Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011 cz.III - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 10:38   #3001
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

zanka205 świetne ubranka, niby różowe, ale odcień różu bardzo fajny nie a'la barbi

U nas dzis wieje tak ze masakra, chcialam zrobic pranie, ale zwieje z balkonu w minute na bank, moze jutro przejdzie ten wiatr, to nadrobie z praniem.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 10:41   #3002
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011

zanka, super ubrana, uwielbiam ogladac wasze zdobycze
fajne nakrycia kapielowe - u mnie temat kapieli bedzie kolejny na tapecie, wanienki i takie tam, musze zazpoznac sie z tematem i znalezc najlepsze rozwiazanie, bo jak juz pisalam potrzebuje dwa zestawy, do dwoch domow
Stary 2011-03-11, 10:55   #3003
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
porobiłam fotki
1. bodziaki z Biedronki
3. kocyk, okrycie kąpielowe, 3 pieluszki flanelowe
2.4.5.6.7. ubranka używane z paczek z Allegro
Śliczne te ciuszki

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 10:56   #3004
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Gratuluję poznania zawartości brzuszków

Bartessa
bardzo mi przykro, mimo, że człowiek się spodziewa straty to i tak wiadomo, że ciężko się z tym pogodzić.

Nerolka
brakuje tu Ciebie.

Zanka
te biedronkowe bardzo fajne, i w dotyku milutkie bo wczoraj z brunetką oglądałyśmy.

A co do butelek to ja się w ogóle wyłamuję bo będę miała takie butelki http://allegro.pl/dr-browns-brown-s-...481270845.html tylko smoczki muszę do nich dokupić

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 11:00   #3005
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Gratuluję poznania zawartości brzuszków

Bartessa
bardzo mi przykro, mimo, że człowiek się spodziewa straty to i tak wiadomo, że ciężko się z tym pogodzić.

Nerolka
brakuje tu Ciebie.

Zanka
te biedronkowe bardzo fajne, i w dotyku milutkie bo wczoraj z brunetką oglądałyśmy.

A co do butelek to ja się w ogóle wyłamuję bo będę miała takie butelki http://allegro.pl/dr-browns-brown-s-...481270845.html tylko smoczki muszę do nich dokupić
Tez myślałam o tych butelkach, ale kupie je jeśli się okaze, ze z karmienia nici

Nie ma wody u mnie wyłączyli, a ja nie widziałam ogłoszenia

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 11:01   #3006
agulaaabar
Zakorzenienie

Coś się dziwnie dziś czuje... serce mi wali strasznie, mam mega uderzenia gorąca i co chwile czarno przed oczami...... aż źle mi się oddycha......

Zaczynam się martwić...:

Zanka śliczne te ciuszki Moje z allegro tez już dotarly i ledwo je zapakowałam w torbę podróżną więc trzeba przystopować no chyba że córcia okaże się chlopcem to machina ruszy od nowa

Trzymam kciuki za wizyty!! dzisiaj to chyba Pieleszka i Beatka jak dobrze pamiętam

My jeszcze ponad 2 tyg musimy czekac...

Mam dzisiaj mega papierkowej roboty więc musze się za to w końcu zabrać....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 11:01   #3007
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

pieleszka, beata, marzena trzymam kciuki za wizyty

bella dużo zdrówka, nie daj się

Cytat:
masz rację
tak samo jak nie można przewidzieć czy dane dziecko zaakceptuje daną butelkę
jedne dzieci nie chcą pić z Aventu inne z TT, a inne z Lovi
do tego dochodzi kwestia smoczków
kuzynki córka nie wypiła nic z silikonowych, musieli kupić butelkę ze smoczkiem lateksowym
więc ja tam wolę najpierw zobaczyć jak w tej kwestii będzie z dzieckiem, czy będzie jadło z piersi czy z butelki, potem z jakiej butelki a potem mogę robić zapasy sprzętu
Kurcze nie pomyslałabym o tym... Chyba też się w takim razie wstrzymam

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
bella jest syrop dla kobiet w ciąży, nazwa coś z prenatalem ale nie pamiętam dokładnie, zapytaj w aptece na pewno podpowiedzą o co chodzi, w składzie ma maliny, pożeczkę i całą masę czosnku, taki naturalny lek
Prenalen Smak może niezbyt ciekawy, ale naprawde pomaga. Ja jak mnie coś zaczyna brać to zawsze sobie łyknę i pomaga

Nerola widać Izie nie podobala się wuzyta u dentysty hihi

Zanka śliczne te ubranka Będzie różowa księżniczka

Mój synuś mnie dzisiaj troszkę pokopał, szczególnie jak jadłam deserek dla dzieci Hipp Owoce&Jogurt truskawka i maliny z jogurtem (poprostu uwielbiammm) jemu chyba też smakuje

U nas dzisiaj troche niezbyt dobry dzień, rano mąż dostal telefon od taty, że okradli nam firme Całe szczęście dostali się tylko do busa a nie dalej, bo ich ktos przepłoszył, ale mimo wszystko są straty Ukradli bardzo drogie rzeczy, mąż wściekły jak nie wiem, bo mówił pracownikom, że mają chować narzędzia wszystkie do środka, nie zostawiać w aucie, ale im się widocznie nie chciało... Ehh co to za ludzie, zlodzieje takie, ktoś pracuje cieżko na coś a taki przyjdzie i ukradnie... Też jestem wściekła jak takie coś się dzieje!

Zaraz zrobie zdjęcia wczorajszych zakupków to Wam też pokażę.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 11:09   #3008
zanka205
Zakorzenienie

dziękuję dziewczyny
te używane ciuszki przyszły jakiś czas temu, teraz jestem spłukana
ale robiąc fotki bodziaków biedronkowych zrobiłam od razu zdjęcia zaległych zakupów
ja myślę, że Lenka będzie już Lenką haha lekarz dwa razy wątpliwości nie miał, a i jak jakoś czuję że mała panienka we mnie rośnie... no chyba że sobie wmówiłam
u mnie ciuszków będzie cała komoda, 3 szuflady, a wydaje mi się, że dla takiego malucha to sporo
własnie dziś mam zamiar zrobić porządki w komodach i małej rzeczy powkładać, bo póki co wszystko leży w kącie w reklamówkach

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 11:09   #3009
dziubek79
Zakorzenienie

dzień dobry kochane mamusie

u mnie już dzień się pełną gębą zaczął, po wyjściu mężusia poodkurzałam i starłam kurze a teraz relaks !!!

Bartessa kondolencje

Zanka super ciuszki !!!!

Ja od kilku dni męczę się z pobolewaniem brzucha i się trochę martwię ale to nie jest jakiś ciągły ból ani skurczowy, ciężko to opisać, ale też już dwa razy jak szłam skądś to dopadał mnie taki ból jak boli kolka i nie ma pojęcia co to , zapytam gin w poniedziałek

trzymam kciuki za wszystkie wizyty
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 11:13   #3010
marzena_S
Zadomowienie

Dziewczyny, dzięki za trzymanie kciuków.
Bakterii w moczu już nie mam, ale za to pojawiła się glukoza.
Gin trochę nastraszyła mnie cukrzycą ciążową, za tydzień muszę zrobić badania na obciążenie glukozą i zobaczymy czy wszystko jest ok.
Ponad to moje łożysko cały czas nachodzi na szyjkę ( jest przodujące) i jeśli to się nie zmieni to czeka mnie cesarskie cięcie, którego wolałabym uniknąć.
Czy któraś z mam miała taką sytuację z łożyskiem, które się później jednak przesunęło?
No i kompletna abstynencja nas czeka, zero współżycia- grozi to krwotokiem.
Maluszek rozwija się prawidłowo- ma prawie 13cm i waży 220g i jest nadal synkiem, ale od natłoku tych wszystkich informacji nie potrafię się tym cieszyć.
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 11:17   #3011
nerola
BAN stały

Zmalowana jestem
Mam też tę butelke

Zanka boskie te ubranka.Widzę,ze i Ty masz juz sporo tego.Mi już zdecydowanie wystarczy.Nawet nie myślę o zakupach .

Agula a moze Ty przemęczona jesteś?
Serducho może też walić po No-spie.
Mnie wali od nerwów,fenoterolu i no-spy.Ale wczoraj rodzinny powiedział,ze bije jak trzeba.

Natka może Iza chciała sie zarejestrować już do stomatologa,wiedząc jakie kolejki w naszym kraju?
Albo waliła by pokazać i krzyknąć-zostaw moją mamę!!!

Marzena łożysko ma jeszcze czas.Spokojnie-zobaczycie za miesiac,dwa.
My też sie nie kosztujemy od początku ciaży w zasadzie i żyjemy.Psycha robi swoje.Nie wolno nam i tyle.Co ciązę to samo,więc żaden problem dla nas.T. się śmieję,ze poczeka do lipca i jeszcze na spiralę i 3 prezerwatywy.

Shira
Znalazłam jeszcze

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-03-11 o 11:29
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 11:34   #3012
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
T. się śmieję,ze poczeka do lipca i jeszcze na spiralę i 3 prezerwatywy.
a tak serio co do zabezpieczenia po porodzie, to ja tabletki napewno, ale moze wlasnie spirala, choc nigdy nie mialam i nie wiem za wiele na ten temat.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 11:39   #3013
83monia
Zakorzenienie

marzena - nie znam sie bo tak nie mialam, ale lepiej ze teraz to wykryki niz dowiedzieli sie rpzy porodzie (bo roznie potrafia ci lekarze usg widziec - znam przypadek ze do konca ciazy, niejednej z reszta, lekarz widzi jeden półod, a na sali wychodza blizniaki...). wiec przynajmiej wiesz na czym stoisz. ktos tu kidys pisal ze sie przesunelo mu lozysko wyzej ale nie wiem kto...

dziubek - mnie pobolewa jak zmieniam pozycje ale zbednie sie tym nie rpzejmuje. jak siedze brzuch mi juz dosłownie lezy na kolanach wiec pewnie dlatego - nagle go przyciaga ziemia i nie ma podparcia

ja wlasnie juz sie zastanawiam czym sie truc antykoncepcyjnie po ciazy, tabletki mi coraz gorzej sluza, watroba wysiada... myslalam o plastrach ale chyba by mnie wkurzal - na cyckach przyklejac nie mozna a na plecach czy ręce to bedzie sie odznaczal, a aja niekoniecznie chce sie afiszowac plastrem... gumek nie lubie. zostaja globulki (tez nie bardzo lubie, a tz wrecz szczypia) ale wiadomo ze to kiepska antykoncepcja (chociaz u nas dzialala ostatnio ) albo celibat spirala jest w sumie droga zabawka, a ja nie wiem czy to moje ostatnie dziecko bedzie. mam jeszcze sporo czasu by to wszystko przemyslec, popytam sie moze kiedys lekarza mojego co on o tym mysli...

znalazlam chyba cos dla mnie http://mamzdrowie.pl/antykoncepcyjny...cien-nuvaring/

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-03-11 o 11:56
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 11:59   #3014
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
marzena - nie znam sie bo tak nie mialam, ale lepiej ze teraz to wykryki niz dowiedzieli sie rpzy porodzie (bo roznie potrafia ci lekarze usg widziec - znam przypadek ze do konca ciazy, niejednej z reszta, lekarz widzi jeden półod, a na sali wychodza blizniaki...). wiec przynajmiej wiesz na czym stoisz. ktos tu kidys pisal ze sie przesunelo mu lozysko wyzej ale nie wiem kto...

dziubek - mnie pobolewa jak zmieniam pozycje ale zbednie sie tym nie rpzejmuje. jak siedze brzuch mi juz dosłownie lezy na kolanach wiec pewnie dlatego - nagle go przyciaga ziemia i nie ma podparcia

ja wlasnie juz sie zastanawiam czym sie truc antykoncepcyjnie po ciazy, tabletki mi coraz gorzej sluza, watroba wysiada... myslalam o plastrach ale chyba by mnie wkurzal - na cyckach przyklejac nie mozna a na plecach czy ręce to bedzie sie odznaczal, a aja niekoniecznie chce sie afiszowac plastrem... gumek nie lubie. zostaja globulki (tez nie bardzo lubie, a tz wrecz szczypia) ale wiadomo ze to kiepska antykoncepcja (chociaz u nas dzialala ostatnio ) albo celibat spirala jest w sumie droga zabawka, a ja nie wiem czy to moje ostatnie dziecko bedzie. mam jeszcze sporo czasu by to wszystko przemyslec, popytam sie moze kiedys lekarza mojego co on o tym mysli...

znalazlam chyba cos dla mnie http://mamzdrowie.pl/antykoncepcyjny...cien-nuvaring/
dziękuję za słowa wsparcia może faktycznie ma to związek z rozmiarem brzuszka bo mój też już pokaźny ale to już 25 tc więc ma prawo być taki
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 11:59   #3015
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hejka dziewuszki.

Zanka cudne te Twoje ubranka (czujesz że rymujesz? )

Wy tu już o antykoncepcji po porodzie, a ja na razie cieszę się tym, że teraz można szaleć i się nie martwić
Lenia mam dziś, zamiast wyruszyć do miasta w poszukiwaniu alternatywy dla mojego super drogiego projektu kuchni to siedzę na necie, szukam, dzwonie i przesyłam maile w tej sprawie żeby nie było że całkiem nic nie robię A rachunki za telefon potem przyprawią mnie o kolejny zawrót głowy.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 12:02   #3016
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzięki za trzymanie kciuków.
Bakterii w moczu już nie mam, ale za to pojawiła się glukoza.
Gin trochę nastraszyła mnie cukrzycą ciążową, za tydzień muszę zrobić badania na obciążenie glukozą i zobaczymy czy wszystko jest ok.
Ponad to moje łożysko cały czas nachodzi na szyjkę ( jest przodujące) i jeśli to się nie zmieni to czeka mnie cesarskie cięcie, którego wolałabym uniknąć.
Czy któraś z mam miała taką sytuację z łożyskiem, które się później jednak przesunęło?
No i kompletna abstynencja nas czeka, zero współżycia- grozi to krwotokiem.
Maluszek rozwija się prawidłowo- ma prawie 13cm i waży 220g i jest nadal synkiem, ale od natłoku tych wszystkich informacji nie potrafię się tym cieszyć.
Spokojnie, tylko się nie denerwuj Moja koleżanka miała przodujące łożysko, ale rodziła SN

Cytat:
Natka może Iza chciała sie zarejestrować już do stomatologa,wiedząc jakie kolejki w naszym kraju?
Albo waliła by pokazać i krzyknąć-zostaw moją mamę!!!
bardziej to drugie bo ząbków jeszcze nie ma haha

Wklejam zdjęcia wczorajszych zakupów Troche kupiłam ja, troche siostra W pepco nie są takie drogie rzeczy a jakościowo fajne, w Kaji również

*Ta czapeczka wełniana z uszkami beżowymi to jest ta z allegro, co kiedyś wysyłałam Wam linka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1000657.jpg (44,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000659.jpg (106,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1000662.jpg (106,0 KB, 34 załadowań)
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 12:04   #3017
nerola
BAN stały

No ja spirali nie miałam bo to drogi interes ale teraz chyba właśnie na nią się zdecydujemy.
Dla matek karmiązych są tabletki o nazwie Cerazete czy coś podobnego.Zjadłam pół opakowania i przestałam bo myślałam,że mam skutki uboczne a to nerwica była.A cena to było koło 50 zł.
Tylko jak się przestaje karmić to trzeba je rzucić a brać normalne.
Nie chcę truć wątróbki tabletami,gum użyliśmy moze 2 w naszym życiu,globulki-nie są wygodne bo to czas,patrzenie na zegarek i nie można sobie pozwolić na więcej bo smak nie bardzo ponoć
Plastry-właśnie to afiszowanie sie,zastrzyk-fajny ale-jak będą skutki uboczne to mozna nie wyrobić od złego samopoczucia.
Są jeszcze jakieś kapturki ale tu tez na jakiś czas i cena powalająca.
Takze ja sklaniam się ku spirali a dodatkowo w dni płodne jednak ostrożność.
Stary 2011-03-11, 12:05   #3018
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

monia Ty chyba nie znasz jeszcze płci? jak czujesz
Zanka fajne zakupki

dziewczyny czy kupiły byscie czarny śpioszek? ja mam 1 kupiony a wszyscy kręcą nosem że czarny nie powinien byc.

natka śliczne rzeczy a ta czapeczka wiazana z uszkami skąd?

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-03-11 o 12:14
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 12:16   #3019
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Ja przez pco bede zmuszona brać tabsy, ale właśnie gin ostatnio koleżance, któa też ma policystyczne jajniki i kiepskie wyniki wątroby zaproponował te krążki i ja chyba ich spróbuje

Agatka jest już z nami
Stary 2011-03-11, 12:17   #3020
83monia
Zakorzenienie

są jeszcze jakies inplanty ale wiem ze w Anglii baaardzo dyzy odsetek kobiet po nich... zachodzi w ciaze wiec chyba sa bardziej w fazie testów niż normalnego działania no i jak ząłozys to jak z zastrzykiem - dziala mimo ze moze ci nie słuzyc najlepiej. nie odstwisz nagle...

scio - a wypytaj kolezanki jak je znosi bo ciekawa jestem

Stary 2011-03-11, 12:18   #3021
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dziewczyny, jeśli o mnie chodzi to jestem za Galerią Krakowską (lody....)!

Cytat:
porobiłam fotki
1. bodziaki z Biedronki
super zakupy!!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj troche niezbyt dobry dzień, rano mąż dostal telefon od taty, że okradli nam firme Całe szczęście dostali się tylko do busa a nie dalej, bo ich ktos przepłoszył, ale mimo wszystko są straty Ukradli bardzo drogie rzeczy, mąż wściekły jak nie wiem, bo mówił pracownikom, że mają chować narzędzia wszystkie do środka, nie zostawiać w aucie, ale im się widocznie nie chciało... Ehh co to za ludzie, zlodzieje takie, ktoś pracuje cieżko na coś a taki przyjdzie i ukradnie...
współczuję
a zakupy bardzo ładne

lenia mam okropnego...a dziś w pracy do 19...

Scio, ja też przez pcos jakiś czas brałam tabletki, potem plastry bo miałam za wysoką krzepliwość krwi na tabletki, ale plastry źle znosiłam... tak więc nie wiem co mi zostanie do wyboru

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-03-11 o 12:21
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 12:22   #3022
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

Agula a moze Ty przemęczona jesteś?
Serducho może też walić po No-spie.
Mnie wali od nerwów,fenoterolu i no-spy.Ale wczoraj rodzinny powiedział,ze bije jak trzeba.
Nerolka od początku ciązy to moze 3 tabletki no-spy zjadlam... więc wątpie czy od niej, od magnezu chyba też nie - biorę 6 tabletek dziennie.

może po prostu wiosna się zbliża? ja na zmiane pory roku zawsze sie źle czuje....

A co do Izki to może ja wibracje od borowania wkurzały W koncu w brzuchu na pewno było je nieźle słychać/odczuwać

Czas na zmiany !
Stary 2011-03-11, 12:23   #3023
Kolina
Zadomowienie

Natka_, roznorodna kolekcja, czapusie skarpetusie
musze odnalezc aukcje z uszatymi czapeczkami, bylam tam obejrzec uszka, ale wtedy jeszcze nie znalam plci, moze teaz bym sie zdecydowala na jakies cudenko

ja dzisiaj dostalam komlecik bielizny, stan super idealny, sliczny, bialutki ale bardzo malutki... bo 50
kupilam tanio, ale nie wiem czy malec to w ogole wlozy, pozniej porownam do 56, moze nie bedzie tam male jak mowi rozmiar i chociaz w szpitalu wlozymy
Stary 2011-03-11, 12:27   #3024
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
są jeszcze jakies inplanty ale wiem ze w Anglii baaardzo dyzy odsetek kobiet po nich... zachodzi w ciaze wiec chyba sa bardziej w fazie testów niż normalnego działania no i jak ząłozys to jak z zastrzykiem - dziala mimo ze moze ci nie słuzyc najlepiej. nie odstwisz nagle...

scio - a wypytaj kolezanki jak je znosi bo ciekawa jestem
Juz wypytałam Mówiła, ze na początku nie mogła się przyzwyczaić, ale to jak z tamponami jak dobrze umiejscowiony to nie czuć. I teraz juz nic nie czuje, w czasie seksu jej facet tez nie, wiec jest zadowolona

Agatka jest już z nami
Stary 2011-03-11, 12:29   #3025
Kolina
Zadomowienie

juz wiem o co mialam was zapytac, dzieki agulaaabar za przypomnienie

o magnez
suplementujecie dodatkowo?
ja biore tylko femibion natal
a juz kilka razy natknelam sie tu na wypowiedz, ze jecie cos jeszcze, jak np magnez 3xdziennie
powinno sie jesc dodatkowo?
dzieki
Stary 2011-03-11, 12:32   #3026
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
juz wiem o co mialam was zapytac, dzieki agulaaabar za przypomnienie

o magnez
suplementujecie dodatkowo?
ja biore tylko femibion natal
a juz kilka razy natknelam sie tu na wypowiedz, ze jecie cos jeszcze, jak np magnez 3xdziennie
powinno sie jesc dodatkowo?
dzieki
ja sama od siebie nic nie jem, ginka kazała mi jeść magnez na bóle w podbrzuszu, jak mocne to ewentualnie nospe, no i na kurczę w nogach, więc łykam magnez z wit B6 - 2x3tabletki.
Witamin mi nie kazała żadnych, bo stwierdzila że wyniki mam super a wbrew pozorom witaminy wcale takie zdrowe nie są więc nie chciała mnie faszerować.
Mam jeszcze Luteine dopochwowo - też z zalecenia gina.

Tak że ja jade na wytycznych od lekarza

Czas na zmiany !
Stary 2011-03-11, 12:34   #3027
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Mnie się podoba, jeżeli możesz to napisz mi która butelka do czego i na jaki wiek itp. Bo Ja nic nie wiem

Cytat:
porobiłam fotki
1. bodziaki z Biedronki
Świetne kolory U mnie niestety w biedronce nie ma tych bodziaków

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj troche niezbyt dobry dzień, rano mąż dostal telefon od taty, że okradli nam firme Całe szczęście dostali się tylko do busa a nie dalej, bo ich ktos przepłoszył, ale mimo wszystko są straty Ukradli bardzo drogie rzeczy, mąż wściekły jak nie wiem, bo mówił pracownikom, że mają chować narzędzia wszystkie do środka, nie zostawiać w aucie, ale im się widocznie nie chciało... Ehh co to za ludzie, zlodzieje takie, ktoś pracuje cieżko na coś a taki przyjdzie i ukradnie... Też jestem wściekła jak takie coś się dzieje!
O matko! To jakaś nauczka dla pracowników! Bo jak mówił i nie zrobili to co kazał to jakaś kara musi ich spotkać Tak zazwyczaj jest że ludzie myślą, że nie moje to można nie zwracać uwagi

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Hejka dziewuszki.

Zanka cudne te Twoje ubranka (czujesz że rymujesz? )

Wy tu już o antykoncepcji po porodzie, a ja na razie cieszę się tym, że teraz można szaleć i się nie martwić
Lenia mam dziś, zamiast wyruszyć do miasta w poszukiwaniu alternatywy dla mojego super drogiego projektu kuchni to siedzę na necie, szukam, dzwonie i przesyłam maile w tej sprawie żeby nie było że całkiem nic nie robię A rachunki za telefon potem przyprawią mnie o kolejny zawrót głowy.
A skąd jesteś? Mój teściu jest stolarzem i kuchnie robi.A może co byś chciała w kuchni?!

~~*~~

Mój Tż dzisiaj poczuł ruchy kruszynki, mówi że to tylko takie "plum" ale cieszę się, że w końcu poczuł, że ktoś w środku jest. Dzisiaj okropnie, mnie bolał kręgosłup w nocy, miałam nawet problem z oddychaniem, ale na szczęście już jest dobrze, pewnie gdzieś mi bobasek naciskał.
Dzisiaj zaczynami 20 tyd, wyczytałam że paznokcie na nóżkach zaczynają rosnąć

Kochane bo Was tak czytam, czytam i doszłam do wniosku, że też powinnam iść w kierunku zakupów dla bobaska. Kupić coś co jest neutralne i potrzebne, że będzie pasowało dla dziewczynki i dla chłopaka. Co takiego można kupić, abym mogła już to mieć, nie wiem jakieś kocyki, smoczki itp? Jestem totalnie ciemna z tej dziedziny życia

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 12:38   #3028
nerola
BAN stały

Agula to może faktycznie przesilenie wiosenne?
Ja też gorzej się czuję ale nie nakręcam się bo wiejm czm to grozi niestety.

Ja magnezu biorę 4 tabletki ale forte -zalecenie kardiologa 3 lata temu i tak do dziś-ginekolog zadowolo0ny bo nie musi mi przypominać.

Jak ja się cholernie nudzę!!!
Chcę zrobic coś dobrego,ale co?

Iza wczoraj tak się wyszalała,że dziś ja muszę detektorem podsłuchiwać.
Straciła siły u rodzinnego i stomatologa
Stary 2011-03-11, 12:39   #3029
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Juz wypytałam Mówiła, ze na początku nie mogła się przyzwyczaić, ale to jak z tamponami jak dobrze umiejscowiony to nie czuć. I teraz juz nic nie czuje, w czasie seksu jej facet tez nie, wiec jest zadowolona
dzieki mam jeszcze jedno pytnko - czy lekarz pokazuje jak głeboko wepchnac ten krazek, czy to w sumie obojetne czy do końca az dochodzi... i czy partner cos czuje?

Stary 2011-03-11, 12:43   #3030
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Mój Tż dzisiaj poczuł ruchy kruszynki, mówi że to tylko takie "plum" ale cieszę się, że w końcu poczuł, że ktoś w środku jest. Dzisiaj okropnie, mnie bolał kręgosłup w nocy, miałam nawet problem z oddychaniem, ale na szczęście już jest dobrze, pewnie gdzieś mi bobasek naciskał.
Dzisiaj zaczynami 20 tyd, wyczytałam że paznokcie na nóżkach zaczynają rosnąć

Kochane bo Was tak czytam, czytam i doszłam do wniosku, że też powinnam iść w kierunku zakupów dla bobaska. Kupić coś co jest neutralne i potrzebne, że będzie pasowało dla dziewczynki i dla chłopaka. Co takiego można kupić, abym mogła już to mieć, nie wiem jakieś kocyki, smoczki itp? Jestem totalnie ciemna z tej dziedziny życia
ja czasami jakies laskotki czuje, ale daleko nam do wyczucia ruchow przez skore, musimy poczekac

co do zakupow, to w kazdym temacie mozna znalezc cos neutralnego, biele, beze i wzory w zwierzatka, to jest i dla chlopca i dziewuszki

mozesz juz pieluszki, falnelki i takie tam wyszukac, to bedzie potrzebne a zwykle biale sie kupuje

kocyki tez, ja kupilam jasniutki, a jeszcze jeden mi sie podoba, o taki http://allegro.pl/kocyk-gluck-kremow...490264068.html

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości