|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
A czytałyście w ostatnim maluszku, że ze szpinakiem trzeba uważać? Oczywiście raz na jakiś czas nie zaszkodzi, ale podobno szpinak zawiera dużo szczawianów, które wytrącają wapń i lepsze dla naszych dzieci są brokuły.
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l
Cytat:
Ja już nie dostaję tej gazetki , muszę poczytać
|
|
|
#813 |
|
BAN stały
|
zajrzyjcie do klubu w wolnej chwili
|
|
|
|
#814 |
|
Wtajemniczenie
|
Karo super ten wątek z przepisami w klubie
![]() będe korzystac ![]() zapomniałam podziękowac za komentarze w albumie Karo, ada, aga gorgulku
|
#815 |
|
Ola-Unhola
|
Jestem wkurzona albo i więcej... Jak zwykle to samo...Długo nie dostawaliśmy rachunku za prąd (ostatnio małż płacił w listopadzie chyba). Dzisiaj przyszedł jakiś zapomniany rachunek (tzn zgubił się u kogoś innego w skrzynce i długą drogę przebył, żeby do nas trafić....) 5 rachunków po ok 500 zł kazdy... No jakieś jaja
|
#816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten koleś na końcu to normalnie ściemnia ile wlezie ![]() Cytat:
się Jolce należą bo to ona wpadła na pomysłi wklejaj Wasze śniadanka a nie tylko bedziesz korzystać Cytat:
dużo na maksa![]() już pomijam fakt że się tak zagubiły dobrze że Wam prądu nie wyłączyli, bo pewnie większość już po czasie![]() P.S. Klub będę nadrabiać w domu, bo tu się nie mogę skupić
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-03-11 o 14:53 |
|||
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
mam prosbe...moj 17-miesieczny synek przechodzi wlasnie wyjatkowo bolesne zabkowanie polaczone z goraczka itp. i dzisiaj zauwazylam u niego w buzi takie biale plamki...wygladaja mi na afty... Nigdy nie mial aftow ani plesniawek wiec nie mam pojecia co z tym robic... ![]() Mam w domu Aphtin... ![]() Pisze o tym na waszym watku, poniewaz znajoma wizazanka napisala mi, iz jedna z Mamus u Was tez miala ten problem...niestety nie wiem ktora, ale gdyby przeczytala to prosze bardzo o porade... Pozdrawiam
|
#818 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() dla Joli ![]() No już dawno po terminie. Najstarszy płatnosc do 02.11.10 a najmłodszy do 28.02.11...... Dzisiaj koleś był spisąc liczniki, będa następne, a tu się boję, ze w najbliższych dniach przyjdą wyłączyć....
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co Wam tak zjada że miesięcznie przeszło 500 zł macie? u mnie są co dwa miesiące![]() Mieliscie szczęście bo u mnie 2 tygodnie po terminie przysyłają ponaglenie i 2 tygodnie później wyłączają prąd Wiem, bo kiedyś nie jeździłam do siebie, zapomniałam że miał być rachunek...a jak pojechałam to był rachunek i ponaglenie razem
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-03-11 o 15:02 |
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozostaje mi tylko trzymać żeby sprawa się łagodnie dla Was rozwiązała
|
|
|
|
|
#821 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Tylko problem w tym, ze albo do nas listy nie dochodzą (i już się zdarzyło, ze nam wyłączyli, trzeba była na juz miec 3 tys...), albo tak jak teraz list leżał u sąsiadów i trafił z opóźnieniem w nasze ręce.... ![]() Ada, dzięki ![]() Chyba tylko wygrana w lotto nas uratuje. W tym mies jesteśmy na minusie totalnie. Oby to ostatni taki miesiąc... Najlepsze, ze malz uważa, że to moja wina, bo za często grzeję wode do kąpieli (mamy terme) i włączałam farelkę jak był mróz...
|
|
#822 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I komisariat policji - zamknęli i nie udzielają informacji To są urzędy państwowe. Od tego chyba powinni zacząć i dobrać im się do dup, bo normalnie ludzkie pojęcie przechodzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Oby nie ![]() Cytat:
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
nadrabiam ... mam jeszcze dwie strony ... nie zdąże pocytować, moze wieczorem mi się uda ... ![]() wpadłam tylko się pohwalić, ze dzisaij jedziemy do jaskini solnej ![]() Mama po operacji będzie jeździła i zaproponowała nam tez takie wyjazdy ... potem napisze wrażenia W sumie to nie wiedziałam, ze mamy tak nie daleko ![]() Tydzień temu bylismy na basenie ... Bartosz 40 minut przepłakał a jak juz trzeba było wychodzic to była zabawa na całego
|
|
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie skomentuje tego... zwłaszcza, że ja też swojego czasu miałam tego typu awantury i też chodziło o zużycie prądu i też do grzania wody i przez farelke ![]() zresztą... nadal tak jest... ![]() ![]() migrena mnie bierze
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-03-11 o 15:57 |
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
ale sie zdrzemnełysmy z Oli 2 godzinki, nieprzytomna az jestem, musze sie dobudzić
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
wpadlam zajrzec na chwile , mala zasnela na podlodze wsrod zabawek
![]() pomalowalam pazurki i juz nic nie robie bo za 2 godz ide oczywiscie beda fotkiw pyt. na sniadanie bylo o Szymonku i o tym ze ojciec szuka pomocy w sieci Ola rzeczywscie niefajnie z tymi rachunkami- oby sie wyjasnilo ![]() lece do klubu zajrzec i do jutra
|
#827 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie to wygląda... Cytat:
Jeśli chodzi o urzędników to nawet nie skomentuję. Cytat:
Cytat:
Bawcie się dobrze ![]() Cytat:
![]() Ja też wychodzę dziś ![]() Idę z przyjaciółką do drugiej przyjaciółki na lampkę winka ![]() Miłego wieczoru |
|||||
|
|
|
#829 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Nareszcie piątek ![]() Nadrabiam jeszcze z wczoraj, ciągle mam jakieś zaległości ![]() Cytat:
![]() Ale Twój bije po oczach, ale jest naturalny, a tamte takie jaskrawe, to co innego ![]() Obejrzałam - fajny kolor i fryzura też super Cytat:
Nie wiem jak niektórym nie jest wstyd sprzedawać takie szmaty, też się kiedyś nacięłam ![]() Cytat:
![]() Muszę Wam powiedzieć, że niedawno 2 razy wdałam się w dyskusję z aptekarką, jak mi kity wciskała i mnie przepraszała za nie po chwili. Cytat:
Ledwo co kwiatki podlewam jak mi się przypomni, czyli raz na 2 tygodnie Z jedną rzeżuchą ledwo daję radę i to nie zawsze, więc więcej by mnie przerosło ![]() Rzeżuchę hoduję na zakrętce od słoiczka ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Byłam dzisiaj w odwiedzinach u miesięcznego niemowlaka, jejku jaki malutki, kompletnie nie pamiętam czasów, gdy Tymek taki był. I nie wiem jak sobie dawałam z nim radę, bo miałam stracha przed wzięciem na ręce dzisiaj ![]() .
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko tak miało.Też temp i też coś co wyglądało jak afty, nadszedł weekend, zbijałam temp. i ratowałam się gencjaną...aż w niedzielę nadszedł kulminacyjny moment...córka biła nas z bólu i strasznie się wiła nie radząc sobie z tym.Pojechaliśmy do szpitala i już nas zatrzymali...ostre zapalenie jamy ustnej.Antybiotyk dożylnie i kroplówki nawadniające. Za drugim razem zareagowałam od razu i udało nam się wylizać z tego w domu.Lekarz zapisał nystatyne, i nurofen,tantum verde i żel na ząbkowanie-to wszystko p.bólowo. Pamiętaj że w dziubku jest ciemno i wilgotno a to doskonałe warunki do namnażania
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
WOJTUSIAAAA ![]() teraz za karę musisz mi przesłać chociaż kawałek tego ciasta ![]() ja się powoli zbieram do domu więc mnie dzisiaj już nie będzie ![]() kolorowych
|
|
|
|
|
#832 |
|
Ola-Unhola
|
Wojtuska
![]() ![]() Daj znac jak wyszło ciacho Moze Mamie na niedziele zrobię
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzajemnie, spokojnej nocki Unhola zdam relację, właśnie czekam aż mi budyń ostygnie ![]() p4w a gdzie ty jestes, coś nie ma cię z nami...wróć Kasiu wyszedł ci smaczny ten dżem z pomarańczy? z którego przepisu robiłaś? Ja robiłam kiedyś taki z płatkami migdałów, ale nie pamietam skąd mialam przepis. Smaczny był, nigdy wczesniej nie jadlam dżemu z pomarańczy i musiałam zrobić taka ciekawa byłam jaki smak wyjdzie
|
|
|
|
|
#834 |
|
Zakorzenienie
|
widzialam niedawno kasiuuulke
, a sie nie odzywa![]() spojrzalam dzis bardziej wypoczetym okiem na mieszkanie i przerazil mnie syf , wygladalo to tak, jakby maz tylko sprzatal tylko posdrodku . Sprzatalam wiec jak glupia, ale nie dalam rade wysprzatac lazienek, wiec zostawilam je mezowi + prasowanie. Zadzwonilam oczywiscie mu powiedziec, co mysle o takim zajmowaniu sie domem, gdy ja pracuje wiecej niz normalnie. Na koneic rozmowy poinformowal mnie o ktorej konczy prace, na co ja, ze nie interesuje mnie to, bo nie mam zamiaru po niego jechac, bo sprzatam i gotuje ![]() tak wiec juz wszystko wyprasowane, a z rana sprzata to, co zostalo, bo potem planuje zakupy i wypad gdzies na spacer ![]() Antos dzis byl niedobry, milion razy siedzial na naughty stepie. Calkiem dobrze juz mu wychodzi to siedzenie , potem oczywiscie mu jeszcze raz tlumacze dlaczego tam siedzial, a on mnie przytula i daje buzi
|
#835 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak samo z masełkiem (odrobiną), bo jakoś lepiej smakuje, ale to może tylko kwestia przyzwyczajenia (mojego). A jak z kostką twarogową to już trzeba masło, albo zalać jogurtem jak bez masła, bo takie ble suche jest. Ja się zawzięłam na łatwe przepisy, bo wiedziałam, że gotować dobrze nie będę. I trochę ich jest ![]() Już dawno nie mieliśmy usg i nie wiem. Gdybym miała jakieś podręczne w domu, to pewnie sprawdzałabym co miesiąc, a tak to... Lekarka nie widzi potrzeby biegania na nie co chwilę. Wręcz między wierszami zabroniła wydziwiać, bo nic się nie dzieje Następne mamy w okolicach 2-gich urodzin. Chyba, że jakieś moczowe problemy wyskoczą (tfu, tfu). Więc cierpliwie czekam. Chociaż miałam myśli, by w tajemnicy zrobić, ale odpuściłam ![]() Minimalnie udało się - teraz już nie doczekuje do 23, pada najpóźniej między 21 a 22. Ale ja chcę, żeby jeszcze wcześniej zasypiał... Chociaż dobre i to, bo poprzednio to totalna masakra była. Cytat:
![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Piszę tak dzisiaj bez ładu i składu i sensu Jakaś wybitnie zmęczona jestem ![]() .
Edytowane przez morska Czas edycji: 2011-03-11 o 20:36 |
||||
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, my robimy zakupy w Realu, do Tesco, Lidla i Biedronki wybitnie nam nie po drodze , ale dzięki za podpowiedź, zapisałam i jak kiedyś będę, to poszukam tych serków ![]() Podziwiam , mam nadzieję, że jak teraz zrobicie, to już nic nie będzie ![]() Dobre i to, tak szybko to niestety nie idzie. Kuba zasypia już o 19.15, ale wstaje o 6 , także coś za coś. Ostatnio jak wstanie z drzemki (krótkiej ), to jeszcze chce, żebym się z Nim położyła na nasze łóżko i tak dosypia ![]() Moim zdaniem, wszystko jest ładnie napisane
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam drzemki z Oli, jak się obie kładziemy i ona kladzie głowe na mnie, przytula się. Uwielbiam wsłuchiwać się jak oddycha, patrzeć na nią, no cudowna jest. A jak się budzi to jeszcze zawsze chce się poprzytulać ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Ciacho zrobiłam, degustacja jutro, wygląda apetycznie ![]() Dobranoc
|
|
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie mam jakoś nic do powiedzenia, dużo spraw, zmęczenie itd... nawet nie mam czasu swojej morfologii odebrać buziaczki dla Was
|
|
|
#839 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiscie że i dla niej ![]() ale dla Ciebie tez ze tak ładnie to zrobiłas ![]() a co śniadanek to nie zaszaleje, bo u nas praktycznie zawsze kaszka ![]() Cytat:
![]() ja tez nie zawsze sprawdzam czym mi tym razem robi, teraz sprawdziłam bo chciałam wiedziec ![]() kurcze, tez bym nie się troszeczke bała ![]() Cytat:
![]() Zuza wczoraj poszła spac po 22 a wstała o 7 ![]() dziewczyny czy Wasze maluszki tez mają coś jakby kamien na zabkach przy podniebieniu? bo Zuzanka chyba ma ale nie moge jej dokłądnie sprawdzic bo nie da sobie zagladnac, jutro przy świetle dzienym spróbuje jeszcze p4w możliwe żeby to kamień byl? myje jej 2x dziennie zeby, wydawało mi się że dobrze ![]() może mam zła paste lub szczeteczke a mam TAKA i TAKĄ jakie najlepsze?
Edytowane przez mayaha Czas edycji: 2011-03-11 o 22:30 |
|||
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to, to! ![]() Ale zawsze o tej porze zasypia? Ja nie zauważyłam u Kuby, a masz na myśli przód czy tył zębów? Szczoteczkę mamy taką samą - nią Kuba sobie sam myje, ja Mu myję Aquafreshową, przedtem miałam Oral-B, a pastę mamy Elmex (moim zdaniem to są najlepsze pasty - dla dorosłych też) ***
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:35.

, no i może makaron ze szpinakiem, bo robię dziś mnie i Kubie na obiad 

, muszę poczytać

dużo na maksa

Wiem, bo kiedyś nie jeździłam do siebie, zapomniałam że miał być rachunek...a jak pojechałam to był rachunek i ponaglenie razem
żeby sprawa się łagodnie dla Was rozwiązała

Z jedną rzeżuchą ledwo daję radę i to nie zawsze, więc więcej by mnie przerosło
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)