|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
Cytat:
![]() co do Guli to mam nadzieję, że tylko ja i ona wiemy co tu nawypisywała, nie ma co sobie głowy zawracać trollem, zastanawiam się czy sama usunęła swój post czy zrobiła to jakaś dobra dusza ![]() Cytat:
![]() u nas dziś nie pada ale jest wiatr, i wybieram się niebawem na spacer z wrzaskunem i zakupy jakieś zrobić. Cytat:
![]() Tymon też am trądzik jak się okazuje, teraz to już nie jest czerwone i nie ma czubków tylko jest to bezbarwna wysypka na caluśkiej buzi ![]() mój nie kuma bujaka 5 minut i wyje a wibracje go wcale nie cieszą, moze za mały jest jeszcze---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2402 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas opuścić ciepłe brzuszki, na swiecie pojawiły się już pierwsze Maluszki-I/I
Cytat:
śliczne dzieci a jakie pucki, moja takich nie ma, a za tydz kończy dwa miesiące.jak znajdę kabel od aparatu to wrzucę zdj. okaże sie jeszcze ze glodze dziecko już wczoraj brałam się za odpisywanie ale zawsze coś... także nawet nie pamiętam już co miałam pisać. |
|
|
|
|
#2403 |
|
Raczkowanie
|
Marleen32, Saj, Mariko dziękuję za podniesienie na duchu. Widocznie Małgoś to wrzaskun pełną gębą i nie pozostaje mi nic innego jak przyzwyczaic się do tej myśli
.Mariko kiecka świetna, a ten malunek na ścianie... cudo I muszę się pochwalić, kończymy dzisiaj 2 miesiące |
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2405 |
|
Raczkowanie
|
śliczne te wasze dzieciątka
ja przyszłam powiedzieć że jestem głupia matka od przeszło tygodnia jak mam karmic małego te jestem cała chora bo się wierci dławi kręci, karmimy się pół godziny, potem beka ulewa i masakar. Dziś rano już mówie tż że nie mam pojęcia co jest grane i w końcu lampeczka się zaświeciła - mały cały czas ma smoczek z jedną dziurką, wygotowałam smoczki z 2 dziurkami nakarmiłam o 10:30 - karmienie 10 minut trwało, Tomek ładnie odbił i padł. my dziś mamy równe 8 tygodni ![]() tak pisałyście o tych leżaka i chyba też kupie coś takiego dla Tomcia, przynajmiej można go wy tym zostawić wszędzie ![]() i zdjęcie Tomcia po kąpieli |
|
|
|
#2406 |
|
Zadomowienie
|
lilijka3 to super informacja!!
Sara z kolei na wczorajsze wieczorne karmienie opróżniła dwie piersi i dojadła jeszcze 90 ml MM Łakomczuszek Moja teściowa też czasami udaje, że czegoś nie widziała. Jak kupiliśmy huśtawkę FP to stała na samym wejściu do pokoju i przez trzy dni chodząc do swojej sypialni (!! !!) musiała ją zauważyć.Zawsze jak drzwi są otwarte to mi ogląda czy mam bałagan więc na pewno ją widziała....ale przyszła później na kawę i głupio gada "O nawet nie zauważyłam" Ja na takie teksty to nawet już nie zwracam uwagi bo nie mam siły....chociaż powinnam powiedzieć, że jak to przecież już ją na pewno oglądnęła, poza tym mój szwagier na 100% jej nadał, że mamy coś nowego był widział jak to składaliśmy. Nie ma słów A u Ciebie to już w ogóle bo przecież miała Wam dać kasę na ten wózek...Dała w końcu? gabishing ten sklep blisko szpitala wojewódzkiego jest Zapraszam na kawę ![]() Kaliope26 gratulacje A to drzewo to ma być genealogiczne Zobaczmy jak wyjdzie ![]() Córcia świetna e-rosa synuś boski i jakie duże oczka ma Mój Pamperek od wczoraj uczy się zasypiania w łóżeczku bo mi już ręce odpadają.... I o dziwo nie było przy tym żadnego krzyku... Agentka Mała
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2011-03-11 o 11:58 |
|
|
|
#2407 |
|
Raczkowanie
|
e-rosa, marlenn- śliczne dzieciaczki
Sara i Kalina- takie juz duże- dorosłe, Jak piszecie, ze wasze dzieciaki wyrastją z rozm. 56 to jakoś mi dziwnie, mój T. wyrasta już z rozm. 62 tego większego 62!przed wczoraj mieliśmy straszny dzień mały nie spał cały dzień, no może jak policzymy drzemki to wyjdzie ok. 45min., wczoraj sobie to odbił, spał ładnie i był grzeczny! Dziś znów pobudka o 5,30, bolał go brzuszek, zastanawiam się co zjadłam! Marika- szpile wypasione.. ehh że też mojemu TŻ Bozia nie dała kilku cm więcej a poza tym jestem wygodna i lubie płaskie, ale szpile podobają się bardzo!zazdroszcze talentu!u nas chrzciny przesuniete na pierwszy dzień świąt, bo się okazało że ksiądz nie chrzci w post ;/ w związku z takim terminem pani kucharka nie moze nam przygotowac i jesteśmy zmuszeni sami wszystko przygotować!na szczęście mama zadeklarowała swą pomoc! wczoraj "pierwszy raz" byłam na zakupach żywnościowych w mieście, ojć cieżko było wpadłam jak szalona do reala, cały czas myślałam o dziecku i co się okazało on przespał ten czas ![]() lambria- współczuje porodu i całej akcji szpitalnej! mnie napisali że pierwsza faza trwała 5,50h tzn. od jakiejś 17.10 a bóle miałam od 6 rano- to chyba godzinę od 3 cm rozwarcia liczą?? Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2011-03-11 o 12:06 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no coś ty, teściowa i kasa na wózek to pomyłka, nie dała ................ ![]() nienawidzę takich ludzi co do mieszanego karmienia to już zaakceptowałam, tylko ciekawe co na to pani pediatra powie?? bo to wyszło ze szpitala marleen na razie bez karmi |
|
|
|
|
#2409 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a czy któraś z was ma dzieciaczka w osobnym pokoju.
Bo ja od poczatku praktycznie - no może pierwsze 3 czy 4 dni spała z nami w popkokju a z 2 razy ze mną w łózku - śpi w swoim pokoiku w swoim łózeczku. Ktoś tak jeszcze robi??? Bo teraz sie w sumie po miesiacu zastanawiam czy to dobrze że śpi w osobnym pokoiku? |
|
|
|
#2410 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale on duży już! Rany, wyglada jakby był dużo starszy przystojniak!Moja mała ma dziś zły humor chyba... W nocy meczył ją chyba brzuszek, bo cały czas prężyła się, stękała, marudziła - ale nie płakała - i puszczała bączki. Teraz rano w końcu zrobiła kupkę, ale taką bardziej jak plastelina Nie wiem od czego, co ja znowu zjadłam.Teraz próbuję ją uśpić. Najadła się a nadal by chciała cyca, ale więcej nie daję, co by większej krzywdy jej tym nie zrobić. Chyba zmęczona jest i zasnąć nie może... Może to ta dzisiejsza pogoda. Na mniej też tak zadziałała że od samego rana wielka kłótnia z TŻem... Dobrze że nie umiemy się tak długo na siebie złościć... La"Mbria współczuję porodu... Mnie nie wpisali ile trwały kolejne fazy. Mam tylko wpisany czas ogólny od odejścia wód (wtedy już częste skurcze i rozwarcie) - 13h 20min Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2011-03-11 o 12:16 |
|||
|
|
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
lilijka tylko Natalka ma nieco ponad miesiąc
mika_am ja też wolę wygodę, ale raz na jakiś czas mogę obcas ubrać ![]() Zazwyczaj ubieram się tak jak jedziemy samochodem a tak to śmigam na płaskim My na chrzciny wszystko sami szykujemy, pomoże nam teściowa. Upiecze sernik (pyszny!) i skubańca no i zrobi de volaje (czy jak to się pisze )Ja robię zrazy, karkówkę w sosie i klopsiki. To wszystko z mięs. Będą dwie platery ponoć teściowa zamówiła....dwie sałatki, kiełbasa swojska na ciepło, rolmopsy ze śledzi i jakieś wędliny i sery. I właśnie wybieram jakiś tort bo się zorientowałam, ze to już za tydzień a my torta nie zamówiliśmy vilya ja myślę, że to nic złego, że jest w osobnym pokoiku. Gdybym miała taką możliwość też by Sara spałą sama. Cały czas urabiamy teściową żeby opuściła pokój....ale jest nieugięta Jak się Maleństwo teraz przyzwyczai do spania samemu potem nie będzie problemu, tak myślę
|
#2412 |
|
Raczkowanie
|
e_rosa niezłego masz przystojniaka!
Marika ja próbowałam wyklejać drzewo genealogiczne, ale bardziej przypominało to pajęczynę jakiegoś szalonego pająka, więc zaprzestałam. Wstyd komukolwiek to pokazywać ![]() madelinem masz jakiś sposób na swojego Krzykacza? Czy po prostu przeczekujesz płacz jak nie idzie niczym zabawić ani uspokoić?? Bo ja się zastanawiam nad jakimś klinem na moją Małpkę... ![]() Dziewczynki jak czytam o waszych perypetiach z teściowymi to załamuje ręce, ile takie 'coś' krwi potrafi napsuć... Ja na szczęście na swoją nie mogę narzekać, to dosłownie anioł nie człowiek. Nie narzuca się z własnym zdaniem, jej sugestie są taktowne, umie pomagać z wyczuciem. Kiedy dwa razy w tygodniu przyjeżdża do małej czuję się po prostu błogo... Dziwne to, ale jestem przy niej spokojniejsza niż przy własnej mamie. Oby więcej takich osób chodziło po świecie...
|
|
|
|
#2413 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie. Wczoraj byłam kupic smoczek. Ja wybrałam dwa rózne i silikonowy i lateksowy ale ekspedientka poleciła mi zamiast tych dwóch jeden z firmy "mam". Zapewniała, że dzieci, które nie chca smoczka tego nie wypluwaja, że gwarantuje ze sie sprawdzi i..sukces...
Moja niunia zjadła i śpi więc mam czas was troche nadrobic, bo narobiło mi się zaległości... i przyznaje, że moja tez by pasowała na dziecko Ryszarda Kalisza
|
#2414 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ćwiczycie brzuszki po CC? Ja się boję, że któraś z blizn mi popęka w środku A udało mi się spaść już prawie do normalnej wagi, tylko jeszcze ta galaretka
|
|
|
|
|
#2416 |
|
BAN stały
|
Justine my ostatnio widzieliśmy te smoki w sklepie i też chcemy je wypróbować
teraz przynajmniej wiem ze warto.
|
|
|
|
#2417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a wiecie ja wczoraj zostawiłam ludzika u teściów bo jechaliśmy z TŻ do marketu budowlanego i mały nie chciał MM - wypluwał, a że ja nie mam zapasów poodciąganego pokarmu do teściowa miała z nim jazdę, no ale w końcu wypił to mleko. Muszę chyba na takie sytuacje pomrozić troszkę mleka |
|
|
|
|
#2418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no moja to nie wiem czy tak do końca świadomie, ale jak mąż ją ma usypiać to małpiszonek włącza alarm i ląduje na jego rączkach i efekt jest zawsze ten sam: "Ty ją uśpij" Kaliope26 o mojej teściowej to można by było napisać niezłą tragikomedię Co za kłamczucha.Justine no to gratulacje sukcesue_rosa ależ duży ten przystojniak, gratulacje skończonych 2 miesięcy ![]() dizi ja nie ćwiczę, bo dopiero 5 tygodni po. Do wagi przedciążowej brakuje mi ok 3kg. A ja cały czas karmiłam piersią, tylko jak mała była w zeszłym tygodniu w szpitalu, to wyszło z tym dokarmianiem. |
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż serce boli jak tak płacze. |
|
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o terrorystka się odezwała |
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak staram sie ja tak długo trzymac na rekach pionowo by jej sie odbiło ale jednak przyznam ze nie zawsze jej sie odbija i czasami ja kłade do łożeczka na boczku, lub troszke na podwyższeniu.A niekiedy podbije jej sie dopiero jak wezmę ja na rece drugi raz. Ja myśle, że z tym karmieniem to jej sie unormuje. Już kilka mam mi mowiło, że takie maleństwo powinno być karmione na żądanie. Czasami porpsotu dziecko potrzebuje bliskości , nie koniecznie chodzi o zaspokojenie głodu. Postanowiłam , że będę starała sie mała karmic co około 3 godziny. Gdy bedzie domagała sie w miedzy czasie cyca, najpierw sprawdze wsyztsko inne czy nie ma mokro, czy nie chce przypadkiem spac i nie moze zasnac czy chce sie przytulic czy może sie nudzi a może chce smoka,jak nic z tych rzeczy dopiero cyc i powinno byc ok. Dzisiejszej nocy budziła się na cyca ok. 1, 4, 6 i 8 takze troche tych pobudek było, ale te 2 ostatnie to raczej bardziej n miała ochote pospac przy cycku niz pojesc, bo niewiele ssała.Troche podjadła potem dostała smoka i ładnie spała. Teraz juz mam wygode bo wstaje w nocy tylko ja przewinać, tak cyca jej daje leżac w łożku, nauczyłysmy sie, dobrałysmy dobra pozycje dla nas obu.Dzis w nocy nawet jej nie musiałam kołysac by ponownie zasnęła, smok wystarczyl A powiedzcie mi czy wasze pociechy śpia z Wami???My z mężem prowadzimy od kilku dni zacieta dyskusje na ten temat. Nasza śpi z nami ale mąż jest temu przeciwny. twierdzi, że Nadia sie przyzwyczai i w ogole nie bedzie chciała w łozeczku spac i pozniej bedziemy mieli problem. Ja jednak nie wyobrazam sobie sie z nia na noc rozstać. Chyba nie mogłabym spokojnie spac. cały czas bym sie martwił, czy nie nakryła sie kołderka czy jej sie nie ulało, czy napewno oddycha a z łożka tego ie widze i znajac siebie non stop bym do niej wstawał. Pozatym nie ma dla mnie nic lepszego po ciezkim dniu niz zasnac z moja córeczka przytulona. ale tak na powaznie wiem ze nie o to mu chodzi...poprostu kwestia przywyczajenia. faktycznie możemy miec pozniej problem..a co jak bedziemy chcieli pofiglować a Nadia za nic w łożeczku spac nie bedzie chciała...??W dzień ja kłade do łozeczka by ja do niego przyzwyczajac...ale na noc...
|
|
#2422 |
|
Rozeznanie
|
no kurcze z tymi teściowymi... ja nie moge narzekać.. mieszkamy 60 km od siebie to taka bezpieczna odleglosc ze nie wpada bez uprzedzenia, poza tym ma swoj ukochany domek na wsi(uciekla z miasta na wieś) i woli zebysmy tam przyjechali. Nie obiecywała nam nic... a dostalismy cala wyprawke co prawda używaną przez dwie wnuczki ale nie zniszczoną, także ubranka, zabawki i inne rzeczy. Nawet myslalam ze dostaniemy tylko te używane rzeczy a tu jeszcze dokupila wypasiony przewijak za 200 zl (i to dokładnie taki jaki ja wybrałam, tzn kiedyś mówiłam jej że taki super widziałam ) . Na wózek nie potrzebowaliśmy bo mamy dwa do wyboru, w sumie to trzy bo siostra tż też nam chciała pożyczyć po córce.
Mała pojadła i śpi ja też idę chwilkę polezeć bo już niedlugo po przedszkolaka ide... mam nadzieje ze nie bedzie padalo bo nie mam foli na wozek... Edytowane przez dewi Czas edycji: 2011-03-11 o 12:55 |
|
|
|
#2423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
dajcie pomysł na pierś z kurczaka
|
|
|
|
#2425 |
|
Raczkowanie
|
Justine podkusiłaś mnie smokiem firmy mam, kazałam mężowi w drodze do domu wstąpi do dzieciowego i zakupić, może ten będzie całkowicie pasował małej tak jak Twojej Nadii
![]() My małą na noc kładziemy do łóżeczka, po nocnym karmieniu również tam ląduje. Dopiero około 6 kiedy zaczyna się wybudzać i być marudna zabieramy ją do siebie, ale to tylko dlatego żebysmy my mogli troszkę dospać...no a przy okazji możemy się do niej poprzytulać Lilijko na kiedy potrzebujesz ten przepis? Bo jeśli nie na zaraz to ja poszukam, bo gdzieś w notatniku który zapodziałam podczas ostatniego sprzatania miałam rewelacyjny i dość dietetyczny pomysł na pierś
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mąż zje schabowego, a ja pierś chyba upieczona w piekarniku w folii, tylko ile mam ją trzymać w tym piekarniku?? |
|
|
|
|
#2427 |
|
Zadomowienie
|
ja tak na szybko
wszystkim mamom karmiacym piersia stwiam picolo a tym mm szampana z % dzwonili z pracy ze mam przyjsc podpisac umowe na stale!!! tak wiec mam gdzie wracac po macierzynskimps.juz zapowiedziałam mężowi że dzis sie opije karmi
|
|
|
|
#2428 |
|
Zadomowienie
|
A powiedzcie mi kiedy po cesarce mozna zacząć ćwiczyć???mam na myśli konkretnie np. skakanke, brzuszki, bieganie? W sumie poki co nie wyobrazam sobie jeszcze bieganie, u mnie dopiero 2 tygodnie i 1 dzień od cc i jeszcze bym sie nie czuła na siłach ale jak myslicie od kwietnia można by powoli zacząć???
|
#2429 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dzieki dziewczyny, bo nie byłam pewna. Mam monitor oddechu i wideo nianię. Z tym, że czasem jak się ona nie głośno się wierci to nie słychac tak bardzo przez nianię - jak jestesmy na nogach to widzimy że się rusza ale w czasie snu niekoniecznie. Podejrzewam jednak że jakby spała w tym samym pokoju to też byśmy jej nie usłyszeli. Cytat:
tak jak pisałam wczesniej ja bym się bała i boję spać z maleństwem bo juz 2 razy jak spałam z nia zdażyło mi się oprzeć głowę na jej łowie - raz jak spała mi na piersi i raz jak z boku więc ja nie ryzykuję. Tym bardziej że jestem przemęczona i czasem tak mocno zasypiam że nic nie śłyszę i nie czuję. |
|||
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to lepiej na spacerku Karmi wszamamy, a nie z mężem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

Nie wiem co tu Gula pisala, domyslac sie moge tylko, ehh to jest minus tego, ze kto chce, moze nas czytac :/.
miałam jak przed tylko nie odstawiaj gwałtownie tylko redukuj powoli karmienia żeby sam się wyciszał i kurczył w swoim tempie 

Łakomczuszek
!!) musiała ją zauważyć.Zawsze jak drzwi są otwarte to mi ogląda czy mam bałagan
więc na pewno ją widziała....ale przyszła później na kawę i głupio gada "O nawet nie zauważyłam"
I o dziwo nie było przy tym żadnego krzyku...
Agentka Mała

A udało mi się spaść już prawie do normalnej wagi, tylko jeszcze ta galaretka
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)