|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
Marzec minął,kwiecień mamy-nasze dzieci i my witamy III-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,92% |
Marzec minął,kwiecień idzie,nasz autobus gna o świcie III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Kwietniówki bilet kupiły-oby na dzidziusiowy autobus się nie spóźniły III-IV 2011 |
6 | 11,54% |
Autobus doganiamy,wracając ze szpitala maluszka w objęciach trzymamy III-IV 2011 |
5 | 9,62% |
Marzec minął kwiecień z nami,teraz my zostaniemy mamami III-IV 2011 |
18 | 34,62% |
Marzec minął,kwiecień leci a my czekamy na nasze dzieci III-IV 2011 |
17 | 32,69% |
Poród się zbliża a my z niecierpliwością czekamy, aż przyjdzie nasza godzina III-IV 2011 |
0 | 0% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV
Cytat:
ja miałam TP na 07 marca, a zwolnienie dostałam az do 19 marca, lgiun powiedziała, że nie będzie juz sie bawic w wypisywanie co chwila, więc spoko, pytałam się w pracy i po prostu jak urodzę to mam od razu w ten dzień ich powiadomić i wtedy kadrowa od tego dnia przestanie naliczać za L-4 i zgłosi mnie do ZUS do macierzynskiego, po prostu to L-4 się przerwie, więc jak widać spoko ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Raczkowanie
|
dzien dobry
![]() jak to, zadna nie urodzila w nocy??? ja dzis wyspana bo maly byl wyjatkowo grzeczny i nie rozrabial w nocy i tylko jedno wstawanie na siku bylo ![]() do tego ladna pogoda sie szykuje wiec ide nastawic pranie - kocyk, posciel dla zajączka i takie tam duperelki mąż sie upiera że urodze 19 - w tą pełnie i jego urodziny ciekawe czy bedzie dobrym prorokiem ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#693 |
Wtajemniczenie
|
Castia, ale śmieszne, co do łozyska, to tez miałam wrazenie, że to wątróbka mi wypadła,
![]() zwłaszcza, że w szpitalu nam z mężem pokazali dokładnie jak wygląda ![]() no a w domu to wiadomo, że mogłam sobie obejrzeć na sopkojnie ![]() dobra, lece już sie szykować, pa pa
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#695 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja kjak rodziłam to skurcze tez mi przypominaly bole jelit i jak jechalam na IP to nie bylam w 100% pewna czy to to ![]() ![]() castia super opis ![]() ![]() dla mnie tez byla makabra zalatwic sie pierwsze dwa razy po porodzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zadomowienie
|
Castia dziękuję za pocieszenie
![]() Staraliśmy się z mężem o dzidzię prawie 5 miesięcy. W końcu jak się udało to przez następne 6-7 miesięcy myślałam, że jednak nie jestem jeszcze gotowa na dzidzię, że nie dam rady i skończy się całodzienne niedzielne leniuchowanie z tż w łóżku bo przecież trzeba będzie zająć się dzieckiem. Na szczęście ostatnio mi przeszło. Mała zaczęła się intensywniej ruszać, bawi się ze mną i już nie mogę się doczekać jak będę mogła ją tulić w ramionach. Chyba w końcu dojrzałam ![]() Ciekawe jak tam czarna?
#697 |
Zadomowienie
|
kurcze tsunami i trzęsienia ziemi w Japonii......co za dzień....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i dokładnie, jak mam L4 i urodze, zgłaszam ten fakt w firmie i automatycznie zwolnienie sie przerywa i zaczyna byc naliczany macierzynski. A nawet jakby juz pensje poszly (bo np. jest koniec m-ca i rozliczyly zwolnienie do końca, a np. 30 sie urodzi) to zawsze mozna zrobic korektę. Dla kadrówek jest to chleb powszedni. idę się ogarnąć i lecę na KTG. Trzymać kciuki, i za Ciebie niutka też trzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#699 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() body koszt 11.99 z dł rękawem http://gazetka.biedronka.pl/g22,wios...ej_szafie.html Cytat:
![]() czekamy na zdjęcia małej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() a ja dziś chyba wezmę się powoli za pakowanie torby , bo jeszcze nic spakowanego nie mam ...
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zadomowienie
|
Woszczyk to masz dobrze, ja na NFZ ostanie miałam w 30tc i to juz koniec.Jak chcee to musze iśc prywatnie.
Laseczkaa Ziaja kupowałam w Superpharm po 6-7 zł. Z goleniem tez mam problem i sama nie wiem co z tym zrobić ![]() Diatoma , ale masz sliczny brzuszek, super ![]() Megi gratuluje ![]() Iweczka trzymam kciuki ![]()
#701 | |||||||
Zakorzenienie
|
Castia super opis a widzisz tak się bałaś i szafy szukałaś
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() do ciebie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale ja wczoraj sobie trochę pochodziłam to miałam potem skutki. nawet teraz co jakiś czas mnie łapie taki ból jak na @. aaa super ![]() ![]() już masz ikonkę koło siebie ![]() jej za parę dni ja też ![]()
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
no już wróciłam, najlepsze było, ze wbijam do lab bez kolejki, bo jedna jedyna byłam z uprzywilejowanych, a ze mną taki dziadek i mu pielęgniarka tłumaczy, ze ja w ciąży, wiec bez kolejki, a on "ach, szkoda, ze to ja w ciąży nie jestem"
![]() teraz mam powód, zęby doczekać przynajmniej wtorku i wyników, bo robiłam tez te WR, które zgubiłam, a to do szpitala koniecznie. diatoma-rzeczywiscie wysoko ten brzuszek i śliczny. a czop to sobie może tak odchodzić, mi idzie już trzeci dzień, a akcji porodowej zero, miamore pisze, ze jej od tygodnia idzie, niutce tez tak szedł. castia- tak właśnie mi się kojarzyło, dlatego się pocieszam, ze jak sobie pochodzę z tym rozwarciem i szyjką zgładzona, to łatwiej pójdzie ![]() Ja to w marketach, gdzie nie ma kolejek dla uprzywilejowanych zawsze jestem proszona przez kasjerki bez kolejki, śmieszy mnie to "zawołaj te panią w ciąży' czy coś w tym stylu ![]() co do L4, mi gin dala do tp i powiedziała, ze jak się przeterminuje, to mam iść po kolejne, a jeśli nie doczekam do tp, to się automatycznie anuluje od tego dnia i wsio.
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-03-11 o 09:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=diatoma;25650682], a ciąża donoszona jest w 37+1. wiec jeszcze tydzien!!! o ludzie ale sie spociłam z wrażenia, brzuch mam wciąż cholernie wysoko [QUOTE] Faktycznie brzusio jeszcze masz wysoko, ale jest taki fajny, zgrabniutki jak pileczka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Castia..ty to jestes agentka ![]() ![]() ![]() Dziewczyny boli mnie gardlo jak cholera, jak jestem juz po 37 tyg. moge wziasc normalne tabletki na gardlo czy nie?Narazie psikam takim sprayem ale nic nie pomaga ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Wtajemniczenie
|
Hej ponownie w dniu dzisiejszym...
Nadal jest kiepsko, nie mam juz czym serwowac uslug w wc, woda sie leje choc juz nie tak jak w nocy ![]() Co do coli, to wiem, ze moze pomoc ale w tym momencie boje sie wyjsc z domu, bo a noz nie zdaze wrocic... ![]() Zjadlam 2 kromki chleba z malutka iloscia masla, pije czarna herbate z odrobinka miodu - zobaczymy co to bedzie ![]() Castia - super porod mialas ![]() ![]() Gratuluje mamusiom nowych tygodni ![]()
#705 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
muszę kupić jakąś maść na te brodawki ![]() Cytat:
![]() a co do golenia to też zawsze przed lekarzem się golę bo nie chcę zarośnięta iść ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
BAN stały
|
Hej dziewczyny
My jeszcze 2 w1 ;-) Brzuch pobolewa ale krwawic przestalam no zobaczymy Jak by sie cos dzialo jade na IP |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Castia super opis a Malwinka bardzo mi się podoba no i gdzie te zdjęcia??? Cytat:
w szpitalu golą ale są nieostrożne co do tępych maszynek, to najlepiej zapakować swoją nówkę do torby, bo nawet jak się ogolisz, a im się nie będzie podobało, to się zapytają czy masz swoją maszynkę i wtedy nie będą Cię golić tymi tępymi ![]() Cytat:
![]() siedź jeszcze grzecznie w domku ![]() Cytat:
![]() niech nie będzie taka mądra, bo Ty byś na tym straciła macierzyński ![]() gratki!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zadomowienie
|
matko ,nie było mnie parę dni a tu autobus goni
![]() Brawo dziewczyny !! witam nowe maleństwa ![]() Black ale Kubuś jest duży,4,5 kg ![]() u mnie nic nowego się nie dzieje,nadal 2w1.Szczególnych bóli itp. nie ma. Nawet nie czekam jakoś specjalnie,samo weżmie mnie ![]() ![]() ![]() Trzymajcie się kochane ![]()
#709 |
Zakorzenienie
|
No właśnie
![]() Kurczę byłam w tesco, niedużo ludzi to nie będę się taszczyć do kasy dla uprzywilejowanych tylko do pierwszej lepszej. Były 2 osoby, no to się turlam, z drugiej strony do tej samej kasy wystartowała babcia, jak zobaczyła, że ja też w tą samą stronę, puściła się prawie biegiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Porobiłam foty brzucha, porównałam z tymi przed tygodnia i normalnie mi się brzuchol z deka podniósł
![]() a w obwodzie brzucha od tamtego tyg plus 5 i mam teraz równe 110 cm. a pogoda dziś prześliczna jest, oby zima już nie wróciła ![]() aja-dobrze zrobiłaś ![]()
#711 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
a mi wiele razy starsze babcie właśnie miejsca ustępowały, choć wokół pełno chłopa w sile wieku, wiec aż tak narzekać nie mogę.
![]() |
#714 |
Zadomowienie
|
hej. Ale mi się dobrze spało. wstałam o 10;30
![]() tylko jeden mocny ból mnie w nocy obudził. mi sie wczoraj skończyło L4. Co mam teraz zrobić? Napisać jakieś pismo do firmy, że chcę od dzisiaj zacząć macierzyński? (bo do poniedziałku to już na pewno urodzę i nie warto mi iść do internisty po zwolnienie). Wiecie może?
#715 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nawet jak bys miala wziasc na zwykly katar/chyba ze juz masz max i nie mozesz A jak chcesz macierzynski to mozesz na 2tyg przed terminem porodu wiec smialo pisz ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ale zobaczysz jak urodzisz, ta mała istotka zmienia cały nasz punkt myślenia, cały świat sie zmienia ![]() Cytat:
![]() ![]() ja też nikomu nie zycze szycia,nikomu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() każdej byłoby o wiele łatwiej ![]() ja również każdej z was gratuluje nowych tygodni ![]() diatoma ale brzusio ekstra ![]() ![]() ja po porodzie jak miałam brzuch jak w 7mc to jak leżałam to go głaskałam a taka dziewczyna z łozka obok - nie kopie co? ![]() ja mowie no wlasnie kurde jakos tam spokojnie dzisiaj ![]() ego - ego foty beda jak odzyskam aparat bo tatus sie chwali córą w świecie haha ![]() a jeszcze nie zgrałam Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-03-11 o 10:52 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zakorzenienie
|
A jak ci brzuch znika? tzn w jakim tempie?
![]() |
#718 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hejka mamuski!!!Ja w nocy znowu bol okropny jak na@,krzyz,biodra,pachwiny..... skad wy to znacie???i do tego lekkie plamienie....dzisiaj znowu bol jak na @ i znow plamienie plus za chwile sluz ale nie podbarwiony krwia ...krew osobno ......zobaczymy co z tego bedzie hhihihihihi TZ w pracy ja ide prasowac i obiadek robic wsio musi byc ready na przyjscie kluseczki :P Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-03-11 o 11:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Wtajemniczenie
|
powolnym
![]() ![]() narazie to mnie wszystko jeszcze boli to nie cwicze ani nic bo sie ledwo ruszam. nie wiem czy nie kupie tego pasa. denerwuje mnie ten flaczek ![]() wlasnie ide sie zwazyc ciekawe czy cos ubyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
hahahaha leje ![]() ![]() ![]() CASTIA dziekuje za swietny opis porodu..podnioslas na duchu .. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez trzyrazyi Czas edycji: 2011-03-11 o 11:09 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.