Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -lato 09 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-11, 12:24   #811
angy
Zakorzenienie

Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

Ja na razie mogę tylko swoją pastę rybną wpisać , no i może makaron ze szpinakiem, bo robię dziś mnie i Kubie na obiad
Wklej wklej.

A czytałyście w ostatnim maluszku, że ze szpinakiem trzeba uważać?
Oczywiście raz na jakiś czas nie zaszkodzi, ale podobno szpinak zawiera dużo szczawianów, które wytrącają wapń i lepsze dla naszych dzieci są brokuły.

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 12:25   #812
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Shakira radośnie Loca loca wyśpiewuje, a naszym dzieciaczkom dupka podryguje -l

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Wklej wklej.

A czytałyście w ostatnim maluszku, że ze szpinakiem trzeba uważać?
Oczywiście raz na jakiś czas nie zaszkodzi, ale podobno szpinak zawiera dużo szczawianów, które wytrącają wapń i lepsze dla naszych dzieci są brokuły.
Wkleiłam

Ja już nie dostaję tej gazetki , muszę poczytać

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:00   #813
skierka1981
BAN stały

zajrzyjcie do klubu w wolnej chwili
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 13:59   #814
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Karo super ten wątek z przepisami w klubie
będe korzystac , zacznę od sałatki

zapomniałam podziękowac za komentarze w albumie
Karo, ada, aga gorgulku : cmok:
Stary 2011-03-11, 14:08   #815
UnholyOne
Ola-Unhola

Jestem wkurzona albo i więcej...
Jak zwykle to samo...Długo nie dostawaliśmy rachunku za prąd (ostatnio małż płacił w listopadzie chyba). Dzisiaj przyszedł jakiś zapomniany rachunek (tzn zgubił się u kogoś innego w skrzynce i długą drogę przebył, żeby do nas trafić....)
5 rachunków po ok 500 zł kazdy...
No jakieś jaja
Stary 2011-03-11, 14:51   #816
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
To super

Obejrzałam ten program z linku gorgulka, brak słów, ktoś się powininen wziąć jednocześnie za tę kobietę i urzędasów, no normalnie wyć się chce. Albo będzie tak, że zanim odpowiednie organy zadziałają, to ludzie zrobią samosąd. Krzyczeć mi się chce normalnie I się dziwić, że maltretowane kobiety nie idą po pomoc, no bo do kogo?

Ten koleś na końcu to normalnie ściemnia ile wlezie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
Karo super ten wątek z przepisami w klubie
będe korzystac , zacznę od sałatki
ale to się Jolce należą bo to ona wpadła na pomysł

i wklejaj Wasze śniadanka a nie tylko bedziesz korzystać

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Jak zwykle to samo...Długo nie dostawaliśmy rachunku za prąd (ostatnio małż płacił w listopadzie chyba). Dzisiaj przyszedł jakiś zapomniany rachunek (tzn zgubił się u kogoś innego w skrzynce i długą drogę przebył, żeby do nas trafić....)
No jakieś jaja
5 rachunków za prąd od listopada? i wszystkie ok 500? dużo na maksa
już pomijam fakt że się tak zagubiły dobrze że Wam prądu nie wyłączyli, bo pewnie większość już po czasie

P.S. Klub będę nadrabiać w domu, bo tu się nie mogę skupić

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2011-03-11 o 14:53
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 14:55   #817
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Witam

mam prosbe...moj 17-miesieczny synek przechodzi wlasnie wyjatkowo bolesne zabkowanie polaczone z goraczka itp. i dzisiaj zauwazylam u niego w buzi takie biale plamki...wygladaja mi na afty...
Nigdy nie mial aftow ani plesniawek wiec nie mam pojecia co z tym robic...
Mam w domu Aphtin...

Pisze o tym na waszym watku, poniewaz znajoma wizazanka napisala mi, iz jedna z Mamus u Was tez miala ten problem...niestety nie wiem ktora, ale gdyby przeczytala to prosze bardzo o porade...

Pozdrawiam

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 14:57   #818
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

5 rachunków za prąd od listopada? i wszystkie ok 500? dużo na maksa
już pomijam fakt że się tak zagubiły dobrze że Wam prądu nie wyłączyli, bo pewnie większość już po czasie

P.S. Klub będę nadrabiać w domu, bo tu się nie mogę skupić
No, no watek śniadankowy fajowy
dla Joli

No już dawno po terminie. Najstarszy płatnosc do 02.11.10 a najmłodszy do 28.02.11......

Dzisiaj koleś był spisąc liczniki, będa następne, a tu się boję, ze w najbliższych dniach przyjdą wyłączyć....
Stary 2011-03-11, 15:01   #819
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
No już dawno po terminie. Najstarszy płatnosc do 02.11.10 a najmłodszy do 28.02.11......

Dzisiaj koleś był spisąc liczniki, będa następne, a tu się boję, ze w najbliższych dniach przyjdą wyłączyć....
to Wy dostajecie częściej niż raz na miesiąc rachunki za prąd? i co Wam tak zjada że miesięcznie przeszło 500 zł macie? u mnie są co dwa miesiące

Mieliscie szczęście bo u mnie 2 tygodnie po terminie przysyłają ponaglenie i 2 tygodnie później wyłączają prąd Wiem, bo kiedyś nie jeździłam do siebie, zapomniałam że miał być rachunek...a jak pojechałam to był rachunek i ponaglenie razem

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2011-03-11 o 15:02
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 15:15   #820
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:

No jakieś jaja

pozostaje mi tylko trzymać żeby sprawa się łagodnie dla Was rozwiązała
Stary 2011-03-11, 15:21   #821
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
to Wy dostajecie częściej niż raz na miesiąc rachunki za prąd? i co Wam tak zjada że miesięcznie przeszło 500 zł macie? u mnie są co dwa miesiące

Mieliscie szczęście bo u mnie 2 tygodnie po terminie przysyłają ponaglenie i 2 tygodnie później wyłączają prąd Wiem, bo kiedyś nie jeździłam do siebie, zapomniałam że miał być rachunek...a jak pojechałam to był rachunek i ponaglenie razem
To s a takie prognozy wystawiane raz na pól roku (6 lub 5 rachunków), z płatościami np na 02 listop., 30 listop., 31 grudnia itd...

Tylko problem w tym, ze albo do nas listy nie dochodzą (i już się zdarzyło, ze nam wyłączyli, trzeba była na juz miec 3 tys...), albo tak jak teraz list leżał u sąsiadów i trafił z opóźnieniem w nasze ręce....

Ada
, dzięki
Chyba tylko wygrana w lotto nas uratuje. W tym mies jesteśmy na minusie totalnie. Oby to ostatni taki miesiąc...

Najlepsze, ze malz uważa, że to moja wina, bo za często grzeję wode do kąpieli (mamy terme) i włączałam farelkę jak był mróz...
Stary 2011-03-11, 15:48   #822
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:

No jakieś jaja

Cytat:
(...)
I to jest najgorsze - przedstawiciel prokuratury i nie potrafi podać konkretów: "Ile razy? Często? Co to znaczy 'często'? Często." I komisariat policji - zamknęli i nie udzielają informacji To są urzędy państwowe. Od tego chyba powinni zacząć i dobrać im się do dup, bo normalnie ludzkie pojęcie przechodzi

Cytat:
No, no watek śniadankowy fajowy
dla Joli
(...)

Oby nie

Cytat:
Najlepsze, ze malz uważa, że to moja wina, bo za często grzeję wode do kąpieli (mamy terme) i włączałam farelkę jak był mróz...
No jasne, wiadomo

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-11, 15:51   #823
Ania0104
Zakorzenienie

cześć

nadrabiam ... mam jeszcze dwie strony ... nie zdąże pocytować, moze wieczorem mi się uda ...

wpadłam tylko się pohwalić, ze dzisaij jedziemy do jaskini solnej
Mama po operacji będzie jeździła i zaproponowała nam tez takie wyjazdy ... potem napisze wrażenia W sumie to nie wiedziałam, ze mamy tak nie daleko

Tydzień temu bylismy na basenie ... Bartosz 40 minut przepłakał a jak juz trzeba było wychodzic to była zabawa na całego

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 15:55   #824
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
nie skomentuje tego... zwłaszcza, że ja też swojego czasu miałam tego typu awantury i też chodziło o zużycie prądu i też do grzania wody i przez farelke
zresztą... nadal tak jest...

na wygranie w totka

migrena mnie bierze

Edytowane przez adaikaka
Czas edycji: 2011-03-11 o 15:57
adaikaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 16:12   #825
Wojtusia
Zakorzenienie

ale sie zdrzemnełysmy z Oli 2 godzinki, nieprzytomna az jestem, musze sie dobudzić
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 16:58   #826
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

wpadlam zajrzec na chwile , mala zasnela na podlodze wsrod zabawek
pomalowalam pazurki i juz nic nie robie bo za 2 godz ideoczywiscie beda fotki

w pyt. na sniadanie bylo o Szymonku i o tym ze ojciec szuka pomocy w sieci

Ola rzeczywscie niefajnie z tymi rachunkami- oby sie wyjasnilo

lece do klubu zajrzec i do jutra

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 18:18   #827
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Po dzisiejszym trzęsieniu ziemi i tsunami, które niszczy Japonię, dziennikarze donoszą, że najwięcej rannych i zabitych to.. dzieci. Było kilkanaście minut po 14 i dzieci były w przedszkolach i szkołach…

Strasznie to wygląda...

Cytat:
Maskara, a mój Małż chciał, żebyśmy wyjechali do Kobe na rok

Obejrzałam ten program z linku gorgulka, brak słów, ktoś się powininen wziąć jednocześnie za tę kobietę i urzędasów, no normalnie wyć się chce. Albo będzie tak, że zanim odpowiednie organy zadziałają, to ludzie zrobią samosąd. Krzyczeć mi się chce normalnie I się dziwić, że maltretowane kobiety nie idą po pomoc, no bo do kogo?
O kurde...

Jeśli chodzi o urzędników to nawet nie skomentuję.

Cytat:

No jakieś jaja
Uuu... ale wyszło...

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
cześć

nadrabiam ... mam jeszcze dwie strony ... nie zdąże pocytować, moze wieczorem mi się uda ...

wpadłam tylko się pohwalić, ze dzisaij jedziemy do jaskini solnej
Mama po operacji będzie jeździła i zaproponowała nam tez takie wyjazdy ... potem napisze wrażenia W sumie to nie wiedziałam, ze mamy tak nie daleko

Tydzień temu bylismy na basenie ... Bartosz 40 minut przepłakał a jak juz trzeba było wychodzic to była zabawa na całego

Bawcie się dobrze

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
pomalowalam pazurki i juz nic nie robie bo za 2 godz ideoczywiscie beda fotki
Ty też baw się dobrze

Ja też wychodzę dziś
Idę z przyjaciółką do drugiej przyjaciółki na lampkę winka

Miłego wieczoru
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 18:27   #828
Wojtusia
Zakorzenienie

wlasnie piekę TO ciasto
Stary 2011-03-11, 19:10   #829
morska
Zadomowienie

Nareszcie piątek
Nadrabiam jeszcze z wczoraj, ciągle mam jakieś zaległości

Cytat:
dzieki za sprawdzenie
to w takim razie chyba dobrze że się nie skusiłam
ciekawe ile ten mój kolorek bedzie się trzymał to wtedy będe mogła cos powiedziec
ale mój kolorek tez bije po oczach ale do słońca tylko, na zdjęciu nie jest taki intensywny

fotki w albumie + bonusik
czekam na szczere opinie
No może lepiej, że się nie skusiłaś na matrixa, a ja za to wyszłam na jakąś nienormalną, co to nie wie, co ma na głowie
Ale Twój bije po oczach, ale jest naturalny, a tamte takie jaskrawe, to co innego

Obejrzałam - fajny kolor i fryzura też super A jaka Zuza śliczna!

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Napisałam do tych ludzi i się załamałam, co ta kobieta odpisała. Zaraz wszystko wkleję, bo mnie szlag trafił (...)
Przeczytałam całą historię, ale chamy Nie wiem jak niektórym nie jest wstyd sprzedawać takie szmaty, też się kiedyś nacięłam

Cytat:
no właśnie kupiłam jej herbatkę i teraz też pije (Pani w aptece polecała bardziej herbatkę niż sok)...
Zależy z jakim sokiem porównywała, chyba z kompletnym badziewiem. Kurde, ale bzdura. Chyba, że to susz do zaparzania 100% Ci sprzedała, ale pewnie herbatkę w torebkach, czyli ściepy różnoowocowe. Wybacz Karo, ale się wkurzyłam, jakaś cięta się na nich zrobiłam ostatnio
Muszę Wam powiedzieć, że niedawno 2 razy wdałam się w dyskusję z aptekarką, jak mi kity wciskała i mnie przepraszała za nie po chwili.
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
że co?
A jak hodujesz tą rzeżuchę?
Kiełkownik ma 3 poziomy, siejesz i podlewasz 2-3x dziennie i po robocie.
Szybko znalazłam na alle- mąż tańszy zakupił, ale identyczny
http://allegro.pl/kielkownik-kielkow...458495594.html
No właśnie o tą systematyczność chodzi Ledwo co kwiatki podlewam jak mi się przypomni, czyli raz na 2 tygodnie Z jedną rzeżuchą ledwo daję radę i to nie zawsze, więc więcej by mnie przerosło
Rzeżuchę hoduję na zakrętce od słoiczka

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Byłam dzisiaj w odwiedzinach u miesięcznego niemowlaka, jejku jaki malutki, kompletnie nie pamiętam czasów, gdy Tymek taki był. I nie wiem jak sobie dawałam z nim radę, bo miałam stracha przed wzięciem na ręce dzisiaj
.
Stary 2011-03-11, 19:11   #830
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Witam

mam prosbe...moj 17-miesieczny synek przechodzi wlasnie wyjatkowo bolesne zabkowanie polaczone z goraczka itp. i dzisiaj zauwazylam u niego w buzi takie biale plamki...wygladaja mi na afty...
Nigdy nie mial aftow ani plesniawek wiec nie mam pojecia co z tym robic...
Mam w domu Aphtin...

Pisze o tym na waszym watku, poniewaz znajoma wizazanka napisala mi, iz jedna z Mamus u Was tez miala ten problem...niestety nie wiem ktora, ale gdyby przeczytala to prosze bardzo o porade...

Pozdrawiam

ooo rany to chyba o nas chodzi

Moje dziecko tak miało.Też temp i też coś co wyglądało jak afty, nadszedł weekend, zbijałam temp. i ratowałam się gencjaną...aż w niedzielę nadszedł kulminacyjny moment...córka biła nas z bólu i strasznie się wiła nie radząc sobie z tym.Pojechaliśmy do szpitala i już nas zatrzymali...ostre zapalenie jamy ustnej.Antybiotyk dożylnie i kroplówki nawadniające.
Za drugim razem zareagowałam od razu i udało nam się wylizać z tego w domu.Lekarz zapisał nystatyne, i nurofen,tantum verde i żel na ząbkowanie-to wszystko p.bólowo.
Pamiętaj że w dziubku jest ciemno i wilgotno a to doskonałe warunki do namnażania
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 19:24   #831
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
wlasnie piekę TO ciasto
aaaaaaa WOJTUSIAAAA
teraz za karę musisz mi przesłać chociaż kawałek tego ciasta

ja się powoli zbieram do domu więc mnie dzisiaj już nie będzie
kolorowych
Stary 2011-03-11, 19:27   #832
UnholyOne
Ola-Unhola

Wojtuska
Daj znac jak wyszło ciacho
Moze Mamie na niedziele zrobię
Stary 2011-03-11, 20:13   #833
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
aaaaaaa WOJTUSIAAAA
teraz za karę musisz mi przesłać chociaż kawałek tego ciasta

ja się powoli zbieram do domu więc mnie dzisiaj już nie będzie
kolorowych
oczywiście, masz jak w banku

Wzajemnie, spokojnej nocki

Unhola zdam relację, właśnie czekam aż mi budyń ostygnie

p4w a gdzie ty jestes, coś nie ma cię z nami...wróć

Kasiu wyszedł ci smaczny ten dżem z pomarańczy? z którego przepisu robiłaś? Ja robiłam kiedyś taki z płatkami migdałów, ale nie pamietam skąd mialam przepis. Smaczny był, nigdy wczesniej nie jadlam dżemu z pomarańczy i musiałam zrobić taka ciekawa byłam jaki smak wyjdzie
Stary 2011-03-11, 20:24   #834
mariolasl
Zakorzenienie

widzialam niedawno kasiuuulke , a sie nie odzywa

spojrzalam dzis bardziej wypoczetym okiem na mieszkanie i przerazil mnie syf , wygladalo to tak, jakby maz tylko sprzatal tylko posdrodku. Sprzatalam wiec jak glupia, ale nie dalam rade wysprzatac lazienek, wiec zostawilam je mezowi + prasowanie. Zadzwonilam oczywiscie mu powiedziec, co mysle o takim zajmowaniu sie domem, gdy ja pracuje wiecej niz normalnie. Na koneic rozmowy poinformowal mnie o ktorej konczy prace, na co ja, ze nie interesuje mnie to, bo nie mam zamiaru po niego jechac, bo sprzatam i gotuje

tak wiec juz wszystko wyprasowane, a z rana sprzata to, co zostalo, bo potem planuje zakupy i wypad gdzies na spacer

Antos dzis byl niedobry, milion razy siedzial na naughty stepie. Calkiem dobrze juz mu wychodzi to siedzenie , potem oczywiscie mu jeszcze raz tlumacze dlaczego tam siedzial, a on mnie przytula i daje buzi . Czasami smiac mi sie chce w duchu, jak widze jego minke, zdecydowanie odbiera to jako kare.
Stary 2011-03-11, 20:34   #835
morska
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo dziękuję , zapisałam, opisałam i będę robić , a odpowiednikiem Bielucha jest np. naturalny Presidenta? Bo ja coś nie mogę na tego Bielucha trafić . I z Bieluchem robisz dokłądnie tak, jak z twarogiem, tzn. z masłem też?

Ja też szukam przepisów (na smacznym wizażu jakoś nie byłam , na tę stronę bio Planet też nie trafiłam), ale zwykle wydają mi się nie do zrobienia przeze mnie.

Ciągle zapomianam Cię zapytać - czy Tymkowi zniknęło to poszerzenie miedniczki?
I jeszcze - udało Wam się Prezesa przestawić na wcześniejsze zasypianie wieczorem?
Kupuję też presidenta zamiast Bielucha, ale chyba na nim nie robiłam tego makaronu - ale to tak przypadkiem wyszło, myślę, że też będzie ok A nawet na pewno Robiłam chyba też na takim serku Bio z Biedronki i PicFrisch z Lidla, także nie musi być Bieluch. A nie ma go u Was w Tesco? U mnie jest, tzn. są dni kiedy nie ma, ale uzupełniają wcześniej czy później.
Tak samo z masełkiem (odrobiną), bo jakoś lepiej smakuje, ale to może tylko kwestia przyzwyczajenia (mojego). A jak z kostką twarogową to już trzeba masło, albo zalać jogurtem jak bez masła, bo takie ble suche jest.

Ja się zawzięłam na łatwe przepisy, bo wiedziałam, że gotować dobrze nie będę. I trochę ich jest Dużo znalazłam u wegetarian

Już dawno nie mieliśmy usg i nie wiem. Gdybym miała jakieś podręczne w domu, to pewnie sprawdzałabym co miesiąc, a tak to... Lekarka nie widzi potrzeby biegania na nie co chwilę. Wręcz między wierszami zabroniła wydziwiać, bo nic się nie dzieje Następne mamy w okolicach 2-gich urodzin. Chyba, że jakieś moczowe problemy wyskoczą (tfu, tfu). Więc cierpliwie czekam. Chociaż miałam myśli, by w tajemnicy zrobić, ale odpuściłam

Minimalnie udało się - teraz już nie doczekuje do 23, pada najpóźniej między 21 a 22. Ale ja chcę, żeby jeszcze wcześniej zasypiał... Chociaż dobre i to, bo poprzednio to totalna masakra była.

Cytat:
Ten mój Kuba jest niemożliwy , psikam Mu Tantum Verde, to klepie się po brzuszku i chce jeszcze i co chwila pokazuje, żeby Mu psiknąć. Kolację kończy szybko, żeby tylko łyknąć syropki - a nazbierało Mu się tego trochę

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Piszę tak dzisiaj bez ładu i składu i sensu Jakaś wybitnie zmęczona jestem

.

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2011-03-11 o 20:36
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 20:44   #836
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Kupuję też presidenta zamiast Bielucha, ale chyba na nim nie robiłam tego makaronu - ale to tak przypadkiem wyszło, myślę, że też będzie ok A nawet na pewno Robiłam chyba też na takim serku Bio z Biedronki i PicFrisch z Lidla, także nie musi być Bieluch. A nie ma go u Was w Tesco? U mnie jest, tzn. są dni kiedy nie ma, ale uzupełniają wcześniej czy później.
Tak samo z masełkiem (odrobiną), bo jakoś lepiej smakuje, ale to może tylko kwestia przyzwyczajenia (mojego). A jak z kostką twarogową to już trzeba masło, albo zalać jogurtem jak bez masła, bo takie ble suche jest.

Ja się zawzięłam na łatwe przepisy, bo wiedziałam, że gotować dobrze nie będę. I trochę ich jest Dużo znalazłam u wegetarian

Już dawno nie mieliśmy usg i nie wiem. Gdybym miała jakieś podręczne w domu, to pewnie sprawdzałabym co miesiąc, a tak to... Lekarka nie widzi potrzeby biegania na nie co chwilę. Wręcz między wierszami zabroniła wydziwiać, bo nic się nie dzieje Następne mamy w okolicach 2-gich urodzin. Chyba, że jakieś moczowe problemy wyskoczą (tfu, tfu). Więc cierpliwie czekam. Chociaż miałam myśli, by w tajemnicy zrobić, ale odpuściłam

Minimalnie udało się - teraz już nie doczekuje do 23, pada najpóźniej między 21 a 22. Ale ja chcę, żeby jeszcze wcześniej zasypiał... Chociaż dobre i to, bo poprzednio to totalna masakra była.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Piszę tak dzisiaj bez ładu i składu i sensu Jakaś wybitnie zmęczona jestem
, my robimy zakupy w Realu, do Tesco, Lidla i Biedronki wybitnie nam nie po drodze , ale dzięki za podpowiedź, zapisałam i jak kiedyś będę, to poszukam tych serków

Podziwiam , mam nadzieję, że jak teraz zrobicie, to już nic nie będzie

Dobre i to, tak szybko to niestety nie idzie. Kuba zasypia już o 19.15, ale wstaje o 6 , także coś za coś. Ostatnio jak wstanie z drzemki (krótkiej ), to jeszcze chce, żebym się z Nim położyła na nasze łóżko i tak dosypia . On nigdy nie umiał ze mną/z nami spać, więc dopiero teraz doświadczam, jakie to jest cudowne uczucie, nic mi więcej wtedy do szczęścia nie potrzeba

Moim zdaniem, wszystko jest ładnie napisane

H. MacLeod

.
Stary 2011-03-11, 21:42   #837
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

Dobre i to, tak szybko to niestety nie idzie. Kuba zasypia już o 19.15, ale wstaje o 6 , także coś za coś. Ostatnio jak wstanie z drzemki (krótkiej ), to jeszcze chce, żebym się z Nim położyła na nasze łóżko i tak dosypia . On nigdy nie umiał ze mną/z nami spać, więc dopiero teraz doświadczam, jakie to jest cudowne uczucie, nic mi więcej wtedy do szczęścia nie potrzeba
z tym sie zgadzam uwielbiam drzemki z Oli, jak się obie kładziemy i ona kladzie głowe na mnie, przytula się. Uwielbiam wsłuchiwać się jak oddycha, patrzeć na nią, no cudowna jest. A jak się budzi to jeszcze zawsze chce się poprzytulać Jak rano maż przynosi mi ją do łóżka to budzi mnie buziakiem i cudnym uśmiechem.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Ciacho zrobiłam, degustacja jutro, wygląda apetycznie

Dobranoc
Stary 2011-03-11, 21:46   #838
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
oczywiście, masz jak w banku

Wzajemnie, spokojnej nocki

Unhola zdam relację, właśnie czekam aż mi budyń ostygnie

p4w a gdzie ty jestes, coś nie ma cię z nami...wróć

Kasiu wyszedł ci smaczny ten dżem z pomarańczy? z którego przepisu robiłaś? Ja robiłam kiedyś taki z płatkami migdałów, ale nie pamietam skąd mialam przepis. Smaczny był, nigdy wczesniej nie jadlam dżemu z pomarańczy i musiałam zrobić taka ciekawa byłam jaki smak wyjdzie
jestem i czytam
ale nie mam jakoś nic do powiedzenia, dużo spraw, zmęczenie itd... nawet nie mam czasu swojej morfologii odebrać

buziaczki dla Was

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:10   #839
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:

oczywiście jak mogłam pominąc Jole oczywiscie że i dla niej
ale dla Ciebie tez ze tak ładnie to zrobiłas

a co śniadanek to nie zaszaleje, bo u nas praktycznie zawsze kaszka
Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
No może lepiej, że się nie skusiłaś na matrixa, a ja za to wyszłam na jakąś nienormalną, co to nie wie, co ma na głowie
Ale Twój bije po oczach, ale jest naturalny, a tamte takie jaskrawe, to co innego

Obejrzałam - fajny kolor i fryzura też super A jaka Zuza śliczna!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Byłam dzisiaj w odwiedzinach u miesięcznego niemowlaka, jejku jaki malutki, kompletnie nie pamiętam czasów, gdy Tymek taki był. I nie wiem jak sobie dawałam z nim radę, bo miałam stracha przed wzięciem na ręce dzisiaj
.
nienormalną, no wiesz
ja tez nie zawsze sprawdzam czym mi tym razem robi, teraz sprawdziłam bo chciałam wiedziec

kurcze, tez bym nie się troszeczke bała

Cytat:

to i tak nieźle
Zuza wczoraj poszła spac po 22 a wstała o 7

dziewczyny czy Wasze maluszki tez mają coś jakby kamien na zabkach przy podniebieniu? bo Zuzanka chyba ma ale nie moge jej dokłądnie sprawdzic bo nie da sobie zagladnac, jutro przy świetle dzienym spróbuje jeszcze
p4w możliwe żeby to kamień byl?
myje jej 2x dziennie zeby, wydawało mi się że dobrze
może mam zła paste lub szczeteczke a mam TAKA i TAKĄ
jakie najlepsze?

Edytowane przez mayaha
Czas edycji: 2011-03-11 o 22:30
mayaha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-11, 22:57   #840
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście jak mogłam pominąc Jole oczywiscie że i dla niej
ale dla Ciebie tez ze tak ładnie to zrobiłas
(...)
to i tak nieźle
Zuza wczoraj poszła spac po 22 a wstała o 7

dziewczyny czy Wasze maluszki tez mają coś jakby kamien na zabkach przy podniebieniu? bo Zuzanka chyba ma ale nie moge jej dokłądnie sprawdzic bo nie da sobie zagladnac, jutro przy świetle dzienym spróbuje jeszcze
p4w możliwe żeby to kamień byl?
myje jej 2x dziennie zeby, wydawało mi się że dobrze
może mam zła paste lub szczeteczke a mam TAKA i TAKĄ
jakie najlepsze?

O to, to!

Ale zawsze o tej porze zasypia?

Ja nie zauważyłam u Kuby, a masz na myśli przód czy tył zębów? Szczoteczkę mamy taką samą - nią Kuba sobie sam myje, ja Mu myję Aquafreshową, przedtem miałam Oral-B, a pastę mamy Elmex (moim zdaniem to są najlepsze pasty - dla dorosłych też)

śpijcie dobrze

H. MacLeod

.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości