|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
zanka205 świetne ubranka, niby różowe, ale odcień różu bardzo fajny nie a'la barbi
![]() U nas dzis wieje tak ze masakra, chcialam zrobic pranie, ale zwieje z balkonu w minute na bank, moze jutro przejdzie ten wiatr, to nadrobie z praniem. |
|
|
|
#3002 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
zanka, super ubrana, uwielbiam ogladac wasze zdobycze
fajne nakrycia kapielowe - u mnie temat kapieli bedzie kolejny na tapecie, wanienki i takie tam, musze zazpoznac sie z tematem i znalezc najlepsze rozwiazanie, bo jak juz pisalam potrzebuje dwa zestawy, do dwoch domow
|
#3003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Gratuluję poznania zawartości brzuszków ![]() Bartessa bardzo mi przykro, mimo, że człowiek się spodziewa straty to i tak wiadomo, że ciężko się z tym pogodzić. Nerolka brakuje tu Ciebie. Zanka te biedronkowe bardzo fajne, i w dotyku milutkie bo wczoraj z brunetką oglądałyśmy. A co do butelek to ja się w ogóle wyłamuję bo będę miała takie butelki http://allegro.pl/dr-browns-brown-s-...481270845.html tylko smoczki muszę do nich dokupić
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma wody u mnie |
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Coś się dziwnie dziś czuje... serce mi wali strasznie, mam mega uderzenia gorąca i co chwile czarno przed oczami...... aż źle mi się oddycha......
![]() Zaczynam się martwić...: Zanka śliczne te ciuszki więc trzeba przystopować no chyba że córcia okaże się chlopcem to machina ruszy od nowaTrzymam kciuki za wizyty!! dzisiaj to chyba Pieleszka i Beatka jak dobrze pamiętam ![]() My jeszcze ponad 2 tyg musimy czekac... Mam dzisiaj mega papierkowej roboty więc musze się za to w końcu zabrać....
|
|
|
|
#3007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() pieleszka, beata, marzena trzymam kciuki za wizyty bella dużo zdrówka, nie daj się Cytat:
![]() Cytat:
Smak może niezbyt ciekawy, ale naprawde pomaga. Ja jak mnie coś zaczyna brać to zawsze sobie łyknę i pomaga Nerola widać Izie nie podobala się wuzyta u dentysty hihi Zanka śliczne te ubranka ![]() Mój synuś mnie dzisiaj troszkę pokopał, szczególnie jak jadłam deserek dla dzieci Hipp Owoce&Jogurt truskawka i maliny z jogurtem (poprostu uwielbiammm) jemu chyba też smakuje ![]() U nas dzisiaj troche niezbyt dobry dzień, rano mąż dostal telefon od taty, że okradli nam firme Całe szczęście dostali się tylko do busa a nie dalej, bo ich ktos przepłoszył, ale mimo wszystko są straty Ukradli bardzo drogie rzeczy, mąż wściekły jak nie wiem, bo mówił pracownikom, że mają chować narzędzia wszystkie do środka, nie zostawiać w aucie, ale im się widocznie nie chciało... Ehh co to za ludzie, zlodzieje takie, ktoś pracuje cieżko na coś a taki przyjdzie i ukradnie... Też jestem wściekła jak takie coś się dzieje!![]() ![]() ![]() Zaraz zrobie zdjęcia wczorajszych zakupków to Wam też pokażę. |
||
|
|
|
#3008 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny
te używane ciuszki przyszły jakiś czas temu, teraz jestem spłukana ale robiąc fotki bodziaków biedronkowych zrobiłam od razu zdjęcia zaległych zakupów ja myślę, że Lenka będzie już Lenką haha lekarz dwa razy wątpliwości nie miał, a i jak jakoś czuję że mała panienka we mnie rośnie... no chyba że sobie wmówiłam ![]() u mnie ciuszków będzie cała komoda, 3 szuflady, a wydaje mi się, że dla takiego malucha to sporo własnie dziś mam zamiar zrobić porządki w komodach i małej rzeczy powkładać, bo póki co wszystko leży w kącie w reklamówkach
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry kochane mamusie
![]() u mnie już dzień się pełną gębą zaczął, po wyjściu mężusia poodkurzałam i starłam kurze a teraz relaks !!! Bartessa kondolencje ![]() Zanka super ciuszki !!!! Ja od kilku dni męczę się z pobolewaniem brzucha i się trochę martwię ale to nie jest jakiś ciągły ból ani skurczowy, ciężko to opisać, ale też już dwa razy jak szłam skądś to dopadał mnie taki ból jak boli kolka i nie ma pojęcia co to , zapytam gin w poniedziałek ![]() trzymam kciuki za wszystkie wizyty
|
|
|
|
#3010 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dzięki za trzymanie kciuków.
Bakterii w moczu już nie mam, ale za to pojawiła się glukoza. ![]() Gin trochę nastraszyła mnie cukrzycą ciążową, za tydzień muszę zrobić badania na obciążenie glukozą i zobaczymy czy wszystko jest ok. ![]() Ponad to moje łożysko cały czas nachodzi na szyjkę ( jest przodujące) i jeśli to się nie zmieni to czeka mnie cesarskie cięcie, którego wolałabym uniknąć. ![]() Czy któraś z mam miała taką sytuację z łożyskiem, które się później jednak przesunęło? No i kompletna abstynencja nas czeka, zero współżycia- grozi to krwotokiem. Maluszek rozwija się prawidłowo- ma prawie 13cm i waży 220g i jest nadal synkiem, ale od natłoku tych wszystkich informacji nie potrafię się tym cieszyć.
|
|
|
|
#3011 |
|
BAN stały
|
Zmalowana jestem
Mam też tę butelke ![]() Zanka boskie te ubranka.Widzę,ze i Ty masz juz sporo tego.Mi już zdecydowanie wystarczy.Nawet nie myślę o zakupach . Agula a moze Ty przemęczona jesteś? Serducho może też walić po No-spie. Mnie wali od nerwów,fenoterolu i no-spy.Ale wczoraj rodzinny powiedział,ze bije jak trzeba. Natka może Iza chciała sie zarejestrować już do stomatologa,wiedząc jakie kolejki w naszym kraju? Albo waliła by pokazać i krzyknąć-zostaw moją mamę!!! Marzena łożysko ma jeszcze czas.Spokojnie-zobaczycie za miesiac,dwa. My też sie nie kosztujemy od początku ciaży w zasadzie i żyjemy.Psycha robi swoje.Nie wolno nam i tyle.Co ciązę to samo,więc żaden problem dla nas.T. się śmieję,ze poczeka do lipca i jeszcze na spiralę i 3 prezerwatywy. Shira Znalazłam jeszcze
Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-03-11 o 11:29 |
|
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
a tak serio co do zabezpieczenia po porodzie, to ja tabletki napewno, ale moze wlasnie spirala, choc nigdy nie mialam i nie wiem za wiele na ten temat.
|
|
|
|
#3013 |
|
Zakorzenienie
|
marzena - nie znam sie bo tak nie mialam, ale lepiej ze teraz to wykryki niz dowiedzieli sie rpzy porodzie (bo roznie potrafia ci lekarze usg widziec - znam przypadek ze do konca ciazy, niejednej z reszta, lekarz widzi jeden półod, a na sali wychodza blizniaki...). wiec przynajmiej wiesz na czym stoisz. ktos tu kidys pisal ze sie przesunelo mu lozysko wyzej ale nie wiem kto...
dziubek - mnie pobolewa jak zmieniam pozycje ale zbednie sie tym nie rpzejmuje. jak siedze brzuch mi juz dosłownie lezy na kolanach wiec pewnie dlatego - nagle go przyciaga ziemia i nie ma podparcia ![]() ja wlasnie juz sie zastanawiam czym sie truc antykoncepcyjnie po ciazy, tabletki mi coraz gorzej sluza, watroba wysiada... myslalam o plastrach ale chyba by mnie wkurzal - na cyckach przyklejac nie mozna a na plecach czy ręce to bedzie sie odznaczal, a aja niekoniecznie chce sie afiszowac plastrem... gumek nie lubie. zostaja globulki (tez nie bardzo lubie, a tz wrecz szczypia) ale wiadomo ze to kiepska antykoncepcja (chociaz u nas dzialala ostatnio ) albo celibat spirala jest w sumie droga zabawka, a ja nie wiem czy to moje ostatnie dziecko bedzie. mam jeszcze sporo czasu by to wszystko przemyslec, popytam sie moze kiedys lekarza mojego co on o tym mysli...znalazlam chyba cos dla mnie http://mamzdrowie.pl/antykoncepcyjny...cien-nuvaring/ Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-03-11 o 11:56 |
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może faktycznie ma to związek z rozmiarem brzuszka bo mój też już pokaźny ale to już 25 tc więc ma prawo być taki
|
|
|
|
|
#3015 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka dziewuszki.
Zanka cudne te Twoje ubranka (czujesz że rymujesz? Wy tu już o antykoncepcji po porodzie, a ja na razie cieszę się tym, że teraz można szaleć i się nie martwić Lenia mam dziś, zamiast wyruszyć do miasta w poszukiwaniu alternatywy dla mojego super drogiego projektu kuchni to siedzę na necie, szukam, dzwonie i przesyłam maile w tej sprawie żeby nie było że całkiem nic nie robię
|
#3016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wklejam zdjęcia wczorajszych zakupów Troche kupiłam ja, troche siostra W pepco nie są takie drogie rzeczy a jakościowo fajne, w Kaji również ![]() *Ta czapeczka wełniana z uszkami beżowymi to jest ta z allegro, co kiedyś wysyłałam Wam linka
|
||
|
|
|
#3017 |
|
BAN stały
|
No ja spirali nie miałam bo to drogi interes ale teraz chyba właśnie na nią się zdecydujemy.
Dla matek karmiązych są tabletki o nazwie Cerazete czy coś podobnego.Zjadłam pół opakowania i przestałam bo myślałam,że mam skutki uboczne a to nerwica była.A cena to było koło 50 zł. Tylko jak się przestaje karmić to trzeba je rzucić a brać normalne. Nie chcę truć wątróbki tabletami,gum użyliśmy moze 2 w naszym życiu,globulki-nie są wygodne bo to czas,patrzenie na zegarek i nie można sobie pozwolić na więcej bo smak nie bardzo ponoć Plastry-właśnie to afiszowanie sie,zastrzyk-fajny ale-jak będą skutki uboczne to mozna nie wyrobić od złego samopoczucia. Są jeszcze jakieś kapturki ale tu tez na jakiś czas i cena powalająca. Takze ja sklaniam się ku spirali a dodatkowo w dni płodne jednak ostrożność. |
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
monia Ty chyba nie znasz jeszcze płci? jak czujesz
![]() Zanka fajne zakupki ![]() dziewczyny czy kupiły byscie czarny śpioszek? ja mam 1 kupiony a wszyscy kręcą nosem że czarny nie powinien byc. natka śliczne rzeczy a ta czapeczka wiazana z uszkami skąd? Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-03-11 o 12:14 |
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
są jeszcze jakies inplanty ale wiem ze w Anglii baaardzo dyzy odsetek kobiet po nich... zachodzi w ciaze wiec chyba sa bardziej w fazie testów niż normalnego działania
no i jak ząłozys to jak z zastrzykiem - dziala mimo ze moze ci nie słuzyc najlepiej. nie odstwisz nagle...scio - a wypytaj kolezanki jak je znosi bo ciekawa jestem |
|
|
|
#3021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny, jeśli o mnie chodzi to jestem za Galerią Krakowską (lody.... )! ![]() Cytat:
Cytat:
a zakupy bardzo ładne ![]() lenia mam okropnego...a dziś w pracy do 19... ![]() Scio, ja też przez pcos jakiś czas brałam tabletki, potem plastry bo miałam za wysoką krzepliwość krwi na tabletki, ale plastry źle znosiłam... tak więc nie wiem co mi zostanie do wyboru ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-03-11 o 12:21 |
||
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może po prostu wiosna się zbliża? ja na zmiane pory roku zawsze sie źle czuje.... A co do Izki to może ja wibracje od borowania wkurzały W koncu w brzuchu na pewno było je nieźle słychać/odczuwać
|
|
|
|
|
#3023 |
|
Zadomowienie
|
Natka_, roznorodna kolekcja, czapusie skarpetusie
musze odnalezc aukcje z uszatymi czapeczkami, bylam tam obejrzec uszka, ale wtedy jeszcze nie znalam plci, moze teaz bym sie zdecydowala na jakies cudenko ja dzisiaj dostalam komlecik bielizny, stan super idealny, sliczny, bialutki ale bardzo malutki... bo 50 kupilam tanio, ale nie wiem czy malec to w ogole wlozy, pozniej porownam do 56, moze nie bedzie tam male jak mowi rozmiar i chociaz w szpitalu wlozymy
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówiła, ze na początku nie mogła się przyzwyczaić, ale to jak z tamponami jak dobrze umiejscowiony to nie czuć. I teraz juz nic nie czuje, w czasie seksu jej facet tez nie, wiec jest zadowolona |
|
|
|
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
juz wiem o co mialam was zapytac, dzieki agulaaabar za przypomnienie
![]() o magnez suplementujecie dodatkowo? ja biore tylko femibion natal a juz kilka razy natknelam sie tu na wypowiedz, ze jecie cos jeszcze, jak np magnez 3xdziennie powinno sie jesc dodatkowo? dzieki
|
#3026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamin mi nie kazała żadnych, bo stwierdzila że wyniki mam super a wbrew pozorom witaminy wcale takie zdrowe nie są więc nie chciała mnie faszerować. Mam jeszcze Luteine dopochwowo - też z zalecenia gina. Tak że ja jade na wytycznych od lekarza
|
|
|
|
|
#3027 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie niestety w biedronce nie ma tych bodziaków ![]() Cytat:
Tak zazwyczaj jest że ludzie myślą, że nie moje to można nie zwracać uwagi![]() Cytat:
~~*~~ Mój Tż dzisiaj poczuł ruchy kruszynki, mówi że to tylko takie "plum" ale cieszę się, że w końcu poczuł, że ktoś w środku jest. Dzisiaj okropnie, mnie bolał kręgosłup w nocy, miałam nawet problem z oddychaniem, ale na szczęście już jest dobrze, pewnie gdzieś mi bobasek naciskał. Dzisiaj zaczynami 20 tyd, wyczytałam że paznokcie na nóżkach zaczynają rosnąć Kochane bo Was tak czytam, czytam i doszłam do wniosku, że też powinnam iść w kierunku zakupów dla bobaska. Kupić coś co jest neutralne i potrzebne, że będzie pasowało dla dziewczynki i dla chłopaka. Co takiego można kupić, abym mogła już to mieć, nie wiem jakieś kocyki, smoczki itp? Jestem totalnie ciemna z tej dziedziny życia
|
||||
|
|
|
#3028 |
|
BAN stały
|
Agula to może faktycznie przesilenie wiosenne?
Ja też gorzej się czuję ale nie nakręcam się bo wiejm czm to grozi niestety. Ja magnezu biorę 4 tabletki ale forte -zalecenie kardiologa 3 lata temu i tak do dziś-ginekolog zadowolo0ny bo nie musi mi przypominać. Jak ja się cholernie nudzę!!! Chcę zrobic coś dobrego,ale co? Iza wczoraj tak się wyszalała,że dziś ja muszę detektorem podsłuchiwać. Straciła siły u rodzinnego i stomatologa |
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam jeszcze jedno pytnko - czy lekarz pokazuje jak głeboko wepchnac ten krazek, czy to w sumie obojetne czy do końca az dochodzi... i czy partner cos czuje?
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do zakupow, to w kazdym temacie mozna znalezc cos neutralnego, biele, beze i wzory w zwierzatka, to jest i dla chlopca i dziewuszki mozesz juz pieluszki, falnelki i takie tam wyszukac, to bedzie potrzebne a zwykle biale sie kupuje kocyki tez, ja kupilam jasniutki, a jeszcze jeden mi sie podoba, o taki http://allegro.pl/kocyk-gluck-kremow...490264068.html
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.

zębole

no chyba że córcia okaże się chlopcem to machina ruszy od nowa

Zakończone: 2

)!