|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" część 2
Cytat:
Poza tym są ludzie, którzy mimo, że mają kasę, to nie czują potrzeby opływania w luksusowe ciuchy, których 60% ceny stanowi napisik na metce i są też tacy, którzy specjalnie zadłużają się dwa razy w roku żeby się obkupić w najnowsze kolekcje najwyższych półek i poczuć ten tak zwany "luksus"
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie Fela i Vixen i nikt mi nie wmówi że sportowe obuwie D&G jest synonimem dobrej jakości. Dobrej jakości buty to chociażby Mizuno nie wspominając o całej długiej liście świetnych marek które są za mało snobistyczne. Rozdzielcie lansik od dobrej jakości przynajmniej
|
|
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
Niektóre wypowiedzi tutaj są tragiczne; dziewczyny, pamiętajcie, że obowiązuje szacunek do drugiej osoby, nawet anonimowo. Ale nie o tym chciałam pisać.
Jestem zadowolona z moich łowów lumpeksowo-wyprzedażowo-allegrowych i dobrze mi z tym. Przeglądam blogi modowe, inspiruję się sklepowymi kolekcjami, obmyślam listę życzeń i działam wg niej, kupując w ww. miejscach. Nienawidzę uczucia, gdy mam kupić rzecz za 200 zł, a 1/4 ceny oddaję państwu na Vat, połowę na marżę dla grubych biznesmenów, kilka złotych obsłudze sklepu i może 20 groszy z tego małemu Chińczykowi. (No, teoretyzuję, to nie są dokładne obliczenia). Może kiedyś będzie mi się chciało płacić dużą marżę za 'markowe' rzeczy, na razie nawet nie marzę o własnym mieszkaniu czy dobrze płatnej pracy, bo studiuję. Dla mnie to abstrakcja, a co dopiero Chanele i Diory. Kiedyś w DE dorabiałam sprzątaniem u eleganckiej pani o uroczym imieniu i urodzie zwiewnego elfa ( ) i miałam okazję obejrzeć jej kolekcję szpilek Gucci, Versace i szczerze powiedziawszy - podeszwy i obcasy tak samo miała pozdzierane jak ja na butach za 100-200 zł. Choć, przyznaję, piękne były. To, że coś jest od projektantów, nie oznacza, że jest z pozaziemskiej, niezniszczalnej materii.I jeszcze jedna rzecz - też chciałabym się ubierać na co dzień w sukienki, szpilki, ale czuję się nieswojo chociażby na uczelni (boję się, że gdy na zajęciach będę w szpilkach czy spódniczkach profesor pomyśli - wystrojona, pewnie głupia; a ja kocham swoje dwa kierunki tak samo jak modę, może nawet bardziej). Podziwiam osoby, które wyróżniają się z szarej masy, bo w naszym konserwatywnym społeczeństwie mogą być wytykane palcami (to nie wypada, jak ona się ubrała, to jej nie pasuje, a ta ma pewnie kupę kasy itp.). A propos stereotypów narodowych itd. polecam książki Mariusza Szczygła o Czechach. Uwielbiam jego reportaże. PS Kiedyś też myślałam, że H&M to luksus. :P No, ale dla wielu Polaków priorytetem jest TANIOŚĆ, czemu nie zawsze się dziwię, bo sama pamiętam czasy licealne, gdy tata stracił pracę, ja latałam w podartych adidasach i 3 beznajdziejnych bluzkach z lumpeksu, a koleżanki w modnych kozaczkach, rzeczach z House'a. Inaczej jest w wypadku, gdy ktoś ma dużo kasy, ale z powodu skopanego gustu aspiruje na miss bazarku (choć i czasem na bazarku zdarzą się fajne rzeczy). Tak więc - wszystko ma płynne granice; polecam rozszerzenie horyzontów pojęciowych i spojrzenie także z innych perspektyw. Idę czytać "Nazwy ubiorów we współczesnej polszczyźnie" do magisterski. Co za powiązanie tematycznie . Najciekawsza refleksja z lektury - pasiak na wizażu to co innego niż pasiak w polszczyźnie ogólnej.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
#1924 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pamiętam, bylam w lo, otworzyli u mnie w miescie (do ktorego i tak musialam dojezdzac) big stara, dżizzz, wszyscy miastowi mieli stamtad ciuchy to byla jedyna sieciowka, a jaki był lans, owszem istnialy jeszcze lee, levis i wrangler, ale to juz byla wyzsza pólka, pamiętam jak zbierałam na dżinsy levisa (które i tak byly po przecenie), wtedy kupienie ciucha to było święto, a i tak większość ciuchów było z bazaru, bo po prostu nie ma w takich miejscach innych sklepów.dlatego dla wielu ludzi sieciówki wydają się luksusem, bo nagle za taką samą rzecz (bazarową) płacą więcej. Cytat:
Edytowane przez 6roove Czas edycji: 2011-03-10 o 16:31 |
|||
|
|
|
#1925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Natomiast mam jedne buty na obcasie kupione 2 lata temu na obronę licencjatu... i muszę drugi raz zmienić fleki, bo się ścierają.W lumpeksach też się ubieram, bo lubię, tak samo na wyprzedażach w sieciówkach. Mam to gdzieś mówiąc szczerze .
|
|
|
|
|
#1926 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Każdy może mieć swoje zdanie
Absolutnie nie gardzę osobami które kupują ciuchy na bazarkach/w Primarku/ w innych sieciówkach. Naprawdę nie wiem skąd te sugestie? Na podstawie prób i błędów przekonałam się, że lepiej inwestować w coś co jest trwalsze, porządnie wykonane i ma klasyczny wygląd + dopracowane szczegóły. Rozumiem że ktoś może mieć inne spostrzeżenia, ale ja ilekroć kupiłam buty typu CCC byłam mocno niezadowolona, dlatego teraz inwestuję w inne obuwie - zwłaszcza jeśli chodzi o obuwie zimowe - klasyczne oficerki oraz wieczorowe czarne szpilki. Co oczywiście nie oznacza że nie mam paru par szpilek z Re które kupiłam ze względu na niską cenę i ciekawe wzornictwo - które jednak jakością nie grzeszą... Wiadomo że i wśród drogich marek znajdą się kompletnie tandetne modele ubrań i dodatków - to nie ulega żadnej wątpliwości (zwłaszcza Gucci, Versace już przez kogoś tutaj wymieniane) Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zwłaszcza dlatego że też lubię taki elegancki styl. Ale nieco smucą mnie dziwne spojrzenia, mierzenie wzrokiem, komentarze na uczelni typu "Znów nowe buty?", "Mnie szkoda kupować setną marynarkę", "Po co Ci szpilki? Adidasy są fajniejsze"... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
***Wątek ten powinien służyć możliwości wyrażenia swojego zdania - naprawdę nie wiem skąd te nadinterpretacje, ogólne oburzenie i wzajemne złośliwości. |
|||||||
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Święte słowa!
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
|
#1928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odziani w najnowsze szatki prosto z ... lumpka.no cóż, pozory mylą i radzę się tego nauczyć bo o ile do ciuchów w ogóle nie przywiązują wagi, to za to niczym nadzwyczajnym są samochody prosto z salonu, najnowsze nowinki techniczne, wycieczki do dalekich zakątków świata etc.lepiej się zastanowić zanim obdarzy się kogoś pogardliwym spojrzeniem, bo w ostatecznym rozrachunku może zrobić się nieco głupio ![]() znam też taką rodzinkę, nie Polacy! , z tych Waszych krajów mlekiem i miodem płynących, a babka potrafiła na wesele przyjść w zwykłych piankowych klapkach i sukience letniej, które podobne u nas na targu x lat temu sprzedawano i obciach jak stąd do Chin. A kasy też jak lodu ![]() Cytat:
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1930 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() reagujesz strasznie emocjonalnie i nerwowo na kazdy moj post, KTORY NIE JEST ADRESOWANY DO CIEBIE po co, tego nigdy nie pojmę Cytat:
zawsze myslalam,ze licealistki chodza do tally, new yorkera... pelno tam widze dzieciakow Cytat:
niektorym nie pomoze i prada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
baaa na bank mam cos z primarka, jakies rekawiczki czy czapę i komplet walizek tam kupilam, te akurat sa wykonane duzo lepiej od asortymentu w polskich sklepach ostatnio na innym watku napisalam, ze nie odwazylabym sie kupic zimowych kozakow na allegro za 50zl, bo zimowe buty musza byc porzadne i niefortunnie podalam srednia sklepowa cene skorzanych kozakow na zime... nie musze mowic co bylo dalej? Cytat:
znasz modlitwe polaka z dnia swira? kilak osob ja wlasnie zapalczywie odmawia ktoras z was pisala, ze nie wyobraza sobie eleganckiej kobiety w tanich butach, ale nie widzi powodu,z eby licealistka kupowala szpilki za 500zl (mniej wiecej taki byl sens) i ja sie z tym zgadzam, jednak jestem juz w wieku i zawodzie, w ktorym "bazar" nie przystoi... bo bede wygladala niepowaznie dla kontrahenta Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-03-10 o 20:08 |
|||||||
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteśmy na forum internetowym. To takie dziwne miejsce, gdzie ludzie rozmawiają ze sobą i mają takie dziwne, niezrozumiałe prawo odnosić się do wypowiedzi innych ![]() Kolejna lekcja na dziś - czytanie. Nie napisałam "ludzie dzielą się na tych i tych", ani "na świecie 45% ludzi robi tak, a reszta tak". "Są ludzie" jest zwrotem, którzy należy rozumieć jako mały kwantyfikator, "istnieje".
Edytowane przez Fela Von Helvete Czas edycji: 2011-03-10 o 20:09 |
|
|
|
|
#1932 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i tak calkiem przypadkiem plujesz jadem na kazdy moj post, ktory znajdziesz? ciekawostka |
|
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1934 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ogarnij się, nie będzie przez całe życie tak, że wszyscy się będą z Tobą zgadzali...
|
|
#1936 | |
|
Konto usunięte
|
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
na twoim miejscu balabym sie tylko o swoja przyszlosc z taka nadpobudliwoscia i charakterem choleryka... felu-SKINHEADKO jesli dobzre pamietam chyba ze w tej subkulturze jest trendy bycie pierwszym do bojki ![]() goraco pozdrawiam i z mojej strony EOT wrocmy do tematu wątku Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-03-10 o 20:39 |
|
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Tia, faktycznie, kultury u mnie za grosz. W snuciu własnych teorii jesteś świetna
A z biciem i skinheadami to dopiero dałaś popis.Nie będę w taki sposób prowadzić dyskusji
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak myślisz że od noszenia Prady ludzie stają się bardziej kulturalni, to śmiem twierdzić iż masz troszeczkę dziwne poglądy. Nie stać cię na ciekawszą dłuższą wypowiedź? Lubię czytać twoje mądrości. |
|
|
|
|
#1939 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
o prosze, juz masz za cos ostrzezenie, czyzby za "kulture"? co mnie rozwala: to nie moda, ale.... wystrzegam sie jak moge eko skorek, taka mam zasade, powodow wiele jednak uległam, bo byla sliczna, prosta, pakowna, w kolorze kawy z mlekiem nosilam ja 5 dni.... teraz patrze, ze w miejscu, gdzie ocierala sie o moje biodro jest juz przetarta ta wierzchnia warstwa plastiku i widac "bebechy" gdzies wyzej napisalam,z e za 100zl mozna kupic porzadnie wygladajaca torebke, owszem, mozna na cale 5 dni ![]() pewnie gdybym wydala 500 i kupila skore, to nosilabym ja 3 lata, a nie 5 dni.... polecam new looka Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-03-10 o 21:13 |
|
|
|
|
#1940 |
|
Wtajemniczenie
|
heheh szacuję że za 3-4 miechy będzie szał na szwedy, ogolnie na luźne spodnie z szerokimi nogawami. Juz widuję pierwsze odważne laski, szoook na tle tych wszechobecnych rurek... ;D
omg
|
#1941 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ludzie tka się patrzą jakbym nie wiem jak kasą szastała a to tylko Primark albo H&M
|
|
|
#1942 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ech znowu 10 komentarzy - "ludzie nie wydają na ubrania bo mająna ważniejsze rzeczy"A ja po raz 10 powtórzedobrze się ubrać to absolutnie nie znaczy drogo ! Dlatego wspominałam o ludziach mieszkających w slumsach -bez kanalizacji zarabiających na życie grzebaniem śmieciach którzy mimo to są lepiej ubrani od ludzie których widuje na co dzień! I nie rozumiem skąd to wyciąganie Diorów czy 'Chanelów' ??Czy ktoś tu pisze że trzeba kupować designerskie ciuchy za kilka tysiecy euro żeby dobrze wyglądać ?? Czy ktoś twierdzi że trzeba kupować drogie rzeczy żeby poczuć sie luksuosowo? Tu nie chodzi o lans czy szpan ale o zwykłą ludzką potrzebę estetyczną ! Ludzie mają potrzebę oglądania ładnych rzeczy , ubierania się w nie dlatego . nawet najbardziej prymitywne plemiona mają często piękne stroje .A u nas spotkanie kogoś ładnie ubranego to rzadkość (podkreślam ładnie - nie w markowe ciuchy nie designerskie nie drogie) Między atmosphere a Chanel jest ogrom sklepów o wartościach pośrednich. A na wyprzedażach czy w outletach ,w lumpeksach czy ana allegro można kupić porządne i ładne rzeczy za takie same pieniądze jak na bazarze! W jednej gazecie kobiecej nawet redaktorki przeprowadziły taki test ;miały do kupienia określony zestaw ubrań , był w trzech różnych miejscach i sprawdziły gdzie najbardziej sie opłaca kupować > i nie wyszło im że na bazarku czy w hipermarkecie , bo bardziej opłaca sie w outlecie nie tylko wyszło taniej ale też jakoś była lepsza.Jest takie powiedzeni " jestem biedny nie stać mnie na tanie rzeczy" tzn że ktoś kto ma mało pieniędzy tym bardziej powinien zwracać uwagę na jakość Problemem nie jest kasa tylko to że ludziom sie nie chce.,nie przejmują sę ubiorem ubierają sie byle jak w rzeczy kiepskiej jakości a często też niechlujnie (zniszczone i ubłocone nogawki od spodni bo nie chce sie kupić swojej długości albo zanieść do krawca) . Wzbudza to we mnie żal -bo jak już wspominając ludzie naprawdę biedni sa czesto lepiej ubrani a po drugie mam wrażenie że na tej samej zasadzie jak wyglądem ubioru nie przejmują się śmieciami czy petami na przystanku czy własnym podwórkiem. Taki tumiwisim wizulany Poza tym uważam że ubiór jest pewnym sposobem na okazanie szacunku tym którzy na nas patrzą i oddaje stosunek do miejsca w którym jesteśmy.Dziadowski ubiór to powiedzenie 'nie chce mi się dla was dobrze wyglądać ' Cytat:
|
|||
|
|
|
#1943 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za 80zł spodnie w sieciówce to tylko na wyprzedaży lub po przecenie, właśnie jutro się po takie wybieram. Ciekawe czy wytrzymają jedno pranie. A co do licealistek nie mam pojęcia gdzie się ubierają i nie wiem co to ma wspólnego z tym co pisałam. Cytat:
Kupiłam Flavię za całe 110zł i mam ją już troszkę dłużej niż 5dni. Podejrzewam, że prędzej mi się znudzi niż urwie/podrze itp. Mam też torebkę z atmo za całe 30zł, jest cała i zdrowa
|
|
|
#1944 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() taki nasz polski obyczaj choc jakos tak wyczuwam, ze jakby powiedziec "lubie sisleya, benettona, wallisa, monnari, guessa czy ochnika" to by sie czlowiek dowiedzial, ze jest burżuj i "kasa szpanuje" Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-03-10 o 23:49 |
||||
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
powiem krotko
ja **** 1. nie ładne to co ładne tylko co się komu podoba, moje ładne to inne niż twoje ładne. I uważam, że większość osób na ulicach w wieku zbliżonym do naszego się fajnie ubiera (i co z tego, ze w sieciówkach) 2. jak dorośniecie dzieciątka kiedyś do tego, aby zarabiać na rodzinę dojdziecie do wniosku, że czasami NIE MA gdzie wcisnąć nawet zakupów bo się normalnie na nie nie ma czasu (o pieniądzach już niejednokrotnie nie wspomnę). Więc jak tu rozważać godzinami składanie "setów"... 3. Znajdź sobie jedna z drugą przecenione spodnie w sieciówce w rozmiarze 42 i wyżej, powodzenia. 4. Nie porównuj proszę jedna z drugą plemion afrykańskich (czy naprawdę wiecie jaka jest specyfika życia takich plemion? Czy wyszywacie sobie ciuchy na co dzień? Jesteście takie pewne, że WSZYSCY biedni ludzie w afrykańskich plemionach pięknie wyglądają? A te muchy i wydęte brzuszki to skąd?) 5. Lumpeksy - przereklamowana sprawa. Ile osób tam coś kupi? 10%? 20%? dla reszty niezamożnych zostają same przebarwione ściery (jak za przeproszeniem za***lasz za 1030 zł netto w oszałamiającym systemie 3 zmianowym, masz 2-3 dzieci to ciekawe kiedy znaleźć czas na buszowanie po lumpeksach i czatowanie na rzut towaru). Wylewa się z was takie poczucie wyższości. Jedna czuje się lepiej, że wydaje mało, druga że kupuje torebki tylko droższe (i tak, mam około 5 torebek z etorebki i wszystkie są w super stanie), trzecia że jest taka oryginalna, czwarta że się super ubiera w lumpeksie. To był w zamierzeniu -luźny- wątek, a nie promujący dywagacje na temat "jaka to ja jestem za✂✂✂ista a wy nie" :| |
|
|
|
#1946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety , przejaskrawienie argumentów strony przeciwnej to tyleż popularny co nietrafiony chwyt ,pokazuje że emocje biorą góra nad zdrowym rozsądkiem..albo umiejętnością czytania ze zrozumieniem.. Cytat:
Za tyle samo mam 3 tuniki jedwabne -klasyczne ,piękne rzeczy na lata ( jedna nawet z H& M którego generalnie nie lubie) Mam sporo rzeczy które uważam za świetnej jakości i bardzo ładne a kupiłam je za 20, 30 zł ,czy to na wyprzedażach czy na all. A nawet jak na coś się wyda więcej to i tak się to opłaci kiedy rzecz posłuży długie lata ,ba pokolenia ! Miało nie byc o desinerach ale przypomniało mi się jak czytałam kiedyś że w Francji klasyczną torebke Chanel (tą pikowana z łańcuszkiem której knockoffy tą tak popularne ostatnio) kobiety sobie przekazują z babki na córkę a potem na wnuczkę -jedna torebka służy przez kilkadziesiąt lat ! Chociaż też podpisze się pod tym co dziewczyny wyżej pisały -nieraz chciałbym sie ładnie ubrać ale aż bym się czuła nadto wystrojona wśród ludzi w szeleszcących kurtkach dziwnie się na mnie patrzących :/ |
||
|
|
|
#1947 | |
|
Konto usunięte
|
no wlasnie, wielu ludziom "sie wydaje", bo sklep jest "na pewno drogi"
ale jaki jest sens kupic bluzeczke za 59zl w new yorkerze ktora sie zmechaci po 3 praniach, jesli mozna kupic lepsza za np 120 i to nie sa wielkie pieniadze, jesli ona ma troche posluzyc, bo te pierwsza mozna bedzie szybciutko wyrzucic i kupic kolejna, kolejny wydatek... na ebayu chodzi sporo chanelek 2.55, bo predzej czlowiekowi wyjdzie uszami ten model niz sie zniszczy i sa w tak dobrym stanie, ze po latach uzytkowania ludzie sprzedaja je za 7-8tys zl, czyli niewiele mniej, niz wydali kupujac... w ochniku na wyprzedazy kurtka kosztuje mniej niz w levisie czy lee a jeszcze co do jakosci dzinsow, moj TZ kupuje rozne marki, ale w tym wlasnie levisa i te ostatnie nosi latami, az stracam kolor, fason i zrobia sie totalnie niemodne, po czym wyrzuca spodnie, ktore nie sa podarte, ani przetarte mial dwia pary z zary, w kazdej material pekl na tylku po kilku mcach takie samo doswiadczenie mam ja - jasne dzinsy z zary - rozerwaly sie po 5 zalozeniu, czarne eko skorki z c&a, rozerwaly sie na 1 wyjsciu.... oszczedzilam na tym jak cholera ![]() jest tez taka opcja jak asos, maja niedrogie, a naprawde ciekawe ubrania... nietuzinkowe, przemyslane, nie takie jak 90% sieciowek, a ceny sieciowki, ceny drozszej sieciowki i pare rzeczy od mniejszych projektantow jak jest z trwaloscia, tego nie wiem, bo niezbyt duzo mialam okazji nosic ichnie produkty na sobie Cytat:
Edytowane przez 201704051255 Czas edycji: 2011-03-11 o 10:06 |
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Z drogimi dżinsami jest ten problem, że kiedy człowiek kupi takie Lee, to potem za cholerę nie może wrócić do tych za 80 zł, bo faktycznie jest ogromna różnica w jakości.
|
|
|
|
#1949 |
|
Zadomowienie
|
Tu akurat się nie zgodze - TŻ kupił sobie jeansy Lee i po paru miesiącach się przetarły i zrobiły się dziury.
Śmieciowata telewizja, śmieciowate reklamy, śmieciowate sklepy, śmieciowate sławy, śmieciowate jedzenie, śmieciowata cywilizacja, śmieciowate umowy, śmieciowata sytuacja w kraju, śmieciowate umysły. A ja tak lubię porządek. |
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Gabi ja bardzo podziwiam Ciebie i Twój sposób ubierania się i często się Tobą inspiruje
Zwłaszcza dlatego że też lubię taki elegancki styl. Ale nieco smucą mnie dziwne spojrzenia, mierzenie wzrokiem, komentarze na uczelni typu "Znów nowe buty?", "Mnie szkoda kupować setną marynarkę", "Po co Ci szpilki? Adidasy są fajniejsze"... no ok, ale ja już naprawdę się tym w ogóle nie przejmuję i naprawdę zupełnie nie zwracam na to uwagi ba, wszyscy znajomi często zwracają mi uwagę, że jak idę to zupełnie nikogo nie widzę (machają mi, kukają a ja nic) no tak już mam i fajnie mi z tym ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
i niech tak zostanie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.

) i miałam okazję obejrzeć jej kolekcję szpilek Gucci, Versace i szczerze powiedziawszy - podeszwy i obcasy tak samo miała pozdzierane jak ja na butach za 100-200 zł. Choć, przyznaję, piękne były. To, że coś jest od projektantów, nie oznacza, że jest z pozaziemskiej, niezniszczalnej materii.
). 
to byla jedyna sieciowka, a jaki był lans, owszem istnialy jeszcze lee, levis i wrangler, ale to juz byla wyzsza pólka, pamiętam jak zbierałam na dżinsy levisa (które i tak byly po przecenie), wtedy kupienie ciucha to było święto, a i tak większość ciuchów było z bazaru, bo po prostu nie ma w takich miejscach innych sklepów.
Kupiłam torbę z Atmosphere (nie tę prezentowaną stronę wcześniej) wiedząc, że ma ją mnóstwo osób. Kupiłam bo zwyczajnie mi się podobała i chciałam ją mieć. Mam też wszechobecną na wizażu Flavię z e-torebki - jest wygodna i poręczna. Czyli podążam ślepo za trendami i jestem fashion victim?
Jak widzę np. w H&M rzeczy w wyjątkowo atrakcyjnych cenach, np. bluzka z bufkami za 29zł (później były po 59), spodnie jeansowe po 50zł (mam dwie pary i nie są niechlujne)czy przykład z lata - spodenki jeansowe z serii Boyfriend za 39zł (aktualnie są identyczne modele po 99zł) to je kupuję i nie zastanawiam się ile osób je będzie nosiło, czy to stosowne, czy nie lepiej zainwestować w Lee bo przecież ponoszę je tylko rok a nie 5 lat
.

masz prawo wiedzieć co jesz.