Wszystko o Avonie - cz. 18 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-10, 19:48   #331
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi
Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 18

Cytat:
Napisane przez dianuseeek Pokaż wiadomość
Laseczki klientka spytała o dobry peeling, myślała o czymś z PS, więc poleciłam jest maseczke z peelingiem sake & ryż i wzięła dwie sztuki. dobrze zrobiłam?
hmmmm ta maseczka jest super, bo fajna skóra po niej, ale typowym pelingiem to ona nie jest ....
ja mam w zimę straszny problem ze skórkami ... używałam peelingów z naturalsa - mimo niskiej ceny są ok
najbardziej pasował mi peeling z solutions
teraz używam mikrodermabrazji z anew (to właściwei peeling wg mnie) i też jest ok

ale może akurat Twoja klientka nie ma wielkiego problemu - wówczas powinna być zadowolona

uwielbiam serię sake&ryż

pomalowałam sobie pazurki tym gunmetal - super kolorek myślałam, ze wysechł i poszłam się kąpać ... no i musiałam go zmyć a więc - długo schnie ... drugi raz teraz nie maluję, ponieważ nie chcę, żeby mi się pościel odwzorowała
ale jutro w pracy albo po sobie maźnę pazury

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:50   #332
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alytjow Pokaż wiadomość
dzisiaj mam "święto paczki" przyszły aż 4, wiec było co robic, ale wypróbowałam serum liftingujaco-ujedrniające, wiem efektów nie widac jeszcze, ale nie jest tłuste i szybko się wchłania, a mam cere tłusta. wiec dla mnie jest ok. kuferek z kremem za 19.9 tez jest bardzo ładny i pojemny. to chyba na tyle
mówisz, że nie tłuste a ja próbki wydałam mamie, bo myślałam, że to serum jest właśnie tłuste jak te dwa pozostałe, może jeszcze ich nie wykończyła to przetestuję na sobie
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:50   #333
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Ja też mam na darmowym katalogu czarny pasek,nawet próbowałam pod światło sprawdzić co zamalowali

Wrzuciłam fotki szminek na katalogowy

Ma ktoś już coś z serii Naturals rumianek? bo jestem ciekawa czy przyjemne,ładnie pachnie?

Co do torebek to podoba mi się bardzo Hannah... ale nie dam tyle kasy...i w minikatalogu taka ładna jest torebka Abelia,ta biała i podobają mi się jeszcze okulary Bryony

Będę mieć niedługo imieniny,może jakaś zrzutka na kosmetyki dla Sarunieczki?
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:53   #334
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Ja też mam na darmowym katalogu czarny pasek,nawet próbowałam pod światło sprawdzić co zamalowali

Wrzuciłam fotki szminek na katalogowy

Ma ktoś już coś z serii Naturals rumianek? bo jestem ciekawa czy przyjemne,ładnie pachnie?

Co do torebek to podoba mi się bardzo Hannah... ale nie dam tyle kasy...i w minikatalogu taka ładna jest torebka Abelia,ta biała i podobają mi się jeszcze okulary Bryony

zamalowali "katalog 5/2010"
Stary 2011-03-10, 19:54   #335
LadyMK
Zakorzenienie

kurcze;p a ten minikatalog to gdzie to?
wiem głupie pytania może - wybaczcie...

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 19:57   #336
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
kurcze;p a ten minikatalog to gdzie to?
wiem głupie pytania może - wybaczcie...
tu
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2123
Stary 2011-03-10, 20:01   #337
mistress88
Zadomowienie

Cytat:

mnie też się podoba Abelia, ale wydawało mi się, że jest srebrna?

Sarunieczka, a które imieniny obchodzisz? Mai czy Marzeny? :P

mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-10, 20:04   #338
Oja 84
Zadomowienie

ja dziś miałam święto paczki kosmetyki już dawno rozwiezione bo kurier był o 10 rano wzięłam m. in. z demo ten róż odcień russet i jest strasznie ciemny, kolor zupełnie inny niż w kat!!! mgiełka fiołek i liczi baaardzo ładny zapach i dość mocny jak na mgiełkę, wzięłam też z tych str wyprzedażowych podkład w kompakcie idealny kolor-z odcieniem trafiłam ale jak dla mnie jest ten podkład słabo kryjący

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:06   #339
LadyMK
Zakorzenienie

dziękuję

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:07   #340
mistress88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
ja dziś miałam święto paczki kosmetyki już dawno rozwiezione bo kurier był o 10 rano wzięłam m. in. z demo ten róż odcień russet i jest strasznie ciemny, kolor zupełnie inny niż w kat!!! mgiełka fiołek i liczi baaardzo ładny zapach i dość mocny jak na mgiełkę, wzięłam też z tych str wyprzedażowych podkład w kompakcie idealny kolor-z odcieniem trafiłam ale jak dla mnie jest ten podkład słabo kryjący
no właśnie, ten russet zupełnie inny i teraz ponawiam moje pytanie: mogę zrobić zwrot z demo?

Stary 2011-03-10, 20:09   #341
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
nie używam różu wogóle
a tym fiołkiem to tak kusicie, że zamówię sobie żel pod prysznic, bo mgiełek nie używam, a te balsamy naturalsa to kiepsko nawilżają, albo mi się tak wydaje wolę już spa

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez mistress88 Pokaż wiadomość
no właśnie, ten russet zupełnie inny i teraz ponawiam moje pytanie: mogę zrobić zwrot z demo?
możesz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-10, 20:12   #342
Sarunieczka

Cytat:
mnie też się podoba Abelia, ale wydawało mi się, że jest srebrna?

Sarunieczka, a które imieniny obchodzisz? Mai czy Marzeny? :P
Weź nie wymieniaj tego brzydkiego imienia tak głośno
To drugie obchodzę,dowodowe:brzydal :tuż po świętach

Kuźwa ta torba jest srebrna? ja widzę białą i te wzorki srebrne bądź szare....
Stary 2011-03-10, 20:14   #343
musso4
Zakorzenienie

Cytat:

ja też widzę białą, może któraś trendująca się wypowie
Stary 2011-03-10, 20:15   #344
cebulkaa
Wtajemniczenie

Cytat:

dziękuję
cebulkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:15   #345
alytjow
Zakorzenienie

GG do alytjow

napisane [musso4][mówisz, że nie tłuste a ja próbki wydałam mamie, bo myślałam, że to serum jest właśnie tłuste jak te dwa pozostałe, może jeszcze ich nie wykończyła to przetestuję na sobie]
ja tez mialam dwie pozostałe próbki tego serum Anew i niestety obie zostawialy długo tłusta powloke na twarzy , a ten nie
alytjow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:20   #346
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alytjow Pokaż wiadomość
napisane [musso4][mówisz, że nie tłuste a ja próbki wydałam mamie, bo myślałam, że to serum jest właśnie tłuste jak te dwa pozostałe, może jeszcze ich nie wykończyła to przetestuję na sobie]
ja tez mialam dwie pozostałe próbki tego serum Anew i niestety obie zostawialy długo tłusta powloke na twarzy , a ten nie
no to chyba zamówię próbki, tak mnie zraziły te pozostałe serum (kuźwa jak to się odmienia) że tego nawet nie chciałam próbować a tu taki zonk pozytywny

Edytowane przez musso4
Czas edycji: 2011-03-10 o 20:21
Stary 2011-03-10, 20:22   #347
Kasiac89
Raczkowanie

GG do Kasiac89

Cytat:
dziewczyny powiedzcie mi coś o torebce Magdelena
bo mam chętną osobę na nią, ale niestety obawia się ona, że pasek będzie za krótki
Dzisiaj dostałam ta torebkę i jak dla mnie pasek jest nawet za długi, mi przy moich 166 cm sięga za biodro, a wolałabym żeby leżała na biodrze :P poza tym jest śliczna i dość pakowna, ze względu na to, że jest szeroka i nie ma suwaka.

A powiedzcie mi proszę czy macie już Super Shock czarny na dzisiejszych/wczorajszych fakturach bo mi pokazuje nadal żółtą kropę :/

Studentka politologii

Kasiac89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:25   #348
musso4
Zakorzenienie

jeszcze was pognębię na temat wysuwanego błyszczyka w szmince, miała któraś warto kupić pewnie było o tym w którejś części wątku, ale ja wtedy jeszcze się nie udzielałam
Stary 2011-03-10, 20:27   #349
Ewelinagol
Raczkowanie

A powiedzcie mi proszę czy macie już Super Shock czarny na dzisiejszych/wczorajszych fakturach bo mi pokazuje nadal żółtą kropę :/[/QUOTE]

Tak ja mam już na fakturce, a też miałam żółtą kropkę.
Ewelinagol jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-10, 20:28   #350
Sarunieczka

A tak jeszcze jeśli chodzi o zwroty...ja też nigdy nie robiłam jeszcze,powiedzcie mi proszę,gdybym chciała wymienić pierścionek na większy,to jak to będzie wyglądać? mam go odesłać oczywiście,wiem trzeba jakoś napisać że z prośbą o wymianę? i dorzucą do następnej paczki większy,tak? bo nie mogę go zwrócić i zamówić z następnego katalogu bo w kat.05 już go nie ma...
Stary 2011-03-10, 20:29   #351
mistress88
Zadomowienie

Cytat:

spytna jesteś, jednego imienia sobie używasz, a imieninki to od drugiego obchodzisz, co

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja też widzę białą, może któraś trendująca się wypowie
no nie wiem może ja mam zaburzone postrzeganie kolorów ale jak biała to nie chcę, białą już mam

Stary 2011-03-10, 20:32   #352
cleo80
Zadomowienie

Cytat:
A tak jeszcze jeśli chodzi o zwroty...ja też nigdy nie robiłam jeszcze,powiedzcie mi proszę,gdybym chciała wymienić pierścionek na większy,to jak to będzie wyglądać? mam go odesłać oczywiście,wiem trzeba jakoś napisać że z prośbą o wymianę? i dorzucą do następnej paczki większy,tak? bo nie mogę go zwrócić i zamówić z następnego katalogu bo w kat.05 już go nie ma...
Ja ostatnio miałam taką sytuację. Kupiłam mamie pierścionek Hana w rozmiarze 10 i okazał się za duży. Odesłałam go i na tym formularzu zwrotu napisałam, że chcę go wymienić na mniejszy. Niestety , nie ma już go w sprzedaży , więc odjęli mi jego wartość od tej faktury.
cleo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:39   #353
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli piszesz o demi to będzie jeszcze w k6, to powinni mieć na wymianę

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

cleo80 boskie te twoje makijaże
Stary 2011-03-10, 20:41   #354
Meitsa
Zakorzenienie

Witam w nowym wątku dziewuszki Udało mi sie nadrobić, uwaga... ponad 130 stron! Od ponad dwóch tygodni siedzę w Szkocji i jak przyjade to będę miała bardzo mało czasu żeby zebrać zamówienie z 4 oczywiście jak na złość znalazł mi sie klient, który zamówił Slip Into i oczywiście naszyjniki miałam w brakach, a miał to być prezent na Dzień Kobiet i musiałam zdobywać naszyjniki z innego źródła
Kobitki, poradzcie mi co mam zrobić, prawdopodobnie w okresie letnim będę znowu wyjeżdżać za granice ale tym razem na 3 miesiące i nie wiem co mam zrobić z moim kochanym Avonem Boję się, że jak zawieszę działalność to stracę klientki, a dopiero co udało mi się je pozyskać...

A jeśli mowa o ujawnianiu się to mój ryjek jest na avku obok, a moje wszystkie imiona w kolejności to Sylwia Teresa Agnieszka

meitsa-no-sekai.blogspot.com
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach
25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające
Meitsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:43   #355
EvaBS
Raczkowanie

[QUOTE=musso4;25643906]nie używam różu wogóle
a tym fiołkiem to tak kusicie, że zamówię sobie żel pod prysznic, bo mgiełek nie używam, a te balsamy naturalsa to kiepsko nawilżają, albo mi się tak wydaje wolę już spa

nir przepadam za balsamami z naturals, ale fiołek zapach jest boski, skusiłam się nawet na mgiełkę na którą nic i nikt nie był w stanie mnie namówić aż do momentu fiołek i liczi ... zapach cudowny....

Pochwalę się taka sytuacją dotyczącą mgiełki i całej serii liczi i fiołek .. kupując dziś biżuterię u jubilera.... nie mogłam zdecydować się która długość łańcuszka, więc Pan, (całkiem fajny chłopak) mówi żebym przymierzyła, zdejmuje szalik... a tutaj zapach fiołek i liczi..... dostałam dobry rabat... reakcja na ten zapach. była widoczna
Zwierzątka duże i małe

EvaBS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:43   #356
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Cytat:
hejka kobitki
potrzebuję recenzji odnośnie jakiś kosmetyków do stópek - nieładnych stópek, które trzeba codziennie pumeksować
przyszła teściowa poradziła mi kosmetyki z planet spa - maseczkę do stóp.
Po pierwsze krem do stóp SPA z kwasami AHA - jest genialny.
Po drugie krem zmiękczający do stóp lawendowy - jest świetny. Używam tych dwóch na zmianę jeden rano i jeden wieczorem, miałam ogromny problem z pękającą skórą na stopach i strasznie twardą skórę stóp i te kremy bardzo mi pomogły.
Po trzecie najważniejsze nie pumeksuj, nie tarkuj stóp codziennie, bo nigdy nie odżyją. W ten sposób zdzierasz codziennie odbudowujący się naskórek i stopy są bardziej narażone na pękanie, otarcia i twardnienie skóry. Daj im odżyć, niech skóra odżyje. Na początku odbudowujący się naskórek będzie brzydko wyglądał ale potem już tylko krem i raz na kiedyś tarka wystarczy. W połączeniu z tymi dwoma kremami będą wyglądały bardzo ładnie. Ja właśnie to przechodziłam i teraz już ok

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy polecacie kremowo-pudrowy podklad w kompakciee 'idealny kolor'? On jest w kat 5 na str. 64. Chcialam sobie zamowic i wyprobowac a nie wiem czy warto. Miala ktoras a was? Dodam ze mam cere mieszana.
Sama nie używałam ale moje dwie siostry i dwie klientki. Jak raz wzięły tak już nigdy więcej i skrytykowały. Wszystkie skarżyły się na odstające skórki, co bardzo się rzucało w oczy i nieestetycznie wyglądało oraz widać było od razu "tapete" na twarzy

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Dostałam w paczce mini balsam śródziemnomorski z oliwką i nie ma on polskich napisów
Wszystko po rosyjsku i jeszcze jakiś do niego podobnych języków.

I tak się zastanawiam czy avon może nam sprzedawać taki produkt?
Nie jest czasami tak, że produkt sprzedawany w Polsce powinien mieć polskie napisy?

Pamiętam, że kiedyś jak przysyłali produkt bez polskich napisów to dołączali osobną karteczkę, a teraz nic
Każdy produkt powinien mieć polskie napisy obojętnie, czy to kosmetyk, czy żywność. Opis na pewno powinien zawierać skład. Przerabiał to właśnie mój brat, którego firma sprzedają m. in. żywność sprowadzaną w Niemczech. U nas tłumacz przysięgły wszystko mu tłumaczy i on tylko nakleja tekst na opakowanie. Z ciekawości zerknęłam na swoje kosmetyki z Avonu i pierwszy chwyciłam krem na rozstępy, który niedawno zamówiłam. Tłumaczeń na różne języki na nim pełno ale po polsku nie ma. Zaraz piszę do Avonu skargę i zażądam tłumaczenia
"...przecież muszę poznać skład, czy nie ma tam substancji, które mogą mnie uczulić, a w najgorszym przypadku zaszkodzić. Zwrotu nie zamierzam robić na swój koszt z uwagi na ich nieznajomość prawa konsumenta..."

Cytat:

Wzięłam katalog do pracy,choć zamawiam dopiero na początku kwietnia,i od razu zrobiło się zbiegowisko poza tym przyniosłam dziewczynom kosmetyki,smarowaniom i wąchaniom nie było końca,jedna drugiej pokazywała,jak dzieci I już uzbierałam na prawie dwie stówy na kat.05
U mnie k. 7 robi furorę Jedna klientka pobiła rekord - po 20 minutach od przekazania jej katalogu oddała mi go z zamówieniem na ponad 100 zł Był to wtorek i stwierdziła "jest święto kobiet więc trzeba sobie prezent zrobić" - tylko ona taki prezent robi sobie co katalog

Cytat:

Ten zestaw rumiankowy zamawiała jedna klientka. Pamiętam, że specjalnie go wąchałam, bo też oczekiwałam delikatnego zapachu rumianku na wiosnę ale niestety

Jak już jesteśmy przy zapachch takich nowych kosmetyków, to powiem Wam, że ten cytrynowy zestaw z Naturalsa, gdzie jest balsam do ciała, mgiełka i żel pod prysznic też mnie nie powalił. Balsam pachnie jak cytrynowy krem glicerynowy z drogerii Mgiełka pachnie jak woda z "setką" spirytu i dosypanym kwaskiem cytrynowym Nie radzę się tym napalać i robić sobie nadziei.

Edytowane przez cinusiowa
Czas edycji: 2011-03-10 o 20:54
cinusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-10, 20:52   #357
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Meitsa Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku dziewuszki Udało mi sie nadrobić, uwaga... ponad 130 stron! Od ponad dwóch tygodni siedzę w Szkocji i jak przyjade to będę miała bardzo mało czasu żeby zebrać zamówienie z 4 oczywiście jak na złość znalazł mi sie klient, który zamówił Slip Into i oczywiście naszyjniki miałam w brakach, a miał to być prezent na Dzień Kobiet i musiałam zdobywać naszyjniki z innego źródła
Kobitki, poradzcie mi co mam zrobić, prawdopodobnie w okresie letnim będę znowu wyjeżdżać za granice ale tym razem na 3 miesiące i nie wiem co mam zrobić z moim kochanym Avonem Boję się, że jak zawieszę działalność to stracę klientki, a dopiero co udało mi się je pozyskać...

A jeśli mowa o ujawnianiu się to mój ryjek jest na avku obok, a moje wszystkie imiona w kolejności to Sylwia Teresa Agnieszka
a może ktoś ci przypilnuje klientek, mama, siostra, nie wiem kogo masz
Stary 2011-03-10, 20:57   #358
cinusiowa
Zakorzenienie

GG do cinusiowa

Meitsa ja dokładnie pomyślałam o tym samym co musso4 , aby ktoś wziął na ten czas Avon za ciebie - mama, siostra. Przekaż klientkom, że Ciebie nie będzie jakiś czas i katalogi i zamówienia będzie im dostarczać ta i ta osoba, oraz że jej można składać zamówienie A jak np. mama nie posługuje się internetem, aby składać zamówienia, to niech je wysyła faxem lub Tobie przekazuje telefonicznie i będziesz od siebie zamawiać, o ile będziesz miała dostęp do internetu. Szkoda stracić klientki
Stary 2011-03-10, 21:01   #359
madziusia36
Raczkowanie

Kochane właśnie jestem po zabiegu zrobiłam sobie na twarz wygładzającą maseczkę PS sake&ryż i... powiem Wam, że bolało mnie strasznie przy zdzieraniu czułam się jak przy depilacji brwi woskiem także szybko pobiegłam do łazienki ją zmyć i faktycznie twarz po niej jest rewelacyjna taka gładziutka (tylko trochę czerwona) Dla mnie po użyciu będzie tylko do zmycia
Stary 2011-03-10, 21:06   #360
Meitsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
a może ktoś ci przypilnuje klientek, mama, siostra, nie wiem kogo masz
Mamusia odpada, już prędzej tata bo ze wszystkich sił stara mi się klientów pozyskać wsród kolegów ale żarty zartami, poza tym jestem jedynaczką myślałam nad tym żeby moja przyjaciółka mnie zastąpiła, była już konsultantką wiec wie z czym to sie je, problem w tym, że nie ma tyle zawziętości co ja a musiała by w tym siedzieć aż 3 miechy, ja bym mogła zbierać zamówienia mailowo lub poprzez SMS a ona by tylko odebrała paczkę i rozdała katalogi i kosmetyki. Ja jednak nie lubię sie wyręczać innymi i zawracać im głowę moimi sprawami

meitsa-no-sekai.blogspot.com
Blog o lakierach, zielonej herbacie, koreańsko-japońskich i eko kosmetykach
25.06 Kanebo wycofuje niebezpieczne dla zdrowia kosmetyki wybielające
Meitsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości