|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
Chodzę do dr Katarzyny Ochmańskiej (słyszałam o niej same pozytywne opinie i jak na razie jestem z niej bardzo zadowolona
).Cytat:
![]() Możesz powiedzieć co u Ciebie było wskazaniem do CC, czy to było właśnie to przodujące łożysko? |
|
|
|
|
#3062 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czekamy na letnie maluszki, mamusie i ich małe brzuszki! Lipiec- Sierpień 2011
no to muszę się Wam pochwalić, że skończyłam pewien etap praci oddałam właśnie materiały kierownikowi do sprawdzenia - i zaczął się i dla mnie już weekend
za godzine wizyta ![]() to teraz biorę się za nadrabianie tego, co już od rana napisałyście |
|
|
|
#3063 | |
|
Zakorzenienie
|
nerola - ja wlasnie zaczelam sbie podczytywac i t mirena jest za ok 600 zl (plus zaozenie) a sa tez tansze, tak do 100 zl, z miedzia, ta mirena chyba ma dodatkowo hormony. ale ja tez laik.
---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Dobre, Monia!
Taka zawieszka to miałaby 100% skuteczność, jako pierwsza metoda antykoncepcyjna w historii
|
#3065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znalazłam inną i się różni (kwestia konkretna bo wg jednej jestem w 6 m-cu a wg innej w 7 m-cu ,przede wszystkim nie wiem dlaczego niektóre miesiące składają się z 4 tygodni np 2 miesiąc a inne z 5 tygodni np 6 miesiąc??? |
|
|
|
|
#3066 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje,że po nospie puści![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() znam to też
|
|||||
|
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
No bo to jet umowny podział. Przecież cała ciąża mówi się że trwa 9 miesięcy, a a z drugiej strony 40 tygodni. To dlatego, że miesiąc nie trwa 4 tygodni, tylko 30-31 dni, więc +/- 4,5 tygodnia. No i żeby z tego wybrnąć lekarze tak to sobie podzielili...
|
#3068 |
|
Zadomowienie
|
Marzena_S- ja zaczełam rodzic SN, 8 godzin męczarni ,bólu,wrzasku i rozrywania szyjki na nic...rozwarła się do 4 cm i podjęto decyzję o CC
najwspanialsza decyzja w życiu![]() a zapmniałam.., ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- dziubek w zasadzie ciąża trwa 10 miesięcy księżycowych, 9 miesięcy kalendarzowych ,dlatego najlepszym rozwiązaniem jest oceniac ciążę wg tygodni.Lekarze nie używają określeń miesięcy w ciąży,aby właśnie uniknąc nieporozumień najlepiej liczyc tygodniami,wtedy wszyskto jasne 20tyg to środek, 40tyg to poród/przybliżona data porodu/
|
|
|
|
#3069 |
|
BAN stały
|
Blondynko nic nie wiem na ten temat.
Ciemna jestem w antykoncepcji co widać po ilości dzieci A tak powaznie,to Iza i9 koniec produkcji. Mówić o Izie-nawala mi po szyjce |
|
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
no fakt faktem że 40 tygodni to wiem ale właśnie zastanawiam się który z tych podziałów jest "prawidłowy"
no nic nie będę się zagłębiać bo szkoda czasu dziękuję za odpowiedzi
|
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
Tyle piszecie, że trudno nadążyć z czytaniem.
Gratuluję poznania kolejnych płci Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Ja idę dopiero we czwartek, ale podejrzewam, że tym razem znowu nie będzie usg, a też jestem ciekawa, kto mi pod sercem siedzi...O antykoncepcji na razie nie myślałam. I tak musiałabym sobie najpierw przypomnieć, skąd się dzieci biorą, bo od początku ciąży cisza niestety
|
|
|
|
#3072 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
BABONIK no mam nadzieje ze sie wkoncu kopniaczków doczekamy, tylko zeby bokiem nam nie wyszło ![]() Pytałam jakis czas temu jak tam puntolot i albo ty nie zauwazylas pytania albo ja odpowiedzi, wiec jeszcze raz: jak sie smiga?
Edytowane przez CarmelaSoprano Czas edycji: 2011-03-11 o 15:04 |
||
|
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do spirali wiem tyle, ze kosztuje w aptece ok 500-600zł a załozenie ok 200 albo coś takiego, w kazdym badz razie moj gin robi to za 800zł i ponoc jest to na ok 5 lat( sa tez tansze, ale nie daja super gwarancji pponoc).ALe jak policzysz ile wydajesz na tabletki to na jedno wyjdzie, tyle ze tu musisz wydac jednorazowo taka kwote.Ja poki co nie mysle o antykoncpecji, nigdy zadnej nie uzywalam i zyje
|
|
|
|
|
#3075 |
|
Zadomowienie
|
jestem
![]() po wizycie jestem zadowolona chociaz nie do końca.... nie przytylam ani gram przez miesiąc - to dobre wieści ![]() z Fasolem wszystko oki. zwolnienie dostałam dalej ale i kolejne leki ![]() Urosept Furagin ( w ulotce pisze ze w ciazy nie mozna ) nie iwem co robić ?i Asmag (magnez) wiec tak bedzie wygladal moj dzien lekomanki ![]() RANO : kwas foliowy, matruelle (witaminy dla kobiet w ciazy),Asmag,Urosept,Fura gin PO OBIEDZIE: żurawina, witamina C,Asmag,Urosept,Furagin KOLACJA: Asmag,Urosept,Furagin Kosmos!!!!!! Od takiej ilosci chyba na haju bede chodzic ![]() jeszcze raz dziękuję za wszystkie gratki ![]() Zanuś cudne te ciuszki brunetka...chandra? a może jakiśmały zakupik na poprawę humoru
|
|
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
hej Brzuchatki
Nerolka nie ma za co przecież a mówiłam leżeć nie ruszać słodkiego tyłeczka z wyrka zaś mnie nie posłucha![]() Zanka ooo to ja tez się okazało jestem w 6 miesiącu fajnie ubrana super ślicznościhmmm jeśli idzie o anty to my pewnie wrócimy do durexa ![]() Beatko jasna sprawa psiak do torby i przeprowadzka pa lecę na zakupki
|
#3077 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bierzesz kwas foliowy? Mi go kazała odstawić w 12 tyg ciąży i biorę tylko wiatminki raz dziennie w ktorych jak w sumie popatrzysz to ten kwas foliowy jest... |
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Angel na większości lekach pisze, ze w ciąży nie wskazane, bo nie można robić badań na ciężarnych, i takie zabezpieczenie, ale jak gin dał to znaczy, ze trzeba
Czekam na męża
|
|
|
|
#3080 |
|
Zadomowienie
|
uuu..to rzeczywiscie poważna sprawa...a może coś słodkiego na lepszy humor ?
zanetaa88 - nom biore i mam brac do konca ciazy..moze dlatego ze dowiedzialm sie o ciazy w 7 tygodniu a wczesniej w niewiedzy paliłam huuu...go wie ale jak mus to mus a w witaminkach wiem ze jest ![]() Scio - oj wiem ale juz mnie denerwuje ten nawał leków ide rybke sobie przygrzeje
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-03-11 o 15:18 |
|
|
|
#3081 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3083 | ||||
|
Rozeznanie
|
ech, tak się dziś wybierałam na ten spacer że jak już wyszłam, to zaczęło padać
Madziulka_17- życzę zdrówka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no i chyba w końcu wizja przejścia na L4 coraz bliżej ?Cytat:
Słodkie te Twoje psiaki SweetAngel1984- no masakra z tymi lekami, szok, że tyle tego bierzesz Mój gin jest z tych antysuplementowych i do 13 tc kazał brać tylko kwas foliowy a potem jakieś witaminki dla ciężąrówek i nic więcej.Co do antykoncepcji- przed ciążą ponad 7 lat brałam piguły, po odstawieniu miałam wariacje z cyklami- albo za długie albo za krótkie, nie zachodziłam też długo w ciążę, zaczęłam więc obserwować cykle (temperatura, śluz, itp) żeby wiedzieć, kiedy mam płodne dni. Po ciąży nie wiem czy chcę wracać do pigułek, też myślę o spirali ale nie wiem jeszcze czy nie zdecyduję się najpierw na drugie dziecko. Zobaczę, jak to się wszystko potoczy. Mały rozrabiaka zaczyna figlować w brzuchu
|
|
#3084 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chcialabym w takim typie, ale wieksze, bo dwa male mam juz, beda do wozeczka i do lozeczka na poczatek, sa podszyte bawelna tez wole bawelne a kolory moje, uwielbiam, beze, brazy, zielenie, w ogole kolory ziemi, ale rozwniez czerwony, maly juz ma czerwony kombinezon na zime - bedzie pasowal na dziewczynke i chlopca
|
|
#3086 |
|
Zadomowienie
|
sweetangel- takie leki to nie leki
nie martw się,nie są specjalnie szkodliwe a na pewno Ci pomogą czyli w zasadzie same dobre wiesci wiecie co? ta spiralka to nie taki straszny wydatek jednak... skoro jest na 5 lat, a policzymy durexy, tabletki i inne w ilościach X co miesiąc...to spirala okaże się wręcz oszczędną formą antykoncepcji no chyba,że ktoś tylko raz do roku w imieniny albo w Boże NarodzenieCarmela- co jadę moją puncinką to myślę własnie ,zeby Ci napisac ,bo pamiętam,że pisałaś a ja zawsze zapominałam-przepraszam punto- ja mówię maserati idzie jak burza![]() no demon prędkości to nie jest ale dosc dynamicznie rusza z miejsca,jest mały i zwrotny, mieścimy się w 5tkę do auta z dzieckiem i rodzicami i jest nawet mało ciasno w autku pachnie nowością, mamy przejechane dopiero 1200km ślicznie i pięknie....szkoda tylko,że 28tyś do spłaty pozstałoale dziękuję za pamięc ![]() a kwas foliowy własnie przestałam brac od kiedy biorę zestaw witamin... mam pytanie do Pań ,które biorą PREGNA PLUS... czy macie luźne kupki? b mnie przelatuje codzień i zastanawiam się po czym... bo przecież nic oprócz włansie tych tabletek się nie zmieniło
|
|
|
|
#3087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ost kocyk kupowałam pod kolor wózka a wózków mieliśy 11szt |
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, a moze ktoras wie czy sa spirale na max 3 lata a nie 5letnie, bo ja nie wiem po ilu ew chcialabym miec dziecko. wogole troche boje sie zakladania, bo jakby cos tam spartaczyl to kiszka...
|
|
|
|
#3089 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w przychodni wypalilam: yyyyy nie wiem, pozniej dodalam na tygodnie licze pani dziwnie popatrzyla po slowach "nie wiem" wielu liczy w miesiacach i zwykle tak osoby sporo starsze ode mnie, nie wiem czy kiedys nie liczylo sie na tygodnie? czy to zapomnialy? ![]() jade po tz, przyjezdza na weekend... pa babuszki
|
|
#3090 |
|
Zakorzenienie
|
mi się wydawało, że jak się chce to się ściąga spiralę od razu, nie trzeba czekac np. 5 lat
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.

).
, nie stresuj się,ale z bzykanka nici
jakoś to przeżyjesz co??

zębole
nie iwem co robić ?

W ogóle się nie wyspałam
no i chyba w końcu wizja przejścia na L4 coraz bliżej ?