Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-10, 19:52   #3631
enchantresss
Rozeznanie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
dziewczynki wy tez tak duzo pijecie??? ja to okolo 2litrow dziennie, nie liczac ok. 3szklanek w nocy jak na siku wstaje. Myslicie ze to normalne? co pijecie w ogole? mi meżu kupuje 6litrow naturalnej wody zródlanej niegazowanej...bardzo tanio to wychodzi.... ale dzisiaj zaszalalam i kupilam sobie sok jablkowy z hortexu za 3,90 ale byl pyszny. Jednak z moim apetytem pochlonełam go bardzo szybko.

nie jesteś sama codziennie wypijam butlę veroni mineral cytrynowej (1,75l) + do tego jakieś herbatki, soczek w szkole .. I w nocy też jak się wysiusiam to dopajam się Ale podobno to dobrze, w ciąży trzeba dużo pić.

Gabrysia

04.06.2011
<3

enchantresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:53   #3632
Paulizia
Wtajemniczenie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Enchantresss problem z termometrem rozwiazala moja kumpela dajac mi elektroniczny w prezencie o TAKI z miekka koncowka, wynik po 10 sekundach i jestem zadowolona
Stary 2011-03-10, 19:54   #3633
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
dzięki za komplementy, nie ma to jak dodać zdjęcie na wizaż
no, skoro to skurcze, to mam nadzieję, że nie wróży to przedwczesnego porodu tylko

no Kasia zgodzę się, że dziś fajnie czytać wątek, bo mało nadrabiania
a jednak mam co obejrzec "swiety interes" kiedys sciagnelam na kompa ale zapomnialam...poczekam na Tż.
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:54   #3634
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
moja sr prowadza 2 polozne
to nie gimnastyka, tylko rozxciaganie i inne cwiczenia, ktore pomoga nam przy porodzie
po SR nigdy skurczy nie mialam
no,no o to mi chodziło w sumie- rozciąganie i ćwiczenia.
ale powiedziała, że lepiej jakbym się wstrzymała, żeby nie ryzykować i w 38tyg mogę spokojnie na szkołę iść. widocznie coś jest na rzeczy z tym.
a któraś (nie pamiętam już która) pisała, że miała skurcze

Kasiu ja tak dużo nie piję. ale myślę, że to dobrze, że pijesz, bo min. 2litry bodajże trzeba wypić dziennie.

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:56   #3635
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enchantresss Pokaż wiadomość
nie jesteś sama codziennie wypijam butlę veroni mineral cytrynowej (1,75l) + do tego jakieś herbatki, soczek w szkole .. I w nocy też jak się wysiusiam to dopajam się Ale podobno to dobrze, w ciąży trzeba dużo pić.
wiesz co pilam veroni jeden smak byl bardzo smaczny tylko jaki to byl ja tez pije do tego herbaty w domu, nieraz jeszcze Tż mi kupi cos ala Kubuś w lidlu za 2zeta
Nikosia

Stary 2011-03-10, 19:58   #3636
enchantresss
Rozeznanie

Paulizia, no to może spróbuję z tym Brauna skoro polecasz drogi nie jest, więc może warto zaryzykować.

Matall, no niestety już nigdzie nie można kupić tych rtęciowych. Może to i lepiej.. Plusem była ta dokładność, ale jakby się nie daj Boże zbił i by coś się dzidzi stało to bym sobie do końca życia nie wybaczyła pewnie :/
....a i skoro Ty majówka nie kupujesz żadnych kombinezonów, to ja też dam sobie spokój kocyki mam przecież, będzie dobrze. W końcu to nie Syberia

Kasia, ja jestem fanką Veroni hahaha cytrynowa to moja ulubiona, ale tak dla odmiany czasem piję truskawkową, grejfrutową (ona jest z magnezem dodatkowo) i jabłkową z błonnikiem. Pyszności Zwykłą wodę źródlaną czasem też piję, ale nie aż w takich ilościach, bo mi jakoś nie wchodzi..

Gabrysia

04.06.2011
<3

Edytowane przez enchantresss
Czas edycji: 2011-03-10 o 20:00
Stary 2011-03-10, 19:59   #3637
kruczaa
Rozeznanie

cześć, ja już jestem po wizycie. Synek pięknie rośnie, waży 1670g. jest tydz. straszy niż wg. okresu Lekarz się śmiał że widocznie go dobrze karmie Ale nie podobała mu się moja szyjka, powiedział że nie trzyma tak jak powinna i boi się że może mi sie robić rozwacie. Mam kupić jutro pesser kołnierzykowy na szyjkę i jutro rano ma mi go założyć w szpitalu. Mam nadzieję że to pomoże i synek będzie grzecznie siedział w brzuszku do końca ciązy
Ide poczytać co pisałyście
Kasia podziwiam, sama złożyłaś łóżeczko, super
A my jutro planujemy zrobić większe zakupy dla synka, może wrescie zdecyduje sie na jakis wózek
kruczaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:00   #3638
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
no,no o to mi chodziło w sumie- rozciąganie i ćwiczenia.
ale powiedziała, że lepiej jakbym się wstrzymała, żeby nie ryzykować i w 38tyg mogę spokojnie na szkołę iść. widocznie coś jest na rzeczy z tym.
a któraś (nie pamiętam już która) pisała, że miała skurcze

Kasiu ja tak dużo nie piję. ale myślę, że to dobrze, że pijesz, bo min. 2litry bodajże trzeba wypić dziennie.
mnie to moze tak suszy bo mieszkam w bloku, mocno nie podkrecam kaloryfera, a teraz jak jest tak cieplo to otwieram okno i sie wietrzy nieraz godzinke. Mysle ze jak dzidzia sie urodzi kupie nawilżacz powietrza. Juz teraz by mi sie przydal
Nikosia

Stary 2011-03-10, 20:03   #3639
andziot
Zakorzenienie

agus87 brzusio może i rzeczywiście dość nisko, ale to nie znaczy że zaraz urodzisz niektórym dziewczynom się wcale nie opuszcza i też rodzą

spice1985 też mi pyszne pierogi wyszły ja zrobiłam z jakoś koło 650g sera i też w sumie tak na styk było, ja, meżu + Zosia (Zosi tak bardzo smakowały że paluchami jadła )

matallewar 3 strony magisterki a widzisz jednak dzień dziś płodny wyjątkowo
ja niby staje do tych kas pierwszeństwa ale jakoś zawsze nie umiem się odezwać, żeby mnie przepuścili no a nikt z własnej woli oczywiście nie odpuści

the_sania fajne zdjęcie mieszkanka slircze B-H są raczej odczuwalne jako twardnienie macicy, a nie konkretny ból w jakimś miejscu
no a krzesło to pewnie jakieś felerne było
zdrówka dla mężula

rzeczywiście tu dziś pusto strasznie
ale przynajmniej oczka mnie boleć nie będą

kolejny dzień nauki usypiania dziś
nie wiem czy dam radę to przetrwać
dupa mnie boli od ciągłego wstawania

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:04   #3640
24kasia86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
cześć, ja już jestem po wizycie. Synek pięknie rośnie, waży 1670g. jest tydz. straszy niż wg. okresu Lekarz się śmiał że widocznie go dobrze karmie Ale nie podobała mu się moja szyjka, powiedział że nie trzyma tak jak powinna i boi się że może mi sie robić rozwacie. Mam kupić jutro pesser kołnierzykowy na szyjkę i jutro rano ma mi go założyć w szpitalu. Mam nadzieję że to pomoże i synek będzie grzecznie siedział w brzuszku do końca ciązy
A my jutro planujemy zrobić większe zakupy dla synka, może wrescie zdecyduje sie na jakis wózek
to dobrze ze synek duzy, teraz tym bardziej musi rosnac zeby szyjka wytrzymala, na pewno bedzie dobrze jesli bedziesz sie oszczedzac
Nikosia

Stary 2011-03-10, 20:13   #3641
mazianka81
Rozeznanie

spadam leseczki lezec,odstepuje lapka Tz-towi a sama ide odpoczywac
do juterka papatki

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:15   #3642
enchantresss
Rozeznanie

Co do kas pierwszeństwa i generalnie ustępowania miejsc gdziekolwiek to dziś mi Pan w autobusie miejsca ustąpił Miło mi się zrobiło. Ale pamiętam jak kiedyś w Stokrotce czy Tesco stanęłam w kasie pierwszeństwa to nie dość, że nikt nie raczył przepuścić (a upominać się nie potrafię niestety) to jeszcze jakaś kobitka mi się wepchnęła przede mnie i krzyknęła, że ona tu dopiero robiła zakupy, ale zapomniała zważyć cytryn i nie będzie z dwiema cytrynami w kolejce stać aż mnie zatkało !

Gabrysia

04.06.2011
<3

Stary 2011-03-10, 20:17   #3643
24kasia86
Wtajemniczenie

ide dziewczynki polezec troche, slodkich snow wam zycze i oczywiscie do jutra
Nikosia

Stary 2011-03-10, 20:18   #3644
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Kasiu kupiłam na allegro
http://allegro.pl/3w1-wozek-torent-f...487960869.html
sprzedawca szybko wysłał, bo czekałam tylko 2 dni.
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:20   #3645
kruczaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
to dobrze ze synek duzy, teraz tym bardziej musi rosnac zeby szyjka wytrzymala, na pewno bedzie dobrze jesli bedziesz sie oszczedzac
Dziękuje ci bardzo To idę poodpoczywać...hmm ciekawe kto dziś będzie zmywał
Stary 2011-03-10, 20:22   #3646
Martulka000
Raczkowanie

Bo tak szczerze powiem, że bałam się kupić używany... Więc wzięłam ten właśnie dlatego. Bo tani i nowy. A super jest naprawdę.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Aha i witam nową mamusię ENCHANTRESSS witaj
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-10, 20:24   #3647
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

kruczaa gratuluję dużego dzidziolka uważaj na siebie kochana i się nie forsuj

24kasia86 ja bardzo dużo pije ale ja tylko wodę niegazowaną bezsmakową, bo inne mi nie wchodzą... ciężko cukier toleruję

ddaaiissyy widzę, że z tego co piszesz czeka cię jutro mały rarytasik z rana jesteś niemożliwa z ta glukozą....

the_sania nie pomogę ci niestety z brzuszkiem, ale powiem ci, że masz sliczna piłeczkę uwielbiam te wasze brzuchatki

andziot trzymam kciuki za Zosię

kupiłam mężulkowi dwa opakowania ptasiego mleczka...a niech ma
Stary 2011-03-10, 20:26   #3648
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Monia, ale tlusciutki bobas, a moze to dziewczynka? Nie pamietam co chcialas miec, ale buzia dla mnie dziewczeca
Martulka, chyba mamy takie same wozki albo bardzo podobne no oczywiscie zakupki git.
Agus, no no baaaaaaaaaaaaaaaalonik i mi sie wydaje,ze obnizony nie jest. Ale odpoczywaj skoro szyjka slaba
Kasia, ja tez hektolitry pochlaniam, ciagle tylko pic-siku, siku- pic

OOO... piers znowu karmi, ale moja pizame, jutro mam usg, prosze mi tu kciuki trzymac zeby moj baczek byl juz wielki i tlusciutki
Stary 2011-03-10, 20:26   #3649
eweska
Moderatoreska

Witam wieczorową porą

Co nie co doczytałam Was, my własnie wróciliśmy z treningu, trzeba zaraz jakąś kolację zjeść, bo chłopcy się dopominaja
Później kapiel i da spanka
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:32   #3650
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Co do kas pierwszeństwa i generalnie ustępowania miejsc gdziekolwiek to dziś mi Pan w autobusie miejsca ustąpił Miło mi się zrobiło. Ale pamiętam jak kiedyś w Stokrotce czy Tesco stanęłam w kasie pierwszeństwa to nie dość, że nikt nie raczył przepuścić (a upominać się nie potrafię niestety) to jeszcze jakaś kobitka mi się wepchnęła przede mnie i krzyknęła, że ona tu dopiero robiła zakupy, ale zapomniała zważyć cytryn i nie będzie z dwiema cytrynami w kolejce stać aż mnie zatkało !
ja też mam taki charakter, że nie potrafię się upomnieć, ale jak ktoś jest dla mnie wredny to potrafię coś odpyskować....raz mi kobieta w autobusie miejsca ustapiła...młodziutka byla...ale raz byl cholerny ścisk i ledwo sie tam mieściłam z tym brzuchem...a gorąca było niemiłsiernie....ale duzo "starszych" jechało to sobie pomyślałam,że jakoś wytrzymam a jak ktoś wysiądzie to sobie kicnę bo nie wystoję....no i zwolniło się zaraz koło mnie, ale nie zdążyłam nawet pomyśleć o tym, żeby się tam usadowić, bo już bardzo "zmęczona" pani postawiła tam torby....a ja się oczywiście się nie odezwałam, bo zostały mi dwa przystanki i szkoda było mi się denerwować....
Stary 2011-03-10, 20:32   #3651
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

To najpierw powiem, że macie prześliczne brzuszki i zakupy dla dzidzi

Nie doczytałam wszystkiego. Dziś przyszło mi łóżeczko i wózio z all. Wklejam Wam fotki. Kabel się znalazł a gdzie był?? Za fotelem na którym siedzę przy kompie
Mam też smoczek z termometrem. Łóżeczko jeszcze nie skręcone jest.
Śliczne zakupy i fura już kupiona Buciki

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
wierze

same zobaczcie moj bebzol...
wyglada, jakbym miala za chwile zaczac rodzic...
Aguś brzuszek duży, ale czy aż tak nisko jest - wydaje mi się, że nie. Mój jest tak nisko, a z szyjką wszystko ok raczej

Cytat:
hej mamuśki

ale mam od wczoraj nie wiem... skurcze czy co. zaczęło się przed 21 i skończyło po 23. takie kłucie nad pępkiem i aż nie mogłam wyprostować się.... o chodzeniu już nie mówię i dziś znowu to samo. no-spa za bardzo nie pomogła. to są te skurcze brixtona-hicksa, takie bolesne?
na zdjęciu brzucha zaznaczyłam, w jakim miejscu mnie tak właśnie boli. brzuch taki spięty się robi wtedy.

i uwaga najlepsze... nadrabiam was, a tu słyszę jakieś trach. patrzę, a tu krzesło się pode mną rozwaliło taka śrubka wyszła i pękła. mam takie plastikowe jak na balkon na razie, to może i nie od mojej wagi

mój mężul ze mną na zwolnieniu od 1marca, a będzie do UWAGA 28 kwietnia ! tak ma z tą ręką niedobrze. i dół, bo zwolnienie 80% będzie płatne. no ale fajnie, że siedzimy razem w domku

Moria no to faktycznie zbudynienienie hihi

Grazin komoda fajna, ale szafki te po bokach odradzam. sama mam takie w naszym pokoju.

MoniaK a mi się wydaje od początku, że u Ciebie córcia będzie

Kasia i Martulka super zakupy

edit: na zdjęciu zaznaczyłam na żółto, gdzie mnie boli i kuje brzuch...
Sania brzuszek już naprawdę duży , a skurcze objawiają sie takim twardnieniem brzucha czasami bolesnym, ale kłucia nigdy nie miałam

Cytat:
Napisane przez kruczaa Pokaż wiadomość
Dobrze, że synek rośnie jak na drożdżach i oby jak najdłużej wytrzymał w brzuszku
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:35   #3652
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Sania, tez jakis wielki twoj brzuszek, ho ho dziewczyny rosniecie szybko
Dobra woda smakowa to naleczowianka gruszkowo- jabulkowa, mowie wam
Krucza, nakaz oszczedzania od wizazanek , bo inaczej to wiesz bedzie dobrze
Stary 2011-03-10, 20:35   #3653
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Monia, ale tlusciutki bobas, a moze to dziewczynka? Nie pamietam co chcialas miec, ale buzia dla mnie dziewczeca
Martulka, chyba mamy takie same wozki albo bardzo podobne no oczywiscie zakupki git.
Agus, no no baaaaaaaaaaaaaaaalonik i mi sie wydaje,ze obnizony nie jest. Ale odpoczywaj skoro szyjka slaba
Kasia, ja tez hektolitry pochlaniam, ciagle tylko pic-siku, siku- pic

OOO... piers znowu karmi, ale moja pizame, jutro mam usg, prosze mi tu kciuki trzymac zeby moj baczek byl juz wielki i tlusciutki
Stary 2011-03-10, 20:42   #3654
Dziewczonka
Wtajemniczenie

A ja po tych porządkach ledwie żyje...a jeszcze podłogę musze umyc , wszystko mnie boli
A przypomniało mi się...pijcie dużo dziewczynki , bo ostatnio wyczytałam, że male nawodnienie może byc przyczyna skurczy
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:46   #3655
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
Kasiu kupiłam na allegro
http://allegro.pl/3w1-wozek-torent-f...487960869.html
sprzedawca szybko wysłał, bo czekałam tylko 2 dni.
Wozeczek super tylko troche ciezki, no ale jak nie bedziesz musiala po schodach nosic to ok.

A tak wogole to witam mamuski wieczorowa pora. Ciezko bylo was nadrobic.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:46   #3656
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

moniak zdjatko piekne mi tam na sliczna dziewczynke wyglada
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Chcialabym dolaczyc do klubu zelaza []
Hemoglobina 9,9
Aga_pe piona
Tylko czemu te tabletki tak wala krwia bleeeeeeee
uuuuuuuuuuuuuuuuuu
ale ci poleciala!!!!
mam nadzieje ze po lekach bedzie ok
twoje tsabletki smierdza krwia?
to swinstwoco dostaje w kroplowce wyglada i pachnie jak magi

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Agnieszka_pe czy zastanawiam się, czy lekarz mówiąc, że w sumie żelazo nie jest lekiem ratującym życie, nie zasugerował ci, że jutro wychodzisz trochę jakby na własne żądanie? W sumie powiedzieli ci, że powinnaś być jeszcze 10 dni, a ty powiedziałaś, że nie możesz, no to się "zgodzili", żebyś jutro wyszła.
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Aga_Pe
ja domyślam się, że w szpitalu za cudownie nie jest i każdy wolałby być w domu.. ale czy na pewno dobrze przemyślałaś swoje postanowienie? Proponują 10 dni, a ty skracasz sobie tylko do jutra. Ja wiem, że sama oceniasz jak się czujesz.. i domyślam się, że dobrze.. ale martwimy się tu o Ciebie !!!
kochane, wiem ze chcecie dobrz
ale prosze was, nie dobijajcie mnie. mi nie jest latwo podejmowac taka decyzje a sumienie juz podgryza rodzina.
nie bede sie rozpisywac co i jak, za dlugi temat, a niechce zasmiecac watku, po za tym gdyby to bylo moje pierwsze dziecko a drugie jak sierota nie czekalo w domu bez ojca i teraz bez matki to tez inna sprawa
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:47   #3657
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, kochane jesteście, nawet nie wyobrażacie sobie jak bardzo budujące są takie słowa Rzadko zdarza mi się coś tak miłego usłyszeć, na ogół to ludzie komentują, że 18 lat i ciąża to patologia i na pewno przyczyną jest alkohol i głupota i NA PEWNO sobie nie poradzę, bo przecież jak można sobie poradzić w tym wieku...
Ja wiem, ze to truizm i mozesz odebrac jako glupie gadanie, ale sprobuj sie mocno spiac, zeby Twoje dziecko mialo matke nie tylko rozsadna, ale i wyksztalcona. Bo niestety te 28% z matury probnej to jest malutko, oj malutko Trzymamy wszystkie kciuki, zeby Ci sie udalo i z dzieckiem i z nauka. Z biegiem czasu widze, ile daje porzadne wyksztalcenie, naprawde.
Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
aaaa -przyszły mi wczoraj wielorazówki,wygląd ają świetnie,sa tak mieciutkie,ze sama bym w takie gatki wskoczyła hihi,załaczam zdj.
mam nadzieje,ze beda sie tez sprawowały równie fajnie.
superowe, jak tylko zamowie swoje to tez sie pochwale. Cos czuje, ze przeniesiemy sie wkrotce na watek o mamusiach pieluszkowo-wielorazowych
Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Teraz wytlumaczcie dla tego mojego muzgu z budyniu, jak sie uzywa tych pieluszek wielorazowych?Dzidziol cos tam zrobi i co? Ten wklad sam pierzemy?To chyba troche malo jak po jednym wkladzie do pieluszki?
Tu masz kochana watek o tych pieluszkach. I poniewaz to pytanie pojawia sie po raz kolejny mam propozycje do Morii - moze wkleisz odnosnik na 1 stronie, bo widac, ze dziewczyny sa zainteresowane
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=432012
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Na co stawiacie? Mam nadzieję że coś widać.
Dla mnie chlopak jak w morde strzelil!!!
Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

Kasia, też mam zamiar kupić to Klupsiowe łóżeczko z żyrafką i z szufladą. Bardzo mi się podoba
Ja kupuje wersje z misiem, bo mi bardziej pasuje do pokoju.

Ewesko dziekuje za gratulacje Ale watek jeszcze nie dziala, przynajmniej ja nie widze. Pierwsze zderzenie z lakierami bylo fatalne, nastawilam sie na kombinacje czerwono-czarny i wygladalam, jakbym miala grzyba :/ Teraz mam mleczny dol i jasnorozowa gore i wyglada lepiej, tak smiesznie jakos. Ale wcale to nie jest tak, jak na tym filmiku pokazowym, ze raz i juz gotowe. Grunt to sie nie poddawac. A pedzelki w tych podkladowych prze-cu-dow-ne, nie pamietam kiedy mialam ostatnio takie rewelacyjne pedzle w lakierach.

No uwaga, bylismy na wizycie u gineksa. Dostalam recepte na zelazo i magnez, "ladna szyjka mocno trzyma" nadal, ale myslalam, ze zawalu dostane przy USG! Pytam lekarza, czy cos jej tam uroslo, a on na to, ze uroslo!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystkie te moje sukienusie mi przelecialy przed oczami i jeknelam, a lekarz na to, ze "Wargi sromowe urosly" Niezly zartownis, nie?
Mala wazy 1400, jest ulozona glowka w dol. Mam isc do okulisty po opinie nt. SN czy CC i pan doktor powiedzial, ze jak nie bedzie przeciwwskazan to SN to serdecznie zaprasza do wanny, mowi, ze to swietnie dziala na kobiety rodzace. W poniedzialek pojdziemy na oddzial obejrzec do cudo. Jak zapytalam czy cos musze wiedziec wiecej o tej wannie, to powiedzial, ze "Karty plywackiej nie trzeba" Ogolnie powiedzial, ze mam standardowa fizjologiczna ciaze. Aha - zgodnie z moimi przewidywaniami termin porodu przesunal sie na 20.05. Dzidzia chwile pokazala buzke, a potem sie zakryla raczkami, TZ zdazyl jednak zauwazyc, ze "nos ma jak Kulfonek, to jest jak mamusia"

A potem pojechalismy do szkoly rodzenia na pierwsze spotkanie, na razie byla tylko pogadanka, duzo ludzi, mysle ze z 20 par? Nastepne spotkanie za tydzien. Pani bardzo mila, ale robi srogie wrazenie na poczatku.
Poza tym wklejam Wam co kupilam na allegro - wiem, ze moze sie pospieszylam z tymi rozmiarami no i co to w ogole za pomysl z tym rozowym kolorem, ale flamingi mnie zmasakrowaly po prostu
http://allegro.pl/minymo-cudne-body-...487089049.html
http://allegro.pl/minymo-malutka-slo...487087850.html
http://allegro.pl/minymo-mieciutkie-...480443968.html
http://allegro.pl/minymo-slodka-welu...480440694.html
http://allegro.pl/minymo-urocze-body...490661215.html

Aha - w nowej gazetce SuperPharm sa bardzo fajne promocje dla ciezarnych!!! http://www.superpharm.pl/promocje/index
Oto te na ktore sie skusze:
- magnez z wit.B6 - 2x60 tabletek za 6.49zl
- przy zakupie kosmetykow Nivea Baby - gratis chusteczki mokre 63 szt.
- rabat 25% na kosmetyki Mustela 9 miesiecy i Mustela Bebe

I tym optymistycznym akcentem zakoncze ten chyba moj nadluzszy post w zyciu
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:50   #3658
kruczaa
Rozeznanie

Dziękuje Wam dziewczyny za miłe słowa, u was zawsze można znaleźć wsparcie , idę wiec się oszczędzać przed TV, dobranoc
Stary 2011-03-10, 20:52   #3659
Martulka000
Raczkowanie

Kwiatecku cieszę się , że mamy podobny gust

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Wozeczek super tylko troche ciezki, no ale jak nie bedziesz musiala po schodach nosic to ok.

A tak wogole to witam mamuski wieczorowa pora. Ciezko bylo was nadrobic.
W sumie ja mam windę, ale tatuś powiedział, że będzie mi go wnosił. A jak nie to poproszę jakiegoś sąsiada o pomoc.
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-03-10, 20:53   #3660
eweska
Moderatoreska

Mimbi bo z tego co wiem to chyba od 12 marca trzeba będzie prowadzić ten wątek, tak chyba czytałam, ale nie pamiętam dokładnie
Dojdziesz do wprawy i pewnie będziesz zadowolona z lakierków

Gratuluję udanej wizyty Nie dziwię się, że przeleciały ci przed oczami te sukienusie
Piękne zakupki, dla dziewczynek to jednak jest wiele cudownych i kolorowych "kreacji"
Dla chłopców wybór mniejszy niestety.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości