![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Seksualne problemy katolików
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie powiem tak - całkowicie zgadzam się z _vixen_. Nie rozumiem, jak można tak sobie komplikować życie problemami jak te z cytatów. Jestem ateistką z przekonania, nie mam ślubu kościelnego, nie chodzę do kościoła, wie o tym moja rodzina, w całości katolicka. Ja szanuję ich poglądy, oni moje i tak chcę to zostawić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież gdyby tym ludziom nie wmawiano, że prezerwatywa i seks oralny z zakończeniem poza pochwą to wielkie zło, to ci ludzie w ogóle by takich problemów nie mieli! Sami uregulowaliby sobie tę sferę życia, uprawiali seks w okresie płodnym zabezpieczając się prezerwatywą, bez rosnącej frustracji że nie można, bo chyba nikt nie uwierzy, że picie ziółek w czymkolwiek pomoże. Poza tym wątpię (czytałam książkę prof Lwa-Starowicza o seksie http://merlin.pl/On-i-ona-o-seksie_Z.../1,510511.html ), że jakikolwiek seksuolog (czyli osoba po studiach, wykształcona w tej dziedzinie) dawałaby takie rady jak ci księża. Bo te rady przyniosą więcej szkody niż pożytku, co przecież widać na pierwszy rzut oka, bo jaki będzie człowiek przez kilkanaście czy kilkadziesiąt lat powstrzymujący się od seksu z własną żoną piciem ziółek. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2011-03-11 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Na szczęście rzecz dotyczy, jak mniemam, jakiejś ekstremalnej mniejszości czegoś na kształt katolickiego talibanu, bo tzw. normalni katolicy jakoś sensownie sobie z seksem radzą i nie dali sobie wmówić, że bozia wisi nad ich łóżkiem w nocy i zalewa się łzami jak mąż żonie robi dobrze językiem, a potem nakłada prezerwatywę. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2565311 5]Czyli prawdziwy katolik skupia swoją wiarę jedynie na sprawach łóżkowych (aby w tej kwesti żadnego grzechu nie popełnić ściślej mówiąc) wszyscy inni są jak z koziej **** trąba tak???
![]() O matko ![]() Nie, katolik to osoba, która przyjmuje zasady swojego wyznania - katolicyzmu - w tym katolicką etykę seksualną. To naprawdę takie trudne do zrozumienia? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Odnosze wrażenie, że trochę się nie rozumiemy. Ok przedstawieni ludzie są może prawdziwymi katolikami, (dla mnie to i tak fanatycy) którzy chcą zyć bez grzechów całkowicie zgodnie z dogmatami religii ale jest ich garstka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2565345 0]W takim razie podejrzewam, że mamy garstke katolików, którzy lecą do księdza z pytaniami jak mają współżyć, cała reszta to pseudokatolicy chodzący do kościoła, wierzacy w Boga, czczący świeta katolickie , uzywający środków antykoncepcyjnych, współżyjący przed ślubem itp.
Odnosze wrażenie, że trochę się nie rozumiemy. Ok przedstawieni ludzie są może prawdziwymi katolikami, (dla mnie to i tak fanatycy) którzy chcą zyć bez grzechów całkowicie zgodnie z dogmatami religii ale jest ich garstka.[/QUOTE] Owszem, jest ich garstka, nie twierdzę, że nie ![]() Ale nie, to nie są fanatycy, tylko ludzie, którzy nie urządzają sobie kpin z Kościoła, do którego rzekomo przynależą i nie wybierają sobie z Niego tylko tego, co im pasuje ![]() ![]() Swoją drogą, to zabawne, że ludzie tak strasznie boją się przyznać do tego, że wcale nie są katolikami, naprawdę katolik to brzmi jakoś mega dumnie? ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2011-03-11 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2565367 5]Yyyyy w którym momencie powiedziałam, że jestem katoliczką ??? Proszę o cytat.[/QUOTE]
Nie pisałam personalnie do Ciebie...
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2011-03-11 o 11:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
A mnie zawsze zastanawiają taki wątki w których jest dyskusja na tematy innych ludzi i ich wiary.Każdy robi tak jak chce.Jak można tak innym zaglądać do łóżka i oceniać?
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
Niektórzy wierzą w Boga-materac, ich wybór
![]() ![]() Kompletnie rozbroiła mnie wypowiedź, że wypisywanie takich rzeczy w necie to obrzydliwe jest ![]() Jak dla mnie to bardziej interesujący są muzułmanie i ich podejście do seksu, jako że Islam puka już do drzwi Europy i wyciera buty np. w UK, a to religia o wiele bardziej agresywna i określenie panującego wyznania nabierze zupełnie innego znaczenia ![]()
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-03-11 o 11:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wierzyć sobie może każdy w co tam chce, ale jak określona wiara wpływa na codzienne życie całego społeczeństwa, to już chyba mniej fajnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
do pieca na 3 zdrowaśki i przejdzie ![]() Cytat:
bo oby dwoje, to raczej życzenie, żeby tak było ![]() to sympatyzowanie, to całkiem interesujące jest - ciekawe, co ta pani ma na myśli ![]() Cytat:
w naszym pięknym kraju należy być katolikiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znaąłm osoby, które w większości spraw potrafią się poporządkować zasadom KK i w sumie to po części można im zazdrościć tego,że nie mają żadnych dylematów "co czuję ja i co chciałabym,czego potrzebuję" a "co muszę". Muszą to muszą, jakos potrafią odsunąć na bok swoje ptrzekonania, czy poglądy, właśnie dlatego,ze muszą. I tak, pewnie według Was będę pseudo katoliczką, trudno. Wierzę w Boga, wiem co robię źle, ale jestem tylko człowiekiem. Po śmierci nie ludzie mnie ocenią, a Bóg, może będzie bardziej wyrozumiały ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rozumiem też dlaczego to niewierzący co chwila podkreślają że albo się jest katolikiem i przestrzega wszystkie zasady religii, albo jak się czegokolwiek nie uznaje, to już taka osoba nie jest katolikiem... to tak jakby powiedzieć, że kobieta, która oddała dziecko do żłobka, już więcej nie może nazywać się matką, bo nie wychowuje dziecka tylko oddaje obcym ![]() po prostu - co kogo obchodzi jakim katolikiem, czy nie katolikiem ktoś jest? Chce być hipokrytą, niech będzie jeśli jemu z tym lepiej się żyje, a my żyjmy według własnych zasad i tyle... co do głównego tematu - dla mnie to też jest śmieszne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agusia, ale przecież katolicym nie jest jedynym chrześcijańskim wyzaniem ![]() Pomijam już to, że można być chrześcijaninem nie przynależąc do żadnej instytucji ![]() Większość ludzi kompletnie o tym nie pamięta... Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
na co ja tu trafiłam... no, no..Vixen w akcji
![]() Oj nieładnie, nieładnie.. tak prowokować! Przyłączę się, bo dosłownie przed chwileczką , może godzinkę temu temat u mnie w domu sam się nasunął. Otóż pewna znajoma, gorliwa katolica, podchodząca pod 40stkę, mająca już 3 dzieci, wykształcona (!!!), zamożna - zaszła niedawno w kolejną ciążę. Wyobraźcie sobie, że jest załamana. Ja sobie wyobrazić nie potrafię. Wiara zabrania antykoncepcji, ale myślenia też zabrania? Nie chciała dzieci, lecz nie stosowała anty to nie powinna być zaskoczona, tak? A jeżeli już podporządkowuje się nauce KK, to niech nie przychodzi do domu znajomych i niech nie opowiada, że jest załamana tym, że spodziewa się dziecka. Bo tu chyba też grzeszy? Ludzie mnie czasami osłabiają ![]() Oczywiście w domu burza, bo jak mogę tak mówić, bo nie zawsze życie się układa tak jak chcemy ![]() W tym przypadku można było je jednak ułożyć inaczej.
...podpis w budowie... Edytowane przez blysk_w_oku Czas edycji: 2011-03-11 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzeniona
|
Ja nie rozumiem jednego - w naszym szarym życiu jest i tak dużo trosk i zmartwień, więc po co na każdym kroku sobie jeszcze dorzucać kolejne? Post - przeżywanie, co i jak można zjeść, seks - obawa, co można a czego nie, a jeśli nie można to z jakiego powodu, i tak dalej i tak dalej... Paranoja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niech idzie i księdzu te gorzkie żale wypłakuje, albo na forum katolickim opisze. Na pewno dostanie odpowiedz, która wiele jej pomoże ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
cierpienie podobno uszlachetnia (vide jeden z wątków na wizażu)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Takim ludziom należy współczuć. Kościół zrobił im wodę z mózgu. Nie pozwala się nawet cieszyć z seksu. Zabrania się używania antykoncepcji, bo jest to przeciwko woli Boga, który chciał abyśmy się rozmnażali. I oto Kościół robi z człowieka zwierze, a z kobiety krowę rozpłodową
![]() Naprawdę nie wiem jakim cudem ta organizacja jest na świecie legalna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to tak jak mc - jak masz ochotę na hamburgera to na ogół idziesz własnie tam, a nie szukasz małej budeczki w całym mieście ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
BAN stały
|
Najbardziej mnie rozbraja często to, że antyklerykałowie mają śluby kościelne. Na przykład Napieralski.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;2565080 5]No cóż temat mnie powalił, a dokładniej ci ludzie z listów ale ja bym nie winiła tu księży bawiących się w ginekologów, seksuologów, znachorów itp, a ludzi którzy uważają, że ksiądz lekiem na wszystko, a już napewno na sprawy łózkowe. Czasami odnoszę wrażenie, że dla pewnych jednostek to ksiądz pełni rolę Boga.[/QUOTE]
![]() Cytat:
Z resztą o kobietach myślę tak samo.
![]() |
![]() |
#90 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.