę.. Inne dziewczyny, które leżały ze mną na sali też narzekały na swoje.. A ten bezdotykowy, którym mierzyły Nam czasem położne to już w ogóle Każda z Nas miała niby 37 st. I potem lekarz podsumował, że najlepsze i najdokładniejsze termometry to te rtęciowe, ale niestety rtęć niebezpieczna i bla bla bla.. Ja teraz już nie mam pojęcia czym będę mierzyć temperaturkę dzidzi

A i jeszcze odnośnie tych cieplejszych pajacy/kombinezonów.. Dziewczyny z terminem na czerwiec , też planujecie takie kupić ?
No, ale rtęciowych kupić już się nie da
A jednak jaki elektroniczny, tak mierzy - ten za 10zł będzie kiepski, ale za 50zł może okazać się całkiem dokładny

Ja mam termin na maj i nie kupuję ani ciepłych pajaców, ani kombinezonu
Mam bluzy i kocyki i wydaje mi się, że starczą

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości